Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax zakt wederom door ijs als het even niet loopt


Tijdstip
12 december 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax zakt wederom door ijs als het even niet loopt; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax zakt wederom door ijs als het even niet loopt

Ajax kan maar geen wedstrijden alsnog winnen als het even niet loopt. Waar de concurrentie er telkens in slaagt in slotfases alsnog hangpotjes uit het vuur te slepen lopen de Amsterdammers vaak zélf nog in de laatste minuten in het mes. Deze keer was het AZ dat Ajax fel partij gaf, zich ingroef en er soms uitkwam. Ajax leek na de 1-1 van Haller door te drukken maar kreeg weer aan de andere kant de bekende tik om de oren: 1-2. In blessuretijd werd de gelijkmaker van Perr Schuurs afgekeurd wegens minimaal buitenspel van Haller.

Ajax weet inmiddels dat iedere tegenstander zich op een manier ingraaft welke zich het beste laat vergelijken met de velden in West Vlaanderen ten tijde van WW I. Ook AZ, toch volgens velen een goed voetballende ploeg, deed niet anders waardoor Ajax weer helemaal alleen het spel moest gaan maken. En daar had men het moeilijk mee, heel moeilijk. Er waren weer veel teveel slordigheden in de derde fase van het veld om echt tot kansen te komen. Het energie sparende AZ, met zijn allen teruggetrokken, loerde op een spaarzaam countertje maar kon gek genoeg ook niet gevaarlijk worden.
Bij Ajax speelde eigenlijk niemand echt goed. Wat vooral opviel was het zeer matige spel van Daley Blind in balbezit. Normaal gezien moet hij het daar toch echt van hebben. Ook Dusan Tadic en Ryan Gravenberch speelden enorm matig terwijl Steven Berghuis en Antony niet in het spel voorkwamen. Gravenberch appelleerde wel voor een strafschop toen hij over het been van Midstjö ging. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag er niets in.
Na de pauze zette Ajax even aan, na een schot van Berghuis liet doelman Peter Vindahl los, maar Tadic had de pech dat de bal net niet lekker voor zijn voeten kwam om in het lege doel te schuiven. Aan de andere kant was het wel raak. Rechtsback Sugawara was mee naar voren waarna zijn voorzet via de rug van Midstjö heel gelukkig voor de voeten van Vangelis Pavlidis viel die vervolgens droog 0-1 maakte. De Japanner Sugawara leek buitenspel te staan maar de getrokken lijn van VAR Pol van Boekel gaf anders aan.

Even later kroop Ajax door het oog van de naald toen Wijndal 0-2 maakte maar hier wel 20 centimeter buitenspel bleek te staan. Aan de andere kant zette Ajax aan maar Sébastien Haller presteerde het om vanaf vijf meter afstand een kopbal niet binnen te werken. Antony had hem prima bediend. AZ begon echter te wankelen, Ajax schroefde de druk op. De goal kon bijna niet meer uitblijven en nadat Dusan Tadic werd vrijgespeeld kon Haller diens trekbal nu wel binnenlopen: 1-1. Met nog een kwartier te gaan leek AZ rijp voor de slacht maar niet voor het eerst kon Ajax ook nu weer niet in de slotfase de wedstrijd naar zich toetrekken. Er kwamen dikke kansen voor Berghuis en Haller maar de goal viel weer eens aan de andere kant. Na een spaarzame counter was het Karlsson die een verwaaide voorzet oppikte, Wijndal aan het werk zette en vervolgens invaller Zakaria Aboukhlal geheel vrijstaand de 1-2 kon binnentikken.
Er waren nog maar een paar minuten te spelen. Ajax zocht het geluk en leek dat in de 94e minuut te vinden toen Haller doorkopte en Schuurs profiteerde van een foutje van keeper Vindahl. De Limburger schoof binnen maar de VAR had geconstateerd dat Haller toch net buitenspel had gestaan. Dus bleef het 1-2 en moest Ajax wederom toezien dat men punten verloor. Op deze manier wordt het erg lastig om kampioen te worden, dat weet trainer Erik ten Hag ook.


[video] Highlights Ajax - AZ | Eredivisie


Perez: 'Antony liep één keer niet met Wijndal mee'

Bij ESPN wreven ook de analisten Kenneth Perez en Arnold Bruggink de verbazing een beetje uit de ogen. Hoe kon Ajax AZ uberhaupt nog laten winnen? "Antony liep één keer niet met Wijndal mee en meteen was het raak. AZ dreigde in die fase echt overlopen te worden maar kwam er nog een keer uit."

"We zaten te kijken, en zagen de twee backs van AZ meegaan", vult Bruggink aan, "Als ze maar niet teveel ruimte zouden weggeven bij balverlies."

"Bij Ajax waren de spelers die het moeten doen niet", verzuchtte Perez, "Tadic en Berghuis niet gezien. Nu is het ook moeilijk om zo te moeten spelen. Je kunt wel lopen als Berghuis maar er is gewoon echt geen ruimte. Ajax gooide echt het tempo omhoog maar kreeg zelf de goal tegen."


[video] Chagrijnige Erik ten Hag over nonchalant Ajax tegen AZ


Gravenberch: 'De wil om diep te gaan was er kennelijk niet bij ons vandaag'

Ryan Gravenberch deed na afloop onbewust een opvallende uitspraak: "De wil om echt diep te gaan was er kennelijk niet bij ons vandaag." Dat is best iets om over na te denken.

De middenvelder baalde uiteraard stevig. "Na die 1-1 moesten we doordrukken. Ze gingen steeds meer naar achteren. AZ was wel de hele tijd enorm fel in de duels."

De youngster wist zelf ook niet zo goed waar het aan lag. "We doen het goed tegen grote ploegen maar tegen de wat mindere hebben we het toch lastig als ze massaal inzakken. We waren vandaag gewoon niet zo goed." Volgens verslaggever Kraay was Gravenberch echter wel goed voor veel tackles. "Nou, ook die waren niet zo goed hoor Hans", besloot een minzaam lachende Ryan Gravenberch.


[video] Structureel probleem Ajax: Onterecht dat Ten Hag vertrouwen houdt in huidige basiself


Dusan Tadic: 'Meer bewegen, meer geven, meer alles'

Ajax-captain Dusan Tadic was boos na afloop: "Dat is normaal toch? Dat tweede doelpunt dat we weggeven: dat is veel te makkelijk. Dat mag niet gebeuren, we moeten scherper zijn."

Niet alleen de tweede goal baarde de linkspoot zorgen, hij vond dat eigenlijk alles wel beter kon. "We moeten meer bewegen, meer geven, meer alles. We kunnen niet op 95% spelen. We verloren ook duels zoals dat normaal niet gebeurd."

Vooral na de gelijkmaker verzaakte Ajax vond hij. "Na die 1-1 heb je het gevoel dat we de tweede gaan maken en dan valt deze aan de andere kant. De manier waarop was veel te makkelijk, dan ben je dood."


Erik ten Hag: 'Ik heb veel moeite met de houding van mijn ploeg'

Ajax-trainer Erik ten Hag verscheen ongewoon kritisch naar zijn eigen spelers voor de camera's. "Ik heb veel moeite met de houding van mijn ploeg. We begonnen helemaal niet slecht maar de 100% overtuiging was er niet. Dat zag je in eindfases van een aanval maar ook bij omschakelingen en de tweede ballen winnen. We speelden aardig tot de zestien maar daarna moet je de juiste keuzes maken."

Ondanks het erg defensieve spel van AZ zag de trainer genoeg mogelijkheden om tot kansen te komen. "De wisselpass was vaak mogelijk maar dan moet je wel de échte wil hebben om daar te komen. Vooral van links naar rechts kon dat, AZ was daar pijn te doen, maar dan moet je met tempo opkomen. Dat gebeurde echter niet."

Het leek een verwijzing naar Devyne Rensch die de geblesseerde Noussair Mazraoui verving. Toch leek Ajax na de 1-1 door te kunnen drukken. "Zo wisselden we ook maar dan moet je vervolgens wel gewoon je job blijven doen, zoals bijvoorbeeld met je man meelopen. Het is echt heel kwalijk dat je mensen gewoon laat lopen. Daar hebben wij vaste regels voor maar toch gebeurde dat niet. Dan loop je tegen schade aan."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Pavlidis ('50)
Goal
1-1 Sébastien Haller ('73)
Goal
1-2 Aboukhlal ('83)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Lisandro Martínez ('33)
Kaart
AZ: Wijndal ('69)
Kaart
Ajax: Ryan Gravenberch ('90)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien Haller Antony


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezJurriën TimberDevyne Rensch


Remko Pasveer

Wissels:

'58 Perr Schuurs voor Devyne Rensch
'58 Davy Klaassen voor Edson Álvarez
'86 Danilo voor Steven Berghuis


Opstelling AZ

KarlssonPavlidisSugawara


ClasieDe WitMidtsjo


WijndalMartins IndiHatzidiakosWitry


Vindahl Jensen

Wissels:

'64 Aboukhlal voor Pavlidis
'76 Reijnders voor Midtsjo
'86 Gudmundsson voor Karlsson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-2 (1-0)
 5 1-2 (0-1)
 3 1-0 (0-0)
 3 3-2 (0-0)
 2 3-2 (1-1)
 2 0-0 (0-0)
 2 3-2 (1-1)
 2 2-0 (0-0)
 2 2-2 (1-1)
10  2 2-0 (0-0)
11  2 2-1 (0-0)
12  1 3-1 (1-1)
13  0 3-0 (2-0)
14  0 2-0 (1-0)
15  0 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Lisandro Martínez (26 -> 5,0)
2. Niemand (23 -> 4,0)
3. Perr Schuurs (10 -> 3,0)
4. Dusan Tadić (9 -> 2,0)
5. Antony (8 -> 0,5)
5. Jurriën Timber (8 -> 0,5)
7. Remko Pasveer (6 -> 0,0)
8. Sébastien Haller (5 -> 0,0)
9. Daley Blind (4 -> 0,0)
9. Davy Klaassen (4 -> 0,0)
11. Maarten Stekelenburg (3 -> 0,0)
12. David Neres (2 -> 0,0)
13. Nicolás Tagliafico (1 -> 0,0)
13. Noussair Mazraoui (1 -> 0,0)
13. Danilo (1 -> 0,0)
16. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
16. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
16. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
16. Youri Baas (0 -> 0,0)
16. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
16. Victor Jensen (0 -> 0,0)
16. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
16. André Onana (0 -> 0,0)
16. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
16. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
16. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
16. Jay Gorter (0 -> 0,0)
16. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
16. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
16. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
16. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
16. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
16. Charlie Setford (0 -> 0,0)
16. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
16. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
16. Youri Regeer (0 -> 0,0)
16. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
AZ niet onderschatten en vanaf het begin er bovenop alsjeblieft. A la Champions League dus ;-)
+1/-0

9 maanden geleden
Zie geen problemen in deze pot. 3-0 Ajax, tijdig wisselen als de stand het toe laat.
+1/-0

9 maanden geleden
Lekker weekendje sport kijken. Te beginnen vanacht UFC 269. Morgenmiddag F1. En dan aansluitend AJAX - AZ. Heb er zin in.
+2/-0

9 maanden geleden
Ik verwacht echt geen walk over, AZ speelt niet slecht. Ajax zal scherp en nauwkeurig moeten zijn en eventuele kansen ook moeten verzilveren. Verder Bas Nijhuis als scheids , ben ik niet blij mee.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Waarom niet?
Lijkt me prima voor de Latinos achterin.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nijhuis is een vreselijke eigenheimer. Hij zal zelden in het voordeel van Ajax fluiten. Hij staat er met zijn neus bovenop terwijl Ajax een corner verdient en geeft doodleuk een doeltrap, clasie loopt door op een speler van ons en Nijhuis wuift t weg . Deze scheids maakt zijn eigen regels onder het mom van “ ik wil zo veel mogelijk laten doorvoetballen “
+3/-0

9 maanden geleden
Ajax zal echt scherp moeten zijn. Die Karlsson is de man in vorm en moeten we zien te stoppen. Vooral zijn loonacties zijn ijzersterk en hij profileert zich steeds vaker als een goede afmaker. Maar als we de vorm hebben creeeren we voldoende kansen, als we deze gaan benutten komt het helemaal goed.
+1/-0

9 maanden geleden
Volle bak spelen en pakken dat AZ, we hebben het hier over de nummer 8 van de eredivisie...en met het wedstrijdprogramma tot en met PSV uit kan je je hier absoluut geen puntverlies veroorloven. Kortom, winnen!
+1/-0

9 maanden geleden
Yep het is weer zo ver. Een verdedigende tegenstander die gokt op een counter en wat stellen wij daar tegenover ? Onnauwkeurigheid waarbij nauwkeurigheid geboden is. Gravenberch wederom de zwakste tot nu toe
+3/-0

9 maanden geleden
Wat een trieste vertoning. Om je kapot te schamen.
Tadic, Gravenberch, Alvarez,Blind wat een drama. Word puntverlies op deze manier.
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Naar mijn mening een opvallende constatering over het grootste gedeelte van de 1e helft:

Aan de hand van een gemakzuchtige en luie instelling is de concentratie met daarbij dus ook de intensiteit heel erg laag.

Oplossing: Letterlijk met vuur spelen dus alles moet overtuigender en ook sneller!

Concreet is dat: Het niveau van PSV thuis zien te bereiken dan is het gevolg dat AZ echt zeker wel is gezien.

EDIT: Ik zei qua niveau niet nog meer naar beneden maar omhoog! Wat mankeert de spelers in vredesnaam? Nu sta je geheel onnodig achter!
+1/-0

9 maanden geleden
Tot nu toe weten we wederom geen raad met een geconcentreerd verdedigende tegenstander. Geen kans kunnen creëren en dat komt vooral door de vaak verkeerde keuzes en tenenkrommende onnauwkeurigheid. Een onnauwkeurigheid die inmiddels structureel is net als de slordigheden. Weinig creativiteit op het middenveld. Met name Gravenberch laat veel te weinig zien. Hij mag dan nog jong zijn, maar staat op dit moment volledig stil in zijn ontwikkeling
+2/-0

9 maanden geleden
We zetten onszelf weer volledig te kakken.
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Hoeveel wedstrijden mogen Blind en Gravenberch nog verloren ?
+2/-0

 
9 maanden geleden
Alles tot het einde van het seizoen. Ten Hag maakt aan het begin van het seizoen een tactiek en opstelling en wijkt er de rest van het seizoen niet meer van af afgezien van blessures en schorsingen.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad. Ingrijpen en wel nu. Blind is gewoonweg op en presteert daardoor niet meer constant dus voor hem Tagliafico dat is wissel één en dan gewoon eens even Gravenberch de huid vol schelden. Wordt die laatste een kerel van en met een beetje geluk gaat ie voortaan dan een stuk dwingender en met meer overtuiging voetballen.

Moeilijker is het niet.

EDIT: Als je notabene in de blessuretijd van de arbitrage afhankelijk moet zijn dan heb iets totaal verkeerd gedaan. Laat dat volstrekt duidelijk zijn.
+3/-0

9 maanden geleden
Zoveelste puntverlies wat mede aan Ten Hag ligt die maar geen tactisch plan kan bedenken voor dit soort tegenstanders. Schandalig!!
+2/-0

9 maanden geleden
Je ziet dit al mijlenver aankomen. Waarom is Ajax niet te motiveren in de eredivisie?
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad.

Interviews na de tijd (en het is geen toeval):

Bij Tadic en ten Hag kun je bij wijze van spreken een brandblusser pakken zo kwaad zijn ze;

(De eis is bloed, zweet en tranen en zo wil je het zien)

En wat zie je bij Gravenberch? Een dromend, zelf voldaan, omhoog gevallen jeugdspelertje met een misplaatste glimlach die zich duidelijk onaantastbaar waand.

Mits de mentaliteit structureel na de winterstop (en tijdens het gebruikelijke trainingskamp) niet veranderd dan wordt het, gezien de concurrentie, heel, heel, heel erg pittig om kampioen te worden ( een stuk moeilijker dan voorgaande jaren) maar ik geloof er wel in dat we het alsnog halen omdat we Tadic en ten Hag hebben.

Het schip houd hoe dan ook zijn betrouwbare goede koers omdat beiden de koers mogen bepalen.

En spelers zoals Gravenberch gaan daarin mee of, zoals het nu staat, haken ze af.

Voor nu klaar ermee, wereldkampioen Max overheerst gelukkig nog een beetje en dan vanaf dinsdag toeleven naar verbetering in de beker om daarna opnieuw te beginnen tegen Feyenoord.
+1/-0

9 maanden geleden
Begin maar is met Tagliafico voor Blind en Klaassen voor Gravenberch...dat scheelt zondag wat puntverlies.
+4/-0

 
9 maanden geleden
ja nico die gedachten had ik ook al die blind gaf bij dat tweede doelpunt goed rug dekking aan die van az
+2/-0

9 maanden geleden
Dit gebeurt te vaak! Schande, wederom!
+2/-0

9 maanden geleden
Deze nederlaag komt precies op tijd. Mag hopen dat dit zondag voor revanche gevoelens zorgt. Om er maar wat positiviteit in te gooien.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Onzin!
De wedstrijd tegen Twente kwam op tijd. Daarna stoten de ezels zich nog 4x aan dezelfde steen!
En die steen ligt er nog steeds ...
+4/-0

9 maanden geleden
Op deze manier ga je nooit kampioen worden. Het is toch bizar dat je in de Eredivisie per se voor de eerste helft moet scoren om te winnen. Dat je na een tegengoal al verzekerd bent van puntverlies... Hoe kunnen PSV en Feyenoord keer op keer toeslaan in de laatste minuten maar bij ons kun je de tv wel uitzetten we de 80e minuut achterstaan... En we kunnen elke keer wel hopen dat ze er iets van leren maar het probleem lijkt dieper te zitten. We hebben er blijkbaar gewoon de spelers niet voor. Dat is de enige oplossing om die spelers te halen in de winterstop maar het is wel pure armoe dat je weer geld er tegenaan moet gooien om dit op te lossen. Al met al drama. Hopen op een kerstwonder volgende week (of een goal in de eerste helft, dat lost ook alle problemen op).
+1/-0

 
9 maanden geleden
Probleem is dat ten Hag spelers al weken laat staan die uit vorm zijn. Je hebt een sterke bank, profiteer daar van.
Ten Hag moet ook is aan zelfreflectie doen.
+1/-0

nieuws-redacteur 9 maanden geleden
Zo kun je geen kampioen worden. Je moet soms doordrukken en je mag niet ieder moeizaam potje tegen puntenverlies aanlopen en soms zelfs geheel onnodig nog verliezen ook.

Echt al zo vaak gebeurd dit. En Psv maar weer voor de 54e keer in vier seizoenen in de laatste minuut toch weer winnen. Wanprestatie op wanprestatie in Europa maar het deert ze niet want ze staan bovenaan in de eredivisie.
Ajax gaat geen kampioen worden, dat kan niet op deze manier.
+1/-0

 
9 maanden geleden
PSV weet in ieder geval waar de focus moet liggen: op de competitie.

En dat ze scoren in het eind van de wedstrijd is een kwaliteit van ze.
Een kwaliteit die Ajax mist. Want zo voetballen valt niet onder het 'Plan A' van Ten Hag.
+2/-0

9 maanden geleden
Complete off-day. Meer kan ik er niet van maken.
+2/-0

9 maanden geleden
Als Mous ontbreekt dan heeft Ajax een probleem, precies dit scenario schoot al door me hoofd toen hij uitviel tegen Sporting.
De combinatie Antony-Mous verbloemd veel bij Ajax, deze is bijna niet te verdedigen zelfs voor Europese topploegen.
Als je dan als Antony ook nog eens tegen de beste linksback van de eredivisie staat word het lastig.
Hoewel hij zich na een dramatische eerste helft wel goed herpakte in de 2e helft, het was de enigste speler die regelmatig wat creëerde en ook nog een reeks fatsoenlijke voorzetten afleverde waar vervolgens niet goed op geanticipeerd werd.
De rest valt ook gewoon vreselijk tegen, Ajax word geroemd om zijn brede bank, nou ik heb hem wederom niet gezien.
Rensch, Schuurs, Danilo pfff dat is toch geen Ajax materiaal? zelfs Klaassen onzichtbaar.
En dan heb ik het nog niet eens over de dissonanten uit de beoogde basis, hoelang mag Blind nog aan kloten? dit is niet meer de speler van een paar jaar terug, loopt erbij als een veteraan.
Gravenberch wanneer gaat bij hem het kwartje is vallen dat het met alleen talen niet red?
Berghuis, ook een mooiweer voetballer die je ziet bij de 3 en 4-0 maar nooit levert als het moeilijk is.
Alvarez, ik zie de waarde er echt wel van in maar voetballend zo niet des Ajax op die positie.
Veder kan ik ook nog wel iets over Tadic en Haller opschrijven maar misschien sla ik dan wel door.
Feit is dat we nu na 15 wedstrijden al bijna net zoveel verliespunten hebben als vorig jaar het hele seizoen.
2 concurrenten die zich inmiddels vastgebeten hebben, zie er nu maar eens vanaf te komen.
Het is toch om te janken dat zo`n Psv met een doelsaldo van meer dan min 20 nu boven Ajax staat.
Waarom kan je bij Ajax na 70 minuten de tv wel uitzetten als ze niet voorstaan en weet Psv een wedstrijd waar ze 10 min voor tijd nog achter staan nog om te draaien?
Die hebben alleen dit seizoen al 4x een wedstrijd gewonnen in de 90ste minuut, ik kan bij Ajax de laatste keer niet eens herinneren.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
wat een slecht voetbal, allemaal een zware onvoldoende ,incl ten hag, wat een grote flater.
Bind ,Timber, Gravenberch , Haller, TEN HAGEN EN RENSCH waren niet alleen slecht, maar krijgen ,van mijn een ZWARE,ZWARE ZWARE, ONVOLDOENDE, SCHAMEN JULLIE JE EIGEN.!!!
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
6x winnen in de groepsfase CL , in de competitie 49 goals voor en 4 tegen verbloemt veel, maar feit blijft en het is structureel ; niet scherp genoeg,onnauwkeurig, slordig , te vaak verkeerde keuzes, en voorin niet meedogenloos genoeg , want ondanks de 49 goals voor , laten we veel te veel kansen op belangrijke momenten liggen. Haller krijgt 3 dotten van kansen en scoort 1 x. Blind is al weken niet in goede doen, Tafic blijft belangrijk , maar is op enkele momenten na ook niet best. Gravenberch is een dissonant op het middenveld, staat stil in zijn ontwikkeling, ontbeert handelingssnelheid en grossiert in onnodig balverlies en dat geldt voor bijba de gehele ploeg. Ajax is te gemakzuchtig. Kijk naar AZ gisteren , hebben eigenlijk niets in te brengen , maar verdedigen met ziel en zaligheid ook in het terugverdedigen en bij ons laten ze twee keer een man lopen , puur als gebrek aan scherpte en puur uit gemakzucht. Ze leren niet van dit soort wedstrijden en blijkbaar lukt het ten Hag niet dit om te zetten. Iets minder hoogmoed en gemakzucht bij de spelers. Ze kunnen bij Ajax best wel ballen , maar zo ongelooflijk goed zijn ze nu ook weer niet.
+2/-0