Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ahmetcan Kaplan krijgt kans op basisplaats bij Ajax'

12 december 2022 19:24 - Het Parool
Foto: Pro Shots

"Ahmetcan Kaplan krijgt kans op basisplaats bij Ajax"; image source: Pro Shots

Ahmetcan Kaplan krijgt in de komende weken de kans om een basisplek af te dwingen bij Ajax. Dat meldt Het Parool. De jeugdinternational van Turkije is hersteld van een knieblessure en kan de concurrentie in het centrum van de verdediging aangaan met Calvin Bassey. Mede door zijn blessure heeft Kaplan zijn officiële debuut voor Ajax nog niet gemaakt. Wel zat hij negen duels op de bank.

Met ook nog de aanwezigheid van linkspoten Owen Wijndal en Youri Baas lijkt er voor Daley Blind geen belangrijke rol meer weggelegd in de ploeg. Aan het eind van de eerste seizoenshelft werd hij door Alfred Schreuder al gepasseerd. Antwerp FC zou de international graag over willen nemen.

Meer op Het Parool




Discussieer mee op de forums


Tags

kaplan ahmetcan aanwezigheid alfred antwerp bassey blind linkspoten owen schreuder turkije weggelegd wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hoe zien ze dat, hij heeft de komende weken vakantie. Ik word gek van Schreuder.
+3/-1

1 jaar geleden
“Met ook nog de aanwezigheid van linkspoten Owen Wijndal en Youri Baas lijkt er voor Daley Blind geen belangrijke rol meer weggelegd in de ploeg.” Wat is dit nu weer voor suggestieve conclusie. Blind heeft zeker z’n beperkingen, maar is echt niet minder dan wij dal en baas in mijn ogen.
+9/-0

1 jaar geleden
Ik weet ook niet meer wat nou precies de bedoeling is. Lees elders dat mogelijk centrum spits Marcos Leonardo word aangetrokken terwijl ze pas Brobbey voor vele miljoenen hebben terug gehaald. Daarnaast hebben ze Luca gehaald terwijl Sontje Hansen geen zin heeft om zijn contract te verlengen. Hij wil weg en begrijpbaar.
+5/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Kortom de puinhoop wordt steeds groter. En de directie staat erbij en kijkt er naar. Hoe stom kan je zijn om de club zo te verknallen.
+5/-0

1 jaar geleden
Blind links in het centrum heeft nog altijd mijn voorkeur.
Timber en Alvarez iets meer naar achter laten spelen, minder drang naar voren. Dan loop je ook niet de ruimtes voorin dicht.
En Wijndal op de linkervleugel.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het zou een optie kunnen zijn. Timber, en Bassey erachter die bij balverovering meteen de bal moet afgeven zo lang deze ((gerichte aankoop)) het positiespel nog niet onder de knie heeft.

Vind het tot slot een drogreden dat Blind weg moet vanwege de salarishuishouding. Het slaat nergens op. Als dat de insteek is ga ik stellen dat ze zonder pardon €100.000.000 hebben verdampt zonder enige visie erachter. Opdat Marco van Basten een maand later begon aan te geven dat zeven van de negen aankopen op de bank blijven zitten.

Terwijl het spel in de eerste seizoenshelft met de week verder bergafwaarst ging denkt het kwartet van onvermogen alweer aan een volgende serie aankopen. Schreuder benadrukte onlangs dat het deze keer wel om gerichte aankopen gaat! Ja ja, en zit er dan plotsklaps wel een visie achter? Of krijgen we straks na de wedstrijd tegen N.E.C. weer Bergwijn in beeld met de verklaring 'dat we niet wisten wat we moesten doen.'

Bergwijn is al enige tijd zwaar uit vorm maar reken maar dat deze uitspraak niet ging over hoe je een bal moet aannemen, of een tegenstander paseerd. Het komt er eerder op neer dat er geen plan aanwezig is. Dat is niet zo moeijlijk te raden want je kon het vanaf de zijlijn zien op het veld. Ik vermoed dat in die fase de stoorzenders werden geboren.. Ik vermoed ook dat dit al was begonnen na de eerste wedstrijd tegen Napoli. Een tegenstander van formaat waar normaliter Ajax aardig tegen opboxen kan maar sinds Schreuder langs de zijlijn staat werden we op z'n beetje alle onderdelen af getroeft. Zelfs beginners fouten werden er gesignaleerd. De verdediging een gatenkaas of helemaal geen verdediging. Het is lang geleden dat ik in een winterstop fase zo vaak hierop terug kom dat ik mijn excuses maar aanbied voor het ongemak.
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Excuses van jouw kant lijken mij niet nodig. Duidelijk betoog waar ik het helemaal mee eens ben. Nou maar hopen dat er 'iemand' in de technische staf of het bestuur ook tot dit inzicht gaat komen. Je kan verdorie niet blijven kopen!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik waardeer echt dat jij zoveel moeite in je epistels stopt. Ik heb het een beetje opgegeven want ik word helemaal gek van dat beleid van Ajax. Wat jij schrijft is herkenbaar, zo voel ik het ook.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ook hoor. Te minste, ik kijk niet bijzonder uit na de start van de tweede competitie helft. Wel ben ik benieuwd of we positieve veranderingen gaan zien opdat je kunt zeggen, er is tijdens de winterstop verstandig over nagedacht. Dat zou op zich al winst zijn maar vrees het ergste.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als Kaplan de kwaliteiten heeft geen verkeerd idee om hem de strijd met Bassey aan te laten gaan. Voor die 23 miljoen die Bassey gekost heeft is het bizar dat een pass over tien meter al niet lukt.
En Blind werd voetballer van het jaar op de plek van Alvarez die ze voor 60 miljoen aan zijn contract hielden.
Kudus is een wereldtalent die het bij elke club waar hij naar toe zal gaan gaat maken. Als middenvelder wel te verstaan Alfredje.
Zot, zotter, zotst.
Hier woont een buurjongetje in het blok die ieders lieveling is. Het ventje is 23 maar heeft het verstand van een 6 jarige. Hij zoekt een baantje. Niet iets voor Ajax? Niet als voetballer hoor maar met zijn adviezen kan hij er nooit verder naast zitten als de trainer en andere beleidsbepalers momenteel.
+4/-0

1 jaar geleden
Ben benieuwd, iets zegt me dat hij Bassey snel uit de basis speelt. Waarom? Bassey kan (nog) niet opbouwen, als tegenstander kan je je daar erg makkelijk op instellen. Je zorgt dat Bassey steeds de vrije man is aan Ajax kant. De kans is het grootst dat Bassey een verkeerde bal geeft of weer een tikkie breed, zodat de opbouw vertraagd wordt. Puur verdedigend is Bassey wel erg sterk, maar komende half jaar in de Eredivisie hoeft er normaal gesproken weinig verdedigd te worden.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat er vrij veel verdedigd moet worden, Ajax had voor de winterstop een makkelijk programma. Dus volgen automatisch na de winter de zware tegenstanders. Te beginnen in pot 2 en 3: Twente en Feyenoord. NEC is eigenlijk ook al een moeilijke pot omdat die maar 3x verloren en 8x gelijk gespeeld hebben in het eerste gedeelte van de competitie.

Tevens ben ik bang voor diverse nieuwe aankopen en dat Schreuder weer alles overhoop gaat gooien met alle gevolgen van dien. Feyenoord en Twente waren bijna geen internationals kwijt die zijn gewoon ingespeeld en zwaar gebrand om Ajax van de troon af te stoten.

Tevens is Ajax in de Europa League ook tot donderdag spelen veroordeeld. Dus minder rust als in de CL.

Ajax heeft verzuimd om voor de winterstop afstand te nemen. Nu moet dadelijk in één week tijd voorbereiding alles recht getrokken worden met nieuwe aankopen et cetera. Vergeet het maar.

Ps. wat ik ook niet begrijp, is dat die Kaplan sinds zijn herstel geen potjes bij Jong Ajax voetbalt om ritme op te doen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Maakt niet uit m.i. wie je er neerzet momenteel. Met de 0,0 defensieve organizatie met dank aan Alfredje zien zelfs de beste verdedigers ter wereld er uit als amateurs.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, daarom vraag ik me af wat er in godsnaam in het scoutingsrapport uit de Sheffield periode van Bassey heeft gestaan omdat hij moeite heeft met opbouwen. Dat gedeelte zit voor hem niet mee. Hij hoefde die rol in zowel de Engelse als Schotse competitie ook niet te spelen, maar laat nou Ajax sinds mensenheugenis toevallig de Footballclub zijn die veel aandacht en zorg aan dit onderdeel besteed. Ajax staat er notabene wereldwijd om bekend.

Bassey kan hier verder niks aan doen. Zet zich bovendien goed in om te leren en verbeteren. Straalt ook uit dat hij wil slagen. De tijd zal leren of hij het gaat halen? De fout zelf zit bij de mensen die voor Martinez een directe versterking terug hadden moeten halen. Waar Ajax bij wijze van een nieuwe ervaren piloot nodig had om alles in goede banen te leiden kwamen ze met een treinmachinist aanzetten.

Het komt nogal amateuristisch over. Ergens zou je Schreuder moeten zien als een beginnende trainer die met vallen en opstaan leert, maar het staat wel raar voor een 50 plusser.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Bassey had ook dat potje tegen Jong Utrecht mogen spelen en vervolgens twee weken vakantie gehad. Maar ze doen het niet, niet dat hij veel aanstormende jeugd in die linie in de weg loopt want die is veel te slecht.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, dat zijn nou juist de momenten die Bassey mee had kunnen nemen. Met de laatste Rondo uitzending voor het WK was het Ruud Gullit die niet snapte dat de Ajax opleiding veel aandacht besteedde aan aanvallend ingestelde spelers, maar geen verdedigers opleidde. Is ook best opmerkelijk. Zie ook Cruijff destijds die wel eens opmerkte dat hij zijn ploegen verdedigende opstelde, liet spelen, dan menigeen vaak dacht.

Het is jammer dat Bogarde niet meer nodig was. Zelfs niet voor de jeugdopleiding. Volgens Winston eigen woorden had Edwin van der Sar hem te kennen gegeven dat hij te goed voor De Toekomst was! Ook weer zoiets onverklaarbaars waarbij ik het idee krijg dat ze in allerlei verschillende clubjes los en/of langs elkaar heen werken. Iedereen op zijn eigen ijsschots terwijl Johan Cruijff destijds geregeld opmerkte dat op alle fronten in de opleiding t/m RvC-voetbalgedeelte goed met elkaar gecommuniceerd diende te worden.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@John89; Ik dacht dat Aertssen het aardig deed. Is ook nog heel jong, toch ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat klopt maar Pieri kreeg ook gewoon vaste plaats in de basis.
+1/-0

1 jaar geleden
Blind, Nederlands elftal speler wordt gewoon even weggezet als een slechtere optie dan Baas. Leuke speler maar dat wordt nooit geen Ajax 1. Ajax neemt een heel groot risico op de kapitein op het schip te laten gaan. De laatste wedstrijden zonder Blind waren nou niet echt wedstrijden waarin je aanknopingspunt zag. Vorig jaar hadden we en Martinez en Blind voor de opbouw. Nu moeten wie dat gaan doen????
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos