Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax komt op knappe wijze terug na desastreuze start tegen PSV: 2-2


Tijdstip
10 januari 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 1


Ajax komt op knappe wijze terug na desastreuze start tegen PSV: 2-2; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax komt op knappe wijze terug na desastreuze start tegen PSV: 2-2

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Ajax begon zondagmiddag de topper tegen PSV op desastreuze wijze en keek dan ook al snel tegen een kansloos ogende 0-2 achterstand aan. De Amsterdammers rechtten daarna echter de rug en kwamen sterk terug in de wedstrijd. Via goals van Quincy Promes en Antony werd het 2-2 en uiteindelijk mochten de krakende bezoekers het meest blije van de twee zijn dat het daar bij bleef.

Heel de week was het over miljoenaankoop Sebastien Haller gegaan maar coach Erik ten Hag besloot om de spits alsnog op de bank te laten beginnen. Hierdoor bleef de opstelling ongeveer hetzelfde als waarmee tegen Willem II was besloten, zij het dat Quincy Promes de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar kwam vervangen. PSV startte in de vertrouwde opstelling alleen kwam nu Eran Zahavi in de ploeg als één van de twee spitsen en de Israeliër is in tegenstelling tot eerdere opties als Cody Gakpo wél een echte spits. Ajax-coach Erik ten Hag verzuimde daarop te anticiperen en liet het al weken enorm kwetsbaar ogende centrum Daley Blind/ Perr Schuurs zonder rugdekking de strijd aangaan. Al meteen ging het mis. Na een inspeelbal van Olivier Boscagli tikte Donyell Malen schitterend door waarna Zahavi, op het randje van buitenspel maar Tagliafico hief dit uiteindelijk op, alleen voor André Onana het behendig afmaakte: 0-1. De keeper leek een arm te kunnen uitsteken maar van zo dichtbij bleek reageren toch te lastig.

De gasten hadden de start die ze wensten en Ajax ploeterde. Zakaria Labyad speelde vaak diep voorin en Dusan Tadic, de eigenlijke centrumspits, zwom wat rond. Het oogde allemaal echter broos en het vertrouwen aan de bal oogde vaak nogal houterig. Toch was Ajax ook al meteen dreigend maar niet geheel verrassend viel de tweede goal eveneens aan de andere kant. PSV loerde maar zette op een gegeven via Sangaré wel goed druk op Antony die een misverstand met Davy Klaassen moest bekopen met een steal van de Fransman. Een paar seconden later lag de bal na een flitsende PSV-counter achter Onana. Malen legde uiteindelijk terug en Zahavi kon eenvoudig van dichtbij afronden: 0-2. Donkere wolken pakten zich samen boven Ajax dat een nederlaag tegemoet leek te kunnen zien.
Maar zie daar: PSV zakte nog verder in en dat vond Ajax wel lekker. Na een mooie aanval over rechts was het Dusan Tadic die met rechts de pech had de paal te raken. Het leek Ajax deze dag niet mee te zitten maar op slag van rust zette Tadic zich goed door aan de linkerkant waarna zijn voorzet door Promes binnen kon worden geschoven: 1-2. Dit was feitelijk ook zo ongeveer de enige gelukte actie van Promes die grossierde in balverlies en verkeerde keuzes.

Ajax kon alsnog met een goed gevoel de rust in en Ten Hag besloot nu toch Haller te brengen voor Labyad. Binnen vijf minuten leek de Fransman een droomdebuut te beleven toen voor de verandering Ajax eens omschakelde en Tadic vanaf links voorgaf. De nieuwe aanwinst toonde meteen diepte en power en scoorde 2-2 maar uiteindelijk hadden hij en zijn ploeg de pech dat er sprake was van een paar centimeter buitenspel. VAR-medewerker Pol van Boekel had deze keer in een mum van tijd beslist dat de goal niet door kon gaan en dat was op zich ook terecht.
Ajax maakte vervolgens voor het eerst sinds tijden weer écht indruk. Concurrent PSV, vooraf ontzettend door jan en alleman de hemel in geprezen, werd met de rug tegen de muur gezet en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Na een fase van enorm goed druk zetten zwichtte PSV uiteindelijk en kwam de bal bij Haller die zijn fysieke sterkte bewees en daardoor Antony vrijspeelde waarna de kleine Braziliaan beheerst de hoek vond: 2-2. PSV kraakte aan alle kanten op dat moment en de gastheren leken klaar om de genadeklap uit te delen. De Eindhovenaren bleven echter met wat geluk overeind waarna in de laatste fase een soort van status quo ontstond. Ook Ajax had geen zin meer om teveel risico te nemen want met PSV ligt een genadeloze counter altijd in het verschiet. Bovendien mochten de Amsterdammers zich gezien het wedstrijdverloop de morele winnaar noemen. Positief waren ook de eerste minuten weer van smaakmaker Mohammed Kudus. Tel dit op bij de komst van Haller, die vanaf nu waarschijnlijk in de basis zal staan, en Ajax mocht gewoon spreken van een prima middag. Dit ondanks dat men dus niet wist te winnen van een PSV dat tegelijk bevestigde dat men een sterke ploeg heeft maar ook dat Schmidt enkele zwakke punten in het team heeft zitten.
De eredivisie is leuker dan ooit.


[video] Highlights | Ajax - PSV


Sebastien Haller: "Het is frustrerend zo gelijk te spelen"

Uiteindelijk kwam aanwinst Sebastien Haller dan halverwege in de ploeg. Al gauw tekende hij 2-2 aan maar de goal vond geen doorgang. Haller: "Het voelde als buitenspel maar ik was niet zeker. De volgende keer misschien beter."

De nieuwe spits baalde van de uitslag. "Het is frustrerend om gelijk te spelen omdat we zo slecht starten. We moeten leren van deze tegengoals maar we staan nog steeds bovenaan." De Fransman vond het logisch dat hij niet startte: "Dat was een goede beslissing. In zo'n week komt er veel op je af, beter om geen risico te nemen."

Ook Haller vond dat er nog winst had ingezeten. "Ja, die kans hadden we maar het gaat dan om details. Het was een intense wedstrijd maar dat is logisch als de nummer één tegen de nummer twee speelt."


[video] Ten Hag: 'Hoe wij de rug rechten, dat is geweldig'


Dusan Tadic: "Hoe wij begonnen, so bad"

Aanvoerder Dusan Tadic was weer belangrijk voor zijn team. De Serviër legde de vinger op de zere plek. Tadic: "Als je kampioen wil worden kun je niet beginnen met 0-2 achter. Dit was so bad. We moeten gaan analyseren wat er allemaal verkeerd ging."

Ondanks het uiteindelijke 2-2 gelijkspel, en daarmee weinig schade, toonde de linkspoot zich ontevreden: "Onze mentaliteit hier is dat we altijd moeten winnen. De organisatie was gewoon niet goed, we oogden verward. Maar het daarna vertoonde karakter geeft wel weer vertrouwen."

Over aanwinst Sebastien Haller: "Hij is een prima speler en a good guy. Met hem krijgen we weer nieuwe mogelijkheden. Om straks kampioen te worden moeten we echter wel constanter worden."


[video] Erik ten Hag haalt vertrouwen uit laatste uur tegen PSV


Ryan Gravenberch: "Dit was een topwedstrijd"

Ajax-talent Ryan Gravenberch zat er op een gegeven moment behoorlijk doorheen: "Ik had kramp in beide kuiten, dit voelde als een Europese topwedstrijd. Ik vond dat iets meer verdienden, maar met een gelijkspel ben ik ook blij.”


[video] Kwaliteitsimpuls Ajax maakt einde aan discussies: 'Haller de nieuwe 9, Kudus de 'nieuwe' 10'


Ten Hag: "Toen we de intensiteit opvoerden zag je dat de nummer twee van Nederland het niet meer kon bijbenen"

Ajax-coach Erik ten Hag had logischerwijs last van gemengde gevoelens. "We beginnen heel matig", geeft hij aan, "Een paar foutjes straft PSV genadeloos af en dan kan het tegen deze goede tegenstander lastig worden. Ik moet mijn ploeg echter vervolgens een compliment geven hoe ze de rug gerecht hebben. Uiteindelijk was het laatste uur volledig aan ons en dan zie je dat de nummer twee van Nederland het niet kan bijbenen als wij de intensiteit opvoeren."

Maar, de openingsfase bleef een doorn in zijn oefenmeestersoog: "Natuurlijk. We moeten daar veel meer lef tonen en 'door' gaan. Ook zochten we te snel naar de beslissende pass en was het allemaal hectisch."

Over aanwinst Sebastien Haller toonde Ten Hag zich lovend. "Hij scoorde meteen maar zijn goal werd ongelukkig afgekeurd. Je ziet dat je op hem kunt doorvoetballen, hij speelde een goede rol bij de 2-2. We moeten in de komende tijd leren zijn kwaliteiten te gaan benutten."

Nog even over de wedstrijd: "Een prima duel met veel kwaliteit op het veld."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Zahavi ('2)
Goal
0-2 Zahavi ('21)
Goal
1-2 Quincy Promes ('40)
Goal
2-2 Antony Matheus dos Santos ('65)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Davy Klaassen ('53)
Kaart
PSV: Zahavi ('81)

Opstelling Ajax

Dusan TadićZakaria LabyadAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchQuincy PromesDavy Klaassen


Nicolás TagliaficoDaley BlindPerr SchuursNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'46 Sébastien Haller voor Zakaria Labyad
'79 Mohammed Kudus voor Quincy Promes
'79 Devyne Rensch voor Noussair Mazraoui


Opstelling PSV

MalenZahavi


GakpoRosarioSangareIhattaren


MaxBoscagliTezeDumfries


Mvogo

Wissels:

'68 Thomas voor Gakpo
'76 Mauro voor Malen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-2 (0-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-0)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-0)
10  5 2-2 (1-1)
11  4 3-3 (1-2)
12  3 3-2 (1-2)
13  3 4-2 (1-2)
14  3 2-4 (1-2)
15  2 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.01. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dusan Tadić (60 -> 5,0)
2. Antony Matheus dos Santos (49 -> 4,0)
3. Ryan Gravenberch (38 -> 3,0)
4. Noussair Mazraoui (29 -> 2,0)
5. Nicolás Tagliafico (10 -> 1,0)
6. André Onana (9 -> 0,0)
7. Sébastien Haller (8 -> 0,0)
8. Quincy Promes (6 -> 0,0)
9. Perr Schuurs (3 -> 0,0)
10. Davy Klaassen (2 -> 0,0)
10. Devyne Rensch (2 -> 0,0)
12. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
12. Bruno Varela (0 -> 0,0)
12. Joël Veltman (0 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
12. Kik Pierie (0 -> 0,0)
12. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
12. David Neres (0 -> 0,0)
12. Carel Eiting (0 -> 0,0)
12. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
12. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
12. Siem de Jong (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Razvan Marin (0 -> 0,0)
12. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
12. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
12. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
12. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
12. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
12. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Sergino Dest (0 -> 0,0)
12. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
12. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
12. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
12. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
12. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Ryan Babel (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
We gaan ze echt pakken 100% de pijp was leeg bij Ajax in december. Niet gek met zware potjes in de CL tussen door en in de beker tegen Utrecht. Daarbij een groot verschil of je tegen de nr 1 uit Engeland en de nr 3 uit Italië moet tussen door of tegen de nr 6 uit Spanje of nr 2 uit Cyprus.
Kudus zou fit zijn en Haller ook.
Ajax moet voor 12.00 uur vrijdag de papieren rond krijgen dan mag Haller zondag spelen.
Ten Hag moet het zo doen!

Onana-Mazaroui-Alvarez-Blind-Nico-Klaassen-Gravenberch-Kudus-Tadic-Haller-Antony.
3-1 Ajax!!
+3/-0

3 weken geleden
Het is echt super belangrijk om de herstart van de competitie goed te beginnen. Je kan gelijk een concurrent weer terug op hun plek zetten en zelf heb je een mentale opsteker, waardoor je weer een goede "flow" terecht kan komen.
Er is uiteraard ook een andere kant van de medaille, maar daar wil ik nog niet aan denken.
+1/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

3 weken geleden
Ik kijk uit naar deze wedstrijd. Ik ben erg benieuwd ! Hoe komt dit Ajax uit de winterstop. Fris en fruitig ?
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik hoop tot op het bot gemotiveerd. En met minimaal 2 doelpunten verschil winnen. En een rode kaart voor Dumfries ofzo.
+1/-0

3 weken geleden
Ik kan mij niet voorstellen dat de vermoedelijke opstelling van hierboven ook daadwerkelijk de opstelling gaat worden. De twee spelers die nadrukkelijk faalden aan de aftrap (Promes en Labyad) en de recordaankoop Haller op de bank. Als dat waar is krijg ik bijna de neiging om de tv uit te zetten zondag.
Ik verwacht sowieso Haller in de spits en of dan Alvarez, Labyad of Promes mag starten op het middenveld is dan het vraagteken. Ik neig naar Alvarez voor de balans in een zware wedstrijd waardoor Davy achter de spitsen gaat spelen.
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
ik ga er toch niet van van uit dat de duurste speler op de bank zit, dan zit er bij ons meer € op de bank dan bij 010 in het veld.
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Ik ben niet heel optimistisch over deze wedstrijd, tenzij het aantrekken van Haller iets teweeg brengt.
De aanval van PSV vind ik sterker dan de verdediging van Ajax en vice versa.
Het moet een slag op het middenveld worden, dan acht ik Ajax sterker.
+3/-0

3 weken geleden
Ik denk dat de trainer de fans voor de gek houd, en naar middelen zoekt om een nederlaag goed te praten. Keer op keer schermt hij met zijn geblesseerde spelers die klaar werden gestoomd voor de wedstrijd tegen Psv. Wederom kan Neres niet spelen en dat zal niet de eerste keer zijn dat die speler de dupe is. Het is jammer maar bewijst jezelf maar een goede dienst om te winnen mijnheer Ten Hag.
+1/-0

3 weken geleden
Ik hoop dat het AD er volledig naast zit.
Door het niet opstellen van je duurste aankoop ooit ben je dus gedwongen Promes op te stellen die het hele seizoen geen bal raakt.
En waarom, Haller is fit en iedereen is op dit moment beter dan Promes.
Kudus was al fit voor Willem II uit maar nog niet "wedstrijdfit" en worden we nu opgescheept met Labyad.
Als dit waar is dan vrees ik dat Mazraoui in de ogen van onze trainer ook niet "wedstrijdfit" is en Klaiber wordt opgesteld.
Ik hoop werkelijk dat AD er naast zit anders wordt het weer een wedstrijdje van paard achter de wagen spannen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Als ten Hag het presteert om met Labayad, Schuurs, Promes en Klaiber start kan die om 16.20 uur zijn spullen pakken.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat zou dan op zich wel een voordeel zijn al heb ik liever drie punten.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik hoop voor je dat je morgen niet eten bij je schoonouders gepland hebt.
De wedstrijd begint om 16:45.
+1/-0

 
3 weken geleden
Nico bedoeld dat hij er dan voor de wedstrijd al uit vliegt denk ik
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Please gooi dan nu ook meteen Haller erin. Please.

Please geen promes.

Haller. is 10 x beter.

Antony-Haller-Tadic heb ik voor 'nu' even vrede mee.

Neres straks terug op de Linksbuiten of de 10.

Iedereen moet nu echt gaan vechten en bewijzen. Ik denk dat Haller zich meteen in de basis gaat spelen en er niet meer uit gaat.
De puzzel moet weer gelegd worden.

-------Klaassen-Gravenbergh-----------

Op 10:
--------Kudus(Neres, Tadic)--------

Antony(Tadic)---Haller---Neres/Tadic


Moge de beste spelen..

Dus morgen in ieder geval Haller erin Ten Hag!!!!!
+3/-0

2 weken geleden
Ongelofelijke opstelling als je vooraf kijkt.
Groot risico achterin met een kwetsbare blind. Labyad en Promes wat ten Hag daar toch steeds in ziet... haal je iemand voor 22.5 miljoen. Ik snap er echt HE LE MAAAAL niets van.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik ook niet.
Haller en Kudus zijn fit.
Alleen ten Hag is niet "fit".
+2/-0

2 weken geleden
Ik hoop echt, maar dan ook echt dat Promess niet opgesteld staat, maar mocht hij toch opgesteld staan, dan hoop ik dat hij de wedstrijd van zijn leven speelt ! We zullen het na de wedstrijd weten hoe we er voor staan, vooralsnog is het een dubbel gevoel met dit Ajax. Als we snel achterkomen wordt het volgens mij heel moeilijk, zeker met onze achterhoede. Voor hetzelfde geval zit het allemaal een beetje mee . Heel belangrijk zal zijn dat Ajax de structurele slordigheden achterwege laat en in de omschakelijk messcherp zal zijn.
+1/-0

2 weken geleden
Dit slaat echt alles. Ach, wat maakt het ook uit? We hoeven geen kampioen te worden dus waarom ook de sterkste opstelling? Tenslotte gaat het er om dat wij ten Hag een goede trainer gaan vinden die met onbegrijpelijke en belachelijke beslissingen ons domoren toch heeft laten zien dat onlogische, rare, onterechte opstellingen met spelers uit vorm in de basis toch kan werken. Weer Promes en Labyad. Als wij geen kampioen worden is er echt maar een schuldige en iedereen behalve hijzelf weet wie dat is.
Het zou kunnen werken zo want ook PSV heeft geen wonderploeg maar hoe haalt hij het in zijn hoofd? De duurste aankoop ooit en op de positie waar we het heel hard nodig hadden en dan zet je hem op de bank. Waarschijnlijk zit hij op de bank met het ten Hag boekje waarin staat wat hij allemaal moet doen mocht het straks fout gaan. En dan krijgt hij aan de zijlijn nog even de computer tekeningen voor zijn kiezen terwijl de adrenaline door zijn lichaam spuit want iedereen moet natuurlijk nog even leren wat alleen ten Hag weet. Ongeacht de uitslag wegwezen met deze man. Laten we allemaal onze witte zakdoekjes naar het bestuur opsturen. Wat een lachertje dit. Echt geen bal fatsoenlijk geraakt die Promes en dn gaat de aankoop van 22 miljoen op de bank voor hem. Ook al scoort hij een hattrick, dit komt nooit meer goed tussen ten Hag en mij.
+1/-0

 
2 weken geleden
Je bent helaas niet de enige die ten Hag niet meer volgt. Hij heeft glorie tijden gekend. En ja met heel veel goede spelers en mooie spelers als de Ligt en de Jong. Maar het is gewoon klaar, uitgewerkt.
In december nog gezegd dat er op dat moment geen speler in vorm is. Geem combinatie aankomt en spelers geen meer lijken te hebben wat ze moeten doen. Daar is hij verantwoordelijk voor.
Met een fris gezicht in de spits had daar misschien verandering in kunnen komen. Maar nee hij laat het weer na. Als het straks nodig is en je staat achter trekt Haller z'n trainingspakkie uit in de 60e minuut. Maar voordat alle tactische wijsheden zijn besproken begint Ajax - Feijenoord al een beetje.

Ten Hag zei pas ook al dat het geen ramp is als ze niet in de CL overwinteren. Nou lul het scheelt 15 a 20 miljoen!!

Stel Ajax trekt de december lijn door.. dan staat ten Hag wel op straat straks. Maar is de titel waarschijnlijk weg. En de o zo belangrijke plek 2 ook. De miljoenenplaatsen. Ten Hag boeit het niet. Die ziet de jongens hard werken. Ik wil mooi voetbal zien en met oehhs en ahhss op de bank zitten.
Toch fijne wedstrijd allemaal en duimen op een goed resultaat en goede januari maand!!
+1/-0

2 weken geleden
Als ik de opstelling nu hoor , dan kan ik niet anders dan achter de oren krabben. Een winnende trainer wordt altijd gelijk gegeven, dus ik hoop dat ik het na deze wedstrijd ook kan doen. Maar Labyad in de spits en Promess rechterspits wat bezield de trainer !
+1/-0

reactie verwijderd

2 weken geleden (gewijzigd)
Dat bedoel ik dus, dat moest gewoon zo zijn, 1-0 achter. Psv haalt een spits en die staat in de spits.
+1/-0

2 weken geleden
Geen druk op de passende Psver, afwachtende verdedigende houding en ja hoor we lopen we achter de feiten aan. Schijtziek wordt ik hier van.
+1/-0

2 weken geleden
Misschien willen Frank Verlaat en Ferdy vierklauw wel weer terugkomen om de verdediging te leiden? Lekker begin weer van het nieuwe jaar.....
+1/-0

2 weken geleden
Dramatisch maar wat wil je met Promes en Labyad in de basis. TH oprotten.
+2/-1

2 weken geleden (gewijzigd)
Weer Schuurs die zich het brood van de kaas laat afsnoepen door Zahavi.

De zoveelste keer.
+3/-1

2 weken geleden
Hadden we geen spits gekocht? Volgens mij is hij gewoon fit, maar moet natuurlijk even wennen aan het Ajax spel, begrijpelijk.
+1/-1

2 weken geleden
Als TH na de wedstrijd godverdomme nog met profeet teksten komt als we hadden de bal en het betere van het spel mag ie van mij aan de schandpaal genageld worden.
Het klopt godver de godver van geen kant. Maar dat verval is bij Liverpool uit al gekomen. Het is uitgewerkt. Geef mij maar zo'n realist als Advocaat die eerlijke teksten heeft en meteen een nieuweling opstelt.
Denk dat TH bang was dat Promes hem ook zou steken als ie niet opgesteld zou worden. Oprotten met dat kutzooitje en z'n k.utrecht vriendjes
+2/-1

 
2 weken geleden
Als je niet uitkijkt dan zit je straks een vertrokken trainer en een half team vol erfenisjes waar je niets mee kunt.
+2/-0

 
2 weken geleden
Compleet demasqué. Zelfs knokken is voor de heren teveel gevraagd, Blind liet zijn man weer lopen in het centrum.
+3/-0

2 weken geleden
Straf dan maar af met 0-9 ofzo. Alles er weer uit en afschrijven.
+1/-2

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik kan niet anders zeggen als boontje.......... Dom dom dom deze opstelling. Helemaal niets veranderd. Labyad onzichtbaar en onbereikbaar. Promes alleen maar verkeerde keuzes en Schuurs doet van alles alleen niet verdedigen.
En onze trainer maar denken dat zijn tekentafel toch echt de beste is. Morgen er uit die man en snel een ander dan hebben we nog een kans dit jaar en anders gaan we GEEN kampioen worden.
Stekeblind onze trainer. Labyad laat weer eens zien helemaal niet in de spits te horen. Zowel over de grond als door de lucht niet aanspeelbaar. Zijn enige nut kan zijn aan het einde van een tekentafel aanval te staan. Het boekje van ten Hag dus wat helaas niets met realiteit te maken heeft. Doodziek ben ik hier van.
+2/-1

2 weken geleden (gewijzigd)
waarom staat promes er weer in ,komt nog geen grasspriet voorbij, kopen ze een spits die direct inzetbaar is en dan stelt die looser hem weer niet op. Ajax is beter maar heeft geen diepe aanspeelpunt en afmaker.
+1/-0

2 weken geleden
Klote trainer. Waarom terugvallen op Labyad in de spits? Een compleet mislukt experiment aan het begin van dit seizoen. Zou bijna denken dat ie de trainer oraal bevredigt.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
De trainer zit nu even te huilen op het toilet. Niet omdat wij met 2-1 achter staan maar hij moet nu Labyad er wel uit halen en Haller brengen. Het kalf ligt in de put zoals ik van de week al aankondigde en ten Hag weet dat hij nu die wissel wel moet doen. Vandaar de tranen want hij moet en hij zal Labyad opstellen. Ooooh dit vind hij erg. Terwijl hij op het toilet zit bekijkt hij zijn tekening nog eens zoals hij het uitgelegd had. Gewoon tikkie, takkie, hier daar, heen, terug, opzij een/twee en dan maakt Labyad een goal. Hoe kan dat nou?
+4/-0

2 weken geleden
En Schuurs niet het vermogen om in te grijpen.
+3/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Van Antony wisten we al dat hij kan scoren. Maar wie gaf op kracht en slimheid de assist? Juist, Haller. Gezien trainer?
Nu Kudus nog even voor Promes.
+4/-0

2 weken geleden
waarom zetten ze nou niet door, gaat straks nog fout!!
+2/-0

2 weken geleden
w3aarom speelt promes hem niet naar Haller??
+2/-0

2 weken geleden
Ik wordt ziek van Promes, mag Kudus spelen aub.
+1/-0

2 weken geleden
Conclusie: ondanks een falende trainer knokt Ajax zich knap terug tot 2-2
+4/-1

 
2 weken geleden
Als het slecht gaat: trainer. Gaat het goed: ondanks de trainer. Heb jij vanaf je zolderkamer/rukbunker een betere trainer voor ogen?
+2/-3

2 weken geleden
gefeliciteerd Ajax , mooie wedstrijd, beetje jammer van de eerste helft.
+2/-0

2 weken geleden
Respect voor PSV, Zahavi hoe ze Ajax aanvielen en de koppositie. Ze waren heel hongerig. Het was flink schrikken de eerste helft voor AJAX en de fans.

Respect ook naar Ajax hoe ze zijn gaan vechten om terug te komen. Haller die meteen scoort(helaas afgekeurd) en de o zo belangrijke assist op Antony, die zich herpakte naar een verschrikkelijke eerste helft.

Er valt nog heel voor over te zeggen.
Maar ik ga even wat anders doen met mijn leven ;}
+4/-0

 
2 weken geleden
Heb je de wedstrijd wel bekeken? Het is de opstelling van Ten Hag dat ervoor heeft gezorgd dat PSV wat heeft kunnen doen in de eerste 20-25 minuten. Verder was alles kut van onze Brabantse vrienden. Voetballend niks, verdedigend niks, gewoon helemaal niks. Met een normale opstelling rol je deze gasten met een nulletje of 5 op.

We hebben een lul van een trainer die koppig blijft en zijn mislukte experimenten toch weer probeert door te voeren (Promes op 10, Labyad in de spits).
+6/-2

 
Ik heb geen respect voor laf countervoetbal, ik ben namelijk een voetballiefhebber.
+1/-0

maas1plas (geschorst)
2 weken geleden
ten hag gewoon oprotten met zijn vriendjes labyad klaiber promes !!! blij met haller nu nog verbetering in de achter hoede. onana heel goede keeper maar moet meer in zijn hok blijven en veel sneller spelen
+6/-2

2 weken geleden
Met dit Ajax kweek je wel eelt op je hart en ziel. Tweede helft goed teruggekomen, maar zoals ze beginnen he. Als zoutzakken verdedigen en een trainer die niet met zijn sterkste opstelling begint om later in de wedstrijd eventueel te wisselen. Nee deze stronteigenwijze man begint gewoon met Labyad in de spits en Promess op 10. Eerste goal kunnen deze spelers trouwens niets aan doen, want dat is gewoon een algemeen falen, dit gebeurt echter te vaak , te slap en niet scherp starten. Het is een wedtrijd geweest waarbij het kwartje allebei de kanten kon opvallen en een groot gedeelte van de tweede helft zelfs eerder onze kant op. 2-2, we moeten er maar vrede mee hebben. Ik hoop echter toch op het eind van het seizoen een nieuwe trainer. Fouten maken kan en mag , Je hoopt echter altijd dat een trainer van zijn fouten leert. Deze trainer echter niet. LABYAD is geen spits, dat hebben eerdere wedstrijden toch wel duidelijk bewezen, maar dan toch weer , in een erg belangrijke wedstrijd, deze speler in de spits zetten.
+5/-0

nieuws-redacteur 2 weken geleden
Je ziet toch dat Ajax uiteindelijk beter is dan PSV. Dat waren sommigen vergeten en is de grootste winst van vandaag.
+1/-0

 
2 weken geleden
Uiteindelijk ja, uiteindelijk. Begin gewoon scherp vanaf het begin, de hoeveelste wedstrijd is dit nu al van AjX dat ze op deze manier beginnen ?
+1/-0

2 weken geleden
Ok, Twente uit over 4 dagen. Hoop dat de dames het op kunnen brengen om in de kou nu wél eens uitgeslapen aan de wedstrijd te beginnen en de trainer eens serieus overweegt om in de sterkste opstelling te beginnen.
+3/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Eigenlijk is hij best wel zielig onze trainer. Ik denk namelijk niet dat er nog een trainer in het betaalde voetbal is die met Labyad in de spits zou spelen als je Haller daar ook neer kunt zetten. Ik heb ook nog nooit een reactie van een supporter op deze site gezien die het daar mee eens was. Das toch zielig, zo alleen met je waanvoorstelling van Labyad in de spits? Das zielig toch zo alleen?
Even voor de duidelijkheid nog, Labyad kan daar niets aan doen, die is blij dat hij speelt dat begrijp ik ook wel. Maar hij heeft geen diepte, heeft geen actie, heeft geen snelheid kan niet koppen en kan fysiek de slag niet winnen. Kan dus niet in de spits is dan de simpele conclusie. Ook best wel zielig voor Labyad.
+1/-0

 
2 weken geleden
Wat een zielig verhaal! En wat een onzin ook!
+1/-0

 
2 weken geleden
Daar zal de trainer blij mee zijn dat ik dan toch nog iemand gevonden heeft die Labyad ook in de spits zou opstellen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Haha Flamingo, volgens mij heb ik niks gezegd over Labyad hoor!
Alleen maar dat je een zielig verhaal verteld 😜
+1/-0

 
2 weken geleden
Misschien moet je het nog een keer lezen dan want het verhaaltje gaat over Labyad en de trainer die hem maar op blijft stellen.
+1/-0