Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Spelers » Daley Blind

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 10 september 2019 om 23:12:

Als Blind linksachter speelt, moet Van Dijk naast De Jong komen en moeten ze De Roon laten zwijnen aan de linkerkant. Het is niet logisch om Blind het helemaal breed te laten trekken, Van Dijk achterwaarts en De Roon ook nog eens naar rechtermiddenvelder gezet. Dat is het domste wat je kunt laten zien, past niet bij Blind en je zag ook dat het opgestelde de zone niet beschermde.Vanaf die positie heeft ie anders wel bijgedragen aan een van de mooiste Oranje goals ooit...

 

+1

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 10 september 2019 om 23:31:

open/sluit de onderstaande quote:
Vanaf die positie heeft ie anders wel bijgedragen aan een van de mooiste Oranje goals ooit...Dat klopt. Op momenten is het prima, wel natuurlijk, met momenten.

Maar niet als de vaste plek om te voetballen. Hij is beter dan de rest om centraal te staan en de ballen goed in te spelen. Als je daar een slechtere voetballer laat staan, gaat het tempo onnodig omlaag, en waar het tempo omlaag gaat doen minder spelers iets met hun grootste kwaliteiten. De inferieure wijde buitenkant, daar krijg je de bal minder vaak, en het is ook niet voor niets dat ze dat bij Ajax niet zo fervent van hem vragen.

Dat vergat Louis van Gaal ook, op WK14, dat er op de as achterin ook meerdere goede voetballers hoorde. Dat red je niet met Indi en Vlaar en De Vrij, ondanks dat ze binnen hun functie volgens grauwe middelmaat analisten bestand waren. Ik vond het een horror van een WK, en begreep niets van dat mensen zich blind staarden op het resultaat. Die hele prestatieopzet zag er niet uit, was een afschuwelijk slechte voorbode. Ik zag die teloorgang zeker toen al aankomen.

Dit bericht is gewijzigd op 10 september 2019, 23:58:10.

 

+3

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ajax Forum » Spelers » Daley Blind