Transparent
Inloggen
Sluiten

Voor Ajax wacht opnieuw topwedstrijd in de ArenA

7 oktober 2023 01:12

Voor Ajax staat er zondag weer een topwedstrijd op het programma als in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld tegen AZ. De Alkmaarders kennen een uitstekende seizoensstart en staan op de tweede plaats van de competitie. Donderdagavond werd in de Conference League nog gewonnen van het Poolse Legia.

Voor de Eredivisie stonden beide ploegen 45 keer tegenover elkaar in Amsterdam. Met 34 zeges, 7 gelijke spelen en 4 nederlagen kan Ajax daar goede cijfers tegenover zetten. In het seizoen 1970/1971 werd met 8-1 de grootste overwinning behaald.

De selectie van AZ kent met Dani de Wit en Riechedly Bazoer twee spelers met een verleden bij Ajax. De zelfopgeleide De Wit kwam uiteindelijk tot 14 officiële wedstrijden, terwijl Bazoer 71 duels het shirt van Ajax mocht dragen in een officieel duel.




Tags

arena bazoer conference eredivisie legia riechedly seizoensstart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper