Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Geen betaald voetbal tot 1 september'

21 april 2020 17:15 - RTL Nieuws
Foto: Pro Shots

[Update] "Geen betaald voetbal tot 1 september"; image source: Pro Shots

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd om teamsporten voorlopig nog niet toe te staan. Dat blijkt uit een uitgelekt advies in handen van de NOS. Volgens het OMT vormt georganiseerde sport in groepen op dit moment nog een mogelijk risico op een te snelle en te brede spreiding van het coronavirus en adviseert daarom eerst de effecten van de overige maatregelen af te wachten voordat dit weer toegestaan wordt.

Uit onderzoeken door middel van luchtstromen en computersimulaties is bovendien gebleken dat druppelwolken die soms ontstaan tijdens het sporten tot 20 meter achter een sporter aangetoond worden en zouden daarom een risico kunnen vormen voor degenen die zich achter deze sporter bevinden. Omdat deze onderzoeken echter niet bij mensen zijn uitgevoerd is verder onderzoek nodig om hier conclusies uit te kunnen trekken.

De KNVB geeft via haar officiële website bovendien nogmaals aan dat bij het eventueel hervatten van de competitie de adviezen van het RIVM leidend zijn. De competitie zal alleen hervat worden als het volgens de overheid veilig is om te voetballen, er nog voldoende tijd is om de competities uit te spelen en bovendien ook aan alle overige voorwaarden kan worden voldaan. Gezien het advies van het OMT lijkt er een streep door het huidige seizoen getrokken te gaan worden.

Update 17:15: Volgens RTL Nieuws zal dinsdagavond tijdens de persconferentie om 19:00 uur bekend worden gemaakt dat er tot en met 1 september geen betaald voetbal mogelijk is. Tot die datum zullen evenementen worden verboden en voetballen zonder publiek wordt ook aangeduid als evenement. Het is mogelijk dat voor voetbal zonder publiek een uitzondering wordt gemaakt, maar volgens RTL zijn er geen signalen dat dit op korte termijn zal gaan gebeuren.

Meer op RTL Nieuws




Tags

omt sporter aangeduid computersimulaties coronavirus druppelwolken effecten evenement kabinet knvb luchtstromen nos outbreak overheid rivm spreiding teamsporten uitgevoerd verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
stoppen met die handel gezondheid boven alles
+1/-0

tackle (geschorst)
3 jaar geleden
Zo nu kan het gesteggel beginnen. Andere clubs zullen proberen om het rijke Ajax te gaan leeg plukken. CL premie moeten ze delen. Solidariteitsfonds etc.. Ik zou als Ajax zijnde zeggen hier heb je 5 miljoen en kijk maar wat je ermee doet en hoe je het verdeeld als het maar ten goede komt van het behoud van de betaald voetbal clubs. Ajax heeft zelf ervoor gezorgd dat er directe plaatsing is voor de CL. Dus verder geen gejank. Hier kunnen jullie het mee doen en verder valt er niet te praten.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Gelukkig houdt Marc van de centjes, dus ik denk dat we daar een goed persoon hebben zitten die de financiële belangen van Ajax goed kan behartigen. Ik zou inderdaad een deel van de CL plaatsing (als daar sprake van is) afstaan. Hebben de clubs meer geld nodig? Dan mogen ze dat lenen, en kan het leenbedrag (gedeeltelijk) worden kwijtgescholden als Ajax een mooi pareltje kan ophalen. Clubs (bedrijven) zijn zelf verantwoordelijk voor hun financiële beleid, het creëren van financiële buffers etc. Daar zijn ze niet gezamenlijk verantwoordelijk voor. Je ziet ook niet Mc Donalds geld overmaken naar de plaatselijke shoarmaboer.
+1/-0

3 jaar geleden
We kopen gewoon 51% van de aandelen van elke club 😂
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal