Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Spelers » Mohammed Kudus

Deze normale topic is open en bestaat uit 17 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 13 14 15 16 17

Kudus lijkt toch het beste als een controlerende middenvelder. Ik vond toen hij nog nieuw was ook toen al zijn beste wedstrijden daar spelen en juist verder voorin op 10 tegenvallen.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 24 april 2021 om 22:29:

Kudus lijkt toch het beste als een controlerende middenvelder. Ik vond toen hij nog nieuw was ook toen al zijn beste wedstrijden daar spelen en juist verder voorin op 10 tegenvallen.Dat vond ik ook, maar zie "balans" Alvarez daar nog maar eens weg te krijgen zolang ten Hag trainer is.

 

+2/-1

Ik zie ook meer een controlerende middenvelder in hem. Dan heeft hij meer de ruimte om weg te draaien en te dribbelen, en profiteer je optimaal van zijn atletisch vermogen. Hij kan ook in het meeverdedigen heel belangrijk zijn met zijn wendbaarheid en snelheid. Op tien kan hij mooie passes geven, maar over het algemeen vind ik hem niet eens zo enorm creatief daar. Vanaf het begin passt hij bijvoorbeeld al snel naar de flanken.

Tegen Utrecht begon hij overigens nog goed, met ook weer wat meer controle over de bal. Maar hij maakte wel een paar echt hele domme keuzes. Die poging tot lob over de keeper was echt ongelofelijk dom. Als hij daar meegeeft aan Neres kan je het simpel uitspelen. En ook bij een omschakelmoment maakte hij een verkeerde keuze door met zijn loopactie eigenlijk gewoon de ruimte voor Neres dicht te lopen in plaats van deze groter te maken en en Tadic een extra en eenvoudige afspeelmogelijkheid te bieden. Nu moest Tadic voor een moeilijke voorzet kiezen.

Maar goed, dit soort dingen zijn in elk geval deels ook een kwestie van ervaring. Als je titel volgende week officieel maakt zou ik daarna eens Gravenberch of Klaassen vervroegd op vakantie sturen en Kudus meer minuten gunnen. Dan komt het talent vanzelf wel weer bovendrijven.

 

+2/-0

Is ook niet echt in vorm meer geraakt na die blessure en dan is de 10 iets lastiger dan de 6, zeker in de eredivisie. Voorlopig beschikt hij over de technische bagage om beiden aan te kunnen. Maar op 6 wel de beste wedstrijden gespeeld.

 

+1/-0

Kudus moet net zo als Haller 'flink aan de bak' in de voorbereiding.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 26 april 2021 om 19:57:

Kudus moet net zo als Haller 'flink aan de bak' in de voorbereiding.Ik denk dat iedereen, dus óók de supporters, flink aan de bak moeten in de voorbereiding.

 

+1/-2

Lekkere actie hoor. Bal op een belangrijk moment veroveren en hele strakke pass op tadic.

 

+1/-0

Zoals hij de laatste weken speelt, heb ik er vertrouwen in dat hij een goede speler wordt.

 

+1/-0

Beetje bij beetje zie je de Kudus terug van voor zijn blessure.

 

+1/-0

Vond de oude Kudus (al hebben we het dan wel over slechts een wedstrijdje of drie) wel echt een stuk indrukwekkender nog. Hij begint nu hij speeltijd krijgt weer voorzichtig te draaien, maar dat korte wegdraaien en de dribbels zie ik nog niet echt, en in de duels is hij ook nog niet op dat niveau.

 

+1/-0

Is hij onderhand weer aan het trainen? De wedstrijd tegen Anderlecht is een week of zeven terug. In die periode kun je zelfs ingescheurde enkelbanden laten helen.

 

+1/-0

Ik verwacht er eerlijk gezegd weinig meer van. 1 of 2 leuke Eredivisiepotjes zegt helemaal niks. Los van fitheid valt er wel meer op aan te merken. Zo begrijpt hij er verdedigend vrij weinig van.. is hij matig in de passing en in de afronding.

Snel wegdraaien, lichaam gebruiken en drang hebben naar voren is goed. Maar je moet ook eenvoudig kunnen spelen, niet te lang lopen, de openingen vinden en bepalend kunnen zijn. En verdedigend weten waar je loopt, wanneer je druk zet. Wanneer je risico kan nemen en wanneer niet.. ik vind hem vooralsnog niet betrouwbaar in zijn spel.

 

+2/-0

Maakt straks zijn rentree bij Jong Ajax.
Wedstrijdritme opdoen, aanhaken bij het eerste en fit blijven.

 

+1/-0

Heeft volgens mij best wat onzekerheid en angst in z'n spel. Dat wilde en onbesuisde zit er ook nog steeds in. Z'n overzicht is er wel, maar dat raakt hij kwijt als hij zichzelf in z'n actie verliest. Maar ik was blij verrast toen hij gisteren, met een man in z'n rug, een aanname in de middencirkel omzette in een aanval door snel weg te draaien bij z'n man. Een korte lichaamsbeweging en doorvoetballen. Dat is wel hetgeen wat hem bijzonder maakt.

Fysiek is hij misschien op de weg terug, maar ik denk dat het mentale nog wel langer gaat duren. Wel goed dat we er een extra middenvelder bijhebben.

 

+2/-0

Dit is toch prachtig. Zoals Hans Kraaij Jr. al zei, deze speler is een opvolger van iemand die volgend jaar verkocht word. De breedte van de selectie is bewijs van het dichterbij komen van de doelen van de club. Groeien en nog beter worden!

Kudus is een bijzonder talent. Hij moet nog rijpen maar daar kan hij dit hele seizoen de tijd voor nemen. Daarna moet hij klaar zijn voor een basisplaats. De kracht die hij heeft in duels maken hem in potentie enorm geschikt voor een 6 en 8 positie, maar hij moet constanter en rustiger worden aan de bal. Zijn snelheid en rust in de 16 maken hem een bijzondere bijzondere allrounder.

Dit jaar moet die druistigheid uit zijn spel, dat moet het doel zijn (en fit blijven uiteraard).

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 06 september 2021 om 18:43:


Snel wegdraaien, lichaam gebruiken en drang hebben naar voren is goed. Maar je moet ook eenvoudig kunnen spelen, niet te lang lopen, de openingen vinden en bepalend kunnen zijn. En verdedigend weten waar je loopt, wanneer je druk zet. Wanneer je risico kan nemen en wanneer niet.. ik vind hem vooralsnog niet betrouwbaar in zijn spel.Het verwachtingspatroon die jij schept is Kudus gewoon nog niet aan toe. Het is geen Frank Rijkaard die na Milaan bij Ajax in het centrum doceert. Het heeft denk ik ook weinig zin om hem te vergelijken met Rensch of Timber die al een paar stappen verder zijn in het proces. De twee hebben de jeugdopleiding dan ook mee, Kudus niet. Hopelijk is Kudus snel van begrip om de materie goed op te pakken anders blijft hij achter de feiten aan lopen. De tijd zal het leren.

 

+1/-0

Kudus is net een diesel, heeft echt ritme en speeltijd nodig om het niveau weer op te pikken. Vorig jaar zag je dat ook.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Donpedro schreef op 23 september 2021 om 17:23:

Kudus is net een diesel, heeft echt ritme en speeltijd nodig om het niveau weer op te pikken. Vorig jaar zag je dat ook.Hmm, staat mij juist bij dat ie meteen al aardig speelde tot die zware blessure :)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

T-Bag schreef op 23 september 2021 om 21:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Donpedro schreef op 23 september 2021 om 17:23:

Kudus is net een diesel, heeft echt ritme en speeltijd nodig om het niveau weer op te pikken. Vorig jaar zag je dat ook.Hmm, staat mij juist bij dat ie meteen al aardig speelde tot die zware blessure :)Ik doelde inderdaad ook op de periode na de blessure. Het heeft toen echt even geduurd voordat hij zich weer enigszins comfortabel voelde.

 

+1/-0

Ik vind wel dat hij een enorm triestige uitdrukking heeft. Is me eigenlijk nooit zo opgevallen bij een speler maar hij lijkt al vanaf het begin met zijn ziel onder de arm te lopen. Oogt erg ongelukkig maar hoop dat ik er naast zit. Heeft wmb een flinke gunfactor.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 17 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 13 14 15 16 17

Ajax Forum » Spelers » Mohammed Kudus