Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'Als trainer van Ajax kun je dit niet echt maken'

2 september 2019 21:52 - Veronica Inside
Foto: Pro Shots

Wim Kieft: "Als trainer van Ajax kun je dit niet echt maken"; image source: Pro Shots

Wim Kieft gaf maandagavond bij Veronica Inside aan niet te begrijpen waarom Erik ten Hag niet naar het voetbalgala is gegaan. "Hij is trainer van Ajax. Dan kun je dat niet echt maken", aldus Kieft. "Het hoort er ook wel een beetje bij dat je kritiek krijgt. Daar moet je ook wel een beetje tegen kunnen."

Volgens Kieft is er ook zeker geen sprake van een hetze tegen Ten Hag. "Journalistiek bedrijven is informatie ergens proberen te vergaren. Ze zullen het niet allemaal uit hun duim hebben gezogen die jongens van De Telegraaf", zo gaf hij aan. "Het is een hele goede sportkrant en altijd goed geïnformeerd. Ik vind het een sportkrant die ik graag lees. Er wordt altijd informatie gelekt in een selectie. Als het de spelers niet zijn, is het wel de trainer of de elftalleider. Dat gebruik je als je een journalist bent."

Kieft ging verder: "Hij moet ook niet doen alsof het gelogen is. Wat hij nu doet is het beproefde recept van wij tegen de pers. Ik vind het een beetje flauw van hem. Het hoort er ook bij bij jouw positie als trainer van Ajax dat je bij zo'n gala aanwezig bent waar spelers van jou worden geëerd. Je vertegenwoordigt Ajax. Ik vind dit geen grootse actie van hem."

René van der Gijp was het eens met Kieft. "Kom op man, je bent trainer van Ajax. Wat kan jou het nou schelen wat Valentijn Driessen er van vindt?", zei hij daarover. "Je hebt een geweldig seizoen gedraaid. Je hebt de halve finale van de Champions League behaalt. Dit zijn dingen waar je boven moet staan."

Johan Derksen was nog meer uitgesproken. "Het is het gedrag van een verwend kind die stampvoetend niet naar het gala gaat. Hij moet zich realiseren dat er geen Europees land is waar de sportpers zo fatsoenlijk en integer is als in Nederland. Kijk maar eens wat er in Duitsland, Engeland of Spanje gebeurt. Dan zou er geen enkele trainer meer naar een gala gaan", aldus Derksen. "Je moet er ook wel groot in zijn. Als trainer van Ajax krijg je wel eens een draai om je oren. Je moet je eigen lijn volgen en een grote jongen zijn. Dit is niet het gedrag van een grote jongen."


Tags

kieft gala derksen hag sportkrant behaalt beproefde driessen duim duitsland elftalleider engeland geeerd gelekt gelogen gezogen gijp grootse hetze integer journalistiek kind nederland recept schelen sportpers stampvoetend telegraaf vergaren veronica voetbalgala

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Derksen is toch die man die stampvoetend wegliep bij een live uitzending omdat Genee hem met feiten om de oren sloeg?? En hij heeft over gedrag van een klein kind???
+7/-1

 
11 maanden geleden
Hij is heel wat vergeten nadat hij van de trap was gedonderd.
+1/-1

11 maanden geleden
Cause we dont even care about what they say ... Ja ja ja ja ... bla bla bla

Bekend liedje toch? Ten Hag heeft gelijk. Punt.
+5/-1

11 maanden geleden
Ik denk dat Ten Hag uitstekend tegen kritiek kan. Het probleem is nu dat er al ruim een jaar een stroom stront over hem uit wordt gestort omdat hij kennelijk niet die vlotgebekte Amsterdammer is. Dit is geen kritiek meer, dit zijn ongefundeerde beschuldigingen. Beschuldigingen die door alle betrokkenen worden ontkent.
Kieft moet dit wel zeggen, hij schrijft een column voor die krant. Ten Hag heeft gewoon gelijk dat hij dat zootje links laat liggen.
+7/-2

11 maanden geleden
Luisterd sowieso niet naar pro pisvee-er Kieft en al helemaal niet naar opper kleuter van der Gijp...Vreiheid blijheid, Ten Hag heeft groot gelijk!
+1/-2

11 maanden geleden
Kieft had zeker net voor de uitzending weer wat lijnen coke zijn neus in getrokken....
+2/-2

 
11 maanden geleden
Deze opmerking is te goedkoop. Ik heb wel respect voor de manier waarop Kieft zijn verslavingen aanpakt!
+5/-0

 
11 maanden geleden
Precies en zo goedkoop is zijn reactie ook op de keuze van Ten Hag.
+1/-3

11 maanden geleden
"Je moet je eigen lijn volgen maar wel altijd doen wat ik wil."

Anders krijg je geen kritiek, maar een op leugens, insinuates en persoonlijke antipathie gebaseerde hetze over je heen. Mooi kijkje dit in de keuken van de Telegraaf en zijn collaborateurs.
+1/-1

11 maanden geleden
Meneer Kieft geeft zijn mening.
Meneer van der Gijp geeft zijn mening.
Meneer Derksen geeft zijn mening.
Alle drie dezelfde mening.
Hoe is het mogelijk.
Je zou het eens een keertje niet eens zijn met elkaar.
Juist omdat de Nederlandse pers fatsoenlijk is in vergelijking met de pers in de grote voetballanden valt deze manier van voetbaljournalistiek voor Nederlandse begrippen onder een hetze voeren. Notabene alleen maar omdat Ten Hag een "raar" accent heeft. Wie zijn nu de boertjes. Komen jullie nooit verder dan buiten de Amsterdamse gordel en voetbalstadions in het buitenland?
+1/-0

11 maanden geleden
'de Telegraaf is een krant die ik graag lees', aldus Win Kieft, columnist bij de Telegraaf.
+3/-1

11 maanden geleden
Ik vind de verslaggeving ook erg suggestief. Ook lijkt het erg op de man gespeeld. Bij resultaat is het logisch bij tegenslag de schuld van de trainer. Maar dan kun je nog steeds naar het gala gaan.
+1/-0

11 maanden geleden
DE telegraaf, was dat niet die krant die met goedkeuring van de nazi's gewoon verscheen gedurende WW2? Aan de ene kant begrijp ik de reactie van Ten Hag wel, maar aan de andere kant had ik het echt stoer gevonden als hij gewoon was gegaan en stilzwijgend zonder enig commentaar zich daar had vertoond al was het alleen maar ter ondersteuning van zijn spelers en daarmee laten zien dat hij boven die riool journalistiek staat.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind dat Kieft wel gelijk heeft.
Het was opvallend dat Schreuder aan het einde van het seizoen steeds vaker met zijn kladblok langs de lijn verscheen, iets dat Van Hanegem ook al was opgevallen in zijn column.
Als Ajax het weer eens goed doet komen alle ego's meestal snel bovendrijven en wil iedereen ineens in de schijnwerpers staan om in het success mee te kunnen delen.
Wordt denk ik in de "beste" Ajax traditie vervolgd...
+1/-0

11 maanden geleden
Wim kieft: Ik lees de telegraaf graag(als zijnde columnist)
Wij van WC-eend, adviseren WC-eend.
+2/-0

11 maanden geleden
Ik vind het juist mooi dat Ten Hag dit doet. Mensen zijn vrij om te doen wat ze willen. Al die eenheidsworsten.

Als Ten Hag klaar is met de telegraaf en hun columnisten misschien heeft hij daar wel een hele goede reden voor. Zoals Louis van Gaal al zei, ik heb het zelf ook gedaan.

Ten Hag toont juist aan dat hij ballen heeft.Goed zo Erik!

Wim Kieft ik wens je een fijne dag. Maar sommige dingen zijn jou zaken niet.
+2/-0

11 maanden geleden
Als de spelers gaan, moet ten Hag ook gaan, vind ik. Nog beter zou zijn als de spelers EN ten Hag zeggen: Dit is geen voetbalgala, maar een Telegraaf voetbalgala, daar doen wij niet aan mee.
+1/-0

reactie verwijderd


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

akwasi bevolkingsgroepen blah blank clubman derksen fier genee ghana individuen jongeren joost juh koen luigitentorioabc lvb medemens middelmaat nederland nederlanders ontkerkelijking onzin potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term wijken