Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenHalve uitglijder slordig Ajax op schaatsbaan in Almelo: 0-0


Tijdstip
30 oktober 2021
Stadion
Erve Asito
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Halve uitglijder slordig Ajax op schaatsbaan in Almelo: 0-0; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Halve uitglijder slordig Ajax op schaatsbaan in Almelo: 0-0

Ajax kreeg dit jaar nog maar twee goals tegen in elf duels, toch heeft de ploeg van trainer Erik ten Hag al zeven verliespunten te pakken. Als de wedstrijden wat meer close worden heeft het team enorme moeite om alsnog te winnen. Bij Heracles was het hangen en wurgen geblazen: de thuisploeg haalde alles uit de kast om de lijstaanvoerder het voetballen onmogelijk te maken, zelf grossierde men in slordig spel en het kunstgrasveld was door de hevige regenval verworden tot een soort van Jaap Eden Baan. Gevolg: een 0-0 gelijkspel.

Het is de makke van Ajax. Vaak spelen de Amsterdammers prima en walsen dan over tegenstanders heen maar als het een keer wat minder loopt ontstaat er metéén puntenverlies. Waar de concurrentie veel vaker zwak speelt, verwikkeld raakt in spannende potjes, maar dan toch nog geregeld in de slotfase aan het langste eind trekt.
Het is een kwaliteit welke dit Ajax kennelijk niet beheerst. In Almelo was Noussair Mazraoui vanwege ziekte niet van de partij waardoor Devyne Rensch zijn plaats innam. Het betekende in de praktijk een behoorlijke aderlating want de aanvallende impulsen van de rechtsback werden enorm gemist. Ajax heeft het in Almelo vaak lastig, vooral omdat er dus een rare kunstgrasmat ligt maar ook omdat de ploeg van trainer Frank Wormuth zich tot in de puntjes op het spel van de koploper kan instellen. Ook nu was dat weer het geval. De gastheren maakten de ruimtes klein en speelden met het mes in de schoenen.
En bij Ajax was de vorm er niet, zoals meestal in Almelo. Het spel aan de bal was weerzinwekkend slecht en het leek wel of verschillende spelers verkeerde noppen onder de schoenen hadden gemonteerd. Zo gleed aanvoerder Dusan Tadic constant uit en leek Rensch regelmatig een soort van Bambi on Ice. Tadic speelde misschien uiteindelijk wel zijn slechtste wedstrijd ooit in dienst van Ajax, mede door zeker acht uitglijders.

Rechtsbuiten Antony werd nog met enige regelmaat vrijgespeeld maar de wederom voor de Selecao geselecteerde Braziliaan had eveneens kennelijk zijn avond niet. Ook Edson Alvarez was verschrikkelijk matig aan de bal waar ook Steven Berghuis steeds verder wegzakte in de algehele malaise. Kansjes waren er voor de pauze nog wel voor Antony, Jurriën Timber (kopbal van dichtbij) en Sébastien Haller maar de manier waarop deze verprutst werden zei best veel. Geen overtuiging.
Heracles kreeg uiteraard op de counter ook kansen. Zo kwam Ajax goed weg toen Delano Burgzorg voor eigen succes ging en Rai Vloet over het hoofd zag.
Scheidsrechter Manschot liet veel toe, iets wat vooral de nogal grof spelende backs van Heracles ten goede kwam. Maar het moet gezegd dat hij aan twee kanten veel liet gaan, al was dat dus vooral in het voordeel van de massaal verdedigende partij natuurlijk.
Na de pauze ging Ten Hag wisselen. Davy Klaassen kwam voor Berghuis en later verschenen ook nog David Neres en Perr Schuurs (voor de met kramp gevelde Rensch) op het plastic veld. Klaassen bracht nog wat power en was met een hakbal dichtbij een doelpunt. Ook wilden diverse voorzetten van de zijkanten telkens niet goed vallen. Ajax strompelde, zwoegde en sukkelde. Heracles ging er steeds meer in geloven. De ruimtes voor de gastheren waren natuurlijk veel groter in aanvallend opzicht dan andersom. Het was vervolgens aan keeper Remko Pasveer te danken dat de mannen uit Almelo niet tot scoren kwamen. Pasveer redde niet alleen prima op venijnige schoten, ook bleef hij overeind in een één tegen één duel. De typische late 1-0 tegengoal bleef Ajax zodoende bespaard maar men had ook niet het geluk om zelf toe te slaan. Na een prima voorzet van Neres kreeg Tadic de beste kans maar vanaf een meter of vier kopte hij volledig vrijstaand op de vuisten van keeper Blaswich. Was hij hier gaan liggen had er waarschijnlijk een strafschop gevolgd want de Serviër kreeg op het beslissende moment een duwtje in de rug. Nu liet Manschot het doorgaan.

Ajax kreeg de bal er niet meer in, de laatste voorzetten waren geheel in stijl van een belabberd niveau, en moest genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel.


[video] Highlights Heracles - Ajax


Marciano Vink: "Ajax onherkenbaar slecht"

Analist van dienst, Marciano Vink, kon zijn ogen niet geloven. "Ajax speelde onherkenaar slecht", zegt hij met een verbaasde blik, "Ook spelers waarvan je denkt: nu kun je het laten zien zoals een Rensch. Ik herkende hem helemaal niet meer terug. Zoveel fouten, zoveel knulligheden, elke aanname duurde te lang. Ook Blind en Tadic speelden overigens zwak, tegen zo'n tegenstander moet je juist secuur spelen. Het was kommer en kwel."

Mario Been vond dat Heracles de winst uiteindelijk had laten liggen. "Fadiga had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, het is niet dat ze alleen maar verdedigden vandaag. Natuurlijk kreeg Tadic daarna ook nog een honderd procent kans die er normaal bij hem ingaat."

Over doelman Pasveer waren Been en Vink het eens: "Die was weer geweldig."


Remko Pasveer: "We stoeiden met het veld maar dat mag geen excuus zijn"

Remko Pasveer keepte weer prima, hij was er verantwoordelijk voor dat Ajax niet opnieuw in de counter alsnog de beslissende 1-0 tegen kreeg. Waarom liep het niet? "Het moet beter van onze kant, de mensen zijn anders gewend. We stoeiden met de snelheid van het veld, het is toch wat anders hier. Maar dat mag geen excuus zijn."

Verslaggeefster Helene Hendriks vroeg vervolgens of Ajax wat hautain was. "De laatste wedstrijden ging het makkelijk en nu niet. Dan lijkt het alsof we geen zin hadden, dat wordt dan snel gezegd, maar is absoluut niet waar. We kwamen hier om te winnen. Dat ene balletje wilde echter niet goed vallen voor ons."


[video] Onherkenbaar Ajax verspeelt punten tegen Heracles Almelo


Wormuth: "Fadiga had de kans om ons te laten winnen"

Heracles-trainer Frank Wormuth was niet eens dolgelukkig met het punt. "Ik denk dat we de kans kregen via Fadiga om te winnen. Natuurlijk moet je dan een beetje geluk hebben. Zo meteen na de wedstrijd ben ik echter niet echt gelukkig met het gelijke spel."

De Duitser vond dat Ajax aardig wat kansen kreeg. "Wij wilden wat hoger spelen maar een goede ploeg als Ajax drukte ons lager. Wij moesten enorm veel lopen en pakten al snel twee gele kaarten. Natuurlijk kregen wij kansen maar Ajax heeft ook genoeg kansen gehad om een doelpunt te maken."


Blind: "Tegen Ajax lopen ze net wat harder dan tegen de rest, daar moeten we ons tegen wapenen"

Daley Blind stond relaxt voor de camera. Met al zijn ervaring weet hij als geen ander dat dit soort potjes er tussen zitten. "Denk dat we genoeg mogelijkheden hebben gehad om tot kansen te komen maar door slordigheid in de laatste fase kwamen we maar tot een stuk of drie hele goede. Ook Heracles heeft er één of twee gehad."

Wat ging er mis? "We moeten de bal veel sneller laten gaan, het positiespel spelen dat we kunnen. Je probeert snel een goal te forceren, als het lang 0-0 blijft dan gaan ze erin geloven. Rond de 70e minuut werd het publiek pas wakker, ze dachten ineens dat er wat te halen viel. We raakten daarvan niet in paniek overigens maar het was te slordig in de eindfase van een aanval. We speelden door de eerste druk makkelijk heen maar daarna ging het mis."

Het betekende toch alweer de derde wedstrijd zonder overwinning. "Wil je kampioen worden moet je ook slechte duels winnen. Je weet dat elke uitwedstrijd lastig is, tegen ons lopen ze net wat harder dan tegen de rest. Daar moeten we ons tegen wapenen.'


Erik ten Hag: "We laten de kansen liggen, dan gaat Heracles erin geloven"

Erik ten Hag was uiteindelijk opgelucht dat er niet was verloren. "Als je niet kunt winnen dan moet je niet verliezen. Dat hebben ze in ieder geval goed begrepen."

Toch kon hij onmogelijk tevreden zijn. "Denk dat we veel mogelijkheden hebben gehad om tot kansen te komen. Het was een strijd, dat hadden we kunnen voorkomen als we in het begin van de wedstrijd de kansen hadden benut. Vooral Antony werd verschillende keren goed vrijgespeeld, daar moet er eentje van binnen. Hij maakte telkens de verkeerde keuzes, dat is de vorm van de dag. Heracles had in die fase niets in te brengen maar ging er later in geloven. En natuurlijk krijgen ze dan ook kansen, dat is niet te voorkomen. Al gingen aan die kans in de eerste helft twee overtredingen vooraf, maar dit terzijde."

Na de pauze kwam Davy Klaassen. "Ons spel werd niet beter of slechter met hem. Hij verscheen wel een paar keer goed in positie maar de bal wilde niet goed vallen. Bij die hakbal had hij af moeten geven op David Neres die volledig vrijstond, dat was jammer. Heracles gaat erin geloven, steeds harder lopen. Maar dan nog moet je de kansen afmaken die je krijgt met Tadic en Klaassen. Heracles heeft goed gespeeld maar wij gaven ze die kans."


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
12.080 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Bakboord ('11)
Kaart
Heracles Almelo: Quagliata ('38)
Kaart
Heracles Almelo: Rente ('58)
Kaart
Heracles Almelo: Burgzorg ('75)
Kaart
Ajax: Sébastien Haller ('80)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien Haller Antony


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezJurriën TimberDevyne Rensch


Remko Pasveer

Wissels:

'63 Davy Klaassen voor Steven Berghuis
'71 David Neres voor Antony
'78 Perr Schuurs voor Devyne Rensch


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-0 (0-0)
 7 0-0 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-2 (0-0)
 3 0-4 (0-0)
 1 0-3 (0-1)
 1 0-3 (0-1)
 1 0-4 (0-2)
10  1 0-3 (0-2)
11  1 0-3 (0-1)
12  1 0-5 (0-2)
13  1 0-4 (0-2)
14  1 0-2 (0-1)
15  1 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.10. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Remko Pasveer (76 -> 5,0)
2. Niemand (22 -> 4,0)
3. Ryan Gravenberch (13 -> 2,5)
3. Jurriën Timber (13 -> 2,5)
5. Daley Blind (12 -> 1,0)
6. Devyne Rensch (7 -> 0,0)
7. Davy Klaassen (6 -> 0,0)
8. Perr Schuurs (5 -> 0,0)
9. Lisandro Martínez (4 -> 0,0)
10. Steven Berghuis (3 -> 0,0)
10. Edson Álvarez (3 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (2 -> 0,0)
13. Nicolás Tagliafico (1 -> 0,0)
13. Sébastien Haller (1 -> 0,0)
13. Dusan Tadić (1 -> 0,0)
16. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
16. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
16. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
16. Youri Baas (0 -> 0,0)
16. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
16. Victor Jensen (0 -> 0,0)
16. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
16. André Onana (0 -> 0,0)
16. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
16. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
16. Jay Gorter (0 -> 0,0)
16. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
16. Antony (0 -> 0,0)
16. Danilo (0 -> 0,0)
16. David Neres (0 -> 0,0)
16. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
16. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
16. Charlie Setford (0 -> 0,0)
16. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Erg lastig op dat plastic bij Heracles de laatste jaren. Ik zie psv niet winnen van Twente. Dus 3 punten zou mooi zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Het beste wat je op plastic kan doen is wat een Heracles speler na de wedstrijd aanhaalde; Het irritatie niveau opkrikken en dat hebben ze 90 minuten lang gedaan. Naast tijdrekken en gebruik maken van situaties, enfin, ik had het al ergens voorspelt. Het blijft namelijk Ku[ns]tgras.
+1/-0

10 maanden geleden
Ajax maakt het zichzelf onnodig moeilijk en speelt de tegenstander in de kaart. Anthony heeft een paar goede mogelijkheden gekregen maar doet daar te weinig mee. Ajax speelt in een te laag tempo, is niet scherp en is slordig en onnauwkeurig.
+1/-0

 
10 maanden geleden
What else is new? Het is werkelijk ongelovelijk ergerlijk dat ze Dortmund en PSV helemaal zoek spelen en het dan weer niet op kunnen brengen om tegen Heracles een normale wedstrijd te spelen.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Twee wedstrijden achter elkaar van alles en iedereen veren in de reet gestoken gekregen en dan komt de hoogmoed bij een aantal spelers om de hoek kijken. Die denken dan weer op halve kracht t potje te kunnen binnenhalen. Maar pas op hoogmoed komt voor de val . Het zal echt in de tweede helft beter moeten en zeker scherper.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Na mijn idee speelde juist Heracles Ajax in de kaart. Goed uit de voeten kunnen op kunstgras vraagt op zich al voor een aanpasing. Daarnaast werd duidelijk dat Heracles het irritatie gevoel van meet af aan wilde opwekken bij Ajax waardoor je de aanpassing alleen maar versterkt. Voor Heracles de beste methode om welke tegenstander dan ook het lastig te maken.

Kunstgras blijft een raar fenomeen. Soms versneld of vertraagd het de bal. Moet je daardoor anders rekening houden met het aannemen van de bal dan je op een veld gewend bent. Kunstgras is zeker niet hetzelfde als gras. In voetbaldopzicht moet je je hele houding er op aanpassen.

Gooi er een regenbui tegenaan en je moet je des te meer aanpassen. Neem bijvoorbeeld een bal die de ene keer wel flink opstuit, of de andere keer doorglijdt met een snelheid van mach 1. Dit is overdreven maar zet er maar eens een paar wiskundigen aan om uit te rekenen hoe de bal anders op kunstgras rolt of opstuit.

Enfin, het is inmiddels al een uur of 3 en bij mij is de teleurstelling ook groot. En hoop dat ik een paar meegekregen heb om het kunstgras in Nederland te verbieden voor de eredivisie. De paar Engelsen die ik ken begrijpen het helemaal, maar goed, ik woon in Nederland met een KNVB die destijds vond dat kunstgras een optie was.

Het werd zelfs gepromoot en gesubsidieerd geloof ik. Dat dit destijds mogelijk werd gemaakt door de Nederlandse voetbalbond vind ik onbegrijpelijk. Mogelijk zaten ze zelf aan de kunststof of iets dergelijks? Joost zal het weten maar ze kunnen wat mij betreft de pot op.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
De Ajax spelers moeten zich kapot schamen voor hef spel dat op de mat gelegd wordt . Het is toch tenenkrommend dat je hier gezien het kwaliteitsverschil het verschil niet kunt maken. Wat een slordigheden. Dit kan zo maar weer onnodig puntenverlies opleveren, net als het vorige puntverlies. Ik kan me hier mateloos aan ergeren.
+1/-0

10 maanden geleden
Ajax toonde vanavond een k. t mentaliteit. Veel te laat de noodzaak van winst gezien . Gaan pas 10 minuten voor tijd aanzetten. Echt waardeloos ! Wil je kampioen worden dan moet je toch zeker dit soort wedstrijden winnen.
Je weet dat je het hier de laatste jaren moeilijk hebt en dan start je zo laks zo zonder enige vorm van scherpte . Ik ben hier doodziek van . Wat een lamzakken vanavond !
+4/-0

10 maanden geleden
Onkunde. Jezus wat was het slecht. De hele voorhoede heeft niets gecreëerd, geen actie gezien waar iemand gepasseerd werd. Het was dramatisch en echt schandalig. Dit zijn de wedstrijden waar je je kampioenschap verspeelt, en dat besef lijkt er maar niet te komen. Ze kunnen zich prima opladen voor een topper, maar daar zijn er maar 4 van per jaar.
+2/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Het was slecht, maar tegen Heracles uit hebben we het altijd lastig. Ik kan leven met dit punt als ze straks tegen Dortmund weer vlammen.

Je zag trouwens ook duidelijk dat Mazraoui in aanvallend opzicht werd gemist. Normaal is onze rechterflank heel sterk, maar vandaag kwam er nauwelijks iets goeds uit.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Een prestatie van Ajax waar de tv bijna kapot van gaat

is te vergeten als de prestatiedrang in de Champions League maar weer toeslaat!

Vrij vertaald:

Zodra Ajax zich gekwalificeerd heeft voor de volgende ronde van de Champions League komt de focus te liggen op de beker en de competitie en zullen zulke wedstrijden als die van vanavond niet meer voor komen.

Voorbeeld:

Als je s'avonds een date hebt met een meisje (die wel eens uit de hand kan lopen) dan wil toch ook niet dat je overdag eerst het snot voor de ogen moet werken?

Nee joh! Daar wil je rustig naar toe kunnen leven!

Je wil rustig uitslapen, scheren, douchen, leuke dingen doen om alvast in de stemming te komen en dan zonodig ook nog rustig aan boodschappen doen voor het gezamenlijke avondeten.

Meisje & date = Champions League + mogelijke kwalificatie

Snot voor de ogen werken = idiote competitiewedstrijd op kunstgras in Almelo

En dat is nou net wat er tegen Heracles aan de hand was.

En ik heb eerlijk gezegd geen idee of de dames in Duitsland een beetje mooi zijn!

Ha ha!
😁😏😉
+3/-1

 
10 maanden geleden
Eens. Ondanks dat ik het een wanprestatie vind, ben ik blij dat er geen spelers geblesseerd zijn geraakt. Zo een pot op kunstgras in de regen is vragen om problemen en verschijn je straks met een blauw oog op je date😁🪒
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hahaha je vergelijking klopt als een bus. Zo is het inderdaad. Dat ze zich maar snel mogen kwalificeren.
+3/-0

nieuws-redacteur 10 maanden geleden
Ajax wint dit soort potjes zelden. Scheelt zo acht punten per seizoen in vergelijk met vooral PSV.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Het is een merkwaardig gebeuren ...

Het gaat elk jaar om dezelfde wedstrijden,
je weet elk jaar wat er komen gaat,
je bent elk jaar een klasse beter,
en toch tuinen ze er elk jaar weer in.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Aaahh joh laat toch gaan. Ik bedoel het sterrenensemble van Pep Guardiola verliest van Crystal Palace.

Dat had ons ook kunnen overkomen. Dan ben je helemaal te kijk gezet en was de winst op PSV helemaal voor niks geweest.

Pak ik liever een 0-0 en dus een punt op PSV. Ook wordt het nog heel erg leuk als Heracles bij ons op bezoek komt later in het seizoen. Kun je vergif op innemen.

Het probleem is gewoon dat we met zijn allen gewoon hartstikke verwend zijn geraakt, we altijd maar meer willen en nu al bij minste geringste pessimistisch beginnen te piepen.

Lekker boeiend dat we 0-0 spelen. Kampioen worden we toch wel want we hebben echt een hele brede, ervaren en ook hongerige selectie. Veruit de beste van Nederland.

Verders is de tegenstand in de Eredivisie veel en veel te zwak om zo slecht te presteren dat we het kampioenschap op wat voor manier dan ook weten te verspelen.

En die 0-0 maakt de ploeg alleen maar hongeriger, tactisch completer en een ook tactisch sterker.

Ik zeg gewoon even geduld aub en kijk het even aan totdat we (hopelijk zo snel mogelijk) de kwalificatie voor de 2e ronde van de Champions League op zak hebben.

Want wie van ons gaat nou van te voren als het ware het 'blessuregevaar' opzoeken als niet veel later bij je werkgever er een belangrijk gesprek wacht met een hogere functie en een beter salaris?

Dan speel je op safe, dan doe je je ding, rond je gauw de boel af en dan ga je je dus focussen op dat gesprek.

En zodra dat gesprek aan de kant is en alles is in kannen en kruiken dan ga je weer volle bak aan de slag om het volgende doel na te jagen.

Voor Ajax dus de beker en het (winter)kampioenschap.

Dus een dringende oproep aan allen om dat kortzichtige en pessimistische gepiep achterwege te laten.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Klopt maar goed, af en toe heb je dit soort wedstrijden er tussen zitten. En ze kunnen mij wijs maken dat de spelers met hun gedachten niet alvast bij Dortmund zaten. Natuurlijk spelen dergelijke gedachten mee.

Heracles was er voor de rest klaar voor om het irritatieniveau op te wekken. Het waren na afloop de woorden van een Heracles speler en daarin zijn ze redelijk geslaagd. Op zo'n kunstmat werkt regen altijd averechts. Dan is op straat voetballen een stuk veiliger. Ben door de omstandigheden al blij dat er niemand bij Ajax een heftige blessure heeft opgelopen.

Begrijp alleen niet dat de KNVB ingrijpt om kunstmatten te verbieden. Als je voor de top van voetbal geen geld kunt? of wilt uitgeven voor een normale grasspriet? hoor je wat mij betreft niet in de eredivisie thuis. Welke klojo heeft dit ooit goedgekeurd?
+2/-0

10 maanden geleden
Het MOETEN winnen zinnetje zit niet in de koppies van onze ploeg. Schandalige vertoning vanavond, puntverlies waar ik al bang voor was.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Ik denk wel dat ze dit beseffen alleen werkt een kunstgrasveld dan niet bepaald in het voordeel. Heracles is er des te meer op ingesteld maar de meeste tegenstanders niet. Heb je als tegenstander eerder te maken met een vorm van handicap. Gooi er nog een irritatielevel tegenaan en voor de meeste spelers is het geen bal meer aan.
Tenzij de Ajax selectie aangeeft aanstaande dinsdag liever weer op het zelfde kunstgras te spelen tegen Dortmund? Dan heb ik een probleem maar geloof nooit dat dergelijke kunstmatten door de spelers van Ajax gepromoot gaan worden.
+1/-0

10 maanden geleden
waardeloos veld, dat moet ook verboden worden, normaal gras of niet in de eredivisie, voor het zelfde geld loop je averij op met blessures voor de wedstrijd van woensdag.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Wat zijn we hier boven toch weer lekker mild voor Ajax, zelfs excuses zoeken dat het aan het veld ligt en dat dit een keer kan gebeuren.
Nee het mag niet gebeuren en het gebeurt keer op keer tegen clubs die er wel fel opzitten.
Utrecht en Twente hadden dezelfde tactiek dus dat waren geen incidenten.
Na vorige week waren we volgens vele te goed voor deze competitie, het Bayern van Nederland en nooit meer in te halen.
Nou we staan nadat we een belachelijk simpel feestprogramma te hebben gehad tot nu toe met alleen maar uitwedstrijden tegen rechterrijtje clubs welgeteld 1 verliespunt voor op Feyenoord en 2 op Psv.
De hele buit waar we vorige week zo om gefeest hebben geef je nog geen week later alweer weg.
Veel mensen zullen mij wel voor gek verklaren maar ik zie de contouren van een ellendig kut seizoen opdoemen.
In december hebben we een loodzwaar programma met de vorm die we dan traditioneel hebben heeft Psv nu al gewoon de beste kansen op het winterkampioenschap.
Na Nieuwjaar direct naar Eindhoven en Utrecht en de ellende is compleet.
Psv speelt nu belabberd mede door blessures, als ze de wind mee krijgen en los van ons komen in punten dan gaat het een hele zware dobber worden.
En dan heb ik het nog niet eens over de outsider uit Rotterdam die niemand van ons serieus wil nemen maar nog steeds blijft winnen.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Ik ben het helemaal met je eens ! Nu hebben we nauwelijks blessures, een sterke bank. Hoe ver gaan we komen in Europa en hoever in de beker. Hoe staat t dan met blessures of gaan er misschien nog spelers weg in de winterstop. Als je dan de mogelijkheid hebt gehad om aardig wat punten voorsprong te hebben gehad , dan kun je op een bepaald moment met een beetje pech je wat puntenverlies veroorloven. Het moet toch niet zo zijn dat we blijer moeten zijn als ze wel de motivatie , scherpte en beleving kunnen opbrengen tegen de “ kleintjes” dan alleen in “ grote wedstrijden “ het op kunnen brengen . Voor mij is dat hoogmoed en dan is er een kans dat je achteraf de deksel op je neus krijgt terwijl dat totaal onnodig is
+2/-0

 
10 maanden geleden
'Wat zijn we hier boven toch weer lekker mild voor Ajax, zelfs excuses zoeken dat het aan het veld ligt en dat dit een keer kan gebeuren.'

Uiteindelijk kun je het niet als excuus gebruiken maar het speelt zeker een rol. Van Basten sprak gisteren van een tapijt en zo voelt het ook aan. Wat mij betreft tijd dat dergelijke matten verdwijnen in de eredivisie.
+2/-0

10 maanden geleden
Dat is een andere discussie, ik ben ook niet voor die kunstvelden maar je heb er wel mee te dealen.
Toen die dingen er net kwamen verloor Ajax als enigste club er jaren niet op, zei iedereen dat het een groot voordeel is voor Ajax met snel aanvallend spel.
En als er wel een natuurveld ligt en het is met dit weer een grote modderpoel waar de tegenstander er met gestrekt been en veel irritaties ingaat hebben we ook wat te zeiken.
Feit blijft dat Ajax tevaak niet thuis geeft op het moment dat er iets anders word gevraagd dan leuk frivool spelen tegen een gewillige tegenstander onder een gesloten dak van de Arena met 50.000 man op de tribune.
2 weken geleden in Heerenveen liep het ook maar net goed af, als ze 1 van de vele kansen na rust wel benut hadden dan had je nooit meer gewonnen.
Er is dus gewoon een patroon wat niks met een veld te maken heeft.
Met uitwedstrijden naar Feyenoord, Az, Utrecht, Psv, Willem 2, Groningen, Vitesse ga je met deze instelling nog vele uitglijders tegemoet kan ik je verzekeren.
+1/-1

 
nieuws-redacteur 10 maanden geleden
Mee eens alleen was dit veld wel echt ongelooflijk. Het was een schaatsbaan.
Heb ook het idee dat het kunstgras steeds nepper wordt. Een paar jaar terug leek het op een normaal veld....nu zit je naar iets SF-achtigs te kijken. Tadic gleed 50 keer uit....het veld spiegelde. De bal ging als een raket over de grond.

Als veel spelers last hebben van een gebrekkige balans dan wordt het wel echt lastig.

Maar inderdaad is Ajax te vaak niet thuis.....en dat is een patroon. We moeten makkelijk winnen anders lukt het niet meer.
+1/-0