Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Johan Cruijff Schaal - 2022/2023] Ajax - PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 30 juli 2022 om 13:43:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 30 juli 2022 om 12:41:

Binnen de eerste vijf minuten alvast een pittige schouderduw aan je directe tegenstander uitdelen, effe ingrijpen met de boodschap hier ben ik. (...)Ik vind dit altijd zo'n onzin en brevet van onvermogen.
Pak een bal af! Daarmee laat je zien wie de betere is.

En als dat afpakken met een schouderduw samen gaat is het prima.
Op de manier zoals bijvoorbeeld Neeskens, Rijkaard en Davids dat deden.

Een goede aanvaller lacht om een schouderduw. De volgende aanval lok je de verdediger weer in in zo'n situatie en speel je hem met een schijnbeweging uit.
Voorbeelden te over van Olsen, van Basten, Schip, etc., etc., etc.Ja voetballend moet altijd de oplossing zijn maar voor een verdediger gaat het ook om de manier hoe je het doet. Ik vind daarin Rensch gewoon te lief voor zijn tegenstander. Hij zit toch niet op zaalvoetbal? Zet maar eens een keer een stevig blok. Laat in ieder geval zien dat je er bent. Dat mis ik te vaak bij hem als verdediger.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 30 juli 2022 om 12:50:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 30 juli 2022 om 12:41:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 30 juli 2022 om 11:36:

Als je vanavond met Blind en Rensch start achterin, dan is dat een garantie voor een nederlaag. Rensch tegen Gakpo en Blind tegen de Jong is vragen om problemen.Blind maak ik me in verdedigend opzicht minder zorgen om. Nog minder als Bassey met de tijd er staat. Dat compenseert een hoop net als Danny Blind destijds een stuk makkelijker begon te voetballen toen Frank Rijkaard terug kwam van Milan.

Rensch daarentegen vind ik een groter probleem. Hij kan aardig voetballen maar vind hem nogal passief als verdediger. Een van de redenen waarom hij wel vaker achter de feiten aanloopt. In feite is hij gewoon te lief als verdediger. Een beetje gehaaide tegenstander ruikt dat meteen.

En dan heeft hij Mazraoui en Tagliafico als voorbeeld van dichtbij meegemaakt maar denk dat dergelijk venijn bij Rensch gewoon niet in het aard van het beestje zit.
Binnen de eerste vijf minuten alvast een pittige schouderduw aan je directe tegenstander uitdelen, effe ingrijpen met de boodschap hier ben ik. Zullen we niet snel zien. Ik heb begrepen dat hij verdedigend centraal beter uit de voeten kan maar ook daar moet je je laten gelden op zijn tijd, maar goed,

Aan de andere kant heeft Wijndal het vanavond al wat makkelijker omdat Madueke gisteren op de training een fixe enkelblessure opliep. Schijnt er alweer een paar maand uit te liggen tot mogelijk winterstop.


Die Madueke heeft ook veel pech.

Ik vraag me af of we Rensch niet beter kunnen verhuren. Hij staat nog altijd bekend als een groot talent, wie eigenlijk op iedere verdedigende positie uit de voeten kan, maar op dit moment voelt het nergens goed om op hem te gaan bouwen.

Blind vind ik een moeilijk verhaal: hij laat centraal achterin zien een echte spelmaker te zijn, maar we kennen zijn zwakke punten natuurlijk. Daley kan zeker nog waarde als basisspeler hebben, maar de verdediging in zijn geheel moet dan wel goed staan: elkaar goed (kunnen) aanvullen.

Bassey en Wijndal gaan hopelijk een belangrijke rol spelen bij Ajax. Ik ben benieuwd op welke positie Bassey zich gaat ontplooien, want kort door de bocht: hij gaat zowel Wijndal als Blind uitdagen.Bij verhuur van Rensch hoop je dan dat die hardheid er op een wat minder niveau alsnog in wordt geramd, maar ik betwijfel het. Lijkt mij net als Schuurs gewoon te soft om in te durven grijpen.

Ik zou veel liever zo spelen:

Keeper
Rechtsback
Timber
Bassey
Wijndal
Blind
Berghuis
Tadic
Antony
Bergwijn
Spits


Keeper en spits regelmatig rouleren want Gorter is te goed om alleen maar te banken en Brobbey die twee keer in de 90 minuten kan spelen lijkt me ook nog niet haalbaar. Rechtsback evt. een aankoop.

En ook over het algemeen meer rouleren dan Ten Hag deed.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 30 juli 2022 om 13:59:

Ja voetballend moet altijd de oplossing zijn maar voor een verdediger gaat het ook om de manier hoe je het doet. Ik vind daarin Rensch gewoon te lief voor zijn tegenstander. Hij zit toch niet op zaalvoetbal? Zet maar eens een keer een stevig blok. Laat in ieder geval zien dat je er bent. Dat mis ik te vaak bij hem als verdediger.Ik begrijp wat je bedoeld. ;)

En als je minder bent dan je tegenstander moet je (op dit niveau) inderdaad naar andere middelen grijpen. Maar ik heb niets met het soort voetbal waar het niet de intentie is om primair de bal te spelen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 30 juli 2022 om 14:02:

(...)

Ik zou veel liever zo spelen: (...)Ik mis vaak zo'n omzetting tijdens de wedsrijd.
Dus niet alleen rouleren op positie maar ook van positie (of systeem).

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 30 juli 2022 om 14:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 30 juli 2022 om 14:02:

(...)

Ik zou veel liever zo spelen: (...)Ik mis vaak zo'n omzetting tijdens de wedsrijd.
Dus niet alleen rouleren op positie maar ook van positie (of systeem).
Zeker. Ten Hag werd op de duur voorspelbaar omdat hij altijd vanuit het zelfde stramien opereerde. Laten we hopen dat Schreuder met de tijd hier wat verandering in brengt. Zodra het elftal staat kan hij er aan werken. Heb je een extra wapen achter de hand.

Door het [zelfde stramien] zag je in 2020 eigenlijk al tegen Atalanta Bergamo hoe Ajax zijn eigen fuik in liep. Laatste uitwedstrijd tegen Benfica was zo'n beetje een kopie van. Ben er ook nog steeds van overtuigd dat het verlies tegen Benfica onnodig was als Ten Hag in de tweede helft de deur op slot had gedaan na de 2-1 voorsprong. Echter de 2-2 viel omdat Ajax weer te veel ruimte achter zich liet tegen een counterploeg.

En dan ben ik een groot voorstander van aanvallend/pressie voetbal maar speel met een 2-1 voorsprong dan wat behoudender tegen dergelijke ploegen met je verdediging tot rond de middenlijn i.p.v dat je met 10 man de rest van de tijd de zestien meter van de ander denkt te kunnen omsingelen. In de eredivisie kan dat maar met CL moet je uitkijken dat je het onheil dan niet op je zelf afroept zoals tegen Atalanta en Benfica.

Had Ten Hag een paar omzettingen gedaan bijvoorbeeld naar 4 4 2. Waren de Portugezen waarschijnlijk onaangenaam verrast, maar goed achteraf gelul. Denk dat Schreuder een behoudender trainer is dan Erik maar meer open voor allerlei zaken. Als dat zo is zal hij meer in staat zijn om van zijn fouten te leren dan Ten Hag.

 

+2/-0

4-3-3 (zowel met de punt naar voren als achteren), 3-4-3 (zowel diamant als géén), 4-4-2 (zowel diamant als géén), 4-5-1, 3-5-2, 5-4-1 (zowel diamant als géén), 5-3-2... hoe meer formaties we ons eigen kunnen maken, hoe beter. Hoeven géén tien te zijn, maar wel een aantal.

Sowieso:
4-3-3 met punt naar voren
4-3-3 met punt maar achteren
3-4-3 minstens één variant
4-4-2 minstens één variant
4-2-4 kan ook interessant zijn

 

+1/-1

Tadic, Bergwijn, Brobbey, Antony
Berghuis, Kudus
Wijndal, Blind, Timber, Álvarez
Pasveer

Als we goals nodig hebben vanavond.

Géén idee wanneer Bassey er klaar voor is...

 

+1/-1

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Hoever, Teze, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Antony, Tadic, Bergwijn.

Ik ben benieuwd naar Benítez en Rensch versus Gakpo klinkt inderdaad erg spannend voor ons. Álvarez op rechtsback uitproberen is wellicht vanavond een goede wedstrijd voor. Toch weer het exacte middenveld Álvarez, Berghuis en Klaassen. Ik hoop steeds vaker en meer Kudus en Taylor daar te zien. Tadic als centrumspits: ook dit wil ik goed gaan observeren hoe dat hedendaags uitpakt.

 

+1/-0

Goed doelpunt van Bergwijn. En ik geloof dat je Álvarez en Rensch beter van posities kunt wisselen. Gakpo deed een poortje bij Rensch en Álvarez probeerde het half wegglijdend te redden. Toen Rensch twee jaar geleden goed voor ons speelde, zag ik een nummer 6 in hem. Je kon het zien bij de aanval van de 1-0.

 

+2/-1

Wijndal afgetroefd door Til wie gelijk maakt. Rensch kon voorzet Gakpo niet voorkomen.

Blind speelt goed. Ik denk dat Bassey, Blind, Timber Álvarez onze beste verdediging zou zijn.

 

+1/-1

Einde Rensch wat mij betreft. Staat bij iedere aanval van de tegenstander toe te kijken en niet alleen tegen PSV, maar bij elke wedstrijd die hij tot nu toe heeft gespeeld in de voorbereiding.

Het is en blijft een nonchalante flierefluiter.

 

+1/-0

Bergwijn maakt een goede indruk inderdaad. Sterk aan de bal. Aanvallend ziet het er sws sterk uit, zit wel muziek in dit seizoen.
Verdedigend valt het nog wat tegen, zoals bij de 1-1, maar je speelt ook niet iedere week tegen psv, dus voor de competitie maak ik me geen enkele zorgen.

 

+1/-0

En ik herhaal nog maar eens wat ik de gehele voorbereiding al riep: Ga eens wat oefenen op afwerken!

Rensch
Weg
Nu!!!

 

+1/-0

Nu is Blind afgetroefd door Til, wederom voorzet Gakpo welke Rensch niet kon voorkomen.

 

+1/-0

PSV wordt kampioen. Niet omdat wij goed of slecht zullen zijn, maar omdat die snelheid, kracht en luchtmacht de rest van de competitie te machtig gaat zijn.

 

+1/-0

Terechte tussenstand. Verdedigend erbarmelijk en aanvallend slordig. PSV kan er ook nog niet veel van, maar gooi wat hoge ballen erin en succes gegarandeerd; niemand doet ook maar enige moeite een voorzet eruit te halen en luchtduels zijn zowel voor de spelers als keeper teveel gevraagd. Nee, ik word hier nog lang niet warm van.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 30 juli 2022 om 20:52:

PSV wordt kampioen. Niet omdat wij goed of slecht zijn, maar omdat die snelheid, kracht en luchtmacht de rest van de competitie te machtig gaat zijn.


Vergeet Benítez niet en dat de beste verdediging normaal gesproken kampioen wordt. Blind is goed aan de bal, maar we missen Martinez in de luchtduels zoals net.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 30 juli 2022 om 20:53:

Terechte tussenstand. Verdedigend erbarmelijk en aanvallend slordig. PSV kan er ook nog niet veel van, maar gooi wat hoge ballen erin en succes gegarandeerd; niemand doet ook maar enige moeite een voorzet eruit te halen en luchtduels zijn zowel voor de spelers als keeper teveel gevraagd. Nee, ik word hier nog lang niet warm van.Blind kan gewoon niet meer en al zeker niet in de verdediging tegen het linkerrijtje. Verdedigend volkomen machteloos.

 

+1/-0

Centrale verdediging is te zwak qua kopkracht. Rensch eruit.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 30 juli 2022 om 20:54:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 30 juli 2022 om 20:52:

PSV wordt kampioen. Niet omdat wij goed of slecht zijn, maar omdat die snelheid, kracht en luchtmacht de rest van de competitie te machtig gaat zijn.


Vergeet Benítez niet en dat de beste verdediging normaal gesproken kampioen wordt. Blind is goed aan de bal, maar we missen Martinez in de luchtduels zoals net.Die verdediging van PSV stelt ook niets voor, maar ze maken er altijd wel één meer omdat de tegenstanders overpowered worden.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Johan Cruijff Schaal - 2022/2023] Ajax - PSV