Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax zorgt na voetbalshow voor monsterscore tegen Cambuur


Tijdstip
18 september 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax zorgt na voetbalshow voor monsterscore tegen Cambuur; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax zorgt na voetbalshow voor monsterscore tegen Cambuur

Ajax heeft zaterdagavond met zeer grote cijfers Cambuur vernederd. In de Johan Cruijff ArenA werd met liefst 9-0 gewonnen. Het doel kende liefst acht verschillende doelpuntenmakers, een evenaring van een Eredivisie-record.

Het duurde even voordat het duel op gang kwam, maar na een kwartier spelen lag de bal voor het eerst in het net. Jurriën Timber zette zelf de aanval op, kreeg de bal vervolgens weer terug van Steven Berghuis en kon zo voor de 1-0 zorgen. Drie minuten later was het alweer raak toen Berghuis zelf voor de 2-0 zorgde.

Dat de international uitstekend op tien kan spelen had hij de vorige wedstrijden al laten zien en ook nu was hij weer van grote waarde. Berghuis zorgde met een assist namelijk ook voor de 3-0. Dit keer was het Noussair Mazraoui die scoorde, al kreeg hij daarbij wel enige hulp van de Cambuur-defensie omdat Mac-Intosch de bal van richting veranderde.

Het mooiste doelpunt van de avond moest nog volgen. Vlak voor rust zorgde David Neres met een heerlijke volley voor de 4-0 ruststand.

Na rust leek Ajax de teugels een beetje te laten vieren, maar nadat Tadic na een uur spelen de 5-0 maakte toen hij via de doelman van Cambuur de bal in de voeten kreeg werd het tempo flink opgevoerd. Al snel volgden doelpunten van Mohamed Daramy, die nog geen twee minuten in het veld stond, en Sébastien Haller. De spits verbrak daarmee direct een Eredivisie-record. Het was alweer zijn 57ste doelpunt in de Eredivisie zonder een treffer buiten de zestien, zo zocht Opta Sports uit.

Langzaam kwam het besef in het stadion dat er een monsterscore aan zat te komen en de roep om tien goals werd steeds luider. Enkele minuten nadat hij was ingevallen zorgde Danilo voor de 8-0 terwijl Neres met zijn tweede treffer van de avond de negende treffer voor zijn rekening nam. Ryan Gravenberch leek vervolgens voor de 10-0 te zorgen, maar zijn schot belandde op de paal. Niet veel later volgde het eindsignaal.


[video] Highlights Ajax - SC Cambuur


Erik ten Hag: 'Ik heb een goed en hongerig Ajax gezien'

In gesprek met ESPN was Erik ten Hag erg trots op zijn ploeg. "Ik heb een goed en hongerig Ajax gezien. We zijn nu doorgegaan in de tweede helft en dat hebben we in andere wedstrijden ook wel eens laten liggen. Vandaag was dat prima", aldus Ten Hag. "Ik heb vooral genoten van de snelheid en het tempo waarin we gespeeld hebben. Bij die eerste goal verovert Timber zelf de bal. Cambuur probeerde er zelf ook iets van te maken en te voetballen. Dat deden ze ook uitstekend."

De trainer was het niet met de opmerking eens dat Steven Berghuis de drempels en hobbels inmiddels genomen had. "Hij gaat er steeds beter inzitten, maar ik vond hem van begin af aan al goed", zo gaf hij aan. "Er ontstaat een bepaald beeld waarin mensen hem in een negatief daglicht zetten. Hij heeft misschien één slechte wedstrijd gespeeld, tegen FC Twente. Al die andere wedstrijden heeft hij een heel aanvaardbaar niveau gehaald. Hij zit er goed in, maar het kan natuurlijk altijd beter."

Ten Hag werd ook nog gevraagd naar de situatie van André Onana. "Dit onderwerp is in de afgelopen weken nu al zo veel doorgezaagd. We hebben onze mening al gegeven. Laten we het daarbij laten, anders vallen we in de herhaling", zei hij daarover. "We hebben onze mening gegeven. Laten we het daarbij gewoon laten."


[video] First game in the ArenA I Scoring Daramy: 'This means a lot


Jurriën Timber: 'Het is echt lang geleden dat ik met 9-0 gewonnen heb'

Jurriën Timber werd bij ESPN verkozen tot Man van de Wedstrijd en blikte vervolgens terug op het duel. "Het is echt lang geleden dat ik met 9-0 gewonnen heb", aldus Timber, die zelf de score opende. "Ik dribbelde door en vroeg hem terug van Steven. Ik wilde niet gaan liggen. Ik vroeg hem terug en kreeg hem ook. Dat vind ik mooi."

De verdediger was ook blij met het spel van Steven Berghuis. "Hij zit er lekker in. Ik ben blij voor hem", zo gaf hij aan. "Afgelopen woensdag maakte hij zijn eerste en nu weer."

Timber kreeg de vraag wat hij nog moet verbeteren. "Ik ben heel veel bezig om de honderd procent focus te houden. Ik moet niet te lang blijven hangen dat het goed ging en de volgende wedstrijd gewoon weer goed moet spelen. Dat moet ik vol houden. Dat vind ik het belangrijkste", zei hij daarover.


[video] Timber houdt focus op volgende wedstrijd


Steven Berghuis: 'Mooi dat die goal ook echt zo uitkomt'

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan te genieten om op tien te spelen. "Als ik mijzelf ontleed als speler ben ik een echte aanvallende middenvelder die mensen aan het werk zet en ook zelf kan scoren. Dat kan heel goed op rechts, maar ook op tien. Daar heb ik toch iets meer bewegingsvrijheid", aldus Berghuis. "Bij die derde goal van Mazraoui kwam ik links in de zestien uit. Dat zou ik als rechtsbuiten minder hebben."

De 2-0 was volgens de aanvaller zo getraind. "Dat hebben we met Michael Reiziger gedaan. We analyseren altijd hoe de tegenstander staat en waar er eventueel iets te halen is", zo gaf hij aan. "De eerste keer koos Dusan er nog voor om het niet te doen. Toen zei ik tegen hem dat het wel echt kon. Het is mooi dat het dan ook echt zo uitkomt."

Berghuis vond niet dat hij over drempels heeft moeten gaan bij Ajax. "Je komt bij een nieuwe club in een team dat al langer bij elkaar is. Je moet dan je draai vinden. Zij moeten aan mij wennen en ik aan hun", zei hij daarover. "De periode bij het Nederlands elftal heeft ook goed gedaan. Ik had drie goede wedstrijden in de benen en ben fysiek ook sterker geworden."


Karakteristieken

Uitslag: 9-0 (4-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jurriën Timber ('16)
Goal
2-0 Steven Berghuis ('19)
Goal
3-0 Noussair Mazraoui ('29)
Goal
4-0 David Neres ('38)
Goal
5-0 Dusan Tadić ('60)
Goal
6-0 Mohamed Daramy ('64)
Goal
7-0 Sébastien Haller ('67)
Goal
8-0 Danilo ('77)
Goal
9-0 David Neres ('84)
Scheidsrechter
Van der Eijk
Toeschouwers
36.711 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerDavid Neres


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezJurriën TimberNoussair Mazraoui


Remko Pasveer

Wissels:

'46 Perr Schuurs voor Noussair Mazraoui
'62 Daley Blind voor Nicolás Tagliafico
'62 Kenneth Taylor voor Edson Álvarez
'62 Mohamed Daramy voor Dusan Tadić
'71 Danilo voor Sébastien Haller


Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

Boere


KallonMaulunHoedemakersJacobsBreij


BanguraTolMac-IntoschSchmidt


Stevens

Wissels:

'46 Van de Meer voor Jacobs
'67 Kiss voor Kallon
'74 Paulissen voor Breij
'82 Sambissa voor Boere
'82 Krastev voor Maulun


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 7-0 (4-0)
 5 6-0 (4-0)
 5 6-0 (4-0)
 4 4-0 (3-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 3-0 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
10  4 5-0 (2-0)
11  4 5-0 (3-0)
12  4 4-0 (2-0)
13  4 5-0 (2-0)
14  4 5-0 (3-0)
15  4 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jurriën Timber (72 -> 5,0)
2. David Neres (51 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (38 -> 3,0)
4. Ryan Gravenberch (21 -> 2,0)
5. Mohamed Daramy (8 -> 1,0)
6. Dusan Tadić (7 -> 0,0)
7. Lisandro Martínez (5 -> 0,0)
8. Edson Álvarez (3 -> 0,0)
9. Sébastien Haller (2 -> 0,0)
9. Antony (2 -> 0,0)
11. Danilo (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. André Onana (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
12. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
12. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Dit zou toch een mooie gelegenheid zijn om Gorter te laten debuteren? Met alle respect voor Stekelenburg en Pasveer, maar dit kan gewoon niet bij een club als Ajax dit uitspreekt grote ambities te hebben.
Hoop op een mooie wedstrijd met mooie aanvallen.
Mocht de stand het toe laten zou ik graag Daramy een half uur zien spelen.
Lekker op tijd wisselen, dinsdag weer een wedstrijd.
+5/-3

 
11 maanden geleden
Ik weet niet wat Stekelenburg je misdaan heeft maar op het moment dat Onana privé de fout in ging en niet meer mocht spelen, stond hij er en heeft voor zover ik me kan herinneren geen fout gemaakt. Was er mede verantwoordelijk voor dat we in de competitie maar 23 tegendoelpunten kregen, zorgde er mede voor dat we in Europa zo ver kwamen en dwong met zijn goede spel zelfs een plek af in de EK selectie. Ook dit seizoen heb ik hem nog niet op een fout kunnen betrappen dus Stekelenburg kan prima bij Ajax. Over Pasveer heb ik wat meer twijfels. Ook een prima doelman, maar oogde de laatste twee wedstrijden onzeker en/of nerveus. Nu heeft hij nog nooit op dit niveau gespeeld, dus ook voor zo'n ervaren kerel is dit onbekend terrein.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Stekelenburg heeft mij niks misdaan. Ben alleen van mening dat het niet van grote ambitie spreekt als je 1e twee doelmannen 38 jaar oud zijn. Steek heeft het redelijk gedaan in eredivisie, maar niet meer dan dat. Op het EK was het niet best, Twente uit die bal was die veel te traag naar de grond.
Prima als stand in voor als er nood aan de man, maar niet meer dan dat.
Gorter 23 clean sheets vorig jaar in de kkd met een pover team voor zich. Dat zegt mij meer dan "maar 23" tegen goals van steek bij Ajax in de eredivisie. Maar ieder zijn mening.
+4/-1

 
11 maanden geleden
Steek is een rustige ervaren keeper die niet snel zal blunderen.
Maar dat is niet genoeg voor Ajax, hij pakt geen extra punten meer voor je.
Een mooi voorbeeld is de goal van Twente, geen grote blunder maar een beetje keeper met een reflex had hem gewoon gehad.
Steek heeft die reflex niet meer, ook niet zo gek als je 38 bent.
Ik denk dat Gorter die bal wel gehad had, dan was je nu nog koploper geweest.
Als je als Ajax overtuigd bent van Gorter als de keeper voor de toekomst waarom zal je dan nog wachten?
Onana was jonger toen hij in het eerste kwam, daar bereikte we de EL mee in zijn debuutseizoen.

Overigens is Gorter nu nog geblesseerd volgens mij maar ik zal er niet lang meer mee wachten om hem gewoon onder de lat te zetten.
Met Steek als 2e man kan hij dan juist veel leren.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Ben benieuwd of Ten Hag ook gast rouleren?
Dit gebeurd nl wel bij clubs als Liverpool, City bv..

Persoonlijk vind ik dat Tadic wissel mag. Speelde heel erg slecht. Tevens mag hij altijd starten. Hij heeft teveel het gevoel dat hij untouchable is. De vraag is of dit goed voor zijn prestaties is.

Roulatie of geen roulatie?

Wat nu met Tagliafico, Neres, Schuurs, mogen die nu eens starten?
+2/-1

11 maanden geleden
Naar de slachtbank? Beetje 'overdreven' , over 'de top' om zo neer te zetten beste schrijver.

Hoogmoed komt voor de val.
+1/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Dit vind ik nu de wedstrijd om de (met alle respect) oudjes Tadic en Blind rust te gunnen en Tagliafico en Neres (daarna Daramy) speelminuten te geven. Deze spelers moeten sowieso minuten maken om zich weer in vorm te spelen dan wel te wennen aan het Ajax spel.
Wat zal die Daramy trouwens zijn ogen uitgekeken hebben tegen Lissabon.
En wat vond ik het fijn dat Kudus gisteren minuten maakte in Jong Ajax.
En dan hebben we ook Rensch, Schuurs, Klaassen, Taylor en dus Kudus nog achter de hand.
Motivatie is het toverwoord dit jaar.

Het niet kunnen verkopen van meerdere spelers heeft wel als groot voordeel voor ons fans dat we een selectie op oorlogssterkte hebben. Mochten we kampioen worden en overwinteren dan is die tegenvaller ook snel omgezet in een voordeel door de CL gelden en de gestegen transferwaardes. Hoe was het ook al weer? Elk nadeel h..............
+3/-0

11 maanden geleden
Grettige wedstrijd van iedereen. Daramy kan wel wat, mooi zo.
+5/-1

11 maanden geleden
Dit is een geweldige teamprestatie. Iedereen gretig, iedereen goed. Bravo! Dit is Ajax en hierom zullen tegenstanders met knikkende knieën de Arena betreden.
+7/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Only 1 word: "it was a football show. We showded today football"
+2/-0

11 maanden geleden
We kunnen inmiddels 2 volwaardige kampioensploegen opstellen.
Ik kan me niet herinneren dat we zo'n brede selectie hadden waar je de meeste poppetjes zo kan verwisselen zonder dat je er amper zwakker op word.
Neem nou Berghuis op 10, wat een extra wapen is dat opeens.
Die jongen weet niet wat hem overkomt met al dat voetbal om zich heen.
Jarenlang in een houthakkers ploeg gespeeld, eigenlijk best zonde.
Hij is veel beter als dat we dachten, vooral op het gebied van voetbalintelligentie bevalt hij me enorm op het moment.
Ook goed dat Neres erbij word gehouden en speelminuten krijgt.
Als hij zo doorgaat kan het niet anders dat er interesse komt van andere clubs en los daarvan, 1 of 2 blessures en we hebben hem hard nodig in deze vorm.

Alleen de keeper blijft een zwakke plek, ik heb altijd het tegenovergestelde gezegd en de stelling gehad van Onana nooit meer opstellen als hij niet tekend.
Maar ik begin nu toch te twijfelen, ik besef me dat Ajax dit jaar met deze brede selectie, positieve loting en goed eerste resultaat weleens weer ver zou kunnen komen in de CL.
Alles moet uiteraard goed vallen en je moet ook een beetje geluk hebben maar de potentie is er zeker.
Je heb dan wel echt een keeper van het niveau Onana nodig.
Het club belang is altijd nog groter dan een persoonlijk iets met iemand dus misschien moeten we in het belang van Ajax maar over onze trots heen stappen, ook al is dat zeker niet makkelijk en zal het bij vele schuren waaronder bij mezelf.
+5/-0

11 maanden geleden
9-0.
Tegen een goed Cambuur wat bv won van Twente. Dit was grote klasse.

Ik ben blij over de wissels, roulatie, de goals. Blij dat Neres weer scoorde. Danilo. Daramy.

Daramy zijn goal deed me denken aan hoe Henry vaak scoorde in de verre hoek.
Heerlijk debuut voor hem in de Arena.

Veel mooie momenten.

Het gaat nu echt steeds en steeds beter.
Mooi dat het team zoveel kwaliteit heeft en opties heeft om te wisselen. Blessures, schorsingen gebeuren maar Ajax heeft echt mogelijkheden.

Roulatie zoals ik al eerder schreef en de group managen is nu echt de grote uitdaging. Ik vond dat Ten Hag vandaag en staf echt goed gedaan heeft. Die 5 wissels moeten volop ook ingezet worden. Bij Bayern, city, Chelsea zie je hoe je het kan doen.

Ajax kan gewoon straks gasten zoals Daramy, Danilo, Neres, Schuurs, Kudus, Klaassen als extra wapens gebruiken.

Mooi ook dat spelers elkaar het gunnen.
Dat is de sleutel. Berghuis, Danilo, Neres, Antony, Daramy hoe ze blij zijn voor elkaar. Mooi om in deze groep te zien.

En Haller. 4 x tegen Sporting in de CL.
1-5 gewonnen.

Bijzonder goede week.
+2/-1

11 maanden geleden
Wij staan bovenaan! Wij staan bovenaan! Top weekend 👍🏼
+5/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Goed bezig Bolt!

Ja wat een week en ook wat een weekend!

Zo ongelooflijk vaak komt PSV ermee weg, voetballen ze slecht en winnen ze maar vandaag dus niet!

PSV kreeg niet alleen het deksel op de neus maar werd vlak voor de rust, nota bene in eigen huis, eerst ook een 'gebroken neus' geslagen! Daarna grote onvrede bij het publiek!

Heerlijk!

Zo zie je maar weer.

Ajax is nog steeds in geweldige handen en de hosanna rondom PSV, blijkt nu, was gewoon ordinaire luchtfietserij.

Dit omdat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal voor ons gewoon te vroeg kwam.

En ik durf wel te beweren dat we, dankzij dus geweldig management, nog steeds een straatlengte voorsprong op PSV hebben!

Amsterdamsche Football Club Ajax, de allermooiste van allemaal!

😁
+3/-0

11 maanden geleden
Komt nog veel moois aan, de sfeer onderling is uitstekend, eer wordt gestreden voor elkaar, dan kan je ook tegen betere teams
winnen, ik zie ze ver komen in europa!
+5/-0

 
11 maanden geleden
Zelfs een vrolijke Berghuis. Die jongen straalt helemaal niets negatiefs meer uit zoals dat vaak het geval was bij Feyenoord. Dit toont aan dat hij tussen goeie spelers zit en niet degene is die een kar vol stront moet trekken.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Met je eens, deze jongen kan nog wel is echt beter worden, hij heeft nu spelers om hem heen, waar hij zich aan kan optrekken ,bij Feyenoord kon hij dat niet !
Dat alle posities dubbel bezet zijn en ook op een hoog niveau ,is zo belangrijk, je kan nu spelers rust geven ,zonder kwaliteit in te leveren, allemaal ingrediënten voor succes.
+3/-0

11 maanden geleden
Zal die Schmidt aandelen Ajax hebben?
Wat een gek is dat zeg.
+3/-0

11 maanden geleden
hopelijk morgenavond ook een gemotiveerd ajax wat laat zien dat er iets te halen valt
+1/-0