Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax: 'We vinden het te voorbarig om te reageren'

19 april 2021 13:30 - RTL Nieuws
Foto: Pro Shots

Ajax: "We vinden het te voorbarig om te reageren"; image source: Pro Shots

Ajax wil nog geen standpunt innemen over de nieuwe Super League. Dat geeft een woordvoerder van de club aan tegenover RTL Nieuws. "We vinden het te voorbarig om te reageren", aldus de woordvoerder. "Er zijn nog teveel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen."

Meer op RTL Nieuws
Tags

voorbarig eindjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden (gewijzigd)
De enige reden waarom dit georganiseerd word is omdat de grote clubs naar de klote gaan met hun extreme huishouding. Barcelona 800 miljoen schuld, Real dik in honderden miljoen schuld, Juventus zwaar in de schulden. Milaan moet het al en tijd doen met EL en Juve kan ook zomaar EL krijgen dit jaar.
Voor Ajax weinig te verliezen om aan zo’n competitie mee te doen. Je voetbalt dan wel voor de onderste 4 plaatsen dat weet je dan ook gelijk, is dat leuk dan?
Financieel maak je een mega klapper en jonge spelers worden mannen tegen zulke grote clubs, ook trekt het meer spelers over de streep om bij Ajax te gaan spelen, om de 14 dagen tegen een grote club je in de kijker spelen.
Daarbij is de UEFA ook een door en door verrotte organisatie die niet vies zijn van smeergeld, belangenverstrengeling, en dubieuze straffen tegen clubs.
Een andere optie zou zijn om de grote clubs het lekker uit te laten zoeken. Sluit ze maar uit van de EL en de CL, kijken hoe leuk hun supporters en sponsors het vinden als er minder publiek naar kijkt en je ieder jaar tegen dezelfde gaat spelen, in dezelfde opzet.
Maak de CL weer voor kampioenen, maar begin maar eerst is met Financial Fairplay, daar heeft de UEFA de mond van vol maar er gebeurd geen reet.
Als Ajax het puur voor de centen wil doen moeten ze het doen. houdt maar een poll onder de supporters, weet wel, eenmaal binnen en je komt nooit meer terug bij de UEFA vrees ik.
+3/-1

 
4 weken geleden
UEFA-FIFA zou een regel kunnen invoeren dat als je als speler bij zo'n club speelt je daarna (of een x periode na afloop van je contract) je niet bij de FIFA kunt worden ingeschreven als speler. Dan denken spelers misschien wel na voor ze bij zo'n club tekenen. Want ieder jaar naar RKC zal gaan vervelen, 4x per jaar tegen dezelfde 11-15 teams zal dat ook. Dan wordt die Super League snel een soort China waar spelers tegen het eind van hun carriere wil gaan cashen. We zien hoe lang dat heeft geduurd.

En ik zou die clubs nooit, maar dan ook nooit meer toelaten bij de UEFA/FIFA.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Dat zou inderdaad een regel kunnen worden. Dan zijn de EK's en WK's ook minder boeiend, zonder hun sterren. Daar zal het geld ook verdampen dan.
UEFA en FIFA hebben nu wel een serieus probleem. De grote clubs willen dit echt gaan doorzetten hoor ik net op de radio. Ben erg benieuwd hoe dit gaat aflopen.
Op zich slim dat Ajax nog geen stelling neemt in deze kwestie.
Voor de beurs zou het natuurlijk een geweldige boost zijn mochten zij toetreden, de Ajax aandelen worden meer waard.
+1/-2

 
4 weken geleden
Yes, de aandelen meer waard!
+4/-0

 
4 weken geleden
Is de realiteit waar we inzitten. Beter meer waard dan in de min.
+1/-3

4 weken geleden
Wat zal het gaan kosten , om die wedstrijden te bekijken of te bezoeken .
Zal allemaal niet weinig gaan kosten , geld wat er in word gestopt moet toch weer terugverdient worden .
Sluit eerst eerst eens de clubs met schulden uit van deelname CL .
+3/-0

 
4 weken geleden
Het is eigenlijk gewoon de Formule 1-sering van het voetbal, dus een format met een Amerikaanse eigenaar (Jp Morgan dus, de zakenbank). Ik verwacht net als bij F1, ook een streaming dienst, zodat de clubs de TV opbrengsten op de duur in eigen zak kunnen houden, of een flink deel. Je zal dan exclusieve content krijgen, bv. meerdere camera views.

Een ding snap ik niet, deze clubs willen toch ook nog gewoon in de eigen competities blijven spelen of mis ik iets ?
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Klopt. Het zou in plaats zijn van (hun deelname aan) de Champions League. Ze willen dus extern 450 miljoen per jaar extra binnenharken, maar wel in hun eigen nationale competitie actief willen blijven om daar ook de prijzen op te halen. Maar als ze dan een keer 5e worden is er niets aan de hand, want je zit ook nog in de Super League.
+2/-0

4 weken geleden
Als Ajax wil blijven bestaan blijf dan bij je leest.
Je hoeft geen econoom te zijn maar Amerikaan of Arabier om hier in te stappen.
Het voetbal an sich, laat staan de betreffende club, interesseert ze geen moer.
Dat de voetbalbonden van de zogenaamde grote landen dit ook eufemistisch uitgedrukt ook afkeuren zegt genoeg.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Misschien is dit juist wel de kans voor Ajax om weer Europees relevant te worden. Al het geld gaat via TV rechten komen in de Super League, en het feit dat ze uit een klein land komen wordt onbelangrijk. UEFA heeft alle kleinere landen belazerd.
+2/-1

4 weken geleden
Aandelen meer waard maar net zoveel binding met je club als een Amerikaan met de plaatselijk fanchise die net zo goed in een andere stad had kunnen spelen. Jippie.
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.809 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

allan award barcelona cruyff danish denemarken donvito europacup fier fifa footballer greatest joe juventus koen laudrup madrid michael monchengladbach players rijkaard roglic schipahoy simonsen simonson spelbos time uefa world year