Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Ajax en Aston Villa komen niet tot scoren


Tijdstip
7 maart 2024
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Ajax en Aston Villa komen niet tot scoren; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax en Aston Villa komen niet tot scoren

De wedstrijd in de Conference League tussen Ajax en Aston Villa is geëindigd in 0-0. Beide ploegen kregen kansen, maar niemand wist er een te verzilveren. Beide teams eindigden niet met elf man. Zowel Tristan Gooijer als Ezri Konsa pakte twee keer geel in de laatste 10 minuten.

John van ’t Schip had vandaag geen verassingen, dezelfde elf spelers die begonnen tegen FC Utrecht begonnen ook vanavond. Berghuis en Bergwijn ontbraken nog.

Ajax begon aardig aan de wedstrijd, al werd het nog niet heel gevaarlijk. Een voorzet van Taylor werd eruit gehaald en Brobbey stond buitenspel bij een pass van Henderson.

De eerste redding van Ramaj was op een schot van Diaby, die de Duitser makkelijk kon vangen.
Brobbey kreeg nog een kopkans na voorzet van Sosa, maar Martínez redde en Brobbey stond ook buitenspel na een kwartier spelen.

Mannsverk kreeg geel na het vasthouden van Tielemans.

Hato bediende Brobbey met een goede dieptepass, maar Martínez was op tijd zijn doel uit.

Henderson zette zich achter een vrije trap na een overtreding op Brobbey, maar de Brit schoot over.

Iets meer dan tien minuten voor de rust weer een goede steekbal van Hato op Brobbey, de spits moest nog een lange weg en toen hij in de zestien kwam schoot hij helaas naast in het zijnet.

Een wat saaie eerste helft eindigde zoals hij begon, op 0-0.

Na rust wist Martínez net te voorkomen dat een voorzet van Taylor Hlynsson bereikte. Brobbey bleef loopacties maken, maar Martínez lette goed op en was steeds snel zijn doel uit. Zo ook na 63 minuten na een pass van Rensch.

Taylor ging een goede combinatie aan met Sosa, maar het schot werd gered door Martínez.

Gooijer kreeg geel nadat hij later was dan Digne en de speler van Aston Villa raakte.

Ajax wisselde twee keer rond een kwartier á 10 minuten voor tijd. Branco van den Boomen kwam voor Mannsverk en Akpom kwam voor Hlynsson een paar minuten later.

De laatste zeven minuten moest Villa ook door met 10 man, Akpom werd vastgepakt door Konsa en omdat de verdediger in de eerste helft ook al geel had gepakt betekende de overtreding op Akpom zijn tweede gele kaart.

Uit de vrije trap van Henderson kopte Akpom de bal voor de goal, die eerst werd weggewerkt en later leverde een halve omhaal van Brobbey geen paniek op bij Villa.

Maar Ajax had maar 2 minuten het voordeel van een man meer, want Gooijer pakte ook zijn tweede gele kaart na een overtreding op Zaniolo.

Branco van den Boomen gaf nog een mooie voorzet voor de goal richting Akpom, maar de spits kon de bal niet goed raken en de bal ging naast.

Kaplan speelde een sterke wedstrijd en hield in de blessuretijd Bailly met een goede ingreep van scoren af. De laatste minuten overleefde Ajax nog een vrije trap en de hoekschop erna en gaat dus met 0-0 richting de return.


Henderson: "We hebben genoeg kansen gecreëerd en gaven weinig weg"

Jordan Henderson vond de wedstrijd die gelijk eindigde een zware wedstrijd: "Villa is natuurlijk een sterk team, we hebben goede kansen gekregen en gaven weinig weg. Ik denk dat het gelijk op ging. De sfeer in het stadion was goed, maar we konden de goal niet maken. We hebben de nul gehouden, wat ook weer een goed teken is. We wisten dat het zwaar zou zijn, maar we wilden ons ook laten zien. We willen beter worden, maar we kunnen veel positieve aspecten meenemen."

Hij wist niet zeker of het de beste wedstrijd sinds zij komst was, toen hem daar naar werd gevraagd: "Ik weet het niet zeker. We hebben veel positiefs laten zien vandaag, hebben goed gepresteerd en we moeten volgende week nog alles geven in de return."


Van 't Schip: "We hebben mooie stappen gemaakt, maar we hebben nog geen reden om te juichen"

Trainer John van 't Schip sprak over een volwassen prestatie na de wedstrijd tegen Aston Villa: "Niemand die niet in de wedstrijd zat. We waren geduldig, zowel verdedigend als aan de bal. We wachten onze momenten af om druk te zetten en gingen er dan voor. Villa had zichtbaar moeite om hun spitsen te bereiken, dus ik denk dat het een volwassen prestatie was. De spelers hebben perfect uitgevoerd, wat we hebben besproken. Wij bleven compact en lieten ons niet verleiden door de tactiek van Aston Villa."

Volgende week moet Ajax de volgende ronde veilig stellen in Birmingham, in hoeverre heeft deze wedstrijd van 't Schip vertrouwen gegeven? Van 't Schip: "Het geeft in eerste instantie naar zondag toe en volgende week zien we wel weer. Wij moeten ons goed voorbereiden, maar eerst kijken we naar zondag. We hebben mooie stappen gemaakt, maar we hebben nog geen reden om te juichen."

Ahmetcan Kaplan speelde voor de tweede keer in de basis na zijn blessure. Dat doet de Turkse verdediger tot tevredenheid van Van 't Schip: "Hij blijft rustig aan de bal en stelt uit. Zijn inspeelpass heeft de juiste balsnelheid. In zijn linkerbeen heeft hij veel gevoel, hij is sterk in de lucht en kan zich in een tegenstander vastbijten. Hij heeft echt een winnaarsmentaliteit."


Hato: "We gingen gewoon deze wedstrijd in om te winnen"

Jorrel Hato speelde vandaag op zijn 18e verjaardag de wedstrijd tegen Aston Villa. Zoals de trainer ook zei, speelde de verdediger een volwassen wedstrijd. De verdediger sprak van een prima wedstrijd vanuit Ajax: "Ik denk dat we niet heel veel kansen hebben gecreëerd, maar wel een aantal grote kansen via Kenneth en Brian. Zij hebben ook niet heel veel kansen gekregen, dus de 0-0 is wel een beetje terecht."

Vooraf was er veel scepsis over de kansen van Ajax tegen Aston Villa. Hato over de tegenstander van vanavond: "Tuurlijk, je weet dat je tegen een goede tegenstander speelt die 4e staat in de Premier League. Maar we waren niet verbaasd. We gingen gewoon deze wedstrijd in om te winnen. Het was mooi dat we in dit systeem groeien en je merkt dat het vertrouwen is toegenomen. Ik denk dat de ruimtes dicht bij elkaar houden in dit systeem en dat we weinig kans weggeven. Ik denk dat we veel mee kunnen meenemen naar volgende week en we gaan er met veel vertrouwen naar toe."


Mannsverk: "Villa had vandaag moeite om ons onder druk te zetten"

Mannsverk zei dat hij en een aantal zijn teamgenoten felicitaties kregen na de wedstrijd, maar volgens de middenvelder was dat niet aan de orde: "Uiteindelijk speel je alsnog geluk. We zijn niet tevreden met een gelijkspel. Wel ging het om de teamprestatie vandaag en die was goed. We speelden goed met de druk en je zag dat Villa er moeite mee had. Het was goed te zien dat een aantal spelers niet zag wat ze moesten doen. Als een tegenstander als Aston Villa het niet weet tegen jou, kun je dat als compliment zien."

Waar Ajax eerder dit seizoen veel goals en tegen kreeg, was vandaag de wedstrijd dat Ajax de minste kansen tegen kreeg. Volgens de Noorse middenvelder is dat een teken dat Ajax stappen maakt: "Met deze manier van spelen voelen we ons goed en vinden we de balans. We ontwikkelen ons en we vertrouwen elkaar en het teamgevoel is goed. Villa had vandaag moeite om ons onder druk te zetten en dat geeft een goed gevoel. We vinden nu meer een structuur."


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter
Jorgji (Alb)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Sivert Mannsverk ('24)
Kaart
Aston Villa: Konsa ('25)
Kaart
Aston Villa: Cash ('64)
Kaart
Ajax: Tristan Gooijer ('68)
Kaart
Aston Villa: Zaniolo ('76)
Kaart
Aston Villa: Konsa ('83)
Kaart
Ajax: Tristan Gooijer ('86)

Opstelling Ajax

Brian Brobbey


Kenneth TaylorJordan HendersonSivert MannsverkKristian Hlynsson


Borna SosaJorrel HatoAhmetcan KaplanDevyne RenschTristan Gooijer


Diant Ramaj

Wissels:

'76 Branco van den Boomen voor Sivert Mannsverk
'80 Chuba Akpom voor Kristian Hlynsson


Opstelling Aston Villa

RogersWatkins


IroegbunamTielemansDouglas LuizDiaby


DigneTorresLengletKonsa


Martinez

Wissels:

'46 Cash voor Torres
'63 McGinn voor Diaby
'63 Bailey voor Rogers
'74 Zaniolo voor Iroegbunam
'74 Lopera voor Digne


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-0 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 3 1-1 (1-1)
 3 2-0 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
 3 2-2 (1-1)
 3 2-2 (1-1)
 3 1-0 (0-0)
10  3 1-0 (0-0)
11  2 2-2 (1-0)
12  2 2-1 (0-0)
13  2 2-1 (0-0)
14  2 1-2 (0-0)
15  2 1-1 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ahmetcan Kaplan (69 -> 5,0)
2. Brian Brobbey (17 -> 4,0)
3. Sivert Mannsverk (16 -> 3,0)
4. Jorrel Hato (15 -> 2,0)
5. Jordan Henderson (12 -> 1,0)
6. Kenneth Taylor (8 -> 0,0)
7. Diant Ramaj (4 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Victor Jensen (0 -> 0,0)
8. Charlie Setford (0 -> 0,0)
8. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
8. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
8. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
8. Mika Godts (0 -> 0,0)
8. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
8. Josip Šutalo (0 -> 0,0)
8. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
8. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
8. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
8. Gaston Avila (0 -> 0,0)
8. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
8. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
8. Silvano Vos (0 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
8. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
8. Branco van den Boomen (0 -> 0,0)
8. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
8. Jakov Medić (0 -> 0,0)
8. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
8. Jay Gorter (0 -> 0,0)
8. Carlos Forbs (0 -> 0,0)
8. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
8. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
8. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
8. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
8. Anton Gaaei (0 -> 0,0)
8. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
8. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
8. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
8. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
8. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
8. Daley Blind (0 -> 0,0)
8. Victor Jensen (0 -> 0,0)
8. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
8. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
8. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
8. Youri Regeer (0 -> 0,0)
8. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
8. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
8. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
8. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
8. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
8. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
8. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
8. Antony (0 -> 0,0)
8. Jay Gorter (0 -> 0,0)
8. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
8. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
8. Youri Baas (0 -> 0,0)
8. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
8. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
8. Borna Sosa (0 -> 0,0)
8. Julian Rijkhoff (0 -> 0,0)
8. Tristan Gooijer (0 -> 0,0)
8. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Nou gaf de wedstrijd tegen Utrecht de burger wel moed, vooral in defensief opzicht, sinds tijden weer eens de 0 gehouden. Kijken of we dit kunnen doortrekken. Aston Villa(4e PL) is natuurlijk wel andere koek dan Utrecht(8e ED). M'n gevoel zegt dat er toch wat mogelijk is, mn verstand zegt dat we dit nooit kunnen winnen.
+3/-0

2 maanden geleden
Valt niks zinnigs over te zeggen, kan 2-1 worden, 2-2 of 0-4.
+4/-0

2 maanden geleden
In principe wordt dit een gelijkspel. Dat voel je aan alles.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat zou een absoluut wonder zijn.
+1/-1

2 maanden geleden
'Steven Bergwijn en Steven Berghuis niet inzetbaar tegen Aston Villa'
Lekker zo laten voor de rest van het seizoen, hebben dit seizoen geen toegevoegde waarde meer. Door selecteren deze twee heren en aan het eind van het seizoen afscheid van nemen.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Helemaal mee eens. Voegen niks toe en verdienen een vermogen.
+5/-1

2 maanden geleden
Is niet live op RTL7, maar op Veronica.
+1/-0

2 maanden geleden
Als we die Haagse Harry niet hadden aangesteld en ze deze intensiteit elke Eredivisiewedstrijd zouden kunnen opbrengen stonden we "gewoon" minimaal derde.
+4/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Waar halen ze die scheidsrechters toch iedere keer weer vandaan ...

Als je naar het aantal kaarten kijkt zou je denken dat het een veldslag is geweest.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Goed gespeeld, niet verwacht trots 💪🏼.Hopen op een stunt daar…. Fluffy goed gezien.
+6/-0

2 maanden geleden
Kaplan is een welkome verrassing en wederom de 0 gehouden. Tegen de in vorm zijnde Nummer 4 van Engeland is met dit huidige Ajax best wel een prestatie.
+7/-0

2 maanden geleden
Netjes georganiseerd gespeeld, ik had ook meer van Villa verwacht.
Kaplan is echt een versterking, heer en meester. Onrustbron Sutalo nooit meer opstellen en komende zomer lozen.
+5/-0

2 maanden geleden
Trots op deze gaste. Strijd, passie en individueel zie ik goede dingen.
Hato, Hlysson, Kaplan, Ramaij, Gooijer, Mansverk zijn gewoon echte talenten voor de toekomst.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Gooijer is helemaal geen talent. Die is zowaar nog slechter dan Martha. En dat zeg ik niet alleen vanwege zijn oerdomme rode kaart.
+2/-0

2 maanden geleden
Het gras is 1.2 mm gegroeid in de Arena. Dat is het meeste memorabele van deze wedstrijd.
+2/-7

2 maanden geleden
Ajax staat er niet om bekend dat we het lekker uitspelen als de tegenstander rood krijgt, maar dit was wel een nieuw dieptepunt. Veel dommer dan Gooijer kan niet. Maar vooruit, los daarvan is dit wel een resultaat dat vertrouwen geeft.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Lijkt mij op afreageren voor die slechte voorzet die hij vlak daarvoor gaf.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Heerlijke wedstrijd. We zijn natuurlijk wat sneller tevreden dan we gewend zijn, maar ik ben nog nooit zo blij geweest met een solide verdediging. Ramaj, Kaplan, Henderson, Mannsverk, Brobbey zijn toppers. Taylor laat in de combinatie toch ook zien een snelle denker te zijn, die moet je alleen nooit meer laag op het veld opstellen. Hlynsson.. prima in het druk zetten, maar voegt verder weinig toe vind ik. Gooijer was heel matig, ook buiten de rode kaart. Sosa vond ik heel degelijk in deze rol. Heeft wel een lekkere trap natuurlijk. Ik ben heel benieuwd hoe onze beide Stevens gaan terugkeren. Iedereen brandt hen af, maar het kan natuurlijk dat het elftal met hen nog verder groeit.

Daarnaast stel ik mij nu vragen bij vdBomen. Die heeft natuurlijk een heerlijk trap, maar leek in dit systeem iets minder comfortabel positioneel. Ben benieuwd of hij zich in het elftal speelt.
Stel dat we daadwerkelijk winnen volgende week en doorgaan is het natuurlijk ongelooflijk gezien waar we vandaag komen. Dat we na de wedstrijd tegen Bodo er nog inzaten was sowieso een godswonder.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat wij met een fitte Berghuis en Bergwijn wel hadden gescoord en snap het afbranden van Berghuis bij sommige supporters hier gewoon niet.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Nee ik begrijp dat ook niet zo. Tuurlijk die draaien geen topseizoen, maar wie wel? Je ziet bij hen de basiskwaliteit natuurlijk wel gewoon. Als ze de arbeid erin leggen, dan denk ik dat we nog een leuk slot van het seizoen kunnen beleven.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Zijn dezelfde supporters die Blind en Tadic afbrandden. En kijk eens waar we nu staan.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap dat je denk dat we met deze 2 wel hadden gescoord, maar we mogen nog steeds maar 11 spelers opstellen. Ofwel, met deze 2 in de basis speel je toch een stuk aanvallender en dus met meer ruimte in de rug. De reden dat we nu 2x de nul hebben gehouden is mede te danken door de 5 verdedigers en de 4 middenvelders ervoor. Ga je met Berghuis en Bergwijn spelen, dan speel je een stuk minder compact en krijgt de tegenstander veel meer ruimte om te voetballen. Ik zou 1 van de 2 nog wel op de positie van Hlynsson willen zien. Denk dat beide heren Brobbey beter kunnen ondersteunen en gevaarlijk kunnen zijn met schoten uit de tweede lijn.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ga je terug naar 4-3-3 dan wordt het m.i. meteen weer een gatenkaas, ook met Kaplan en Hato in het centrum en Mannsverk en Henderson ervoor. Die extra verdediger is gewoon nodig om het compact te houden en rugdekking te verzorgen. Het is een noodverband en je kan de kwetsbaarheid met vier verdedigers niet meer repareren zo diep in het seizoen.

Ook Sosa komt nu een stuk beter tot zijn recht net als de back aan de andere kant doordat er rugdekking is ipv het gapende gat voor de wisseling van systeem. Tot het einde van het seizoen zal dit het moeten zijn.

Alleen wat andere accenten plaatsen vooraan om Brobbey wat meer bij te staan is wenselijk.
+1/-0