Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Erik ten Hag

Deze normale topic is open en bestaat uit 89 pagina's: 1 2 3 4 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 85 86 87 88 89

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 23 december 2020 om 23:55:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 23 december 2020 om 23:48:

(...) Alles valt en staat of Ajax met het sterkste team kan aantreden. Dus met Kudus en de Brazilianen op de vleugels.... en allemaal elke wedstrijd in vorm!

En dat geldt ook voor Schuurs, Blind, Klaassen en Tadic. Als zij maar iets verzaken 'zakt het hele elftal door zijn hoeven'.Klopt centraal achterin zijn we niet echt sterk. Blind verzaakt als ervaren man en dat heeft denk ik te maken met zijn gezondheidsperikelen. Dat is in zijn koppie gaan zitten. Schuurs heeft een sterke man naast zich nodig. Botman was ideaal geweest. Martinez is nu een betere optie van Blind.
Klaiber is een middelmatige speler en Tagliafico is al maanden niet in vorm. Missen transfer. Haal Wijndal maar op en laat hem vertrekken.

Ik ben heel somber over januari als ze niet in de sterkste formatie kunnen spelen en in vorm zijn.

 

+1/-0

We lopen even de kernselectie door:

André Onana: in principe een topkeeper maar loopt erbij alsof hij Rico Verhoeven is die op het schoolplein tegen een paar scholieren moet vechten. Als hij dan per ongeluk, omdat hij loopt te snurken, een tikkie tegen zijn kin krijgt dan lacht hij wat meewarig. Deze gast wil eigenlijk weg, altijd een slechte voorbode. Toen hij gisteren die bal op tenenkrommende lakse wijze over de zijlijn trapte voelde ik aan mijn hele lichaam dat die 1-1 er snel zat aan te komen. André kan wel weg willen maar misschien kan iemand hem herinneren aan het feit dat Barcelona van hem afwilde en hij bij Ajax het vertrouwen kreeg van Peter Bosz toen Cillessen wegging. Hij heeft alles aan Ajax te danken.
Kjell Scherpen: Is enkel en alleen binnengehaald omdat Edwin van der Sar lange keepers wil hebben. Dat heeft hij zelf destijds gezegd. Ajax is dan zo arrogant om te denken dat een doorsnee lange gast wel even keepen geleerd kan worden. Tot nu toe ontstijgt hij het niveau van de keeper van IJsselmeervogels nog niet.
Noussair Mazraoui: in mijn ogen voor de winterstop onze beste speler. Helaas is Nous vaak geblesseerd, ook nu weer. Nous is een toprechtsback, Ajax-waardig. Kan overal mee. Voegt ook aanvallend enorm veel toe.
Sean Klaiber: Doet wat hij doen moet als invallerrechtsback maar heeft niet het niveau voor Ajax. Het is eigenlijk geen gezicht als je hem bezig ziet. Eigenlijk had Dest de tweede back moeten zijn maar Overmars was weer zo geil om hem te verpatsen aan Barcelona. Waarom?? Altijd dat geld. We hebben geld ZAT. Met Dest erbij hadden we dat Willem II gisteren helemaal zoek gespeeld aan die rechterkant.
Justin Timber: Een veel betere optie dan Klaiber maar nog jong en helaas ook alweer geblesseerd. Debuteerde vorig seizoen verdienstelijk bij Heerenveen. Ik dacht even dat hij onze nieuwe RCV zou gaan worden. Kan nog steeds natuurlijk. Momenteel geen speler met een echte toegevoegde waarde.
Perr Schuurs: Krijgt kans op kans en heeft zeker talent. Prima mentaliteit ook. Hij kampt echter ook met het syndroom dat je hem niet even met rust kunt laten. Als je er niet bovenop zit dan gaat hij weer snurkend de fout in. Zoals gisteren ook. Ik schrijf hem niet af maar een rots in de branding is iets anders. Ajax heeft hier nog iets anders nodig, zeker ook om Perr scherp te houden.
Edson Alvarez: te houterig voor een middenvelder maar is dan ook gehaald als RCV. Krijgt daar echter gek genoeg geen kans van Ten Hag. Twijfelgeval.
Daley Blind: opbouwend een weergaloze verdediger. En naast een echte rots in de branding (bv De Ligt) een fantastische complementaire LCV. Alleen in dit Ajax komt hij te weinig in zijn kracht en teveel in zijn zwakte. Daarnaast kampt hij met fysieke problemen, dat heeft weerslag op hem. Hij bijt door, wil niets laten merken, maar aan alles zie je dat Daley lijdt. Hij is binnen een jaar minstens acht jaar ouder geworden. En dat komt niet door zijn nieuwe kapsel alleen.
Lisandro Martinez: Speelde in mijn ogen een prima seizoen als controlerende middenvelder vorig jaar. Waarom hij nu niet speelt is een compleet raadsel, zeker als je Klaassen ziet ploeteren. Natuurlijk is hij kwetsbaar in de verticale as bij felle penetratries maar dat is Klaassen ook. Lisandro moet heel gauw op zijn oude plek terug.
Davy Klaassen: Zie Martinez. Klaassen begon goed maar is inmiddels teruggevallen naar het niveau van Dieter Eiltz toen deze 46 was. Davy kan zich beter richten op de nummer tien positie en de concurrentie aangaan met Labyad. Martinez dan op het middenveld. Davy oogt ook ontzettend vermoeid, net of hij een marathon heeft gelopen voor de wedstrijd.
Jurgen Ekkelenkamp: Met alleen invalbeurten is het lastig beoordelen. Zijn loopacties zijn prima maar in de afronding mist hij finesse. Het is te wild. Gisteren liep hij nog blind in de weg bij die kopbal vlak voor tijd. Ik schrijf hem niet af maar het wordt wel tijd dat hij echt zich gaan ontwikkelen. Soms denk ik dat hij beter RCV kan spelen. Ja, op de plek van Schuurs.
Zakaria Labyad: een speler met een fabelachtige traptechniek. Gewoon een prima speler. Maar dan wel voor de subtop. En als tien voetbalt hij niet mee waardoor het middenveld uit twee mensen bestaat. Hierdoor speel je te zelden mensen vrij. Zakaria kun je erbij hebben maar maakt Ajax niet sterker.
Ryan Gravenberch: Een megatalent maar nog erg jong. Van hem kun je niet verwachten het team te dragen. Hij zal ups en downs blijven houden voorlopig.
Mohammed Kudus: Zijn begin was sexy, veelbelovend. Helaas die blessure tegen Liverpool, wat een pech voor hem maar ook voor Ajax. Hopelijk is hij er snel weer bij maar meteen wonderen van hem verwachten is een utopie.
Quincy Promes: Speelt heel het seizoen al als een draak. Gisteren had hij wat goed kunnen maken als hij die mooie pass uit de draai had afgewerkt. Ik heb jaren gespeeld, dit zijn echt niet de moeilijkste ballen. Dat hij niets van deze kans maakte zei weer veel helaas. Hopelijk worden zijn privéprobleempjes snel opgelost en kan hij er weer vol bij zijn. Als hij zo blijft spelen dan is er maar één remedie: verlies nemen en doorselecteren.
Nicolas Tagliafico: ik weet niet wat deze gozer de laatste pakweg 12 maanden aan het doen is maar het lijkt werkelijk nergens meer op. Waarom Ajax hem weer een jaar verlengd heeft met een salarisverhoging is mij dan ook een compleet raadsel. Hij loopt als een dolle stier over het veld en is aan de bal enorm onzuiver. Iedere seconde ligt er een domme rode kaart op de loer en hij straalt uit alleen voor de centen in Amsterdam te zijn. Er is niets meer van hem over. In feite moet je hem op de bank zetten.
David Neres: mits fit een speler die de internationale top aankan. Als type daarbij onmisbaar voor Ajax want hij is de enige die diepte en snelheid brengt. Als hij meedoet gaat Ajax meteen beter voetballen. Helaas, helaas, helaas is hij opnieuw geblesseerd. Het zou maar voor een aantal dagen zijn maar inmiddels is het al weer weken. We moeten echt hopen dat hij na de winterstop fit is want dan is er nog een sprankje hoop dat we alsnog kampioen worden. Neres was in 19 enorm belangrijk in de CL, en ook in de competitie. Zo besliste hij in zijn eentje de topper tegen PSV toen we met tien stonden. Niet voor niets ging het mis tegen Spurs, dat was met Neres erbij zeker niet gebeurd want dan hadden we na de rust de derde gemaakt.
Dusan Tadic: Is altijd fit, een onderschatte kwaliteit want je kunt nog zo goed zijn maar als je vaak niet meedoet hebben we er nog niet veel aan. Natuurlijk zit er sleet op, de snelheid is weg. Maar toch is Dusan een echte sterkhouder en heeft een hoog rendement. Een topspeler voor ons.
Klaas-Jan Huntelaar: Een warrior. Helaas echter op leeftijd. Hierdoor kun je niet alles meer van hem verwachten. Je hoopt dan dat hij op belangrijke momenten scoort zoals in Groningen (lat), Liverpool, Twente thuis (over) en gisteren. Misschien komt het nog.
Lassina Traoré: Krijgt kansen maar lijkt niet goed genoeg. Beter uitlenen aan twente en Danilo de omgekeerde weg laten bewandelen.
Brian Brobbey: redelijk veelbelovend maar helaas ook al weer geblesseerd. Daarnaast nog steeds niet bijgetekend. Spelletje van Raiola lijkt weer in full swing.
Antony: Best wel een talent, begon zelfs fenomenaal. Lijkt nu echter alweer de klamme deken van Ten Hag over zich heen te hebben gekregen. Gaat bijna nooit meer diep. En waarom zet Ten Hag hem nu niet af en toe op tien of zelfs negen? Vanaf rechts wordt het met Klaiber ipv Mazraoui enorm voorspelbaar maar deze jongen kan achter de spitsen ook voor gevaar zorgen. Heeft een dodelijke steekpass. Ik snap niet waarom hij zoveel in de bal komt als rechtsbuiten. Die jongen is bloedsnel. Ten Hag's orders? Ik weet niet. Het is allemaal zo raar.

Alles bij elkaar kunnen we concluderen dat dit geen selectie is waarmee je hoge ogen gooit. Daarmee zeg ik niets raars. Daarnaast hebben we een trainer die er zo langzamerhand een potje van maakt.
Er moet wat bij want de jeugd is nog niet klaar maar aan de andere kant kunnen we van deze kneuzenselectie zeker nog wel een paar gasten vervangen voor een Rensch of Hansen etc. Want met middelmaat bereiken we zeker niets, dan liever onze eigen jeugd erin waar nog heel veel rek inzit. Maar eigenlijk moet er nog wat goeds bij.

Het is aan Overmars. Doet hij niets dan wordt PSV waarschijnlijk kampioen en kost het straks zeker 40 miljoen. En erger nog: PSV dicht het gat en besteedt dit geld waarschijnlijk wel aan directe versterkingen en haalt geen kneuzen van FC Utrecht en/of talentjes van 17.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 24 december 2020, 12:14:00.

 

+3/-0

Het is ook schrijnend dat voor Ajax belangrijke posities eigenlijk worden ingevuld door spelers die op het niveau Utrecht-Fortuna nog niet bepalend waren (Labyad, Klaiber, Schuurs). En sommigen in zo’n vormcrisis verkeren dat ze op dat niveau presteren (Tagliafico, Blind, Klaassen) of inmiddels niet meer beter zijn dan hoogstens subtop (Huntelaar). Daarnaast nog wat wisselvallig jong grut (Gravenberch, Anthony) en het is ook logisch dat ipv de onbetwiste titelkandidaat Ajax voetbalt als een labiele subtopper.

Dit bericht is gewijzigd op 24 december 2020, 14:51:13.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 24 december 2020 om 11:40:

We lopen even de kernselectie door:

André Onana: in principe een topkeeper maar loopt erbij alsof hij Rico Verhoeven is die op het schoolplein tegen een paar scholieren moet vechten. Als hij dan per ongeluk, omdat hij loopt te snurken, een tikkie tegen zijn kin krijgt dan lacht hij wat meewarig. Deze gast wil eigenlijk weg, altijd een slechte voorbode. Toen hij gisteren die bal op tenenkrommende lakse wijze over de zijlijn trapte voelde ik aan mijn hele lichaam dat die 1-1 er snel zat aan te komen. André kan wel weg willen maar misschien kan iemand hem herinneren aan het feit dat Barcelona van hem afwilde en hij bij Ajax het vertrouwen kreeg van Peter Bosz toen Cillessen wegging. Hij heeft alles aan Ajax te danken.
Kjell Scherpen: Is enkel en alleen binnengehaald omdat Edwin van der Sar lange keepers wil hebben. Dat heeft hij zelf destijds gezegd. Ajax is dan zo arrogant om te denken dat een doorsnee lange gast wel even keepen geleerd kan worden. Tot nu toe ontstijgt hij het niveau van de keeper van IJsselmeervogels nog niet.
Noussair Mazraoui: in mijn ogen voor de winterstop onze beste speler. Helaas is Nous vaak geblesseerd, ook nu weer. Nous is een toprechtsback, Ajax-waardig. Kan overal mee. Voegt ook aanvallend enorm veel toe.
Sean Klaiber: Doet wat hij doen moet als invallerrechtsback maar heeft niet het niveau voor Ajax. Het is eigenlijk geen gezicht als je hem bezig ziet. Eigenlijk had Dest de tweede back moeten zijn maar Overmars was weer zo geil om hem te verpatsen aan Barcelona. Waarom?? Altijd dat geld. We hebben geld ZAT. Met Dest erbij hadden we dat Willem II gisteren helemaal zoek gespeeld aan die rechterkant.
Justin Timber: Een veel betere optie dan Klaiber maar nog jong en helaas ook alweer geblesseerd. Debuteerde vorig seizoen verdienstelijk bij Heerenveen. Ik dacht even dat hij onze nieuwe RCV zou gaan worden. Kan nog steeds natuurlijk. Momenteel geen speler met een echte toegevoegde waarde.
Perr Schuurs: Krijgt kans op kans en heeft zeker talent. Prima mentaliteit ook. Hij kampt echter ook met het syndroom dat je hem niet even met rust kunt laten. Als je er niet bovenop zit dan gaat hij weer snurkend de fout in. Zoals gisteren ook. Ik schrijf hem niet af maar een rots in de branding is iets anders. Ajax heeft hier nog iets anders nodig, zeker ook om Perr scherp te houden.
Edson Alvarez: te houterig voor een middenvelder maar is dan ook gehaald als RCV. Krijgt daar echter gek genoeg geen kans van Ten Hag. Twijfelgeval.
Daley Blind: opbouwend een weergaloze verdediger. En naast een echte rots in de branding (bv De Ligt) een fantastische complementaire LCV. Alleen in dit Ajax komt hij te weinig in zijn kracht en teveel in zijn zwakte. Daarnaast kampt hij met fysieke problemen, dat heeft weerslag op hem. Hij bijt door, wil niets laten merken, maar aan alles zie je dat Daley lijdt. Hij is binnen een jaar minstens acht jaar ouder geworden. En dat komt niet door zijn nieuwe kapsel alleen.
Lisandro Martinez: Speelde in mijn ogen een prima seizoen als controlerende middenvelder vorig jaar. Waarom hij nu niet speelt is een compleet raadsel, zeker als je Klaassen ziet ploeteren. Natuurlijk is hij kwetsbaar in de verticale as bij felle penetratries maar dat is Klaassen ook. Lisandro moet heel gauw op zijn oude plek terug.
Davy Klaassen: Zie Martinez. Klaassen begon goed maar is inmiddels teruggevallen naar het niveau van Dieter Eiltz toen deze 46 was. Davy kan zich beter richten op de nummer tien positie en de concurrentie aangaan met Labyad. Martinez dan op het middenveld. Davy oogt ook ontzettend vermoeid, net of hij een marathon heeft gelopen voor de wedstrijd.
Jurgen Ekkelenkamp: Met alleen invalbeurten is het lastig beoordelen. Zijn loopacties zijn prima maar in de afronding mist hij finesse. Het is te wild. Gisteren liep hij nog blind in de weg bij die kopbal vlak voor tijd. Ik schrijf hem niet af maar het wordt wel tijd dat hij echt zich gaan ontwikkelen. Soms denk ik dat hij beter RCV kan spelen. Ja, op de plek van Schuurs.
Zakaria Labyad: een speler met een fabelachtige traptechniek. Gewoon een prima speler. Maar dan wel voor de subtop. En als tien voetbalt hij niet mee waardoor het middenveld uit twee mensen bestaat. Hierdoor speel je te zelden mensen vrij. Zakaria kun je erbij hebben maar maakt Ajax niet sterker.
Ryan Gravenberch: Een megatalent maar nog erg jong. Van hem kun je niet verwachten het team te dragen. Hij zal ups en downs blijven houden voorlopig.
Mohammed Kudus: Zijn begin was sexy, veelbelovend. Helaas die blessure tegen Liverpool, wat een pech voor hem maar ook voor Ajax. Hopelijk is hij er snel weer bij maar meteen wonderen van hem verwachten is een utopie.
Quincy Promes: Speelt heel het seizoen al als een draak. Gisteren had hij wat goed kunnen maken als hij die mooie pass uit de draai had afgewerkt. Ik heb jaren gespeeld, dit zijn echt niet de moeilijkste ballen. Dat hij niets van deze kans maakte zei weer veel helaas. Hopelijk worden zijn privéprobleempjes snel opgelost en kan hij er weer vol bij zijn. Als hij zo blijft spelen dan is er maar één remedie: verlies nemen en doorselecteren.
Nicolas Tagliafico: ik weet niet wat deze gozer de laatste pakweg 12 maanden aan het doen is maar het lijkt werkelijk nergens meer op. Waarom Ajax hem weer een jaar verlengd heeft met een salarisverhoging is mij dan ook een compleet raadsel. Hij loopt als een dolle stier over het veld en is aan de bal enorm onzuiver. Iedere seconde ligt er een domme rode kaart op de loer en hij straalt uit alleen voor de centen in Amsterdam te zijn. Er is niets meer van hem over. In feite moet je hem op de bank zetten.
David Neres: mits fit een speler die de internationale top aankan. Als type daarbij onmisbaar voor Ajax want hij is de enige die diepte en snelheid brengt. Als hij meedoet gaat Ajax meteen beter voetballen. Helaas, helaas, helaas is hij opnieuw geblesseerd. Het zou maar voor een aantal dagen zijn maar inmiddels is het al weer weken. We moeten echt hopen dat hij na de winterstop fit is want dan is er nog een sprankje hoop dat we alsnog kampioen worden. Neres was in 19 enorm belangrijk in de CL, en ook in de competitie. Zo besliste hij in zijn eentje de topper tegen PSV toen we met tien stonden. Niet voor niets ging het mis tegen Spurs, dat was met Neres erbij zeker niet gebeurd want dan hadden we na de rust de derde gemaakt.
Dusan Tadic: Is altijd fit, een onderschatte kwaliteit want je kunt nog zo goed zijn maar als je vaak niet meedoet hebben we er nog niet veel aan. Natuurlijk zit er sleet op, de snelheid is weg. Maar toch is Dusan een echte sterkhouder en heeft een hoog rendement. Een topspeler voor ons.
Klaas-Jan Huntelaar: Een warrior. Helaas echter op leeftijd. Hierdoor kun je niet alles meer van hem verwachten. Je hoopt dan dat hij op belangrijke momenten scoort zoals in Groningen (lat), Liverpool, Twente thuis (over) en gisteren. Misschien komt het nog.
Lassina Traoré: Krijgt kansen maar lijkt niet goed genoeg. Beter uitlenen aan twente en Danilo de omgekeerde weg laten bewandelen.
Brian Brobbey: redelijk veelbelovend maar helaas ook al weer geblesseerd. Daarnaast nog steeds niet bijgetekend. Spelletje van Raiola lijkt weer in full swing.
Antony: Best wel een talent, begon zelfs fenomenaal. Lijkt nu echter alweer de klamme deken van Ten Hag over zich heen te hebben gekregen. Gaat bijna nooit meer diep. En waarom zet Ten Hag hem nu niet af en toe op tien of zelfs negen? Vanaf rechts wordt het met Klaiber ipv Mazraoui enorm voorspelbaar maar deze jongen kan achter de spitsen ook voor gevaar zorgen. Heeft een dodelijke steekpass. Ik snap niet waarom hij zoveel in de bal komt als rechtsbuiten. Die jongen is bloedsnel. Ten Hag's orders? Ik weet niet. Het is allemaal zo raar.

Alles bij elkaar kunnen we concluderen dat dit geen selectie is waarmee je hoge ogen gooit. Daarmee zeg ik niets raars. Daarnaast hebben we een trainer die er zo langzamerhand een potje van maakt.
Er moet wat bij want de jeugd is nog niet klaar maar aan de andere kant kunnen we van deze kneuzenselectie zeker nog wel een paar gasten vervangen voor een Rensch of Hansen etc. Want met middelmaat bereiken we zeker niets, dan liever onze eigen jeugd erin waar nog heel veel rek inzit. Maar eigenlijk moet er nog wat goeds bij.

Het is aan Overmars. Doet hij niets dan wordt PSV waarschijnlijk kampioen en kost het straks zeker 40 miljoen. En erger nog: PSV dicht het gat en besteedt dit geld waarschijnlijk wel aan directe versterkingen en haalt geen kneuzen van FC Utrecht en/of talentjes van 17.Zou je misschien bv de spelers namen dikgedrukt willen maken voor ons?
Dat leest wat fijner bij een grote lap text. Thx!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 24 december 2020 om 10:51:

Je voorspelt 1 punt uit 5 wedstrijden waar bijv. Feyenoord thuis bij zit, een wedstrijd die traditioneel gewonnen wordt.  (...)Ik voorspel niets. Ik schrijf duidelijk dat het mij 'niet zou verbazen'.

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 24 december 2020 om 10:51:

(...)  dit is natuurlijk wel uitgaan van het slechtste scenario dat zo ongeveer mogelijk is. (...)Ik heb de laatste weken ook het slechts mogelijke voetbal gezien wat zo ongeveer mogelijk is bij een club als Ajax.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 december 2020 om 17:11:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 24 december 2020 om 10:51:

Je voorspelt 1 punt uit 5 wedstrijden waar bijv. Feyenoord thuis bij zit, een wedstrijd die traditioneel gewonnen wordt.  (...)Ik voorspel niets. Ik schrijf duidelijk dat het mij 'niet zou verbazen'.

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 24 december 2020 om 10:51:

(...)  dit is natuurlijk wel uitgaan van het slechtste scenario dat zo ongeveer mogelijk is. (...)Ik heb de laatste weken ook het slechts mogelijke voetbal gezien wat zo ongeveer mogelijk is bij een club als Ajax.Net zulk slecht voetbal als onder de Boer, maar met een begroting, salarissen en transfersommen waar we destijds een rolberoerte van zouden hebben gekregen.

 

+1/-0

@Mike1976: Misschien ligt het dus niet aan de Boer of Ten Hag over Overmars. Dit is iets wat telkens terugkomt over verschillende perioden heen. Ook na de fantastische periode an Ling/Vanenburg/Lerby/van Basten hebben we dit meegemaakt. Net zoals na de periode van Gaal.

Misschien heeft hier met iets groters te maken? Nederland, de algehele staat van voetbal hier of de simpele gedachte dat als het een korte periode crescendo gaat dit een tendens moet kunnen zijn?

Nederland is niet gemaakt voor structurele topsport, wij zijn er simpelweg te klein voor.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 24 december 2020 om 17:45:

(...) Misschien ligt het dus niet aan de Boer of Ten Hag over Overmars. Dit is iets wat telkens terugkomt over verschillende perioden heen. (...)Elke periode heeft zijn eigen trainer en bestuur.
Daar ligt wel degelijk (ook) verantwoording. 

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 24 december 2020 om 17:45:

(...) Ook na de fantastische periode an Ling/Vanenburg/Lerby/van Basten hebben we dit meegemaakt. (...)Dat viel wel mee vind ik.

Bergkamp, Jonk, etc. hebben wel aardige dingen laten zien in die tijd ...
En PSV had Romario waarmee ze een verschil konden maken. 

 

+1/-0

De periode na van Basten bedoel je? Met een aanval met Pal Fischer en Ron Willems? Een middenveld met Danny Muller, Marciano Vink en Eric Regtop? Of een verdediging met Marc Verkuijl, Peter Larsson of Denny Hesp?

En inderdaad we hebben Bergkamp en Jonk gehad.

De periode van successen tussen 88 en 94/95 was misschien inderdaad kort. Maar de periode tussen 73 en 88 was wel lang, en de periode tussen 95 en 16/19 helemáál lang.

Alles hangt samen met ook toevalligheden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 24 december 2020 om 18:14:

De periode na van Basten bedoel je? (...)Ik bedoel de periode die jij noemt, de 'fantastische periode van Ling/Vanenburg/Lerby/van Basten'. 

Van Basten vertrok in 1987 dus vanaf seizoen 1987/1988.

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 24 december 2020 om 18:14:

(...) Met een aanval met Pal Fischer en Ron Willems? Een middenveld met Danny Muller, Marciano Vink en Eric Regtop? Of een verdediging met Marc Verkuijl, Peter Larsson of Denny Hesp?Ja, met die pareltjes!

Vink was niet slecht. Ging ook naar Italië (Genua?). 
Regtop kwam via Cruijff, moet dus ook wat gekund hebben maar speelde niet veel.
Danny Muller heeft ook nauwelijks gespeeld. Mag eigenlijk niet genoemd worden.

En Van Loen liep ook nog rond, onder Beenhakker voordat die naar Madrid vertrok. En Silooy was op een gegeven moment ook weer terug.

Het waren geen topjaren maar ook zeker niet de slechtste periode.

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 24 december 2020 om 18:14:

(...)

De periode van successen tussen 88 en 94/95 was misschien inderdaad kort. Maar de periode tussen 73 en 88 was wel lang, en de periode tussen 95 en 16/19 helemáál lang.Ik zou de 'matige periode' tussen 73 en 88 inkorten tot '73 en 80'.

Zeg maar tot aan Ajax-Twente toen Cruijff Beenhakker de les kwam lezen.
Of tot Ajax-Haarlem (6-12-1981) toen Cruijff zijn come-back op het veld maakte.

Vanaf die datum tot 1988 is er goed gevoetbald. De 8-2 tegen  Feijenoord valt in die periode en aan het eind van die periode won Ajax de Europa Cup II in 1987, speelde in 1988 opnieuw de finale en won Oranje met een aantal (ex) Ajaxspelers het EK.

Ik zit ook nog even aan Tahamata te denken. Die kreeg het publiek ook op de banken. In 1979/1980 ...

 

+1/-0

Ondanks.....


Kan de man hele goede cijfers overleggen
Zie artikel VI....

Pakt gemiddeld de meeste punten!van alle trainers van Ajax ooit in de eerste 3 jaar als coach.

Nr 2, na Van Gaal op Europees punten.

https://www.vi.nl/nieuws/zeer-fraaie-statistieken-voor-ajax-jubilaris-ten-haglink

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 28 december 2020 om 14:35:

Ondanks.....


Kan de man hele goede cijfers overleggen
Zie artikel VI....

Pakt gemiddeld de meeste punten!van alle trainers van Ajax ooit in de eerste 3 jaar als coach.

Nr 2, na Van Gaal op Europees punten.

https://www.vi.nl/nieuws/zeer-fraaie-statistieken-voor-ajax-jubilaris-ten-haglinkDe tegenstand is slechter dan ooit en wij spenderen veel meer dan ooit tevoren. Niet meer dan logisch deze cijfers. Als Keizer niet zo snel onder de bus zijn gegooid zou hij hetzelfde hebben gepresteerd in de Mickey Mouse competitie. Voor een ploeg die zoveel meer heeft gekost dan elke tegenstander m.u.v. PSV is er maar een statistiek die relevant is en dat is het aantal keren dat we ongemotiveerd de bietenbrug op zijn gegaan tegen modale clubs als Groningen, Twente en Utrecht met onze CL begroting.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 28 december 2020 om 15:31:

(...) Voor een ploeg die zoveel meer heeft gekost dan elke tegenstander m.u.v. PSV is er maar een statistiek die relevant is en dat is het aantal keren dat we ongemotiveerd de bietenbrug op zijn gegaan tegen modale clubs als Groningen, Twente en Utrecht met onze CL begroting.Een 2de helft tegen Den Haag met 2-0 verliezen en 2 punten verliezen bij Willem II schaar ik daar ook onder.
Wat sta je voor schut als club! En dat wordt nog eens versterkt door dat subjectieve gezwam van een trainer na afloop.

En inderdaad, wat boeit supporters de statistieken? Die gaan toch naar het stadion om mooi, attractief, aanvallend voetbal te zien? Toch niet om statistieken of de inhoud van de clubkas te zien?

 

+2/-0

Laten we eerlijk zijn: de kans dat Erik ten Hag dit nog recht gaat trekken is miniem. Zeker als hij zijn aanpak niet drastisch aanpast. Wie Ajax in 2020 zag aanmodderen kan slechts concluderen dat het roer volledig om moet en dat het effect van de half mislukte JC revolutie is uitgewerkt. Ajax is weer terug bij af. Er staat een half gemankeerde selectie met matige aankopen en er wordt hemeltergend slap voetbal gespeeld zonder enig spelplezier. Voetbal is plezier, gretigheid. Dat zie je totaal niet terug in dit Ajax.

Het interesseert me niets hoeveel ze verdienen: een voetballer moet gretig zijn en plezier hebben in wat hij doet. Tijdens teveel wedstrijden sjokken de spelers van Ajax over het veld. Dat ziet er echt totaal niet uit. Alsof ze van mama verplicht nog even de tuin moeten aanharken. De wedstrijd tegen Willem II was daar een voorbeeld van maar eigenlijk werden zo 80% van alle duels in 2020 afgewerkt.

Ten Hag is daarbij een coach die eigenlijk defensief denkt maar gedwongen door de Ajax-cultuur aanvallender moet handelen dan hij eigenlijk durft. En wat krijg je als een bangerik iets met lef moet doen: dan wordt het harakiri. Dat komt puur omdat Erik nooit gewend geweest is om zo te denken.

Spurs thuis is een mooi voorbeeld. Met Cruyff als coach hadden we die wedstrijd simpel uitgespeeld en in de 88e minuut nog de 3-0 binnengeschoten. Ten Hag deed de raarste dingen, greep niet in tov Onana bijvoorbeeld die een kwalijke rol speelde met heel zijn achterlijke optreden. Dat deed hij ook al in Londen dus een verrassing mocht dat niet zijn. En hoe werd Onana twee keer gepasseerd: twee keer op identieke wijze zoals Willem II ook scoorde.

Jullie vinden dit allemaal ver gezocht maar het heeft wel met elkaar te maken. Tadic is ook veel te belangrijk gemaakt. Hij is een prima speler maar heeft niet de individuele actie om een wedstrijd open te breken, zo gedraagt hij zich echter wel. Spelers als Promes en Labyad zijn een belediging voor de eigen jeugd.

Hoe het verder moet binnen de organisatie gaan we later bekijken maar ten eerste moet Ten Hag beginnen met een nieuw team. Een team waar wij als fans trots op kunnen worden. Een volle bak Ajax-elftal.

Onana
Nous - Ekkelenkamp (geef hem daar eens een kans) - Rensch

Blind
Gravenberch Taylor
Tadic

Antony Kudus Neres


En er zijn andere varianten mogelijk maar het gaat erom dat er niet meer halfbakken wordt aangekloot.
Ok dan verliezen we met dit team een aantal potjes.....dat doen we nu ook. Het gaat om het perspectief en de stijl die bij Ajax past.

 

+1/-0

Laten we eerlijk zijn: de kans dat Erik ten Hag dit nog recht gaat trekken is miniem. Zeker als hij zijn aanpak niet drastisch aanpast. Wie Ajax in 2020 zag aanmodderen kan slechts concluderen dat het roer volledig om moet en dat het effect van de half mislukte JC revolutie is uitgewerkt. Ajax is weer terug bij af. Er staat een half gemankeerde selectie met matige aankopen en er wordt hemeltergend slap voetbal gespeeld zonder enig spelplezier. Voetbal is plezier, gretigheid. Dat zie je totaal niet terug in dit Ajax.

Het interesseert me niets hoeveel ze verdienen: een voetballer moet gretig zijn en plezier hebben in wat hij doet. Tijdens teveel wedstrijden sjokken de spelers van Ajax over het veld. Dat ziet er echt totaal niet uit. Alsof ze van mama verplicht nog even de tuin moeten aanharken. De wedstrijd tegen Willem II was daar een voorbeeld van maar eigenlijk werden zoo 80% van alle duels in 2020 afgewerkt.

Ten Hag is daarbij een coach die eigenlijk defensief denkt maar gedwongen door de Ajax-cultuur aanvallender moet handelen dan hij eigenlijk durft. En wat krijg je als een bangerik iets met lef moet doen: dan wordt het harakiri. Dat komt puur omdat Erik nooit gewend geweest is om zo te denken.

Spurs thuis is een mooi voorbeeld. Met Cruyff als coach hadden we die wedstrijd simpel uitgespeeld en in de 88e minuut nog de 3-0 binnengeschoten. Ten Hag deed de raarste dingen, greep niet in tov Onana bijvoorbeeld die een kwalijke rol speelde met heel zijn achterlijke optreden. Dat deed hij ook al in Londen dus een verrassing mocht dat niet zijn. En hoe werd Onana twee keer gepasseerd: twee keer op identieke wijze zoals Willem II ook scoorde.

Jullie vinden dit allemaal ver gezocht maar het heeft wel met elkaar te maken. Tadic is ook veel te belangrijk gemaakt. Hij is een prima speler maar heeft niet de individuele actie om een wedstrijd open te breken, zo gedraagt hij zich echter wel. Spelers als Promes en Labyad zijn een belediging voor de eigen jeugd.

Hoe het verder moet binnen de organisatie gaan we later bekijken maar ten eerste moet Ten Hag beginnen met een nieuw team. Een team waar wij als fans trots op kunnen worden. Een volle bak Ajax-elftal.

Onana
Nous - Ekkelenkamp (geef hem daar eens een kans) - Rensch

Blind
Gravenberch Taylor
Tadic

Antony Kudus Neres


En er zijn andere varianten mogelijk maar het gaat erom dat er niet meer halfbakken wordt aangekloot.
Ok dan verliezen we met dit team een aantal potjes.....dat doen we nu ook. Het gaat om het perspectief en de stijl die bij Ajax past.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 02 januari 2021 om 11:43:

(...) Tadic is ook veel te belangrijk gemaakt. Hij is een prima speler maar heeft niet de individuele actie om een wedstrijd open te breken, (...)Met de 'rode draad' in je betoog ben ik het helemaal eens.

Over Tadic. Die is ook wel belangrijk maar dat heeft er mijn inziens mee te maken dat hij kwaliteiten heeft die bij andere spelers ontbreken. En 'belangrijk zijn' moet niet verward worden met 'heel goed zijn'. Er zijn nl. veel teams op te sommen waarin Tadic juist niet belangrijk kan zijn omdat zijn kwaliteiten daar niet toereikend zijn. Hij komt snelheid en explosiviteit te kort. Dat is zijn manke.

En ik vind dat hij wel een individuele actie heeft om iets bijzonders te doen. Neem de 5-4 tegen Utrecht. Alleen moet hij dat veel vaker doen. Wijk af van dat vaste voorspelbare patroon. En dat geldt voor alle spelers.

 

+1/-0

Er wordt weer gevist in een vijver waar de dode vissen boven drijven ... :\(

https://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Transferts-sebastien-haller-fonce-vers-l-ajax-amsterdam/1212354

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Ajax heeft al onder Bosz interesse getoond in Haller voordat hij naar Frankfurt vertrok. Lijkt me een zeer geschikte spits voor ons systeem en op een goede leeftijd. Maar zou weer extreem paniekvoetbal zijn niet getuigend van goed selectiebeleid en voor een onverantwoord hoge prijs, zeker met deze crisis.

 

+1/-0

Rare k*t trainer. Gewoon weer terugvallen op Labyad als spits.. Een compleet mislukt experiment. Heeft ie stront in zijn ogen of zo?

 

+2/-0

Scoort net die drol van een Promes...Voor Ten hag vast weer een reden om hem op te blijven stellen

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 89 pagina's: 1 2 3 4 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 85 86 87 88 89

Ajax Forum » Historie » Erik ten Hag