Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax naar halve finale beker na winst tegen Vitesse


Tijdstip
12 februari 2020
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox Sports 2


Ajax naar halve finale beker na winst tegen Vitesse; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax naar halve finale beker na winst tegen Vitesse

Ajax heeft zich verzekerd van een plek in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Vitesse werd woensdagavond met 0-3 aan de kant gezet. Ryan Babel, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic zorgden voor de winst in Arnhem.

Ajax vloog uit de startblokken en kreeg vrijwel direct na de aftrap al een enorme kans via Lassina Traoré. Zijn inzet kon echter door doelman Pasveer worden gekeerd. Enkele minuten later kreeg ook Donny van de Beek een mogelijkheid, waarna de Amsterdamse storm iets ging liggen.

Het was vooral scheidsrechter Nijhuis die als vanouds weer in het middelpunt van de belangstelling wilde staan en enkele pittige overtredingen van Vitesse onbestraft liet, terwijl hij aan de andere kant juist fluit voor pietluttigheden tegen Ajax. Illustratief was wat er vijf minuten voor rust gebeurde. Van de Beek speelde met een tackle gewoon de bal, maar kreeg van Nijhuis een gele kaart. Erik ten Hag kreeg vervolgens ook direct een kaart vanwege aanmerkingen. Nijhuis had daarmee weer een nieuw hoofdstuk voor zijn nieuwe boek verdiend.

Ajax was middenin de Grote Nijhuis Show wel op voorsprong gekomen. Na ruim een half uur sloeg de ploeg vanuit de counter genadeloos toe en was het Ryan Babel die voor de 0-1 zorgde. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar doelpunten, maar deze vielen in de eerste helft aan beide kanten niet meer.

De regerend landskampioen en bekerwinnaar begon vervolgens uitermate zwak aan de tweede helft. Het was vooral Vitesse dat aan aanvallen dacht en met regelmaat probleemloos de vrije man wist te vinden. Omdat de Arnhemmers in de buurt van het doel echter niets voor elkaar kregen, leidde het nauwelijks tot gevaar.

Vitesse kwam wel steeds beter in de wedstrijd en kreeg enkele mogelijkheden zonder de bal daadwerkelijk op doel te krijgen. Toen Ajax een kwartier voor tijd voor het eerst gevaarlijk werd na rust was het wel meteen raak. Uiteindelijk stond Ryan Gravenberch aan het eindpunt van de aanval en bracht daarmee de stand op 0-2. De middenvelder werd direct vervangen en Daley Blind kwam binnen de ploeg. Voor de verdediger waren het zijn eerste minuten sinds het duel tegen Valencia. Drie minuten later mocht ook Hakim Ziyech zijn rentree maken.

Zeven minuten voor tijd kreeg Ajax plotseling een strafschop. Verdediger Obispo kreeg de bal tegen zijn hand aangeschoten en na tussenkomst van de VAR werd een penalty gegeven. Matavz protesteerde daarbij zo hevig dat hij een tweede gele kaart kreeg en dus van het veld werd gestuurd. Dusan Tadic schoot vervolgens de 0-3 in de touwen en besliste daarmee definitief de wedstrijd. In de laatste minuut raakte Klaas Jan Huntelaar nog de paal, maar de stand veranderde niet meer.


[video] Highlights Vitesse - Ajax | Blind en Ziyech maken rentree | KNVB Beker


Erik ten Hag: 'Content met het doorgaan en manier waarop was uitstekend'

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan het mooi te vinden dat Daley Blind tegen Vitesse zijn rentree kon maken. "Dat is prachtig. Daley is er lang uit geweest, het verhaal is bekend. Dat hij dan terug mag komen en zijn rentree maakt is belangrijk voor hem en voor ons", aldus Ten Hag. "Ik had het eigenlijk ook al voorgenomen. In elk scenario hadden we hem kunnen brengen. Dat was inderdaad goed mogelijk. Hij heeft nu zijn eerste minuten kunnen maken en van daaruit verder gaan uitbouwen."

Ten Hag was ook te spreken over de wedstrijd. "Heel content met het doorkomen, maar ook met de manier waarop was uitstekend", zo gaf hij aan. "Dat je dan ook de rentree krijgt van Blind en Ziyech is alleen maar goed."

De trainer van Ajax weet het mindere spel vooral aan het veld in het Gelredome. "Het veld was ontzettend moeilijk bespeelbaar", zei hij daarover. "We beheersten de wedstrijd volledig. We konden wel wat meer kansen uitspelen, maar dat heeft zeker ook met het veld te maken."


[video] Ryan Gravenberch vindt verslaggever te negatief over de wedstrijd


Daley Blind: 'Ik heb er naar gesnakt'

In gesprek met Fox Sports gaf Daley Blind aan heel blij te zijn dat hij weer terug is. "Ik heb er naar gesnakt. Ik ben blij dat het zo ver kwam", aldus Blind. "Ik had wat gezonde spanning. Ik wist al dat ik ging invallen, dus je leeft er wel naar toe. Het was gewoon de gezonde spanning die je hebt als je op de bank zit, maar misschien iets extra omdat je een heftige periode achter de rug hebt."

Blind heeft zich afgelopen periode wel gestoord aan alle meningen die werden gegeven over zijn afwezigheid. "Ik heb me vooral geërgerd aan bij jullie aan tafel", zo gaf hij aan. "Ik stoorde me er aan dat iemand die in de medische wereld werkt, zich uitlaat over een dossier die hij niet kent. Zo iemand beseft niet dat hij veel schade toebrengt aan een persoon mentaal of aan zijn carrière door bepaalde dingen te roepen."

De verdediger ging verder: "Als iemand uitspreekt dat je wellicht nooit meer kan voetballen of topsport kan bedrijven, weet je ook wat de headlines gaan worden. Iemand die op jullie niveau acteert op tv moet dat begrijpen en zeker iemand die in de medische wereld werkt. Zo iemand beseft niet dat hij bij iemand die mentaal minder sterk in zijn schoenen staat schade kan aanbrengen of aan zijn carrière, want de hele wereld pakt het op."

Blind had afgelopen maanden het veld gemist. "Ik heb het spelletje gemist, ik heb mijn teamgenoten gemist", zei hij daarover. "Dat ik mijn schoenen weer aan mocht doen en op het veld mocht staan met de jongens... Natuurlijk wil je altijd je team helpen, maar ze hebben het prima gedaan. Ik hoop dat ik ze snel weer kan helpen."


[video] Van de Beek blij voor Ziyech: 'Maar hij moet ons nog wel even helpen dit seizoen!'


Ryan Babel: 'Vitesse is uit altijd lastig voor ons'

Ryan Babel moest in gesprek met Fox Sports erkennen dat Ajax het erg lastig had in Arnhem. "Vitesse is uit altijd lastig voor ons", aldus Babel, die daar niet direct een verklaring voor had. "Dat is gewoon zo. Ploegen willen tegen Ajax altijd extra geven."

Na een explosieve eerste minuut duurde het lang voordat het duel op gang kwam. "Het veld hielp daarin ook niet mee", zo gaf de aanvaller aan. "Je merkte dat de 0-1 een bepaalde vrijheid gaf. In de tweede helft voelde je na de 0-2 dat het over was."

Babel vond het ook mooi dat Daley Blind weer terugkeerde op het veld. "Het is duidelijk dat Daley heel belangrijk is voor ons. Ik ben heel erg blij voor hem dat hij weer mag voetballen", zei hij daarover. "Hij kan nu weer voetballen. Dat is het mooiste."


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Ryan Babel ('32)
Goal
0-2 Ryan Gravenberch ('76)
Goal
0-3 Dusan Tadić ('85, penalty)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
18.389 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Ryan Babel ('22)
Kaart
Vitesse: Matavz ('23)
Kaart
Ajax: Donny van de Beek ('39)
Kaart
Ajax: Carel Eiting ('69)
Kaart
Vitesse: Matavz ('83)
Kaart
Vitesse: Linssen ('90)

Opstelling Ajax

Ryan BabelLassina TraoréDusan Tadić


Carel EitingDonny van de BeekRyan Gravenberch


Nicolás TagliaficoNoussair MazraouiEdson ÁlvarezSergino Dest


André Onana

Wissels:

'77 Daley Blind voor Ryan Gravenberch
'80 Hakim Ziyech voor Lassina Traoré
'86 Klaas Jan Huntelaar voor Ryan Babel


Opstelling Vitesse

LinssenMatavzBero


TronstadTannaneDicko


ClarkObispoDoekhiLelieveld


Pasveer

Wissels:

'79 Grot voor Clark
'89 Vroegh voor Tannane


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  5 0-2 (0-1)
12  5 0-2 (0-1)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Donny van de Beek (58 -> 5,0)
2. Lisandro Martínez (36 -> 4,0)
3. Lassina Traoré (23 -> 3,0)
4. Daley Blind (13 -> 2,0)
5. André Onana (9 -> 0,5)
5. Sergino Dest (9 -> 0,5)
7. Carel Eiting (8 -> 0,0)
8. Nicolás Tagliafico (7 -> 0,0)
9. Hakim Ziyech (3 -> 0,0)
10. Edson Álvarez (2 -> 0,0)
10. Dusan Tadić (2 -> 0,0)
10. Ryan Babel (2 -> 0,0)
13. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
13. Bruno Varela (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Joël Veltman (0 -> 0,0)
13. Kik Pierie (0 -> 0,0)
13. David Neres (0 -> 0,0)
13. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
13. Quincy Promes (0 -> 0,0)
13. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
13. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
13. Siem de Jong (0 -> 0,0)
13. Razvan Marin (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
13. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
13. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
13. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
13. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
13. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
13. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Nijhuis pfff... kan die weer zijn eigen showtje opvoeren en zijn fouten verdedigen bij Veronica Inside met zijn zogenaamde mannelijk fluiten.
Met of zonder Nijhuis. 1-2 Ajax.
Onana-Dest-Schuurs-Blind-Nico-Eiting-Martinez-Vd Beek- Babel-Huntelaar-Tadic.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Met Blind beginnen zie ik A. niet gebeuren. B. Het is ook helemaal niet wijs.
Dat Ten Hag hem laat invallen MISSCHIEN? okay.
Ten Hag gaat hem niet meteen 90 min geven.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat is de sterkste opstelling en veel zal hij daar niet van afwijken. Alleen Blind zal wel invallen ipv starten waarmee een plekje op het middenveld vrijkomt voor Marin, Gravenberch of Ekkelenkamp.
Ik vind de beker ook niet echt belangrijk maar adel verplicht. Het stadion zat vol tegen angstgegner Spakenburg dus dat zegt veel hoe de supporters denken. Pakken dus die beker als het even kan. Het elftal kan ook wel wat vertrouwen gebruiken, een nieuwe nederlaag zal alleen maar negatieve gevolgen hebben.Niks zes wissels er in dus. Klaas in de spits deze keer, Marin, Alvarez en Blind speeltijd en naar de volgende ronde aub. Smaakte lekker die dubbel.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Klaas Jan, Marin en Alvarez erin. EENS!
Verder Varela meteen een nieuwe kans geven. Dan weet je meteen wat je aan hem hebt in een wedstrijd die er om gaat!

Blind, rustig aan met hem doen. Laat maar invallen.
+1/-0

2 maanden geleden
Beker is bij mij;) ondergeschikt aan competitie en Uefacup dus:

Mijn opstelling, met de focus op andere spelers de kans geven, Marin, Alvarez, Varela (Speelt tegen Getafe namelijk), Huntelaar.

* Mijn tip is voor Ten Hag, andere jongens die nauwelijks spelen nu kans geven.
Je hebt namelijk 3 toernooien. En als je in competitie en Europees al zelden gebruikt van een aantal spelers, dan moet je ze wel in de beker gebruiken. Die jongens moeten kansen hebben ook om zich te laten zien en te groeien.-----------Varela------------
Mazraoui - Schuurs - Martinez - ?
------ Alvarez------------------
--Marin---------------------
----------Ekkelenkamp /Unavar---------

Dest------ Huntelaar ------ Babel* zoiets, Tadic, van de Beek en Tagliafico rust. Zij moeten nog een heel lang seizoen mee. En de competitie en Uefacup is veel belangrijker.
* Siem de Jong, Traore, Gravenbergh mogen er ook in/ of wissels.
* Castillo zou ik ook eens een kans geven?
* Pierie misschien laten invallen/ meenemen.
* Schuurs of alvarez zal de komende maanden RCV zijn dus Ten Hag moet een keuze maken en die speler nu vertrouwen geven. Vermoedelijk Schuurs.Ten Hag zal vermoedelijk wel met Tadic, Beek, Tagliafico gaan spelen.
Ik hoop gewoon dat hij ook snapt dat Varela wedstrijd ritme moet maken voor Getafe uit en dat Alavarez bemoedigt gaat worden met minuten.
Marin, Huntelaar maken nauwelijks meer minuten - wordt ook weer tijd voor de sfeer.

* Juist omdat Varela zo slecht ging tegen Jongutrecht, nu meteen weer opstellen. Want die guy moet toch het straks doen en is geen slechte keeper.
+1/-3

 
2 maanden geleden
DonVito wil echt dat we uit bekertoernooi geknikkerd worden met zo'n opstelling! Vitesse komt wel met het sterkste team hoor!! Wat zouden ze schik hebben in Rotjeknorr als wij eruit zouden vliegen en om dat te voorkomen moeten we wel met ons sterkste team het veld in vanavond! Niet met een b-elftal, dan zijn we kansloos! Heb je er nou nooit van geleerd? Die sparappel is een echte prijs hoor!! Blind en Zyiech dus erin als het kan! En gewoon Onana op doel!!
+1/-0

 
2 maanden geleden
@wzawzdv1:Onana is geschorst!
+1/-1

 
2 maanden geleden
Onana is niet geschorst voor dit duel ,maar voor Getafe.
+2/-0

 
2 maanden geleden
@de keizer,inderdaad,het ging om die andere beker....
+1/-0

2 maanden geleden
Natuurlijk is deze wedstrijd belangrijk, onze natuurlijke rivaal zit aan de andere kant in het schema. Het zou een prachtige finale zijn: Ajax-feyenoord…. Dan staat de KNVB voor het blok. Hoe gaan ze dat oplossen... Eerst morgen winnen natuurlijk. Laten we niet vergeten eerder dit seizoen hield Vitesse ons op 2-2 in Arnhem.
+3/-1

2 maanden geleden
Ehhhh.. Waarom staat er bij de vermoedelijke opstellingen boven onze spelers : Opstelling PSV? Is dat het betere knip en plak werk van een onoplettende redacteur? Zou fijn zijn als dat aangepast wordt. Zie mijn spelers liever bij mijn cluppie staan.
+2/-0

2 maanden geleden
De beker is gewoon een prijs. Dus niks geen tweede elftal. Gewoon knallen en winnen met de beste elft en ritme opbouwen voor de EL en de topper tegen AZ begin maart.
+1/-0

2 maanden geleden
Opstelling bekend:
Onana; Dest, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Eiting, Gravenberch; Tadic, Van de Beek, Babel; Traoré

> Onana nu laten keepen snap ik 100 % niet....wisselkeepers mogen toch beker doen?
en al helemaal nu Ten Hag! Wie ga je dan opstellen straks? Een Varela die 7-2 in zijn slaap steeds overdenkt of een 0-3 winst tegen Vitesse bv?
Ik snap dit niet! Onana heeft verder genoeg games om te spelen.

> Alvarez in het centrum zien ben ik blij mee.
> absentie van Huntelaar is me ook een raadsel..
> Gravenbergh speelde bv tegen PSV dramatisch, maar mag weer starten! Ongelofelijk.

Vandaag ben ik dus kritisch, dat iedereen het even weet, op Ten Hag.
Ik snap dit totaal niet.
Verdermoet Ten Hag meer rouleren, de NOS heeft al een item uitgebracht hierover.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Varela kan ook thuis tegen RKC de Jong Ajax herinneringen nog uit zijn systeem keepen... 👍
+1/-0

2 maanden geleden
Nou eiting gaat al lekker...

Gravenbergh is er nog niet klaar voor..

Die gast moet rustig gebracht worden...

Marin had er in moeten staan.
Veel te jong kwetsbaar middenveld nu.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Commentator zegt het weer: Tadic niet in goede doen.
Klopt. Hij is niet zichzelf.

Tijd gaat dringen voor Babel. Ryan, wat voeg jij toe?
Je wil toch een EK spelen?

Eiting matig, Gravenberg matig, Tadic matig, Alvarez matig....

Zyech, Blind, Promes en Neres zorgen voor een heel ander voetbal.
Dynamisch sexy, 1/2tjes. Vorig jaar werd het 0-4.


UPDATE! Wat een mooie counter! Hulde voor Donny en Traore. Lekker Ryan, je eerste goaltje!
+1/-0

2 maanden geleden
Echt 100x Marin in plaats van Eiting. Marin is veel balvaster en wendbaarder. Voor de rest is het allemaal matig.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Voor Eiting of Gravenberg.
Beiden zijn vandaag erg matig.
Maar Ten Hag moet ook Gravenberg tegen zichzelf beschermen. Paar mooie goals, maar nu zie ik al 2 keer een speler die gewoon verdrinkt tegen PSV en Vitesse. Ook niet de makkelijkste wedstrijden, maar Gravenbergh moet ff weer op de bank.

Marin erin.
Leuk dat Traore zich onderscheidt zo.
hopelijk scoort ie nog een keer.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ze slaan Gravenberch ook over in de opbouw. Dat zegt genoeg. Als het al kan, Blind er in voor deze jongen, en dan Martinez naar het middenveld.

Over Tadic. Hij is niet top qua precisie, maar ik zou hem altijd laten staan. Hij verzaakt nooit.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tadic heeft rust nodig, maar Erik doet niet aan roulatie.
Tadic wil namelijk altijd spelen.

Eerst naar de 0-2.

En dan kijken wie wisselen.

Hopelijk speelt Alvarez een super 2e helft.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dit elftal tegen Getafe ? Dat wordt een zware dobber zoniet een onmogelijke missie.nog een opmerking Nijhuis en Ajax is geen gelukkig huwelijk.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Dont worry... About a thing... Cause Every little thing will be Allright... 👍
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik maak me dus wel zorgen. Dit is toch ontzettend slecht. Slordig, geen creativiteit, traag , obligate passing naar elkaar en zelfs op amper een meter onnauwkeurig. Te veel spelers hebben het al een tijdje niet. Als je dit soort ploegen als Ajax zijnde niet kan oprollen dan vraag ik me toch wel wat af.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Je hebt gelijk: wat een zaadpartij is dit van ons.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als ik dit zie maak ik me ook zorgen.
Spelers als Eiting, Gravenbergh ze zakken vandaag weer door het ijs.
Ze kunnen het middenveld van Ajax helemaal (nog) niet aan.
Terwijl hun posities super belangrijk zijn. Ajax heeft helemaal geen middenveld zo.
Je loopt dit middenveld ook zo voorbij.

Schone, Frenkie, Beek
----------------------
toen werd het
Martinez, Zyech, Beek
------------------------
en nu is
Eiting, Gravenberg, Beek.

Dit laatste middenveld KAN gewoon niet.

Marin zal wel denken, zoals als Eiting en Gravenberg spelen, zo slecht heb ik nog niet gespeeld, trainer? Que passa.

Marin erin, Blind, Zyech of Huntelaar.

Ajax maak die 0-2. Dit vitesse stelt niks voor.
Groningen uit is moeilijker.
+2/-0

2 maanden geleden
Ten Hag: wisselen!!!!
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
JUIST. 0-2 wedstrijd dood spelen.

Gravenbergh scoort terwijl hij belaberd speelde, verdienste van Donny, Nico, Babel...

Blind erin, Zyech erin..mooi!

En nu terug werken naar de oude vorm, en oude basis.

>>

Dusan had deze penalty echt ff nodig. Als ie em miste was niet lekker geweest voor zijn modjo.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Warm draaien tegen RKC. En dan pieken in Spanje. Het wordt krap, maar het kan.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als Blind, Hakim terug zijn..

en misschien Neres straks weer in Spanje erbij is? Zou mooi zijn..
gaat het er zonniger uitzien...
dat zeker...

* Alvarez in moeilijke tijden mag weer een wedstrijdje ballen, zal hem goed doen.
* Als nog kiest Ten Hag voor Onana, terwijl met Varela vandaag - kun je hem even testen tegen Vitesse - nu moet je alsnog iemand voor de leeuwen gooien tegen getafe uit.......
Niet slim van Ten Hag.
+1/-0

2 maanden geleden
Positief: Blind en Hakim ingevallen. Door naar de halve finale. Negatief: ondanks de paar oprispingen die doelpunten hebben opgeleverd en de winst, was het zeer pover vortbal en ik raak er onderhand aan gewend.
+3/-0

2 maanden geleden
Mag ik nog even kwijt dat ik Nijhuis een waardeloze scheidsrechter vindt: je weet nooit wat je aan hem hebt. Fijne avond en tot zondag!
+4/-0

 
2 maanden geleden
Zie de allereerste reactie:) fijne avond
+1/-0

2 maanden geleden
quote Michiel abbink:

Ajax blijft in de race voor een unicum in de clubhistorie: het winnen van de landstitel, KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal in één seizoen.
🏆JC schaal
🏆Beker
🏆Landstitel

Ik voeg er aan toe:
🏆 en de Uefa cup :)

Durf te dromen!
+1/-0