Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax nog vier zeges verwijderd van de landstitel, NEC de eerste horde

22 april 2022 10:22

Ajax heeft nog vijf wedstrijden om de 36ste landstitel op de prijzenlijst toe te kunnen voegen. Zaterdagavond is de verrassende promovendus NEC de eerste tegenstander. De Nijmegenaren zijn bij hun terugkeer op het hoogste niveau bezig aan een goed seizoen en staan op een tiende plaats. De achterstand op de achtste plek, die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal, is echter maar één punt.

De wedstrijd van zaterdag zal Ajax veel vertrouwen bieden, aangezien van de 40 voorgaande ontmoetingen in Nijmegen voor de Eredivisie 26 keer in winst werden omgezet. Het duel kende 10 keer geen winnaar, terwijl NEC 4 keer te sterk bleek. In 1995/1996 werd met 0-6 de grootste zege behaald.

Voor Ajax wordt het zaterdag weer een weerzien met een clubicoon, aangezien Lasse Schöne voor NEC speelt. De Deen speelde van 2012 tot en met 2019 voor Ajax en groeide uit tot de buitenlander met meeste wedstrijden voor Ajax. In totaal kwam hij tot 287 officiële duels.




Tags

landstitel buitenlander eredivisie nijmegenaren prijzenlijst promovendus schone weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos