Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Aanvankelijk heersend Ajax zakt diep weg maar komt met schrik vrij in Klassieker: 1-0


Tijdstip
17 januari 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Aanvankelijk heersend Ajax zakt diep weg maar komt met schrik vrij in Klassieker: 1-0; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Aanvankelijk heersend Ajax zakt diep weg maar komt met schrik vrij in Klassieker: 1-0

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Aanvankelijk heersend Ajax zakt diep weg maar komt met schrik vrij in klassieker: 1-0
Ajax won zondagavond de klassieker met benauwde cijfers van aartsrivaal Feyenoord. De enige goal van de technisch matige wedstrijd werd na ruim twintig minuten gemaakt door youngster Ryan Gravenberch die prima een mannetje uitkapte en vanaf een meter of vijftien doelman Nick Marsman met zijn linkerbeen kansloos liet: 1-0. Vooral na de rust zakten de gastheren echter af naar een bedenkelijk niveau en mocht men van geluk spreken dat Feyenoord niet kreeg waar het recht op had.

Hoe Ajax het voor elkaar kreeg om in dit duel zo diep weg te zakken is een zorg voor later. De hoofdzaak is dat de drie belangrijke punten over de streep werden getrokken. Alleen de manier waarop dat gebeurde doet wel enigszins vrezen voor de toekomst. De thuisploeg begon zoals verwacht totaal dominant aan de topper die vooral in het eerste half uur uit eenrichtingsverkeer richting Feyenoord-doel bestond. De bezoekers trokken zich massaal terug en wisten de bal amper in bezit te houden als Ajax weer eens slordig was. Veel kansen wist de ploeg van trainer Erik ten Hag, die weer gekozen had voor Jurriën Timber als centrale verdediger, echter niet af te dwingen. Een kopballetje van Nicolas Tagliafico en een aantal dreigende momenten waarbij vooral Quincy Promes weer slordig was in de eindpass, dat was het wel zo’n beetje. Maar toch viel dan de verdiende openingsgoal toen Ryan Gravenberch werd aangespeeld door Sébastien Haller en vanaf een meter of zestien behendig een mannetje uitkapte en vervolgens met links geplaatst de verre hoek wist te vinden: 1-0. Keeper Marsman zag er hier niet helemaal gelukkig uit maar dat deed niets af aan de prima actie van Gravenberch.

Het leek wachten op de 2-0 want Feyenoord was even de kluts kwijt maar de thuisploeg speelde verschillende keren kansrijke situaties niet goed uit. In de laatste fase van de eerste helft kwam Feyenoord ook enkele keren dreigend door. Zo was er een opgelegde kans voor Ridcegiano Haps, na prima doorsteken van de dreigende Steven Berghuis, maar André On ana redde prima. Ook kwam Jens Toornstra alleen door maar hij bleek buitenspel te staan.
Ajax haalde de rust met 1-0, na een superiere start mocht men daar zelfs nog blij mee zijn. Gravenberch was aangeslagen en kon niet meer verder, Jurgen Ekkelenkamp kwam hem vervangen. Het kwam het spel van de lijstaanvoerder bepaald niet ten goede. Nadat Ajax even had aangezet om de 2-0 te maken, resulterend in wat halve kansen en een goede voor Haller die een teen tekort kwam op een voorzet van Dusan Tadic, werd het meer en meer Feyenoord dat het betere van het spel kreeg. Ten Hag wisselde ook nog de niet okselfrisse Noussair Mazraoui en de moegestreden Antony. Bij iedere wissel leek Ajax nog minder te worden, zo was erop een gegeven moment totaal geen sprake meer van diepte.

Feyenoord rook zijn kansen en leek voor 1-1 te hebben gezorgd toen Nicolai Jorgensen scoorde op aangeven van Jens Toornstra. Na bestudering van de beelden bleek laatstgenoemde een centimeter buitenspel te hebben gestaan. Mazzel dus voor de ploeterende Amsterdammers die steeds verder wegzakten in een soort van oneindig moeras. Er lagen genoeg mogelijkheden om het aandringende Feyenoord weg te counteren maar de eindpass was telkens zeer zwak of men zag zelfs de mogelijkheid tot het geven van die bal niet. Het was bij tijd en wijle schrijnend om te zien. Nadat Berghuis een grote kans op 1-1 net naast zag gaan leek Ajax met de schrik vrij te komen maar diep in de blessuretijd moest Onana nog katachtig redden op een vlammend schot van Leroy Fer in de korte hoek. Scheidsrechter Danny Makkelie, vaak wat pietfluttig fluitend, trok echter liefst zeven minuten blessuretijd bij en dat werd Ajax bijna alsnog fataal. Bijna, niet helemaal. Bij een laatste hoge bal in de zestien meter van Ajax was het invaller Luis Sinesterra die boven de kansloze Onana de lat raakte met een onorthodoxe kopbal. Ajax overleefde op het tandvlees maar mocht zich vandaag niet beklagen over de keuzes van Vrouwe Fortuna.


[video] Highlights | Ajax - Feyenoord


Ronald de Boer: 'Ajax echt dramatisch'

De analisten van ESPN waren het er na afloop over eens dat Ajax na een redelijke start ver wegzakte. Ronald de Boer: "Ajax speelde echt dramatisch, echt heel slecht. Feyenoord had zeker een punt verdiend." Collega Kenneth Perez sloot zich hierbij aan: "Ajax zit gewoon in een hele slechte fase. Het is zo slordig, zo matig."

Mario Been had min of meer hetzelfde geconstateerd: "Toen Feyenoord de schroom van zich afgooide zag je dat er vandaag veel meer inzat."


Steven Berghuis: 'Ik mis twee kansen, daar baal ik van'

Bij Feyenoord was Steven Berghuis na afloop niet blij. Vooral niet vanwege zijn twee enorme kansen die hij naast het doel van André Onana mikte. "Daar moet er zeker eentje van in", sipte hij tegen ESPN-verslaggever Hans Kraay, "Daar baal ik enorm van. Onana pakt die bal van Leroy Fer fantastisch maar ik moet gewoon scoren. We lieten ons in het begin terugdrukken, de kont in de zestien, maar daarna kwam Ajax niet meer in hun kracht."


[video] Ten Hag over gewonnen Klassieker: 'Groot compliment aan de ploeg'


Dick Advocaat: 'Ons tactische plannetje werkte goed'

Feyenoord-trainer Dick Advocaat had een goed Feyenoord gezien: "De eerste helft was rommelig maar Ajax kwam niet echt bij onze goal. Dat doelpunt vond ik wel een fout, er zat teveel ruimte tussen het schot en de spele, je moet naar de bal toe."

Na de pauze werkte zijn plan beter en beter: "Ajax is toch een goede ploeg maar wij waren dominant. Wij schoven telkens een mannetje door met Diemers, Toornstra en Fer. Dat betekent wel dat je achterin één op één speelt maar dat deden ze geweldig. Het elftal had meer verdiend."


Daley Blind: 'We stonden goed onder druk maar de punten blijven in Amsterdam'

Namens Ajax verscheen een opgeluchte Daley Blind voor de camera's: "Drie punten, geen speld tussen te krijgen", verzuchtte hij met een knipoog, "Het was spannend voor ons. Feyenoord vond op een gegeven moment de juiste manier om druk te zetten en schoof een man door. Daar hadden we moeite mee, konden zelf geen druk meer krijgen. Toen konden we alleen nog maar ophouden en het kwam op strijd aan. We hebben laten zien dat we dat ook kunnen."

Blind liet nog weten zich geen zorgen te maken vanwege het matige spel. "We willen altijd dominant maar dat kan niet altijd. Dat was na rust ook de verdienste van Feyenoord, zo eerlijk moet je zien. Wel vond ik dat we in de tegenstoot veel beter de kansen hadden moeten uitspelen. Daar lagen zoveel mogelijkheden."


[video] Ten Hag vindt dat Ajax het slechtste speelschema heeft


Ryan Gravenberch: 'Ik zocht naar gaatje en vond dat met links'

Ryan Gravenberch werd uiteindelijk dan de matchwinnaar. "Ik kreeg de bal van Haller en zocht naar het gaatje maar kon dat niet vinden", dacht hij hardop, "Maar toen besloot ik naar links te kappen en scoorde ik alsnog."

De jongeling vond niet dat Feyenoord al snel in de wedstrijd kwam. "Voor de rust hadden ze amper een kans maar daarna liepen wij terug en werd het op het einde nog billen knijpen."

De reden dat de jongere broer van Spartaan Danzell niet het einde van de wedstrijd haalde was zijn rug. "Mijn onderrug, daar heb ik vaker last van. Dan gaat het weer weg en dan komt het weer terug. Als ik door had gespeeld was het verergerd en was ik er langer uit geweest.'


Erik ten Hag: 'Geweldige spirit in de ploeg"

Erik ten Hag was vooral tevreden met de uitslag. "We hebben 30 tot 35 minuten goed en dominant gespeeld", zei hij. "Daarna was het soms overleven. Maar dat hebben we wel gedaan. Er zit een geweldige spirit in deze ploeg.”

De trainer zag zijn ploeg vermoeidheid tentoonspreiden: "We hebben ook last van het schema, FC Twente en feyenoord hadden een dag langer rust. Dat zag je op een gegeven moment wel." Hij baalde ook van zijn iets te smalle bank. "Ik moest wisselen en dat is niet erg als je Kudus en Neres kunt brengen maar dat was nog niet mogelijk."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ryan Gravenberch ('22)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchQuincy PromesDavy Klaassen


Nicolás TagliaficoDaley BlindJurriën TimberNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'46 Jurgen Ekkelenkamp voor Ryan Gravenberch
'66 Zakaria Labyad voor Antony Matheus dos Santos
'66 Perr Schuurs voor Noussair Mazraoui
'73 Edson Álvarez voor Quincy Promes
'83 Brian Brobbey voor Sébastien Haller


Opstelling Feyenoord

HapsJorgensenBerghuis


DiemersToornstraFer


MalaciaSenesiSpajicGeertruida


Marsman

Wissels:

'63 Sinisterra voor Haps
'84 Pratto voor Diemers


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 4-1 (2-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 4-1 (2-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
10  5 2-0 (1-0)
11  5 4-0 (1-0)
12  5 3-0 (1-0)
13  5 2-0 (1-0)
14  5 3-0 (1-0)
15  5 4-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.49. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. André Onana (83 -> 5,0)
2. Ryan Gravenberch (61 -> 4,0)
3. Daley Blind (20 -> 3,0)
4. Noussair Mazraoui (16 -> 1,5)
4. Jurriën Timber (16 -> 1,5)
6. Edson Álvarez (5 -> 0,0)
6. Niemand (5 -> 0,0)
8. David Neres (2 -> 0,0)
8. Dusan Tadić (2 -> 0,0)
8. Lisandro Martínez (2 -> 0,0)
8. Mohammed Kudus (2 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (1 -> 0,0)
12. Nicolás Tagliafico (1 -> 0,0)
12. Davy Klaassen (1 -> 0,0)
12. Brian Brobbey (1 -> 0,0)
16. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
16. Bruno Varela (0 -> 0,0)
16. Joël Veltman (0 -> 0,0)
16. Kik Pierie (0 -> 0,0)
16. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
16. Carel Eiting (0 -> 0,0)
16. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
16. Quincy Promes (0 -> 0,0)
16. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
16. Siem de Jong (0 -> 0,0)
16. Razvan Marin (0 -> 0,0)
16. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
16. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
16. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
16. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
16. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
16. Noa Lang (0 -> 0,0)
16. Sergino Dest (0 -> 0,0)
16. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
16. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
16. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
16. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
16. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
16. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
16. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
16. Ryan Babel (0 -> 0,0)
16. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
16. Noa Lang (0 -> 0,0)
16. Antony Matheus dos Santos (0 -> 0,0)
16. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
16. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
16. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
16. Victor Jensen (0 -> 0,0)
16. Sébastien Haller (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
2 maanden geleden
Je rekende te makkelijk ;)
+1/-0

2 maanden geleden
Echt alleen winst is acceptabel tegen dat veredeld café-elftal.
Laat ze maar gefrustreerd raken en een rode kaart pakken, als wij maar koel blijven en gewoon de kansen benutten. WINNEN!
+1/-1

 
2 maanden geleden
Zolang je met 10 tegen 11 speelt is elke wedstrijd lastig. Nog eerder 10 tegen 12 trouwens. Promes helpt elke kans om zeep en liep tegen Twente ook nog eens bij bijna elke rush van Antony in de weg.

Hopen dat we geen goal tegen krijgen tot minuut 70 en dan hopen dat kudus voor een 11 tegen 11 situatie kan zorgen
+2/-1

2 maanden geleden
Een positieve uitslag voor Ajax is echt geen appeltje eitje, daar mankeert er bij ons zeker verdedigend te veel aan. Op papier zou je zeggen , dat Feynoord pakken we, maar met dit Ajax weet je het nooit. Het kan vriezen , het kan dooien wat betreft het spel. En helaas zie ik het vaker vriezen, ondanks dat we bovenaan staan, zeker gezien de afgelopen twee wedstrijden, waarbij je blij moet zijn dat je 4 punten pakt, want voor hetzelfde geld zit het iets meer tegen en verlies je 6 punten, ja ook ondanks het goed terugkomen tegen PSV in de tweede helft en ondanks de vele kansen die tegen Twente gecreerd werden.
+3/-0

2 maanden geleden
normaal moeten we dit winnen maar met ten hag weet je het nooit wie hij opstelt zijn vriendje bv labyad enzv ( f c utrecht)
+1/-3

2 maanden geleden
Iedereen had het over de horror-maand Januari, vol met Covid, blessures en een te magere selectie, waarin Ajax alles zou verliezen.

Maar als we morgen gewoon winnen wacht ons alleen nog Fortuna en Willem II en zijn we deze "horror"maand fluitend (en ongeslagen) doorgekomen.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Vergeten wat we de laatste wedstrijd tegen willen II hebben gedaan? Onderschatting is levensgevaarlijk na 2 toppers
+3/-1

2 maanden geleden
Interessant, Timber of Schuurs nu?
Ben benieuwd.

Hopelijk spelen Neres, Kudus, Haller, Antony snel samen.
Wat een dynamiek, snelheid en voetbal. Tevens allemaal aankopen.
Maar wel goede ;)
+3/-0

2 maanden geleden
3 punten telt. En Ajax moet vooral niet onderschatten. Maar super scherp. Elke kans, goal.

'Jantje'. Eerste helft, 3-0. En dan thee gaan drinken.
+1/-0

2 maanden geleden
Net de opstelling gezien. Geen verrasskng , gewoon weer met Promes. Blijkbaar heeft deze speler het onvoorwaardelijke vertrouwen van de trainer.. Ik hoor de trainer net zeggen dat
Romes het goed heeft gedaan ! Waar zit hij tijdens de wedstrijd naar te kijken ? Oude beelden van Promes in wedstrijden met Ziyech ?
+4/-1

reactie verwijderd

2 maanden geleden (gewijzigd)
mooie goal en een terechte voorsprong!!
+2/-0

2 maanden geleden
Deze scheidsrechter is zo slecht en partijdig, altijd een anti ajax man geweest, de homo.
+1/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat je je punt ook wel kunt maken zonder het woord homo te gebruiken. We zitten niet meer in de jaren 90
+5/-1

 
2 maanden geleden
gaan we in eens gevoelig zitten reageren, maak jij uit wat er gezegd mag worden???
+1/-4

 
2 maanden geleden
Hij heeft gewoon een punt. Doe volwassen.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Spuit elf. Oh jij bent er ook 1 haha, rot toch op man,je mag toch tegenwoordig niets meer zeggen, iedereen voelt zich maar aangesproken, heb je wel is gehoord van vrije meningsuiting en ook dat er is iets gezegd wordt in een opwelling zonder dat het wordt bedoeld om mensen in een hoek te zetten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mafkees. Schelden is niet hetzelfde als meningsuiting. Je gedraagt je als een kind, en daar iets van zeggen is WEL een meningsuiting.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Wat mafkees, geef je adres dan even ,kom ik ff langs om je is uit te leggen wat een meningsuiting is, hondekop
+1/-1

 
 
2 maanden geleden
Wat ben toch toch een ongelooflijke lafaard, ik nodig je bij deze uit, je bant van harte welkom!
+1/-1

 
2 maanden geleden
Wat een triest figuur ben je toch.
Je kunt niet eens reageren zonder asociaal over te komen. Bedoeld of onbedoeld. Je kunt toch even nadenken voordat je iets typt.

Niemand hier bepaald dat je wel en niet mag zeggen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet mogen vragen of je normaal wilt reageren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ten eerste is mijn vraag of je altijd bemoeit met zaken die je niet aangaat ,om je mening te geven waar andere het overhebben,er is niemand die jou mening gevraagd heeft ten tweede kan jij me helemaal niet dus heb geen geen oordeel over me, ten derde ,pik ik het niet dat jij mij een asociaal noemt het valt me wel op wie hier op reageren en toch ook vreemd dat andere van deze forum mijn opmerking met een korreltje zout namen of er natuurlijk mee eens zijn.
Oh nou weet ik het ,jullie zijn natuurlijk familie of vriendjes van Makkelie ,zei het dan gewoon, dan had ik daar rekenschap mee kunnen houden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Kijk even naar de plusjes en minnetjes voordat je reageert...

Je zet jezelf met elk bericht dat nog volgt alleen maar meer te kijk. Stop er toch gewoon mee.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nu ga je nog beginnen met plusjes en minnetjes, stom van me ,ik nam je even serieus ,nu ben ik meer op de hoogte van geestelijke achterstand , nu kan ik het makkelijker loslaten en me energie weer beter gebruiken voor belangrijker zaken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hoi. Ik sta zelf ook niet bekend om mijn nette taalgebruik en laat ook geregeld scheldwoorden vallen uit emotie, maar doe gewoon normaal als je er eens op aangesproken wordt. Ook zou je dan de mening van anderen op jouw "mening" moeten respecteren als vrijheid van meningsuiting voor jou zo belangrijk is.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat moet uit jou mond komen!!!
iedereen moet gewoon kunnen zeggen wat hij wil zeggen ,ok er zijn altijd normen en waarden, maar de waarheid mag gezegd worden, Makkelie is een homo en daar zeg ik toch niets verkeert aan en daarbij is het ook een hele slechte scheidsrechter!
Maar om mij nu gelijk als mafkees ,asociaal en trieistfiguur uit te gaan maken, dan ben je wel aan de verkeerde adres en daar zeg je dus niets van ,dat kan je niet zeggen dat dat een normale vrijheid van meningsuiting is ,dat komt meer op iemand beledigen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ga anders gewoon een potje handkarren en slapen, want je wind je op om niets. 😅
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
ha ha ,misschien heb je gelijk ,maar ik accepteer het niet dat mensen dit over me schrijven en als ik jou nu zo heb leren kennen door de jaren heen, ben jij ook uit het zelfde hout gesneden.
Het begint tegenwoordig behoorlijk uit de hand te lopen dat je niets mag zeggen over wat voor geslacht/kleur/religie/geaarheid dan ook, dan ben je gelijk een racist en daar wil ik niet achteraan lopen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgens mij ben jij het die hier mensen de mond probeert te snoeren met je "ik kom je wel ff in mekaar slaan".

Je bent gewoon niet helemaal in orde man.
+1/-0

 
2 maanden geleden
waar heb dat gezegd ?? Als er 1 iemand niet fris is en behoorlijk achter de ellebogen, dan hebben we over mms ,de naam zegt het eigen al. Ga je je eigen lekker druk maken over AZ , en doe aub niet zo stoer als je achter je laptop zit!
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom gen Kudus ,gvd !!!
Wat heeft die Ekkelnkamp in Ajax te zoeken, je gaat gewoon met 10 man spelen!!!
+1/-1

 
2 maanden geleden
Kudus geblesseerd nog. Zit niet op de bank
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ok bedankt ,dat wist ik niet, snap het niet, hij was goed genoeg voor deze wedstrijd.
+2/-0

2 maanden geleden
Kan Promes niet al richting Schiphol? Wat een ramp op voetbalschoenen is dat.
+2/-0

2 maanden geleden
Niet te hopen dat Gravenberch er inderdaad uit moet want wie moet dan de opbouw vanaf het middenveld doen? Ekkelenkamp ??????? Nee dus want die kan dat niet. Promes doet helemaal niet mee, heeft drie ballen gehad en die gaf hij aan de tegenstander dus die ook niet. Klaassen kan dat wel enigszins maar zijn sterkte ligt daar ook niet. Martinez kan het wel maar die heeft rood gehad van ten Hag. Dus bijt door Gravenberch want de trainer heeft weer eens een oplossing die alleen met veel geluk kan werken.
+2/-0

2 maanden geleden
Zeer mooi uitgespeelde goal van Gravenberch. Voor de rest is dit Ajax niet doortastend genoeg en is er bij tijd en wijlen een gebrek aan scherpte. De kans bdie Haps schepte kwam voort uit het feit dat 3 ajaxspelers als zoutzakken staan te kijken waar de bal is. En denken oh iemand anders pakt die bal wel.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik heb onderhand voor Feynoord al meer kansen geteld dan voor Ajax. Wij mogen dan het meeste balbezit hebben, maar we doen er niets mee. Wederom zijn er teveel spelers zeer matig. Masraoui is zowat onze beste speler. We zijn weer zo ongelooflijk slordig.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
haal die promes eruit, hij gaat indirect een goal tegen ajax veroorzaken ,je kan er op wachten.
+5/-0

2 maanden geleden
De tweede wedstrijd achter elkaar dat we goed wegkomen dat het nipt buitendpel is. We zijn verdedigd veel te kwetsbaar en dat begint al op het middenveld !
+2/-0

2 maanden geleden
ten hag koffers pakken, haalt die antony eruit!!!
+3/-2

2 maanden geleden
Het is niet waar !!!!!!!!! Weer Antony er uit en Promes die bijna letterlijk alle ballen verspeeld mag blijven staan. En Mazraoui die goed speelt er ook uit. Wat krijg ik toch een giga wegtrekkers van die wissels van ten Hag. Antony speelt ook niet echt goed maar Promes zit op een 4 qua cijfer. Ooh ooh, als dat maar goed gaat.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Een vier voor Promes, dan zit je volgens mij nog hoog met je kwalificatie!
+3/-0

2 maanden geleden
Ik heb het idee dat ten Hag staat te hopen op een tegengoal, wat een belabberd Aax, geen druk meer op de bal, slechte wissels (behalve die van Promes dan).
+2/-1

2 maanden geleden
Klote trainer, weer rare wisselbeleid. Om maar over de opstelling (en dan vooral Promes op 10) te zwijgen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Opstelling is toch niet heel gek? Persoonlijk zou ik Promes omruilen voor Labyad. Maar op het middenveld weinig alternatieve naar mijn mening.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat maken Ajax en de trainer het zichzelf weer onnodig moeilijk. Als ze deze westrijd niet over de streep kunnen trekken ligt het volledig aam zichzelf. Ongelooflijk domme overtreding van Tadic op een gevaarlijke plek.
+2/-0

2 maanden geleden
Wat erg dit.... En een elftal om je voor te schamen inmiddels... Het is gewoon hopen dat het geen 1-1 wordt nu
+1/-0

2 maanden geleden
Deze grasmat is trouwens ook weer niet best
+1/-0

2 maanden geleden
die berghuis laat zich de hele tijd heel makkelijk vallen
+1/-0

2 maanden geleden
Wat een schandalige wantvertoning. Ontzettende mazzel en gewoon niet verdiend dat je hier met winst van 't veld stapt. Speel zo vooral tegen AZ en je gaat er net als PSV met een paar goals verschil af.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Schandalige wedstrijd van Ajax, mede weer door het opstellen van Promes, het wisselbeleid van Hagje, waardoor je elke diepte uit het spel haalt. Haller kreeg geen fatsoenlijke bal en eerlijk gezegd werd goed verdedigd door het centrum. Maar als je op een gegeven moment met Labyad, Ekkelenkamp, Promes, een halve kracht Timber etc. Wat kun je dan verwachten....
+4/-0

 
2 maanden geleden
Wissels vind ik altijd lastig te beoordelen... Ik kan van achter devtelevisie de fysieke gesteldheid van de verschillende spelers niet inschatten. Ik heb liever Mazaroui en Antony de rest van het seizoen beschikbaar, dan dat je ze in januari gelijk opblaast.
+1/-0

2 maanden geleden
Heel snel vergeten deze draak van een wedstrijd.... En ook graag een aantal spelers.... Er moeten er echt niet veel meer bijkomen van dit niveau. Je ziet waar het toe leidt: zijn we inmiddels ineens niveau feynoord
+2/-0

2 maanden geleden
Wat een geluk, wat een mazzel dat we winnen. Weer helemaal geen lijn in te ontdekken. Ik ben heel blij met die drie punten maar verdiend zijn ze absoluut niet. Wel een goede invalbeurt van Alvarez maar dat je met zo veel ruimte achter de verdediging van Feyenoord weer Antony er uit haalt was de zoveelste wisselblunder van ten Hag.
Dus PSV gelijk, Twente met geluk gewonnen en Feyenoord ook. Voor de stand dus goed maar goed was het zeer zeker niet die wedstrijden.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad een uur goed voetbal in drie wedstrijden...
Uiteindelijk wel blij met de punten, hopelijk wordt met het terug keren van een aantal spelers ook het spel beter.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
De uittrappen en het terug in het spel brengen van de bal door Onana mag dan niet zijn sterkste kant zijn , maar keepend red hij dit Ajax van een gelijk spel zoniet n nederlaag. We mazzelen 3 wedstrijden op rij, niet omdat we slechter zijn dan de tegenstander, maar wat dit Ajax laat zien is zo matig en er er wordt zo beroerd verdedigd , waarbij zo veel kansen worden weggegeven dat je blij moet zijn dat die ballen er niet ingingen. Onana en Masraoui waren voor mij de beste spelers bij Ajax. Blind goed , maar voor de rest vond ik iedereen zeer matig spelen. Op het laatste moment zag je pas de wil om de wedstrijd over de streep te trekken, maar als je dan ziet hoe rommelig en paniekerig en zo slordig. Dat gedonder met Promes op 10 moet trouwens eens afgelopen zijn. Ten Hag is stekeblind als hij dat nu nog niet doorheeft.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik vond Onana en Blind de besten aan Ajax zijde. Zegt genoeg ook. Treurig dit....
+2/-0

 
2 maanden geleden
Alvarez viel goed in bewijst een verdediger te zijn.
+4/-0

2 maanden geleden
\Ik moet toegeven dat Makkelie het bijna echt ze zin heeft gehad, extra 2 minuten boven de al 5 minuten, erbij, waar halen ze die extra tijd vandaan???
En nu denkt Feyenoord dat ze beter zijn ook, het is toch lachwekkend ,ze maken gebruik van de tekort komingen van de wissels van ten Hag.
+2/-0

2 maanden geleden
Slechte wedstrijden moet je ook winnen@! Wissels waren weer raar.
Ekkelenkamp Promes op de transfermarkt gooien man man.
Positieve is dat we 7 uit 3 hebben in een zware week. En ze in Rotterdam naar jaar 17 gaan van niet winnen in de arena.
Woensdag de beker lekker lateb lopen. Onnodige energie verspillen
+2/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Oneens, de beker moet je als Ajax zijnde altijd serieus nemen.

Als Ajax moet je alles willen winnen, hier zijn geeb concessies mogelijk...
+2/-0

2 maanden geleden
Echt, waar sloeg die wissel Antony - Labyad op? Je komt steeds meer op de counter te spelen, dus je haalt je snelste aanvaller er maar af voor een trage middenvelder. Onbegrijpelijk.

Wat een erbarmelijk niveau was het vandaag zeg. Maar goed, wel weer drie puntjes in de Klassieker overgehouden. Dat is dan ook meteen het enige pluspunt dat ik kan bedenken.

Hopelijk valt de blessure van Ryan mee...
+4/-0

2 maanden geleden
nu vinden ze het op ESPN (Kraay) dat Feyenoord beter was dan Ajax en die griezelige dwerg van Advocaat hat ook ,op de deel van de 2e helft kwamen die kakkerlakken een beetje onder de druk uit ,omdat Ajax (tan Hag) dat toeliet.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Sorry, maar ik heb niet hetzelfde gezien als jij denk ik. 2e helft waren ze (helaas) echt beter dan wij. Zat bij ons totaal geen balans meer in, alles als een kaartenhuis in elkaar gezakt.... Na de goal vond ik dat wij sowieso kansloos speelden.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik vindt dat Feyenoord niet beter was, Ajax liet gewoon veel te veel toe en verkwanste de counters die er wel waren.
Nogmaals ik stel ten Hag verantwoordelijk voor de slechte wishsels die hij maakte en daardoor kwamen er ook twijfels bij de spelers. En het ergste vindt ik dat hij er niets van leert en dat hij deze stomme opstellingen/wissels Woensdag ook weer gaat doen, waarschijnlijk dat niemand van de technische staf van Ajax ,gemachtigd is om hem dit te laten weten!!!!!
+1/-0

2 maanden geleden
Ajax-Feyenoord 1-0, ten Hag-Advocaat 0-1.
+2/-0

2 maanden geleden
Matig zesje voor Ajax. Voetballend vermogen neemt af bij onze club. Enigszins euvel is ook dat de bal te vaak rond gespeeld wordt in situaties dat je gevaarlijk door kan zetten door wat risico naar voren te nemen blijf je scherper voetballen. Feyenoord was voetballend niet minder en dat maakt FEY weinig mee. Ten Hag kan niet lekker wisselen ook, Promes moet aan de vleugel in het centrum heeft hij te weinig ruimte. Matig Ajax met Blind, Onana en Timber als uitblinkers! Winst met een zucht eigenlijk wel lekker.
+3/-1

2 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
klaar nu
+4/-1

2 maanden geleden
Waarom neemt ten Hag is niet zelf de verantwoordelijkheid over het slechte spel van Ajax ,door waardeloze opstellingen en wissels. Als je hem na de wedstrijd hoort praten, is het altijd goed geweest wat Ajax liet zien, ik heb altijd het idee dat hij een andere wedstrijd heeft gekeken. Waarom als het goed gaat ,gaat hij wisselen ,hij ziet als enige dat Antony slecht speelt en dat het beter is om hem voor Ekkelenkamp te vervangen , vertel mij nou is hoe dat mogelijk is ,wat ziet hij nu anders dan mij en velen anderen op deze forum???
+4/-0

 
2 maanden geleden
Opstelling was niet heel gek volgens mij. Wissels zijn in eerste instantie wel bijzonder, maar ik kan de fysieke gesteldheid niet goed beoordelen. We moeten nog een half seizoen, dus spelers over de kling jagen heeft in deze fase nog geen zin.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ajax moet de beste 11 opstellen en daar hoort Promes niet bij ,dan kan je nog beter Labyad of Martinez opstellen , ik heb Promes de hele wedstrijd noch niet kunnen betrappen om maar 1 x tussen de palen te schieten of een goede assist waar een kans uitkwam.
+1/-0

2 maanden geleden
luisterend naar het comentaar van ten Hag na de wedstrijd kan ik maar een concludie trekken ; deze trainer is niet realistisch !
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap dat ook niet helemaal. Misschien dat hij de spelers wilt beschermen. Of niet openlijk af wil vallen. Kan ook een tactiek van hem zijn. Beetje rouleren in deze drukke weken. Tot nu toe valt het kwartje nog de goede kant op. Maar het spel is vaak niet om aan te gluren. Straks AZ en Europees voetbal. Dan zal het toch wel een stuk beter moeten zijn. Voorlopig 7 punten uit 3 wedstrijden na de winterstop.
+4/-0

2 maanden geleden
Hoe vaak heeft Feyenoord dit seizoen geluk gehad?
Vorige week zat de VAR mee en nu tegen!
Zoals Dickie gisteren al zei: resultaat is het belangrijkste.
En ook lekker voor die randdebielen die gisteren weer massaal
bij de training stonden. Hoezo Corona!
+2/-0

2 maanden geleden
Ten Hag, kan hem aub zsm zijn taken worden ontnomen door iemand binnen Ajax? Waar heb ik naar zitten kijken vandaag. Geen Ajax voetbal in ieder geval.
+4/-2

2 maanden geleden
Het leek wel of ze zich hebben laten inspireren door Psv vorige week.
Een halfuurtje leuk spelen en dan een uur lang niks meer doen.
Wat heb ik mij kapot lopen ergere vanmiddag en dan vooral aan die trainer van ons.
Die man leeft echt in een fantasiewereld.
+1/-0

2 maanden geleden
Laat ik mild zijn over Ajax , want de media kraait Ajax zakt diep weg en speelden de slechtste wedstrijd van het seizoen. Als Feyenoord niet in staat is om te scoren zijn die geen haar beter als Ajax.
+3/-0

2 maanden geleden
Eerste helft was best goed van Ajax. Maar ja, ze maken het weer niet af. Wiens schuld?
Tadic, Promes, Antony.

Tevens Klaassen durft ook nauwelijk iets.

Timber, Gravenbergh, tagliafico, Onana, Mazraoui positief.Ekkelenkamp. De man doet zo weinig goed, het is echt een schande dat hij in Ajax1 mag spelen, idem voor Promes. Labyad vandaag. Ook weer heel matig.

2e helft was Ajax een matige middenmoter.

3 punten.

En iedereen maar roepen dat ze ff over Fey heen zouden walsen.
+1/-1

nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Wat was het slecbt aan de bal na de pauze. Vooral in de eindfase had je door al die ruimtes minimaal vijf keer alleem voor de keeper moeten staan. Een simpel balletje tussendoor volstond.
We eindigden ook wel een soort van B-team, dat moet gezegd. Hopelijk stapelen de blessures zich niet opnieuw op.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Een B team in de ogen van ons, de supporters. In de ogen van Ten Hag (en overmars) is dit nog steeds een team wat ver boven iedereen uit zou moeten stijgen zowel nationaal als internationaal. Bizar. Promes, Ekkelenkamp, Labyad totaal niet geschikt. Tadic, Klaassen, Antony erbij in een mindere vorm dan is het gewoon een matig team.
+1/-0

2 maanden geleden
Wel goed om te zien dat Ten Hag als enige positief kon zijn op het vertoonde spel, maar vervolgens door werkelijk alle media tot op het bot wordt afgebrand. Misschien helpt het om een beetje wakker te worden. Volgens mij hebben ze nog een week of 2 om 4 spelers te verpatsen en er minimaal 2 van goede kwaliteit voor terug te halen.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoorde ten Hag na de wedstrijd zeggen dat Ajax veel kansen had gekregen in de eerste helft. Hij gaat met de week grotere onzin verkondigen om zijn straatje schoon te vegen want we hadden wel veel de bal alleen kansen kregen we amper. Maar ja, de beste man heeft geen spiegel en alles wat hij doet was goed.
Spelen met drie nummers tien met Promes, Labyad en Ekkelenkamp. Degene die dat beter kan als deze drie namelijk Klaassen die mag niet meer op avontuur waar hij goed in is en moet het spel verdelen en verdedigende middenvelder spelen. Degene die het spel veel beter kan verdelen en verdedigende middenvelder is namelijk Martinez die mag helemaal niet mee meedoen. Middenvelder Labyad rechtsbuiten. Een voorhoede na de wissel van Antony zonder ook maar een meter diepgang of snelheid.
Ekkelenkamp die alleen geschikt is als nummer tien op een andere plek neerzetten. De slechtste van allemaal namelijk Promes weer veeeeeeel te lang de hand boven het hoofd houden. Met de week kijk ik met grotere verbazing en afkeer naar de prestaties van onze trainer.
+2/-0

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Goede analyse. Klopt precies wat je zegt.
+1/-0

 
 
2 maanden geleden
Ekkelenkamp is niet goed genoeg voor AJAX 1 Flamenco.

Ik vind je gedachte betreft Klaassen op 10 wel scherp en bv dan Martinez toevoegen. Maar waar Martinez vorig jaar met Hakim en Donny samen mocht spelen structureel is hij uit de gratie. Zeer spijtig. Dit is heel vreemd van Ten Hag. Maar welke Ajax tv journalist durft met hem een stevig interview te houden? Ze zijn er niet.
Ik mis sowieso de echte journalisten die goede vragen stellen aan hem.

Gravenbergh, Martinez, Klaassen kan tijdelijk goed werken nl.
Met Schreuder had hij iemand die hem aanvulde en echt goede tips gaf, of hem corrigeerde. Ik vrees dat Bogarde, Reiziger, Poulsen en Witschge van minder kwaliteit zijn en eigenlijk vooral hun baan willen behouden. 4 assistent trainers. Slecht gevoel bij. Wat is de hiërarchie?

Promes is om te huilen. Ik zou hem verkopen.
+1/-0

2 maanden geleden
Alvarez viel wederom goed in. Wat heeft Martinez misdaan bij ten Hag? Die jongen valt volledig buiten de boot, waarom? Had gisteren Martinez laten invallen ipv Ekkelekamp. Lachwekkende wissels gisteren.
De media doet net alsof Fey een mega prestatie heeft geleverd omdat het tot de 96e minuut spannende was en zij hadden moeten scoren. Walgelijk. Als Ajax dan zo beroerd was, hoe beroerd was Fey dan wel niet dat ze alsnog met 0 punten de tent verlieten. Het janken van Tadic word ook weer dik aangemeten. Ze vergeten even dat Berghuis in de 1e helft een paar keer als een stervende zwaan te aarde ging.
Mag hopen dat AZ zondag wint van de lui uit Rotterdam en wij dan 9 punten voor staan op ze. Ben die Feyenoord verheerlijking wel zat nu.
Die ongeslagen reeks is ook zo knap, nou nou wat knap. Geen topper gespeeld sinds toen, nu 2 keer een top 5 club gehad en 2x verloren (Vitesse en Ajax) Verder kansloos uit Europa gegooid door de lamme en de blinde en verder gelijk tegen Sparta en weet ik veel wie nog meer uit het rechter rijtje.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het is idd wel grappig om te zien al die opgeheven bijna trotse gezichten aan Feyenoord kant, en wij lopen een partij chagrijnig te doen haha.
Woensdag maar is het complete basisteam uitgezonderd Labyad en Promes rust geven.
Die beker kan mij echt gestolen worden in dit corona jaar, het enigste wat ik leuk vind aan de beker is de volksverhuizing naar de kuip maar dat gaat nu sowieso niet gebeuren.
Het zal er niet alles mee te maken hebben maar naar een ultra korte winterstop gelijk 2x tot het gaatje tegen Psv en Twente zal ook wel wat uitwerking hebben gehad gister in de 2e helft.
Feyenoord dat een dag meer rust had en tegen 2 kleine tegenstanders mocht beginnen.
Zondag winnen in Sittard is vele male belangrijker, als je met de huidige verschillen op de ranglijst de super zondag van 31 jan kan aanvangen dan kan je echt een tik uitdelen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat Ajax twee keer en ook gisteren tegen Feynoord tot het gaatje moest gaat, heeft Ajax uiteindelijk aan zich zelf te danken. Het spel is veel en veel te slordig. Door het veelvuldige slordige balverlies, het slordig omgaan met mogelijkheden tot grote kansen en het verzilveren van kansen moet er onnodig veel energie gestoken worden in repareren van verkeerde keuzes en slordigheden. Het gat waarmee Ajax in de rug speelt is vaak groot en kost zowiezo al veel energie. Er worden te veel onnodige meters gelopen en dat sloopt de spelers, ook al heb je een prima conditie. Kijk naar bv Klaassen, die lijkt nu al weer vermoeid.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik geef je helemaal gelijk!!! Ik heb gisteren ook zoveel mogelijk de media ontweken, die 010 verheerlijking en dat 010 zo goed was, ze kregen kansen omdat ten Hag zulke stomme wissels doorvoerde , elke andere team had het Ajax het moeilijk gemaakt en er waarschijnlijk meer uitgehaald. En ze hebben het niet over dat als Ajax in de eerste helft niet zo onzorgvuldig waren geweest er minimaal 3 in hadden moeten zitten. Ten Hag moet is stoppen met Promes en Ekkelenkamp erin te zetten, begint een zielige vertoning te worden.
+1/-0