Ajax wint kampioenswedstrijd met 2-0

2 mei 2012
-
-

Ajax heeft de kampioenswedstrijd tegen VVV simpel gewonnen. In de Arena werd het 2-0 voor de Amsterdammers. Daarmee werd de 31ste titel voor Ajax een feit.

Ajax kwam al snel op voorsprong. Eerst raakte Jan Vertonghen de paal. Even later kon Siem de Jong de bal wel binnenwerken. Voor rust trof Vertonghen nogmaals de paal. Het duel zakte daarna in, waardoor het bij rust 1-0 zou blijven.

Na de 2-0 van opnieuw Siem de Jong kwam Ajax weer een beetje los. De ploeg ging op zoek naar meer doelpunten. Sigthorsson (lat) en De Jong waren dichtbij. Het zou echter bij 2-0 blijven tegen VVV, dat blij was met de kleine nederlaag.

Ranglijst: AJAX KAMPIOEN

Ajax is via een 2-0 zege op VVV landskampioen geworden. De ploeg is in de laatste wedstrijd niet meer te achterhalen.

[video] Anita: "Absoluut mooi seizoen"

[video] "Elftal erg naar elkaar toegegroeid"

VVV Venlo: Holla

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld ('61 André Ooijer), Jan Vertonghen, Daley Blind, Christian Eriksen, Vurnon Anita ('76 Eyong Enoh), Theo Janssen, Ismael Aissati, Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio ('61 Kolbeinn Sigþórsson)

Opstelling VVV Venlo

Gentenaar, Timisela, Yoshida, Emenike ('73 Vorstermans), Leiwakabessy, Meeuwis, Holla, Linssen ('64 Berghuis), Kruysen, Wildschut, Uchebo ('69 Nwofor)

F-side.nl: Ajax-VVV (2-0) Kampioen!!Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - VVV-Venlo
Ajax Foto Side: AJAX - VVVsthcrw.nl: fotoverslag kampioenswedstrijd

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.