Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAZ laat Ajax lang leven maar wint wel met 1-2 in Amsterdam


Tijdstip
8 oktober 2023
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


AZ laat Ajax lang leven maar wint wel met 1-2 in Amsterdam; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

AZ laat Ajax lang leven maar wint wel met 1-2 in Amsterdam

Deze zondag heeft AZ de punten meegenomen uit Amsterdam. In een wedstrijd waarin Branco van den Boomen scoorde uit het enige schot op doel van Amsterdamse kant mocht Ajax vooral gelukkig zijn dat de ploeg uit Alkmaar het vizier niet op scherp had staan. Pavlidis en De Wit scoorden wel en zo werd het 1-2 voor de bezoekers.

In een periode waarin Ajax een zwaar dubbel programma had, ontving Ajax vandaag AZ in de Johan Cruijff ArenA. Ten opzichte van de wedstrijd in Athene ontbraken Josip Šutalo en Steven Berghuis. Jakov Medić stond rechts centraal, Steven Bergwijn stond op 10 en Amourricho van Axel Dongen had zijn eerste basisplaats als linksbuiten.

Het eerste schot op doel was van AZ. Na een combinatie tussen Dani de Wit en Pavlidis kon Myron van Brederode schieten, maar Gorter pakte de bal in de korte hoek. Ook de tweede kans was voor van Brederode, maar wederom stond Gorter paraat en pakte het schot van de linksbuiten van AZ.

Na een minuut of 20 was het volgende opmerkelijk feit aan lange blessurebehandeling voor Devyne Rensch, nadat hij hard in aanraking kwam met Dani de Wit. Maar de rechtsback kon door. Tegenvaller was het uitvallen van de jonge Amourricho van Axel Dongen een paar minuten voor rust. Na een tackle van Sugawara moest de al zo vaak met blessures kampende buitenspeler zich laten vervangen door Georges Mikautadze.

Maar voor de rust kwam de volgende tegenslag. Na een lange bal van Hato kwam AZ er snel uit en uiteindelijk gaf Lahdo de steekpass op Pavlidis. Zowel Medić als Ávila lieten na om mee te lopen met de Griekse topscorer, waarna hij met een hard schot Gorter passeerde in de korte hoek en AZ op 0-1 zette.

De rust werd bereikt zonder schoten op doel van Ajax. De Amsterdammers waren wel meer aan de bal, maar kwamen niet tot grote kansen. Na de rust kwam Anton Gaaei in de ploeg, waar Rensch toch nog last had van de tackle van de Wit in de eerste helft.

Iets meer dan 10 minuten na de rust kwamen de Alkmaarders op 0-2. Na een onderschepping van Clasie op een slechte inspeelpass van Medić kwam de bal via van Brederode en Lahdo bij Mijnans die de bal strak voor gaf en Dani de Wit werkte de bal van dichtbij binnen.

Nadat Silvano Vos geel kreeg voor een charge op Dani de Wit, werd hij 3 minuten later vervangen door Branco van den Boomen. Een paar minuten na zijn invalbeurt schoot Branco van den Boomen met het eerste Amsterdamse schot op doel de stand op 1-2 in de 72e minuut. Waar Georges Mikautadze een vrije aanlegkans kreeg maar treuzelde, viel de bal daarna voor Van den Boomen die niet nadacht en uithaalde. Via Penetra ging de bal achter Matthew Ryan.

Waar Ajax dus weer dichterbij kwam, leek AZ al snel weer de marge op 2 te zetten. Pavlidis omspeelde Gorter, maar kreeg de bal niet in de goal en schoot voorlangs. De bal werd nog opgepikt door de ingevallen Sadiq die weer voorgaf op Pavlidis, maar zijn kopbal trof geen doel.

Het was de laatste actie van Pavlidis, die werd vervangen door Odgaard. De volgende kans was voor dezelfde Odgaard, die een vrije kans leek te krijgen net buiten het 5 meter gebied, maar dit leverde geen schot op doel op. 10 minuten voor tijd kreeg Odgaard wederom een schotkans, maar dit keer ging het naast de Amsterdamse doel. De Deen kreeg als snel nog een kans om zijn invalbeurt de bekronen maar Gorter wist te redden.

Vlak voor de blessuretijd bracht Maurice Steijn nog een extra aanvaller met Chuba Akpom in plaats van Jakov Medić in de hoop wat te kunnen forceren. In de laatste minuut kreeg Ajax nog een corner, waarbij Jay Gorter nog mee naar voren kwam. Mikautadze kon nog schieten, maar schoot ruim over. Hierna floot Lindhout af en dus leed Ajax alweer zijn derde nederlaag deze competitie.


Steijn: "We zijn nu wel op een dieptepunt beland"

Tegenover ESPN gaf Steijn aan dat hij vond dat Ajax nog wel aardig begon en dat hij frisheid zag. De opbouw en het vrij krijgen van spelers vond hij niet goed gaan. Ondanks dat er onder andere op deze aspecten wel regelmatig wordt getraind. Hij ziet dat ook te weinig terug in de wedstrijden.

Ajax is nu wel op een dieptepunt beland, erkent ook Steijn: “Je verliest vandaag wederom en het vertrouwen is heel broos. Je probeert de positieve momenten uit de wedstrijden tegen RKC en AEK te halen en dat hoop je een vervolg te geven. Dat is niet gelukt en dan is het weer heel triest.”

De trainer werd gevraagd welke spelers hij als verlengstuk ziet in het veld, oftewel wie de leiders in het veld zijn. Daarop noemde de trainer Bergwijn en Van den Boomen, maar zag hij dat veel spelers allereerst moeite hebben met zichzelf.
Na het laatste fluitsignaal volgde een fluitconcert in het stadion en veel fans maakten een gelaten indruk. Milan van Dongen vroeg Steijn hoe hij de supporters perspectief kan bieden. De reactie van de trainer: “Ik hoop dat ze vooral vertrouwen blijven houden in ons geheel. Ik vind dat de supporters tot het laatste moment achter de ploeg blijven staan. We bieden ze heel weinig, maar ze verdienen een ongelooflijk compliment. Wij zullen elke dag blijven knokken, omdat het beter moet.”


Bergwijn: "In het tempo waarin wij vandaag hebben gespeeld speel je helemaal niemand kapot"

Aanvoerder Steven Bergwijn sprak tegenover ESPN over een dramatische pot en een nieuwe dieptepunt. Hij lichtte toe: “Als je ziet hoe we vandaag spelen, het is te traag. Aan de wil van de jongens licht het niet. Op dit moment mist er gewoon vertrouwen. We willen van achteruit het spel maken en Silvano vrij spelen en zo tot kansen komen. Alleen ik denk dat in het tempo waarin wij vandaag hebben gespeeld speel je helemaal niemand kapot.”

Ook Bergwijn werd gevraagd om perspectief te geven, waarop de aanvoerder het volgende zei: “De fans fluiten, het spel is niet om aan te zien, maar wij proberen er alles aan te doen. We werken elke dag keihard en niemand wil dit.”


Taylor: "Het enige wat wij kunnen doen is honderd procent hard werken en alles geven"

Kenneth Taylor vond het vandaag niet goed genoeg en dan was de aanvaller nog mild. De middenvelder zei tegen ESPN: “We hebben niet goed gespeeld. De ruimtes zijn groot, het is heel zwaar. Ik moet zelf elke keer ook zorgen dat ik mee ren. Soms is het onmogelijk, maar dan moet ik het wel zo moeilijk mogelijk maken voor de tegenstander. Maar ik wil geen excuses zoeken.“

Ondanks zijn leeftijd probeert Taylor wel een leidersrol te pakken. Milan van Dongen vroeg of hij dat misschien ook al moest zijn, waarop de reactie van Taylor was: “Ik weet niet of ik het moet zijn, maar ik probeer het wel. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk te helpen. Ik moet dat gewoon oppakken en wel doen.”

Taylor blijft ondanks het dieptepunt wel perspectief zien: “Ik ben wel iemand die altijd perspectief ziet en altijd hoop heeft en houdt. We kunnen wel bij de pakken neer gaan zitten, maar het enige wat wij kunnen doen is honderd procent hard werken en alles geven. Ik denk dat we dan vanzelf weer omhoog gaan.”


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Pavlidis ('45)
Goal
0-2 De Wit ('57)
Goal
1-2 Branco van den Boomen ('73)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Steven Bergwijn ('50)
Kaart
Ajax: Silvano Vos ('65)
Kaart
AZ: Martins Indi ('87)

Opstelling Ajax

Amourricho van Axel DongenBrian BrobbeyCarlos Forbs


Kenneth TaylorSteven BergwijnSilvano Vos


Jorrel HatoGaston AvilaJakov MedićDevyne Rensch


Jay Gorter

Wissels:

'41 Georges Mikautadze voor Amourricho van Axel Dongen
'46 Anton Gaaei voor Devyne Rensch
'68 Branco van den Boomen voor Silvano Vos
'89 Chuba Akpom voor Jakov Medić


Opstelling AZ

Van BrederodePavlidisLahdo


MijnansDe WitClasie


WolfeBazoerPenetraSugawara


Ryan

Wissels:

'71 Martins Indi voor Bazoer
'71 Sadiq voor Lahdo
'79 Odgaard voor Pavlidis
'88 Kasius voor Wolfe


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-2 (0-0)
 5 1-2 (1-1)
 4 1-3 (0-2)
10  4 1-3 (0-2)
11  4 1-4 (0-2)
12  3 1-1 (0-1)
13  3 2-4 (1-2)
14  3 2-4 (1-2)
15  3 3-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jorrel Hato (31 -> 5,0)
2. Branco van den Boomen (17 -> 4,0)
3. Niemand (14 -> 3,0)
4. Carlos Forbs (10 -> 2,0)
5. Brian Brobbey (9 -> 0,5)
5. Anton Gaaei (9 -> 0,5)
7. Amourricho van Axel Dongen (7 -> 0,0)
7. Jakov Medić (7 -> 0,0)
9. Jay Gorter (6 -> 0,0)
10. Silvano Vos (4 -> 0,0)
11. Kenneth Taylor (3 -> 0,0)
12. Gaston Avila (2 -> 0,0)
13. Steven Bergwijn (1 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Charlie Setford (0 -> 0,0)
14. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
14. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
14. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
14. Diant Ramaj (0 -> 0,0)
14. Mika Godts (0 -> 0,0)
14. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
14. Josip Šutalo (0 -> 0,0)
14. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
14. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
14. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
14. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
14. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
14. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
14. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
14. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
14. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
14. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
14. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
14. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
14. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
14. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
14. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
14. Daley Blind (0 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
14. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
14. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
14. Youri Regeer (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
14. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
14. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
14. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
14. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
14. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
14. Antony (0 -> 0,0)
14. Jay Gorter (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
14. Youri Baas (0 -> 0,0)
14. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
14. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
14. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
14. Borna Sosa (0 -> 0,0)
14. Georges Mikautadze (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Keepers wissel Gorter eruit! Man van 8 miljoen erin!!
+2/-0

10 maanden geleden
Ik zie tegen deze wedstrijd op. Triest dat ik totaal geen vertrouwen heb in dit Ajax.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Waarom zie je tegen deze wedstrijd op?
Een Almere city supporter ziet er toch ook niet tegenop wanneer ze naar de kuip moeten?
Die hebben dat verlies ook ingecalculeerd.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik hoor net Steyn in de voorbeschouwing. Tsja recht lullen wat krom is.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Kon je dat verstaan in het stadion? Het is nogal een herrie hier...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Misschien dat sommige mensen soms zondag’s tot 14.00 moeten werken !
+1/-0

10 maanden geleden
Medic en Avila centraal achterin. Hou m'n hart vast voor deze wedstrijd. Wellicht de laatste voor Steijn.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ja want het duo Sutalo/Avila doet het wél fantastisch 🙄

Steijn blijft gewoon zitten. Het slechtst wat je nu kunt doen is de enige persoon die de spelers dagelijks zien ook vervangen.
+2/-0

10 maanden geleden
Hier kun je dus echt wel geel voor geven scheids !
+2/-0

10 maanden geleden
Dit doet me denken aan het eindeloze gebrij onder Frank de Boer..
+1/-0

10 maanden geleden
Avila voetbald een stuk beter zonder Sutalo dan met
+2/-0

tackle (geschorst)
10 maanden geleden
Bergwijn zijn contact ontbinden en nooit meer toelaten in de Arena. Wat een slechte speler is dat.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Maar echt.. voegt helemaal niks toe en vertraagt alleen maar het spel.
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Het is weer los zand en verdedigend weer ontzettend kwetsbaar. Geen daadkrachtig ingrijpen bij het tegendoelpunt , allemaal zo halfslachtig. Taylor op het middenveld trouwens helaas weer drama. Bergwijn trouwens ook op geen enkele goede actie kunnen betrappen. Met welk tactisch plan zijn de spelers het veld in gestuurd ?
+6/-0

 
10 maanden geleden
Geen enkele creativiteit en er lijkt inderdaad geen plan te zijn. Bergwijn is me toch een teleurstelling, niet normaal. Doet echt helemaal niets goed.

Er zijn geen lopende spelers, geen diepgang.. en dat je de topscoorder van de Eredivisie dan zo vrij laat lopen terwijl je er met twee CV's staan.. ongelooflijk.
+5/-0

10 maanden geleden
Het staat deze wedstrijd een stuk beter. Waar ik een schiettent had verwacht, is het verdedigend behoorlijk solide. Aanvallend is het heel matig, waarbij Forbs wel wat leuke dingen laat zien. Steijn heeft duidelijk de focus gelegd op het verdedigend zoveel mogelijk dicht houden en behoudens de tegengoal (in mijn ogen had Hato in moeten stappen toen die bal op Clasie kwam) lukt dat goed en nemen de verdedigers geen onnodige risico's. Met waar we zaten, zijn we niet opeens een fantastisch spelende ploeg, maar dat neemt niet weg dat je weldegelijk progressie ziet in het elftal. Zonde Van Dongen uitviel, die speelde heel behoorlijk.
+2/-6

 
10 maanden geleden
Ik snap wat je bedoelt. Maar het staat dus verdedigend niet goed. AZ wacht gewoon rustig af en laat ons rondspelen zoals in het FdB tijdperk. Simpel wachten op een foutje of een onoplettend moment en we staan achter. Het is niet te geloven zo slecht.

En elke aspiratie om deze wedstrijd te winnen lijkt afwezig. Het lijkt precies alsof ze willen counteren, maar AZ wacht gewoon af, dus daar is geen ruimte voor..
+5/-0

10 maanden geleden
Begon te turven HOEVEEL kansen, schoten op doel, mogelijkheden Ajax heeft gecreëerd in deze 1e helft.. hier volgt het resultaat ....-->000000000000000000000000000000000000000000000000

Laten we hopen dat de 2e helft toch ietsje meer zal brengen??
+3/-0

 
10 maanden geleden
En over de hele wedstrijd 1en dat werd nog en doelpunt ook er word zo weinig geschoten en maar brijen.ze willen hem er in leggen.
+1/-0

10 maanden geleden
AZ speelt vandaag ook erg zwak. Moet van gewonnen worden in deze vorm.
+2/-0

10 maanden geleden
Gaaei straalt meer uit dan Rensch.. tegengoal weer kinderlijk.
+5/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Er zijn echt geen woorden voor dit zieltogende elftal en dan zijn er nog supporters die beweren dat het behoorlijk solide staat ! Het is op veel te veel fronten nog minder dan middelmaat. Het is Ajax onwaardig! Zowel het vertoonde spel als het grootste gedeelte van de selectie ! We staan godbetert 3e van onder , schande !!!!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ajax-onwaardig maar eigenlijk ook gewoon Eredivisie-onwaardig. Op dit moment moeten we reëel zijn dat degradatie terecht zou zijn.
+2/-0

10 maanden geleden
Gorter; Rensch, Medić, Ávila, Hato; Vos, Taylor, Bergwijn; Forbs, Brobbey, Van Axel Dongen

Voor diegene die het weer een vreemdelingenlegioen willen noemen en Mislintat de schuld willen geven. Acht van deze jongens komen uit de eigen opleiding, hebben het zo geliefde "Ajax DNA".

Wat ze ook hebben is 0,0 mentaliteit. Als je ziet dat juist Rensch, Vos, Taylor en Bergwijn gewoon terug wandelen bij balverlies ipv fanatiek mee te verdedigen en de linies kort op elkaar te houden. De "echte" Ajacieden geven het als eerste op.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Tis om te janken. Rensch, Bergwijn en Taylor laten werkelijk waar niets zien. Wat mij betreft gaan die eruit ten faveure van Berghuis, Vd Boomen en Gaaei
+3/-0

10 maanden geleden
Dit verlies heeft consequenties dat kan niet anders ! Dit kan zo niet langer. We hebben een ondermaatse selectie en de trainer is zo goed als zijn selectie, dus de trainer er uit zal misschien niets uitmaken , maar dit is zo Ajax onwaardig. Ik denk dat Steyn zijn laatste wedstrijd als trainer van Ajax heeft meegemaakt.
+2/-0

10 maanden geleden
Te veel spelers laten medespelers, trainer en ons de supporters in de steek !
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Steijn rot op! Het is gewoon elke week weer ellende, en de pannenkoeken die hier verkondigen dat het komt omdat de selectie gewoon niet beter is kunnen ook beter een andere hobby zoeken! Met deze rotzooi moet je makkelijk 5e kunnen worden! Onze coach is gewoon simpelweg niet goed genoeg! Hij heeft genoeg tijd gehad om aan te tonen dat hij het wel in zich heeft. Opzouten!!!
+4/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Dit doet heel veel pijn. Niet het verliezen maar wel de manier waarop.
Ik ben ooit Ajax supporter geworden door de manier van spelen. Ik wil namelijk vermaakt worden. Als je met mooi voetbal wel eens verliest, vind ik dat niet eens zo erg.
Ik waan me nu terug in de jaren onder Frank de Boer. Toen verveelde ik me kapot en verloor het plezier in het Ajax voetbal. Het enige wat dat verzachte, waren de de landstitels. Wat daar ook als excuus telde, was de kwaliteit van de spelers.
Nu ben ik van mening dat de kwaliteit er wel is (bij een groot aantal). Maar geen vertrouwen, geen automatismen, geen inzet en steeds maar weer balletje breed, balletje terug.
Ga eens met wat meer lef spelen. Zowel bij balbezit als bij balbezit tegenstander. Zet eens druk met alle spelers en niet halfbakken, met een laatste lijn die bijsluit en sprint eens terug bij balverlies.
Misschien eens beelden laten zien van Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt, Lisandro Martinez, Frank de Boer, Danny Blind, enz. Dat is aansluiten bij druk zetten.
Dit seizoen is verloren. We halen hooguit de play offs.
Het positieve is dat het een enorme jonge selectie is. Dus er valt wel iets op te bouwen. Doe dat dan ook. Geef jongens als Vos, van Axel-Dongen, Godts, Hato, enz een echte kans en laat ze ook een tijdje staan.
Hou op het het opstellen van fantasieloze en heel beperkte spelers als Medic, Avila, Gaaei en Mikautadze.
Altijd kwamen na de diepste dalen, de grootste successen. Werk daar dan aan.
+4/-0

10 maanden geleden
Drama
Zelfs de arbitrage vind het best dat het met Ajax slecht gaat, hoe is het anders te verklaren dat De Wit geen geel krijgt vs Rensch en Pallidus geen rood vs Avila
Gifbeker is nog niet leeg. Kampioen is al onmogelijk en Europees voetbal ook uit zicht. Bedankt Ajax!
+2/-0

10 maanden geleden
Schoten op doel door Ajax de gehele wedstrijd 1..laat dat ff doordringen 1!!! Slechts 1 schot op doel en dat werd nog van richting veranderd ook. Pff we hebben het erg zwaar als Ajax supporters en het lijkt er op dat die gifbeker nog lang niet leeg is.

Misschien nog een tip voor Maurice (als hij morgen tenminste nog trainer is), als je ECHT iets wilt forceren dan dien je risico te nemen door er voor te zorgen dat er veel meer aanvoer naar Brobbey is, in plaats van het op safe spelen want dat is nou weer net een trekje van een coach die gewend is om degradatievoetbal te spelen, ohh oeps wacht WIJ staan nu op die plek..
+1/-0

 
10 maanden geleden
Als je niet schiet gebeurt er ook niets.met brijen gebeurt dat niet.maar kijk maar bij de jeugd.ook een achterhoeden als een zeef.
+1/-0

10 maanden geleden
Gorter is niet alleen de oorzaak, maar ia wel de slechtste keeper ooit. Kan alleen maar lijnkeepen en zelfs dat doet hij op erbarmelijk nivo. Maar Stijn moet nu echt weg. Einde oefening. Stijn kan een elftal niet laten renderen en presteren nog is hib on staat spelers beter te maken. Ik hoop dat van Praag en van Gaal in staat zijn een ommekeer en hersens met verstand van voetbal op de juiste plaats te zetten. Anders vrees ik oprecht dat degradatie lonkt voor ons Ajax..
+2/-0

 
10 maanden geleden
Als van Gaal een beslissende inbreng in de nieuwe trainer krijgt dan vrees ik voor iemand uit de categorie Danny Blind en Jonker. Niet op basis van kunnen, maar omdat ze vertrouwelingen (laat ik het maar netjes houden) van Louis zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Klopt.
Zeker van dit AZ moet je winnen. Hoe slordig ze waren. Clasie zei na afloop ook dat dit een van hun slechtste wedstrijden van het seizoen was, en dan nog weten we geen vuist te maken...

Of een vervanger van Steijn wel wat geregeld krijgt weet ik niet...maar ik denk dat er geen houden meer aan is.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Nou ja. Een alternatief. Iets beter als helemaal niets.

Als ik terugdenk aan Ajax en dit weekend ben ik in ieder geval blij dat ik vrijdagavond op de PlayStation met FIFA20 het swingende Ajax voetbal onder Erik ten Hag heb kunnen doen herleven.

In de Johan Cruijff ArenA en uiteraard ook tegen AZ.
Moeilijkheidsgraad professioneel en uitslag 7-0.

Toch nog een heel mooi Ajax kunnen zien.
+2/-0