Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Ajax lijdt pijnlijke nederlaag op bezoek bij NAC Breda


Tijdstip
18 augustus 2024
Stadion
Rat Verlegh Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Ajax lijdt pijnlijke nederlaag op bezoek bij NAC Breda; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax lijdt pijnlijke nederlaag op bezoek bij NAC Breda

Ajax heeft vanavond met 2-1 verloren in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Promovendus NAC was de Amsterdammers uiteindelijk te machtig. Ajax speelde met name in de eerste helft vooral tegen zichzelf en mede daardoor bleef de thuisploeg ogenschijnlijk eenvoudig overeind. Na een kwartier spelen in de tweede helft opende Matthew Garbett de score namens de thuisploeg, vijf minuten later gevolgd door de gelijkmaker van Jorrel Hato die een hoekschop van Steven Berghuis tegen de touwen kopte. In de blessuretijd ging het echter alsnog volledig mis voor Ajax, uit een spaarzame aanval van NAC maakte Jan van den Bergh de winnende voor de Bredanaars. Ajax begint zonder punten aan de lange terugreis richting de hoofdstad, om zich klaar te stomen voor de Europa League-wedstrijd aanstaande donderdag.

Door de nederlagen tegen Panathinaikos donderdag en tegen NAC vandaag is er van de beste seizoensstart in ruim twintig jaar weinig meer over. Ook vandaag is weer pijnlijk duidelijk geworden dat er nog heel veel moet gebeuren, wil Ajax het slechtste seizoen uit de clubhistorie en de daarbijhorende nasmaak wegspoelen. Ajax keert zonder punten terug naar Amsterdam waar de voorbereiding begint op het eerste grote doel dit seizoen: het halen van de groepsfase van de UEFA Europa League. De ploeg van Francesco Farioli reist woensdagmiddag af naar Bialystok waar ze het op gaan nemen tegen het plaatselijke Jagiellonia.

De wedstrijd van vandaag zal de ploeg weinig zelfvertrouwen gegeven hebben maar de ploeg van Farioli doet niet onder voor de Poolse tegenstander donderdag. Jagiellonia Bialystok verloor eerder dit weekend met 2-4 in eigen huis van Cracovia Krakau.


Farioli: "Twee fouten die we konden voorkomen"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Farioli: "Twee fouten die we konden voorkomen"

Na afloop van het met 2-1 verloren duel tegen NAC Breda verscheen trainer Francesco Farioli voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op het teleurstellende resultaat: "Het resultaat natuurlijk en de situaties die voorafgingen aan de tegengoals. Die hadden we makkelijk kunnen voorkomen. We betalen de prijs nu voor de op het veld gemaakte beslissingen. Dat is voetbal. De tegenstander vandaag voetbalde met verlangen, passie en strijd. Soms betaal je dan de prijs, ook al denk ik dat het resultaat anders had moeten zijn."

Ook op de persconferentie na afloop kreeg de trainer vragen over zijn stevig gewijzigde opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Panathinaikos: "Zoals ik vorige week ook al zei, ik startte met de beste elf spelers voor deze wedstrijd. Ik zal dat herhalen: Ik geloof erin dat de kracht van dit team de breedte van de selectie is. Nu moeten spelers ook verantwoordelijkheid nemen. Maar als ik het over mocht doen, zou de opstelling er opnieuw zo uitzien."

De trainer zag zijn team worstelen met een defensief verrassend sterk NAC: "Na twee minuten stonden we in de zestien. Dit zijn altijd moeilijke wedstrijden, tegen ploegen die met elf man verdedigen. Dat is overigens geen probleem, ik wil hen feliciteren met hoe ze speelden, ze hebben er alles aan gedaan om het ons lastig te maken. Ik heb in de rust gezegd, in dit soort wedstrijden kun je één kans wegggeven en de wedstrijd verliezen. Ik had gelijk", lachte Farioli met een pijnlijke grimas op zijn gezicht.


Hato: "Ik word hier niet heel vrolijk van"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Hato: "Ik word hier niet heel vrolijk van"

Na afloop van het met 2-1 verloren duel op bezoek bij NAC Breda verscheen ook Jorrel Hato voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op zijn wedstrijd en doelpunt. Over zijn goal: "Nee, het is goed dat ik op dat moment die goal maak maar uiteindelijk word ik er niet vrolijk van. Ik denk dat wij onszelf eigenlijk pijn doen, om met eigen fouten waardoor zij twee keer scoorden, je geeft eigenlijk de hele wedstrijd helemaal niks weg. Je geeft een domme vrije trap weg, ze counteren een keer en je hebt twee goals tegen. Waarbij we zelf ook te weinig gecreëerd hebben. We hebben onszelf tekort gedaan."

Rouwperiode om de positiewissel naar linksback: "Nee, geen rouwperiode. Ik had het niet verwacht perse, maar ik moet zeggen dat ik het best wel snel goed heb opgepakt op die positie. Vanaf het begin hebben we daar al over gesproken. Wat we besproken hebben is iets tussen ons maar we hebben daar genoeg gesprekken over gehad en daar heb ik me oke bij neergelegd. Op dit moment sta ik op die positie en ik geef alles op die positie."


Pasveer: "We hebben niet goed gespeeld"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Pasveer: "We hebben niet goed gespeeld"

Ook Remko Pasveer kwam na afloop van de teleurstellend verlopen wedstrijd op bezoek bij NAC Breda voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op de wedstrijd. Gevraagd naar de winnende tegentreffer van Jan van de Berg, die volledig vrij in kon koppen: "Ik heb geen idee, ik heb het nog niet teruggezien. We hebben een aantal jongens in de zone, een aantal jongens die blokken en een aantal mandekkers. Maar ik heb het nog niet teruggezien dus ik moet het nog terugkijken. Ik weet niet hoe het ontstond. Hij had als het goed is wel mandekking. Anton liet hem lopen. Het was ook te druk om uit te komen. Vanaf die afstand had hij hem ook direct kunnen schieten, dus moest ik mijn eigen doel dekken. Dan is het belangrijk dat we de sterke koppers blokken en het duel aangaan, ja."

Over de polonaise van vorige week en waar de keeper zich vandaag aan heeft gestoord: "Nou, ja, gestoord. Kijk, we kwamen niet helemaal in ons spel. In de eerste helft zochten we Brian Brobbey te laat over de grond en daaromheen deden we ook te weinig om Brian te helpen. Hij houdt goed ballen vast, dan moeten we hem als buitenspelers en middenvelders opties geven waar hij hem af kan leggen waardoor we door kunnen voetballen. Dat deden we te weinig. Achterin stond het best prima in de opbouw, we kwamen makkelijk onder de druk uit. Maar uiteindelijk in het vervolg, in de eindfase waren we gewoon niet goed genoeg. We creëren ook weinig, we scoren ook niet heel veel. Normaal kunnen we wel vanuit onze defensieve organisatie wedstrijden winnen. Dat was vandaag niet het geval, dus dat moet wel beter."

Over het roulatiebeleid dat Francesco Farioli voert: "Ik denk wel dat ze het snappen. Brian en Steven Bergwijn zijn later pas aangesloten. Om die dan gelijk voor de leeuwen te gooien is niet goed. Het zijn allebei explosieve spelers, dat is logisch dat je die langzaam brengt om ze naar hun fitheid te laten groeien. Berghuis is hetzelfde verhaal, die komt terug van een blessure dus die brengen ze ook langzaam. Elke keer meer. Daar zit wel een heel plan achter. Het is te makkelijk om te zeggen dat we daardoor vandaag punten verliezen."

Of de doelman geschrokken is over het spelniveau tegen NAC Breda: "Geschrokken, nee. Goed is het niet. We hebben niet goed gespeeld. We hebben in die zin niet veel weggegeven maar wat we hebben weggegeven was te gemakkelijk. Het is waar we mee bezig zijn. Het gaat niet allemaal vanzelf, we krijgen ook een terugslag. We blijven bij elkaar en blijven positief werken aan de dingen die beter moeten. Nu moeten we op naar donderdag en die zal ook weer heel belangrijk zijn."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Matthew Garbett ('58)
Goal
1-1 Jorrel Hato ('63)
Goal
2-1 Jan van den Bergh ('90)

Opmerkelijk: Ajax lijdt pijnlijke nederlaag in Breda

Scheidsrechter
Dennis Higler
Toeschouwers
15.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Sivert Mannsverk ('90)

Opstelling Ajax

Bertrand TraoréMika GodtsBrian Brobbey


Sivert MannsverkKristian HlynssonBranco van den Boomen


Jorrel HatoDies JanseJosip ŠutaloAnton Gaaei


Remko Pasveer

Wissels:

'56 Steven Berghuis voor Bertrand Traoré
'56 Kian Fitz-Jim voor Kristian Hlynsson
'56 Kenneth Taylor voor Branco van den Boomen
'65 Chuba Akpom voor Brian Brobbey
'76 Steven Bergwijn voor Mika Godts


Opstelling NAC Breda

Dominik JanosekElias Mar Omarsson


Matthew GarbettCasper StaringMaximilien Balard


Boy KemperJan van den BerghLeo GreimlCherrion ValeriusBoyd Lucassen


Daniel Belica

Wissels:

'66 Martin Koscelnik voor Cherrion Valerius
'66 Kacper Kostorz voor Elias Mar Omarsson
'66 Raul Paula voor Matthew Garbett
'80 Roy Kuijpers voor Boyd Lucassen
'88 Lars Mol voor Dominik Janosek


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 2 0-2 (0-0)
 2 0-2 (0-0)
 2 3-0 (1-0)
 2 2-2 (1-1)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-3 (0-0)
 2 0-3 (0-0)
 1 1-3 (1-1)
 1 0-1 (0-1)
10  1 1-3 (1-1)
11  1 1-2 (1-1)
12  1 1-3 (1-1)
13  1 1-2 (1-1)
14  0 0-2 (0-1)
15  0 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.47. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jorrel Hato (24 -> 5,0)
2. Niemand (22 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (14 -> 3,0)
4. Josip Šutalo (7 -> 1,5)
4. Dies Janse (7 -> 1,5)
6. Brian Brobbey (5 -> 0,0)
7. Anton Gaaei (3 -> 0,0)
8. Mika Godts (2 -> 0,0)
8. Steven Bergwijn (2 -> 0,0)
8. Sivert Mannsverk (2 -> 0,0)
11. Kenneth Taylor (1 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
12. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Diant Ramaj (0 -> 0,0)
12. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
12. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
12. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
12. Gaston Avila (0 -> 0,0)
12. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Silvano Vos (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Branco van den Boomen (0 -> 0,0)
12. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
12. Jakov Medić (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Carlos Forbs (0 -> 0,0)
12. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
12. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
12. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
12. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
12. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
12. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
12. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Antony (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
12. Borna Sosa (0 -> 0,0)
12. Julian Rijkhoff (0 -> 0,0)
12. Tristan Gooijer (0 -> 0,0)
12. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
12. Jordan Henderson (0 -> 0,0)
12. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Bertrand Traoré (0 -> 0,0)
12. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Erg benieuwd welke 11 er starten en hoe fit ze zijn.
Dit mag normaal gesproken geen probleem zijn.
Wel stoppen met het opstellen van Rensch, Akpom en Forbs s.v.p. wat een bedroevend niveau hebben die gasten.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Eens. Van mij mag ook Taylor banken of verkocht worden. In ieder geval verdient Gaaei wel een basisplaats ten koste van Rensch. Akpom heeft m.i. genoeg kansen gehad (of eigenlijk verprutst) en Forbs moet je in de laatste 30 minuten brengen met de opdracht constant diep te gaan en voorzetten te geven. Zijn snelheid komt van pas in de slotfase. Natuurlijk moet je dan een spits opstellen die de ballen er wel binnenknalt. Geef Rijkhoff desnoods de kans.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Normaal gesproken mag dit idd geen probleem zijn maar ik ben niet zo zeker van het "normaal" deze keer.
Ik vrees dat die gasten verteld wordt dat ze oa door de inspanning van afgelopen donderdag op karakter te kloppen zijn, dus die gaan met het mes tussen de tanden de wedstrijd aan.
En dan dat fanatieke publiek er achter?

Met je eens dat Forbs, Akpom en Rensch niet meer kunnen maar ook Henderson en Traore in mijn ogen niet.
Henderson voegt niets toe.
Traore is denk ik ouder dan Pasveer.
Mijn Afrikaanse schoonvader lijkt jonger en fitter.
Brobbey krijgt nu veel kritiek omdat hij 2 penalties mistte (ene Frank de Boer ook eens en toch geen verkeerde voetballer) maar van de kansen die Akpom de eerste helft kreeg had hij er minimaal één gemaakt.
Ik krijg een beetje het gevoel dat Brobbey niet veel aan spelen gaat komen onder deze trainer.
Ik kan me niet voorstellen dat hij minder fit is als Traore en die krijgt de voorkeur.
Forbs is razendsnel maar dat was Usain Bolt ook en die kon ook niet voetballen.
Misschien Godts eens een hele wedstrijd laten staan dan leert hij ook doseren en de momenten van zijn acties te kiezen.
Voor Rensch hebben we helaas (verdedigend) geen betere maar die had weer auw afgelopen donderdag dus die zal waarschijnlijk niet spelen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Henderson praat de blaren op zijn tong en staat constant sturing te geven valt mij de afgelopen 3 thuiswedstrijden op, voetballend niet sterk maar denk wel belangrijk voor die jonge gasten
+8/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk het ook. Alleen zijn de verwachtingen bij veel mensen te hoog vanwege zijn verleden bij Liverpool. Al is hij nu minder goed, hij is wel van toegevoegde waarde in zo'n jong elftal. Had natuurlijk een betere speler gezien op die positie, maar die hebben we niet. Nu de verdediging relatief goed staat, zet je een creatieve speler die zich altijd aanspeelbaar positioneert neer op de plek van Taylor met Henderson als controleur en Fitz-Jim of Mannsverk ernaast, Godts en Berghuis op de flanken, Brobbey of Rijkhoff in de spits en je hebt een prima elftal.
+3/-0

 
5 weken geleden
Henderson heeft de hele zomer naar Rodri van Spanje zitten kijken en bestuderen. Het enige wat hem gelukt is, is ook met shirt in zijn broek te spelen. Voor de rest een waardeloze imitatie die nog niet eens 10% van dat niveau aantikt.
+1/-3

 
5 weken geleden
Wie van Ajax wel? Wie is er op dit moment aanzienlijk beter dan Henderson op die positie?

Sorry hoor, als je de realiteit een beetje kwijt bent, is het makkelijk zeiken. En dan een vergelijking maken met een wereldtopper in zijn beste jaren.. 🤣🤦‍♂️
+6/-1

 
5 weken geleden
De realiteit is dar we na 34 penalties door zijn naar de play offs voor EL.
Laten we ons vooral neerleggen bij deze nieuwe norm.
Ik haak af in ieder geval, heb leukere dingen te doen dan de ergernissen bij Ajax.
Veel plezier vandaag in Breda, 2-1.
+1/-0

 
5 weken geleden
De realiteit is dat de club door wanbeleid jarenlang boven zijn stand heeft geleefd waardoor veel fans flink verwend zijn geraakt. Nu betalen we daar helaas de prijs voor en dan is dit even de nieuwe norm, ja. Dit heb je niet in een seizoen opgelost. Om uit deze dal te komen is tijd nodig.
+2/-0

 
5 weken geleden
Mooi geschreven, dit was me volledig ontgaan
+1/-1

 
2 maanden geleden
Buiten die belachelijke pingels om, voor een bedrag boven de 30-35 miljoen moet ne Brobbey van de hand doen.
+1/-1

 
2 maanden geleden
En dan een spits kopen?
Spitsen zijn duur die kan je niet kopen voor 40% van zijn transfersom die je mag besteden en Weghorst kan je gezien zijn leeftijd afschrijven.
Of het met Akpom/Traore/Rijkhoff gaan doen?
Akpom en Traore is genoeg over gezegd en Rijkhoff valt tegen, veel te wild in de 16.
En zoals al gezegd: zou Dortmund een zeer talentvolle spits van 19 jaar oud terugzetten van het 2e naar de jeugd en voor 1,4 miljoen verkopen?
Ik zie Brobbey's beperkingen ook maar naar mijn mening het beste wat Ajax op dit moment met nadruk op "op dit moment" op die positie kan hebben.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Taylor in de spits dan maar, een beetje als Siem de Jong ooit. Zo veroorzaakt hij geen gaten meer op het middenveld.
+1/-0

 
5 weken geleden
Siem rendeerde prima in het samenspel met Pantelic. Taylor rendeert helemaal met niemand.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zijn zat spitsen die beter zijn dan Akpom en betaalbaar zijn.
Brobbey is te wild, mist veel, geen techniek en om de 4 wedstrijden geblesseerd.
+2/-0

 
5 weken geleden
Krijg je nooit voor hem! De rest gaat ook onder de beoogde waarde weg!
+1/-0

5 weken geleden
De realiteit is dar we na 34 penalties door zijn naar de play offs voor EL.
Laten we ons vooral neerleggen bij deze nieuwe norm.
Ik haak af in ieder geval, heb leukere dingen te doen dan de ergernissen bij Ajax.
Veel plezier vandaag in Breda, 2-1.
+1/-5

 
5 weken geleden
En dan weer terugkomen als er weer succes geboekt worden??
Daar is een bepaalde naam voor...
Fijne zondag.
+9/-1

 
5 weken geleden
Nee lekker met alle winden meepraten, met de waan van de dag.
Ik heb gelukkig een leven dat ik met genoeg andere leuke kan invullen.
+1/-4

 
5 weken geleden
Top, moet je ook lekker doen.
Geniet van je middag,is mooi weer.
+5/-0

 
5 weken geleden
Ajax is en blijft de grootste club van Nederland met wereldwijd het meeste aanzien.
Wanneer je in het buitenland aankomt en in een taxi stapt dan vraagt de chauffeur uit beleefdheid waar je vandaan komt en wanneer je zegt Nederland dan begint men direct over Ajax, van Cruijff tot aan de Boertjes, nooit over PSV of Feyenoord.
In de tijd voor sponsoring, Arena, CL en belachelijke transfersommen waren Feyenoord dmv bezoekersaantallen en PSV dmv Philips donaties rijker dan Ajax en toch waren we het meest succesvol.
Hoelang het gaat duren durf ik niet te zeggen, want ze hebben het in Rotterdam en Eindhoven helaas goed voor elkaar, maar we staan straks weer te juichen voor de 37ste en lopen we te zeiken waar de 4e ster blijft.
Ajax is een bron van ergernis voor veel mensen zoals bijvoorbeeld bijvoorbeeld Van Hanegem die bij een overwinning van Feyenoord toch liever schrijft over het verlies van Ajax en dat is een goed teken.
Het komt weer goed.

"Op de weg naar succes zitten ook kuilen maar als je de kuil door bent gaat de weg gewoon weer verder".
{Ling draagt voor uit eigen werk 😊).
+6/-0

5 weken geleden
Medic naar Bochum voor 1 jaar huur waarbij zijn hele salaris van 1.5 miljoen zal worden overgenomen, daar verplichte optie tot koop van 3 miljoen.
Hoffenheim wil Gaaei oppikken.
Druk weekje. Ik zou Rensch blonderen en sturen.
+5/-1

 
5 weken geleden
Haha, win-win voor zowel Rensch als Ajax.
+3/-1

5 weken geleden
Pasveer - Gaei, Sutalo, Baas, Hato - Henda, Boomen, Fritz Jim - Berghuis, Brobbey, Berweijn

0-3
Brobbey, Bergweijn, Baas
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Bergwijn komt net terug van een blessure en zag er allesbehalve fit uit. Ik zou zeggen eerst maar wedstrijdfit worden.

Geef Godts maar de kans op links! Brobbey lijkt ook niet 100% fit, maar tegen NAC zou ik wel mee starten. Verder zie ik liever Mannsverk dan V.d. Boomen.

En op de positie van Baas zou ik Dies Janse eens willen zien. Ben benieuwd naar diens opbouw kwaliteiten vanuit het centrum.

Als dat goed zit, hebben we voor de 2 linkerposities in de verdediging Hato, Baas, Janse en Kaplan, waarvan er 3 op beide posities (lb en lcv) uit de voeten kunnen en kan de focus op het halen van een extra rcv en rechtsback.
+3/-1

 
5 weken geleden
En op linksback zou ik Baas wel eens willen zien.
Hij kan aardig indribbelen vanaf de LCV plek, hoewel dat donderdag goed mis ging maar hij had zijn dag niet en dat kan gebeuren want mijn vrouw heeft zo vaak haar dag niet, dus lijkt me dat hij ook aardig kan opstomen.
En ik vind Hato in het centrum beter dan als LB.
+3/-0

 
5 weken geleden
Ben benieuwd wat Farioli eigenlijk van plan is.. Genoeg keuzes voor die posities, iets dat we vorig seizoen niet hadden.

Soms vraag ik me af of Hato niet op het middenveld kan met de punt naar achter, met voor zich 2 aanvallend ingestelde middenvelders (aub geen Taylor). Maar dat zal een vraag blijven. Ik zie alleen gekke trainers zo een move maken.
+1/-2

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Zo gek is het niet als je naar Blind kijkt maar dan wel eerst uitproberen en niet zoals Keizer toen tegen Rosenborg Veltman zonder enige ervaring daar halverwege de wedstrijd neerzetten.
Zelfs mijn vrouw die niet weet of er lucht of zand in de bal zit riep vanuit de keuken: "wat doet hij nou?"
Ik word er nog gillend wakker van, met één wissel Zeefuik voor Dolberg drie linies verzwakken.
+3/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Zo hebben we allemaal wel een wakkerschrik-moment. Ik heb dat als ik droom over de wissel van Milik tegen De Graafschap in 2016 en dan in de slotfase Van der Hoorn in de spits.. En dan zijn er mensen die Frank de Boer terug willen als trainer.. 🙄🙄
+4/-0

 
5 weken geleden
Bedankt dat je me daar ook aan helpt herinneren.
Dat wordt dus niet slapen vannacht. 😊
+2/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Ik heb de verwachtingen voor dit Ajax een tijdje geleden al bijgesteld. We zijn op dit moment niet beter dan een gemiddeld eredivisie team We kunnen van elke club winnen en ook net zo makkelijk verliezen. Ik verwacht niets en hoop alleen nog maar.
+7/-0

5 weken geleden
Ha, blijkbaar heeft Farioli een beetje meegelezen. Janse staat op de plek van Baas zoals ik hoopte (om te zien hoe hij het daar opbouwend doet), Brobbey staat in de spits, Godts linksbuiten, Gaaei op RB en Taylor speelt niet. Nu maar hopen dat het wat wordt....
+2/-1

 
5 weken geleden
Voor zijn eigen bestwil zou hij niet opgesteld moeten worden tot hij helemaal fit is. Dit gaat alleen maar tegen hem werken.
+4/-0

5 weken geleden
Belachelijke actie van die Kemper, hoort gewoon geel te krijgen.
+3/-0

 
5 weken geleden
Lachwekkend indd.
Net als het niveau van Ajax vanmiddag.
+2/-1

5 weken geleden
Het spel van Ajax is traag, voorspelbaar en o zo slordig en onnauwkeurig ! Voorlopig niks nieuws dus !
+5/-0

 
5 weken geleden
Gebrek aan kwaliteit op alle fronten.
Hato ook dramatisch wederom.
Berghuis snel er in voor Traore.
+4/-1

 
4 weken geleden
Berghuis moet altijd spelen, waarom zet de trainer hem niet op 10 snap er niets van.
+1/-0

5 weken geleden
Verdedigend volledig de controle en niks weggegeven, maar aanvallend vrijwel niks gecreëerd.
De inspeelpass op Brobbey is vaak zo slap, dat de tegenstander er steeds tussen kan komen.
+4/-0

 
5 weken geleden
Ik hoop nog altijd op een wonder: dat Eriksen wordt gehaald voor 2 seizoenen.
+2/-1

5 weken geleden
Wat is dat tenenkrommend slecht zeg! Er is werkelijk geen enkele speelbare pass naar een Ajax speler in de 16 meter van NAC.
Traore gelijk vervangen en het hele middenveld ook.
+3/-0

5 weken geleden
Het inspelen van de bal naar elkaar, balaaname, balbehandeling, behoorlijke voorzetten dan wel corners gewone basistechnieken dus, is bij dit Ajax niet bepaald top. Oftewel we komen kwaliteit te kort.
+5/-0

5 weken geleden
Wat een gekut. Het is helaas niet anders, we zitten opgescheept met een matige selectie. Hopelijk de komende weken toch nog een aanvallende versterking..
+5/-1

5 weken geleden
Zal er ineens geld vrijkomen voor versterking? De leiding kan nu niet gokken dat de huidige selectie het zal redden..
+4/-1

5 weken geleden
Dit gaat nog jaren duren voordat we weer op niveau zijn. Echt jaren....
+2/-2

 
5 weken geleden
Zolang ze figuren zoals Ravioli blijven aanstellen gaat het decennia duren verdomme.
+3/-4

 
5 weken geleden
Afschuwelijk, daar vallen we weer🫣😚🤬🤯🤬
+2/-0

5 weken geleden
Ik mag dan, van met name 2 leden, kritiek krijgen op mijn op mijn bijdragen, en waarmee ze volop plusjes scoren maar over mijn voorspelling van 2-1 hoor ik ze niet.
Amsterdamse Data Club Ajax, de F van football kan worden geschrapt. Laat de volgende topaankoop, een oude Italiaanse verdediger maar komen...
+5/-5

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Jawel, ik stuurde of je een toto had gezet?
Maar jij ging toch wat anders doen i.p.v Ajax kijken?
+3/-0

 
5 weken geleden
Wie zegt dat ik heb gekeken dan? Dat staat toch nergens? 😁
+1/-3

 
5 weken geleden
Dat je je gram komt halen na een nederlaag van Ajax zegt genoeg over jouw support! Waar in hemelsnaam hebben wij gezegd dat Ajax goed is en dat Ajax deze wedstrijd even zou winnen? Dat je zo'n nederlaag voorspelt, prima. Ik zou zeggen doe wat met je gave. ;)
+4/-1

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Leuk voor je. Wees blij, maar een fan ben je echt niet. Denk je dat wij geen kritiek hebben? Enige verschil tussen jou en mij is dat ik realistisch ben en weet wat de huidige situatie betekent.
+4/-1

5 weken geleden
Ajax is momenteel niet in staat om 1 sterk elftal op het veld te zetten. Vraag me dan wel af waarom er zoveel b-spelers meedoen aan de competitie. Ik heb begrip voor het argument dat afgelopen wedstrijd tegen Panathinaikos veel energie heeft gekost, maar te veel wisselingen geeft geen automatismen. Bovendien legt dit het gebrek aan kwaliteit binnen de selectie bloot. Dit wordt weer een zwaar jaar met ups en downs.
+4/-0

5 weken geleden
Ik heb Rensch niet hoog zitten, maar die kan wel beter verdedigen dan Gaaei. Twee dekkingsfouten, twee goals.
+2/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Zowel Rensch als Gaaei zijn op dit moment niet van het niveau dat Ajax nastreeft. Vergeet niet dat ook Rensch vaak steken laat vallen. Maar ik vind het fair dat Gaaei de kans krijgt. Hij heeft dit seizoen goeie wedstrijden gespeeld en boekt progressie t.o.v. vorig seizoen en Rensch heeft een aflopend contract. Dat er versterking moet komen lijkt me overigens wel duidelijk.
+4/-1

5 weken geleden
We willen het niet , maar ik ben bang dat dit de opmaat is voor wat ons dit seizoen als supporters te wachten staat. Slechte wedstrijden zullen geen uitzondering zijn ( zoals we in een nog niet zo ver verleden gewend waren ) maar goede wedstrijden zullen de uitzondering zijn.
+3/-0

5 weken geleden
schandalig waarom niet beginnen met sterkste spelers dan kun je nog wisselen
+3/-0

5 weken geleden
Wat een blamage wederom.. gaat weer een lang seizoen worden. Plek 5 ofzo
+2/-0

 
5 weken geleden
Met dit oude van dagen tempo is plaats 5 nog te hoog gegrepen.ga een ploeg eens bij de strot grijpen. In de plaats van heen en weer wandelen.niks geen bezieling.niet om aan te zien.
+1/-0

5 weken geleden
Ik stop ermee. Kut team zonder werklust, een fake coach zonder ideeën, op de tribune een onderuitgezakt lachend management in pak met witte overhempjes...wat een minachting voor de fans!
+4/-2

 
5 weken geleden
Spelers die slap als jongens op schoolreisje acteren, mooi trainingspak samen in het busje en dik salaris. Waar is de juiste wedstrijdmentaliteit, en nog belangrijker, waar is de kwaliteit die bij Ajax hoort?
+4/-0

5 weken geleden
Gaat niets worden als je geen kwaliteit haald.
+2/-0

 
4 weken geleden
Ja kwaliteit dat had Henderson ook volgens dit forum. Nou die loopt erbij ofdat hij op werkschoenen speelt. Ik zag laatst een filmpje van de jaren 50 Henderson zou niet eens opvallen kwa uiterlijk en loopvermogen. Dus wat is kwaliteit
+1/-0

 
4 weken geleden
Dan was het toch goed dat hij tegen NAC niet speelde? ;)
+2/-0

 
4 weken geleden
Dat geld voor dat hele elftal zijn niet voor uit te branden alleen als het rust is dus niet een man de schuld in zijn werk schoenen schuiven.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik sta wel eens bij veteranen te kijken maar deze zooi zou daar geen eens opvallen als je er een van bij zet.sjaakie zou nog snel wezen bij deze zooi
+1/-0

4 weken geleden
Next. Over 2 dagen is er weer een wedstrijd.
+1/-0