Transparent
Inloggen
Sluiten

Na vrije midweek gaat Eredivisie op kunstgras in Almelo weer verder

28 oktober 2021 22:21

Na een weekje rust en volop nagenieten van twee voetbalshows komt Ajax zaterdagavond weer in actie. Op het kunstgrasveld in Almelo wacht de uitwedstrijd tegen Heracles. De Almeloërs kennen een wisselvallig seizoen en staan na tien speelrondes op een dertiende plaats. Die stand is wel iets vertekenend, omdat Heracles zelf een wedstrijd minder speelde.

Ajax speelde voor de Eredivisie 21 keer eerder in Almelo tegen Heracles. Tot nu toe wist het 13 keer te winnen, speelde 3 keer gelijk en verloor 5 keer. De grootste overwinnning is 1-8 en dat werd behaald in het seizoen 1985/1986. Vorig seizoen werd met 0-2 gewonnen, maar de laatste seizoenen leveren de duels op het plastic vaak problemen op. Voorafgaand aan de zege van vorig seizoen had Ajax drie seizoenen op rij verloren in Almelo.

De selectie van Heracles kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. De in Amsterdam geboren Navajo Bakboord doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte een jaar geleden de overstap naar Almelo. Ook Kaj Sierhuis speelde eerder bij Ajax. Hij kwam uiteindelijk tot 3 officiële wedstrijden in het eerste elftal, maar vertrok vorig seizoen naar het Franse Stade Reims. Dit seizoen speelt hij op huurbasis voor Heracles.




Tags

almelo heracles eredivisie midweek almeloers bakboord kaj kunstgrasveld nagenieten navajo overwinnning plastic reims sierhuis stade vertekenend voetbalshows weekje wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal