Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Spelers » Calvin Bassey

Deze normale topic is open en bestaat uit 15 pagina's: 1 2 3 4 ... 11 12 13 14 15

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 19 maart 2023 om 20:49:

Ik ben dolgelukkig dat dit hierboven geschetste beleid niet gevoerd wordt. Brrrr.

10 Miljoen salaris voor een speler die dit jaar alweer 31 word. En inderdaad vervolgens vind Timber dat ie 15 miljoen moet krijgen en zijn Kudus, Alvarez en Taylor helemaal niet meer te houden voor een salaris van pakweg 5 miljoen.

En om daarop verder te borduren, stel je geeft 10 miljoen aan salaris uit en hij wordt na 2 jaar minder (Tagliafico is nu eenmaal een speler met een speelstijl waar uiteindelijk sleet op komt, lees: het is geen stylist) en je bent niet bezig met de opvolging zit je met dubbel probleem: een speler met een megasalaris waar slet op zit en geen opvolger.

En om het allemaal nog gecompliceerder te maken: Bassey is een LCV en geen back. Dus waar de vergelijking met Wijndal vandaan komt is mij een raadsel. Maar vervolgens het wel een issue vinden dat er niet gericht word ingekocht.

Het is mij echt een raadsel.

En natuurlijk kun je prima vinden dat spelers te veel en te snel worden verkocht. Maar hier, binnen het Nederlands arbeidsrecht, hebben spelers (ook al hebben ze een contract met het volle verstand getekend) gewoon rechten en recht op een eigen mening en carrierepad. Ze zijn geen eigendom omdat ze toevallig nog een 2 jarig contract hebben.Kloot wel wat je zegt, idem ElSimao2, was het het geval geweest dat de jeugdopleiding een betere speler of op zijn minst gelijk aan kon afleveren.

Ook helemaal waar als Ajax een inkoop-instituut had gehad die maanden voordat Tagliafico vertrok al een gelijkwaardig alternatief gevonden had die wilde overkomen voor minder salaris of gelijk aan.

Dan word het een ander verhaal maar Ajax was op zijn zachts gezegd slecht voorbereid in de zin dat een tijdelijk directeur een zaakwaarnemer er bij betrok om mee te denken. Zat Ajax als bedrijf in feite de lotto te spelen.

Achteraf beschouwd had ik in een dergelijke situatie naast Taglio ook Per Schuurs willen behouden toen daarna pas duidelijk werd dat Martinez en Antony ook nog werden verkocht.

Je zult dan keuzes moeten maken om toch niet alle kwaliteit te laten gaan per linie. Het gebeurde wel met uitschakeling CL als eerste grote nederlaag. Omdat te veel nieuwkomers de tijd nodig hadden en 2) we de pech hadden dat Schreuder geen vorderingen maakte maar het bos in ging met zijn verhaal.

Alles bij elkaar werd het een brug te ver. Met de hoop dat het bestuur, deels nieuw, heeft meegekregen hoe iets fout kan gaan en verder zijn effect kan hebben. Voor zover duidelijk heeft Pier Eringa het een en ander meegekregen en wil de organisatie proffesionaliseren.

Wie weet en als dat op de rit is. Kan Ajax zijn beste aanvaller tien miljoen salaris geven omdat hij dan wel een paar jaar wil bijtekenen. Het kost dan wel tien miljoen aan salaris per jaar maar dan je hoef je er ipv geen spits uit de eigen opleiding voor terug te halen voor 17 miljoen. Plus een gehuurde italiaan.

Waar zit uiteindelijk hem de winst dan in op het veld. Zo denk ik dan weer.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 15 pagina's: 1 2 3 4 ... 11 12 13 14 15

Ajax Forum » Spelers » Calvin Bassey