Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wist nog nooit te winnen van Slavia Praag

1 oktober 2024 14:51
Foto: Pro Shots

Ajax wist nog nooit te winnen van Slavia Praag; image source: Pro Shots

Donderdag staat de vierde officiële ontmoeting met Slavia Praag op het programma in de Tsjechische hoofdstad. Saillant detail; Ajax won nog nooit van de Tsjechen. In het seizoen 2007/2008 troffen beide ploegen elkaar in de voorronde van de UEFA Champions League waarbij Ajax zowel de thuis- als de uitwedstrijd verloor. In Amsterdam eindigde het treffen in 0-1 terwijl de return twee weken later in Praag met 2-1 verloren ging. Een seizoen later troffen beide ploegen elkaar in de groepsfase van de UEFA Cup. In een veranderde opzet met vijf ploegen per groep speelde Ajax dat seizoen slechts één duel met Slavia Praag. In de Amsterdam ArenA eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.

Als we gaan kijken naar de algehele balans van Ajax tegen Tsjechische clubs komen de Amsterdammers er iets beter vanaf. Werd er in 1966/1967 nog gelijkgespeeld tegen FK Dukla Praag, achttien jaar later werd er in de UEFA Cup thuis met 1-0 gewonnen van FC Bohemians 1905 Praag, terwijl de return met dezelfde cijfers werd verloren. Vervolgens wachtte ruim twintig jaar later een tweeluik in de groepsfase van de Champions League met Sparta Praag. Na een 1-1 gelijkspel in Praag werd er thuis met 2-1 gewonnen. Daarnaast speelde Ajax voorafgaand aan het seizoen 2015/2016 nog twee wedstrijden in de voorronde van de UEFA Europa League tegen FK Jablonec. Thuis werd er met 1-0 afgerekend terwijl de wedstrijd in Jablonec in een bloedeloos 0-0 gelijkspel eindigde.




Tags

praag slavia uefa jablonec voorronde arena bloedeloos bohemians dukla ontmoeting sparta tsjechen wachtte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

banel berghuis boomen brobbey elsimao faberski farioli gaaei godts hag henderson hlynsson jim jong kiki konadu kroes praag rasmussen rensch rkc rouleren sevic skimovic slavia sutalo tahirovic taylor traore weghorst