Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Ajax knokt zich in blessuretijd naast Bodø/Glimt


Tijdstip
15 februari 2024
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Ajax knokt zich in blessuretijd naast Bodø/Glimt; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax knokt zich in blessuretijd naast Bodø/Glimt

Vanavond speelde Ajax zijn eerste wedstrijd in (tussenronde van) de Conference League. Ajax speelde een zwakke wedstrijd, maar scoorde nog 2x in de blessuretijd, waardoor de 0-2 achterstand werd goedgemaakt. Branco van den Boomen (uit een penalty) en Steven Berghuis waren de doelpuntenmakers. Van den Boomen maakte zijn rentree na blessureleed en Julian Rijkhoff maakte als invaller zijn debuut in het eerste elftal.

Ajax begon zonder Forbs en met Akpom aan de wedstrijd en ook Devyne Rensch begon weer in de basis. De verdediger nam de plek in van Borne Sosa.

In de eerste fase kleine kansjes voor zowel Ajax als Bodø, waar een voorzet makkelijk van Gooijer makkelijk in bereik van doelman Haug kwam. Aan de andere kant gebeurde hetzelfde bij een voorzet van Bjørkan.

Akpom was na 14 minuten dichtbij een goal na de bal te hebben meegekregen van Berghuis, maar via Haug en de lat ging de bal over.

Bodø/Glimt kwam twee minuten later op voorsprong. Hauge gaf de bal aan Grønbæk, die met Hato nog voor hem de bal listig richting de korte hoek schoot en daarmee ook Ramaj verraste en de 0-1 aantekende.

Nadat Evjen ruim naast had geschoten werd een kopbal van Brobbey worden geblokt en zo gingen een aantal kleine kansen over een weer. Gooijer zijn schot werd nog makkelijk gepakt door Haug.

Na iets meer dan een half uur speler kwam Taylor in schotpositie net buiten het strafschopgebied, maar zijn schot ging ruim over.

Henderson kreeg een kleine 10 minuten voor de rust een schotkans, maar ook deze kans werd gered. Ramaj bracht Ajax in de problemen met een slechte pass, maar Sörli benutte de mogelijkheid niet. Vlak voor rust kreeg Akpom na een goede een twee met Brobbey wederom een kans, maar de spits schoot over de goal.

Ajax ging met een 0-1 achterstand de rust in. Na de pauze keerde Devyne Rensch niet meer terug. Hij werd vervangen door Sosa.

Na een uur spelen een gigantische kans voor Akpom. Brobbey kreeg de bal ingespeeld door Gooijer en hield deze goed vast en legde de bal klaar voor Akpom. In plaats van te schieten wilde de spits nog een keer de verdediger uitkappen en was de kans verkeken.
Hierna mocht Akpom het veld verlaten en kwam Forbs in de ploeg.

Bodø kwam een minuut later op 0-2. Na slordig inleveren door Tristan Gooijer maakte Grønbæk na een combinatie met Evjen zijn tweede goal van de avond.

Ajax probeerde aan te zetten, maar echte kansen leverde het niet op. Een voorzet van Henderson werd half verwerkt door Haug, maar Hlynsson kon uit de tweede kans niets creëren.

Na 70 minuten een klein lichtpuntje, Branco van den Boomen maakte zijn rentree na blessureleed en loste Kenneth Taylor af.
Waar de Noren omvielen met blessures, kon Ajax nog steeds weinig creëren.

Brobbey kreeg DE kans om de marge te verkleinen. Na een voorzet van Berghuis vanaf links kwam de spits vrij in de 16 en leek de bal vrij in te kunnen koppen, maar de bal eindigde naast. Als de bal er wel in was gegaan had de VAR nog wat werk te doen gehad, maar dat was nu niet nodig.

De Noren vonden zich bijna in een nog betere uitgangspositie voor volgende week, maar Žugelj wilde de bal breed leggen na een tegenaanval maar vond Kapskarmo niet.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Ajax een penalty, nadat Brobbey werd vastgehouden. Bjortuft werd met rood van het veld gestuurd na ingrijpen door de VAR, waar hij eerst geel ontving. Branco van den Boomen ging achter de penalty staan en schoot hem hard achter de Noorse keeper en zo stond het weer 1-2.

Hierna een dubbele wissel. Anton Gaaei verving Tristan Gooijer en Julian Rijkhoff mocht zijn debuut maken als invaller voor Kristian Hlynsson.

Rijkhoff had bijna een droomdebuut toen hij zich aan een omhaal waagde, maar de bal ging ruim over het Noorse doel.

In de laatste minuut van de blessuretijd kwam alsnog op 2-2. Na een voorzet van Sosa redde doelman Haug slechts half en de bal kwam uit bij Steven Berghuis. De rechtsbuiten plaatste de bal over de doelman in het lege goal en zo kwam Ajax nog op gelijke hoogte en houdt het hoop op de volgende ronde.


Berghuis: "Zij speelden ons gewoon weg"

Berghuis was opgelucht na de comeback van Ajax in blessuretijd. De aanvoerder vatte de slot fase als volgt samen: "We krijgen een penalty en zij krijgen een rode kaart. Een blessuretijd van 7 minuten en het publiek gaat weer achter ons staan. Alles op de aanval en op het laatste moment maak je hem nog en ga je nog met een redelijk goede uitgangspositie naar Noorwegen. We moeten daar wel veel beter gaan spelen om deze ploeg te verslaan. We zullen goed moeten terugkijken waar ze ons weg spelen. Als elftal moeten we het veel beter doen en goed naar onszelf kijken hoe we hebben gespeeld."

Als aandachtspunt noemt Berghuis bijvoorbeeld het druk zetten op het middenveld. Volgens Berghuis ging het daar vooral mis vandaag: "Zij speelden ons gewoon weg en dan kom je in grote ruimtes. Zij zorgen er dan voor dat je uit positie staat als je weg in balbezit komt en dan kom je niet tot aanvallen. Bij de 0-2 probeert Tristan tussen twee man er doorheen te komen. We moeten het in het voetbal zoeken en dat was onvoldoende vandaag."


Hato: "De korte hoek moet van mij zijn"

Jorrel Hato erkende dat Ajax vandaag moeite had met het druk zetten op de Noren: "Ze komen er voetballend heel goed onderuit en dat zie je heel goed bij de eerste goal. Daar hadden we moeite mee. Ons plan was om met Brian en Chuba hun twee centrale verdedigers onder druk te zetten en ze naar de zijkant te dwingen."

Bij de 0-1 stond Hato tussen het doel en doelpuntenmaker Grønbæk in. De middenvelder van Bodø/Glimt schoot de bal slim in de korte hoek, waar zowel Hato als Ramaj hem niet verwachtten. Hato was zich bewust en erkende dat de korte hoek voor hem moest zijn.

Na een lange serie gespeelde te hebben links centraal begon de jonge verdediger vandaag als linksback. Dat was ook voor hem even wennen: "Linksback is toch weer anders dan links centraal. Die omschakeling was wel weer even anders. Het is de keuze van de trainer en daar ga ik mee akkoord. Als ik daar moet staan, dan sta ik er. Zelf vind ik dat ik meer comfortabel speel centraal achterin, maar als ik linksback sta dan sta ik er."


Van 't Schip: "We speelden heel statisch"

John van 't Schip erkende dat Ajax uit de dood was opgestaan in de blessuretijd, maar wilde niet spreken van een hosanna stemming: "Het publiek ging erachter staan, dat was heel belangrijk. In die laatste fase hebben we het recht kunnen trekken en weer gelijk kunnen maken. We speelden tegen een heel gedisciplineerde ploeg en kwamen er moeilijk doorheen. In de uitbraken waren ze heel efficiënt, zoals de tweede goal waar ze een fout gelijk afstraffen."

Zeker verdedigend is Ajax de laatste tijd erg zwak en ook vandaag was het kwetsbaar, zeker bij de tweede goal van Bodø/Glimt. Van 't Schip hierover: "Iedereen weet waar we staan en dan we met dit elftal ineens moeten verdedigen, maar daar hebben we het elftal niet voor. Wij moeten vooruit voetballen en dat was vandaag gewoon te weinig. We speelden heel statisch en de bal ging rond zonder druk te geven. Als je tegen zo'n ploeg speelt en veel spelers zijn niet in goede doen, dan wordt het heel lastig."

Devyne Rensch was weer terug van een blessure en speelde vandaag centraal achterin in plaats van linksback zoals tegen PSV. Hierdoor speelde Hato linksback tot de rust. Rensch kwam na rust niet meer terug op het veld na een signaal van de technische staf. Van 't Schip legde dat als volgt uit: "Ik vond dat Rensch goed speelde aan de bal. Hij gaf een paar keer een bal die net niet aankwam. We dachten dat hij een uur kon spelen, maar we kregen het signaal dat we hem beter uit voorzorg konden wisselen. Sosa kwam erin en deed het goed in de tweede helft."


Brobbey: "ik moet gewoon mijn eigen ding blijven doen"

Brian Brobbey had vandaag wederom tegenstanders die het fysieke niet schuwden en de aanvaller een lastige wedstrijd probeerden te bezorgen. Dat is iets wat we de laatste tijd steeds meer zien. Volgens Brobbey moet hij vooral zijn eigen ding blijven doen: "Het is wel frustrerend maar ik moet gewoon mijn ding blijven doen en mijn koppie erbij houden. Vandaag heb ik hard gewerkt en ik had natuurlijk die ene kans die erin moest."

Brobbey stond op scherp en had bij een gele kaart de wedstrijd in Noorwegen moeten missen. Waar de jonge aanvaller regelmatig fel reageerde als verdedigers de grenzen op zoeken liet de speler zich vandaag niet gek maken: "Ik ben lekker rustig geworden. Mijn broer spreek ik er vaak over en hij vond ook dat ik rustiger moest worden. Ik ben sowieso een slimme jongen. Als ik tegen de scheids ga schreeuwen, krijg ik hem denk ik wel meer tegen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Gronbaek ('16)
Goal
0-2 Gronbaek ('63)
Goal
1-2 Branco van den Boomen ('90, penalty)
Goal
2-2 Steven Berghuis ('90)
Scheidsrechter
Nobre (Por)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FK Bodø/Glimt: Moe ('37)
Kaart
Ajax: Tristan Gooijer ('85)
Kaart
Ajax: Jordan Henderson ('87)
Kaart
FK Bodø/Glimt: Bjortuft ('90)

Opstelling Ajax

Chuba AkpomBrian BrobbeySteven Berghuis


Kenneth TaylorKristian HlynssonJordan Henderson


Devyne RenschJorrel HatoJosip ŠutaloTristan Gooijer


Diant Ramaj

Wissels:

'46 Borna Sosa voor Devyne Rensch
'63 Carlos Forbs voor Chuba Akpom
'71 Branco van den Boomen voor Kenneth Taylor
'90 Anton Gaaei voor Tristan Gooijer
'90 Julian Rijkhoff voor Kristian Hlynsson


Opstelling FK Bodø/Glimt

HaugeEvjenSorli


GronbaekBergBrunstad


BjorkanGundersenMoeWembangomo


Haug

Wissels:

'25 Saltnes voor Brunstad
'46 Gulliksen voor Sorli
'74 Bjortuft voor Gundersen
'74 Zugelj voor Hauge
'81 Kapskarmo voor Gronbaek


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 3 3-3 (1-2)
 1 3-2 (2-1)
 1 2-0 (1-0)
 1 2-1 (1-1)
 1 2-0 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
10  1 2-1 (1-0)
11  1 2-1 (2-0)
12  1 2-0 (1-0)
13  1 4-2 (2-1)
14  1 2-1 (1-0)
15  1 2-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Brian Brobbey (36 -> 5,0)
2. Branco van den Boomen (21 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (13 -> 3,0)
4. Niemand (11 -> 2,0)
5. Jorrel Hato (8 -> 1,0)
6. Julian Rijkhoff (3 -> 0,0)
6. Jordan Henderson (3 -> 0,0)
8. Kristian Hlynsson (2 -> 0,0)
8. Chuba Akpom (2 -> 0,0)
8. Borna Sosa (2 -> 0,0)
8. Tristan Gooijer (2 -> 0,0)
12. Diant Ramaj (1 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
13. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Mika Godts (0 -> 0,0)
13. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
13. Josip Šutalo (0 -> 0,0)
13. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
13. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
13. Gaston Avila (0 -> 0,0)
13. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
13. Silvano Vos (0 -> 0,0)
13. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
13. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
13. Jakov Medić (0 -> 0,0)
13. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
13. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Carlos Forbs (0 -> 0,0)
13. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
13. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
13. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
13. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
13. Anton Gaaei (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
13. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
13. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
13. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
13. Daley Blind (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
13. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
13. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
13. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Antony (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
13. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
13. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden (gewijzigd)
Thuis gaat het meestal nog wel aardig dus ik denk dat er best een gelijkspelletje inzit.

Update: klopte wel. Behalve dat het wel aardig ging.
+1/-2

3 maanden geleden
Dit Ajax is aangeschoten wild.
Met Taylor, Sutalo, Forbs, Berghuis, Rensch, Sosa/Martha in de basis kan je zo 3-0 winnen of 0-3 verliezen. Is niks over te zeggen.
Ramaj-Gooijer-Kaplan-Hato-Rensch-Henderson-Tahirovic-Akpom-Hlynsson-Brobbey-Berghuis.
+4/-0

3 maanden geleden
Misschien Kaplan eens proberen in de plaats van Sutalo.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Misschien Van den Boomen als CV opstellen.
Ik kan me niet voorstellen dat hij verdedigend minder is dan Sutalo of Kaplan.
Wat VdB wel voor heeft op deze spelers is een goede inspeelpass en lange pass.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Sutalo ben ik met je eens maar Kaplan kunnen we toch niet weten?
Daarbij wat ik van v d Boomen gezien heb is zijn passing, ook niet altijd goed, maar verder was hij ook niet sterk in de persoonlijke duels.
Zijn excuus is dat in zijn tijd iedereen als een drol speelde, probeer je dan maar eens te onderscheiden.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Als dat maar goed gaat tegen Bobo klimt
+1/-0

3 maanden geleden
Het is een fysieke ploeg die veel meters maken en sterk is op de counter, maar zelf ook kwetsbaar is in de omschakeling. En laten wij nou net een selectie vol prima donnas hebben die te lui zijn mee te verdedigen, totaal niet kunnen en willen omschakelen en die met een slakkengang aanvallen omdat ze het én niet zien én het überhaupt toch niet kunnen uitvoeren als ze het al zouden zien.

De volgende afgang dient zich alweer aan.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Jij hebt er zin in vanavond lees ik. 🤣🤣🤣
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Dit Ajax kan van elke club in de CL winnen, maar tegelijkertijd kunnen ze er net zo hard tegen elke tegenstander met 0-3 af gaan. Ik ben het met iedereen hierboven eens dat Sutalo nog niet het gewenste niveau is, maar ik zie toch liever dat onze backs wat beter gaan presteren. Ik weet zeker dat als Sutalo zich alleen hoeft te richten op z'n eigen positie dat hij beter uit de verf komt. Kan niet zijn dat dit het niveau is van een ervaren international van Kroatie.

Voor vanavond: Alles geven, hopen dat de kansen die we krijgen erin gaan en dat de spelers Bodo het vizier niet op scherp hebben staan. Heb er wel vertrouwen in dat we 3x scoren. Ben ook bang voor 3 goals tegen... Maar om het toch positief te houden, de VAR keurt 1 goal van Bodo af. Dus 3-2 overwinning!!!
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Aankondiging:

Indien er weer kaboutervoetbal plaatsvind en we dus weer kansloos het schip ingaan (terwijl we dus nog niet eens weten hoe we moeten roeien) zijn er dan, hypothetisch gezien, ook vrijwilligers om zich te melden bij de ArenA om zelf dan maar eens goed onder de neus van Johnny een balletje te trappen?

Eerst op de training en daarna in de ArenA ofcourse. Vrijwillig! En we pakken wel door want er moet immers flink wat gebeuren.

Mijn favo posities zijn linkshalf en doelman bytheway.

Erelijst: als keeper een penalty gescoord, als linkshalf koning van de assist met als voorbeeld Richard Witschge en op een haar na bijna kampioen geworden.

Dat laatste: verkeerde indeling van een team met veel oudere en fysiek veel sterkere spelers waardoor we 2x kansloos waren.

Roept u maar!

(Voor de grap...)
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
A. Dit Ajax is bij lange na niet geil genoeg om al vurig combinerend een goal te maken.

B. Je kan geen goal maken als je niet vooruit doorcombineert maar telkens weer voor de weg terug kiest. Het is bangig en ook vooral ook risicoloos.

Los je dit op dan blaas je elke tegenstander van het veld. Zelfs met dit team.

Hoe ik dat weet? Kijk maar eens goed terug hoe Erik ten Hag de ploeg liet voetballen.

Goaltjesgeil en vurig combinerend alsof er bij de spelers inwendig een brand geblust moest worden.

Zo.
+2/-0

3 maanden geleden
De noren combineren sneller en nauwkeuriger. Ajax is weer ouderwets onnauwkeurig, traag en breiend over te veel schijven. Alles en iedereen loopt alleen maar terug bij het tegendoelpunt zonder de tegenstander aan te pakken en wat een ruimte wordt er weer weggeven op de vleugels zeg. Ze leren het echt niet, nul comma nul inzicht.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Dat is dus ook wat ik zie.

Zijn we een keer een beetje gevaarlijk dan ist ook nog eens uit de counter...

Nou nou. En dat in eigen huis...

Tsja...
+2/-0

3 maanden geleden
Het lukt niet eens om een medespeler aan te spelen die 5 meter verder staat en niet eens onder druk.... wtf zijn ze aan het doen...
+3/-0

3 maanden geleden
Fysiek zijn we ook zwakker, en zelfs conditioneel lijkt wel, en dat is heel gek. Taylor wederom zwakste schakel.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik zeg einde oefening want John van 't Schip weet het zelf ook niet meer.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Alle respect voor Schippie, maar ik snap wat je zegt. Ik gok alleen niet dat een ander het verschil nu maakt.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Jawel. Het gaat om die jongens eerst maar eens aanpakken op inzet EN als er wat fout gaat.

In de tijd van Co Adriaanse, wie niet in beweging was kon zich opdrukken. Structureel. Gevolg overal op het veld driehoekjes AA Gent werd weggeblazen.

De zweep moet er veel en veel meer over. Het is allemaal zo lief, voorzichtig en vrijblijvend.

Denk je dat Erik ten Hag de boel liep te kontkussen en te aaien. No f@#king way!

Wij zijn Ajax bloed op shirt want wij zijn de beste mentaliteit bracht hij erin.

Hoe? Door de spelers te laten geloven dat als je kneiterhard werkt (ook aan je ontwikkeling) door elke dag te doen wat je zo leuk vind kun je boven jezelf uitstijgen en flink ook!

Maar wel SAMEN ALS TEAM hard werken.
Ja en als je dat stug volhoudt blaas je elke tegenstander van het veld.

Klaar. Probleem opgelost. Nu nog een trainer die deze manier van werken voor staat en de jongens voor hun donder schopt als ze verzaken.

Zo.
+3/-0

 
3 maanden geleden
… heel goed verwoord, dank je wel. Dit is Ajax 2024, zwak en lekker na de training op de playstation of mobiel… en als je boos wordt als trainer gaan ze tegenwoordig huilen en word je aangepakt/aangeklaagd. Softe klote generatie watjes 🙈
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Graag gedaan!

Wat je zegt: softe social media en playstation generatie met dan wel een grote bek van hier tot Tokyo als ze dan eens een incidentele keer winnen en de nul houden.

Met die Taylor als toonbeeld van hoe het niet moet.
Ook niet buiten het veld met dat aandachtsgeile geld zoekende stiekem kan ik eigenlijks helemaal niks tutje.

Kom op zeg. Die Taylor of hij is het voetballen verleert of hij gebruikt zijn ballen voor alleen je weet wel..

Ik zou me ook niet kunnen focussen als ik overdag de tel kwijt raak. Laat staan na de wedstrijd of training het krachthonk in wetende wat je thuis hebt.

Slap patatje waar zelfs een Belg zich voor zou schamen.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Lol dat dus …. Toch nog een beetje plezier vanavond.
+2/-0

3 maanden geleden
Armoede troef...
Er zit totaal idee achter... 2 gaan druk zetten en de rest lijkt naar achter te lopen.
Aan het niveau kun je niet veel meer veranderen, maar Van het Schip had inmiddels wel voor kunnen zorgen dat alle 11 hetzelfde spelletje spelen. Hopelijk volgend jaar een geschikte coach voor de groep. Maar wie wil er een groep gaan coachen waarvan er hooguit 5 in de gehele selectie het minimale niveau hebben dat je zoekt.

We hebben nog geen kans gecreëerd!!!!
Rensch, Sutalo, Gooien, Taylor, Berghuis en Akpon horen niet eens op de bank te zitten. Laat staan in de basis.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Gooijer voordeel van de twijfel…. Voor de rest heb je gelijk.
+1/-2

3 maanden geleden
Ook op dit niveau heeft Ajax op dit moment niets maar dan ook helemaal niets te zoeken. Het is voornamelijk breien, tikkie breed, tikkie terug en dan nog in een uitermate traag tempo. Niet een kans gecreeerd en weer een tegengoal waarbij het verdedigen kinderlijk amateuristisch werd uitgevoerd en een kans tegen ook meteen een tegengoal opleverde. Het spel van Ajax kenmerkt zich door traagheid, voorspelbaarheid en onnauwkeurigheid. Te veel spelers zijn niet Ajaxwaardig
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Voor diegene die weer zeggen dat het aan de spelers ligt: Die van Bodo zijn individueel echt nog stukken minder. Maar die spelen in een duidelijk systeem dat hun sterktes benadrukt en hun zwaktes camoufleert. Rennen zich de longen uit hun lijf. Gewoon simpele harde werkers die vertrouwen krijgen van hun trainer. Een trainer die weet waar hij mee bezig is ipv de vier muppets die sinds ten Hag trainer van Ajax hebben mogen acteren.

Ajax onder de laatste vier trainers heeft geen ingeslepen systeem. 4-3-3 is heilig ook al heb je daar de spelers niet voor. Spelers worden na één helft geslachtofferd terwijl jeugdspelers onbeperkt krediet krijgen en/of steeds op een andere positie moeten spelen waardoor het nooit één geheel wordt. Het lijkt gewoon alsof Berghuis en Taylor hier hun debuut maken.

Taylor die weer terugsjokt bij het doelpunt. Nee dan Bodo waar de gehele ploeg bij de spaarzame counters van Ajax terugrent alsof hun leven er vanaf hangt. Ajax de laatste twee seizoenen bouwt helemaal nergens aan, werkt nergens naartoe. Vastigheden creëer je niet door constante wisselingen en 0,0 vertrouwen in aankopen tonen. Iedere wedstrijd is het weer alsof ze voor het eerst samen op het veld staan en iedere wedstrijd een compleet andere tactiek gebruiken terwijl het week in week uit exact hetzelfde trage geschuif is.

Het is al jaren zo, m.n. Europees, dat hard werken het van talent wint omdat het talent niet bereidt is om hard te werken.
+9/-0

 
3 maanden geleden
Hlynsson als linksbuiten is lachwekkend. Je hebt nul dreiging in de diepte, die Noren konden de gehele rechterkant op eigen helft gewoon open laten. Tja, dan houdt alles op.

En dan Akpom erbij, en achterin weer alles omgooien. Sorry hoor maar op deze manier coach je je eigen team kapot. Onbegrijpelijk.
+3/-0

3 maanden geleden
Slim plan Sjon!

Sosa er in voor de voorzetten en dan Akpom, je gevaarlijkste kopper, van plek laten wisselen met Hlynsson. Hem linksbuiten zetten en Hlynsson die veel kleiner is en niet durft te koppen bij Brobbey zetten.

Zelden zoiets onnozels gezien van een trainer van Ajax.
+5/-0

 
3 maanden geleden
En toch blijft deze trainer vasthouden aan "Het Ajax systeem"...
We worden weggespeeld. hebben geen links en rechtsbuiten die in vorm is. en we komen een mannetje te kort op het middenveld en toch gaan we niet naar een 4-4-2 of 5-3-2

Brobbey en Akpom samen in de spits met Berghuis en Hlynsson er kort achter. Dan kun je met vd boomen en Henderson wat gecontroleerder spelen en zou de verdediging wat meer rust moeten krijgen
+2/-0

3 maanden geleden
Ok ik neem mijn woorden over Gooijer terug….
+3/-0

3 maanden geleden
EINDELIJK ….. Taylor wegwezen. Bedenk even allemaal, Ajax Amsterdam tegen …. Bodo wie?? Weggespeeld dus 😔
+4/-0

3 maanden geleden
Het waren 7 “fantastische” minuten …
+5/-0

 
3 maanden geleden
Volgende week met dit team beginnen en Taylor ef nooit meer in.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Bergwijn en Taylor zijn mits fit de eerste namen op het wedstrijd formulier. 99,9% dat hij gewoon in de basis blijft.
+1/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
We missen Bergwijn, daar moeten we reeel in zijn. Zijn cijfers waren niet best maar je had tenminste een normale linksbuiten. Dat geschuif met Hlynsson, Forbs en Akpom op links - die er allemaal niets van bakken op die positie - wordt niemand vrolijk van. Op het middenveld moet je gewoon spelen met een blok Van den Boomen en Hendersom, liefst met Berghuis op 10 maar dat kan niet want we hebben geen rechtsbuiten. Linksback is niet te redden, maakt niet uit wat we daar doen, blijft drama. Dus ja, leg de puzzel maar.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Je eerste 3 woorden zeggen alles over dit seizoen...
Je hebt gelijk dat we hem missen, maar tegelijkertijd heeft zijn de aantal geslaagde acties dit seizoen op 1 hand te tellen... Zegt vooral iets over het niveau de rest van de voorhoede en de breedte van de selectie.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Gewoon Forbs opstellen, hij is de volgende linksbuiten. Klaar. Niet dit geschuif, Schip schuift heel zijn ploeg de afgrond in.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit bewijs gezien dat Forbs een linksbuiten is. Hij heeft zijn beste wedstrijden op rechts gespeeld.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ga toch weg, we missen niets aan Bergwijn. Delaatste 14 minuten of zo speelde wij eindelijk weer met 11 man. Met Bergwijn en Taylor speel je met 9 man.
+2/-0

3 maanden geleden
Hato bakt er niks van, zoveel ophef over die gozer is misplaatst!!
+1/-1