Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax: Kunduz-akkoord kost Ajax zeker 4 miljoen euro

11 juli 2012 22:46 - Ajax.nl

Ajax meldt dat het zogenaamde Kunduz-akkoord Ajax zeker 4 miljoen euro gaat kosten. Nu de eerste kamer de plannen heeft goedgekeurd, is daar niets meer aan te doen, Jeroen Slop.

Slop noemt twee belangrijke oorzaken. "Ten eerste komt er een extra crisisheffing voor de clubs (zestien procent) op inkomsten boven de 150.000 euro. In het geval van Ajax gaat dat dus om bijna alle spelers, want in het salaris zijn ook tekengeld en onze kampioensbonus opgenomen. Omdat de basis voor de heffing geheel 2012 betreft, is de kostenpost voor ons als kampioen direct al enorm groot. Dat bedrag moet op 31 maart 2013 bij de Belastingdienst binnen zijn.”

"De verhoging van de Wet belastingheffing excessieve beloningen, beter bekend als de Bos-taks, gaat daarnaast een negatieve rol gaan spelen bij transfers. Tot nu toe was het zo dat op een vertrekpremie van ruwweg meer dan 500.000 euro een extra heffing voor de club van dertig procent gold. Die heffing is vannacht naar 75 procent gegaan. In het geval een speler recht heeft op een percentage van de transfersom kost het de clubs daardoor uiteindelijk bijna het dubbele.”

Meer op Ajax.nl




Tags

heffing kunduz slop belastingdienst belastingheffing beloningen bos crisisheffing excessieve kampioensbonus kostenpost ruwweg taks tekengeld vertrekpremie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid