Transparent
Inloggen
Sluiten

DEFINITIEF: Maduro keert terug naar Almere City

13 mei 2024 14:07
Foto: Pro Shots

DEFINITIEF: Maduro keert terug naar Almere City; image source: Pro Shots

Hedwiges Maduro heeft definitief besloten Ajax na dit seizoen te verlaten. Hij is vanmiddag gepresenteerd als opvolger van Alex Pastoor en dus als hoofdtrainer van Almere City. De oud-middenvelder keert in Almere terug op het oude nest, vorig seizoen bewandelde hij immers de omgekeerde weg van Almere naar Amsterdam. Het wordt dus de eerste echte klus als hoofdtrainer voor de bijna veertig-jarige Maduro. De trainer weet al dat hij terugkeert bij een Eredivisie-ploeg, Almere City staat momenteel dertiende en is al zeker van lijfsbehoud.

Het was een publiek geheim dat Almere City Maduro al langer op het oog had als hoofdtrainer van Almere. Vorig seizoen was het nog te vroeg, waardoor de Ajacied verleid werd om Maurice Steijn te assisteren bij zijn klus in de Johan Cruijff Arena. Ajax betaalde vorige zomer een bescheiden transferbedrag voor de straks voormalige assistent. Hij kende geen al te gelukkige terugkeer in Amsterdam. In de beginperiode werden zeer ondermaatse prestaties neergezet en bezette de club zelfs enige tijd de achttiende plaats in de Eredivisie.

Na het ontslag van Steijn, stond Maduro twee duels zelf aan het roer als interim. Beide duels werden tegen respectievelijk Brighton & Hove Albion(2-0) en PSV(5-2) verloren, ondanks een extreem verdedigende speelstijl. Vervolgens volgde John van 't Schip hem op om zelf weer een stap terug te zetten en terug te keren naar zijn rol als assistent.
Tags

maduro eredivisie steijn albion arena beginperiode bewandelde bezette brighton hedwiges hove lijfsbehoud maurice nest pastoor roer speelstijl transferbedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Zonde dat het zo is gelopen.
Op zich had ik wel een goede indruk van hem maar hij is meegezogen in de algehele malaise. En zijn uitspraken die via via naar buiten kwamen, is niet handig geweest.
Hoe dan ook, succes.
+2/-0

3 weken geleden
Succes daar!
+1/-0

3 weken geleden
Ik durf nu vast te voorspellen dat dit tactische meesterbrein gaat falen bij Almere. Durf ik gewoon. Pin er maar op vast.
+1/-0

3 weken geleden
Een bescheiden transferbedrag? Doe toch maar even terugstorten aub!
+2/-0

3 weken geleden
Nou hopelijk kan je volgend seizoen Almere erin houden Hedwiges. Succes daar ,en laat wat jong Ajax spelers ervaring op doen op eredivisie niveau
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mikautadze overmars rensch rijkhoff sevic shogun skimovic suarez tadic volwaardige zon