Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax donderdagavond voor het eerst in Conference League

13 februari 2024 23:02

Ajax speelt donderdag voor het eerst in de clubhistorie een wedstrijd in de Conference League. In de Johan Cruijff ArenA is FK Bodø/Glimt de tegenstander, de regerend kampioen van Noorwegen.

In de clubhistorie speelde Ajax nog niet eerder tegen FK Bodø/Glimt. Wel speelde het 6 keer eerder tegen een Noorse club en dat liep vaak heel moeizaam. Slechts 2 keer werd er in Amsterdam gewonnen, 3 keer eindigde het duel in een gelijkspel en 1 keer werd er zelfs verloren.

Voor FK Bodø/Glimt begon het Europese avontuur dit seizoen in de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Na achtereenvolgens Bohemians 1905, Pyunik en ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe uitgeschakeld te hebben, kwam het in de groepsfase terecht. Daar eindigde het achter Club Brugge op een tweede plek. Wel lukte het om Besiktas en Lugano onder zich te houden.




Tags

conference glimt acs arena besiktas bohemians brugge gheorghe kwalificatieronde lugano noorwegen osk pyunik sepsi sfantu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht