Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Tienkoppig Ajax neemt punt mee uit Praag


Tijdstip
3 oktober 2024
Stadion
Fortuna Arena
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Ziggo Sport


 Tienkoppig Ajax neemt punt mee uit Praag; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Tienkoppig Ajax neemt punt mee uit Praag

Ajax is er ook in de vierde onderlinge ontmoeting niet in geslaagd Slavia Praag te verslaan. In een uitstekende eerste helft benutte Branco van den Boomen een strafschop, nadat er een overtreding op Christian Rasmussen was geconstateerd door arbiter Andris Treimanis. Slavia Praag kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en zette Ajax vrijwel direct vanaf de aftrap klem, op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk halverwege de tweede helft. De kort daarvoor ingevallen Tomas Chory kopte een vrije trap van andere inaller Matej Jurasek tegen de touwen achter Remko Pasveer. Enkele minuten later pakte Youri Baas zijn tweede gele en dus rode kaart, waarna Ajax in het slotkwartier overeind moest blijven om in ieder geval niet te verliezen vanavond. Doordat Farioli kort na de rode kaart Kenneth Taylor, die ook vrijwel de gehele wedstrijd nadrukkelijk aan het solliciteren was naar kaarten, naar de kant haalde, werd de orde in de Ajax-defensie hersteld door het inbrengen van Daniele Rugani.

Na de 4-0 thuisoverwinning op het Turkse Besiktas vorige week en het gelijkspel vanavond staat Ajax nu op 4 punten uit de eerste twee competitiewedstrijden van de UEFA Europa League. Daarmee staat de ploeg vooralsnog op een vierde plaats, hoewel er om 21:00 uur ook nog negen wedstrijden worden afgetrapt en die positie dus nog iets kan wijzigen. Ajax traint morgen voorafgaand aan de terugvlucht naar Amsterdam nog in de Tsjechische hoofdstad, waar de ploeg van Farioli de voorbereiding op het competitietreffen met FC Groningen van aanstaande zondag aanvangt.

Na de wedstrijd zondag vliegen de internationals weer uit voor de volgende interlandperiode. Over drie weken staat de volgende wedstrijd in de UEFA Europa League op het programma als Ajax afreist naar Baku om het op te nemen tegen Qarabag FK.


Baas: "Het was een lastige wedstrijd"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Baas: "Het was een lastige wedstrijd"

Youri Baas werd een kwartier voor het einde van het in een 1-1 gelijkspel geëindigde duel met Slavia Praag met zijn tweede gele en dus rode kaart naar de kant gestuurd. De verdediger verscheen na afloop van de wedstrijd voor de camera's van Ziggo Sport om terug te blikken op zijn wedstrijd:"Het was een lastige wedstrijd. Maar uiteindelijk wel een prima puntje, denk ik. Op een gegeven moment kregen zij hun publiek erachter, ze gingen vechten en het werd best wel een lastige wedstrijd. Veel diepe ballen en direct spel van hun, dat maakte het lastig. Nee, we zijn niet genoeg tot ons eigen spel gekomen maar dat lag vooral aan hun. We hadden het best wel moeilijk met hun. Het is niet fijn om zolang naar achteren gedwongen te worden."

"Ze waren heel fel, zaten er bovenop met overtredingen. Ik heb mijn gele kaarten nog niet terug gezien maar er waren zoveel overtredingen vanavond. Voor mijn gevoel raakte ik bij die tweede wel de bal en kwam hij volgens mij ook met een trappende beweging richting mijn schoen. Uiteindelijk beslist de scheidsrechter en geeft hij hem. Ik kan het niet meer terugdraaien. Je houdt er wel rekening mee als je al een kaart op zak hebt. Deze wedstrijd was alleen op het scherpst van de snede met heel veel duels en overtredingen. Als je dan met de handrem erop gaat spelen is dat ook niet goed. Ja, ik had natuurlijk graag meegegaan naar Azerbeijan, daar kom ik anders nooit."


Farioli: "Geen spijt van wissels"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Farioli: "Geen spijt van wissels"

Ook trainer Francesco Farioli verscheen na afloop van de uitwedstrijd bij Slavia Praag op de nabeschouwende persconferentie om terug te blikken op het 1-1 gelijkspel in de Tsjechische hoofdstad:"Ik wil mijn spelers graag een groot compliment maken voor hun spirit en hun getoonde strijdlust. Vooral vanaf het moment dat we met tien man kwamen te staan. In de eerste helft hadden we de totale controle. We hadden de kansen om vaker te scoren en daar hadden we koelbloediger moeten zijn. Het werd voor hen meer alles of niets na die rode kaart. We hebben gelukkig karakter getoond. We wisten dat het hier een zware wedstrijd zou worden. Kijkend naar de resultaten van Slavia in de voorbije weken hebben we daar als team goed op gereageerd en met het mes tussen de tanden gespeeld."

"De arbitrage vond ik wat unfair vanavond. Dat wij met zes gele kaarten en een rode kaart eindigen en Slavia slechts drie gele kaarten. Maar ik heb veel respect voor Slavia en zij ook voor ons, kijkend naar hoe ze hun elftal hebben omgegooid en aangepast op ons. Ik zei voor de wedstrijd al tegen de groep dat onze passaccuratie lager zou zijn dan normaal, vooral vanwege de fysieke speelstijl van Slavia."

Na een klein uur voetbal besloot de Italiaanse trainer om Anton Gaaei en Owen Wijndal in te brengen als aanvallers:"Ik ga niet huilen om de jongens die er niet bij konden zijn vanavond. Deze jongens stonden ervoor open om op een andere positie dan hun gebruikelijke te staan vanavond. Natuurlijk kan het allemaal veel beter, maar deze jongens geven alles wat ze in zich hebben."

Vooral over Josip Sutalo is de oefenmeester zeer enthousiast sinds hij bij Ajax begon als trainer deze zomer:"Sinds de start van dit seizoen groeit hij enorm in zijn rol. Zowel met als zonder de bal. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en toont ook steeds meer leiderschap. Ik ben heel gelukkig met wat en hoe hij zich laat zien. Zeker als je je beseft waar hij vandaan komt. Josip heeft zich nu ook bewezen als verdediger in het strafschopgebied; op zijn Italiaans. Dat houdt in, verdedigen met een helm op," aldus een lachende Italiaan. "Er zijn momenten in het voetbal dat je een maatpak moet dragen maar ook momenten dat je een helm op moet zetten. We hebben geleden vanavond, maar we bleven compact staan. Als je naar wedstrijden van vorig seizoen kijkt, dan was die compactheid er niet of zelden na een tegenslag. Als je nu ziet hoe Mika Godts mee staat te verdedigen en Branco van den Boomen zich op een gegeven moment voor een bal gooit. Daar ben ik echt heel erg trots op. Dit team heeft een grote vastberadenheid om elkaar te helpen."


Van den Boomen: "Scoren voor een uitvak is heerlijk"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Van den Boomen: "Scoren voor een uitvak is heerlijk"

Na afloop van het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Slavia Praag verscheen doelpuntenmaker Branco van den Boomen voor de camera's van Ziggo Sport om terug te blikken op zijn wedstrijd: "Ja, vooral toen we met tien man kwamen, ik denk dat we in de eerste helft de wedstrijd hadden kunnen beslissen, toen hebben we best veel grote kansen gehad. Als je die maakt, dan leg je het publiek ook een beetje plat. Die bleven nu ook gaan, de tweede helft was ook voor hun. Ze maakten een goede goal, jammer dat je hier geen overwinning pakt maar op het einde ben je blij met een punt."

"Ik denk wel dat we onszelf te kort hebben gedaan, ja. Als hun in de eerste helft één kans krijgen en wij krijgen er vier, vijf. Dan moet je zeker met 0-2 de kleedkamer in. Dan is het een hele andere wedstrijd, denk ik. We konden in de tweede helft de bal niet meer in de ploeg houden. Ook door de problemen voorin konden we niemand brengen die nog het verschil kon maken. Op het einde goed verdedigd, belangrijk dat we wel een punt pakken en dat we in ieder geval op vier punten na twee wedstrijden staan."

"Ze namen de corner snel, kopten hem naar de zijkant, ik probeerde nog te springen. Ik stond daar tegen een reus, hij had zijn hand al op mijn schouders. Ik kon er weinig tegen doen. Ik neem hem wel op mijn conto, ik hoopte dat hij hem overkopte. Op fysieke kracht helaas afgetroefd, ja. Ja, ik neem in principe de penalty's als ik op het veld sta, ik ben dan de nummer een, ja. Scoren voor een uitvak is heerlijk. Ik denk zelfs wel het mooiste wat er is, vaak is een uitvak nog mooier dan thuis. Ik ben blij dat we hen strijd hebben kunnen geven en in ieder geval ook een punt."


Ajax.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Branco van den Boomen ('18, penalty)
Goal
1-1 Thomas Chory ('67)

Opmerkelijk: Tienkoppig Ajax sleept punt mee uit Praag; 1-1 in

Scheidsrechter
Andris Treimanis (Let)
Toeschouwers
20.800 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Slavia Praag: Tomas Holes ('9)
Kaart
Slavia Praag: Filip Prebsl ('28)
Kaart
Ajax: Jorrel Hato ('35)
Kaart
Ajax: Youri Baas ('47)
Kaart
Slavia Praag: David Doudera ('66)
Kaart
Ajax: Kenneth Taylor ('69)
Kaart
Ajax: Youri Baas ('75)
Kaart
Ajax: Youri Baas ('75)
Kaart
Ajax: Branco van den Boomen ('78)
Kaart
Ajax: Owen Wijndal ('90)
Kaart
Ajax: Anton Gaaei ('90)

Opstelling Ajax

Mika GodtsBrian BrobbeyChristian Rasmussen


Kenneth TaylorKristian HlynssonBranco van den Boomen


Jorrel HatoYouri BaasJosip ŠutaloDevyne Rensch


Remko Pasveer

Wissels:

'42 Benjamin Tahirović voor Kristian Hlynsson
'56 Chuba Akpom voor Brian Brobbey
'56 Anton Gaaei voor Christian Rasmussen
'56 Owen Wijndal voor Mika Godts
'78 Daniele Rugani voor Kenneth Taylor


Opstelling Slavia Praag

Ondrej LingrMojmir ChytilSimion Michez


Conrad WallemOscar DorleyFilip PrebslDavid Doudera


Ondrej ZmrzlyDavid ZimaTomas Holes


Antonin Kinsky

Wissels:

'62 Lukas Provod voor Ondrej Lingr
'61 Thomas Chory voor Mojmir Chytil
'61 Matej Jurasek voor Simion Michez
'61 Malick Diouf voor Conrad Wallem
'74 Christos Zafeiris voor Filip Prebsl


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-3 (0-1)
13  3 1-2 (0-1)
14  3 1-4 (0-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.27. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Remko Pasveer (22 -> 5,0)
2. Josip Šutalo (20 -> 4,0)
3. Branco van den Boomen (13 -> 3,0)
4. Devyne Rensch (12 -> 2,0)
5. Jorrel Hato (7 -> 1,0)
6. Youri Baas (5 -> 0,0)
6. Mika Godts (5 -> 0,0)
8. Christian Rasmussen (4 -> 0,0)
9. Kristian Hlynsson (1 -> 0,0)
9. Kenneth Taylor (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Charlie Setford (0 -> 0,0)
11. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
11. Tristan Gooijer (0 -> 0,0)
11. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
11. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
11. Diant Ramaj (0 -> 0,0)
11. Mika Godts (0 -> 0,0)
11. Dies Janse (0 -> 0,0)
11. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
11. Jorthy Mokio (0 -> 0,0)
11. Gaston Avila (0 -> 0,0)
11. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
11. Wout Weghorst (0 -> 0,0)
11. Daniele Rugani (0 -> 0,0)
11. Wout Weghorst (0 -> 0,0)
11. Daniele Rugani (0 -> 0,0)
11. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
11. Bertrand Traoré (0 -> 0,0)
11. Julian Rijkhoff (0 -> 0,0)
11. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
11. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
11. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
11. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Jordan Henderson (0 -> 0,0)
11. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
11. Anton Gaaei (0 -> 0,0)
11. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
11. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
11. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
11. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
11. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
11. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
11. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
11. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
11. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
11. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
11. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
11. Daley Blind (0 -> 0,0)
11. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
11. Youri Regeer (0 -> 0,0)
11. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
11. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Antony (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Youri Baas (0 -> 0,0)
11. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 dagen geleden
Heel eerlijk, met punt mag je tevreden zijn. Stugge sterke ploeg. Tenzij zij erg op de aanval gaan en wij een goede dag hebben zie ik ons 3 punten pakken.
+2/-2

6 dagen geleden
Hopen op een vroeg doelpunt zodat ze vooruit moeten voetballen. Anders wordt het inderdaad heel lastig.
+2/-0

6 dagen geleden
Ik ben niet zo bekend met ze maar dan zal het gemis van de ervaring van Henderson zwaar gaan wegen.
+6/-0

Heb er ook niet zo`n goed gevoel over, had ik al niet maar zonder Henderson en Wout die nog frisse energie had kunnen brengen lever je nog meer in.
Hato geschorst, hoe dat kan snap ik ook niet helemaal.
Ik teken voor een gelijkspel.
Als je na hun statistieke kijkt is het echt een vies ploegje.
Al zegt dat ook niet helemaal alles, gisteren kwam er volgens de analisten ook een soort van Real Madrid na Eindhoven gebaseerd op statistieken, dat viel in de praktijk ook nog wel mee.
+6/-0

 
5 dagen geleden
Haha ja en de media vol lof over PSV, want ze speelde klasse. Eindstand 1-1. Wij winnen 4 0 van Besiktas en dan kan Besiktas opeens niks meer. Bijzonder.
+7/-0

5 dagen geleden
Fitz-Jim en Traore er ook niet bij.. Basisplaats lonkt voor Faberski.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Natuurlijk niet, wordt gewoon Rasmussen of Banel.

... helaas.
+1/-0

 
5 dagen geleden (gewijzigd)
Hopelijk verrast Farioli ons.. In ieder geval heeft die jongen nu een reële kans op speeltijd, al is het als invaller.
+3/-0

5 dagen geleden
Gaat dus worden:
Pasveer-Rensch-Sutalo-Baas-Hato-vd Boomen-Taylor-Akpom10-Godst-Brobbey-Rasmussen.
+1/-0

5 dagen geleden
Geen Weghorst, geen Fitz Jim, geen Traore en geen Henderson. Goed idee dat sparen van je spelers….. 🙈
+2/-1

 
5 dagen geleden
🤣🤣🤣 Ik ga het niet bevestigen maar wel heel grappig.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Het heeft wel tot voordeel dat de invallers nu meer speeltijd in hun benen hebben en de automatisme beter kennen.
+3/-1

4 dagen geleden (gewijzigd)
Daar moet je als spits veel meer mee doen he, zeker in dit soort wedstrijden !
+4/-0

4 dagen geleden
Ik kan dus hetzelfde typen als mijn vorige reactie !
+5/-0

4 dagen geleden
Twee 100% kansen om zeep geholpen ...
+2/-0

4 dagen geleden
We staan 0-1 voor , maar ik zit naar een vreselijk slechte pot voetbal te kijken. Door de stand is het spannend , en ondanks het slechte spel hadden we met minimaal 0-2 de rust in gemoeten , maar als je dit soort kansen mist !! Verder weer ontzettend veel ziekenhuisbalken van de kant van Ajax. Op deze manier wordt het billenknijpen de tweede helft.
+4/-0

4 dagen geleden
Wat een lelijk shirt hebben ze bij Slavia zeg. Ik dacht ff dat we tegen onze vrienden uit de haven speelden 😅
+2/-1

4 dagen geleden
Waar zit ik naar te kijken? Totaal los zand dit. Brobbey faalde weer is zoals elke week.
Die 2-1 komt ook nog wel.
+4/-0

4 dagen geleden
Professionele duikelaars en een scheidsrechter die overal intrapt. Dat hebben wij weer.
+3/-0

4 dagen geleden
Puntje prima gezien de draak van een wedstrijd. Bizarre scheidsrechter en bizar dat Brobbey het scoren verleert is. Op naar zondag. Hopen op een betere pot en 3 punten.
+4/-0

4 dagen geleden
Zwaar bevochten gelijk spel. Vreselijk slechte wedstrijd, zeker de tweede helft, want die was zelfs nog slechter dan de eerste. De wedstrijd had ook de scheids die het verdiende. Wat was die slecht zeg, maar de spelers van Ajax mogen ook wel wat slimmer zijn , want wat een domme gele kaarten . Verder had je deze wedstrijd zowaar nog winnend kunnen afsluiten , als er voorin in de eerste helft wat beter met de 100% kansen was omgegaan.
+3/-0

4 dagen geleden
Slavia Praag was minder sterk dan verwacht. Heel fysiek en helaas een scheids die in al het theater meegaat. Ajax ook matig. Veel slechte passes. Daardoor onnodig veel balverlies. Verdedigend redelijk, maar vanaf de rode kaart (2 keer onterecht geel) was het niet meteen voor iedereen (Akpom voorop) duidelijk dat je met z’n allen dat punt over de streep moet trekken. Kortom, 2 matige ploegen met slecht acteerwerk en een scheids die meeging in dat niveau. Blij met een punt. Op naar Groningen.
+2/-0

4 dagen geleden
Slechte pot, maar die 1-1 valt na een zeer onterechte vrije trap tegen Hato. Praag slecht, Ajax slecht maar zeker ook de scheids. 1-1 mooi een puntje mee.
+2/-0

4 dagen geleden (gewijzigd)
Kunnen wij ophouden met die brobbery hype, man man man beren sterk maar niet scoren . Scoren op beslissende momenten is toch het hoofd doel !!!
Van een spits, hij kon zijn team zomaar op 0-3 zetten en dan was er niets aan de hand. Laat hem maar op de bank zitten en schiet oefeningen doen.
+2/-0

 
4 dagen geleden
Hoe moet hij schietoefeningen doen op de bank? Op zijn iPad? :)

-

Verder eens, hoor. Brobbey mist veel kansen en moet beter trainen op afmaken.

Verder lees ik dat Huntelaar nog werkzaam is bij Ajax (als wat precies weet ik niet). Kunnen ze hem geen functie geven als spitsentrainer? Al is het maar om Brobbey dagelijks tips te geven.
+2/-0

 
4 dagen geleden
Was Huntelaar niet op een soort sabbatical?

Maar hij of extern vaneburg, zou al mooi zijn.
Daar kan brobbery nog wat van leren, let maar op hij gaat straks niet verlengen of verkocht willen worden ( behalve als real komt ofzo, dan wilt hij wel weg) en einde contract gewoon transfervrij de deur uit.
Zo actie zie ik hem (zaakwaarnemer)wel doen, dus laten wij brobbery niet zo hoog op een vandaal plaatsen, anders denkt hij dat hij vleugels heeft.
+2/-0

 
4 dagen geleden (gewijzigd)
Ah ja, ik lees dat Huntelaar zich vorig jaar ziek heeft gemeld met een burnout, maar nog steeds onder contract staat. En wat Brobbey betreft zie ik hem niet transfervrij vertrekken. Die staat tot 2027 onder contract. Wel zal het me niet verbazen als hij na een goed seizoen een transfer probeert te forceren voor een laag bedrag.
+1/-0

4 dagen geleden
Misselijke tegen stander gingen voor het minsten op de grond liggen. Brobby had 2 maal voor de rust moeten scooren.. Hato moet als links back niet te veel gaan voetballen daar. Al meer wedstrijden dat hij dan bal verlies lijd.
+3/-0

4 dagen geleden
Hoe lang gaat voetbalminnend Nederland Brian Brobbey nog de hand boven het hoofd houden? Dit kan toch echt niet meer? Die gozer kan niet eens normaal tegen een bal trappen.
+2/-0

 
4 dagen geleden
Hij is het inderdaad helemaal kwijt. Maar toch hoop ik dat hij snel weer in een goede flow komt.
Dit duurt al te lang!
+1/-0

 
3 dagen geleden
Brobbey is het helemaal niet kwijt, hij heeft het nooit gehad. Het is gewoon een hele middelmatige voetballer met een paar plussen en veel teveel minnen. Hij is snel, hij is sterk, redelijk doelgericht en kan de bal redelijk goed afschermen, dan ben je er wel. Kont erin en draaien. Henny Meijer 2.0. De verdedigers komen dan moeilijk bij de bal om dat flatgebouw heen. Hij kan niet koppen, heeft geen techniek cq balbehandeling is ronduit slecht, kan niets in de kleine ruimte om bijv. een mannetje te passeren, zijn aannames richting het doel zijn beroerd (de bal springt altijd van zijn voet af), zijn vizier neemt hij sowieso bijna nooit mee.
Mijn inschatting is dat hij het in de jeugd met kracht en snelheid altijd makkelijk heeft gehad en dus niet aan zijn zwakke punten heeft hoeven werken. Dat gaat op dit niveau niet meer. Ik begrijp er werkelijk helemaal niets van dat veel analisten hem zo ophemelen. Gewoon middelmaat. Wel jammer dat we hem destijds voor veel teveel centen hebben teruggehaald. Dat gaat hij nooit meer opleveren.
In Akpom en Weghorst zie ik ook niet de perfecte Ajax-spits (van Rijkhof nog niet genoeg gezien), maar hopelijk is de komst van Weghorst de reden voor Brobbey om naar 'functie elders' uit te zien. Dan heeft Wout zijn geld al opgebracht. Richting volgend jaar doorselecteren naar een spits van écht Ajax-niveau.
+3/-0

 
3 dagen geleden (gewijzigd)
San Marco heeft/had gewoon gelijk toen hij zei dat Brobbey gewoon heel matig/slecht is in afronden. Vooral die tweede, dan heb je drie opties en dan ga je voor de moeilijkste, i.p.v van de diagonale hoek of gewoon tussen de benen van de goalkeeper.
Eens met velen hier dat teams uit Tjechie vrijwel altijd heel vervelend zijn en dat we gewwoon blij moeten zijn met een puntje.
+3/-0

 
3 dagen geleden
Hij deed het tegen Duitsland vrij aardig, dus Koeman heeft voldoende reden om verder te gaan met hem.
+1/-0