13 augustus 2006
-
Johan Cruijff Schaal
-

Net als vorig seizoen heeft Ajax de Johan Cruijff Schaal weten te winnen. Dit keer werd het 3-1 tegen landskampioen PSV. Rosales, Perez en Sneijder waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax begon overrompelend aan de wedstrijd. Vooral Babel was een continue plaag voor Lamey. Dat leidde uiteindelijk al heel snel tot de openingstreffer. Babel bracht zijn tegenstander opnieuw in de problemen. Rosales kwam vrij voor de goal en kon de 1-0 binnenwerken. De ploeg speelde met vier wissels ten opzichte van het duel tegen FC Kopenhagen en toonde zich een stuk sterker. Alleen Ogararu had het moeilijk tegen Kone.

Veel kansen gaf Ajax niet weg. Toch moest het direct na rust de 1-1 toestaan. Bij een hoekschop stopte Stekelenburg nog een inzet, maar kon Cocu vrijstaand gemakkelijk de rebound binnenschieten.

De ploeg had het daarna een paar minuten lastig, maar kon zich al weer snel herpakken. Na invalbeurten van Maduro en Heitinga voor Schilder en Ogararu mocht Perez Rosenberg komen vervangen. Daarmee stond op Huntelaar het elftal van FC Kopenhagen weer in het veld.

Dat elftal besliste uiteindelijk de wedstrijd. Jaap Stam ging goed door en schoot hard op Moens. Perez zorgde er een minuut na zijn invalbeurt voor dat Ajax op voorsprong kwam. In de laatste twintig minuten had Ajax niet zoveel meer te vrezen van PSV.

Sneijder besliste de wedstrijd vervolgens zelf zes minuten voor tijd door een bal schitterend achter PSV doelman Moens te draaien.

Daarmee mag Ajax met een mooie 3-1 zege zich verdiend de winnaar van de Johan Cruijff Schaal noemen. En dat geeft de burger moed met het oog op het seizoen dat nu echt gaat starten.

Ten Cate: verdiend gewonnen

Ten Cate was erg blij met de eerste prijs van dit seizoen. Voor de microfoon van Langs de Lijn liet hij weten dat de ploeg dit enorm zal helpen in het groeiproces. "Dit is een hele leuke avond. Leuk voor de jonges die vijf weken keihard hebben gewerkt en nu de verdienste daarvoor krijgen. Dit is goed voor het vertrouwen van de ploeg. In het proces van een team worden, jezelf sterk te voelen en vertrouwen krijgen, is dit heel belangrijk."

"Dit is toch een officiele prijs. En iedere prijs die je kunt winnen is mooi" aldus Ten Cate. "We hebben verdiend gewonnen. We hebben amper wat weggegeven en hebben meer kansen gehad dan PSV."

Ajax: Hedwiges Maduro

Maarten Stekelenburg, George Ogararu ('46 Johnny Heitinga), Jaap Stam, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Wesley Sneijder, Gabri, Robbert Schilder ('46 Hedwiges Maduro), Mauro Rosales, Markus Rosenberg ('68 Kenneth Perez), Ryan Babel

Moens, Lamey, Alex, Simons, Salcido, Vayrynen ('70 Feher), Aissati ('83 Nguyen), Cocu ('79 Addo), Farfan, Vennegoor of Hesselink, Kone

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Ajax-psvmokumrulez.nl: Johan Cruijffschaal XIAFAmersfoort.nl: AJAX - P$V
Ajaxpride.nl: ajaxpride

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 98 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 RuudvandenBerg  7 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.