Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook te sterk voor Eintracht Frankfurt

29 augustus 2020 17:53
Foto: Pro Shots

Ajax ook te sterk voor Eintracht Frankfurt; image source: Pro Shots

Het is Ajax ook gelukt om de zevende oefenwedstrijd van deze voorbereiding te winnen. In de Johan Cruijff ArenA werd Eintracht Frankfurt met 2-1 verslagen. Quincy Promes en Mohammed Kudus zorgden voor de Amsterdamse treffers. De Duitse oponnent zal vooral blij zijn dat ze niet met een veel grotere nederlaag weer terug richting Frankfurt hoefden te gaan. Vooral voor rust kreeg Ajax een hoop kansen om tot een veel grotere uitslag te komen.

De selectie van Erik ten Hag lijkt er inmiddels patent op te hebben, want wederom was het al snel weer raak. In de vierde minuut lag de openingstreffer alweer in het doel. Een beetje vanuit de kluts belandde de bal bij Lassina Traoré. Met een mooie hakbal zette hij Quincy Promes vrij voor de doelman en hij kon daarmee eenvoudig de 1-0 binnen schieten. Promes liet zich voor rust met regelmaat zien en baalde dat het voor hem bij slechts één treffer bleef. De aanvaller raakte de lat, de paal en zag een goede kans bovendien gekeerd worden door de doelman. Tegenstander Eintracht Frankfurt werd pas vlak voor rust echt gevaarlijk, maar een uitstekende redding van André Onana voorkwam de gelijkmaker.

Direct na rust kwam Mohammed Kudus in het veld en de Ghanees wist na twee minuten spelen al te scoren. Dit keer zorgde Anthony met zijn hak voor de assist. Ajax werd vervolgens wat slordiger. Frankfurt werd al snel gevaarlijk via een vrije trap en niet veel later volgde uit een hoekschop de aansluitingstreffer. Ajax kwam vervolgens weer iets beter in de wedstrijd en zag ook Edson Álvarez de lat raken. De Duitsers vielen vooral op door veel pittige overtredingen, waardoor scheidsrechter Danny Makkelie met regelmaat een gele kaart tevoorschijn moest halen.

Beide teams probeerden nog wel op zoek te gaan naar een doelpunt, maar echt grote kansen volgden niet meer. Met een 2-1 zege op zak kon iedereen weer huiswaarts vertrekken.

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui (88' Dest), Schuurs, Martínez, Tagliafico, Álvarez, Gravenberch (74' Neres), Promes (88' Ekkelenkamp), Antony, Traoré (46' Kudus), Tadic




Discussieer mee op de forums


Tags

frankfurt eintracht promes kudus alvarez onana traore anthony antony arena baalde danny dest ekkelenkamp gravenberch hag hak hakbal hoefden huiswaarts kluts makkelie martinez mazraoui neres oponnent overtredingen patent schuurs slordiger tadic tagliafico tevoorschijn voorkwam zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Eindelijk Ajax kijken bedankt ziggo
+2/-0

3 jaar geleden
tadic de slechste is maar 70% van een jaar terug sinds hij aanvoeder is is hij duidelijk minder.Dus aanvoeders band inleveren aan blind of onana of hij moet zich net als voorheen meer met voetballen bezig zijn..Ik ben geen trainer maar dit is duidelijk maar denk dat ten hag het niet durft.Ik heb dit hier al vaker gezegd en wordt steeds duiderlijker met tadic
+3/-2

 
3 jaar geleden
Linksbuiten is gewoon niet meer zijn beste positie door zijn leeftijd. Na 70 minuten op de flank was de tank leeg. In de spits is dat nog nooit een probleem voor hem geweest. Traore valt elke wedstrijd tegen, ook in meevoetballend opzicht, Huntelaar is te beperkt voor een vaste basisplek en Brobbey moet eerst groeien bij Jong Ajax. Tadic is nog steeds onze beste optie voor de spitspositie.
+1/-0

3 jaar geleden
Vindt Ajax goed, strijdlustig en ook super gemotiveerd ,de nieuwe jongens passen zich naadloos aan ,zowel met voetbellen als de goede sfeer, speciaal Kudus vindt ik een openbaring, wat een beest, hij doet me sterk denken aaneen kruising tussen Rijkaard en Davids ,ook Gravenberch was weer erg goed, eigenlijk kan ik beter geen namen opnoemen, zonder dat je iemand te kort doet,Eigenlijk vol of voor iedereen ,alleen vindt ik Traore nog niet Ajax waardig, Ajax zou eigenlijk nog een spits en een cv (die ook links zou moeten kunnen spelen) moeten kopen, heb niet zoveel vertrouwen dat Blind terugkomt op korte termijn en denk dat Nico weggaat.O ja uitstekende uitzending en verslaggever van Ziggo !!
+1/-0

3 jaar geleden
Helaas was ik niet in de gelegenheid om de wedstrijd te zien. De voorbereiding is prima als ik alles lees en beluister. Traore komt er niet bij iedereen positief uit terwijl ik wel gecharmeerd ben van zijn fysiek. Ook is hij bij diverse doelpunten de aangever. Vergeet niet dat bij Ajax iedere spits het moeilijk heeft, kijk maar naar recente verleden van onder andere Dolberg die gisteren weer 2x heeft gescoord. Traore verdient voor mij wel de voorkeur in de spits en een spits dient vertrouwen en doelpunten.
+1/-0

3 jaar geleden
Alles met een Ajaxbril gezien.
Het is allemaal te vrijblijvend. Alleen maar aanvallen en de verdedigende taken verwaarlozen,sterker nog helemaal niet ingrijpen.
De wedstrijd tegen Frankfurt wordt ook overgewaardeerd.
De eerste helft speelde Frankfurt met een tweede elftal.
Verdedigend werd Frankfurt geen strobreed in de weg gelegd. KOnden gewoon doorlopen en voorzetten geven. Ajax had mazzel dat zij er niet drie doelpunten maakten.
Tevens is Frankfurt minder ver in de voorbereiding daar hun competitie later begint. Aanvallend ziet het er goed uit kwa potentie. Aantrekkelijke spelers. Echter Ajax is geen speeltuin. Ook verdedigend zal het team zijn taken moeten vervullen. Te beginnen met elkaar te coachen en duals aan te gaan.
+3/-0

 
Er zit een kern van waarheid in fen.
Ik maak me ook zorgen om het karakter van het team.
Ze kunnen allemaal uitstekend voetballen maar je heb ook andere eigenschappen nodig.
Zonder Donny en Blind mis je dat, een gedeelte is daarvan ook al weggevallen vorig jaar met het vetrek van Frenkie en de Ligt.
Die vrijblijvende zomeravonden uitslagen van nu zeggen me niet zoveel.
Einde november op een slecht veld in Heerenveen of Enschede met 2 grade boven nul en het regent pijpenstelen.
Is het dan allemaal nog zo fluweel? Of worden we er dan weer ouderwets op karakter en met de beuk van de tegenstander afgegooid?
Ik zal daarom toch een voorstander van Klaasen zijn om terug te halen als Donny vertrekt.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax in goede doen!? Ik ben hoopvol en geniet van de samenwerking en vreugde van de spelers. Het geluk ontbreekt nog iets in de afwerking. Komt allemaal goed dit seizoen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos