Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenMatig, maar veerkrachtig, Ajax maakt wederom een achterstand goed: 2-1


Tijdstip
9 april 2022
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Matig, maar veerkrachtig, Ajax maakt wederom een achterstand goed: 2-1; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Matig, maar veerkrachtig, Ajax maakt wederom een achterstand goed: 2-1

Ajax speelde op eigen veld tegen Sparta voor rust zo ongeveer lachwekkend slecht, kwam dan ook met 0-1 achter, maar wist ook deze keer de schade te repareren. Via goals van Davy Klaassen en een benutte pingel van uiteraard aanvoerder Dusan Tadic schreven de Amsterdammers opnieuw drie waardevolle punten bij. Maar dat het beter zal moeten is een eufemisme.
Ajax-trainer Erik ten Hag kon geen beroep doen op Noussair Mazraoui die op de training een knieblessure had opgelopen. Voeg daarbij de afwezigheid van de langer geblesseerden Lisandro Martinez en Antony en het moge duidelijk zijn dat er getimmerd moest worden aan een omgebouwde opstelling. De keuzes die Ten Hag vervolgens maakte wekten bij een beetje Ajax-fan met kennis van voetbalzaken toch wel de nodige verbazing op want hij stuurde een voorhoede het veld in zonder enige snelheid en een middenveld dat het predicaat beton best mocht dragen. Het was dan ook niet verrassend dat Ajax tijdens de eerste helft amper tot kansen kon komen. Het duurde allemaal veel en veel te lang aan de bal en er was te weinig beweging in de diepte.
Sparta rook kansen en zette bij momenten zelfs brutaal druk voorin. Ook de achterhoede van de gastheren was volledig omgezet, eigenlijk klopte er weinig van en dat werkte veel onrust in de hand. Voeg daarbij een onbetrouwbare doelman, zo moeten we André Onana momenteel toch echt wel noemen, en het is verklaard dat Sparta meteen al kansen kreeg.
Ajax loste via Steven Berghuis een drillend schot maar zag zijn poging op de vuisten van keeper Maduka Okoye uiteenspatten. Sébastien Haller kreeg één halve kans (geblokt) en een opgelegde welke hij op aangeven van Dusan Tadic over het doel volleerde.
Na een klein half uur spelen dan de goal aan de andere kant. Het was weer eens Onana die zich van zijn vervelende nonchalante kant liet zien door een bal op hemeltergend lakse wijze in het spel te brengen. Ryan Gravenberch en Edson Alvarez grepen halfslachtig in waarna uiteindelijk Joeri de Kamps een schotkans kreeg vanaf zeventien meter en met zijn linkerbeen snoeihard via de onderkant van de lat raakschoot: 0-1.
Een onnodige tegengoal maar gezien het spel kwam deze zeker niet onverwacht. Ajax zette aan maar moest gaan rusten met een achterstand. Nicolas Tagliafico zat toen al met een zak ijs op zijn enkel naast de kant, de Argentijn liep een gapende wond op toen hij een duel aanging om de bal op vijandelijke helft. Kenneth Taylor kwam erin waardoor Alvarez achterin ging spelen en Daley Blind weer linksachter mocht acteren.
Donkere wolken pakten zich boven dit zieltogende Ajax samen maar na de pauze kwam er ineens wel veel furie in het spel. Sparta werd bij de strot gepakt en dan moet je geluk hebben dat die goal snel valt. Dat had Ajax: Tadic maakte zich weer op karakteristieke wijze los na een ingooi en legde wederom terug op Davy Klaassen die met links onder doelman Okoye doeltrof: 1-1. De Sparta-keeper, voor de rest vooral na de pauze grossierend in fraaie reddingen, zag er hier erg ongelukkig uit.
Onder aanvoering van een luidkeels toegezongen Daley Blind ging Ajax nu fel door, Sparta wankelde. Na een vrije trap van Tadic was het Adil Aouassar die duidelijk hands maakte waardoor scheidsrechter Pol van Boekel niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Tadic ging het weer doen en verraste door zijn strafschop geheel anders te nemen dan voorheen. De aanvoerder wachtte lang en schoof simpel in de lege rechterhoek: 2-1.

Eigenlijk was Sparta nu rijp voor de genadeklap maar het zat Ajax in het verdere verloop niet meer bepaald mee in de afronding. Okoye redde prachtig op een schot van Gravenberch, Klaassen kopte tegen een speler en de paal en een goal van Haller werd om zeer dubieuze buitenspelredenen door de VAR afgekeurd. De spits leek toch echt op gelijke hoogte te staan.
Sparta bleef daardoor in de wedstrijd maar tot een late gelijkmaker kwam het niet meer, de gasten gooiden nog wel wat ballen lang maar kansen ontstonden er niet meer.


[video] Highlights Ajax - Sparta Rotterdam


Kenneth Perez: 'Tegen Benfica was het eigenlijk hogeschool, daar is weinig meer van over'

De analisten van ESPN-voetbalshow De Eretribune waren het erover eens dat Ajax weliswaar alsnog verdiend had gewonnen maar dat het niveau van het team van Erik ten Hag onherkenbaar is geworden. "Het kon niet slechter dan de eerste helft", zegt Kenneth Perez, "Maar dan moet je alsnog heel diep gaan. En je wordt geholpen door Aouassar, erg lullig maar de scheidsrechter kan hier niets anders doen. Ajax speelde hogeschool tegen Benfica, ondanks het verlies, maar daar is weinig meer van over."

Sparta-fan Hugo Borst had gemengde gevoelens. "Dit is een ingecalculeerd verlies, vooraf gezien. Maar uiteindelijk zat er denk ik iets meer in hoewel Ajax over de gehele wedstrijd uiteraard beter was. Bovenin verliest de titelstrijd wel glans zodoende. Omdat PSV er ook geen recht op heeft moeten we maar geen kampioen uitroepen dit jaar."

Kees Kwakman stipte iets anders aan. "Opvallend was dat Ajax verdedigend gezien het veld weer veel te groot maakte."


André Onana: 'Ze kunnen zingen, ze kunnen janken, ze kunnen doen wat ze willen. I don't give a shit.'

Na afloop een opmerkelijk interview met André Onana. Wat gebeurde er eigenlijk bij de 0-1? "Ik wilde naar Ryan spelen", zegt hij meteen al licht geïrriteerd, "Ik maakte mijn keuze maar deze was verkeerd. Dat is voetbal."

Verslaggever Hans Kraay zegt het gevoel te hebben dat Onana niet zo lekker in zijn vel zit sinds zijn terugkeer. "Dat is jouw gevoel, dit hoort bij het leven. Je leert van je fouten, je moeten fouten maken om sterker te worden. Ik had een moeilijk jaar en moest daarmee omgaan."

En het fluiten van de fans? Doet dat geen pijn? "Daar geef ik niets om, mensen kunnen zeggen wat ze willen. Ik weet waarom ik hier ben en wat ik voor deze club heb gedaan. Ze kunnen zingen, ze kunnen janken, ze kunnen doen wat ze willen. I don't give a shit."

"De weken dat ik nog hier ben zal ik zoals altijd mijn best blijven doen, er is veel gebeurd, het was een zwaar jaar. Ik ben momenteel niet in mijn beste vorm maar luister alleen naar de coaches."


[video] Man van de wedstrijd Blind blij met drie punten tegen Sparta


Erik ten Hag: 'Ik verwacht Martinez deze week weer terug'

Erik ten Hag wilde het vandaag overal over hebben maar niet over zijn vermeende flirt met Manchester United. "Om spelers en trainers van Ajax zijn altijd geruchten, daar gaan we het niet over hebben."

Dan maar over de moeizame wedstrijd. "De oplossing is dat we rustiger aan de bal moeten zijn, we moeten het uitspelen maar dat deden we niet. We wilden te snel een goal maken, dan speel je een tegenstander in de kaart."

Over de tegengoal. "Dat is een open deur intrappen, dat was natuurlijk niet handig. Dat mag niet gebeuren." Positief vond hij dat de fans Daley Blind vandaag weer massaal toezongen, na eerder te zijn uitgefloten. "Daar heb ik me aan gestoord ja. Vandaag was het goed, publiek heeft het goed opgepakt. En zo hoort het."

Na afloop bleek dat Lisandro Martinez vanwege privézaken in Argentinië was. "Ja, dat klopt. Of hij zondag kan spelen? Dat zullen we zien maar ik verwacht dat hij de komende dagen weer aansluit."

En Tagliafico? "Dat was ongekend. Hij kreeg een zware trap in de hoek waar Sparta notabene een kans uit kreeg. Er is sprake van een behoorlijke vleeswond dus het is afwachten." En dan tegen Hans Kraay: "Misschien krammetjes erin, zoals bij jou vroeger."


Davy Klaassen: 'Maakt mij niet uit hoe ze erin gaan'

Davy Klaassen maakte weer eens een belangrijke goal door vlak na rust voor 1-1 te zorgen. Zijn schot verdween onder de Sparta-doelman tergend langzaam in het doel. "Onhoudbaar", lacht de middenvelder, "Nee, het maakt me niet uit hoe ze erin gaan."

Het was erg moeizaam. "In de eerste tien minuten merkte je al dat het niet makkelijk zou worden, zij stonden erg compact. Wij waren te ongeduldig. Dan speel je zoals jij (Hans Kraay -red) zegt een krokettenwedstrijd. Helemaal als je dan ook nog zo'n kutgoal tegen krijgt."

Zei Ten Hag nog wat in de rust? "Ja, natuurlijk zei hij wat. Dat we geduldiger moesten zijn en vaker van kant wisselen. Ga je te lang aan dezelfde kant door dan kunnen ze dat wel verdedigen maar wissel je veel van kant dan kunnen ze het niet meer belopen op een gegeven moment. Dat deden we beter na rust."

Bij Ajax hoort winnen en mooi voetballen. "Dat klopt, we zijn ook erg kritisch naar onszelf toe. Maar soms voetbal je niet goed maar dan moet je wel zorgen dat je wint. Dat hebben we gedaan."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 De Kamps ('33)
Goal
1-1 Davy Klaassen ('49)
Goal
2-1 Dusan Tadić ('62, penalty)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
54.254 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: De Kamps ('50)
Kaart
Sparta Rotterdam: Auassar ('61)
Kaart
Sparta Rotterdam: Engels ('64)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerSteven Berghuis


Ryan GravenberchDavy KlaassenEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoDaley BlindPerr SchuursJurriën Timber


André Onana

Wissels:

'30 Kenneth Taylor voor Nicolás Tagliafico
'80 Brian Brobbey voor Sébastien Haller
'89 Mohammed Kudus voor Davy Klaassen


Opstelling Sparta Rotterdam

Van CrooijEngels


VerschuerenDe KampsJans


PintoVriendsAuassarVan MullemAbels


Okoye

Wissels:

'46 Mijnans voor Van Crooij
'63 Thy voor Verschueren
'63 Beugelsdijk voor Auassar
'75 Dalmau voor De Kamps
'75 Namli voor Engels


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-1 (1-0)
 3 5-1 (2-1)
 3 5-1 (2-0)
 3 6-1 (3-1)
 3 3-1 (2-0)
 3 4-1 (1-0)
 3 4-1 (2-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 7-1 (4-0)
10  3 4-1 (1-0)
11  3 6-1 (3-0)
12  2 4-0 (2-0)
13  2 5-0 (2-0)
14  2 3-0 (1-0)
15  2 5-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Daley Blind (41 -> 5,0)
2. Kenneth Taylor (25 -> 4,0)
3. Dusan Tadić (23 -> 3,0)
4. Davy Klaassen (17 -> 2,0)
5. Perr Schuurs (14 -> 1,0)
6. Edson Álvarez (8 -> 0,0)
7. Brian Brobbey (5 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (4 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
9. André Onana (3 -> 0,0)
9. Jurriën Timber (3 -> 0,0)
12. Ryan Gravenberch (2 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (1 -> 0,0)
14. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
14. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
14. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
14. Youri Baas (0 -> 0,0)
14. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
14. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
14. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
14. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
14. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
14. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
14. Jay Gorter (0 -> 0,0)
14. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
14. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
14. Antony (0 -> 0,0)
14. Danilo (0 -> 0,0)
14. David Neres (0 -> 0,0)
14. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
14. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
14. Charlie Setford (0 -> 0,0)
14. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
14. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
14. Youri Regeer (0 -> 0,0)
14. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Przemysław Tyton (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
3 punten de komende weken is het enige wat telt. Ajax loopt al weken op zijn tandvlees. Sinds januari 1x verloren in de eredivisie maar toch.
Hoop een scherp Ajax te zien.
RKC morgen een stuntje in Eindhoven?
+3/-1

2 jaar geleden
We hebben in ieder geval mee dat het geen uitwedstrijd is op een foeilelijke kunstgrasmat.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik zie het zo gebeuren dat Ajax weer eens halfslachtig aan de wedstrijd begint.
Wel op voorsprong komt maar die in de tweede helft alsnog weggeeft.

Ik hoop echter op 5-0 of zo...
+2/-0

2 jaar geleden
En dan staat er in de voorbeschouwing “ het duel tegen Sparta mag voor Ajax geen enkel probleem vormen”. Degene die zo ‘n redactioneel stukje schrijft kijkt waarschijnlijk niet naar de wedstrijden van Ajax tegen de “ kleintjes”
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Vermoedelijke opstelling RKC? Hebben die heel de Sparta selectie overgenomen dan? Ik dacht dat het transferwindow al voorbij was.
+2/-0

2 jaar geleden
Belachelijk dat Onana keept en niet Steek.
+5/-0

2 jaar geleden
Toch weer onrustig begin met een hoop slordige passes. Van die simpele inleverballen ook nog. Hopelijk zien we zo meteen Ajax nog voetballen op een beter plan. Tot zover was het bij vlagen weer schrikken geblazen.
+3/-0

2 jaar geleden
Wederom naar een kansloze pot te kijken.
+2/-0

2 jaar geleden
Totaal geen beleving, zit weer eens naar troep te kijken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Gravenberch wou zich er ook weer uitdraaien met de bal aan het voetje, Frenkie 0.2
+2/-0

 
2 jaar geleden
Niet te geloven ja, maar daarna gaat er ook het nodige mis. Wederom een enorm gebrek aan scherpte en dat geldt voor alle 11
+2/-0

 
2 jaar geleden
Precies. Het is niet alleen Onana.

Maar goed, dat maken andere opmerkingen hier ook wel duidelijk.
+1/-0

2 jaar geleden
Weer op achterstand...lijkt wel of Onana erop gokt sinds hij speelt...
+5/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ach en dan verwijs is maar even naar mijn eerdere reactie. Verder kun je eigenlijk elke week het zelfde commentaar neerpennen. Niet scherp starten, ( in de eerste 7 minuten 3x buitenspel)!in de kaart spelen van de tegenstander, het inspelen van elkaar in een ouwenwijven tempo, sowieso geen tempo, gebrek aan voetbalintelligentie, creativiteit en daadkracht. Onzuiverheid troef en wederom niet genadeloos in de mogelijkheden die we krijgen. Haller moet hier echt meer mee doen metde mogelijkheden die hij krijgt, laat te veel liggen. Na afloop krijg je weer dat slappe gelul, dat Sparta het zo goed deed. Schei uit joh, dit Ajax is zo tenenkrommend slecht en de trainer krijgt het duidelijk niet meer op de rit
+6/-0

 
2 jaar geleden
Ja wat kan je hier verder nog over zeggen? Misschien moet ik voor de verandering maar eens de grap maken dat ik inmiddels de tel ben kwijt geraakt aangaande uitgespeelde kansen...
+2/-0

2 jaar geleden
Het lijkt werkelijk nergens op. Ja die Onana maakt een fout waar de rest van de verdediging er ook ruk uitziet. Maar dan loop je zo te prutsen tegen een van de onderste van eredivisie. Ik word er zo langzamerhand echt kots ziek van.
+3/-0

2 jaar geleden
Onana maar eens wisselen ik de rust lijkt me? Wat ben ik blij als die lul is opgerot zeg. Het is totaal drama sinds hij terug is. Gravenberch op hetzelfde kansloze niveau als normaal (en vindt het waarschijnlijk als enige op aarde weer heel raar als Louis hem niet selecteert).

Slechtste wedstrijd van Timber tot nu toe voor Ajax.
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens maar denk niet dat we dit Timber zwaar moeten aanrekenen. Hij heeft tot dus ver een fantastisch seizoen gespeeld. Wat we na mijn idee vooral de eerste helft zagen is dat de spelers die de laatste tijd voorheen al minder presteerden, inmiddels de rest meenemen.

Dat kan bijna niet anders als je berekend waar toe de selectie in staat was dit seizoen, maar wat later er plotseling niks meer van kan. Het klinkt ongelooflijk maar met de eerste helft werd het een en ander wel erg opzichtig.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Oh, mijn mening is juist dat Timber enorm belangrijk is geweest voor het succes eerder. Toen hij wegviel zag je een enorm verval. Tel daarbij de terugkomst van Onana op en dan krijg je waar we nu al een paar maanden naar zitten te kijken.

Neemt niet weg dat Timber echt een hele slechte 1e helft had.
+2/-0

2 jaar geleden
Die ten Hag is toch ook om te janken eigenlijk.
0 jeugd er in, Onana, Berghuis, weken uit vorm.
Incidenten voetbal en maar hopen.
Haller heb je geen donder aan in zulke potjes. Ook verkopen voor 40 miljoen. Brobbey zit veel meer voetbal in.
Wederom geen plan B.
Dit seizoen gaat als een nschtkaars uit.
Gekukkig zijn de heertjes bezig met hun nieuwe club. Walgelijk...
+8/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, incidentenvoetbal , dat is het goede woord. Elke speler tot nu toe een dikke onvoldoende, maar vooral, Onana, Timber, Gravenbergh, Klaassen, Tadic en Alvarez spannen de kroon.
+1/-0

 
2 jaar geleden
" (...) Haller heb je geen donder aan in zulke potjes. Ook verkopen voor 40 miljoen. (...) " 

Waar is dat bedrag op gebaseerd?

En welke club gaat dat betalen als je voor dat bedrag 4 van zulke spitsen kunt kopen?
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Breng die schaal maar naar Eindhoven want net als de spelers geloof ik er inmiddels ook niet meer in dat er nog maar iets te halen valt in de eredivisie. Wat een futloze, kansloze sukkels, Onana met stip op één als über clown.
+1/-0

2 jaar geleden
Stuur maar een bos bloemen naar de keeper van Sparta
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou nu Berghuis wel eens achter de bal willen zien. Nou misschien hebben we mazzel met een pingel. In principe een slechte vrije trap, maar dan toch een pingel die benut wordt en zo is een speler die al weken ruk speelt tot nu toch weer zeer belangrijk. Blijft toch een fenomeen die Tadic, je kan je vaak kapot ergeren aan deze speler, maar op ee. Kf andere manier !!
+3/-0

2 jaar geleden
Gelukkig. Toch nog een uitgespeelde kans in de vorm van een penalty;-) Tjonge jonge, wat moeizaam allemaal weer maar op de na de 3 punten.
+2/-0

2 jaar geleden
Same shit, different speelronde. Wat een gekut. Straks nog ff melden dat de 3 punten mooi meegenomen zijn tegen weer een kleine club.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ja zo ongeveer, lucky Ajax mag bij deze genoemd worden tegen degradatie kandidaat Sparta
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Ongelofelijk dat we de zoveelste k#t wedstrijd weer achter de rug hebben. Dit doet pijn aan je ogen, wanneer gaan ze eindelijk weer eens voetballen?
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Wederom met de schrik vrij, we kunnen weer opgelucht zijn en dat is weer te gek voor woorden. Twee momenten waarin we de winst uiteindelijk veilig stellen, maar wederom was het niet best. Wat een gebrek aan scherpte en wat blijft het tenenkrommend slordig ,druk zetten op de bal wordt amper gedaan. Ik krijg steeds minder zin om te kijken . Ik heb al een week last van nierstenen, maar van dit Ajax wordt ik niet vrolijker en is de ergernis alleen maar meer toegenomen na weer zo een wedstrijd.
+3/-0

 
2 jaar geleden
We weten inmiddels aardig hoe PSV supporters zich al 20 jaar voelen.
+2/-0

2 jaar geleden
Zoals ik al zei, na de wedstrijd weer dat slap gelul, hoe goed de tegenstander van Ajax wel niet was, hoe geweldig ze wel niet hadden gespeeld en dat er meer in had gezeten. Zeker de eerste helft was Ajax bar en bar slecht, dan is bal op dak 17 nog in staat Ajax goed tegenstand te geven ( en dan niets ten nadele van bal op dak 17 )
+5/-0

2 jaar geleden
Het is mij een raadsel waarom ze zich al weken sparen voor de Bekerfinale.
Hopelijk komt daar zondag een bevredigend antwoord op.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Misschien kan Ajax in dat geval alvast Marciano Vink vooruitsturen in de rol van Tonny Bruins Slot. Marciano is volgens mij één van de weinige kandidaten die het verschil in wedstrijden degelijk kan uitleggen. Onana staat inmiddels na zijn interview onderaan de lijst. Zijn uitleg was nog slechter dan hij keepte.
+5/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Diep, dieptrieste wanvertoning weer.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
De drie punten zijn mooi meegenomen. Op naar de bekerfinale om daarna door te denderen naar de titel. Dit was maar het zoveelste incident. Kan gebeuren. Nogmaals, blij met de drie punten!

Zucht..
+3/-0

2 jaar geleden
Hoe kun je zo'n middenveld opstellen !? Geen greintje creativiteit. En de traagste voorhoede sinds Lucky Ajax. Vragen om problemen dit.
+6/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
De eindconclusie van Onana maakt het er ook niet makkelijker op. Als je zo'n beroerde bal door het midden geeft en het achteraf nog denkt goed te praten, hoop ik dat Maarten Stekelenburg snel weer fit is. Weliswaar 39 maar zet hem maar snel op doel.

Enfin om het verhaal af te maken. Dit bedoel ik nou met spelers die denken dat ze er de eerste keer op nonchalante wijze mee wegkomen, de volgende keer geen bal meer krijgen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Gelukkig maar en hopelijk binnenkort fit genoeg om voor Onana in te vallen. Laat Onana dan meteen zeggen dat het hem verder geen bal interesseert, de rit nog effe uitzit. Althans zo kwam hij over. Zowel in het veld als nadien voor de camera.

Met zo'n mentaliteit wil ik al niet het veld in. Toedeledoki zou ik zeggen.
+4/-0

2 jaar geleden
Volgens mij hebben we 3 keepers die sowieso meer hun best gaan doen als ze er in staan, 4 als Pasveer er weer is.
+4/-0

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Onana mag in Milaan de tribune gaan warmhouden. And I don't give a shit.
+4/-0

2 jaar geleden
IK zal iets zeggen over Onana , iedereen zeikt over hem de hele achter hoede is uit elkaar getrokken , ze maken grote fouten en jullie denken dar de goalie die jullie niet mogen het op te lossen, ik zeg niets over fouten van hem want iedereen maakt ze we hebben timber niet erg goed nog niet fit we hebbeen geen Licha we hebben Blind die geen man dekt als je denkt dat dat zo maar opgelost wordt dan leef je in droomland de hele opzet begint van achter uit en het is uit zijn verband gerukt dankzij allerlei blessures
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Fouten maken we allemaal en voor de rest mag ik Onana als persoon wel. Daar gaat het niet om. Wat gaat irriteren is dat de man met zijn come back al enige tijd stond te keepen alsof het hem weinig meer wat kon schelen.

Daarbij het geluk mee heeft dat Stekelenburg en Pasveer al enige tijd geblesseerd zijn dus een wissel zit er niet snel in. De situatie word onhandiger als je vervolgens weer ongeintreseert een bal slecht raakt. Later voor de camera de bedoeling uitlegt met een houding van wat kan het mij schelen.

Hij zal het nadien vast en zeker beter aan zijn teamgenoten uitgelegd hebben, maar wat hij voor de buitenwacht verklaarde gaat niet in zijn voordeel meewerken. Dan ben je niet handig bezig.

En dan hebben we het over een keeper die nog niet zo lang geleden tot de top 10 van de beste keepers in de wereld werd bestempeld.

Waar het hem precies in zit? Ik vermoed dat hij nog steeds niet lekker uit zijn pil affaire is gekomen. Deels omdat het Ajax publiek hem hierop afserveerde. Sindsdien krijgt hij niet meer de lof over zich heen die hij destijds verdiende. Het is aannemelijk dat Onana hier, en nog steeds, niet goed mee om wist te gaan. Op zijn slechtst kun je vervolgens dergelijke reacties terug verwachten.

Gewoon maar een idee want uiteindelijk ben ik er niet bij. En hoop ik verder dat Stekelenburg volgende week op doel staat. En dan heb ik gelukkig nog iets positiefs te melden en dat is dat Daley Blind gisteravond een warm applaus kreeg.

Kon ook bijna niet anders want hij stond bij vlagen fantastisch te voetballen. Met name de tweede helft. In zekere zin was hij een van de weinigen die er voor zorgde dat de 3 punten werden binnen gesleept.
+5/-0

 
2 jaar geleden
De fans nemen hem zijn pil-affaire niet zozeer kwalijk maar wel het feit dat hij daarna de club meteen wil verlaten, en allerlei leugens uitkraamt.
Hij heeft zich echt laten zien als een schijnheilige leugenaar. Nog recent gooide hij er een laatste wanhoops-charme-offensiefje uit door liefdevol over Ajax en de stad te praten.
Hij meende er niets van, de fans prikken daar doorheen. Hij is voor de fans als mens door de mand gevallen, erger kan je niet overkomen.

En nu uitspraken als 'I dont give a shit'. Triest. Alleszeggend.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Met de huidige statistieken van Onana hoor je ergens bij de zaterdag amateurs thuis, niet bij Ajax. Letterlijk alle Europese uitschakelingen zijn Onana aan te rekenen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dat klopt en krijg je er nadien nog een keer bij. Hij is niet de slimste geweest om bepaalde zaken beter recht te zetten.
+2/-0

2 jaar geleden
We worden kampioen! Lalala lalalala lalala.
+2/-2

2 jaar geleden
Onana schande voor ajax
timber, Gravenberch en Berghuis de tweede helft goed, maar de eerste helft alle drie gewoon schandalig slecht alleen maar bezig met hun eigen show. Eindelijk met Taylor een frisse kracht erin die het team op sleeptouw nam samen met de uitstekende Blind.
+2/-0

2 jaar geleden
Mijn eerste voorspelling, zie bericht bovenin, zat er niet ver naast.
Het halfslachtige begin heeft te maken met motivatie, vorm, de wil om te winnen.
Ajax is te gemakzuchtig geworden in de eredivisie.

Spelers benoemen heeft geen zin, dat maakt het niet beter.
Alleen wat Onana zegt na afloop, niet Ajax waardig en disciplinair schorsen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Diciplinair schorsen lijkt me een optie voor Ten Hag en de zijnen. Voor zover het niet meer lukt om Onana bij zijn positieven te brengen. Ajax werkt na een climax toe. Volgende week de beker en er ligt een volgend landskampioenschap in het vooruitzicht. Hopelijk heeft keizer Onana meegekregen dat dit niet alleen zijn verdiensten zijn.
+2/-0

Als dit Ajax op de laatste speeldag uit bij Vitesse nog kampioen moet worden dan gaat het een horror middag worden en stort het als een kaartenhuis in elkaar.
Met uitwedstrijden nog tegen Nec en AZ gaan we nog geheid punten verspelen, misschien wel 5 of 6 en zelfs Heerenveen thuis is geen zekerheidje meer.
Dit blijft niet goed gaan op deze manier, alle vertrouwen en automatisme is uit de ploeg verdwenen.
Het zal me ook niks verbazen als we volgende week tegen die boeren compleet van het veld worden gevaagd, maar goed dat moet dan maar het kampioenschap is nog het enigste wat telt.
Feyenoord zal ons dat beetje extra lucht moeten geven ben ik bang door Psv punten af te snoepen, zodat wij met een kapotte uitlopende motor net over de eindstreep kunnen glijden.
Daarna niet met een bezem maar met een bulldozer door de selectie.
De helft is volgevreten en kan het niet meer opbrengen en de andere helft is gewoon niet goed genoeg.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad een bezem zal niet goed genoeg zijn. Ik vind dat de toestand van dit elftal ook aan een diepere oorzaak ten grondslag ligt. .We hebben de afgelopen jaren de loftrompet gestoken over Overmars en consorten . Maar is dit wel realistisch en terecht ? Wat is er behalve een aantal zeer goede en gerichte aankopen de afgelopen jaren in werkelijkheid aan dit elftal structureel verbeterd ? Er lopen te veel spelers , waar Ajax in het verleden in staat was om geld aan te verdienen, gratis de deur uit. Te veel spelers aangekocht die niet alleen middelmaat zijn, maar absoluut niet goed genoeg zijn. Elk seizoen komt er misschien 1 behoorlijke speler bij, maar verzwakt het gehele elftal over het geheel en dat komt niet alleen door blessures. Welke jeugdspeler gaat spelers zoalsTadic, Blind, Timber, Mazraoui, Gravenberch, Haller, Tagliafigo, Onana ( de Onana van voor de schorsing ) vervangen ? En dan vergeet ik ook nog Anthony. We moeten toch ook wel iets beters voor Alvarez kunnen krijgen ( begrijp me niet verkeerd, Alvarez is een mannetjesputter, gaat over het algemeen voorop in de strijd en je moet blij zijn met deze speler in het team, maar het blijft voor het overgrote deel een beperkte voetballer, vaak onrustig en onstuimig) al het verdiende geld door de transfers van spelers als de Jong, de light, Ziyech en nog wat anderen en met het verdiende geld in de CL heeft ons geen beter elftal opgeleverd en zeker geen lichtjaren voorsprong op onze concurrentie zoals iedereen dacht. We zijn echt niet het Bayern van Nederland.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zal best al blijft het algehele plaatje na mijn mening positief. Zo was het alweer een tijd geleden dat Ajax achtereenvolgens landskampioen werd en overwinterende in de CL. Laten we dit vooral niet vergeten.

Overmars en Ten Hag wil ik hier voor bedanken maar heb tegelijkertijd ook wat gemist. Met name spelers met hoogstaande individuele kwaliteiten.

Daarbij speelde Ajax weer destemeer in het systeem. Ook dat heeft windeieren gelegd en hoort deels bij het spel maar de verstandige verhouding, om het zo maar eens te uit te drukken, mis ik nog steeds bij Ajax.

De verhouding als een ploeg als Benfica ernstig tegenwerkt? de spitsen van Ajax er wel raad mee weten door bijvoorbeeld de bal er over heen te stiften, maar helaas. Zelfs dat hebben we lange tijd al niet meer gezien.

Doordat Ten Hag ook dermate in het systeem denkt. 1 plan. Word de ruimte voor spelers met uitzonderlijke kwaliteiten helaas ook verder ingeperkt. Word iedereen des te meer inherent aan het systeem.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik ga zeker niet ontkennen dat ten Hag en Overmars het nodige voor Ajax hebben betekend. Ga je echter wat kritischer kijken dan had er echt wel meer in gezeten en had er Europees meer uitgehaald kunne worden, maar op het moment dat men dichter tegen de prijzen aan zat , gaf het elftal niet thuis, met als recent voorbeeld Benfica. Als je het systeem van ten Hag wil spelen, dan moeten al je spelers top zijn of toch zeker de sterkmakers. Het systeem van ten Hag behoeft scherpte, precisie , creativiteit, een goede handelingssnelheid en voetbalintelligentie. Zeker dat laatste ontbreekt bij te veel spelers van Ajax , buiten het gebrek aan handelingssnelheid, scherpte en precisie. Ajax is ook al tijden erg slordig. We kunnen het dan ook nog wel hebben over het wisselbeleid van ten Hag, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat er op de bank ook geen top zit, anders stonden die er echt wel in.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Yep, maar vind het nadeel van het systeem op zijn tijd de creativiteit van spelers in de weg zit.

Mocht Ten Hag vertrekken want voor zover is nog niks definitief. Hoop ik dat Ajax een coach/trainer aantrekt die tijdens de trainingen des te meer nadruk legt op de ontwikkeling van individuele kwaliteiten.

Al kan Ajax bloed link zijn voor menig tegenstander als iedereen optimaal in het systeem presteert, dan nog word het met de huidige selectie des te meer zichtbaar als het effe minder loopt dat Ajax individueel minder slagvaardig is geworden. De creatieve oplossing valt geregeld ver te zoeken. Zie het verschil met voorgaande generaties.
+5/-0

2 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Als er iets valt te winnen maar je wilt niet winnen dan valt er niets te winnen.

Dus het is nu wel duidelijk. Ook de spelers boeit het kampioenschap geen ene reet meer.

Nou mij ook niet want het wordt nou niet bepaald een kampioenschap om trots op te zijn.

Wheee! Nou we zijn kampioen. Nou het voelt voor mij inmiddels als net niet degraderen. Jippieee!

*zucht*
+2/-1

 
2 jaar geleden
Nee dat word zo langzaamaan wel duidelijk. Zo heb ik bijvoorbeeld slecht geslapen met de laatste partij. Hoop verder dat je het engelse gedeelte van je tekst uitgist want het gaat volgens mij nergens over
+1/-1

 
2 jaar geleden
Hey maat....ik erger me ook aan Onana maar die Engelse teksten van jou zijn nogal grof...

Ik ben er overigens voorstander om hem nu te gaan passeren. Gewoon Gorter erin gooien. De nieuwe Didulica. So what als hij een fout maakt, van Onana kun je ook totaal niet op aan.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Echte Ajacieden zeggen gewoon recht door zee waar het op staat. Is het goed is het goed, is het slecht dan is het slecht. Dat is Amsterdams en dat dwingt respect af.
Lief zijn we niet en zullen we ook nooit worden.

Goed Onana. Zeg ik gewoon recht door zee dit:

Zet Onana en Brobbey eens naast elkaar.

De ene naait de boel bij elkaar, spuugt op de club en alles wat daarbij hoort. De ander, Brobbey dus, heeft inmiddels openlijk laten weten dat hij bij Ajax wil blijven. Hey! Clubliefde, het bestaat toch nog!

Wie geeft dus nou het goede voorbeeld?

Dan vraag ik me af, wie moeten we in dan in vredesnaam de hand boven het hoofd houden en gaan toejuichen?

Die fucking Onana toch niet of ben ik nou gek?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Top dat je de tekst hebt aangepast. Dat siert je maar begrijp de telleurstelling. Ik flip er ook nog steeds van. Onana mag zelf nog effe in de spiegel kijken en voor de rest afwachten of de selectie zijn gedrag nog blijft accepteren. Op deze wijze zet hij het seizoen voor zijn teamgenoten in ieder geval ook op het spel.

Als hij verstandig is heeft hij inmiddels zijn excuses aangeboden. Als het Onana nog geen shit kan schelen word het hoogst waarschijnlijk bankzitten of koffers pakken.

En dan mag ie hopen dat de Italianen het hele verhaal niet mee krijgen want dat gaat daar ook niet in zijn voordeel werken. Geld overigens voor het gros van het voetbalpubliek. Je eigen club een oor aannaaien zal in de regel nergens worden geaccepteerd.
+3/-0

2 jaar geleden
IK VINDT blind de laatste tijd een heel zielig persoon. hij is echt goed geweest maar waar het aan licht misschien zijn hart kwaal. hij moet zelf ook eens toegeven dat hij zelf de oude Blind niet meer is ontzettend traag. Dat hij goed voor ajax is geweest dat is zeker waar maar daar is hij altijd dik voor betaald. hij moet gewoon na dit seizoen stoppen en een baantje bij ajax krijgen misschien bij de jeugd trainer of zoiets. maar niet zielig doen. en het is mooi dat Ten Hag hem beschermd.
+3/-1