Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenOok hekkensluiter FC Utrecht verslaat Ajax en passeert de Amsterdammers op de ranglijst


Tijdstip
22 oktober 2023
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ook hekkensluiter FC Utrecht verslaat Ajax en passeert de Amsterdammers op de ranglijst; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ook hekkensluiter FC Utrecht verslaat Ajax en passeert de Amsterdammers op de ranglijst

Helaas heeft Ajax na de interlandbreak de slechte reeks niet om kunnen keren. Nadat Ajax eerst op een 2-0 achterstand kwam, bracht de sterk spelende Hlynsson Ajax op 2-2 met 2 knappe goals. Steven Bergwijn zette Ajax op ene 2-3 voorsprong uit een penalty, maar helaas zorgden Toornstra en Fraulo ervoor dat de 3 punten in Utrecht bleven en zakte Ajax na de 17e plaats.

Na de interlandperiode mocht Ajax de competitie weer hervatten met een lunchwedstrijd uit bij FC Utrecht. De vaak lastige wedstrijd was nu nog meer uitgelicht, omdat Utrecht hekkensluiter is en Ajax 16e stond bij het begin van de wedstrijd. Ajax had 4 wissels ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen AZ. Josip Šutalo was weer terug, waardoor Jakov Medic, weer zijn plek afstond. Verder begonnen Sosa, Hlynsson en Tahirović in plaats van Avila, Van Axel Dongen en Vos. Hato stond weer links centraal achterin.

Het begin was niet heel spectaculair met een kans voor Bergwijn na een voorzet van Forbs en Hlynsson na het goed vasthouden van de bal door Brobbey. Beide keren redde Barkas. Utrecht zette daar een kopbal van Flamingo tegenover die Gorter makkelijk kon vangen. Na een half uur spelen schoot eerst Labyad recht op Gorter, waar Bergwijn aan de andere kant hetzelfde deed met een schot recht in de handen van Barkas.

10 minuten voor de rust kwam de tot dan grootste kans van de wedstrijd, Bergwijn stormde op en legde af op Hlynsson om de jonge IJslander een vrije schotkans de bieden die helaas naast eindigde.

Een minuut voor de rust was dan toch de ban gebroken. Boussaid zette de bal voor en Sosa kopte de bal weg, maar deed dat recht door het midden. Ryan Flamingo stond klaar op de rand van de 16 en schoot de bal in de linkerhoek achter Gorter en werd het 1-0 voor FC Utrecht. In de blessuretijd volgde nog een schot van Boussaid, maar dit schot eindigde net naast. Met een achterstand voor Ajax gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Heel snel na de rust bracht van der Hoorn zijn voormalige club in nog grotere problemen. Uit een corner kopte de verdediger in en Gorter leek te redden. Maar Higler kreeg een bericht van de doellijntechnologie dat de bal helemaal over de lijn was geweest en dus werd het 2-0. Ook de VAR besloot dat het een doelpunt was en dus werd de misère voor Ajax nog groter.

Maar Ajax kwam weer snel terug in de wedstrijd. In de 52e minuut waren er voorzetten van Sosa en Gaaei die werden weggewerkt, maar Sosa kreeg nog een kans op een voorzet. Hij vuurde een bal af wat tussen een schot en een voorzet in zat, maar Hlynsson stuurde de bal heel handig met zijn borst in de verre hoek en zo werd het weer 2-1.
En het scenario voorzet Sosa en doelpunt Hlynsson was 2 minuten later weer het recept. Taylor stuurde Sosa diep, die goed voorzet en met een heerlijke volley passeerde de IJslander Barkas wederom in de verre hoek en zette Ajax naast Utrecht, 2-2.

Hierna kreeg Ajax wat meer zelfvertrouwen, al was dat bij Bergwijn iets te veel. Hij schoot van heel ver recht op Barkas na een uur spelen. Iets hiervoor was Berghuis ingevallen voor Forbs.

In de 64e minuut mocht Steven Bergwijn aanleggen van 11 meter. Brobbey werd neergelegd door Flamingo en zo ging de bal op de stip. De aanvoerder stuurde de ervaren Griekse doelman de verkeerde kant op en zette Ajax op een 2-3 voorsprong.

Maar Utrecht was ook nog niet klaar. Nadat Bergwijn en Brobbey de bal verspeelden aan Sagnan, counterde FC Utrecht snel en kwam Flamingo vrij in de 16 meter. Hij legde goed terug op de net ingevallen Toornstra die helemaal vrij gelaten was en de routinier maakte simpel de 3-3.

Gorter kon niet door en werd vervangen door Dion Ramaj. Vlak na de wissel legde Azarkan Sosa in de luren en de Kroaat maakte de overtreding en kreeg hiermee geel. Tahirović was de volgende die geel pakte die een kleine 10 minuten voor tijd Seuntjens hard afstopte om een aanval eruit te halen.

Een andere invaller aan Utrecht kant kon de thuisploeg vlak voor het verstrijken van de 90 minuut weer op voorsprong zetten. Lidberg kon vrij doorlopen na een misser van Šutalo, maar Ramaj wist te redden en een nieuwe achterstand te voorkomen.

Hierna werd er een plastic beker op het veld gegooid en werden beide ploegen naar binnen gestuurd door scheidsrechter Higler en werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Kort na de 2-0 was er ook al een beker gegooid en volgens protocol wordt de wedstrijd dan gestaakt. Nadat de wedstrijd een kleine 10 minuten stil had gelegen en er 8 minuten blessuretijd zou gaan volgen, hervatten de beide teams weer de wedstrijd.

Utrecht kwam scherp de kleedkamer weer uit en na een hele slechte pass van Šutalo, welke onderschept werd en Fraulo vrij voor Ramaj werd gezet wist de middenvelder Ramaj te passeren en stond Ajax weer op achterstand. Ook na deze 4-3 werd er weer een plastic beker gegooid en lag de wedstrijd nogmaals kort stil.

Steijn gooide nog zijn laatste 3 wissels in om vol voor de 4-4 te gaan en bracht Akpom, Mikautadze en Van den Boomen in. Echt grote kansen leverde dit niet op, behalve een schotkans voor Bergwijn die hoog over schoot. Bij de laatste kans kwam Ramaj nog mee naar voren, maar na 98 minuten floot Dennis Higler af en passeerde FC Utrecht de Amsterdammers op de ranglijst en vindt Ajax zichzelf terug op de 17e plaats.


Steijn: "Het is een mokerslag"

Maurice Steijn werd geconfronteerd met het feit dat Ajax nu 8 wedstrijden op rij niet heeft gewonnen. Cristian Willaert vroeg de trainer hoe hij hier nu staat, waarbij Steijn aangaf dat het vooral met een dubbel gevoel was: “We kregen op twee ongelukkige momenten de doelpunten tegen, zo vlak voor en vlak na de rust. Gelukkig toont de ploeg veerkracht en komen we toch 2-3 voor. Dan gebeurt er nog genoeg. Het wordt 3-3 en het wordt gestaakt. Bij de hervatten heb ik de jongens meegegeven om het punt te koesteren en voor de overwinning te gaan, maar je ziet hoe je hem dan weggeeft.”

Over zijn eigen positie werd de trainer ook gevraagd. Als je als Ajax trainer 8 wedstrijden op rij niet wint, wordt de trainerspositie wankel en Steijn werd gevraagd of hij er begrip voor zou hebben als de directie er voor zou besluiten om hem te ontslaan: “Het enige wat ik kan doen is bij mezelf blijven en met deze ploeg aan de slag. Ik zie nog steeds veerkracht als we bij 2-0 achter de rug rechten en terugkomen naar 2-3. Het is een mokerslag. Op basis van de resultaten zou ik er begrip voor hebben als de directie dat zou besluiten, maar op basis van wat we hopelijk kunnen bewerkstelligen niet.


Bergwijn: "Als je terugkomt van een achterstand, dan mag je hem gewoon niet meer verliezen"

“Ik sta hier gewoon met een klotegevoel, weer verloren. Ik kan het eigenlijk niet begrijpen.” Met deze veelzeggende woorden reageerde aanvoerder Steven Bergwijn op met welk gevoel hij voor de camera stond. De linksbuiten vulde dit nog aan: “Ik denk dat als je hier drie keer scoort en je terugkomt van een achterstand met nog 20 minuten te gaan, dan mag je hem gewoon niet meer verliezen. Als je ziet hoe we de goals tegen krijgen, dat is veel te makkelijk.”

De volgende vraag die gesteld werd, was de vraag of Bergwijn een opgaande lijn zag om uit de problemen te komen met deze technische staf. Daarover zei de international: “We moeten het met zijn allen doen en werken keihard. Ik doe mijn uiterste beste elke dag. Het is niet goed genoeg, anders zouden we niet staan waar we nu staan. Ook toen ik de supporters ging bedanken probeerde ik ze ook mee te geven dat wij ons uiterste best doen en ook niet in deze positie willen staan.”


Hlynsson: "We moeten scherper zijn op counters"

De jonge IJslander Kristian Hlynsson mocht voor het eerst voor de camera verschijnen na een wedstrijd van het eerste elftal. De middenvelder scoorde twee keer bij zijn tweede basisplaats. Met deze twee goals leek hij de held van de wedstrijd te worden, maar dat liep anders. Willaert vroeg de IJslander hoe hij zelf naar kijkt, waarop hij reageerde: “Het voel slecht. Het was niet best. We komen 2-3 voor en dan moeten we dat vasthouden. In de rust werd gezegd dat we moesten focussen en we beter moesten samenwerken.”

De 2-1 was een doelpunt via de borst van Hlynsson, waarover hij zelf zei: “Ja ik scoorde met de borst. Het was een harde bal, dus ik kon er niet lang over nadenken. Het was een ingeving om het met mijn borst te doen. Dit is denk ik ook op de trainer nog niet gebeurd denk ik, dus het was de eerste keer.“

Na de 2-2 van Hlynsson en 2-3 van Bergwijn was er veel chaos, hoe keek de jonge middenvelder hier naar? Hlynsson: “Ik weet het niet zeker. Het was wel een chaos. We moeten scherper zijn op counters. Het is geen goed gevoel om de wedstrijd zo te eindigen.“


Karakteristieken

Uitslag: 4-3 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Flamingo ('45)
Goal
2-0 Van der Hoorn ('47)
Goal
2-1 Kristian Hlynsson ('52)
Goal
2-2 Kristian Hlynsson ('55)
Goal
2-3 Steven Bergwijn ('65)
Goal
3-3 Toornstra ('71)
Goal
4-3 Fraulo ('90)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Borna Sosa ('75)
Kaart
Ajax: Benjamin Tahirović ('83)
Kaart
FC Utrecht: Seuntjens ('90)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnBrian BrobbeyCarlos Forbs


Kristian HlynssonKenneth TaylorBenjamin Tahirović


Borna SosaJorrel HatoJosip ŠutaloAnton Gaaei


Jay Gorter

Wissels:

'59 Steven Berghuis voor Carlos Forbs
'74 Diant Ramaj voor Jay Gorter
'90 Georges Mikautadze voor Borna Sosa
'90 Branco van den Boomen voor Benjamin Tahirović
'90 Chuba Akpom voor Kenneth Taylor


Opstelling FC Utrecht

BoussaidDescotteBooth


FlamingoLabyadBozdogan


LeliendalSagnanVan der HoornNovoa


Barkas

Wissels:

'62 Azarkan voor Booth
'67 Seuntjens voor Descotte
'67 Toornstra voor Labyad
'67 Lidberg voor Boussaid
'79 Fraulo voor Van der Hoorn


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-1 (1-0)
 3 2-1 (2-0)
 3 3-1 (2-1)
 3 1-3 (1-0)
 2 1-1 (1-0)
 2 2-1 (0-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 3-2 (1-1)
10  1 1-3 (0-1)
11  1 1-3 (1-1)
12  1 1-3 (0-2)
13  1 1-3 (1-1)
14  1 1-3 (0-1)
15  1 2-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Kristian Hlynsson (55 -> 5,0)
2. Jorrel Hato (26 -> 4,0)
3. Niemand (16 -> 3,0)
4. Borna Sosa (12 -> 2,0)
5. Steven Bergwijn (5 -> 1,0)
6. Victor Jensen (3 -> 0,0)
7. Diant Ramaj (2 -> 0,0)
7. Benjamin Tahirović (2 -> 0,0)
7. Jay Gorter (2 -> 0,0)
7. Carlos Forbs (2 -> 0,0)
7. Anton Gaaei (2 -> 0,0)
7. Gerónimo Rulli (2 -> 0,0)
13. Mika Godts (1 -> 0,0)
13. Josip Šutalo (1 -> 0,0)
13. Brian Brobbey (1 -> 0,0)
16. Charlie Setford (0 -> 0,0)
16. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
16. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
16. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
16. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
16. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
16. Gaston Avila (0 -> 0,0)
16. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
16. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
16. Silvano Vos (0 -> 0,0)
16. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
16. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
16. Branco van den Boomen (0 -> 0,0)
16. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
16. Jakov Medić (0 -> 0,0)
16. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
16. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
16. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
16. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
16. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
16. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
16. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
16. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
16. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
16. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
16. Daley Blind (0 -> 0,0)
16. Victor Jensen (0 -> 0,0)
16. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
16. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
16. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
16. Youri Regeer (0 -> 0,0)
16. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
16. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
16. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
16. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
16. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
16. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
16. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
16. Antony (0 -> 0,0)
16. Jay Gorter (0 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
16. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
16. Youri Baas (0 -> 0,0)
16. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
16. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
16. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
16. Georges Mikautadze (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden (gewijzigd)
Tja..
Lateh we hopen dat Vd Hoorn speelt, geef ik ons nog kans.
+2/-1

10 maanden geleden
Als Volendam weet te winnen bij RKC, wat zeker niet ondenkbaar is dan is dit een rechtstreeks duel om de onderste plaats. Wie dat twee jaar geleden gezegd had die had nu pas vrij gekomen uit het gesticht.
+3/-1

10 maanden geleden
Hoop toch wel dat Hato weer centraal gaat spelen ipv Avila. Avila wil graag centraal, maar van Avila was al bekend dat hij teveel balverlies lijdt voordat hij naar Ajax kwam. Niet heel gek dat hij bij Antwerp op linksback stond, enigszins dramatisch als je op die plek balverlies lijdt. Ben benieuwd wanneer Steijn tot dezelfde conclusie komt. Maar eerlijk Hato is ook niet in z'n beste vorm laatste potjes.
+1/-0

10 maanden geleden
Hato doorschuiven naar middenveld, als nr 6. Als er iemand een verbindingspeler en tevens kan verdedigen met snelheid is dit Hato. Toen Ajax in het verleden Vurnon Anita en daarna Daley Blind op 6 plaatste ging het lopen. Het is de missing link op het middenveld. Omdat Vos en waarschijnlijk Rensch er niet bij zijn gewoon met Gaaei en Sosa als backs gaan spelen. Centrum Sutalo en Avila. Hopelijk is Tahirovic wel fit en kan met Taylor middenveld compleet maken. Ik denk echt dat onze beste speler met potentie Hato de missing link is op het middenveld. Zodra Kaplan fit is kan deze Avila vervangen en ziet de wereld er ineens weer heel anders uit en gaan we zelfs in Eindhoven winnen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Haha, denk je dat Kaplan wedstrijdfit en in vorm zal zijn voor volgende week? Lijkt me wat snel. Sterker nog, ik twijfel stiekem of we Kaplan ooit nog in actie gaan zien bij ons aller Ajax. Verder wel eens, ik zou Hato graag eens op 6 zien.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Wat je zegt met Blind en Anita pakte dat goed uit. Timber en Mazraoui hebben ze het ook geprobeerd en liep dat niet heel lekker. V.w.b. Hato zeker een keer het proberen waard
+1/-0

10 maanden geleden
Gorter - Rensch, Sutalo, Hato, Sosa - Vos, Boomen, Taylor - Berweijn, Mikautadze, Forbs
+1/-0

 
10 maanden geleden
Vosje zit alweer een schorsing uit. Moet ie nog even aan werken.
+1/-0

10 maanden geleden
Van middag 2 teams die als aangeschoten wild fungeren in de competitie. Ze zullen bij Ajax eerst het verdedigend eens op orde moeten krijgen. Zelfs Utrecht in de slechtste vorm ooit, zal tegen dit Ajax kansen denken te hebben. Jans is een trainer die ze dat geloof kan bijbrengen . Ik verwacht bij Utrecht uit, buiten een zeer vijandige sfeer een zeer fysiek spelend Utrecht.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik geloof nooit dat we hier gaan winnen.
+1/-0

10 maanden geleden
Wij komen voor en dan gaat er gestaakt worden. Ook daar mafkezen genoeg.
+1/-0

10 maanden geleden
Wat een slechte opstelling zeg hahaha. Nou zet maar een tientje op Utrecht, dit kan echt niet.
+2/-0

10 maanden geleden
Echt een hopeloze opstelling weer. Twee wingbacks die eigenlijk voorin willen spelen en geen zes (Tahirovic is dat niet). Op deze manier ga je dus weer volledig overlopen worden. Dit ga je zo echt niet halen. Steijn snapt er werkelijk helemaal, helemaal niets van. Wanneer komt er een einde aan deze ongelofelijke prut trainer??

En Rensch en Berghuis zijn werkelijk ALTIJD geblesseerd, vooral in wedstrijden waar de mouwen moeten worden opgestroopt.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Utrecht speelt 5-4-1 het kan dus nog erger. 0 creativiteit in dit elftal van Ajax.
Nog ff een nederlaag slikken vandaag, donderdag en zondag en we zijn van Steijn zijn bizarre opstellingen af.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik kijk nu ajax met een nieuwe bril maar erzit totaal geen lijn in spelers laten utrechters maar lopen vallen totaal niet aan. helpen elkaar voor geen meter! spelers staan op eilandjes.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Is er nu werkelijk geen betere speler binnen Ajax dan Tahirovic?
Steijn moet er echt uit.
+1/-0

10 maanden geleden
Waar zit ik naar te kijken ? 2 hoofdklassers ? Bij Ajax is alles dik maar dan ook dik onder de maat. Balbehandeling, handelingssnelheid, precisie, voetbalintelligentie het ontbreekt allemaal totaal. Het is complete armoede. Het elftal hangt van los zand aan elkaar, heeft totaal geen plan of ook maar een idee waar ze mee bezig zijn.
+3/-0

10 maanden geleden
Gelukkig is Steijn actief aan het coachen.... Ga toch weg met die man en neem je staf mee..
+2/-1

10 maanden geleden
Zielig zooitje, fijne zondag verder mannen. Ik taai af.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Geldt ook voor mij. De zon schijnt hier, lekker weer buiten. Ik ga lekker mijn hoofd leegmaken . Fijne zondag iedereen !
+2/-1

10 maanden geleden
Gelukkig is het einde Steijn hierna, moet wel toch?
Hoe kan je nou zo op een bank zitten man... Rot toch lekker op gast.
+2/-1

10 maanden geleden
Met deze stand 17e. Volgende pot PSV, plek 18 is realistischer dan de weg naar boven.
Laatste pot van Steijn? Of laten ze hem nog even aanklooien tegen PSV.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Laten hem deze week nog aankloten.
Na psv met nieuwe trainer aan de slag.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker Sutalo En Taylor ...
+2/-0

10 maanden geleden
Tahirovic is most bed player I seen in Ajax
+3/-0

10 maanden geleden
Elke week slechter en slechter... Dit kan toch helemaal niet? Wanneer wordt de weg naar boven ingeslagen? In 2050??
Dit doet gewoon serieus pijn aan mn ogen, zo slecht en slap allemaal..

Ik heb hier echt geen woorden meer voor..
+2/-0

10 maanden geleden
Man man man om helemaal gek van te worden, ik heb zelden tot nooit zo een slecht Ajax gezien, en ik ga al een tijdje mee. Een bekertje, hier gaan we weer…..
+3/-0

10 maanden geleden
Denk kijk de laatse 5 min nog ff na uurtje buiten met de hond. HAHAHAHAHA Sutalo 20 miljoen koste die gast.
Als Steijn er nu niet uitvliegen weet ik het ook niet meer.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Niks over de 2-1, 2-2 en 2-3?
Commentaar hebben is makkelijk, maar je club steun je door dik en dun.
+2/-3

 
10 maanden geleden
Tja, korte opleving. Het bewijs wellicht dat het er wel in zit, ergens heel diep. Misschien dat een andere coach het er wat vaker uit weet te persen.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Precies over de Ajax doelpunten hoor je hier niemand, maar als Utrecht scoort dan worden ze weer wakker.
Supporters hebben gewoon hun zin, effe paar bekertjes gooien en jahoor weer staken.
Snap best goed dat Ajax spelers er geen zin in meer hebben, als je elke wedstrijd hebt.
Programma van Ajax slaat ook helemaal nergens op.
Na volgende week heeft Ajax alle 4 de topploegen al gehad en PSV alleen Ajax dan.
Zo kan ik ook wel een 100 % score hebben.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Lulkoek. Heeft niks met de top 4 te maken dat wij zo slecht spelen... we winnen ook niet van GO Ahead, fortuna, excelsior, utrecht. Dit is gewokn VER ONDER DE MAAT
+3/-1

 
10 maanden geleden
Gek hè Bertje, dat we niet winnen van Go Ahead, die krijgen we pas volgend jaar 2 x
+1/-0

 
10 maanden geleden
Als je wekelijks volledig voor lul staat zou ik ook als supporter als klapvee steeds voor de buis blijven zitten en geen kritiek durven geven, want dan ben je geen echte supporter.
+5/-0

10 maanden geleden
Om te janken gewoon, dit Ajax...
+4/-0

10 maanden geleden
Gifbeker nog steeds niet leeg... Weer persoonlijke fouten, dat krijgen ze er blijkbaar nog steeds niet uit.... Volgend weekend zijn we hekkensluiter....

Zucht
+2/-0

10 maanden geleden
Gewoon een schande voor het Nederlandse voetbal.
Berghuis en Bergwijn mogen de veters van de jeugd nog niet strikken. Beide een schande vor het Nederlandse voetbal. Raken geen pepernoot maar kunnen ook de nadere niet beter later voetballen.
Brobbey scoort in het Nederlands elftal 1 doelpunt die iemand uit de efies ook zou maken. Kortom ook geen hoigvlieger. Is gewoon 7 tot 10 kg te zwaar. Zoals veel spelers in dit losse zand. Tegen Albron gaan we met 3 of 4 doelpunten verschil onderuit en PSV word misschien wel 10 tegen 1 of 11 tegen 2. Dat word een monsterscore. En Steijn en het bestuur zijn daar voor de volle 100% verantwoordelijk voor. Jan van Halst was en is een schande voor het Nederlands voetbal. Die kan beter in een mannenbar gaan werken dan kunnen E hem een keer goed legaal misbruiken. Wat een loser..Hij is en blijft voor Steijn gaan. We staan verdorie in de degradatie zone. Dat is nog nooit een trainer gelukt...
+2/-0

 
10 maanden geleden
Scoorde Brobbey bij Oranje?!
+2/-0

10 maanden geleden
De wedstrijd van donderdag gebruiken als test. Hato en Vos op middenveld. Hoe pijnlijk ook, maar bij gebrek aan beter toch Sutalo en Avila in centrum. Sosa kan tenminste een fatsoenlijke voorzet geven en mag links blijven staan.
+1/-0

10 maanden geleden
We kunnen hier van alles zeggen en schrijven, maar zo lang Steijn en zijn staf er zitten is het niks en word het niks
+2/-0

10 maanden geleden
de alom geprezen Hato is de de koning van het breed spelen, je kunt er gewoon op wachten wanneer het mis gaat. het is gewoon triest in het tempo wat onze centrale verdedigers op de mat leggen.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Hato,17 jaar...,is omringd door f-pupillen.De enige die nog wat kan,zegt genoeg over de rest van deze meer dan waardeloze selectie.Nog ruim 20 gifbekers staan paraat...G..........e!
+3/-0

10 maanden geleden
Als Steijn ook maar iets om Ajax zou geven, zou hij nu opstappen. Maar nee hoor; hij gaat gewoon door. Om gek van te worden dit.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Dan mis die dikke afkoopsom. En tuurlijk geeft hij niks om Ajax. Dat zijn er maar weinig
+2/-0

10 maanden geleden
En daar gaan we weer.. ja hoor Maurice, veerkracht?? Je bedoelt de verdedigingsfouten van Utrecht. Ik snap dat hij IETS moet zeggen en hoogstwaarschijnlijk zijn oprotpremie veilig dient te stellen (alleen als hij ontslagen wordt) moet er wel aan toevoegen dat Kristian Hlynsson al die zeer dure miljoenen spelers te kijk heeft gezet vandaag met 2 geweldige doelpunten (dat hij zeer slecht werd gedekt neemt niks weg van de manier van scoren).

Hoe nu verder? Er zit gewoon geen verbetering in, spaarzame 'aanvallen' en de tegenstanders krijgen volop ruimte dat moet VEEL beter want tegen die Engelsen en die "Eindhovenaren" krijg je meervoudig de deksel op je kop.

PS: Vind het altijd wel grappig als je nieuwslezers of commentatoren hoort zeggen over Ajax "de Amsterdammers" AKA bijeengeraapte miljoenen kostende, onder slechte leiding staande, groep (want een team mag je het zeker niet noemen)....
+1/-0

10 maanden geleden
Sorry, maar t s over met Stein! En geen gesukkel meer, maar een echte trainer voor de groep nu!
+3/-1

 
10 maanden geleden
Net zoals Schreuder, die ze na die 1-6!!! tegen Napoli al meteen hadden ontslaan, laten ze de trainer maar zitten, ook al gaat het maanden daarna steeds slechter en slechter. Telstar uit verliezen we nog met deze troep.
Ajax is een parodie op zichzelf, hopelijk keert het tij gauw. Maar het bericht dat Steijn ontslagen is blijft maar uit.
+1/-0

10 maanden geleden
Wanneer eist de keeper eens dat er ten allen tijde iemand bij beide doelpalen gaat staan bij een corner. Vd Hoorn scoort er doordat er niemand stond. Gisteren bij doelpunt Ramalho van Psv precies hetzelfde. Iedere week vallen daardoor doelpunten, onbegrijpelijk voor een topclub als Ajax. Een corner die je tegen krijgt is ten alle tijde om een doelpunt te voorkomen, dus einde discussie, iemand bij de paal die het minste kan koppen kan daar een betere bijdrage leveren aan het voorkomen van een goal dan verloren in het deelgebied rond lopen wat ik altijd zie. Wanneer gaan die ogen eens open bij die eigenwijze zogenaamde keeperstrainers.
+3/-0

10 maanden geleden
Zie net een interview met onze leider, captain, en topper Bergwijn. Je aanvoerder die er als een geslagen hond bij staat en allemaal onzin uitkraamt en niet uit zijn woorde komt. Ook al een fout van Steijn om hem aanvoerder te maken.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is dus precies wat de meer ervaren Ajax supporters hier voorspelden, met tientallen minnetjes en hier en daar een vermanend woord van de leden administratie tot gevolg.
Maar als je bijna een heel nieuw elftal koopt, bestaande uit veel tweede divisie spelers van her en der, aangevuld met jonge spelers die bijna nooit op top eredivise niveau gespeeld hebben en ook nog eens een onervaren coach voor Ajax niveau, dan krijg je dus gewoon niets anders dan dit [degradatie voetbal].
Ajax heeft nu zeker 3-5 transfer periodes nodig om weer aan te haken met de eredivisie top, met hopelijk bestuurlijk de juiste mensen op de juiste plaatsen en een goede opbouw coach, want Feyenoord en PSV en misschien ook AZ of Twente zijn voorlopig uitzicht, vooral ook door de verhoogde CL inkomsten in 2024.
Voor ons rest nu slechts hoop en geduld en helaas voorlopig het ondergaan van de hoon van de rest van voetbal minnend Nederland.
Het zij zo, maar hoe dan ook, eens Ajacied voor altijd Ajacied!
+3/-0