Transparent
Inloggen
Sluiten

Loodzwaar affiche voor Ajax in Conference League

5 maart 2024 20:31

Donderdagavond komt Ajax Europees opnieuw in actie als de thuiswedstrijd tegen Aston Villa op het programma staat. De Engelse club is bezig aan een ijzersterk seizoen en is in de Premier League hard op weg om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen.

In het seizoen 2008/2009 speelden beide teams ook al tegen elkaar in Europees verband. Destijds kwamen Aston Villa en Ajax elkaar tegen in de groepsfase van de UEFA Cup. De groepen bestonden toen nog uit vijf teams waarbij iedereen slechts één keer tegen elkaar speelde. Ajax verloor met 2-1 in Birmingham.

Vorig seizoen eindigde Aston Villa op de zevende plek in de Premier League waardoor het kwalificatie voor de laatste voorronde van de Conference League afdwong. Daarin werd overtuigend van Hibernian gewonnen, waarna in de groepsfase ook werd afgerekend met Legia, AZ en Zrinjski Mostar.




Tags

conference villa affiche kwalificatie loodzwaar birmingham hibernian ijzersterk legia mostar uefa voorronde zrinjski

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos