Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Eclatante zege bij AZ maakt glansmaand voor Ajax compleet: 0-3


Tijdstip
31 januari 2021
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Eclatante zege bij AZ maakt glansmaand voor Ajax compleet: 0-3; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Eclatante zege bij AZ maakt glansmaand voor Ajax compleet: 0-3

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Ajax won zondagmiddag met liefst 0-3 bij het ambitieuze AZ en heeft daardoor de kop van de ranglijst stevig in handen genomen. De voorsprong op naaste achtervolger PSV is daarmee namelijk opgelopen tot zeven punten. AZ lijkt nu kansloos om nog mee te doen om de landstitel. In Alkmaar waren het Antony, Davy Klaassen en David Neres die tekenden voor de doelpunten.

Het werd een perfecte zondag voor de Amsterdammers. PSV verloor eerder op de dag met 3-1 bij Feyenoord waarna men zelf in Alkmaar dus ook geen fout maakte. De zege was dik verdiend maar, eerlijk is eerlijk, de gastheren kregen ook diverse dotten van kansen gepresenteerd. Met iets meer pech had het dus ook zomaar anders kunnen aflopen. Coach Erik ten Hag kon niet beschikken over zijn beide vaste backs want zowel Noussair Mazraoui als Nicolas Tagliafico bleven geblesseerd in Amsterdam achter. Hij loste dat op door Devyne Rensch op de plek van Mazraoui te posteren terwijl Lisandro Martinez links in het centrum ging spelen. Daley Blind verhuisde daarom naar de linkerflank. Een gewaagde zet maar het moet gezegd dat het deze keer enorm goed uitpakte. Zo toonde de kleine Argentijn zich fantastisch in de duels, als een klein veldheertje heerste hij in de defensie. Blind toonde weer eens zijn ongekende voetballende en tactische vermogen door ook vanaf links één van de beste en meest bepalende spelers van het veld te zijn.

De eerste helft was duidelijk voor Ajax dat het defensief ver inzakkende AZ voetballend en tactisch totaal de baas was. Al gauw was het raak toen na een prachtige aanval over Blind, gevolgd door een overstapje van Davy Klaassen en slim breed leggen door Sébastien Haller, Antony aan de bal kwam en extreem bekeken met een schuivertje de verre hoek vond: 0-1. Daarna verzuimde Ajax om de dolende Alkmaarders de genadeklap te geven. Klaassen zag keeper Marco Bizot knap redden op zijn kopbal en Dusan Tadic had van dichtbij een voorzet van Rensch tot assist moeten promoveren. Vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant maar Albert Gudmundsson kreeg weliswaar twee grote kopkansen maar evenzovele keren was het André Onana die zijn ploeg behoedde voor de op zich onverdiende gelijkmaker. Opvallend was het goede spel van Edson Alvarez en Martinez die enorm veel duels wisten te winnen. Rensch deed het ook prima als rechtsback. Als AZ de ballen echter hoog inbracht kwam de kwetsbaarheid achterin toch nog steeds aan het licht.

Na de rust kwamen de bezoekers even goed uit de startblokken maar daarna was het AZ dat gevaarlijk oogde. Opnieuw kreeg Gudmundsson een kans, dit keer na een afzwaaier van Owen Wijndal, maar de IJslander knikte over. Ajax kreeg aan de andere kant ook genoeg mogelijkheden om het uit te spelen maar het werd wat onzorgvuldiger. Totdat Daley Blind er zich mee bemoeide en Dusan Tadic wegstuurde in de omschakeling. De aanvoerder had de zwaaiende Davy Klaassen al gezien bij de tweede paal waarna er een hele knappe afgemeten voorzet volgde en de diepgaande middenvelder met een technisch beheerste volley, uitgevoerd met de binnenkant van de voet, de niet sterk reagerende Bizot wist te verschalken: 0-2. Een even prachtige als typische Klaassen-goal.
De wedstrijd was hiermee eigenlijk wel gelopen, AZ kon weinig meer brengen. Invaller David Neres leek de 0-3 binnen te koppen op subtiel aangeven van Blind maar later bleek dat Haller een centimeter buitenspel had gestaan in de opbouw naar de goal. Neres dacht: dan doe ik het nog maar een keer. In de toegevoegde tijd was het Tadic die met een voor hem typische assist de Braziliaan in staat stelde de derde goal alsnog binnen te schuiven. Maatje Antony, voor hem eerder gewisseld, kwam langs de lijn naar hem toe gesprint om met een karakteristieke hoge bump de belangrijke zege passend te vieren. “Vamos!!!”, riep de toekijkende Edson Alvarez met gebalde vuisten. Het zei alles over het Ajax van deze middag.


[video] Highlights | AZ- Ajax


Analisten: 'Hele knappe zege van Ajax.'

Kenneth Perez, samen met Arnold Bruggink en Mario Been aan het analyseren, vond dat Ajax goede zaken deed vandaag. "Een hele knappe en belangrijke zege", zegt hij, "PSV heeft verloren en je weet dat je bij AZ goede zaken kunt doen. Zij zijn echter een soort van moeilijke tegenstander en dan wordt het simpel 0-3."

Hij had ook genoten van Tadic en Klaassen: "Kijk dat zijn nou cijfers." Zijn collega Been was het daarmee eens: "Klaassen scoort altijd als hij daar speelt, op tien. En Tadic is iemand die bij Ajax voor een verandering in de kleedkamer heeft gezorgd. Door zijn professionele gedrag."

Arnold Bruggink noemde ook Edson Alvarez: "Die doet de dingen die anderen minder graag willen uitvoeren. Hij weet waar het over gaat, zeker in zo'n wedstrijd als vandaag is het handig hem erbij te hebben."


[video] Klaassen over doelpunt: 'Perfecte goal'


Daley Blind:'In deze opstelling hebben we achterin heel veel voetballend vermogen'

Daley Blind speelde als linksback een prima wedstrijd. "Dat was een keuze van de trainer", legt hij uit, "Ik denk dat ik goed weet vanaf die plek wanneer wel of niet druk te zetten. Lisandro had het in de beker goed gedaan op vier tegen AZ, ik denk dat dit meespeelde in de beweegredenen van de trainer."

Volgens de linkspoot zat Ajax vandaag goed in elkaar. "Je zag ons veel strijd leveren, we zaten er kort op. Aan de rechterkant bij hun spelen met Stengs en Gudmundsson twee jongens die naar binnentrekken, dan proberen je daarachter wat oorlog te creëren."

Het was een mooie zege maar geen perfect game, zo geeft hij vervolgens nog aan. "Met fases speelden we goed maar soms gaven we de bal ook te makkelijk weg. Met fases had ook AZ de overhand."


[video] Klaassen voelt zich verplicht mooi voetbal te laten zien


Davy Klaassen looft Alvarez: 'Zoals hij speelt is echt klasse'

Davy Klaassen maakte weer eens een belangrijke goal: "De voorzet was top en ik schoot hem goed in. Of Bizot deze had moeten hebben? Nee, hij was onderweg naar de andere hoek en voor de pauze pakte hij ook al een goede van me."

De middenvelder toonde zich tevreden over de instelling van het elftal: "Er zit veel spirit in. We zijn echt een team, geen elftal maar een team. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen. Natuurlijk ging niet altijd alles goed, zo hadden we soms zaken beter kunnen uitspelen. Ik denk wel dat we beter waren dan AZ."

De van Werder Bremen teruggekeerde verloren zoon had nog mooie woorden voor Edson Alvarez, de Mexicaan die achter hem veel vuil werk opknapte. "Zoals hij speelt, zeker na zo lang niet te hebben gespeeld, dat is echt klasse."


[video] Ajax wil Bayern-achtige landstitel-reeks neer zetten & rest van Eredivisie verder op achterstand zetten


Erik ten Hag: 'We pakten ze gelijk bij de strot'

Uiteraard was coach Erik ten Hag na afloop een tevreden man: "Ik denk dat we in grote fases uitstekend hebben gespeeld. We begonnen gelijk goed, pakten ze gelijk bij de strot. We hadden meteen een goede kans met Rensch. We zaten er continu bovenop en domineerden."

De keuze voor Rensch op rechts was hem bevallen: "Hij deed het uitstekend, wederom. Hij maakt momenteel hele grote stappen. Daley was op links ook goed, hij was bij twee goals betrokken. We wilden graag vandaag met aanvallende backs spelen."

Er was verder geen nieuws te melden betreffende transfers. Geen inkomende en evenmin vertrekkende spelers. "Nee, en ook Van der Sar kan je waarschijnlijk niet helpen."


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Antony Matheus dos Santos ('14)
Goal
0-2 Davy Klaassen ('60)
Goal
0-3 David Neres ('90)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchDavy KlaassenEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezPerr SchuursDevyne Rensch


André Onana

Wissels:

'64 Jurriën Timber voor Devyne Rensch
'76 David Neres voor Antony Matheus dos Santos
'89 Brian Brobbey voor Sébastien Haller
'89 Zakaria Labyad voor Davy Klaassen


Opstelling AZ

KarlssonBoaduGudmundsson


KoopmeinersStengsMidtsjo


WijndalMartins IndiHatzidiakosSugawara


Bizot

Wissels:

'64 Evjen voor Gudmundsson
'77 Aboukhlal voor Karlsson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-3 (0-1)
 5 0-1 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-1 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  5 0-2 (0-1)
12  5 0-2 (0-1)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 0-2 (0-1)
15  5 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.49. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Daley Blind (79 -> 5,0)
2. Edson Álvarez (49 -> 4,0)
3. André Onana (31 -> 2,5)
3. Lisandro Martínez (31 -> 2,5)
5. Davy Klaassen (14 -> 1,0)
6. Dusan Tadić (10 -> 0,0)
7. Antony Matheus dos Santos (8 -> 0,0)
8. David Neres (4 -> 0,0)
9. Perr Schuurs (3 -> 0,0)
10. Devyne Rensch (2 -> 0,0)
10. Ryan Gravenberch (2 -> 0,0)
12. Sébastien Haller (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
13. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
13. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
13. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
13. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
13. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
13. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
13. Quincy Promes (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Sergino Dest (0 -> 0,0)
13. Bruno Varela (0 -> 0,0)
13. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
13. Carel Eiting (0 -> 0,0)
13. Siem de Jong (0 -> 0,0)
13. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
13. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
13. Ryan Babel (0 -> 0,0)
13. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
13. Joël Veltman (0 -> 0,0)
13. Kik Pierie (0 -> 0,0)
13. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
13. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
13. Razvan Marin (0 -> 0,0)
13. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
13. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
13. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop toch dat Martinez in de basis begint. Zeker nu Tagliafico ontbreekt. Hoop eindelijk weer eens op een goede wedstrijd van AJAX. Want echt overtuigend was het allemaal niet. Wel de punten maar met pijn aan mijn ogen. Ik zeg 0-3.
+2/-0

2 maanden geleden
Martinez ipv Nico lijkt me de meest logische keuze.
Kudus op het middenveld als gangmaker is wat ontbreekt, ik denk dat hij ontzettend belangrijk is voor dit team.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik zie deze wedstrijd heel somber in. Zie ons punten verspelen, maar PSV ook waardoor het weer allemaal verbloemt word.
Ajax speelt dramatisch en wint met veel mazzel, Twente, Fey, Willem2. Iedere keer weer een ander op 10 constant vast blijven houden aan Promes. Zelfs Labyad zie ik liever dab Promes.
Morgen zo starten:
Onana-Mazaroui-Timber-Blind-Martinez-Gravenberch-Klaassen-Tadic-Antony-Haller-Neres.
+3/-3

2 maanden geleden
Ik heb wel vertrouwen in as zondag. Tegen AZ zal Ajax scherper zijn dan afgelopen wedstrijd. Daarnaast staat waarschijnlijk Alvarez in de basis en ik hoop op Tadić-Haller-Antony.

Hoop ook dat Tagliafico er bij is, maar zijn oog was erg opgezwollen laatst. Dat kan een paar dagen duren. Hoe dan ook Martinez is een prima vervanger.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik verwacht dat het een open wedstrijd zal zijn vol spektakel, fouten en hoogstandjes.
De individuele klasse van Ajax zal mede doorslaggevend zijn.
AZ is mentaal geknakt, weliswaar gewonnen van Feyenoord maar eruit in de beker tegen Ajax en in de competitie inmiddels een straatlengte achterstand.
Van mij mag Alvarez lekker in de basis blijven, Martinez vervangt Nico.
+3/-0

2 maanden geleden
Heel moeilijk deze keer om te voorspellen. Als Ajax scherp en in vorm is winnen we want we hebben de beste spelers. Als we echter spelen zoals tegen Willem ll, Fortuna of de tweede helft tegen Feyenoord dan kunnen we ook zwaar onderuit gaan want AZ weet dat dit hun laatste kans is.
Als Timber fit genoeg is zal hij wel spelen want tegen de wendbare Boadu is hij geschikter. Martinez zal linksback staan. Op snelheid is dat een beetje linke soep voor hem maar qua voetbal is hij minstens even goed als Nico. Voor de rest zou de Willem ll opstelling logisch zijn maar logica en ten Hag dat vloekt nogal met elkaar dus wie weet.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Op basis van wat ik denk te weten qua fitheid zou 'ik' zou spelen:

--------onana---
Mazr - timber--blind--martinez
Alvarez - - Gravenberch
---------Klaassen--------
Tadic- - Haller - - Neres

Waar ik het meest van baal is dat Neres erin moet. Dus, Antony bank. Anders Klaassen of Alvarez bank, Neres op 10.
Neres verdiend het om altijd spelen.
Is aanvallend de beste 'buiten'.
Neres is beste op Linksbuiten.
+2/-3

2 maanden geleden
Wat zeker is , dat je weet dat het onzeker is. Je weet het bij dit Ajax niet. Het kan alle kanten op met dit elftal. De grote vraag zal zijn , hoe slordig zullen ze zijn en is AZ in staat om van de structurele slordigheid van Ajax te profiteren. Verder hoe scherp zijn ze bij Ajax voorin, want kansen zullen er echt wel komen, of gaan ze de bal op de doellijn nog overspelen naar een medespeler ? Genoeg vragen en onzekerheden, maar hopelijk de 3 punten mee naar Amsterdam.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
3 punten telt. Mooi spel is meegenomen.
Maar deze uitwedstrijd is gewoon heel lastig. Winnen is het belangrijkste.

Verder hoop ik dat Ten Hag totdat Kudus terug is meer met Neres en Antony eens gaat proberen op de 10.
+5/-0

2 maanden geleden
Zo lang hij labyad, promes en alvarez op de bank zet is het prima te doen. Martinez ipv nico idd.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik hoop wel dat hij zo wijs is om Alvarez op het middenveld te zetten.
Met Labyad of Promes op 10 is het middenveld verdedigend veels te kwetsbaar en dat is precies het probleem van de laatste paar maanden.
Tegenstanders combineren rustig het middenveld over en de ruimtes zijn vervolgens niet te belopen wat elke wedstrijd voor tal van kansen voor de tegenstander betekent.
Klaassen en Gravenberch zijn van nature aanvalende spelers en kunnen dat met zen 2e niet hendelen, helemaal met de relatief trage Blind en Schuurs er achter.
Het is geen toeval dat in de beker met het B team waar Alvarez en Martinez in stonden er opeens amper kansen werden weggeven en de druk er wel op bleef.
En dat nogwel tegen de best voetballende ploeg van NL wat Az na mijn mening is.
Die jongens zijn in de duels zo scherp als een mes en durven vooruit te verdedigen.
Ik zag ergens een statistiek dat Alvarez tegen Fortuna 10 duels is aangegaan en er 9 van won.
Klaassen en Gravenberch worden dan ook in hun kracht bediend terwijl ze anders het verzaken van Labyad lopen te compenseren.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Alvarez als stofzuiger in dit fragiele ajax is helaas broodnodig. Ik vermoed ook dat hij er weer in staat. Misschien maar beter ook.
+2/-0

2 maanden geleden
Als de stand bij Fey. - PSV zo blijft kan Ajax bij winst op AZ de lachende derde zijn dit weekend. Het zou betekenen dat we weer iets weglopen van de concurentie. Ik hoop dat de spelers van Ajax zich hiet ook bewust van zijn en het op het veld laten zien.
+5/-0

2 maanden geleden
Mazaroui weer in de lappenmand. Daar moeten we ook maar eens een andere voor neerzetten.
Hele verdediging overhoop. Slechte zaak weer die Schuurs.
Zie het somber in.
Enige positieve is dat de voorsprong 4 punten blijft op nr 2 bij verlies.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ik hoop dat de spelers er van doordrongen zullen zijn dat het dus in 7 punten voorsprong kan worden. Zeker met het oog op de toekomstige wrdstrijden, competitie, beker en EL. Je kunt maar beter een straatlengte voorstaan als je de kans hebt .
+3/-0

2 maanden geleden
Logische opstelling vooralsnog. Wel snel wisselen indien het bij de rust nog niet loopt bij AJAX.
+1/-0

2 maanden geleden
Ajax speelt een zeer goede eerste helft. Jammer dat ze zichzelf niet meer belonen. Op 1 momentje na heeft AZ helemaal nix te brengen. Gelukkig houdt Onana die kopbal uit standaard situatie ⁰voor rust er uit. Knap.

Schuurs en Martinez zeer goed.

Wat word ik schijt ziek van die swalbe's van Wijndal. Had al minstens 1x geel moeten hebben.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nijhuis ! Meer zeg ik niet.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Goed:

Volwassen, kalm, beheerst, berekenend..

Slecht:

Te weinig honger, fantasie EN overtuiging om goals te maken.

Ajax voetbalt ook veel te ingewikkeld en dat stoort me toch echt wel.

Als AZ een stuk feller uit de kleedkamer komt en aan de hand van de vrije man met ook veel meer dadendrang gaat aanvallen dan staat die gelijkmaker zo op het bord.

En dan wil ik het ook nog wel zien of we überhaupt iets aan de wedstrijd gaan over houden.

Ik brand voor de zekerheid vanaf het begin van de wedstrijd al twee kaarsjes want:

A. Met 0-2 heb je AZ liggen

B. Ik wil beslist die 7 punten voorsprong zodat de kans groter is dat het het zelfvertrouwen echt toeneemt en dat het eens een keer echt gaat lopen.
+2/-0

2 maanden geleden
Ajaxheeft tot nu het beste van het slordige en rommelige spel van beide kanten. Ik vind het spannend , maar dat komt meer doordat het nog steeds maar 0-1 staat , waar het voor het zelfde geld al 2-3 had kunnen staan, maar ook door het vaak nodeloze balverlies van de kant van Ajax en het feit dat ik op dit moment weinig vertrouwen heb in Schuurs. Op het moment dat Ajax vooruit verdedigd en pressie speelt houden ze AZ van zich af, maar ik zie regelmatig dat Ajax zich ook te vaak tegen de zestien aan gaat hangen en dan wordt ik toch heel zenuwachtig. Kijk bij de vrije trap kort voor rust niemand van Ajax die inloopt . Als je ook zag wat een vrijheid de AZ spelers kregen bij beide mogelijkheden dan zit ik echt niet rustig op de bank.
+2/-0

2 maanden geleden
Ajax speelt goed de eerste helft en had al op 0-2 moeten staan voordat AZ de eerste twee kansen kregen. Niet geheel toevallig geen Promes en geen Labyad en wel Martinez en Alvarez. Precies de twee er uit waar wij toch vrij massaal al een hele tijd om vroegen en wat Zuid-Amerikaanse peper in het team.
Hopelijk trekken we dit door de tweede helft en scoren e snel die 0-2.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Man man man... 1e helft eindelijk weer eens wat stabiliteit tov de laatste maanden, maar de 2e helft is weer precies zo slecht als al.die andere troep de laatste maanden... Zielig schwalbe gedrag voor penalty's van AZ trouwens.

Edit: nou die 0-2 komt lekker uit de lucht vallen zeg
+1/-0

2 maanden geleden
Ik had nog amper fatsoenlijke passes gezien van Tadic, maar deze was perfect en schitterend afgemaakt door Klaassen
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ja Klaassen man! De blijdschap ook! Geweldige goal! Hoe krijg je 'm zo beheerst erin?

Verders: De pokke nokke! AZ ligt nog niet en met de 0-2 had ik ingeschat van wel.

Dan 0-3 maar door...

Neres of Haller!

Kom op jongens! Maken die 3e!
+3/-0

2 maanden geleden
Jammer ik had het Neres wel gegund. Had ook een mooie goal geweest.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Uiteindelijk toch nog goed gekomen met Neres 😜
+3/-0

2 maanden geleden
Heb genoten van dit Ajax. De vondst van Blink als linksback werkte fantastisch, hulde Ten Hag. Alvarez en Martinez heel solide, Klaassen weer belangrijk, Tadic goed wanneer het moest, Haller toch weer een assist en Neres in twee instanties toch een goal en zeer gegund. Hele goede teamprestatie en nu 7 punten voor op de nummer 2. De super januari afgesloten met één gelijkspel en verder alles gewonnen. Nu dit vasthouden en dan komt de titel naar Amsterdam/
+3/-0

2 maanden geleden
Verdiend gewonnen. We spelen echt niet super, maar wederom mooie doelpunten gezien. Je had dit AZ kunnen vernederen, maar we zijn te slordig en ook zeer slordig in het uitspelen van mogelijkheden. Dat is zo jammer, want er komt een keer dat het dubbeltje net de andere kant opvalt. We geven namelijk ook nogal makkelijk mogelijkheden weg. Maar goed we zijn de lachende derde aan het eind van deze maand. Zonder zelf nu fantastisch te spelen 7 punten voor op de nummer 2 . Wat wil je nog meer.
+2/-0

2 maanden geleden
Geweldig resultaat, had ik niet verwacht.
Credits voor ten Hag! Uitstekend gezien m.b.t Blind, Alvarez en Martinez.
Schuurs was weer bibberen geblazen.
Haller speelde zo sterk, de gaten trekken en sleuren.
Top voor Neres zijn goal.
Al met al de winnaar van januari.
Op naar zondag tegen Utrecht.
En Martinez nooit op de bank !
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat 'Haagje' wederom een gesprek met de selectie heeft gehad en dat deze opstelling helemaal nix met ten Hag te maken heeft. I dunno.
+2/-0

2 maanden geleden
Zo ontzettend trots op Ajax. AZ heeft natuurlijk ook kansen gehad. Maar hoe goed gespeeld zeg! Klasse
+4/-0

2 maanden geleden
Eindelijk de poppetjes op de goede plaats en meteen een heel goed resultaat. Alvarez een beest in de duels en gewoon goed voor de balans waardoor Klaassen weer dat kan doen wat hij goed kan en dat is de opbouw verstoren van de tegenpartij en mee ten strijde trekken in de aanval voor zijn goals en assists. Martinez zeer goede partij en Neres op de weg terug. Blind man of the match. Onana weer ouderwets. Tadic niet echt in de wedstrijd maar met twee assists zoals altijd weer super belangrijk. Antony bijna net zo veel goals en assists als minuten.
Haller zes op zes qua wedstrijden en goals/assists. Heerlijk.
Promes naar Rusland, Labyad uit de basis. Dat het er in zit wisten we al lang maar nu komt het er ook weer eens uit.
+3/-0

2 maanden geleden
3 punten zijn het belangrijkste! en Hoppa ze zitten weer opnieuw in het tasje!
6 wedstrijden achter elkaar gewonnen. En Ajax speelde ook gewoon sterk. Controleerde de wedstrijd grotendeels.

Het gaat eerst om de punten en nu was het spel ook beter.

Credits voor Ten Hag, zijn opstelling kon bekoren.
Alvarez speelt zichzelf in de basis. Prima als stofzuiger brengt balans.
En Klaassen op 10 werkt ook beter.

In een maand tijd 2x winnen bij AZ, is gewoon topklasse.
Goed bezig weer Ten Hag. Goed bezig selectie.
Neres weer terug en scoort 2 goals. Blijkt maar weer, deze man moet in principe
altijd in de basis. CL waardige aanvaller.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, credits voor Ten Hag, voor het niet weer doordrukken van zijn mislukte experimenten. Credits voor het doen wat er al maanden geroepen wordt.

Ben overigens wel heel blij met deze meer dan terechte overwinning. Eindelijk een keer niet met geknepen billen voor de buis.
+3/-2

2 maanden geleden
Respect voor Eric ten Hag, de winnende coach, die natuurlijk altijd gelijk heeft. Was het de laatste weken zelden eens met zijn opstelling, maar vandaag klopte alles. Mooie overwinning!
+3/-0

 
2 maanden geleden
Fijn dat de basis 11 steeds meer begint te staan. Het was lang zoeken,
maar naast Kudus op 10, kan Klaassen daar prima spelen ook. Dat bleek vandaag wel weer. Goal en voorassist (overstapje) bij Antony.

Alvarez voor de verdediging is gewoon tegen aanvallende ploegen heel fijn.
Stofzuiger. Plus hij speelt ook beter en zijn familie is nu ook in NL.
Super leuk voor die gast dat ie weer erbij zit.

1 x gelijk, 6 x gewonnen.

2021 gaat lekker.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Blind, Antony, Klaassen, Tadic ik kan er wel wat spelers uitlichten maar heb het meeste respect voor Alavarez en Martinez.
Die jongens zijn meer dan een halve competitie bijna gekleineerd door Ten Hag.
Voor veel geld uit zuid Amerika gehaald en dan week in week uit op de bank worden gezet en zelfs niet mogen invallen terwijl het ene na het andere jeugdig talent wel mocht.
Desondanks zijn die jongens altijd rustig en beschaafd gebleven zelfs met interesse van mooie clubs uit veel grotere competities.
En dan er vandaag zo staan, grote klasse!
Ik hoop echt dat ze weer tegen een vaste basisplaats aan gaan zitten, we hebben hun duelkracht in grote wedstrijden helemaal Europees keihard nodig.
En laten we eerlijk zijn, hoe lang mag Schuurs nog de dissonant uithangen, was vandaag weer met afstand de minste aan Ajax zijde.
Ik wil hem echt niet afschrijven hier maar weer is een tijdje banken zal toch niet onlogisch zijn.

Overigens ook stiekem wel een beetje genoten van Az, spelen toch echt goed verzorgd voetbal waar een echte Ajacied gewoon van kan genieten, het zat ze kwa afmaken alleen niet mee.
Het is bijna onbegrijpelijk dat ze 5e staan, helemaal als je die houthakwedstrijd zag in het voorprogramma vanmiddag.
+3/-1

2 maanden geleden
Persoonlijk zou ik niet meer zo veel veranderen in de opstelling, precies zoals ik altijd al zei, Blind is perfect op zijn plek 1 linie hoger,Alvares en Martinez kan je er heel goed bij hebben, worden alleen maar beter .Timber wordt snel beter, daar op rechts krijg je straks een luxe probleem. Eerlijk gezegd verraste Ten hag mij ook ,voor het eerst sinds tijd was ik aangenaam verast met een goede opstelling waar ook een idee achter zat!!
ZO LAAT DEZE OPSTELLING AUB ZOVEEL MOGELIJK IN TACT.
+1/-0

2 maanden geleden
Nu Alvarez zichzelf in de basis aan het spelen is en Klaassen een goal maakt vorige week en nu weer + belangrijk is bij de 0-1, overstap en op 10 het steeds beter gaat doen gaat het nog heel interessant worden de komende tijd.

Iedereen en Ten Hag ziet, dat Ajax in principe in de moeilijkere games Alvarez nodig heeft op de VM, stofzuiger positie en dat hij het gewoon heel goed doet. Ook Martinez laat zich uitstekend nu 2 x zien tegen AZ. Kudus had een basisplaats, maar hij moet het maar weer opnieuw gaan waarmaken, inmiddels is hij nog steeds niet terug terwijl er al 7 belangrijke games zijn gespeeld in januari.


--------onana--------------
Mazr--timber--blind-- Tagliafico
--Alvarez - - Gravenberch
--------Klaassen--------
Antony- - Haller - - Tadic

Waar je nog Martinez, Kudus en Neres hebt die eigenlijk in de basis horen, vooral Neres.
+1/-0