Transparent
Inloggen
Sluiten

Fortuna Sittard lijkt op dit moment de ideale tegenstander voor Ajax te zijn

21 december 2021 13:29

Ajax eindigt woensdagavond het kalenderjaar tegen Fortuna Sittard. De Limburgers zijn bezig aan een dramatische reeks in de Eredivisie en strijden vol tegen degradatie. In de afgelopen twee maanden wist het in de Eredivisie alleen te winnen van nummer laatst PEC Zwolle.

Thuiswedstrijden tegen Fortuna zijn voor de Eredivisie meestal een garantie op de volle punten. Tot nu toe werd het duel 22 keer gespeeld en Ajax wist liefst 20 keer te winnen. Het duel kende 1 keer geen winnaar, terwijl Fortuna 1 keer wist te winnen. De grootste zege is 5-0 en dat lukte in de seizoenen 2000/2001 en 2019/2020.

Voor Fortuna-aanvaller Zian Flemming wordt het een weerzien met zijn oude club. De geboren Amsterdammer is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en kwam in het seizoen 2017/2018 tot 25 wedstrijden voor Jong Ajax, toen de ploeg kampioen wist te worden. Een officieel duel in het eerste elftal speelde hij nooit.

Ook voor Perr Schuurs wordt het een bijzondere wedstrijd. Hij doorliep juist de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en was op zeventiende al de aanvoerder van het eerste elftal. In het seizoen waarin Jong Ajax kampioen wist te worden eindigde Fortuna Sittard met aanvoerder Schuurs op een tweede plaats en promoveerde daardoor naar de Eredivisie. Sindsdien speelt de verdediger voor Ajax.




Tags

fortuna eredivisie jong schuurs degradatie flemming garantie pec weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht