Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Ajax verliest twee dure punten in Deventer


Tijdstip
21 september 2024
Stadion
De Adelaarshorst
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax verliest twee dure punten in Deventer; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax verliest twee dure punten in Deventer

Ajax heeft vanavond met veel moeite gelijkgespeeld op De Adelaarshorst in Deventer. Go Ahead Eagles wist Ajax op een 1-1 gelijkspel te houden. De thuisploeg kwam halverwege de tweede helft verdiend op voorsprong via Enric Lliansana. Drie minuten later maakte invaller Davy Klaassen de gelijkmaker. De ploeg van Francesco Farioli ontsnapte tien minuten voor tijd nog aan een strafschop nadat Klaassen hands leek te maken, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal zag er geen opzet in. Daardoor lijdt Ajax desalniettemin opnieuw puntverlies, nadat er in de tweede speelronde van dit seizoen nog met 2-1 verloren werd op bezoek bij promovendus NAC Breda.

Voor Ajax wacht donderdag de eerste wedstrijd in de competitiefase van de UEFA Europa League als Besiktas JK op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Volgende week zondag wacht vervolgens de uitwedstrijd op bezoek bij het zeer moeizaam draaiende RKC Waalwijk. De aftrap van die wedstrijd in het Mandemakers Stadion staat gepland om 16:45 uur. Ajax staat na vier gespeelde wedstrijden in de Eredivisie nu op zeven punten en vindt zichzelf daarmee terug in de middenmoot.


Klaassen: "Ik geloof dat wij wel meer kunnen dan de derde plek"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Klaassen: "Ik geloof dat wij wel meer kunnen dan de derde plek"

Na afloop van het teleurstellende 1-1 gelijkspel van Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer verscheen een eveneens teleurgestelde Davy Klaassen, verantwoordelijk voor de gelijkmaker, voor de camera's van ESPN om terug te blikken op zijn wedstrijd:"Ja, het was voor ons een lastig potje sowieso. We kwamen niet echt aan spelen toe en liepen tegen behoorlijk wat counters aan. Misschien dat je daardoor onbewust wat voorzichtiger gaat voetballen. Het was niet onze beste wedstrijd, nee. Moeilijk om dat nu gelijk te analyseren maar feit is wel dat als dat een paar keer gebeurt dat er een soort van onzekerheid in sluipt waardoor we voorzichtiger gaan voetballen en dus ook minder aan voetballen toekomt. Het ligt altijd dicht bij elkaar, voorzichtig zijn of met lef spelen. Daar moeten we een goede balans in vinden."

"Het is sowieso een kwestie van gewoon gaan. Daar zijn afspraken over. Hier trainen wij wel op natuurlijk. Je zegt uit de lucht vallen maar wij trainen hier wel op. Het gaat niet altijd vanzelf en het gaat niet altijd gemakkelijk. Dan is het wel heel fijn dat iets waarop je traint er uiteindelijk voor zorgt dat je een goal maakt. Dat is wel het mooiste."

"Een tussenjaar? Nee, dat kan echt niet. Dat kan nergens en zeker niet bij Ajax. Ik denk dat er heel veel rek in zit. En ik denk dat je ziet dat er een stijgende lijn is. Wat die analisten zeggen mogen dat zeggen, maar ik geloof dat wij meer kunnen dan de derde plek. Het is aan ons om dat elke drie dagen te laten zien, want we kunnen dat wel leuk zeggen en leuk trainen maar uiteindelijk gaat het wel om de punten en moeten wij er voor gaan zorgen dat de analisten geen gelijk gaan krijgen."


Farioli: "De slechtste wedstrijd onder mijn leiding"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Farioli: "De slechtste wedstrijd onder mijn leiding"

Ook trainer Francesco Farioli verscheen na afloop van het teleurstellende gelijkspel tegen Go Ahead Eagles voor de camera's van ESPN om terug te blikken op de wedstrijd:"Wat het probleem was vandaag? Het waren er wel meer dan een natuurlijk. Ik denk dat we veel krediet moeten geven aan Go Ahead Eagles, ze speelden een hele sterke wedstrijd en maakten het ons heel erg moeilijk. Ze verdienen daar waardering voor. Ik denk dat we dezelfde moeilijkheden hadden, veel technische fouten en verkeerde beslissingen. Ik denk dat alles duidelijk was in hetgeen we als team moesten doen maar we kwamen telkens te laat. Als je te laat komt en je hebt een team dat zo aggressief bovenop jou en de bal zit dan lijd je. Dat hebben we gedaan vandaag, geleden. We hadden het heel moeilijk om controle te krijgen over de wedstrijd. Vervolgens kwamen we op achterstand en ik zie onze reactie als zeer positief, ook dankzij de goal van Davy natuurlijk."

"Onze prestatie vandaag was niet de beste. We moeten betere beslissingen nemen. Bertrand heeft veel kwaliteiten, we hebben de afgelopen weken veel goede dingen van hem gezien, zowel op het gebied van goals als assists. Vandaag had hij het heel erg lastig en daarom besloot ik om Anton in te brengen. Tegen Fortuna ontsnapten we ook op veel verschillende en beslissende momenten in de wedstrijd. Dat hadden we vandaag ook. We hadden veel gelukkige momenten maar ook veel momenten waarop we wel geweldig voetbalden. Er zijn nog genoeg punten waar we op moeten verbeteren. Dit was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding bij Ajax tot dusver. Of ik bezorgd ben? Ja en nee. Want we zitten in een proces. Daar zitten goede maar soms ook mindere resultaten tussen. We weten waar we vandaan komen. Ik herhaal steeds dat we nu hier zijn, dat we moeten werken om elke dag beter te worden zodat we betere resultaten gaan boeken. Ook na het gelijkspel van vanavond is er nog genoeg werk te verrichten voor ons om ons klaar te stomen voor Besiktas donderdag."

"Er zijn nooit gemakkelijke wedstrijden. Het is niet dat we wedstrijden winnen omdat we Ajax heten. We moeten strijden voor ieder punt en boven onszelf uitstijgen. Wanneer we in een stadion als de Adelaarshorst spelen dan spelen we tegen clubs die spelen alsof het een finale is. Als we er niet klaar voor zijn om diezelfde intensiteit te leveren zullen we veel gaan lijden. Dat is normaal en zijn lessen die we heel erg snel zullen moeten leren. Er zijn momenten in wedstrijden waar onze prestatie beter maar soms ook minder is, we moeten daar de balans in gaan vinden en hebben de spelers om elkaar daarbij te helpen."


Wijndal: "Blij weer minuten te maken"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Wijndal: "Blij weer minuten te maken"

De in de selectie van Francesco Farioli teruggekeerde Owen Wijndal maakte vandaag zijn eerste minuten van dit Eredivisieseizoen in het shirt van Ajax, nadat er deze zomer geen club concreet werd om de linksback van Ajax over te nemen. De verdediger blikte samen met ESPN terug op zijn wedstrijd als invaller en het teleurstellende gelijkspel:"Natuurlijk heb ik mijn voorbereiding anders beleefd dan normaal. Ik keerde deze zomer terug bij Ajax met het idee dat ik heel graag weer in de basis wilde starten. Dat ging eigenlijk ook best goed moet ik zeggen. Maar op een gegeven moment krijg je dan te horen dat je terug wordt gezet naar Jong Ajax. Dat was zeker een verrassing voor me. Ik had het gevoel goed bezig te zijn. De trainer sprak ook veel met me en die zei ook dat ik goed bezig was. Dan komt het wel als een verrassing, ja."

Of de verdediger een vertrek overwogen heeft nadat hij werd teruggezet naar Jong Ajax: "Ja, natuurlijk had ik dat in mijn achterhoofd. Anders was ik echt wel weggeweest, als ik echt het idee had dat hier geen kansen meer lagen. Of ik getwijfeld heb om weg te gaan? Ja, natuurlijk als je hoort dat je terug gezet wordt naar Jong Ajax om te trainen, dan denk je er wel over of het handiger is om weg te gaan. Maar ik laat me niet zomaar wegsturen en zeker niet op die manier. Dus ik wilde gewoon nog steeds voor mijn kans gaan en je ziet dat ik nu weer minuten mag maken. Ik ben met dat soort dingen ook wel koppig, moet ik zeggen. Als ik iets in mijn hoofd heb wil ik ook dat dit op die manier gebeurd. Er zijn clubs gekomen deze zomer, niet echt clubs waar ik Ajax voor in zou willen ruilen want dat doe ik ook niet zomaar. Daardoor was de beslissing gekomen om hier te blijven. Daarna weer met de trainer gesproken en ik trainde ook al vrij snel weer mee na het aflopen van de transferperiode. Anderhalve week geleden gaf de trainer aan dat dit de groep is waar we het mee gaan doen. Toen zag ik al dat er niet heel veel linksbacks meer over zijn dus dan houd je er altijd wel rekening mee om in te kunnen vallen en dan moet je daar ook gewoon klaar voor zijn."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Enric Lliansana ('65)
Goal
1-1 Davy Klaassen ('69)
Scheidsrechter
Marc Nagtegaal
Toeschouwers
15.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Brian Brobbey ('81)
Kaart
Go Ahead Eagles: Evert Linthorst ('90)
Kaart
Ajax: Anton Gaaei ('90)

Opstelling Ajax

Mika GodtsWout WeghorstBertrand Traoré


Kenneth TaylorKian Fitz-JimJordan Henderson


Jorrel HatoAhmetcan KaplanJosip ŠutaloDevyne Rensch


Remko Pasveer

Wissels:

'46 Anton Gaaei voor Bertrand Traoré
'60 Davy Klaassen voor Kenneth Taylor
'60 Owen Wijndal voor Ahmetcan Kaplan
'71 Brian Brobbey voor Wout Weghorst
'80 Christian Rasmussen voor Mika Godts


Opstelling Go Ahead Eagles

Viktor Edvardsen


Jakob BreumOliver AntmanBobby AdekanyeEvert LinthorstEnric Lliansana


Aske AdelgaardJoris KramerGerrit NauberMats Deijl


Luca Plogmann

Wissels:

'71 Oliver Valaker Edvardsen voor Oliver Antman
'71 Luca Everink voor Aske Adelgaard


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-1)
 3 2-2 (1-1)
 3 0-1 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 2 1-2 (1-1)
 2 1-3 (1-1)
 2 1-3 (1-1)
 2 1-3 (1-1)
 2 2-2 (1-2)
10  2 1-3 (1-1)
11  2 1-3 (1-1)
12  2 1-3 (1-1)
13  2 1-2 (1-1)
14  2 1-3 (1-1)
15  2 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

Go Ahead Eagles-Ajax: uitslag 1-1 (0-0)

Waardering wedstrijd:

3 punten:

2 punten:

1 punt:

Om je Man van de Wedstrijd in te zenden, heb je een loginnaam nodig. Onder deze naam kan je vervolgens ook meedoen aan bijvoorbeeld de Pool en de discussies op de forums. Kies hieronder een loginnaam of gebruik de link rechtsboven in beeld om in te loggen als je al een loginnaam hebt.

Loginnaam:

Emailadres:


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden (gewijzigd)
Blijft bij mij toch nog steeds een onzeker gevoel zo n uitwedstrijd. We zijn nog niet zo ver dat ik denk, dit worden voor 80% 3 punten.
Fortuna was een goede wedstrijd. Maar waren wij nu zo goed of Fortuna zo slecht met 10 man?
Ga van positieve uit want de 2e helft was wel weer echt amusement.
Ik ga morgen voor een 0-2 Ajax. Taylor en Davy :)
+1/-0

24 uur geleden
De laatste jaren is GAE een lastige tegenstander. Dit lijkt me zo'n wedstrijd waar Weghorst beslissend kan zijn.
+2/-0

 
23 uur geleden (gewijzigd)
Brobbey en Weghorst voorinmet Klaassen er achter. Traore vanaf rechthalf een soort van erbij en je sloopt 75% van de eredivisie.
Pasveer-Rensch-Sutalo-Baas-Hato-Hrnderson-FitzJim-Klaassen-Brobbey-Weghorst-Traore.
+1/-0

 
23 uur geleden
Bedoel je met Berghuis Weghorst?
+1/-0

 
21 uur geleden
Moet wel. Berghuis is nog defect. Brobbey volgens mij ook nog geblesseerd. 😅
+1/-0

 
21 uur geleden
Dikke vingers en slecht auto woordenboek:)
+1/-0

20 uur geleden
Ik heb er zin in! Denk dat het nog wel een spannende pot kan worden en hopelijk ook iets meer een test dan Fortuna. Het lijkt allemaal aardig te gaan, maar krijg daar graag ook een bevestiging van door een serieuzere tegenstander.
+1/-0

 
19 uur geleden (gewijzigd)
Ben ook benieuwd hoe bijvoorbeeld Sutalo zich houdt tegen de betere tegenstanders, gezien zijn goeie ontwikkeling dit seizoen. En normaal gesproken zou je GAE daar niet onder scharen, maar deze ploeg maakt het ons de laatste jaren heel erg lastig. Ik hoop op een simpele overwinning, maar verwacht flinke tegenstand.
+1/-0

17 uur geleden
Denk zo maar dat deze wedstrijd een richtingaanwijzer voor het seizoen gaat worden. Een nederlaag zal heel lang nawerken en een overwinning zal een grote boost geven.
Dus in mijn ogen starten met Klaassen en Weghorst en voor de rest ook de sterkst mogelijke opstelling.
Stappen we op de trein of moeten we gedeeltelijk weer te voet? Mouwen maximaal opstropen en dus met Weghorst en Klaassen starten zodat we twee voortrekkers hebben met scorend vermogen.
Alles leuk en aardig tot nu toe maar vandaag moeten drie punten opleveren.
+1/-0

16 uur geleden
Nu we eindelijk weer voetballen, de weg omhoog verder vervolg geven.
Voor minder doen we het niet.
+1/-0

 
13 uur geleden
Nou voetballen? Go Ahead voetbalt, wij kijken er naar.
+6/-0

 
3 uur geleden
Klopt, wat een armetierig zooitje
Als ereen sprankje hoop was, dan is dat wel weer verdwenen
+2/-0

 
13 uur geleden
Het wordt wat straks als we tegen Feyenoord, PSV en Twente moeten in een periode van 12 dagen... Wat een gekut, ook met de wissels. Speel dan 5-3-2 of 4-4-2 als 4-3-3 niet mogelijk is met deze selectie..
+2/-0

 
11 uur geleden
Begint donderdag al tegen Besiktas.
+2/-0

12 uur geleden (gewijzigd)
Nou ik zie het niet als “verliest twee dure punten” maar meer “steelt 1 welkom punt in Deventer”. Manman, waar hebben we weer naar zitten te kijken. Om moedeloos van te worden
+6/-0

3 uur geleden
Na eerst een invalbeurt en nu een basisplaats, kunnen we denk ik wel vaststellen dat Weghorst niets in Ajax heeft te zoeken. Brengt niets van zijn "Oranje"energie in het spel.
+1/-0