Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenUitgewoond ogend Ajax toch op tandvlees naar zege in povere klassieker: 0-2


Tijdstip
19 december 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Uitgewoond ogend Ajax toch op tandvlees naar zege in povere klassieker: 0-2; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Uitgewoond ogend Ajax toch op tandvlees naar zege in povere klassieker: 0-2

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Wat maakten Ajax en Feyenoord er een zwakke klassieker van deze keer. Het was werkelijk niet om aan te zien, zo verschrikkelijk pover. De gasten hielden het achterin echter goed dicht en gingen daarom alsnog met de 0-2 zege strijken. De gasten werden in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Marcos Senesi waarna Dusan Tadic een kwartier voor tijd de eerste strafschop van het seizoen mocht verzilveren.

Ja, het was slecht, maar daarom zeker niet minder belangrijk. Door de vele eerdere zeperds moesten trainer Erik ten Hag en zijn mannen op de tellen passen. Als er zou worden verloren in Rotterdam dan was een troosteloze derde plaats voorlopig het lot geweest. Ondanks dat Ajax aan de bal enorm zwak speelde in De Kuip kwam het zover dus gelukkig niet. En dat lag mede ook aan Feyenoord dat ondanks alle opgeklopte verwachtingen ook amper gevaarlijk kon worden.

Ten Hag had ervoor gekozen om Jurriën Timber rechtsback te zetten, hij verving daarmee de geblesseerde Noussair Mazraoui. Perr Schuurs vormde een centrum met Lisandro Martinez maar laatstgenoemde moest al snel naar de kant vanwege een spierblessure. Hierdoor moest Ten Hag nog meer vertimmeren, hij besloot Nicolas Tagliafico te brengen en Daley Blind naar het centrum te verhuizen. Het stond daarmee achterin vrij solide, mede ook omdat Feyenoord verrassend afwachtend voor de dag kwam. Eenmaal aan de bal maakte Ajax er echt een potje van. Zo slordig, zo onnauwkeurig, zulke slechte keuzes. Het ging nergens meer over.
Scheidsrechter Dennis Higler vestigde de aandacht op zich door eerst Feyenoorder Bryan Linssen te sparen na een doldrieste trap op de enkel van Edson Alvarez en later Antony voor een duidelijke slaande beweging ook niet van het veld te sturen. Wat dat betreft was het in evenwicht maar twee keer rood had hier niet misstaan. Linssen bleef vervolgens maar doorgaan met overtredingen maken maar deze sluwe vos wist weer precies tot hoe ver hij kon gaan. Feyenoord kreeg een halve kans via Jens Toornstra terwijl Ajax eigenlijk niets creëerde. Vlak voor rust dan echter ineens een dikke meevaller. Na wederom zieltogend balverlies bij Feyenoord stuurde Steven Berghuis met een prima bal Dusan Tadic weg. De aanvoerder dacht met een afgemeten trekbal Sébastien Haller te bedienen maar het was Feyenoorder Senesi die zo vriendelijk was de de 0-1 binnen te tikken. Dit deed hij overigens vorig seizoen ook al in eigen huis tegen Ajax.

Na de rust hoopten de Ajax-fans dat er eindelijk eens wat vaster aan de bal zou worden geacteerd door de eigen helden. Omdat Feyenoord moest komen zou er dan genoeg ruimte komen om de dodelijke tegenstoot te plaatsen. Maar opnieuw ging werkelijk alles mis bij Ajax, of ze voor de eerste keer samenspeelden. Pover, pover, poverst.
Feyenoord ontwikkelde soms wat schijndruk maar wist niet gevaarlijk te worden. Invaller Nelson had zeker wel wat dreiging maar ook hij grossierde in de eindfase in onnauwkeurigheid. Bij Ajax viel Ryan Gravenberch op met prima rushes, vervolgens volgde er dan vaak helaas wel een slechte pass. Haller kon de bal niet vasthouden en Antony presteerde het om geen enkele keer buitenom te gaan, ook niet als daar de trage Senesi voor hem stond zonder rugdekking.
Tot overmaat van ramp moest ook nog Timber eraf met een blessure, Devyne Rensch kwam erin. In dat opzicht was het best knap dat Ajax defensief niets weggaf. Perr Schuurs speelde overigens een prima wedstrijd terwijl Daley Blind centraal toch beter blijkt dan op links. Alvarez assisteerde links en rechts verdienstelijk. Ruim tien minuten voor tijd ging Rensch er vandoor, na de eerste echte goede aanval over Blind en Antony, en was het Nelson die hem onderuit haalde. Higler kon niet anders dan naar de stip wijzen waarna Dusan Tadic deze megabelangrijke pingel uitermate koel benutte door snoeihard de rechterbenedenhoek te vinden: 0-2. De winst was binnen, dat was het enige dat telde. Laten we het er maar op houden dat Ajax moe is.
Zo niet: dan moet er echt iets gebeuren.


[video] Highlights Feyenoord - Ajax


Arnold Bruggink: 'Dit was eigenlijk een 0-0 wedstrijd'

Analist Arnold Bruggink had net als iedereen een zwakke klassieker gezien. "Dit was eigenlijk een 0-0 wedstrijd", zegt hij berustend, "Een wedstrijd zonder kansen is niet leuk om naar te kijken."

En het spelpeil bleef maar laag. "Na de rust lag er meer ruimte maar daar werd nog steeds niets mee gedaan. Het verschil tussen Ajax en Feyenoord ligt bijvoorbeeld wel in een Tadic. Dat kun je goed horen in een leeg stadion: hij is bezig om het elftal wakker te houden. Bij Feyenoord kon je goed merken dat ze gedisciplineerd wilden blijven, geconcentreerd. Daar waren ze constant mee bezig, dat was de opdracht."

Collega Mario Been: "Feyenoord creëert twee kansen waaruit Ajax twee keer scoort. Nee, het was erbarmelijk." Kenneth Perez, cynisch: "Antony moet 150 miljoen kosten, het was werkelijk niet om aan te gluren."


Jens Toornstra: 'Eén schot op goals, twee keer scoren. Dat is best knap'

Uiteraard waren bij Feyenoord na afloop de druiven zuur. Zoals zo vaak konden de Rotterdammers ook nu weer niet aartsrivaal Ajax pijn doen. Jens Toornstra had de pé in. "Dit hadden we niet hoeven te verliezen, eerlijk gezegd. Ja, ik leed balverlies bij die 0-1, ik was in de veronderstelling dat Guus Til dichterbij me stond. Een verkeerde inschatting. Het was de eerste kans voor hun."

Daarna wisten de gastheren ook niet door te drukken. "We hadden afgesproken gedisciplineerd te spelen, hierdoor schoten ze maar één keer op goal. Zij wisten het in de tweede fase ook niet. Tja, dan krijg je nog een penalty tegen maar aan de andere kant gebeurde ook van alles. En Til stond blijkbaar niet buitenspel hoorde ik. Tja. Ajax wint. Eén schot op goal, twee keer scoren. Best knap."


[video] Berghuis: 'Voor nu content met de drie punten' | Reactie na Feyenoord - Ajax


Dusan Tadic: 'Na de benutte penalty riep ik Come On in het Servisch'

Dusan Tadic was niet altijd flitsend aanwezig maar met een assist en benutte strafschop toch weer zeer effectief voor zijn team. "Het was een moeilijke wedstrijd", geeft hij toe, "We spelen beter in eerste helft. Feyenoord kreeg alleen een beetje kans toen wij even met een man minder stonden.

Nee nee, het was zeker niet goed. Na rust ging Feyenoord hoog druk zetten en hadden ze een paar goede aanvallen. Wij moeten dan beetje slimmer spelen, derde man zoeken, tweede doelpunt maken. Uiteindelijk was het belangrijkste dat we de wedstrijd wonnen. Dit was een hele belangrijke."

Over de inzet was de captain deze keer wel tevreden. "Wij moeten elke week zo hard werken. Dat was ook onze kracht, zo werden we kampioen. We moeten alles doen om te winnen. Na die penalty riep ik 'dai dai dai', dat betekent 'Come on' in het Servisch. Feyenoord heeft een goede ploeg en goede trainer. Belangrijk dus dat we wonnen."


Steven Berghuis: 'Arne Slot legt goed bloot wie vorig jaar de stoorzenders waren bij Feyenoord'

Voor Steven Berghuis was het een speciale dag. Niet alleen werd de aanwinst van Ajax vandaag 30 jaar oud, ook keerde hij dus op zijn verjaardag voor het eerst terug in De Kuip. "Aparte dag. Het was toch wel speciaal om hier terug te komen. Natuurlijk een hele andere setting nu, omdat er geen publiek bij was. Het was leuk oude teamgenoten te zien en ook de mensen eromheen. Hoewel vaak anders geschreven had ik met iedereen hier een prima relatie."

Verstandig als hij is wilde de Ajacied niet zijn gram halen op de Feyenoord-fans. "Het wordt allemaal zo opgeklopt in de media, veel zaken zijn niet eens waar. In dat licht bezien kan ik het ze niet eens echt kwalijk nemen dat ze zo reageren. Natuurlijk waren ze niet blij met mijn overstap maar de media klopt alles nog eens extra op. Ik heb gekozen om daarboven te staan, al met al is het okay gegaan denk ik."

"Nee, het was geen fantastische wedstrijd, van onze kant ook zeker niet. Dat is voor verbetering vatbaar. Je neemt de drie punten voor lief. De eerste helft ging nog maar daarna wisten we de bal niet meer vast te houden. Feyenoord zette goed druk."

Dan kijkt de nummer tien toch nog even terug op vorig jaar. Lang hield hij de kaken op elkaar maar nu ineens kreeg toch Cor Pot, de assistent van trainer Dick Advocaat, een veeg uit de pan mee. "Ik bedoel Cor Pot, die heeft het mij moeilijk gemaakt en daar kwam veel frustratie bij. Ik denk dat Arne Slot nu goed blootlegt waar het probleem vorig jaar lag. Ik wilde er eigenlijk niets over zeggen maar heb het nu toch gedaan."


[video] Tadic niet onder de indruk van vuurwerk bij de Kuip


Erik ten Hag: 'We hebben de wedstrijd gecontroleerd maar het was qua kijkspel zeker niet vermakelijk'

Ondanks het povere spel was Ajax-trainer Erik ten Hag gematigd tevreden over zijn team. "Als trainer ben ik over veel zaken tevreden maar ik snap wel als kijkspel dat het geen vermakelijke wedstrijd was. We hebben de wedstrijd gecontroleerd maar waren zelf aan de bal niet goed. Vooral in de laatste fase ging het te vaak mis.

Maar er werd wel gedaan wat was afgesproken: het vierkant controleren, de counter controleren. Je weet dat Feyenoord snel de lange bal wil spelen, dat deden we goed. Maar het spel aan de bal had zeker beter gekund. Zeker herkenden we vaak niet wanneer we het spel konden versnellen door de wisselpass van rechts naar links te geven."

Na de pauze moest de trainer wisselen naar zijn gevoel. "Ik had het gevoel dat we de grip aan het verliezen waren waardoor ik Klaassen bracht. Hij bracht een stukje rust en een betere organisatie in het druk zetten."

Over de blessures: "Daar kan ik nu uiteraard nog weinig over zeggen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Martinez woensdag gaat spelen. Timber zullen we zien."


Reinold Wiedemeijer: 'Het was geen opzet van Perr Schuurs, daarom geen penalty'

In Dit was het Weekend op ESPN werd Reinold Wiedemeijer gevraagd naar de handsbal van Perr Schuurs en waarom er geen penalty werd gegeven. "Het ziet er heel knullig uit. Vorig jaar zouden we hier voor fluiten", aldus Wiedemeijer. "Nu is gezegd dat je je gezond verstand mag gebruiken. Hier gaat een bal via het been tegen de arm aan. Dit gaat niet met opzet op de arm en daarom is er niet gefloten."

Als de bal vanuit de voorzet direct tegen de arm van Schuurs was gekomen, was het wel een penalty geweest. "Nu ging het via. Daar kan hij niets aan doen en heeft hij ook geen tijd meer", zo gaf hij aan.


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eigen doelpunt Senesi ('44)
Goal
0-2 Dusan Tadić ('81, penalty)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Linssen ('13)
Kaart
Ajax: Ryan Gravenberch ('15)
Kaart
Ajax: Sébastien Haller ('32)
Kaart
Ajax: Antony ('34)
Kaart
Feyenoord: Toornstra ('37)
Kaart
Feyenoord: Aursnes ('51)
Kaart
Feyenoord: Nelson ('80)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien Haller Antony


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezPerr SchuursJurriën Timber


Remko Pasveer

Wissels:

'19 Nicolás Tagliafico voor Lisandro Martínez
'60 Davy Klaassen voor Steven Berghuis
'73 Devyne Rensch voor Jurriën Timber


Opstelling Feyenoord

SinisterraLinssenToornstra


KökcüTilAursnes


MalaciaSenesiGeertruidaPedersen


Bijlow

Wissels:

'46 Nelson voor Sinisterra
'69 Dessers voor Linssen
'73 Jahanbakhsh voor Pedersen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
10  5 0-5 (0-1)
11  5 0-3 (0-1)
12  5 0-2 (0-0)
13  5 0-3 (0-1)
14  4 1-3 (0-1)
15  4 0-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.96. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Perr Schuurs (56 -> 5,0)
2. Daley Blind (23 -> 4,0)
3. Dusan Tadić (20 -> 3,0)
4. Edson Álvarez (14 -> 2,0)
5. Remko Pasveer (13 -> 1,0)
6. Nicolás Tagliafico (6 -> 0,0)
7. Steven Berghuis (5 -> 0,0)
7. Davy Klaassen (5 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
9. Antony (3 -> 0,0)
9. Jurriën Timber (3 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (2 -> 0,0)
12. Ryan Gravenberch (2 -> 0,0)
14. Sébastien Haller (1 -> 0,0)
15. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
15. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
15. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
15. Youri Baas (0 -> 0,0)
15. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
15. Victor Jensen (0 -> 0,0)
15. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
15. André Onana (0 -> 0,0)
15. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
15. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
15. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
15. Jay Gorter (0 -> 0,0)
15. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
15. Danilo (0 -> 0,0)
15. David Neres (0 -> 0,0)
15. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
15. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
15. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
15. Charlie Setford (0 -> 0,0)
15. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
15. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
15. Youri Regeer (0 -> 0,0)
15. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


nieuws-redacteur 7 maanden geleden
Waar ze in Rotterdam al weken schuimbekkend wakker worden gaat het hier nog geen seconde over de klassieker. haha.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Als ze zelfs Barendrecht al niet serieus nemen, waarom Feynoord dan wel 😜
+2/-0

 
7 maanden geleden
Leuk al die neerbuigende opmerkingen maar het had vooral leuk geweest als we met een puntje of 7 voorsprong die kant op hadden gegaan.
Nu is die wedstrijd inmiddels belangrijker voor ons dan voor hun.
Verlies je dan sta je 3e, ik heb het idee dat dit besef er totaal niet is 3e!
Ronduit schandalig dat we in deze situatie beland zijn, een horrorscenario dreigt met 4 punten achterstand op Psv en direct na de winterstop de traditioneel 2 lastigste uitwedstrijden direct op het programma en dus al de dreiging van de genadeklap dit seizoen.
Nee ik ben niet met Feyenoord bezig, ik lach ze ook niet uit want ze doen het na hun mogelijkheden eigenlijk fantastisch.
Ik ben wel heel erg met Ajax bezig, ik vrees met grote vrezen dat we daar niet gaan winnen en dat het dan nog steeds geen crisis is in Amsterdam.
Iedereen lijkt er maar in te geloven dat als je het grootste budget heb dat je dan ook automatisch kampioen word en je eindeloos kunt aankloten gezien wederom de laatdunkendheid over de volgende tegenstander.
Het besef komt straks als de volgel gevlogen is ben ik bang.
+7/-0

 
7 maanden geleden
Het was ook eerder cynisch dan neerbuigend bedoelt
+1/-0

 
7 maanden geleden
Mee eens! Ajax draait helemaal niet lekker in de competitie en deze wedstrijd is cruciaal. Anders sta je 3e en dan volgt nog Utrecht uit, PSV uit enz. Jammer dat Ajax het zichzelf zo moeilijk heeft gemaakt, maar dit is de realiteit.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Hopelijk kan Ajax zichzelf herpakken, het aantal verliespunten is echt beschamend. Klaassen voor Gravenberch en Nico erin, ik hoop dat Ten Hag dat doet.
+2/-0

7 maanden geleden
De media fokt de hele boel weer op gezien alle Berghuis berichten.
In Rotterdam slapen ze al nachten niet vanwege dit potje.
Ik beging mij er vanaf dit bericht pas in te verdiepen.
Het verdiepen duurde exact 15 seconden. 1-3 Ajax.
Hatrick Berghuis zou hun Ajax trauma nog groter maken.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Voor een hattrick van Steven Berghuis krijg je 51x jouw inzet terug.
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
We gaan in ieder geval zondag meebeleven hoe het met de voetbalmentaliteit van Ajax 1 is gesteld.

En hoe zit het precies met Noussair Mazraoui? Geblesseerd? Of word hij aankomende winterstop alsnog voor een mooi bedrag verkocht?

Niet dat ik denk dat het verstandig is. Tenzij de transfersom gelijk staat aan het bedrag wat Ajax tot aan de halve finale Champions League kan binnenhalen. En of Ajax bij verkoop in staat is voor het zelfde geld tijdens de winterstop een betere speler er voor terug te halen? Dat word best een lastig verhaal gezien Mazraoui - Antony, en de rest, aardig op elkaar ingespeeld zijn.

Hoe dan ook? Overmars zal wel aan het rekenen zijn geslagen.
+1/-0

7 maanden geleden
Na hun 'prestatie' van vorig weekend zie ik liever Klaassen in het veld voor Gravenberch en Tagliafico voor Blind. Verder hoop ik dat ze eindelijk eens gaan beseffen dat er ook in de eredivisie gewoon gepresteerd moet worden.
+5/-0

7 maanden geleden
Waar Antony eerst de verzaker was in Eredivisie wedstrijden is hij de laatste tijd de enige aanjager - en dat zegt veel. Ik ben bang dat zelfs een wedstrijd tegen Feyenoord ze niet kan motiveren om het uiterste eruit te halen, hoewel ik mij graag laat verrassen.

Heb het wel steeds meer gehad met de jonge 'sterspelers' die allemaal met kapsones rondlopen en het alleen maar hebben over de mogelijke volgende club en hoe ze 'daar totaal niet mee bezig zijn...'

Als deze spelers niet begrijpen dat ze bij Ajax elk jaar voor het kampioenschap spelen, Champions League spelen en in de basis staan, dan mogen ze van mij lekker gaan banken bij Juventus en Chelsea. Of bij de gevallen club Barcelona om de middenmoot meedoen in Spanje

Maar die zondag ochtend frustratie eruit - nu lekker wedstrijdje tegen Feyenoord en ik heb weer een goed weekend!
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Motivatie he, daar draait het de gehele competitie al om . Het valt ook niet mee om steeds maar weer tegenover een team te staan dat tot op het bot gemotiveerd is terwijl jij dat niet bent. Het valt niet mee om steeds jezelf te moeten opladen om te spelen tegen een tegenstander die jouw niveau niet eens benaderd ! Ja het is zwaar
( ik zal er maar bijtypen dat bovenstaande cynisch bedoeld is ) ik mag toch hopen dat de heren professionals vandaag het wel kunnen opbrengen om gemotiveerd, scherp en gefocust te zijn , dat passing en voorzetten voor het overgrote gedeelte nauwkeurig zullen zijn. Vandaag neem ik niet met minder genoegen dan winst !
+4/-0

7 maanden geleden
Ik zou blind zeker geen links back zetten is veel te traag..blind is niet de blind helaas voor hem wel een hele goede kerel. Maar eens is het voorbij
+3/-0

7 maanden geleden
Dit Ajax wordt eentonig. Tot nu toe wederom traag ,slordig , matige handelingssnelheid , veel verkeerde keuzes en onzuiver, Onnodige gele kaarten . Eigenlijk een slechte wedstrijd tot nu toe van beide kanten. Veel spanning aan beide kanten.
+2/-0

7 maanden geleden
Wat een zwakke vertoning. Niets maar dan ook niets goed goed, staat goed. Heren hebben jullie Timber in balbezit bezig gezien..... Maar ook de rest het is schandalig.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Timber is de beste RCV van de Eredivisie, geen rechtsback.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Dat kan zijn, maar zowel qua opstellen in het veld als balbezit zijn onder de maat. Hij kan daar veel meer mee.
+2/-0

7 maanden geleden
22 spelers op het veld die zonder uitzondering slecht presteren en ook de scheids ontkomt niet aan de malaise. We staan 0-1 voor , maar het voetbal aan beide zijde is niet om aan te zien , het ontstijgt het niveau niet van de zaterdagamateurs !
+2/-0

7 maanden geleden
Ik heb momenteel pijn aan mijn ogen.
+1/-0

7 maanden geleden
Wat zal ik blij zijn als deze wedstrijd is afgelopen. Wat is dit slecht !!!!!!!! En nu toch ongelofelijk maar waar 0-2 !
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Tadic;-) 3 punten.

En wat voor de rest enige zorg draagt is dat Ajax slecht in de kleine ruimte is. Te veel balverlies of er maar moeizaam onderuit kan voetballen. Niet per definitie des Ajax.
+1/-0

 
7 maanden geleden
En dat baart zorgen...Ajax hoort tegenstanders kapot te kunnen spelen.. en het is geen incident maar inmiddels een duidelijk patroon. Hebben resultaten dit seizoen grote zwaktes verbloemd?
+1/-0

7 maanden geleden
Topprestatie. Niet een speler die een voldoende haalt en toch 0-2 winnen bij Feijenoord.
+3/-1

7 maanden geleden
Heerlijk 3 punten.
Hoe slecht was dit....nou en. Nog 1x opladen en op naar de winterstop!
+1/-0

7 maanden geleden
Winst en dat was het enige wat telde, maar wat was dit ontzettend slecht ! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’ n slechte Feynoord - Ajax heb gezien.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Nee en misschien weet Mino Raiola nog een goede speler?
+1/-0

7 maanden geleden
Wat een slechte wedstrijd maar 3 punten tellen.
+1/-0

7 maanden geleden
Een overwinning op Feyenoord is ALTIJD lekker. Waar ik me wel zorgen om maak zijn de blessuregevallen. Met heel slecht spel 3 punten uit bij een club die zich titelkandidaat waant. Heerlijk, toch?
+3/-0

7 maanden geleden
Het lijkt er sterk op dat de mentale batterij bij de Ajax spelers collectief leeg is. Iets wat al te zien is nadat duidelijk werd dat Ajax groepswinnaar zou worden in de Champions League. Ook lichamelijk begint de intensieve eerste seizoenshelft nu her en der zijn tol te eisen, dus de winterstop komt precies op tijd. Nog één keer motiveren om thuis van Fortuna Sittard te winnen en dan de batterijen gaan opladen en het lichaam laten herstellen.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ja wat dat aangaat komt de winterstop wel gelegen. Overmars kan ook aan de slag om het een en ander te evolueren richting de toekomst
+3/-0

 
7 maanden geleden
Het wordt de hoogste tijd dat ook Overmars geëvolueerd wordt.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Wordt hij dan langer denk je? 😁
+2/-0

 
7 maanden geleden
Als ze het goed doen niet. Eerder kleiner verwacht ik.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ha ha:-)
+1/-0

 
nieuws-redacteur 7 maanden geleden (gewijzigd)
Laten we hopen dat het daar aan ligt want het is echt belabberd wat wij (vooral ) aan de bal laten zien.
Tenenkrommend bij vlagen. Maar we missen toch ook wel individuele kwaliteit ...een type Eriksen als middenvelder.

Zo' n Antony: in tweede helft was er een moment dat alleen Senesi (traag als dikke poep) voor hem stond, zonder rugdekking. Ik schreeuwde 'ga nou ga nou'. Nee, weer naar binnenkappen.....

Waarom stellen journalisten hier geen vragen over ? En waarom gaat hij er niet langs???
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik vraag me af waarom dit soort beperkte spelers keer op keer aangetrokken worden.
+1/-1

 
nieuws-redacteur 7 maanden geleden
Dat is een andere discussie. Ik bekijk het vanuit journalistiek oogpunt, echt onbegrijpelijk dat er nooit dit soort vragen gesteld worden.

Overigens vind ik Antony niet zo 'beperkt' als jij maar hij heeft wel moeite om de juiste keuzes te maken ......
+3/-0

 
7 maanden geleden
Kijk even de goal terug van Pablo 'Gavi' tegen Elche.
Een geweldig doelpunt voor een debuterende 17-jarige die zelf bepaald hoe hij de bal in de goal legt.
Doet aan alles denken aan onze Godenzonen van weleer. Toen er nog niet in 'het harnas' gespeeld werd.
Het doet verdriet deze akties bij een andere club te moeten zien.
+1/-0

 
nieuws-redacteur 7 maanden geleden
Snap wat je bedoelt met 'harnas'.
Bij Barca heeft momenteel het nadeel weer het voordeel. Ze zullen weinig prijzen pakken maar wel heel frivool gaan spelen met enkele heerlijke talenten, nog niet geharnasiseerd....

Gavi en Pedri zijn dan ook supertalenten....bij Ajax hoop ik een beetje op Ammourichi en Naci.....wat dat betreft.
+1/-0

nieuws-redacteur 7 maanden geleden
Wel echt belangrijk dat je wint zeg.
+5/-0

7 maanden geleden
We kunnen allemaal klagen dat het zo slecht was enzo.
Feit is dat we een ontzettend lastig uitwedstrijd winnen terwijl Ajax uit vorm is en je hele defensie aan barrels ligt.
+6/-0

 
7 maanden geleden
je kunt een keer een mindere wedstrijd spelen, maar met Twente, Heracles, Go Ahead Eagles, Utrecht AZ is er wel sprake van een patroon, en bovendien is de koppositie weggegeven. Het is een patroon, en dat is veel ernstiger dan een keer een wedstrijd wat minder spelen of niet in vorm zijn. Wat is het dan? toch gebrek aan kwaliteit?
+1/-0

 
7 maanden geleden
In zulke wedstrijden mis je iemand die van corners en vrije trappen iets kan maken. Je speelt tegen 2 geparkeerde bussen waar je nauwelijks doorheen komt en hebt dit seizoen niemand die echt gevaarlijk is uit vrije trappen of schoten vanuit de tweede lijn. Over de corners zwijg ik maar. Dus ja, gebrek aan kwaliteit.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Zo waar deze bovenstaande constatering!
+1/-0