Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Al die wedstrijden, ook met Oranje: ik vind het alleen maar mooi'

26 november 2018 08:11 - Algemeen Dagblad

De wedstrijd tegen AEK Athene van dinsdag zal voor Matthijs de Ligt alweer de 48e wedstrijd worden van 2018. Maar het is wel een wedstrijd die een heel speciale kan worden. Ajax kan de tweede ronde van de Champions League definitief binnen halen en kan zelfs een goede uitgangspositie krijgen om de groep te winnen. "Eerst was het: sowieso Europa League halen. Daarna: iedereen heel blij met kwalificatie voor de Champions League. En nu gaat het om kwalificatie voor de tweede ronde en zelfs over groepswinst. Precies zoals je wilt. Dat is topsport: de grenzen verleggen," aldus De Ligt in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De verwachting bij de buitenwereld is dat het tegen AEK wel zal moeten lukken. "Ik voel die verwachtingen ook. Ik snap ook waar het vandaan komt. Door onze resultaten in Europa is iedereen lovend. Dat moeten we als een compliment zien", zo geeft hij aan. "Maar vooral niet meer dan dat. Ik weet wel beter. AEK verloor ook maar nipt van Bayern München en Benfica, hè."

Ondanks het loodzware programma is De Ligt topfit. "Ik merk dat ik het nodig heb. Omgaan met de belasting, je lijf leren kennen. Sterker worden. Al die wedstrijden, ook met Oranje: ik vind het alleen maar mooi", zegt hij daarover. "Waar het eindigt qua aantal wedstrijden? Dat zullen er in mei hopelijk heel veel zijn. Sowieso nog twee met Oranje in de Nations League en twee in de EK-kwalificatie. En hopelijk met Ajax in Europa ook nog een boel."




Tags

oranje aek kwalificatie bayern belasting benfica lijf nations nipt topfit uitgangspositie verleggen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Goeie reactie van onze aanvoerder. Boegbeeld van het Nederlandse voetbal, nu al op zo een jonge leeftijd.Grote klasse.
+1/-0

5 jaar geleden
De hele nationale en internationale media vallen over de Jong heen wat betreft de transfersom. Nou in mijn ogen is de Ligt 80 miljoen waard en niet de Jong. Ik ben van mening dat de Ligt het aller aller grootste talent is van de afgelopen 20 jaar. 19 jaar en er zo staan op elk niveau dat is bizar!
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal