Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ruime overwinning voor Ajax op bezoek bij Sparta


Tijdstip
1 september 2019
Stadion
Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Ruime overwinning voor Ajax op bezoek bij Sparta; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ruime overwinning voor Ajax op bezoek bij Sparta

Ajax heeft op bezoek bij Sparta een ruime overwinning weten te boeken. De ploeg van Erik ten Hag was met 1-4 te sterk voor de Rotterdammers. Voor rust scoorden Quincy Promes en Hakim Ziyech, terwijl na rust Dusan Tadic en nogmaals Ziyech tot scoren kwamen.

Ajax begon erg zwak aan het duel en werd door Sparta met regelmaat terug gedrongen. De eerste grote kans was echter wel voor Ajax. Sparta-keeper Coremans kwam uit zijn doel om een verre bal te onderscheppen, waarna Lisandro Martínez het van grote afstand probeerde. Zijn schot ging echter net naast het doel.

Sparta had halverwege de eerste helft een enorme kans, maar Hakim Ziyech wist op de doellijn te voorkomen dat de thuisploeg via een kopbal op voorsprong kwam. Die voorsprong wist Ajax een minuut later wel te pakken. Quincy Promes werd diep gestuurd door een fantastische lange bal van Martínez en de aanvaller kon een-op-een met Coremans de 0-1 binnenwerken.

Vervolgens ging het een paar minuten hard op Het Kasteel. Hakim Ziyech was al snel na de openingstreffer bij een doelpunt na een vrije trap. Enkele minuten later zorgde Ziyech alsnog voor de 0-2 nadat hij een voorzet van Dusan Tadic bij de tweede paal kon binnen tikken. Via David Neres kon Ajax zelfs voor rust al op 0-3 komen, maar de Braziliaan ging voor eigen succes in plaats van af te geven aan Ziyech, zodat er nog redding gebracht kon worden.

Vlak na rust volgde de definitieve beslissing. Na ingrijpen van de VAR kreeg Ajax een strafschop na hands van Abels en Tadic wist daardoor voor de 0-3 te zorgen. Een paar minuten later volgde ook de 0-4 toen Ziyech zijn tweede treffer maakte, waarna Ajax het direct een stuk rustiger aan ging doen. Aanvankelijk kreeg Ajax nog wel mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar de ploeg werd steeds slordiger. Ruim een kwartier voor tijd volgde dan ook opeens de 1-4 van Sparta.

Het nonchalance bleef echter aanhouden, waardoor Sparta de mogelijkheden kreeg om nog vaker gevaarlijk te worden. Gescoord werd er echter niet meer, zodat de ruime zege voor Ajax een feit was.


[video] Highlights Sparta - Ajax


Dusan Tadic: 'In het begin van de wedstrijd hadden we het een beetje moeilijk'

In gesprek met Fox Sports gaf Dusan Tadic aan ontevreden te zijn over hoe Ajax aan het duel begonnen was. "In het begin van de wedstrijd hadden we het een beetje moeilijk. Sparta was toen beter en kreeg wat kansen. Wij begonnen niet goed en waren niet sterk in de duels", aldus Tadic. "Na de 0-1 kwam er een beetje meer rust en konden we onze wedstrijd spelen. Maar we moeten voor de eerste minuten ook al klaar zijn."

De Serviër kreeg de vraag of het tegen Sparta lastig was omdat Ajax enkele dagen eerder nog een voorronde-duel in de Champions League had gespeeld. "Zo'n wedstrijd is altijd moeilijk na een Europese wedstrijd. Niet fysiek, maar mentaal", zo gaf hij aan. "Kunstgras is altijd moeilijk. Je moet dan scherp zijn."


[video] De supporters van Ajax gaan los op Valentijn


Erik ten Hag: 'Dit is niet goed genoeg'

Erik ten Hag was in gesprek met Fox Sports niet te spreken over hoe Ajax begon aan de wedstrijd. "We beginnen heel slecht aan de wedstrijd. Dat kan niet", aldus Ten Hag. "Je wordt een keer afgestraft als je zo aan een wedstrijd begint met deze houding en in een veel te laag tempo. Zowel in balbezit als in balverlies. Dan loop je een keer tegen schade op of moet je in de achtervolging. Dat moet je zien te voorkomen."

Ajax kwam halverwege de eerste helft een stuk beter in de wedstrijd. "Je ziet dat we heel goed de ruimtes kunnen benutten. We lokken ze eruit en komen dan met loopacties erachter. Dat kwam er fantastisch uit", zo gaf hij aan. "Zeker bij de 0-1, maar ook vele malen vaker. Je ziet dat Sparta moeite heeft om dat te verdedigen. Zeker met onze lopende mensen. Het waren in de eerste helft twee prima goals."

Volgens Ten Hag moet er niet alleen naar het resultaat gekeken worden. "Dit is niet goed genoeg", zei hij daarover. "Wij zijn ambitieus. Dan moet je de lat hoog leggen en moeten we gedisciplineerder gaan spelen. We moeten in een hoger ritme gaan spelen. Het is duidelijk dat we een goed fundament hebben en dat we hierop kunnen voortborduren. Dat moeten we ook doen, maar dat zal keihard werken zijn."


[video] Promes: 'Gelukkig kon ik van meerwaarde zijn'


Hakim Ziyech: 'In het begin hadden we het lastig, maar daarna ging het gewoon goed'

Hakim Ziyech baalde hoe Ajax tegen Sparta aan de wedstrijd begon. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "In het begin hadden we het lastig, maar daarna ging het gewoon goed. Sparta begon ook heel fel aan de wedstrijd", aldus Ziyech. "Voor de wedstrijd hebben we er op gehamerd dat we scherp moesten beginnen. Dan is het niet goed dat het weer gebeurd. We weten dat het na een Europese wedstrijd altijd lastig is om er in te komen. Dat kon je vandaag ook wel zien."

Ondanks de slechte start, bleef het vertrouwen in een goed resultaat altijd aanwezig. "Uiteindelijk weet je dat een wedstrijd 90 minuten duurt", zo gaf hij aan. "Met onze kwaliteiten scoren we altijd wel, dus wij maken ons niet snel druk."


[video] Veltman speelde met Ajax tegen dé club uit Rotterdam


Mario Been: 'Lisandro Martínez kan meer dan menigeen denkt'

Mario Been is lovend over de kwaliteiten van Lisandro Martínez. Als rapporteur van De Telegraaf was hij aanwezig bij Sparta - Ajax en zag Martínez opnieuw uitblinken. "Die jongen kan meer dan menigeen denkt", aldus Been. "Veel mensen twijfelen of Martinez wel een echte Ajax-middenvelder is. Dan kijken ze vaak als eerste naar de techniek van de betreffende speler en of hij een goede steekbal kan geven. Ik heb die twijfel niet. Geloof me, deze jongen heeft veel in huis.

Volgens Been beschikt de Argentijn ook over een echte over-mijn-lijk-mentaliteit, zoals de meeste Zuid-Amerikanen. "Voor de vier jongens die meer aanvallend ingesteld staan, moet het heerlijk zijn om zo’n speler achter je te hebben. Bovendien heeft hij een goede pass in de benen. Dat zag je vandaag bij de 0-1, waarbij hij Quincy Promes wegstuurde en in staat stelde om de openingstreffer te scoren", zo geeft hij aan. "Martinez is met zijn spel van grote waarde voor Ajax. Hij heeft momenteel Edson Alvarez naast zich staan. Een aardig koppel, al vind ik bij Alvarez zijn motoriek nog wat traag ogen."


Karakteristieken

Uitslag: 1-4 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Quincy Promes ('25)
Goal
0-2 Hakim Ziyech ('31)
Goal
0-3 Dusan Tadić ('58, penalty)
Goal
0-4 Hakim Ziyech ('60)
Goal
1-4 Dervisoglu ('75)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
10.599 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: Rayhi ('52)
Kaart
Sparta Rotterdam: Smeets ('59)

Opstelling Ajax

David NeresDusan TadićHakim Ziyech


Lisandro MartínezQuincy PromesEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoDaley BlindJoël VeltmanSergino Dest


Bruno Varela

Wissels:

'54 Klaas Jan Huntelaar voor David Neres
'65 Noussair Mazraoui voor Sergino Dest
'78 Noa Lang voor Hakim Ziyech


Opstelling Sparta Rotterdam

DervisogluRayhi


SmeetsRigoAuassarHarroui


FayeVriendsMattheijAbels


Coremans

Wissels:

'12 L.Duarte voor Auassar
'65 Veldwijk voor Rigo
'75 Ache voor Dervisoglu


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 6 1-4 (1-2)
 6 1-4 (0-1)
 6 1-4 (0-1)
10  6 1-4 (1-2)
11  5 0-4 (0-2)
12  5 0-4 (0-2)
13  5 0-4 (0-2)
14  5 0-4 (0-2)
15  5 1-5 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.80. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Hakim Ziyech (120 -> 5,0)
2. Dusan Tadić (58 -> 4,0)
3. Lisandro Martínez (34 -> 3,0)
4. Quincy Promes (14 -> 1,5)
4. Sergino Dest (14 -> 1,5)
6. Daley Blind (6 -> 0,0)
6. Edson Álvarez (6 -> 0,0)
8. André Onana (3 -> 0,0)
8. David Neres (3 -> 0,0)
10. Nicolás Tagliafico (2 -> 0,0)
10. Niemand (2 -> 0,0)
12. Joël Veltman (1 -> 0,0)
13. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
13. Maximilian Wöber (0 -> 0,0)
13. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
13. Daley Sinkgraven (0 -> 0,0)
13. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
13. Carel Eiting (0 -> 0,0)
13. Václav Černý (0 -> 0,0)
13. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
13. Lasse Schöne (0 -> 0,0)
13. Frenkie de Jong (0 -> 0,0)
13. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
13. Luis Manuel Orejuela (0 -> 0,0)
13. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
13. Dani de Wit (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
13. Rasmus Kristensen (0 -> 0,0)
13. Kaj Sierhuis (0 -> 0,0)
13. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
13. Dennis Johnsen (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Mitchell Bakker (0 -> 0,0)
13. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
13. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
13. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Bruno Varela (0 -> 0,0)
13. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
13. Kik Pierie (0 -> 0,0)
13. Razvan Marin (0 -> 0,0)
13. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
13. Siem de Jong (0 -> 0,0)
13. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
13. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
offtopic:

Een grote groep Ajax fans, ook hier op het forum zegt al heel snel als een speler wordt verkocht: " mooi" .

Maar dat zei men ook bij Schone bv, Wober etc.

Ik ben er een beetje huiverig voor wat je hebt gewoon een hele grote selectie nodig met 3 competities en al die internationals van Ajax en dus een extreme voetbalkalender moeten afwerken.

na dani, kesper, frenkie, matthijs, daley, max, vadlav, lasse, rasmus.
Ben je in no time! 9 spelers kwijt waarvan 6 nederlands sprekende spelers waarvan 5 wel echt ajax spelers/jeugd genoemd kunnen worden.

9 spelers en twee assistenten. En Lamprou, maar laten we het daar niet over hebben.

En ook nog 3 basisspelers van de as waaronder je aanvoerder.

Is dit wel zo slim?

Aan de andere kant heeft Ajax ook veel belangrijke spelers kunnen behouden. Goed gedaan en een paar sterke aankopen gedaan. Martinez, Alvarez, Promes. Varela als back up. Goede zet.

Ik vind het allemaal nog wat mager.

Ook in de breedte wetende dat Mangalan, Labyad en Marin(hoogstwaasrchijnlijk) het niet gaan halen.

Er is zat geld en Ajax heeft super veel bekendheid op dit moment en prestige.
Meer dan ooit in de wereld.

Dan heb je nog Lang, waarvan ik denk..aanwinst? En totaal geen idee wat bande of Traore gaan doen.

Ik weet niet wat jullie vinden, maar moet Ajax zo gaan beginnen aan dit seizoen?

Het is toch veel veiliger om misschien nog 2/3 spelers erbij te kopen al is het maar voor de veiligheid en breedte en in de CL heb je gewoon meer dan 13 goede spelers nodig.

Gaat Ajax nog spelers kopen en zoja wie dan?

Zouden jullie nog iemand halen?
+2/-0

 
8 maanden geleden
De selectie is goed en breed genoeg. Nog breder gaat problemen geven in de onederlinge verstandhoudingen. En qua vertrekkende spelers zijn we slechts minimaal ge-impact. Ja, de twee toppers zijn verdwenen, maar dat was verwacht. En Schone kon het tempo niet meer bijbenen vorig jaar, dus het is goed dat zin vertrekwens is gehonoreerd. Verder uitstekende contractverlengingen. Niemand had toch verwacht dat Ziyech er nog zou zijn? Van de aankopen valt alleen Magallan definitief tegen. En laten we vooral geen nieuwe spelers binnen een maand volledig gaan afschrijven, zoals Marin. En we hebben genoeg talent achter de hand om schorsingen en blessures op te vangen. Kortom, het is goed zo. Dit zijn de mannen die het voor ons gaan doen. En daarmee gaan we gewoon weer meedoen in alle competities om de prijzen.
+3/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Als ik je reactie lees, dan denk ik klinkt goed.

Ik vraag me af wat Ten Hag nu denkt. Ten Hag en Overmars zijn neem ik aan na het vertrek en Dolberg en de Wit en het behalen van de CL steeds met elkaar in gesprek?

Marin true niet te snel afschrijven maar ok..

Mangalan en Labyad zijn eigenlijk klaar toch bij Ajax?
Marin staat er slecht voor en ik vermoed dat hij het niet gaat redden (intuitie)
Van der Vaart vond hem echt heel slecht, das niet zomaar. Voetballers zien dat ook.


Nou zeg het maar wie gemiddeld gezien hebben we op de bank?

Varela, Eiting, Dest, Veltman, Lang, Traore, Promes, Mangalan, Labyad, Bande, Gravenberg, Marin, Schuurs, Ekkelenkamp, Jensen. Siem de Jong? Wat is zijn verhaal?

Het gaat natuurlijk niet om kwantiteit maar om kwaliteit.

Nou zeg het maar.....


ps: Net de ligt gezien die bij geluk van blessure Chielini basis stond.
Man man. Wat een slechte wedstrijd weer van hem. Net Als tegen Atletico.
Zag er echt slecht uit bij de goals.

Opnieuw denk ik, Mathijs jongen, wat heb je gedaan. Die crediet die je had bij Ajax dat zelfvertrouwen, die steun, aanvoerder. Bij je eigen cluppie.
Bij Juve, maken de journalisten en fans gehakt van hem in no time.

Als je hem zo ziet spelen tegen Napoli en Atletico dan ziet er slecht uit voor hem. ( Auf moment)
Zodra Chielini terug is, zit hij op de bank. En terecht.

Ook zijn kwaliteiten zijn overdreven - hij maakte ook fouten bij Oranje en Ajax, maar men bleef hem vertrouwen geven, zoals Zlatan bij Ajax in het begin en Litmanen.

Die tijd krijg je bij bepaalde clubs niet en zeker niet in Catenacio italie en je komt voor 80 miljoen euro.

Wijsheid was geweest, in ieder geval nog een jaar bij Ajax en doorgroeien.
De ligt zag er namelijk ook al niet goed uit tegen Tottenham bij die drie goals en was aanvoerder.....
+1/-0

 
8 maanden geleden
Maak je om de Ligt maar geen zorgen. Bij Barça loopt het niet, Frenkie weer onzichtbaar. Die jongens hadden gewoon een seizoen moeten blijven en een EK moeten spelen. Maar ja eigen jeugd wil tegenwoordig eerder weg dan aangekochte spelers. Ze hadden een voorbeeld moeten nemen aan Neres, Tadic, Ziyech, Onana, Tagliafico.
+4/-0

8 maanden geleden
DonVito, ik ben het met je eens, daarom ben ik voorstander om Propper uit Engeland op te halen. Nederlandse international die er ook meteen staat.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Hoe doet Propper het nu? Hoe vergaat het hem. Ik heb geen idee namelijk.

Grappig dat je het zegt, ik heb hem ooit met footbalmanager ook naar Ajax gehaald voor de extra. Hij deed het heel goed.

Misschien heb je wel gelijk. Hele bruikbare, ervaren speler, allround.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik vind Propper een goede speler. Zeker een aanvulling voor de selectie. Maar hoe moet het dan met onze jeugd? Wanneer komt die aan de beurt?
+1/-0

 
8 maanden geleden
True. Maar de jeugd moet wel goed genoeg zijn toch? By the way, die hebben een heel jaar in de beker, competitie om zich te laten zien. En misschien ook Europees.

Dus tsja, ze zullen genoeg kansen krijgen. Alle grote jeugdtalenten zullen het vanzelf wel laten zien. Toch?

Wel moet het eens klaar zijn met dat super/hyper optimisme en vervolgens weer dat super pessimisme in de Nederlandse voetbalwereld. Vermoeiend.

Straks scoort Traore weer een paar keer en is dat de nieuwe Kluivert of George Weah.
Veel te veel spelers gaan er aan onder de door en de pers doet er zo hard aan mee. Niemand leert bijna van het verleden. Alleen Perez zegt hier nog weleens wat over.
Viktor Fisher, Dolberg, Kishna en nog een hele bunch.

Andy van der Meyde scoorde een keer tegen Roma een zondagsschot en meteen dacht iedereen dat hij de nieuwe Sjaak Swart was. Swart deed dat alleen jaren consistent achter elkaar. Kijk en dan ben je pas een vedette.
Inter kocht met Van der Meyde een kat in de zak. Overigens sommige clubs zijn gewoon kerkhoven voor spelers. Inter, Newcastle en nog een paar van dat soort teams.

-------

Ook De ligt is te veel gehyped. Aanvallend als verdediger heel sterk. Verdedigend is hij NOG helemaal niet zo goed. Blijkt ook maar weer nu bij Juventus en ook in een aantal grote wedstrijden voor Ajax, bv Tottenham thuis en als we echt grondig analyseren zullen we zo 25 momenten vinden dat ze in Italie nog wel een keer achter hun oren zouden krabben.

Wat nu duidelijk wordt en straks ook voor Matthijs zelf, is dat hij te vroeg naar het buitenland gaat. Ik vind het persoonlijk overdreven dat hij uitgeleerd was bij Ajax.
Een aantal van jullie hier beweerden dan; Moet je willen dat De Ligt nog een jaar naar Excelsior en RKC gaat....

Heel veel grote spelers van Ajax bleven een langere tijd bij Ajax en waren helemaal niet na 3 jaar uitgeleerd bij Ajax toen ze 20 waren. Waarom niet?

1. Je leert ook door veel te spelen en als mens je te ontwikkelen.
2. Je groeit soms ook juist door vastigheid, structuur en patronen.
3. Ajax is van 2018-2019 top 4 van Europa en had in de finale van de CL moeten staan.
Het elftal van vorig jaar durf ik te zeggen had een serieuze kans gemaakt tegen Liverpool, in tegenstelling wat Tottenham deed. Liverpool en Klopp waren veel banger voor Ajax. Waarom? Omdat Ajax als ze goed waren, vorig jaar iedereen konden weg spelen. Maar dan ook echt iedereen. Zo goed was het team. Ook Liverpool.
Zie maar eens hoe Liverpool in Nou camp ondanks hun goede spel werd afgestraft.


Tottenham werd thuis weggespeeld de eerste helft door Ajax. Bayern grote gedeeltes. Real Madrid werd op zijn Madrids vernederd zoals zo ons soms zij ons vernederde.

Juventus werd verslagen op een manier die zoveel volwassenheid aantoonde!
Tottenham de eerste helft, en let op, we hebben het over de HALVE finale van de CL, werd in Amsterdam volledig weggespeeld.

4 Mijn punt is, als er een moment was om JUIST nu te blijven voor Matthijs dan was het nu. Want het elftal zat in een flow. Velen spelers bleven, de trainer, Overmars, bakken vol geld, prestige. En DAAR MAG DAN EEN GASTJE VAN 20 nog een jaar aanvoerder van zijn, terwijl het EK eraan komt en je als centrale verdediger bij Oranje grote concurrentie hebt met Van Dijk, De Vrij, Blind etc voor de centrale positie.

Nog een jaar met dit geweldige team Champions league spelen en doorgroeien in zijn rol als aanvoerder en voor een Europese prijs spelen, wetende dat je aanvoerder bent en een basisplek sowieso hebt voor het EK, je niet hoeft aan te passen aan een nieuwe cultuur, taal, al die die zaken die zeer pittig kunnen zijn en vertraging kunnen brengen - was MIJN mening, de beste en veilige keuze geweest voor een jongen van 20,
die nog heel veel steekjes heeft laten vallen als centrale verdediger bij Ajax en Oranje, maar die men maar (ook wegens gebrek aan beter, maar in de basis liet staan want zo was het ook. Twee matige wedstrijden van de Ligt, maar hij bleef staan)

Ajax had niemand verder, Oranje misschien ook niet? (Oranje komt uit een periode, waar de kwaliteit ontzettend laag was vergeleken met andere gloriejaren)

Alles op een rijtje gezet, gezien zijn talent, zijn fantastische elftal wat wereldwijd geroemd werd om super mooi voetbal, het ajaxspel wat gemaakt is voor hem, zijn mogelijkheid tot aanvoerder zijn met allemaal oudere guys, het rotsvaste vertrouwen van Ten Hag en co in hem, structuur, zijn eigen taal,
kans om weer Europees succes te halen, misschien dit wel een Europese beker na een finale en halve finale? Vaak gebeurd dat namelijk. Een team haalt een finale, en een jaar of twee jaar later wint het daadwerkelijk de titel. zie 1969 Ajax en bv Liverpool vorig jaar en ik kan als ik de tijd had nog zo 100 voorbeelden vinden.
Het team van vorig jaar zat in een super flow en was aan het oogsten. Prijzen kwamen binnen. Finale Uefa cup. Bijna finale CL! Iets wat niemand meer ooit had gedacht.Het feit dat Ajax Juventus weggezet heeft, het feit dat Juventus een nare club is.
Het feit dat je nog 16 jaar hebt om in het buitenland te spelen en veel centjes te verdienen ( Overigens verdienen die gasten nu al veel te veel, terwijl ze maar gewoon het beroep hebben van een voetballer..een voetballer!!)


Alles bij elkaar.
Wat nu ook maar blijkt. Kreeg een (3) van een journalist in Italie vanwege zijn optreden,
had hij in ieder geval nog een jaar moeten blijven.
Zijn oude zaakwaarnemer Hulshoff had dit misschien ook gezien.
Maar als je met Raiola in zee gaat dan weet je het wel.

De Ligt wordt aan zo aan de kant gezet daar. Hij moet? nu wel in de basis, want wie moeten ze er nu anders neer zetten.

Sarri zit al meteen in een onmogelijke situatie. De Ligt zat al op de bank wegens slecht presteren en verdient ook de bank. Ook als hij bij Ajax zo zou spelen,
bv Europees tegen Chelsea etc, hoort hij op de bank.

Het boeit hun helemaal niets dat de Ligt daar een jaar op de bank verpieterd,
net zo min dat het Ajax niets boeit dat Mangalan of Labyad een heel jaar playsstation spelen in Diemen.

Ik blijf hier misschien een beetje over door mieppen (sorry) omdat ik het gewoon zo jammer vindt en onnodig.

Een vertrek van Hakim, Schone, zelfs Eriksen, of Vertonghen, Van der Sar of Litmanen in 1999 was allemaal prima en ergens ook wel logisch.

Maar deze transfer, idem met Kluivert (ongeduld) naar Roma waren gewoon super slechte keuzes voor gastje van 19 jaar. Justin speelt geen Oranje, maar als hij nog twee jaar goed had gespeeld bij Ajax was hij nu misschien wel basis en onderweg naar een fantastisch EK. Justin had naar zijn vader moeten luisteren. Succes in de Europa League.

Beek blijft neem ik aan nu, want hem is allang verteld dat hij hoogstwaarschijnlijk 80 % van het jaar gaat banken bij Real en men alsnog Pogba gaat kopen om dat Zinedine dit nou eenmaal wil. En Real is Real. Al het geld, meest succesvol ever.

Pogba gaat daar naar toe. De vraag is wanneer. En Oranje gaat nu eindelijk hopelijk weer een toernooi spelen. (hopelijk) En voor Beek wordt het bij Ajax en Oranje nu al een hele klus om een basisplek te veroveren bij Oranje. Ga je nu naar Real wordt een basisplek in Oranje alleen maar moeilijker. Hij komt niet binnen als Hazard of Ronaldo.

Als de Ligt 6 maanden op de bank zit, gaat ook Koeman steeds meer twijfelen.
Waarom niet de Vrij, die wel elke week in de basis speelt bij Inter. Niet de minste ook.

Geduld is een schone zaak. Toch Royston? Vincent Janssen? Kishna?

Vele jonkies kunnen nog heel wat leren hoe Hakim Ziyech zijn carrière opbouwd en JUIST steeds meer groeit en steeds beter wordt. Ook Lasse Schone is een voorbeeld.

Lasse Schone staat voor mij in club van Ajax legends.

Terug naar de jeugd.

Prima gebruik de jeugd, maar alleen als ze goed genoeg zijn.
Als je in jong ajax bv of in een oefenwedstrijd of beker geen potten breekt, tsja....

Er komen nog zat wedstrijden aan.

Met Dest moet de club ook voorzichtig doen. Rustig brengen en begeleiden, anders heb je straks weer een 'Riedewald' die naar Crystal Palace gaat.

Mensen en jongeren van nu die opgroeien in deze gek geworden wereld hebben veel wijsheid nodig en dus ook vanuit de clubs hebben die gasten mensen nodig type Litmanen die hun dit soort dingen kunnen bijbrengen.

Geduld is een schone zaak. Hard werken elke dag. Dankbaar zijn.
Niet zeuren maar poetsen. Geen woorden maar daden.
Een keer met het team naar een Polen, Auswitch met het team als 'superjoden' om karakter te vormen en algemene ontwikkeling en dankbaarheid te oefenen.

Fijne dag.
+1/-1

8 maanden geleden
Ik zou Blind en Martinez wel eens samen in het centrum willen zien. Twee linkspoten, dat wel, maar liever geen Veltman in het centrum. Het wordt een moeilijk potje, met de CL in de benen, maar misschien voetballen we wel bevrijd nu de CL behaald is. Fijne wedstrijd allemaal!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Of gewoon Blind en Alvarez/Schuurs in het centrum. Martinez op het middenveld..
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ten Hag gaat als hij slim is, Alvarez - Blind neerzetten centraal.
Om Europees goed te staan, moet je beginnen vooral bij het Ajax spel met de verdediging. Opbouw, balans, organisatie, duels winnen. En beiden kunnen inlopen in het middenveld.

Europees gezien is Veltman - Blind niet complementair genoeg.
Moet je niet doen tegen Chelsea, Bayern, Valencia of Rome...
+4/-0

8 maanden geleden
Je weet dat Sparta alles gaat geven in deze wedtrijd. Belangrijk zal zijn hoe scherp is Ajax en hoe slordig !
+1/-0

8 maanden geleden
Kunnen we alsjeblieft Veltman wisselen a.u.b.?
+2/-1

8 maanden geleden
Laten we het erop houden dat het resultaat telt, want het spel is tot nu toe echt niet om aan te gluren. Hopen op beter.
+2/-0

8 maanden geleden
Sparta gaat er stevig in, bij Ajax talmen ze regelmatig te veel , waarbij beter voor sneller spel gekozen kan worden. . Je kunt beter uit de duels blijven en de bal het werk katen doen ipv te gaan lopen. Ziyech weer in goede doen en ook degene die het voortouw neemt . Een goed counterdoelpunt gezien met een uitstekende pass van Martinez en een mooi uitgespeelde goal door Tadic en Ziyech. Als Ajax er in slaagt in de tweede helft een snel derde doelpunt te scoren hebben ze Sparta wel op de rug liggen. Nogmaals de bal het werk laten doen en uit de duels zien te blijven. Op dit veld en tegen deze tegenstander kun je alleen maar domme blessures oplopen.
+2/-0

8 maanden geleden
Ziyech speelt wel weer lekker vandaag. Verdedigend bij corners (die we zelf nemen!) staat het nog altijd niet goed. Veltman kan gewoon achterin blijven, want de kans dat hij een (kop)goal maakt uit een corner is te verwaarlozen.
+2/-1

8 maanden geleden (gewijzigd)
Ziyech weer MOTM.

We begonnen heel erg slecht en mogen blij zijn dat Sparta slordig omging met de kansen in de eerste 25 minuten. Daarna komen we onverwachts op 0-1, dan gaat 't voetballend wat beter, komen we op 0-2 en is de wedstrijd gelukkig gespeeld. Al met al uiteindelijk een prima uitslag, maar het begin van de wedstrijd baart me wel zorgen, want tegen een betere tegenstander loop je enorme schade op.
+1/-0

8 maanden geleden
Prima resultaat na een Europese pot midweeks. Dat Mazaroui op de bank zit is meer dan terecht, wat viel die slecht in zeg.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Jammer voor Schuurs dat hij niet de kans krijgt die Mazraoui momenteel niet verdient.
+2/-0

8 maanden geleden
Uiteindelijk een eenvoudige overwinning. Na de 4-0 had de scheids net zo goed kunnen affluiten. Door slordigheid geef je nog te gemakkelijk een tegendoelpunt weg. maar zowel Ajax als Sparta geloofde het verder wel. Buiten het doelpunt Promess eigenlijk niet gezien. .
+2/-0

8 maanden geleden
Morgen begint alweer de interlandperiode.
Een goed moment voor Valentijn om de balans is op te maken en een nog iets grotere kettingzaag te kopen.
Ajax is koploper met 3 van de 4 wedstrijden uit gespeeld.
Ze hebben zich gekwalificeerd voor de CL.
En ook alvast een prijsje is de kast gezet.
Dit kan gewoon niet langer met die flapdrol van een Ten Hag, Ajax onwaardig!!
Spelers hangen dagelijks jankend aan de telefoon met Schreuder, ze zien het niet meer zitten.
+8/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
hoe speelde Ajax? Ik heb alleen samenvatting gezien. Maar goed, prima overwinning, paar mooie goals. Hij houdt vast aan dit middenveld, terwijl hij juist ook een Blind - Alvarez moet gaan proberen voor de grote wedstrijden straks om te beginnen Lille thuis. Die wedstrijd wordt erg belangrijk en als je die meteen kan winnen is een lekker begin. Zal een boost geven.

Fijn voor Promes dat hij 90 min mocht spelen en dat Alavarez en Martinez lekker meedraaien.

toekomstig middenveld kan worden:


--------Zyech---------
Martinez Van de Beek

------------------------------
of

-----Zyech------Van de Beek
---------Martinez---------


of ------- Promes-------
Martinez----van de Beek ( Zyech dan in de aanval)


Hoe je het of went of keert dat begint er al op te lijken.

Het centrum van de verdediging moet nu nog vorm krijgen.
Dest - Veltman - Blind - Nico is echt veel te klein voor de CL.

Veltman kan volgens mij niet eens tegen Sparta luchtduels winnen.
veel te groot risisco Europees, terwijl een beer halen helemaal niet zo moeilijk is.
Zie die pappies van Apoel, daar zag ik echt grote gasten. 1 zo'n grote gast achter de hand als je MOET verdedigen als het stormt is toch fijn?
Is toch logisch nadenken?

Mangalan of Schuurs laten invallen is echt niet indrukwekkend voor de tegenstander.
Zo'n beer van Appoel wel.
+1/-0

8 maanden geleden
Wauw, lees net dat Juve misschien nog even Boateng erbij gaat halen voor achterin. Als dat echt zo is, dan maakt men wel even iets duidelijk naar De Ligt.

Juventus wil echt die CL winnen en ze beginnen alweer te ervaren dat het zo ook weer niet gaat lukken, ook al hebben ze de golden boy.

Ik hoop echt dat Juventus nooit meer de CL wint. Sorry, maar dan moet je maar eerlijk proberen te winnen.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Heeft helemaal niets met De Ligt te maken, maar met het feit dat een van hun sterkhouders, Chiellini in dit geval, langdurig geblesseerd is geraakt.
+1/-0