Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenWanneer de nood het hoogst is, is Brobbeast nabij: 0-1


Tijdstip
23 april 2022
Stadion
Het Goffertstadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Wanneer de nood het hoogst is, is Brobbeast nabij: 0-1; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Wanneer de nood het hoogst is, is Brobbeast nabij: 0-1

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Het was wederom belachelijk slecht wat Ajax op het hobbelige veld van NEC in Nijmegen liet zien maar opnieuw ontsnapte de formatie van coach Erik ten Hag aan duur puntenverlies. In de 88e minuut was het de ingevallen Brian Brobbey die ingespeeld werd door de koud in het veld staande Mohammed Kudus, op typische Brobbeast-achtige wijze wegdraaide en diagonaal binnenschoot: 0-1.

Een doelpunt van niet te schatten waarde in de race om het landskampioenschap. Ajax blijft door de actie van Brobbey minimaal vier punten voor staan op PSV en neemt zodoende weer een hele lastige klip. Maar menig Ajacied zat weer ruim 94 minuten met samengeknepen billen naar de eigen helden te kijken. Het was werkelijk waar tenen-, vingers-, duimen- en schouderbladenkrommend wat de Amsterdammers lieten zien. Alsof ze voor de eerste keer samen op het veld stonden, zoiets.

Nu waren er wat excuusjes te bedenken. Zowel Lisandro Martinez als Noussair Mazraoui (wat is er toch met dat lichaam van deze heerlijke voetballer?) en uiteraard Antony waren niet inzetbaar. Edson Alvarez kon ook niet beginnen, hij werd deze week aan een duim geopereerd, maar bleef voor noodgevallen achter de hand op de bank. Maarten Stekelenburg stond weer onder de lat en op het middenveld kreeg Kenneth Taylor eindelijk een kans in de basis. Perr Schuurs vormde het centrum met Daley Blind terwijl Jurriën Timber en Nicolas Tagliafico als backs mochten starten.

Het wilde maar niet gaan vloeien bij Ajax, ook deze mooie zonnige zaterdag in Nijmegen niet. Er was wel meteen een behoorlijke kans voor Davy Klaassen maar de middenvelder kon met zijn hoofd niet genoeg naar de hoek sturen. Aan de andere kant brak NEC een paar keer gevaarlijk uit. Vooral als Elayis Tavsan aan de bal kwam was het meteen dreigend. Wat een speler, Ajax zou misschien eens een bodje kunnen uitbrengen…….

Na een mooie actie van deze fijnbesnaarde technicus was het Maarten Stekelenburg die met een fabelachtige reflex Ajax op de been hield. Tavsan kwam naar binnen en haalde recht voor het doel verwoestend uit, Stekelenburg had zijn goal al snel wat verkleind en redde vervolgens als in zijn jonge jaren door er flitsend een handje tegenaan te krijgen.
Even later werd Timber onderuit gehaald en kreeg Ajax een strafschop van arbiter Manschot die opvallend veel toeliet deze middag. Dusan Tadic zette zich achter de bal, oooh wat had het stroperige Ajax deze pingel nodig, maar de aanvoerder schoot dan misschien niet al te hard in….het moet gezegd: keeper Mattijs Brandenhorst redde geweldig door de inzet onder uit de hoek te tikken.
Opvallend was het zwakke spel van Steven Berghuis op rechts, waarom zet Ten Hag hem niet gewoon op het middenveld waar hij al maanden excelleerde? Vragen, vragen, vragen. Vlak voor de pauze moest tot overmaat van ramp ook Perr Schuurs er met een blessure vanaf. Dat betekende het nooit verwachte debuut van Liam van Gelderen die rechtsback ging spelen. Timber nam zijn vertrouwde positie van centrale verdediger weer in. Van Gelderen mocht later terugkijken op een verdienstelijk debuut. Hij is misschien geen Mazraoui maar hij weet wel hoe het is om rechtsback te spelen. Dat bleek.

Berghuis werd in de rust geofferd, Brian Brobbey kwam en ging hangend op rechts spelen. Vragen rezen: was de rechterflank nu met alleen debutant Van Gelderen niet erg dun bezet? Het antwoord kwam snel want NEC kreeg al gauw een behoorlijke kans over die kant. Het leek nu werkelijk nergens meer op wat Ajax liet zien, werkelijk alles ging mis. Kenneth Taylor was soms ook middelpunt van misverstanden maar bracht wel de nodige flair, energie en diepgang in het team. Dat was een lichtpuntje. Vlak voor tijd moest hij er moegestreden vanaf.
Tavsan soleerde halverwege de tweede helft door de Amsterdamse defensie en leek het feest in De Goffert compleet te maken. Helaas voor de Nijmegenaren besloot hij zijn imponerende actie met een afronding in het zijnet.
Ajax voetbalde waardeloos, dat hebben we reeds gezegd, maar liet ineens wel karakter zien. Onder aanvoering van ondermeer een strijdende en bikkelende Timber, meestal als een veldheer grondgevechten in zijn voordeel beslissend, buffelde Ajax zich een weg naar het Nijmeegse doel.

De gasten hadden pech toen Brobbey van dichtbij op de paal kopte nadat Tagliafico hem op maat had bediend. Aanvoerder Dusan Tadic had vandaag geen beste dag. Dat bleek ook toen hij tien minuten voor tijd de bal gelukkig mee kreeg en in een twee tegen één situatie Brobbey wilde bedienen, normaal gezien ‘kaassie’ voor de Servische held maar nu kon invaller Rens van Eijden redden.

Ajax bleef echter aandringen, een achterwaartse kopbal van Davy Klaassen werd van de lijn gehaald. NEC zat er compleet doorheen, bleef maar tijdrekken en overtredingen maken. Het leek ze een punt op te leveren totdat toch Brian ‘Brobbeast’ Brobbey dus tot the rescue kwam, wat een geweldige spitsenactie: 0-1.
Mohamed Kudus kreeg de assist op zijn naam maar had even later helemaal alleen voor Brandenhorst 0-2 moeten maken, hij besloot echter hopeloos over. Als het later nog 1-1 zou zijn geworden dan hadden fans hem dit niet gauw vergeven maar het liep dus met de bekende sisser af. Opnieuw ja. Man, man. Maar Ajax leeft nog en koestert nog altijd een enorm goede kans op de landstitel.


[video] Highlights NEC - Ajax


Kenneth Perez: 'Wat een goeie goal van Brian Brobbey'

Analist Kenneth Perez had uiteraard ook een matig Ajax gezien maar liet toch doorschemeren de zege verdiend te vinden. "NEC kreeg acht kansen, Ajax veertien. Zo'n kopbal op de paal van Brobbey van dichtbij, dat was echt een hele grote. Je zag dat NEC kramp kreeg, vermoeid. Uiteindelijk is de goal slecht verdedigd door Guth die zichzelf een spijkerharde verdediger vindt maar je moet natuurlijk nooit de rug van Brobbey gaan staan, dan word je weggeblocked."

Perez is vervolgens niet voor het eerst lyrisch over de spits. "Echt een hele goeie goal van Brian Brobbey die sinds hij terug is telkens belangrijk is voor Ajax."


Lasse Schöne: 'Je moet geconcentreerd blijven, je weet dat ze veel kwaliteit hebben'

Lasse Schöne kwam na afloop ook even zijn verhaal doen. "Ik denk dat we er vandaag alles aan gedaan hebben als NEC om er een wedstrijd van te maken. Je weet dat je negentig minuten geconcentreerd moet blijven, één slippertje kan fataal zijn. Dat bleek."

De in Amsterdam nog steeds mateloos populaire ex-Ajacied gaf aan dat NEC 'misschien wel de beste kansen had gehad'. Maar hij gaf ook toe dat de vermoeidheid enorm toesloeg. "Ja en dan weet je dat ze veel kwaliteit hebben, je mag niet verzwakken. Doodzonde voor ons."


[video] Ten Hag en Brobbey over NEC en Manchester United


Brian Brobbey: 'Snel draaien, afmaken'

De grote held aan Amsterdamse kant was vandaag uiteraard matchwinner Brian Brobbey. "Nog even checken zei de scheids, ik dacht...niet weer he", lacht hij na afloop ontwapenend, "Gelukkig telde deze. Ja, dat is mijn kracht: wegdraaien, afmaken."

Opvallend genoeg kwam de aanvaller erin als een soort van hangende rechtsbuiten. "Ik had van de week op de training ook al daar gestaan want Steven had last van zijn knie. Het is mijn positie niet maar als de trainer me daar nodig heeft ga ik er vol voor en dat is wat ik deed."

"Ja het was een knokwedstrijd, veel duels. Je weet dan dat je die moet winnen, dat deden we bij vlagen, we scoorden ook daar een goal uit. Iedereen was blij met de drie punten, die gaan mee naar huis. Ja natuurlijk moet het spel beter maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben."


Erik ten Hag: 'We zijn rustig gebleven, het werd niet hectisch, toen maakten we nog de goal'

Erik ten Hag analyseerde na afloop zo rustig mogelijk. "Tevreden met de overwinning, natuurlijk is er opluchting als die goal zo lang uitblijft. Je weet dat je in deze fase zeker moet winnen, en als dat zo laat lukt zorgt dat inderdaad voor opluchting. Ik moet zeggen dat de ploeg rustig bleef, het werd nooit hectisch. Toen maakten we dus nog die goal."

Steven Berghuis bleek licht geblesseerd aan de wedstrijd te zijn begonnen. "Hij viel donderdag uit de op de training, gisteren heeft hij niet getraind. Uiteindelijk bleek het niet goed genoeg. Ik kon kiezen om Ihattaren of Daramy te brengen maar we moesten een goal maken. Daarom koos ik voor scorend vermogen. Ja natuurlijk weet ik dat Brian een centrumspits is."

Ten Hag gaf toe dat het veldspel beter moet. "Over de linkerkant was ik voor de pauze nog redelijk tevreden maar aan de andere kant kwam er te weinig uit. De bezetting was onvoldoende. De reden dat we de laatste tijd minder spelen is vooral dat we achterin telkens moeten knippen en plakken. Dat is niet bevorderlijk. We moeten het doen met wat we hebben en dat doen we nog helemaal niet zo slecht."


Dusan Tadic: 'Niet fris is niet het juiste woord, het zelfvertrouwen is wat weg'

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic stelde zich na afloop opvallend nederig op. "We spelen niet goed op het moment. Vandaag was het heel moeilijk. Ik denk niet fris is niet het juiste woord, het zelfvertrouwen lijkt wat weg."

Tadic laat weten dat vooral de uitschakeling in de Champions League er flink in heeft gehakt. "Dat is heel belangrijk voor ons, de Champions League. Dat geeft ons een boost. Nu was er een grote teleurstelling maar we moeten ons daarover heen zetten want we moeten kampioen worden."

Over de penalty. "Die moet ik natuurlijk maken. Of Haller ze beter kan nemen? Voor mij is het belangrijkste dat Ajax scoort dus in principe geen probleem. Ja, Brobbey is belangrijk voor ons, hij is ons extra wapen."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Brian Brobbey ('88)

Opmerkelijk: '34 Dusan Tadic mist strafschop

Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Daley Blind ('53)
Kaart
NEC: Schöne ('55)
Kaart
NEC: Guth ('59)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerSteven Berghuis


Kenneth TaylorDavy KlaassenRyan Gravenberch


Nicolás TagliaficoDaley BlindPerr SchuursJurriën Timber


Maarten Stekelenburg

Wissels:

'45 Liam van Gelderen voor Perr Schuurs
'46 Brian Brobbey voor Steven Berghuis
'90 Edson Álvarez voor Ryan Gravenberch


Opstelling NEC

OkitaTavsan


SchöneMattsonBruijn


El KarouaniVerdonkGuthMarquezVan Rooij


Branderhorst

Wissels:

'51 Duelund voor Mattson
'71 Van Eijden voor Verdonk
'87 Vet voor Okita


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 1-2 (0-0)
 3 0-3 (0-2)
 3 1-3 (1-1)
 3 0-3 (0-2)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-2 (1-1)
 3 0-3 (0-1)
 3 0-4 (0-2)
 3 0-3 (0-2)
10  3 0-3 (0-1)
11  3 0-2 (0-1)
12  3 0-3 (0-2)
13  3 0-3 (0-2)
14  3 0-3 (0-1)
15  3 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.73. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Brian Brobbey (49 -> 5,0)
2. Kenneth Taylor (47 -> 4,0)
3. Jurriën Timber (31 -> 3,0)
4. Maarten Stekelenburg (19 -> 2,0)
5. Niemand (5 -> 1,0)
6. Mohammed Kudus (3 -> 0,0)
7. Nicolás Tagliafico (2 -> 0,0)
7. Daley Blind (2 -> 0,0)
7. Davy Klaassen (2 -> 0,0)
7. Perr Schuurs (2 -> 0,0)
7. Liam van Gelderen (2 -> 0,0)
12. Ryan Gravenberch (1 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. André Onana (0 -> 0,0)
13. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
13. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
13. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
13. Antony (0 -> 0,0)
13. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
13. Danilo (0 -> 0,0)
13. David Neres (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
13. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Przemysław Tyton (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Tegen beter weten in hopen we allemaal dat het plots weer vanzelf zal gaan. Dat de spelers zullen dansen op het veld. Dat we ons de tweede helft stiekem gaan vervelen omdat het al 0-5 staat en er niets meer gebeurt. Dit hopen we. Tegen beter weten in.
+2/-0

3 maanden geleden
Ach ik doe geen voorspelling meer, dit elftal is zo labiel al wat.
Hoop op 3 punten maarja, zou ook zomaar gelijk kunnen worden.
Iedereen is met wat anders bezig binnen Ajax. Zit bijna op het punt dat ze het maar uitzoeken die spelers en dat het mij niet boeit, maarja dan klopt toch je Ajax hart weer. Ajax is groter dan deze individuele miljonairtjes.
Uitzonderlingen daar gelaten o.a Tadic, Timber, Martinez, Klaassen.
+3/-1

3 maanden geleden
Dur volop knallen en die Tavsan niet de kans geven weg te sprinten.
+1/-0

3 maanden geleden
Brobbey en Haller maar samen in de ploeg?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ipv Berghuis, goed plan.
+1/-0

3 maanden geleden
Mazaroui weer afwezig joh. Waarom krijgt die man salaris?
+2/-2

3 maanden geleden
Het AD zit er weer eens compleet naast. Geen Mazraoui, Martinez of Alvarez.

Wel Schuurs, Tagliafico en Taylor.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Wat zal Kudus blij zijn dat ten Hag weg gaat. Zo veel afwezigen en nog op de bank terwijl juist hij voetballende meerwaarde kan hebben waar het juist al maanden aan ontbreekt.
Martinez dat vind ik wel heel jammer.
Mazraoui zoals altijd wedstrijdje wel en wedstrijdje niet. En die gaat dan naar een fysiek nog zwaardere competitie. Daar kon Bayern nog wel eens spijt van krijgen van deze van porselein gemaakte speler. Ik denk dat hij in het rijtje van de Beek, Brobbey en eigenlijk toch ook wel Ziyech komt. Ze willen allemaal zo graag weg maar dan blijkt dat ze het hier bij Ajax zo slecht nog niet hadden. Wel wat minder geld maar wel veel meer voetballer wat volgens mij toch echt hun beroep is.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Kudus zouden ze gewoon is moeten verhuren en 34 wedstrijden moeten laten spelen bij een Heerenveen, Vitesse ofzo. Ben nog niet overtuigd van zijn kunnen.
Wel blij met Taylor.
+1/-0

3 maanden geleden
Berghuis en Schuurs .. zucht
+2/-0

3 maanden geleden
Lekker gezapig potje weer op waakvlam modus, het is weer wachten om een draai om de oren.
+2/-0

3 maanden geleden
Donderstraal a.u.b die Berghuis eruit. Wtf is die aan het doen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Je bedoelt het hele team met Tadic voorop. Wederom een strafschop missen op een cruciaal moment.
+3/-1

3 maanden geleden
Je verwacht eigenlijk niet meer anders. Wat lopen ze toch weer te klooien. Treurig wordt je er van
+1/-0

3 maanden geleden
Povere bende. Niemand die zich onttrekt aan de malaise, we zijn erg ver weggezakt. Wat stralen ze nu nog uit. In ieder totaal geen geloof in eigen kunnen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ze schamen zich blijkbaar zelfs om tegen NEC in het Ajaxtenue te spelen.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Van Gelderen, man van de 1e helft.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een trieste vertoning weer die eerste helft. Iedereen ziet dat er ingegrepen MOET worden want de creativiteit is weer nul komma nul. In plaats daarvan verspelen we een wisselmoment door een minuut voor de rust te wisselen.
Aangezien onze trainer toch al een broertje dood aan wisselen heeft hoeven we dus ook geen creatieve wissel te verwachten in de rust.
Dat gaat weer met de backgammon steentjes op het bord uitleggen dat hij het nog zo goed uitgelegd had voor de wedstrijd.
Wat ben ik blij dat die man weg gaat. Leuke resultaten geboekt maar de laatste maanden is het drama, dik vet drama.
Kom op, ingrijpen. Hij had tot de rust moeten wachten met wisselen en dan in de rust van het drietal Mo, Kudus en Brobbey er minimaal twee moeten brengen. Tadic en Berghuis dramatisch. Maar ja, wanneer beseft onze trainer eens dat hij het de laatste tijd niet goed neer zet?
Brobbey er bij dus. Op zich wel goed maar wie verzorgt de aanvoer? Wie zorgt voor de creativiteit? Ryan staat als verdedigende middenvelder dus die staat te ver weg voor de aanvoer. Als dat maar goed gaat.
Dus kunnen Kudus en Mo zich wel gaan warmlopen voor minuut 85. Onze trainer heeft ze vast wel uitgelegd hoe ze dan de wedstrijd alsnog kunnen beslissen na minuut 85.
En ja hoor, minuut 85 en hij gaat wisselen. En om het nog lachwekkender te maken eerst nog even een boek met situaties doornemen met Reiziger. Daar hadden ze van de week natuurlijk geen tijd voor gehad. Wat een aanfluiting vanuit de coaching staf dit. Ik vraag mij af waar het briefje gebleven is dat Kudus dan even aan de andere spelers had kunnen laten zien voor de laatste 5 minuten.
En wie breekt het open ????? Jawel, Kudus dus trainer. Die nooit meer een kans krijgt en die dus nu laat zien dat hij die wel hoort te krijgen.
Nee, zegt de trainer dan, dat stond in de map van Reiziger die ik gemaakt had. Dit was het plan. Jaja, jaja. Zullen we het maar op lucky Ajax houden?
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Lamlendigheid weer troef. Het is wederom bar slecht ! Ik wens iedereen een fijn weekend en alvast een fijne zomervakantie . Ik kap er mee, ik heb me genoeg geergerd dit seizoen.
+4/-1

3 maanden geleden
Al sinds 1975 Ajax liefhebber. Veel ups en downs meegemaakt. Slecht spel, goed spel, bijzonder mooi spel etc. Maar zelden dat ik me schaam voor het spel, maar dit is zon een dag, tjsonge zeg van dieptepunt naar dieptepunt.
+9/-0

 
3 maanden geleden
Ik loop ook al 50 jaartjes mee, maar wat ik vandaag zag heb ik nooit bij welk Ajax dan ook gezien. Beschamend gewoon. Liefst zie ik ten hag morgen zijn koffers al pakken
+4/-2

3 maanden geleden
Taylor goed. De rest slecht tot lachwekkend.

Wederom een parodie op Ajax voetbal.
+6/-1

 
3 maanden geleden
Brobbey ook goed en van Gelderen prima
+2/-0

3 maanden geleden
Och och, ik schaam me dood voor dit lamlendige stel, wat zichzelf topvoetballers noemt. 3 punten weer binnen, maar wat is dit slecht. Alsjeblieft nog drie keer winnen en dan grote schoonmaak!
+3/-0

nieuws-redacteur 3 maanden geleden
We slepen ons a la PSV in zijn, voor ons, meest irritante jaren naar het einde. Maar het lijkt te gaan lukken. Gek genoeg.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Wacht even, we zijn er nog lang niet! Ook wij zijn afhankelijk van misperen van psv ! We gaan dit niet ongeschonden halen, de eindstreep! Pec ( kat in t nauw) AZ wil de punten, Vitesse altijd lastig!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Psv nog naar de kuip en naar Zwolle.
Ik zie ons winnen van Zwolle en bij AZ zit de geest weer in de fles. Daar worden wij kampioen gezien psv op 1 1 blijft steken in Rotterdam.
Het voetbal is slecht maar we creëren nog wel wat.
Pingel mis, bal vd lijn gehaald, brobbey paal... 1-3 had zo gekund.
+1/-2

3 maanden geleden
schandalig slecht. waarom tadic niet wisselen voor de zoveelste keer A U B. En blind ook nooit meer opstellen iedereen loopt hem eruit en dan blijft hij staan met zijn armen omhoog van hoe kan dit. niet meer opstellen A U B. heb ajax de 5 laatste wedstrijden nog nooit zo slecht zien spelen echt een drama toch weer lucky ajax ???
+4/-1

 
3 maanden geleden
Wanneer Tadic niet speelt , zijn er GEEN kansen!!
+3/-1

3 maanden geleden
Totaal uit vorm en toch winnen, zo toont zich een waardig kampioen.
Die vorm komt wel weer.

Erger me alleen kapot aan Tadic, zogenaamd voorop in de strijd maar constant dat gezeur, op de grond liggen om niets en een waardeloze penalty.
+5/-2

 
3 maanden geleden
Eensch....hij is absoluut een winnaar en een strijder, maar dat continu gejank is echt Ajax onwaardig.

Verder schaam ik me haast voor mijn blijdschap met de 0-1, maar oh zo belangrijk. Het voetbal slaat echter werkelijk nergens op.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Stel dat we kampioen kunnen worden zo, dan heb en we ook eens meegemaakt hoe PSV de helft van de titels bij elkaar geschraapt heeft.... Niet de manier waar wij van houden zeg maar... 😔😑
+5/-0

3 maanden geleden
Ik denk dat het iedereen toch ook wel duidelijk is dat het over is met Ten Hag? Vele trainers zouden allang weggestuurd zijn. Lijkt mij het beste Ten Hag direct naar Manchester te sturen en de assistenten het laten overnemen. Ik zie Ajax met Ten Hag geen kampioen worden. En ze moeten ook nog naar AZ, betekent 3 verliespunten. Man, Man, wat is dit Ajax slecht.
+3/-4

 
3 maanden geleden
Gelijk bij AZ en Vitesse en thuis winnen van PEC en Heerenveen. Zou te doen moeten zijn....toch....
+2/-0

 
3 maanden geleden
Gaat ook gebeuren;-) Ook al loopt het al enige tijd voor geen meter. Gasten die vinden dat Ajax zoals vandaag nog nooit zo slecht gespeeld heeft? Tja, ik kan ze geen ongelijk geven maar in het verleden met een van Basten of Cruijff in het elftal, was het ook niet altijd even goed. Soms zelfs bar slecht en werd er verloren.

Laat ze voor de rest bij PSV blij zijn met de Johan Cruijff schaal en KNVB beker, zo lang Ajax over enkele weken de 36ste landstitel binnensleept. Voor zover ik weet vrij uniek gezien Europees alleen Juventus uit Turijn zoveel landskampioenschappen behaald heeft.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Waar van een paar onder de doping.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Juist. Ook tijdens CL finale in Rome. Ajax had de cup verdient.
+1/-0

 
3 maanden geleden
" (...) Gasten die vinden dat Ajax zoals vandaag nog nooit zo slecht gespeeld heeft? (...) "

Deze opmerking wordt elk seizoen meerdere keren gepost. ;)
+2/-0

 
nieuws-redacteur 3 maanden geleden
En dat zal ook zo blijven. Ondertussen blijft Ten Hag rare dingen doen. Toen Van Gelderen erin kwam verbeterde het puur omdat hij een rechtsback is.
Kwalitatief kan hij het niveau waarschijnlijk niet aan maar alleen omdat hij logische dingen deed was hij al een verbetering.

Ten Hag doet de laatste alleen maar onlogische zaken. Berghuis uit vorm krijgen bijvoorbeeld. Zet toch gewoon Daramy neer op rb of Hansen! Die handelen zoals een rb doet en hebben diepte. Alleen dat al zou verbetering betekenen. En dan kan Berghuis vanaf het middenveld doen waar hij dan weer goed in is.

Weet iemand hoe lang Martinez en Nous out zijn? Zij moeten echt terugkomen
+1/-0

 
3 maanden geleden
Weet het. Tis doorsnee maar zonder het verleden verder te romantiseren. Ik ga de afgelopen periode ook niet goed praten. Valt weinig meer aan te doen. Misschien werkt een bepaald shock effect nog? Haller op doel, Tadic rechtsback, Martinez linksbuiten, Tagliofico spits om de boel enigszins nog wakker te schudden?

Maar goed, het voordeel is dat we een week kunnen bijkomen
+1/-0

 
3 maanden geleden
Glasgow Rangers heeft inmiddels 53 landskampioenschappen op zak. Dan komen er nog een heleboel, met Benfica en Ajax op de gedeelde 10e plaats met 35 kampioenschappen.
We hebben er dus nog een paar te gaan 😉
+1/-0

 
3 maanden geleden
Aha. Eerst dan maar op na de 40;-)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Eerst maar op naar de 36ste.
Het is geen hink-stap-sprong ...
+4/-0

 
3 maanden geleden
Gaat nog heel lastig worden met AZ en Vitesse uit en Zwolle en Heerenveen thuis die de handbaltactiek zullen hanteren.
+2/-0

3 maanden geleden
N0g vier wedstrijden te gaan en wij zijn kampioen Ajax is welleswaar niet de club die zo dominant in de CL speelde maar is voor eredivisie toch een maatje te groot,door al de perikelen met de spelers is men minder gaan spelen. Vergeet het gedoe er omheen en wees toch een beetje Ajax .De landstitel gaan we halen maar met minder voetbal.
+3/-0

3 maanden geleden
Ik heb het een aantal weken geleden hier al geschreven.
Ajax is als een half kapote motor waar steeds meer onderdelen niet goed meer van werken of zelf uitvallen.
Die motor gaat nooit meer goed lopen alleen ligt die moter bijna wonder boven wonder nog steeds op kop en kan nog altijd als eerste over de finish rollen.
Dat is nu het belangrijkste, over goed spel moet je nu helemaal niet meer nadenken.
Ik heb gister op mijn salontafel staan juichen 1 minuut voor tijd zo blij ik was.
Dat was zo belangrijk, als we er nu even voorzichtig vanuit gaan dat we van Heerenveen en Pec winnen.
Dan hebben we feitelijk 3 matchpoint 's
Winnen bij Az en we zijn er, 2e matchpoint dat Feyenoord een resultaat tegen Psv boekt.
En anders is de laatste kans winnen op de laatste speeldag in Arnhem.
Daarna kan deze motor gesloopt worden en hebben we van de zomer de tijd om een hele nieuwe te bouwen.
Met een kampioenschap in de pocket zal dat natuurlijk 10x makkelijker gaan.
De begroting kan met de CL miljoenen op pijl blijven, geen druk van voorrondes.
Veel aantrekkelijker voor nieuwe spelers om te komen.
En als laatste mocht het volgend seizoen niet gelijk goed lopen dan is een eventueel tussen/opbouw jaar veel beter te verteren als je daarvoor net 4 jaar bovenaan bent geëindigd.
Dus mensen niet meer zeiken, met zen alle achter Ajax. Ten Hag gaat toch weg en een groot deel van de spelers ook.
Volgend seizoen gaan we weer kritisch kijken naar onze club
+3/-0

 
3 maanden geleden
Met terecht kritiek (zeiken) sta je ook achter de club. Er moet wat veranderen en wel zo snel mogelijk, anders sta je straks toch nog met lege handen.
+2/-0

3 maanden geleden
Blij met de drie punten, maar ik kijk dit seizoen geen wedstrijden van Ajax meer. Voor voetbal kijk ik wel naar de PL ofzo.
+2/-3

 
3 maanden geleden
Je kunt toch de laatste 5 minuten kijken?!
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Goed idee. Maar man, wat een kwelling dit seizoen, op enkele (vooral Europese) uitschieters na. Ik denk dat zelfs Heitinga de ploeg beter zou laten spelen.
+2/-0

 
nieuws-redacteur 3 maanden geleden
Haha. Wel mooi goaltje van onze Brobbeast, onze teruggehuurde parel uit de opleiding die voor niets wegliep.
+3/-0