Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic moeten zwalkend Ajax redden: 3-1


Tijdstip
28 januari 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 1


Invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic moeten zwalkend Ajax redden: 3-1; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic moeten zwalkend Ajax redden: 3-1

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Ajax won donderdagavond uiteindelijk nog met 3-1 tegen de nummer voorlaatst Willem II. De manier waarop deze zege tot stand kwam verdiende bepaald geen schoonheidsprijs. Na een zeer stroeve pot tegen een zich sterk verwerend Willem II was het de net ingevallen Brian Brobbey die Ajax pas zeven minuten voor tijd op 2-1 bracht. Even later stelde hij de eveneens op de bank begonnen Dusan Tadic in staat de beslissende derde goal binnen te stiften.

Maar wat was het weer hemeltergend stroef en stroperig wat de Amsterdammers in grote gedeeltes van de wedstrijd lieten zien. Coach Erik ten Hag had uitgedacht dat Dusan Tadic wel wat rust kon gebruiken en liet ook Zakaria Labyad deze keer zitten. Hij begon met een middenveld Edson Alvarez, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen op tien. Het leek werkelijk nergens op wat men vervolgens op de mat toverde. Klaassen speelde veel te diep en Alvarez had telkens nogal wat tijd nodig aan de bal. Tel daarbij op dat de vleugelspitsen Quincy Promes en Antony precies nul keer diep gingen en constant naar binnen trokken waardoor het best logisch was dat Ajax amper gevaarlijk werd. Het was maar breien en in de Tilburgse trechter lopen. De door interim-coach Gery Vink, Adrie Koster was immers de voorbije week ontslagen, goed geprepareerde bezoekers bleven eigenlijk vrij simpel overeind en waren af en toe zelfs dreigend in de snelle tegenstoot.

Ajax had pech toen een schot van Daley Blind door Sébastien Haller tegen de lat werd verlengd en vervolgens zowel Davy Klaassen als Jurriën Timber de simpel ogende rebound niet wisten binnen te werken. Ze liepen elkaar eigenlijk in de weg. Op slag van rust belandde een spectaculaire omhaal van Klaassen net naast het doel, maar dat was het dan ook.

Ten Hag had genoeg gezien en bracht volledig terecht Tadic in de ploeg voor de volledig falende Promes. Met de aanvoerder in het team was er tenminste weer wat breedte op het veld en zag het er een stuk logischer uit. Al snel leverde het resultaat op. Het waren Haller en Alvarez die na een door Tadic genomen corner een luchtduel wonnen waarna Klaassen met de rug naar de goal knap in de draai de hoek wist te vinden: 1-0. Ook de zeer sterk keepende Jorn Brondeel moest hier het antwoord schuldig blijven. Ajax leek door te drukken maar al gauw zakte men weer terug naar een bedenkelijk niveau. Het was Willem II dat het initiatief naar zich toe trok en na ruim een uur spelen een fantastische goal wist te produceren. Na een flitsende combinatie door het defensieve centrum van de Amsterdammers ging Vangelis Pavlidis alleen door en maakte de Griek het vervolgens beheerst in de korte hoek af: 1-1.

Een doelpunt waar niets op viel af te dingen. Ajax moest nu weer aanzetten maar bleef aantonen dat de vorm er wederom niet was. Toch kreeg Haller een dot van een kans op aangeven van Tadic maar ook nu redde Brondeel weer fenomenaal. Halve kansen waren er ook een paar maar Ajax begon meer en meer tegen de klok te voetballen. Als laatste noodgreep bracht Ten Hag dan acht minuten voor tijd maar Brian Brobbey als extra breekijzer. Al snel zat het de coach mee. Na een prima voorzet van Tadic was het de jongeling die profiteerde van een slippertje van Jordens Peters en met binnenkant links beheerst wist te scoren: 2-1. Even later ging de verse invaller er opnieuw vandoor en wist hij ook nog eens het overzicht te bewaren door op tijd aan Tadic mee te geven die op zeer subtiele wijze de bal tegen het net stiftte: 3-1.

Ajax kwam met een gezwollen oog weg, in het geval van Nicolas Tagliafico zelfs letterlijk, maar zal echt beter moeten gaan voetballen. Dit sloeg namelijk bij tijd en wijle nergens op. Qua ranglijst doen de Amsterdammers echter wel goede zaken want de voorsprong op de nummer twee is opgelopen tot vier punten


Analisten: 'VAR had moeten ingrijpen bij de 2-1'

Volgens de analisten van ESPN, Kenneth Perez en Marciano Vink, had de 2-1 van Ajax afgekeurd moeten worden vanwege een overtreding van Sébastien Haller. Kenneth Perez: "Overal op het veld wordt hier voor gefloten en nu niet. Bas Nijhuis sloeg weer door in zijn mannelijke voetbal. Ik moet wel zeggen dat de goal niet echt hier door kwam."

Marciano Vink voegde er het volgende aan toe: "Wel uiteindelijk goede wissels want Lisandro Martinez bracht een bepaalde pit en ik ben blij voor Brobbey."


Erik ten Hag: 'We moeten die 1-1 niet toestaan'

Ajax-coach Erik ten Hag verbaasde na afloop vriend en vijand door droog te beweren al voor de pauze 'drie of vier grote mogelijkheden of kansen' gezien te hebben. Ten Hag: "Dan moet je scoren en meteen na rust de 2-0. Dan maak je het jezelf makkelijker maar dat deden we niet. Vooral toen Timber en Klaassen elkaar in de weg liepen: zo'n ding moet erin. Willem II kreeg geen enkele kans in de eerste helft."

Maar hij zag zelf toch ook wel dat het van geen kanten liep? "Je hebt ook met een tegenstander te maken die goed stond tegen te houden. Er ontbreekt altijd wel wat aan als je niet scoort. Klaassen deed het aardig op tien maar de fine-tuning met Haller ontbrak nog een beetje. Hij kwam wel vaak in de positie." Toch moest hij op aandringen van de verslaggever toegeven dat zijn team in de problemen kwam. "Dat kwam doordat we die 1-1 toestaan. Dat mag niet gebeuren."

Uiteindelijk had de coach vandaag een gouden hand van wisselen. "Het is duidelijk dat Brian het heel goed gedaan heeft. En nog heel snel ook. We hopen allemaal dat hij gaat blijven. Hij kan hier een heel mooi contract tekenen met ook nog eens perspectief."


Gery Vink: 'Ajax had moeite met hoe wij stonden'

Gery Vink werkte jarenlang op De Toekomst en mocht nu uitgerekend in Amsterdam invallen als hooftrainer bij Willem II. Hij verving de deze week ontslagen Adrie Koster en Vink was diens assistent. Voor de rest werd duidelijk dat hij nog steeds een warme band heeft met Ryan Gravenberch. De twee omhelsten elkaar innig. Gravenberch: "Ja, ik had Gery in de B-tjes. Hij hamerde veel op mijn omschakeling bij balverlies. Heb veel van hem geleerd."

Vink zag Ajax worstelen. "Ik denk dat ze veel moeite hadden met hoe wij stonden. We maakten vervolgens de 1-1 na een prachtige aanval en daarna hadden we de controle. Vervolgens geven we het nog weg maar dat kwam misschien ook door de kwaliteiten van Brian. Ik moet dat terugzien. Misschien maakte Haller een overtreding, hij duwde iemand weg, maar we moeten zelf ook beter verdedigen."


Ryan Gravenberch: 'Niet tevreden over mezelf'

Het grootste talent van Ajax, Ryan Gravenberch, vond zichzelf tegen Willem II niet goed spelen. Dat verklaarde hij voor de camera's van ESPN. "Ik zou mezelf niet echt een voldoende geven", zegt hij desgevraagd naar een waardering van zichzelf, "De laatste twee wedstrijden ben ik niet echt tevreden over mezelf."

Het was een lastige avond, zo zag ook Gravenberch. "Willem II zakte in en dan moeten wij maar zien er doorheen te voetballen. Uiteindelijk is dat nog gelukt. Nee, ik zat er niet echt over in want er was nog wel wat tijd." Ondertussen kijkt hij alweer uit naar de topper met AZ welke aanstaande zondag op de rol staat. "Ik ken wel wat AZ-boys", lacht hij, "We hebben wel wat contact onderling. We staan nu vier punten voor dat is op zich goed."


Davy Klaassen: 'Weten dat we beter moeten'

Davy Klaassen speelde tegen Willem II sinds lange tijd weer een op 'tien'. Hij beloonde zichzelf met een mooie goal, zijn vijftigste in de eredivisie. "Ja, ik hoorde het, een mooie mijlpaal", zegt hij met enige trots, "Natuurlijk hoopten wij ook voor de rust al te scoren maar dat lukte niet."

De teruggekeerde middenvelder vond zijn doelpunt best geslaagd: "Soepel he, haha. Voor de rust was eigenlijk mooier maar die ging net naast. Je weet dat je als 'tien' vaker voor de goal komt. We weten zelf wel dat we beter moeten maar als je ziet dat de concurrentie punten laat liggen is het toch wel lekker als je zelf wel wint."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Davy Klaassen ('51)
Goal
1-1 Pavlidis ('62)
Goal
2-1 Brian Brobbey ('83)
Goal
3-1 Dusan Tadić ('87)
Scheidsrechter
Mulder
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Perr Schuurs ('89)
Kaart
Ajax: Daley Blind ('90)

Opstelling Ajax

Quincy PromesSébastien HallerAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchDavy KlaassenEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoDaley BlindJurriën TimberNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'46 Dusan Tadić voor Quincy Promes
'71 Perr Schuurs voor Jurriën Timber
'71 Lisandro Martínez voor Nicolás Tagliafico
'75 David Neres voor Antony Matheus dos Santos
'82 Brian Brobbey voor Noussair Mazraoui


Opstelling Willem II

WriedtPavlidis


KöhlertLlonchSpieringhsNunnely


KöhnPetersHeerkensOwusu


Brondeel

Wissels:

'86 Trésor voor Nunnely
'86 Selahi voor Spieringhs
'88 Van der Heijden voor Peters


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (2-0)
10  5 3-1 (1-0)
11  5 3-1 (1-0)
12  4 2-0 (0-0)
13  3 3-0 (1-0)
14  3 3-0 (2-0)
15  3 4-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Brian Brobbey (68 -> 5,0)
2. Edson Álvarez (38 -> 4,0)
3. Dusan Tadić (27 -> 3,0)
4. Nicolás Tagliafico (15 -> 2,0)
5. Davy Klaassen (10 -> 1,0)
6. Lisandro Martínez (7 -> 0,0)
7. Noussair Mazraoui (6 -> 0,0)
8. André Onana (5 -> 0,0)
8. Daley Blind (5 -> 0,0)
8. Ryan Gravenberch (5 -> 0,0)
11. Jurriën Timber (4 -> 0,0)
12. Niemand (2 -> 0,0)
12. Sébastien Haller (2 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (2 -> 0,0)
15. David Neres (1 -> 0,0)
16. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
16. Antony Matheus dos Santos (0 -> 0,0)
16. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
16. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
16. Victor Jensen (0 -> 0,0)
16. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
16. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
16. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
16. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
16. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
16. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
16. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
16. Quincy Promes (0 -> 0,0)
16. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
16. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
16. Sergino Dest (0 -> 0,0)
16. Bruno Varela (0 -> 0,0)
16. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
16. Carel Eiting (0 -> 0,0)
16. Siem de Jong (0 -> 0,0)
16. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
16. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
16. Ryan Babel (0 -> 0,0)
16. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
16. Joël Veltman (0 -> 0,0)
16. Kik Pierie (0 -> 0,0)
16. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
16. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
16. Razvan Marin (0 -> 0,0)
16. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
16. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
16. Noa Lang (0 -> 0,0)
16. Hassane Bandé (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker met je sterkste 11 beginnen. Dus niet met het koppel Schuurs/Blind.
Wil het koppel Timber/Martinez of Alvarez/Martinez wel eens zien achterin.
Misschien hard voor Blind maar ook die kan wel is gepasseerd worden.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ja lekker experimenteren deze drukke periode, goed idee man
+1/-1

 
2 maanden geleden
Lekker door gaan met Schuurs/Blind. Kan je je lol op nog.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Ja he, Blind heeft altijd zo tegen gevallen. Laten we er een onzekere Mexicaan voor in de plaats zetten. Komt vast goed in deze periode, lekker rustig inpassen
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik vond die Zuid Amerikanen er tegen AZ een stuk beter uit zien dan Schuurs/Blind. Doe maar nog een keer!
+5/-1

 
2 maanden geleden
Ik las dat ten Hag nadat hij Martinez een jaar lang als middenvelder heeft gebruikt hem nu niet genoeg loopvermogen vindt hebben voor het middenveld.
Voor de linksback en LCV positie vindt hij Blind en Tagliafico beter dan Martinez maar in het begin van het seizoen wilde hij Kudus als linksback uitproberen.
Geen touw aan vast te knopen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Eens om voor een van beide schuurs of blind een paar weken martinez neer te zetten. Zeker tegen Boadu deed hij het in de beker uitstekend.

Als Ajax potver een slag kan slaan is het wel deze week he. Nu 6 punten pakken en slaat je een slag van jewelste. Maar hoe vaak heeft Ajax vorige seizoenen dan zelf ook geen misstap gemaakt. Volgas morgen!!
+5/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ben het niet helemaal eens met je betoog. Blind is eigenlijk onmisbaar in het aanvalsspel van Ajax. Is het een spijkerharde verdeiger? Nee, maar dat is hij nooit geweest en daarom staat hij er ook niet. De puur verdedigende taak is voor de RCV, als Blind speelt. Schuurs maakt nog te veel fouten en daarom zou ik kiezen voor Timber, zoals ook de laatste wedstrijden wordt gespeeld.
Om de verdediging te ontlasten zou ik het middenveld met wat meer fysieke kracht willen versterken, door Alvarez daar een nieuwe kans te geven en Klaassen door te schuiven naar de 10 positie.
+3/-0

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Ik zie toch liever sowieso Martinez in het team. Dan maar voor Alvarez.
+1/-0

2 maanden geleden
Schuurs/Blind is gewoon niet complementair en uitermate zwak, dat hebben we de afgelopen maanden wel gezien. Ik zou opteren voor Timber/Martinez achterin. Verder even die uitglijder uit december goedmaken.
+2/-1

2 maanden geleden
Hun trainert is ontslagen en het loop niet lekker. Dit is dus HET moment om aan je zelfvertrouwen te werken. Vanaf minuut 1 vol gas en overtuiging, want de volgende competitie wedstrijd is zeer belangrijk.
+4/-0

2 maanden geleden
Vitesse 0-2 achter. Az verloren. Tot nu toe gunstig.
+2/-0

 
2 maanden geleden
En Feyenooit 2-0 achter :D
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dan mogen ze zondag weer winnen van psvau.
+3/-0

2 maanden geleden
Az verliest, Vitesse verliest en Feynoord staat 3-0 achter. Als wij morgen de 3 punten in eigen huis weten te houden maak je toch stappen tov de " concurentie" ik ben niet bang voor Willem 11, maar eerder bang voor Ajax zelf. De slordigheid die structureel is voor dit elftal is tenenkrommend. Verdedigend is het ook te vaak billenknijpen. In de omschakeling zijn we ook zeer kwetsbaar en al deze minpunten lossen zichzelf niet een twee drie op. onze zogezegde sterkhouders Tadic, Klaassen en Blind zijn op dit moment ook niet echt top. Ze werken hard , maar de scherpte onbreekt.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Helemaal eens met je betoog; Ajax is momenteel zelf z'n grootste tegenstander... Er wordt gelukkig nog steeds gewonnen, maar het is inderdaad vaak tenenkrommend.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als Ajax morgen wint, mogen ze zelfs een keer verliezen!
Mocht dat zondag zijn tegen AZ, dan is dat ook niet zo erg.
Winnen ze zondag ook en psv verliest, dan maken ze deze
week echt een klapper!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zou toch liever hebben dat ze ook van AZ winnen !
+7/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vroeg me al af waarom je Willem 11 typte en niet Willem II, totdat ik de rest van de zin las.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik mag toch hopen dat ze na gister extra gemotiveerd zijn, Willem 2 thuis moet gewoon 4-0 zijn.
Na dit weekend zal de 2e plaatst toch zo goed als zeker kunnen zijn bij winst op AZ.
Psv daar kom je niet zo makkelijk vanaf, die gasten barsten ook echt altijd van de mazzel.
Ze spelen nog 3 klasse minder dan wij en wij spelen al beroerd de laatste tijd.
Een mislukte voorzet die dan binnen waait, dat is Psv in een notendop momenteel.
Ik denk niet dat er een club is waar tegen zo vaak de paal en lat is geraakt als bij Psv.
6 of 7 punten voorsprong na dit weekend, ik zie het eerlijk gezegd niet gebeuren, 4 punten voorsprong houden daar teken ik nu voor.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik neem aan dat Willem 2 geen probleem gaat worden, maar de komende wedstrijden gaan er echt toe doen. Ik zag gisteren andermaal een voortreffelijke Tannane bij Vitesse. We zijn nog steeds op zoek naar een opvolger voor Ziyech, nou Marc, ga maar gauw deze Tannane ophalen in Arnhem. Kan op het middenveld maar ook prima op een van de vleugels,precies zoals Ziyech.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Asumptions are the mother of al *******.

Kortom, aannames zijn levensgevaarlijk.

Willem II is niet te onderschatten.
+2/-0

2 maanden geleden
4-0 een x weer zou lekker zijn.
Haller 2x Neres 2x
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hahah. Ja waarom niet! ;)

De man die Ajax naar de treble gaat schieten!
Uefacup winst door winnende treffer van Z. Labyad!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Bruikbare speler in de "mindere" wedstrijden. Mits juist gebruikt door ten Hag. Dwz op de juiste positie. Niet in de spits dus. Voorlopig valt het kwartje momenteel in de competitie nog de goede kant op.. Heb meer mijn twijfels bij ten Hag. Dan bij Labyad. Zo ben ik ook van mening dat Martinez vaker moet spelen. Eerst vanavond de drie punten zien binnen te halen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Bij 'mij' zou Martinez ook veel meer spelen en hem meer het gevoel geven dat hij echt 1 van de basisspelers is. Vorig jaar heel veel gespeeld, nu zelden. Het blijft heel apart, ook omdat Donny en Hakim er nog waren. Maar goed, Klaassen en Gravenbergh zijn erbij en beiden vast in de basis dit maakt het moeilijker voor hem.

Ik hoop dat Martinez vaker ingezet gaat worden, ook eens op linksmid en dan maar schuiven met Grav/of Klaassen. Ik denk dat ze beiden in de eredivisie wel op 10 kunnen.

Benieuwd of Promes nog verkocht wordt.

Ajax moet over 4 games echt in vorm zijn. In de tussentijd is het fijn dat in ieder geval wel de punten worden gepakt. Hopelijk zijn Kudus, Neres, Haller snel in vorm en elkaar gewend.
+4/-0

2 maanden geleden
Ook met deze opstelling zijn we verplicht te winnen van Willem II. Als dat niet lukt, ligt het aan de spelers en niet aan de trainer, hoe graag ik die ook afzeik.
+2/-0

2 maanden geleden
Hoe zou Neres zich voelen als die weer Promes op het wedstrijdformulier ziet staan?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Normaal slecht, maar misschien is Erik voorzichtig met hem, ivm met AZ?
Het kan zijn dat hij gewoon nog niet 100 pro is.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Neres is nog lang niet klaar voor een hele wedstrijd, die moet zich eerst maar eens concentreren op fit worden. Daarnaast begint deze editie van de competitie steeds meer op een slijtageslag te lijken. En dan is overhaast terug brengen van geblesseerde spelers geen goed idee.
Promes opstellen tegen Willem II lijkt me geen probleem.
+1/-0

2 maanden geleden
Als de opstelling klopt, is dat toch een verrassing. Geen Tadic, al snap ik dat ergens wel, gezien zijn vorm de lastste tijd. Werkt hard , masr mist duidelijk scherpte. Zijn vervanger Promess op links klinkt logisch, maar als er een tot nu toe amper iets toevoegt aan dit Ajax is het Promes wel. Maar goed wie weet vanavond.
+1/-0

2 maanden geleden
Onana; Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Haller, Promes

Tsja, ik ben niet bij de trainingen en weet niet fit iedereen is (zie Neres, Tadic)
maar deze opstelling gaat weer wat losmaken bij de fans.

> Timber, ik ben er blij mee.
> Alvarez, Gravenbergh als blok > interessant om eens te gaan zien.
> Tadic een x wissel. Misschien wel een x goed? Maar whatabout Neres? Waarom speelt Neres niet op de linksbuiten zal iedereen zich afvragen?

Ik hoop dat de verslaggever eens goed ten Hag aan de tand gaat voelen. Erg benieuwd waarom hij nu weer op deze 11 uitkomt.

Het blijft blijkbaar het hele seizoen al zoeken naar de ideale 11.
Ik hoop dat over 4 games, Ajax deze gevonden heeft en dat het team echt in vorm gaat raken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Neres gaat echt nog wel minuten maken vandaag, daar zijn ze gewoon voorzichtig mee. En dat is mijn inziens terecht we zijn net over de helft van de competitie, dus nog een lange weg te gaan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vervelend helaas vind ik, om weer naar Promes te moeten gaan kijken.

Zijn spel irriteert me. Ik vind mezelf een betere en creatieve voetballer.
En ik ben al 37. ;) zegt genoeg.
Promes is niet goed genoeg voor Ajax.

Dan kijk ik liever naar Jesper Gronkjear op de linksbuiten.
+3/-0

2 maanden geleden
12 min gekeken en ik zie 2 buitenspelers die beiden nog niet 1 x hun man voorbij zijn gegaan richting het vijandelijk gebied. Klopt gewoon niet in het 4-3-3.
Kijk als het Robben en Neymar zijn, prima. Maar dat zijn ze niet. Die gasten moeten beiden Haller bedienen met minstens 10 ballen per helft.

Ten Hag blijft maar in dit systeem, wat alleen werkt met Neres en Ziyech die wel het verschil kunnen maken op de buitenkant puur op voetbal Atony en Promes kunnen dat nog niet, of zullen dat nooit kunnen(promes).
+1/-0

2 maanden geleden
De indraaiende voorzet op de keepers blijft mij verbazen dat komt mi vnl door het gebrek aan passeervermogen van de buitenspelers. De voorwaartsen krijgen daardoor vaak geen goede indraaiende bal waar zij lekker hun pantoffel of hoofd kunnen plaatsen. Het verklaart ook het relatieve geringe scoringsvermogen van alle huidige en voorgaande spitsen van Ajax, gezien de hoeveelheid oncontroleerbare voorzetten. Ook opvallend bij het nemen van corners die weinig effectief lijken bij Ajax. Hopelijk komt het vandaag goed en hebben we geen geluk nodig!
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Geweldig weer, wachten op de 0-1.
+3/-0

2 maanden geleden
Klaassen is bang om te scoren volgens mij....
+2/-0

2 maanden geleden
Wat is dit toch? Jullie spelen tegen de nummer voorlaatst van de eredivisie!
+2/-0

2 maanden geleden
Klaassen valt tegen...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Heel Ajax valt tegen. Alweer. Wat een inspiratieloos gezelschap. En dan juist nu als bijna iedereen bovenin punten laat liggen. Dan zou je er toch bovenop moeten knallen? Wie of wat kan deze jongens motiveren?
+2/-0

2 maanden geleden
Ajax wil gewoon niet scoren. Wat bezielt Klaassen. Staan we voor met 4-0 dat je de vijfde aan een medespelers gunt. Ik zit nu ruim 30 minuten te kijken. Een bal voorlangs en een schot van afstand onderkant lat , waar Klaassen hem zo kan binnenkoppen, maar het nalast. Voor de rest niet een uitgespeelde kans. Ajax heeft het moeilijk met een fel Willem 11, maar heeft het ook aan zichzelf te danken. Het speelt wederom slordig en onnauwkeurig en laat steeds toe dat Willem 11 zich gemskkelijk kan hergroeperen op eigen Helft. De buitenspelers creeren ook nauwelijk iets, zeg eigenlijk maar niets. Nu ook weer Haller , schiet toch gewoon man, ipv een overstapje. Het is vanavond tot nu toe weer een utje van de breiclub, om je dood te ergeren.
+4/-0

2 maanden geleden
Pffff, echt het WK verkeerde keuzes maken dit.... Hoe verzinnen ze het af en toe.
+3/-0

2 maanden geleden
Mogen ze niet op goal schieten ofzo? HALLER prutst ook maar een beetje slome lul.
+2/-0

2 maanden geleden
Frank de Boer wedstrijd dit, alleen dan met een voorhoede van 55 miljoen euries. Wat een trieste vertoning.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Altijd met je sterkste opstelling beginnen, dus met Tadic en na de 3-0 mensen rust geven. Moeilijk? Sukkel.
+5/-1

2 maanden geleden
Haller mag wel wat egoister gaan spelen.

Iedereen blijft maar passen. Mazraoui is nog gevaarlijker dan Promes.
Je kan Nous zo op de linksbuiten zetten.

Promes speelt ook nooit iemand uit. Met een Mitchel van Bergen op de linksbuiten sta je er al beter voor. Trechter voetbal van Ajax. Alles maar naar binnen.

In het ajax van 1995 van Van Gaal zou Van Gaal de buitens instrueren om een man voorbij te spelen en die voorzet te geven op Kluivert of Kanu, Litmanen. Simpel.
Op een gegeven moment valt dan die goal.

Helemaal klaar met dit trechter voetbal. Ten Hag is ook niet een van Gaal die dit echt ziet. En zo moeilijk is het niet.

Neres op linksbuiten en een rechtspoot op rechts. kapot spelen dit team.
gaat zo niet gebeuren.....
+3/-0

 
2 maanden geleden
Drie schoten op doel in 45 minuten zegt eigenlijk al genoeg. Het wordt gewoon ergerlijk dit zinloze gebrei.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Je vraagt je ook af met welk technisch en tactisch plan zijn de spelers het veld ingestuurd ?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het is zoiwiezo al een gospe dat Promes weer opgesteld staat. De spoeling bij Ajax moet wel erg dun zijn of deze trainer ziet dingen die wij niet zien
+2/-0

2 maanden geleden
Ajax is veel en veel te slordig en halfslachtig. Het ontbreekt op alle gebied aan scherpte. Het doet pijn aan mijn ogen en aan mijn Ajaxhart , dit elftal zo te zien ploeteren. Ik houd me maar vast aan het feit dat er tussen de eerste helft en de tweede helft bij Ajax nogal eens een groot verschil kan zitten en hoop maar dat we de slechte helft gehad hebben, maar als je deze wedstrijd niet winnend kunt afsluiten zegt het genoeg. We hebben een matig elftal.
+2/-0

2 maanden geleden
Je zal maar op de tribune zitten en hier na moeten kijken....
+2/-0

2 maanden geleden
Logisch commentaar van Perez in de rust.
+2/-0

2 maanden geleden
Dit elftal mist Neres, Tadic, Kudus, gasten die alleen durfen te gaan die niet altijd luisteren naar de trainer of bang zijn om hun plek te verliezen. Dit Ajax mist Hakim.

Kom op Haller, eis die ballen op en maak een hattrick.

Weer net zo'n game waar je KJ nodig hebt.
+2/-0

2 maanden geleden
Wat een traag baggergepingel...
+3/-0

2 maanden geleden
Mooie goal van Klaassen, ze zijn de tweede helft iig goed gestart, hopelijk kunnen ze dit consolideren.
+1/-0

2 maanden geleden
Eer die eer toekomt. Heel mooi Davy.
2e helft is al een stuk fijner.

Goede speech, goede wissel. Nu nog Neres, Kudus, Traore erin. Martinez.

snel de 2-0.
+2/-0

2 maanden geleden
Zo simpel weer he , veel te halfslachtig verdedigd
+2/-0

2 maanden geleden
Het is verdomme niet te geloven dit!
+1/-0

2 maanden geleden
Ff los van de 1-1

Tadic jonge...waar is je scherpte?

hup maak de 2-1
+1/-0

2 maanden geleden
Kom op Neres maak de winnende jonge!
+1/-0

2 maanden geleden
In ieder geval eentje die voor de goal scherp is.
+1/-0

2 maanden geleden
Is er iemand in de Raad van Commissarissen die Ten Hag misschien duidelijk kan maken dat je zolang je geen 15 punten vóór staat je ALTIJD je sterkste team de wei in stuurt? Wanneer mag die man eindelijk weg?
+2/-0

2 maanden geleden
En mensen maar klagen dat die Ten Hag niks is en weg moet!
Na Huntelaar opnieuw een gouden wissel met Brobbey!
Ik weet het spel van Ajax is niet goed maar we winnen wel en tegen de kleintjes wordt je kampioen!
+2/-1

 
2 maanden geleden
Gouden wissel? Hou toch op man, dit waren de laatste stuiptrekkingen van een coach die er een zooitje van maakt. Blij met Brobbey, dat wel. Maar met Ten Hag gaat het dit jaar niet meer goed komen. Wat een treurig Ajax weer vanavond. Of vond jij het allemaal zo geweldig soms?
+5/-1

2 maanden geleden
Drie punten in de pocket. Martinez hoort trouwens in de basis. Geen gezeik op Ten Hag, tegen Willem II mag je rouleren gezien het overvolle schema. Het was niet fraai, maar terecht gewonnen.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Heel Amsterdam en omstreken ;) slaagt een zucht van opluchting van de goal van Brobbey. Misschien wel 1 van de eerste keren dat ik brobbey echt overtuigend vond.

Ten Hag zijn wissels pakken goed uit, Tadic, Brobbey, Martinez allemaal goed ingevallen. Neres en Schuurs redelijk.

Net als tegen twente, Fortuna, Fey, is het allemaal weer opnieuw nipt.

2021:
PSV gelijk.
Fey winst
twente winst
Fortuna winst
AZ winst
Willem II winst

Nu 5 op een rij. Op papier ziet het er prima uit.

nu komen er weer 5 hele moeilijke wedstrijden aan:


competitie: AZ - Ajax
competitie: Ajax - FC Utrecht
beker: Ajax - PSV
competitie Heracles Almelo - Ajax
Uefacup: Lille OSC (Fra) - Ajax

Ga er maar aan staan.
+1/-0

2 maanden geleden
4 mooie doelpunten gezien. Helaas niet al te best voetbal wederom van Ajax kant, wederom zeer slordig en te veel spelers missen scherpte.. Domme gele kaarten van Blind en Schuurs, spelers zitten over het algemeen ook niet echt lekker in hun vel lijkt het . Regelmatig zie je nogal wat frustraties bij diverse spelers gedurende een aantal wedstrijden. Alvarez vind ik toch een wat onbehouwen speler, speelt met het hart, zet zich volledig in ,maar ontbeert toch techniek en overzicht. Maar goed uiteindelijk zijn wij na deze midweekse ronde de lachende derde. We houden 3 punten in Amsterdam en lopen uit op een aantal clubs. Laten we daar dan maar blij mee zijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Gele kaart van Blind vond ik onterecht.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Als je zo tekeer gaat tegen de scheids krijg je geel, dat hoort hij als ervaren speler te weten.
+2/-1

 
2 maanden geleden
En nou als een gek die Promes verkopen.
+3/-0

2 maanden geleden
Man man man... wederom zo onnodig billenknijpen. Wanneer gaan wij weer makkelijk scoren zoals vorig jaar?:\(

Blind is echt klaar. Ik hoop dat ten Hag dat nu eindelijk ook ziet. Laat die Alvarez nou lekker staan heeft het prima gedaan.
Haller had die kopbal via de grond moeten koppen om mij paar grijze haren te besparen.
Neres viel er dit x lekker in. Langzaam maar zeker lijkt hij terug te komen. Tis maar goed ook met zon zware programma op komst.

Win je de volgende 4 wedstrijden is het over en uit. Wij pak schaal.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Blind is echt klaar? Heb je wel gekeken? Hij was de beste van het veld, het meest solide. Goede ingrepen en by far de meeste waardevolle passes.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Absoluut heb ik gekeken. Die tegengoal reken ik hem aan. Hij moet gewoon in die drukte die man laten struiken en geel pakken.

Verder vind ik nog steeds dat Blind veel te veel foute passes geeft en wanneer hij één goede paas geeft is iedereen in de wolken.

Daarnaast is het echt klaar met Blind. Te veel ruimte (voornamelijk achter hem) die andere moeten belopen voor hem. Hij is gewoon te langzaam en elke tegenstander speelt daar tegenwoordig op in. Ik blijf het zeggen als Blind tegen Atalanta was gewisseld voetbalde Ajax nu nog in de CL.

Vandaag heeft Blind een 7 miss een 8 gehaald. Nou chapeau tegen nummer voorlaatste van de eredivisie. Zucht.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
De tegengoal valt niemand aan te rekenen. Willem II heeft het gewoon heel goed uitgespeeld en verdient daar de credits voor. Kan gebeuren.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ik zou je adviseren om de goal van Willem II nog maar een keer terug te kijken. Blind staat op ander half meter van zijn man (opzich wel logisch want corona)die vrij mag kaatsen zonder enige vorm van verdediging, en vervolgens zet Blind de deur volledig open op weg naar Onana. Obstructie maken of die man laten struikelen had hij MOETEN doen, maar in de eerste instantie moet Blind kort op zijn man zitten zo dicht bij de eigen 16.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Gewoon weer slecht en dat begint zorgelijk te worden.
Dat je een keer op zondag kwart over 12 diep in Limburg op een knollenveld waar net sneeuw is geruimd de overwinning steelt vind ik prima en kan ik best mee leven.
Maar vanavond na bijna een volle week rust, thuis tegen de nr 17 waar al 3 concurrenten eerder hebben verloren dan moet je een signaal afgeven en er over walsen.
Als je eerlijk ben word je gewoon gered door Nijhuis, elke andere VAR had hem afgekeurd.
Dit blijft niet goed gaan zo, Az, Utrecht, Psv, Heracles, Lille Over 2 weken kan het zomaar crisis zijn in Amsterdam.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ja of hossana die Ten Hag heeft een gouden pik.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik vindt het juist een terechte doelpunt en een terechte beslissing van Nijhuis.
Gelukkig kwam Brobbey in het veld ipv Traore en ik begrijp niet waarom Tadic er niet in stond ipv van de niets goed doende -Promes, het ging gelijk beter.
+1/-1

2 maanden geleden
Mijn mening is om Robbey te behouden als 2e spits en Traore te verkopen (of te verhuren), die is niet geschikt voor Ajax 1.
+4/-0