Transparent
Inloggen
Sluiten

NOS: Erik ten Hag rouleert nauwelijks, ondanks overvolle voetbalkalender

12 februari 2020 14:51 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

NOS: Erik ten Hag rouleert nauwelijks, ondanks overvolle voetbalkalender; image source: Pro Shots

Ajax kampt de laatste maanden met de nodige spierblessures. Volgens Erik ten Hag is dat puur te wijten aan de overvolle voetbalkalender. Met behulp van de statistieken van Opta Sports zocht de NOS echter uit dat Ten Hag zelf nauwelijks rouleert in zijn opstelling en daarmee zijn spelers relatief zwaar belast.

Afgelopen seizoen speelde Ajax in 82 procent van alle speelminuten met dezelfde spelers, waarna een hoop spelers als international ook nog in actie kwamen. Vanwege de Afrika Cup en Copa América hadden bovendien vijf spelers nauwelijks vakantie in de zomer. Dit seizoen speelde Ajax in 77 procent van alle speelminuten met de eerste elf. Champions League-winnaar Liverpool komt tot 68 procent met de eerste elf en heeft in meerdere bekerwedstrijden een compleet ander team opgesteld.

Uit het onderzoek van de NOS bleek dat het rouleren bij Ajax vooral gebeurt vanwege de blessures en ook door de schorsingen. In het seizoen dat Ajax onder leiding stond van Peter Bosz werd er vaker gerouleerd en speelde de eerste elf in totaal 71 procent van de beschikbare minuten. De NOS voegt daarbij wel aan toe dat het veel te kort door de bocht is om te concluderen dat de aanpak van Ten Hag niet goed is.

Meer op NOS.nl


Tags

hag nos overvolle rouleert afrika bocht bosz gerouleerd liverpool opta rouleren spierblessures wijten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ben toch wel blij dat hij met Onana weinig gerouleerd heeft.
+1/-0

7 maanden geleden
Terecht. Rouleren geeft alleen maar ongelukken op de lange termijn. Gewoon je sterkste elftal opstellen, elke keer opnieuw. Ook vanavond niet rouleren, Eric!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Mee eens. Af en toe in het begin van de beker en voorde rest met je sterkste 14 man de wedstrijd spelen tenzij die beslist is.
De blessures van Promes en Neres komen sowieso niet door overbelasting want die werden juist wel met elkaar gerouleerd een tijdje.
Blind is een geval apart met zijn hart en Hakim werd heel vaak gewisseld. Naar zijn zin zelfs te vaak dus die heeft ten Hag daar waar mogelijk dus gespaard.
Conclusie, ten Hag heeft geen schuld aan de blessures.
+1/-0

7 maanden geleden
Lekker belangrijk.
+1/-0

7 maanden geleden
Moet hij wel de beste spelers opstellen
+1/-0

7 maanden geleden
"Onderzoek van de NOS"?? Kunnen ze hun geld en tijd niet wat beter besteden?
+1/-1

7 maanden geleden
Ik ben het eens met deze bevinding van de NOS die berust op feiten en dit is een leerpunt voor Ten Hag....

Hij laat Tadic misschien bijna alles spelen?!
Bij bijna geen enkele club gebeurd dat.
Tadic heeft op dit moment veel te veel wedstrijden in zijn benen en speelt hij als nog super? Nee. Tadic is geen Messi, die 99% van alle games speelt en nog steeds 2 keer scoort en 1 assist.

Erik, je moet voorzichtiger met de spelers om gaan...
dat is wel duidelijker geworden en je hebt de pech van de voorronde CL nu al 2 jaar...
+2/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Bom dia Don
Tadic staat nummer een in het goals/assists klassement en is helemaal niet geblesseerd geweest dus die valt helemaal niet in het onderzoek.In mijn stukje hierboven de feiten van de geblesseerden. Die hadden juist wel rust gehad.
Jij verwart cijfertjes van de nos met feiten omdat jij zelf graag meer roulatie ziet. Die cijfertjes horen bij de basis die speelde en de spelers waar het om gaat hadden op Blind na die cijfertjes niet.
+1/-0

7 maanden geleden
Ben benieuwd of ze dit ook hadden geroepen wanneer er geen enkele blessure was. Wat een onzin dit zeg. Af en toe heb je gewoon pech... Maak een kleine verkeerde beweging tijdens een shoulderraise in de gym en je zit ook zo een maand in de lappenmand.
+1/-0

7 maanden geleden
Hij rouleert te weinig.
Er hoeft maar een vaste speler uit te vallen of het elftal weet niet meer wat te doen.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alonso beek blind cavani donvito fier gerald gotze gravenbergh hag koen kruizen laudrup marin martinez neres onana passeren potter promes renemar rijkaard robben rondlopen schuurs suarez tadic uitstraling vanenburg ziyech