Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax scoort en overtuigt wederom niet en mag een punt koesteren in Sittard


Tijdstip
3 september 2023
Stadion
Fortuna Sittard Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax scoort en overtuigt wederom niet en mag een punt koesteren in Sittard; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax scoort en overtuigt wederom niet en mag een punt koesteren in Sittard

Ajax heeft wederom niet kunnen winnen en scoren. In Sittard eindigde de wedstrijd zoals hij begon, op 0-0. Wel leverde de wedstrijd veel debutanten op, Šutalo, Mikautadze, Ávila, Gaaei en Akpom maakten hun eerste minuten. Ajax kwam nog goed weg, omdat Noslin namens Fortuna Sittard een penalty mistte.

Het was na de zwakke wedstrijd thuis tegen Ludogorets een kans op eerherstel. Vorig jaar begon Ajax de competitie in Sittard en hadden ze het lastig. Vandaag stond er een sterk gewijzigd Ajax ten opzichte van vorig jaar, toen alleen Rensch op het veld stond. In vergelijking met afgelopen donderdag waren er vier wijzigingen.
Josip Šutalo, Georges Mikautadze, Gastón Ávila en Hlynsson waren de nieuwe namen in de basis. De Kroaat mocht in zijn eerste wedstrijd ook gelijk als aanvoerder fungeren. Owen Wijndal zat nu niet eens bij de selectie, evenals de geblesseerd geraakte Steven Bergwijn. Jakov Medic en Kenneth Taylor namen plaats op de bank.

In het begin van de wedstrijd had Ajax veel balbezit, maar de eerste twee kansen waren voor Fortuna Sittard. Beide kansen waren voor Tijjani Noslin. De eerste kans was nadat Van den Boomen in de 16 meter van Fortuna de bal verspeelde, Halilović slim Avila passeerde en Noslin wegstuurde. Zijn schot werd echter geblokt door Rensch. De tweede kans voor de rappe aanvaller was uit een penalty. Rensch haalde de aanvaller ongelukkig neer, waar Noslin zelf besloot achter de bal te gaan staan. De oude regel trad weer op dat je nooit zelf achter de bal moet gaan staan en de penalty ging hoog over de goal van Jay Gorter.

Pas na het eerste half uur het eerste schot op doel van Ajax. Kristoffer Hlynsson schoot de bal, maar Pandur had de bal klem. De eerste kaart was voor debutant Avila die stevig de bal wilde blokken, maar daar Pinto ook meenam. Ook trainer Maurice Steijn kreeg geel voor protesteren.

Brobbey leek in de blessuretijd nog te scoren, maar stond buitenspel. Een paar minuten later liet Brobbey zijn ongenoegen blijken toen hij een vrije trap niet meekreeg en dat kostte de spits ook geel. Wederom gingen we met 0-0 rusten.

Vlak na rust gebeurde er niet heel veel. Fortuna Sittard kreeg een kopkans via Guth, maar omdat hij daarbij eerst Rensch met twee handen wegduwde werd hij teruggefloten.

Rond het uur een dubbele wissel met twee nieuwe debutanten. Devyne Rensch en Brian Brobbey verlieten het veld en Chuba Akpom en Anton Gaaei maakten hun eerste minuten in het Amsterdamse rood en wit.

Nadat oud-Ajacied Sierhuis in het veld kwam, kreeg Noslin een kans. Met een puntertje dwong hij Jay Gorter tot een redding.

De volgende Ajax kans was een lekker schot van Benjamin Tahirović, maar dat eindigde op de handen van Pandur. Drie minuten later in de 70e minuut mocht de Bosniër weer aanleggen, maar schoot hij tegen de rug van Siovas. De volgende twee wissels stonden hierna klaar. Kenneth Taylor en Mika Godts vervingen Benjamin Tahirović en Forbs.

Ajax mocht van geluk spreken dat Cordóba het vizier niet op scherp had, want de Spanjaard kwam twee keer in korte tijd in kansrijke positie. Gelukkig leverde dit geen doelpoging op.

Tien minuten voor tijd speelde Mikautadze zichzelf knap vrij en schoot van net buiten de zestien. Pandur verwerkt het schot naar de zijkant, waar Akpom te veel tijd nodig had voor een rebound. Hierna volgde een hoekschop van Van den Boomen en een kopbal van Avila, maar weer eindigde het bij Pandur. Van den Boomen dribbelde ongeveer 5 minuten voor langs een aantal verdedigers en schoot, maar via een verdediger ging de bal naast de goal. De corner van de middenvelder eindige bij Pandur.

Vlak voordat de zeven minuten blessuretijd ingingen een kans voor Fortuna. Maar via Siovas, Guth en Sierhuis ging de bal er niet in.

De allerlaatste kans in de 8e minuut van de blessuretijd was een kopbal van Mikautadze uit een vrije trap van Van den Boomen, maar deze leverde ook niets op.


Steijn: “Het is duidelijk dat er nog een hoop werk te doen is”

Maurice Steijn werd gevraagd welke conclusies er waren na vandaag. Dit zei de trainer erover: “Het is duidelijk dat dit elftal niet op elkaar ingespeeld is. Gisteren krijg je pas de bevestiging dat een aantal jongens mee kunnen doen en je hebt nog niet met elkaar kunnen trainen. De tijd zal het leren of er genoeg kwaliteit is. “

Daarna werd de trainer gevraagd of hij iets geleerd had over individuele kwaliteiten van een aantal spelers, waarop de trainer reageerde: ”Ik vind dat moeilijk op basis van een wedstrijd. Je ziet een aantal spelers die niet gelukkig spelen vandaag en dat heeft samenstelling en langer samen spelen te maken. Ik wil niet te kort door de bocht zijn en daar gelijk al conclusies aan verbinden vandaag.“

Steijn werd geconfronteerd met de statistiek dat zijn ploeg vandaag maar liefst 88 verkeerde passes verstuurde, wat volgens Cristian Willaert statistieken zijn voor een ploeg uit het rechterrijtje. Steijn ging er voor een deel in mee dat het geen goede statistieken zijn. Verder zei hij: “Daar begint het natuurlijk mee. Als je niet zuiver passt en de meest simpele dingen niet goed gaan, dan weet je dat er nog heel veel werk te verrichten is.“

Het ging verder kort over Brobbey, die vandaag de gevaarlijkste man was. De afgelopen week had de spits hamstring klachten, waardoor de Hagenaar voorzichtig met hem is nadat hij donderdag al 90 minuten speelde. Wel gaf hij aan dat de komst van Akpom de kans biedt om wat opportunistischer te gaan spelen. Of er nog een lichtpunt was, reageerde de trainer kort: “Jay heeft de nul gehouden.”


Van den Boomen: "Wij vinden absoluut dat het beter moet"

Branco van den Boomen was de eerste Ajax speler voor de camera van ESPN vandaag en de middenvelder werd gevraagd naar wat we van vandaag moesten vinden. Hierop zei Branco: “Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Wij vinden absoluut dat het beter moet. Ik denk dat iedereen in de groep daar zo in staat. Ik snap dat er veel kritiek is vanuit alles en iedereen, omdat Ajax gewoon beter moet dan dit. Alleen ik denk dat we wel moeten realiseren dat we tijd nodig hebben. Want om met jongens te spelen die je nauwelijks kent en geen band mee hebt, wat je dan probeert om met twee drie dagen dat te creëren dat is niet zo makkelijk. Je beweegt veel in dezelfde zones, omdat je de jongens niet kent. Dat heeft er gewoon mee te maken dat we een proces in gang en processen zijn lang.”

In de voorbereiding speelde van den Boomen erg goed, maar de laatste weken was daar minder van te zien. De middenvelder zei hier zelf over: “Ik stel mezelf die vraag ook waarom het in de voorbereiding beter ging dan nu, maar ik heb het antwoord niet. Het enigste wat er mee te maken is dat ik een goede klik had met Kudus. Vooral tegen Heracles zag je dat ik hem vaak zocht. Het is precies hetzelfde voor mij als voor het hele team. Ik moet hard gaan werken om connecties te vinden en te maken met medespelers.”


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Carlos ForbsBrian BrobbeyGeorges Mikautadze


Branco van den BoomenKristian HlynssonBenjamin Tahirović


Gaston AvilaJorrel HatoJosip ŠutaloDevyne Rensch


Jay Gorter


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-0 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 3 0-2 (0-0)
 3 0-2 (0-0)
 3 0-2 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 2 1-2 (0-0)
 1 0-3 (0-2)
 1 0-4 (0-1)
10  1 0-3 (0-1)
11  1 1-3 (1-1)
12  1 0-2 (0-1)
13  1 0-4 (0-2)
14  1 0-4 (0-2)
15  1 1-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.78. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jorrel Hato (44 -> 5,0)
2. Josip Šutalo (38 -> 4,0)
3. Jay Gorter (31 -> 3,0)
4. Niemand (19 -> 2,0)
5. Brian Brobbey (6 -> 1,0)
6. Benjamin Tahirović (5 -> 0,0)
7. Mika Godts (3 -> 0,0)
7. Kristian Hlynsson (3 -> 0,0)
7. Gaston Avila (3 -> 0,0)
7. Anton Gaaei (3 -> 0,0)
11. Branco van den Boomen (2 -> 0,0)
11. Gerónimo Rulli (2 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (1 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Charlie Setford (0 -> 0,0)
14. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
14. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
14. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
14. Diant Ramaj (0 -> 0,0)
14. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
14. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
14. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
14. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
14. Silvano Vos (0 -> 0,0)
14. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
14. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
14. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
14. Jakov Medić (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
14. Carlos Forbs (0 -> 0,0)
14. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
14. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
14. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
14. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
14. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
14. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
14. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
14. Daley Blind (0 -> 0,0)
14. Victor Jensen (0 -> 0,0)
14. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
14. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
14. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
14. Youri Regeer (0 -> 0,0)
14. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
14. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
14. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
14. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
14. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
14. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
14. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
14. Antony (0 -> 0,0)
14. Jay Gorter (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
14. Youri Baas (0 -> 0,0)
14. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
14. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
14. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
14. Borna Sosa (0 -> 0,0)
14. Georges Mikautadze (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Laten we hopen dat Ajax zijn slechtste wedstrijd al gespeeld heeft.
Ik hoop dat Steijn de juiste spelers kan opstellen. 0-2 Ajax.
+3/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Dat mag ik hopen dat het nooit meer zo slecht wordt als afgelopen donderdag.
Na de 1-0 werden we van het kastje naar de muur gestuurd.
Het deed me aan 7 november 1978 denken.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Pfffw as dat Ajax Bayern de afscheidswedstrijd van JC? Trouwens in 1978 werden we wel kampioen met Cor Brom als trainer maar met soms afschuwelijk voetbal.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ja met Ray Clarke.
Ik heb het nog op mijn netvlies staan die kampioenswedstrijd tegen AZ.
Arnesen die de bal voorzet vanaf links op dat grote hoofd van Clarke wat de 1-1 betekende en voldoende voor het kampioenswedstrijd.
Techniek van 0,0 maar wel topscorer met om en nabij 30 goals.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Misschien wel leuk om met 11 aankopen te starten. Omdat het kan.

Ramaj
Gaaei - Sutalo - Avila - Sosa
Tahirovic - Mannsverk - Van den Boomen
Mikautadze - Akpom - Forbs.

Gouden wissel: Medic.
+10/-0

 
11 maanden geleden
Ik ben ook voorstander. Zou alleen Gorter, Hato en Berghuis wel opstellen. Voor de rest 8 nieuwe.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Ik ben voor want slechter dan tegen Ludogorets kan het nooit gaan.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
11 maanden geleden
Nou, je zou ook met 3-0 kunnen verliezen, dus het kan zéker slechter..
+1/-0

 
11 maanden geleden
Tja, dan hebben we een probleem, maar goed, gezien de huidige omstandigheid heb ik alvast 10 verliespunten ingecalculeerd voor de wedstrijden in september en oktober. Zodoende komt de klap bij mezelf alvast wat minder hard aan.
+2/-0

11 maanden geleden
Liever geen Taylor, laat altijd wel een keer zijn man lopen en komt niet van de grond om te kopen.
+2/-0

11 maanden geleden
Hé, geen Bergwijn in de vermoedelijke opstelling!
+2/-0

 
11 maanden geleden
Blessa, daarom speelt die niet.
+2/-0

11 maanden geleden
Dit wordt echt koffiedik kijken. Elf nieuwe spelers betekent nog geen team
+2/-1

11 maanden geleden
Toch geen Taylor?? Is die heilig bij Ajax of wat? Hij hoort er echt niet bij oms talent van het ja. Hij is zo goed dat geen club voor hem komt of informeerd. En Rench aanvoerder waar komt dat dan vandaan??
+2/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Je wens is uitgekomen!

Opstelling Ajax: Gorter, Rensch, Sutalo, Hato, Avila, Tahirovic, Van den Boomen, Hlynsson, Mikautadze, Brobbey, Forbs
+2/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Wie is Hlynsson? Nooit van gehoord. Overigens had ik in 2004 ook nog nooit van Messi gehoord. We weten hoe dat is afgelopen :-)

Maar goed we zien wel, Taylor bakt er weinig van tot op heden dus wat vers bloed kan geen kwaad. Ben benieuwd naar de nieuwelingen, ze kunnen meteen aan de bak en laten zien dat ze basis horen.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Ah een nieuwe supporter, wat leuk! Hopelijk komen er mooie tijden aan voor je, dan is dat voor ons ook zo! Geniet ervan.
+2/-2

 
11 maanden geleden
nog nooit van Kristian Hlynsson gehoord. Wat ben jij nou voor amateur supporter ;-) Die zit al dik twee en een half jaar bij Ajax. Oke, bij jong Ajax heeft hij mij ook zelden overtuigd, dat spreekt in jouw voordeel.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Rench hoort ook niet in het eerste
+5/-0

11 maanden geleden
Ik heb sterk getwijfeld; of genieten van het heerlijke weer, of toch naar Ajax kijken. De nieuwsgierigheid heeft het toch gewonnen van het risico weer teleurgesteld te worden
+2/-0

11 maanden geleden
Wat is die Rensch toch een verschrikkelijk drama.
+7/-0

11 maanden geleden
Heel gauw opdonderen met die Rensch. Pure middelmaat.
+5/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
En dan durft Rensch nog blij te zijn over zijn start dit jaar?
Je gunt niemand een blessure....
Overigens bedoel ik er een lichte mee maar iig genoeg om niet te starten.
+4/-1

11 maanden geleden
Die Forbs moet je er echt af te halen. Alleen maar balverlies.
Voor de rest is het weer drama allemaal.
+2/-0

11 maanden geleden
T zal allemaal wel verklaarbaar zijn, een bijna compleet nieuw elftal op het veld, zeer traag in opbouw ( is trouwens niets nieuws ) veel verkeerde keuzes, soms te veel lopen met de bal , het is echt wel zoeken, maar dan echt niet een bruikbare voorzet is toch wel heel triest.
+5/-0

11 maanden geleden
Hoor dat die van der Boomen een goede trap heeft... Heb het zelf nog nooit gezien.
+6/-2

11 maanden geleden
Mag ik zeggen dat ik de scheids redelijk selectief in zijn beslissingen vind ?
+8/-0

 
11 maanden geleden
De scheids is het probleem niet dat zijn we zelf. Het elftal is los zand, vleugels worden niet of te laat gezocht, zeker op links. Daardoor kan vd Boom zijn lange pass niet of nauwelijks kwijt. We blijven weer de bal achterin naar elkaar toeschuiven omdate er geen zekerheden/automatismen zijn. Gaten op middenveld. Op rechts heeft Rensch een vrijbrief behalve voor verdedigen, Hylsson speelt teveel naar binnen waardoor ook alles daar volloopt.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het echt slecht. Het lijkt wel alsof er niets van vorig seizoen is geleerd. Traag, fantasieloos gebrei en geen durf in de aanval. Weinig druk op de bal, terwijl Fortuna gewoon niet goed kan voetballen en vaak de bal weggeeft als er heel even wel druk is. Al die nieuwe spelers, al die tientallen miljoenen, en niet eens een andere aanpak op het veld. En dan ook onzettend gelukkig dat het niet 1-0 staat met die penalty. Zucht.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Over twee weken Twente,Marseille en Fey.
Dat word wat.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Ja, het dreigt een grote puinhoop te worden. Niet winnen van Fortuna, afstraffing tegen Twente dreigt en we zijn al helemaal nergens. Dit team moet nog ingespeeld raken, maar tegen die tijd zijn er misschien al teveel punten verspeeld.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Om goed te spelen moet je niet alleen ingespeeld raken maar ook goede voetballers hebben.
Zelfs Taylor viel positief op tussen dat zooitje ongeregeld.
Ik heb medelijden met Steijn.
De eerste taak van Kroes is die mof ontslaan.
+4/-2

11 maanden geleden (gewijzigd)
Goh afgelopen donderdag veel balbezit(traag,traag) en amper een kans gecreëerd en deze eerste helft eigenlijk geen ENKELE kans gecreëerd en dat met al die nieuwelingen.

Het is vrijwel onmogelijk om van zo een bijeen geraapt zooitje een team te smeden, je vraagt jezelf toch wel af wat eigenlijk de achterliggende gedachte is bij de TD en Ajax om ZOVEEL verschillende spelers van 2e garnituur bij elkaar te kopen.

Als je ECHT een topper bent dan onderscheid je jezelf ook in een eerste wedstrijd tegen Fortuna echter vallen er verschillende nieuwe spelers al door de mand, Forbes, Tahirovic, van de Bomen en de nieuwe "sensatie" Avilla zeer ondermaats. Op een gegeven moment heb je geen enkel excuus meer.

Wat we tot nu toe hebben gezien is dus een voorbode voor wat we de komende tijd gaan zien. Ik houd mijn hart vast waar dit gaat eindigen.
+4/-1

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Sutalo en Hato zijn de enige die goed zijn.
Brobbey werkt hard maar krijgt alleen maar kut ballen.
Vd Boomen is net zo belabberd als de rest.
+6/-0

 
11 maanden geleden
Die 2 zijn dan ook DE enige uitzonderingen
+3/-0

11 maanden geleden
Ik was al bezorgd over dit seizoen, maar de zorgen zijn alleen maar toegenomen. Steyn wordt met een schier onmogelijke opdracht opgezadeld door de huidige beleidsbepalers. Vraag is ook of hij de bagage voor deze klus heeft en uberhaupt de tijd hiervoor krijgt. 1,2 of 3 spelers inpassen in een draaiend elftal is nog te doen, maar zoveel nieuwe spelers met allemaal een andere achtergrond. Normaal gezien kun je nog wel de potentie zien van de nieuweling, maar dat is zoeken hoor
+4/-0

 
11 maanden geleden
Steijn is hier niet de man voor en het word dan ook een ramp seizoen.
We moeten hem echter wel de kans geven.
+1/-0

11 maanden geleden
Voor 110 miljoen aangekocht, 110 miljoen.
Alleen Sutalo voldoet samen met Hato.
Gaat helemaal nergens over allemaal tot nu toe.
Maar goed, ik ben vast te negatief.
Goed weekend allen.
+7/-0

 
11 maanden geleden
Sutalo is inderdaad de enige die direct er staat van de nieuwe spelers.
Klasbak!
+2/-0

 
11 maanden geleden
Sutalo heeft het niet slecht gedaan maar om hem nu al een klasbak te noemen?
In het land der blinden is éénoog koning.
Gaaie liet ook geen slechte indruk achter in de korte tijd dat hij meedeed de rest was om te huilen.
We hebben het aan Gorter te danken dat we niet verloren hebben.
Die broer van Younes .....adze heeft werkelijk alles fout gedaan wat je fout kan doen.
We zijn afgezakt naar niveau FC Utrecht.
Twente en AZ gaan ons voorbij, Feyenoord en PSV blijven ons ruim voor.
+2/-2

En un momento dado (geschorst)
11 maanden geleden
Ik ga maar wat vaker naar Max kijken dit jaar. Dit Ajax doet pijn aan m'n ogen, wat een zooitje.
+4/-0

11 maanden geleden
Ik weet niet zo goed wat ik hier nou van moet vinden. Je ziet best dat de meeste spelers goede techniek en spelinzicht hebben. Maar er zitten totaal nog geen automatismen in en van het druk zetten klopt nog helemaal niets. Uiteraard is dat niet heel erg raar.
Wat ik wel raar vind is het wisselbeleid. Waarom haal je twee spelers die nog enig gevaar stichtte en zeker niet de slechtste op het veld waren: Tahirović en Brobbey eruit. Laat je twee spelers, die totaal onzichtbaar waren en weinig ballen naar de goede kleur speelden: Mikautadze en Hlynsson staan.
Het enige waar ik wel vrolijk van werd is het centrale duo Hato en Sutalo. Die staan goed en stralen rust uit. Van daar uit maar de boel opbouwen dan.
+5/-0

11 maanden geleden
Sorry. Alweer in slaap gevallen...
+4/-0

11 maanden geleden
Gelijkspelen kan, verliezen kan, maar speel tenminste eens met durf, met beleving, met intensiteit. Gewoon net als vorig seizoen, ondanks die 110 (!!) miljoen aan aankopen, traag, tandeloos gebrei. Deze aanpak lijdt echt helemaal nergens, behalve bergafwaarts. Steijn moet maar oppassen dat hij niet de nieuwe Jan Wouters wordt.
+3/-0

11 maanden geleden
Tig spelers ingekocht, maar geen creativiteit. Hlynsdon is toch van het zelfde laken en pak als Taylor. Taylor valt in maar brengt totaal niets, geen toegevoegde waarde aan dit elftal. Forbes veel geblaat weinig wol , druk baasje maar het zelfde type als conceisao op rechts. Ze lopen zichzelf voorbij en struikelen over hun eigen voeten. Net als vorige week donderdag een aanfluiting . Buiten Hato en dan misschien Sutalo en Gorter vandaag , geen spelers gezien die me konden laten hopen.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Waar is de Cruyff gedachte gebleven? De spits is de eerste verdediger, de keeper de 1e aanvaller...bij balverlies meteen druk op de bal.....positiespel dusdanig dat er overal driehoeken zijn....een speler passt de bal, de tweede speler loopt vrij en ontvangt de bal, de derde speler beweegt door om opnieuw aanspeelbaar te zijn etc etc
Onze clubcultuur ligt in de vuilnisbak.
+4/-0

11 maanden geleden
Ik moet toch wel lachen hoor. Er wordt in de nabespreking op tv net gedaan alsof Fortuna een fantastische wedstrijd heeft gespeeld . Als je tegen dit Ajax nog de onderliggende partij zou zijn , moet je jezelf toch wat afvragen. Het feit dat je tegen dit Ajax niet wint zegt toch ook genoeg!
+4/-0

11 maanden geleden
Ajax DNA weg, trainer is maatje te klein voor een grote club. Bestuur Ajax, alleen geldopeters een mislukte twentenaar die zn zakken loopt te vullen Bestuur? Welk bestuur? Ajax is verloren en in handen van mensen die niets maar dan ook niets van Voetbal weten. Mislintat is meermaals volkomen mislukt bij grotere clubs als Ajax. Er is geen speler op het veld nog gehaald die een beetje bal kan raken. Ook spelers als Brobbi bewijzen niet de capaciteiten te hebben. Ajax is lost totaly lost. Vereniging Ajax zet het voltallig bestuur af voor het te laat is. Want met dit losse zand zakken we verder weg als ooit en eindigen we in het rechterrijtje. Met Mislintat en de spelers die hij gehaald heeft gaat het niets worden. Ik zeg bestuur weg en mislinat weg, trainer weg. Maar dit zal niet gaan. Hoorde net dat Ajax 50 miljoen in de rode cijfers staat door toedoen van Mislintat en het huidige bestuur. Jan van Halst krijgt met premies en salaria en bonussen 250.000 euro per jaar, als rechterhand van Mislintat. Een twentenaar die niets gepresteerd heeft en bij Twente en andere clubs is uitgekotst. Ajax is lost. Ennnet als de regering we doen er niets aan...
+4/-1

11 maanden geleden
Er zit echt wel potentie in deze ruwe diamanten alleen het komt er totaal niet uit omdat ze allemaal tegelijk moeten wennen. Nu krijg je twee weken non-stop mineur en kritiek vanwege de break, daarna onvermijdbaar nederlagen tegen Twente, Marseille en Feyenoord... Maar daarna, thuis tegen Volendam, kan het kwartje zomaar vallen. En daarna moeten we alles op alles zetten dat we vanaf dan iedere wedstrijd gaan winnen.
+2/-2

 
11 maanden geleden
Ajax heeft deze zomer moneyball gespeeld en daar stond het team er ook niet direct. Ik heb er wel vertrouwen in, volgens mij hebben we een prima selectie.
+1/-2

11 maanden geleden (gewijzigd)
Hato, Sutalo en Gorter een voldoende en de rest zakt door het ijs. Nu is het ijs natuurlijk nog dun in september maar toch.
Dit bedoelde ik nu met beter 3/4 spelers van 20 miljoen kopen als 12 keer gokken voor 6/7/8/9 miljoen. Je ziet ook dat Sutalo wat een van de duurdere was er wel meteen staat.
Wat dat betreft ben ik jaloers op PSV die Dest, Lang en Lozano halen en klaar zijn ze. Kost een paar centen maar dan heb je wel wat. Uitgerekend een rechtsback en rechterspits waar wij met 110 miljoen uitgaven naar op zoek zijn.
Het gaat er mij niet om dat het perse Brazilianen of Argentijnen zijn zoals mij van de week verweten werd, het gaat er om dat je 15/20 miljoen uitgeeft aan een paar toppers die er meteen staan.
Ik wist het al bijna 90% zeker dat dit een slecht jaar voor ons supporters gaat worden en nu zet ik in op 95%. Het was weer bar slecht en het is dat die pingel gemist werd anders hadden we in het rechterrijtje gestaan. Waar we met dit soort voetbal in thuishoren.
+6/-1

11 maanden geleden
Drie wedstrijden gespeeld tegen “rechterrijtje” ploegen, 5 punten. Als je zo ook nog punten morst tegen Twente en daarna thuis Feyenoord, dan zal de druk op Steijn heel snel gaan toenemen. Helemaal als PSV met Bosz blijft winnen (met mooi voetbal). Ik ben bang dat Ajax een schot voor open doel heeft gemist om de publieke sollicitatie van Bozs te negeren. Voorlopige conclusie: we hebben geen rechtsbuiten en Bergwijn hoeft zich geen zorgen te maken over Forbes. Geen creativiteit (op de enige dribbelactie van Mikautadze na).
+5/-0

 
11 maanden geleden
1 actie van hem in een hele wedstrijd die iets voorstelde.
Zijn we eindelijk van Younes verlost moet je naar die gozer zijn kop aankijken.
Wat zal Steijn een spijt hebben dat hij in de erfenis van v d Sar getrapt is.
+6/-1

11 maanden geleden
Hoe slecht moet die Sosa zijn als je Avila opstelt?
Gelukkig is de transfermarkt dicht anders kwam er nog een linksback bij uit de 3e divisie van Luxemburg.
+7/-1

 
11 maanden geleden
Heeft maar een miljoentje of 25 gekost die twee, who cares.
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Sosa is nog niet helemaal wedstrijdfit. Die gaat echt snel spelen. Dat is één van de weinige nieuwe spelers die ik wel kende. Die is echt goed. Speelde altijd in de basis bij VFB en was vaak één van de betere spelers.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
110 miljoen besteed, 12 lamzakken erbij. Niet één beter dan wat er al rondliep. Er was er zelfs niet één die beter was als Bergwijn en dat zegt genoeg. Het wordt een lang en zwaar seizoen!
+4/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Sutalo gaat iets toevoegen 100%.
Gaaei nu al beter dan Rensch, maar dat is niet zo moeilijk.
Onze Duitse super TD heeft dus gewoom 100 miljoen verkloot. 5 spelers van 20 miljoen had voldoende geweest
Dit gaat een laaaang seizoen worden Ajacieden
Als ik die Mislintat zie zitten denk ik echt aan een campingbaas
+6/-2

11 maanden geleden
Steijn heeft zojuist uitgelegd dat hij en zijn staf aan hebben gegeven wat zij wilde hebben maar dat Mislintat daar in andere keuzes heeft gemaakt.
RIP Ajax.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Ik heb dat niet gezien maar als dat inderdaad gezegd is dan is dat amateurisme ten top. Is iedereen dan bezig zijn eigen show op te voeren?
+2/-0

 
11 maanden geleden
Kijk het interview op ESPN even terug.
Net na de wedstrijd.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Elke week denk ik weer dat het niet erger kan. Maar dit interview wil zeggen dat Maurice bepaalde spelers wil die Sven dus niet haalt want die denkt daar anders over.
Dus haalt Sven andere spelers die dan regelmatig geblokkeerd worden door Susan die daar weer anders over denkt.
Het resultaat is dan uiteindelijk de puinhoop waar we nu naar kijken.
Mijn 95% kans op een zeer slecht jaar gaat nu naar 98%.
.
+3/-0

 
11 maanden geleden
In plaats van 10 matige spelers had je beter 1 Ziyech kunnen halen, je weet wat je er aan hebt en Ajax wordt er direct sterker van. Bergwijn kan bijvoorbeeld ook beter renderen omdat hij bedient wordt, zelf kan hij Ajax niet op sleeptijd nemen (Bergwijn), omdat hij daar simpelweg de kwaliteiten voor mist (30 miljoen en een boel salaris, auw)
+4/-0

 
11 maanden geleden
Als ik die man tussen de regels door hoor praten krijg ik de indruk dat hij zal en moet bewijzen dat Lewandowski geen toeval was en hij diamantenaugen heeft.
Dit gaat clashen, dat Steijn Hlynsson opstelde kan al een teken aan de wand zijn.
"De (niet presterende) jeugd is beter dan de reserves van de 2e divisie clubs die jij haalde".
+3/-0

11 maanden geleden
Was een kutwedstrijd, maar ben blij de nieuwe spelers gezien te hebben.
Verdediging staat, Sutalo, Hato, Avila top! en.... tjsa nog een.
Tahirovic heb ik veel geloof in, Branco niet zo. Mikautadze kwam niet in het spel voor, leek wel in het spel overgeslagen te worden. Op deze manier, met dit middenveld, ga je nooit een wedstrijd winnen. Dan nog liever Taylor en Berghuis met Tahirovic/Vos.
Voorhoede kun je niet echt afschrijven met zo'n middenveld. Maar die nieuwe RB is echt een paar maten te licht. Brobby is de enige die er wat van maakt, en alhoewel de potentie van Forbs ervanaf spat, is hij nog lang geen topspeler.
Tot slot Gorter, die doet me denken aan Monk van de Mean Machine. Daar laat ik het voorlopig bij.
+2/-1

11 maanden geleden
Stein neem ik niks kwalijk, De Duitser wel! Mag zo snel mogelijk verdwijnen!Maar Stein zal wel de rekening krijgen!
+3/-0

11 maanden geleden
Hallo allemaal ik heb net de wedstrijd teruggekeken omdat ik op visite was. En wat mij op viel was dat sutalo z heel goed was met hato avila vond ik ook niet verkeerd gaaei was ook goed het middenveld behoorlijk bagger. Forbs is niet goed. Akpom kan ik nog weinig van zeggen kreeg ook niet veel de bal. Mikaukadze is een aparte speler. Taylor triest brobbey ook niet zo goed. Maar ik vind het ook wel logisch dat het nog niet draait alle spelers bijna komen nu pas aan spelen toe dat had al lang in de voorbereiding begin van het trainingskamp er moeten zijn dan waren ze waarschijnlijk al lang ingespeeld. En dat ze nu ineens nog ingespeeld moeten worden kan helemaal niet anders dat je dan wedstrijden gaat gelijkspelen of verliezen. Het hoort totaal niet bij ajax maar die speler kunnen daar niet direct wat aan doen. Dan hadden ze een gok moeten nemen met almada maar die was dan te duur. Maar als je een goed ajax wil hebben moet je soms hele dure speler kopen. Conclusie waar jullie allemaal gelijk in hebben het word nog een lange weg en hopelijk maar niet zeker word ajax als nog kampioen
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Steijn zit op dat bankje alsof hij geen idee heeft waar hij mee bezig is. Net als Schreudertje. Ik zeg eruit sturen die man , openlijk je TD afvallen, openlijk aan kwaliteiten van je eigen spelers twijfelen, zelf geen goed team neerzetten maar continu je zelf willen indekken als een klein mannetje dat het is. Ik heb genoeg gezien van Steijn, wat een figuur is dat zeg. Zit daar gefrustreerd op dat bankje en bakt er werkelijk niks van! Wieberen en terug naar Sparta want hoger kan jij niet trainen. De druk is je duidelijk veel te hoog bij een top club als Ajax. Wat een mafkees! Wegwezen.
+3/-1