Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Voorspellingen voor het nieuwe decennium

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12

open/sluit de onderstaande quote:

Oke, wat jij maar wilt... Ik ben tegen het verweven van anekdotes bij gespelde woorden. Want dan krijg je taalverloedering en cultuurverloedering.

Ik moet het woord 'helder' gebruiken als ik wil zeggen helder, en ik moet het woord 'rein' gebruiken als ik wil zeggen rein.

Anders moet je bijna jurisprudentie toepassen op de termen, nou sorry, maar daarvoor pas ik echt.Ik snap wat je zegt, het zou ideaal zijn als iedereen hetzelfde zou bedoelen met woorden of zou zeggen wat ze denken, helaas is dat vaak niet zo :) Er zijn een hoop interessante voorbeelden waarin taal als wapen wordt ingezet. Victor Klemperer heeft een mooie (en tamelijk onleesbare trouwens, er is ook een documentaire die ik nog heb gezien maar die op mijn kijklijst staat: https://www.youtube.com/watch?v=ayM8kNitrUclink) analyse gemaakt over de taal van de nazi's, die waren daar meester in, maar je zag het ook in de koloniën en ziet het ook in moderne politiek. Een van de trucs die rechts tegenwoordig toepast, is bijvoorbeeld erop wijzen dat 'nationaal socialisme,' eigenlijk socialistisch is, want het zit per slot van rekening in de naam. Zo laad je een begrip met hele andere betekenissen (Hitler was fél tegen het socialisme, maar gebruikte het woord om een breder publiek aan te spreken en om verwarring te zaaien). Links zijn er ook een hoop voorbeelden natuurlijk, kijk maar naar de 'culturele revolutie' van Mao, of recent bijvoorbeeld de vele beschuldigingen van fascisme aan de rechterkant.

Dat is allemaal erg verwarrend, dat is vaak ook precies de bedoeling. Mensen die in de war zijn, doen namelijk sneller wat je zegt :)

open/sluit de onderstaande quote:

En bij jou, ik had op bladzij 10 bovenaan een heel uitgebreide reader aangeleverd, en jij gaat doodleuk beginnen zonder nadere kaft aan een diepteanalyse over de behandelingen van immigrantengezinnen ed in Nederland. Ipv dat je aangeeft dat het gespreksregie wordt aangepast en we even iets nieuws erbij pakken, ga jij ongepolijst opeens zonder inleiding een diepe duik nemen en de een na de ander op de lange tenen trappen. Dat heeft toch geen stijl? Je ziet dat Stefan net een voorwaardelijke heropening heeft toegelaten, en je gaat toch maar weer verder met het indruisen tegen andermans inbreng.Ik zie dat je dit later hebt toegevoegd, dus doe ik het ook even. Ik weet niet precies wat je wilt zeggen, maar ik reageerde niet op jou, maar op een eerdere tekst. De quote waar ik op reageerde staat er gewoon boven.

Dat mensen tegenspraak en argumenten al zien als 'op lange tenen trappen,' heb je wel heel erg lange tenen. Kom op zeg. Een discussie bestaat uit hoor en wederhoor, niet uit een groep jaknikkende mensen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Maakt mij ook zeer benieuwd, want als renemar hier een keertje losbarst dat de Vogelaarwijken zijn vervallen nadat ze prima waren opgeleverd, toen begon hier Sjoerd Juh al met dat hij niet mag losbarsten met bruuskerende benamingen omdat hij dan zogenaamd zichzelf zou diskwalificeren. Dus de bataljons bestaan ook hier nog wel, maar goed, echt luisteren door stijlfiguren heen naar argumenten, helaas beheersen vrij weinigen die kunst terdege.Wat ik erg flauw vond dat hij begon met 'Blah, blah, blah. Linkse geitenwollen sokken onzin,' als je zo in een discussie staat geef je van tevoren al aan dat je geen zin hebt om te luisteren, hij ging bovendien nergens op de argumenten in die in de tekst staan (Fier Koen deed dit overigens wel gewoon, geen enkel probleem mee). Zo is een open uitwisseling van argumenten natuurlijk meteen afgelopen. Ik heb nota bene daarna nog mij best gedaan mijn kant van het verhaal te vertellen en hem gewoon gevraagd wat hij bedoelde – de Bijlmer, waar de Arena staat nota bene – is enorm opgeknapt op een aantal plekken na, zelfde geld voor Nieuw-West. Noord vind ik iets minder geslaagd omdat er gewoon te veel oorspronkelijke bewoners uit de wijken zijn weggejaagd. Het is dan toch niet vreemd door te vragen wat hij bedoelt?

 

+1/-0

Nee , dat is jullie goed recht onderling . Maar ik vond het raar -tm zelfs onverstandig- dat er gelijk weer doorge'accellereerd werd, in knetterend debat, nadat een moderator net zijn laatste waarschuwing heeft geplaatst. Ga dan heel even in de uitzoomende modus, ga dan vooral niet direct alweer een redetwist ontlokken. Weet wanneer er getemporiseerd hoort te worden in een gesprek. Pak er een sluitstuk bij van een buitenstaander, neutraliseer de onmin en misnoegens. Bv. https://doorbraak.be/van-politieke-correctheid-tot-dhimmitude/link

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 7 juli 2020, 13:52:47.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 07 juli 2020 om 13:46:

Nee , dat is jullie goed recht onderling . Maar ik vond het raar -tm zelfs onverstandig- dat er gelijk weer doorge'accellereerd werd, in knetterend debat, nadat een moderator net zijn laatste waarschuwing heeft geplaatst. Ga dan heel even in de uitzoomende modus, ga dan vooral niet direct alweer een redetwist ontlokken. Weet wanneer er getemporiseerd hoort te worden in een gesprek. Pak er een sluitstuk bij van een buitenstaander, neutraliseer de onmin en misnoegens. Bv. https://doorbraak.be/van-politieke-correctheid-tot-dhimmitude/linkOh zo... eerlijkheidshalve had ik die hele discussie gemist en kwam ik er pas daarna bij – geen idee waar dat over ging dus. Het haakte gewoon op het punt van 'statistieken,' omdat ik dat een interessant issue vind, ook hoe mensen zich verhouden tot dat soort cijfers.

Wat is dat voor raar linkje trouwens? Ik denk dat Hannah Arendt deze man – verbaal uiteraard – op zijn muil had gestompt als ze dit had gelezen, haha :) Maar dat is een ander verhaal.

 

+1/-0

Praten over slavernij is bullshit. Rassisme is een gevoels beleving voor mij.Ik ben geen voorstander van weglopen tijdens wedstrijden om gekke toeschouwers. Rivaliteit brengt de zoektocht naar pijnpunten. Discriminatie ontken ik niet maar zal er altijd zijn. Want het is een vorm van beledigen. En een belediging is ongepast. Maar hoe ervaar je dat. Als je elke zin of elke uitspraak moet nuanceren wordt het leven er niet leuker op.
En als mens heb je altijd voorkeuren in alles. De ene vind een Peugeot helemaal niks en de ander een Mercedes. Waarom moet ik IEMAND leuk vinden. Ik vind hem een gekke man. Mag ik. En een ander mag mij ook een klootzak vinden maar moet ik me dan gekwetst voelen. Ach allemaal flauwe kul. Dat BLM. Er gaan elke dag mensen dood door stommiteit van de mens. Dan kijken we als donkere mensen toch niet. Hebben ze minder inkomsten. Maar discussiëren over slavernij is echt BULLSHIT.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 7 juli 2020, 14:50:25.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 07 juli 2020 om 14:27:

Praten over slavernij is bullshit. Rassisme is een gevoels beleving voor mij.Ik ben geen voorstander van weglopen tijdens wedstrijden om gekke toeschouwers. Rivaliteit brengt de zoektocht naar pijnpunten. Discriminatie ontken ik niet maar zal er altijd zijn. Want het is een vorm van beledigen. En een belediging is ongepast. Maar hoe ervaar je dat. Als je elke zin of elke uitspraak moet nuanceren wordt het leven er niet leuker op.
En als mens heb je altijd voorkeuren in alles. De ene vind een Peugeot helemaal niks en de ander een Mercedes. Waarom moet ik IEMAND leuk vinden. Ik vind hem een gekke man. Mag ik. En een ander mag mij ook een klootzak vinden maar moet ik me dan gekwetst voelen. Ach allemaal flauwe kul. Dat BLM. Er gaan elke dag mensen dood door stommiteit van de mens. Dan kijken we als donkere mensen toch niet. Hebben ze minder inkomsten. Maar discussiëren over slavernij is echt BULLSHIT.Maar het IS ook een gevoelskwestie.

Bij de overheid draaien hele computermodellen (oa in het onderzoeken van fraude op zorgtoeslag, maar ook binnen het vaststellen van criminaliteitscijfers) waarin er een specifieke afkomst is geprogrammeerd.

Neemt niet weg dat er in de phrase "je gediscrimineerd voelen" een stuk persoonlijke subjectieve beleving zit. Maar omdat dit zo is hoeven we nog niet weg te kijken.

Discriminatie gaat ook niet alleen om huidskleur trouwens. Stel je hebt een mentale diagnose, ADHD of borderline of bv Asperger. En je wordt zo lang je je kunt herinnerd beperkt in de maatschappij omdat de maatschappij het een probleem vindt, terwijl jij er prima mee kunt omgaan. Dan is het toch ook raar als we dan zeggen: welnee, de maatschappij gaat prima. Het issue is gevoelsmatig?

Het is ook een gevoelskwestie, en juist daarom moeten we er allemaal wat aan doen en het niet alleen bij een kwetsbare (gediscrimineerde) groep laten. Dat is vrij asociaal als samenleving.

 

+1/-0

https://www.youtube.com/watch?v=e3SYuMDcjmE&feature=youtu.belink Ik denk dat het klopt, Potter, dat er verbeteringen nodig zijn, maar moet dat via de politieke molen of hebben we als mensen een stukje menselijkheid te eerbieden aan elkaar? Moeten we wegkijken en roepen naar politiek bestuur, of moet een mens via de huisarts bij de burgemeester terecht kunnen om asociale burgerij te kunnen veranderen? Want in mijn ogen is de samenleving fundamenteel veranderd sinds de ontkerkelijking en het geharnast leuren naar de peperdure en mensonvriendelijke Gerechtshoven, en kunnen individuen meer weg komen met hufterig en pijnlijk gedrag. Dus hoe haal je bedreigingen weer weg, waarom ontmaskeren we overtreders van verboden onvoldoende? Zeg het Joost, Joost wil het weten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 07 juli 2020 om 18:09:

https://www.youtube.com/watch?v=e3SYuMDcjmE&feature=youtu.belink Ik denk dat het klopt, Potter, dat er verbeteringen nodig zijn, maar moet dat via de politieke molen of hebben we als mensen een stukje menselijkheid te eerbieden aan elkaar? Moeten we wegkijken en roepen naar politiek bestuur, of moet een mens via de huisarts bij de burgemeester terecht kunnen om asociale burgerij te kunnen veranderen? Want in mijn ogen is de samenleving fundamenteel veranderd sinds de ontkerkelijking en het geharnast leuren naar de peperdure en mensonvriendelijke Gerechtshoven, en kunnen individuen meer weg komen met hufterig en pijnlijk gedrag. Dus hoe haal je bedreigingen weer weg, waarom ontmaskeren we overtreders van verboden onvoldoende? Zeg het Joost, Joost wil het weten.open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 07 juli 2020 om 18:09:

https://www.youtube.com/watch?v=e3SYuMDcjmE&feature=youtu.belink Ik denk dat het klopt, Potter, dat er verbeteringen nodig zijn, maar moet dat via de politieke molen of hebben we als mensen een stukje menselijkheid te eerbieden aan elkaar? Moeten we wegkijken en roepen naar politiek bestuur, of moet een mens via de huisarts bij de burgemeester terecht kunnen om asociale burgerij te kunnen veranderen? Want in mijn ogen is de samenleving fundamenteel veranderd sinds de ontkerkelijking en het geharnast leuren naar de peperdure en mensonvriendelijke Gerechtshoven, en kunnen individuen meer weg komen met hufterig en pijnlijk gedrag. Dus hoe haal je bedreigingen weer weg, waarom ontmaskeren we overtreders van verboden onvoldoende? Zeg het Joost, Joost wil het weten.Hoe moet ik dat nu uitleggen :\(

Kijk. in jouw ogen is de samenleving fundamenteel veranderd sinds de ontkerkelijking. Maar in de periode van de ontkerkelijking hebben er natuurlijk nog tal van andere zaken gespeeld in Nederland en Europa, zoals bv de koude oorlog en het koloniale verleden. Daarnaast hebben ook de kerken zelf een rol gespeeld in de ontkerkelijking. Wat de geïnterviewde man uit jouw YouTube filmpjes nu doet, is die andere zaken weglaten. Hij wil Nederland terugbrengen naar de periode (ik vermoed, weet ik veel de jaren 70/80) waarin het allemaal zo goed was. In zijn ogen, want goed was het natuurlijk helemaal niet. Ik ben opgegroeid in een tijd met kernbommen gericht op Nederland, schietklaar en geladen.

En tóch ervaar ik helemaal geen dreiging. Ik kan buiten fietsen in het park, daar huist een zwanenfamilie van 7 generaties en ik heb werk. Niet dat ik nog hoef te werken, maar thuiszitten wil ik ook nog niet. Mijn dochter (verstandelijk beperkt door een verkeersongeval) woont in een woongroep en heeft het daar naar haar zin. Ze voelt zich daar thuis. Ze heeft nog wel steeds een droom om op zichzelf te wonen en voor zover haar ontwikkeling er nu uitziet moet dat haalbaar zijn volgens de deskundigen.

En die corona crisis waarin de meesten mensen moesten thuiszitten, ik lag daar nog steeds om. Mijn oom is in de WWII afgevoerd geweest naar Duitsland om daar wapens in een fabriek in elkaar te zetten en een groot deel van mijn familie heeft ondergedoken in een klooster gezeten. Een jaar of 3. En wij? Wij zitten 9 weken thuis en we doen alsof we bestolen worden. Ik vindt alleen die gedachte van bestolen worden alleen al oprecht echt schandalig naar onze opa's en oma's toe. En dat is niet bedoeld als uitlokkende stelling; ik vindt het echt oprecht schandalig als je durft te beweren dat we bestolen worden. Ga je mond spoelen met van die vieze harde kruimelzeep in zo'n vieze tinnen blik uit WWII. Dat is wat ik van die discussie vindt.

Dan moet ik nog wel eens terugdenken aan een betoog van van der Staaij in de Tweede kamer over de stelling 2+2 is 4. Aan tafel zitten een wiskundige, een statisticus en een econoom. En die wiskundige zegt: "2+2 = 4". Nou, zegt die statisticus: "Dat zou ik nog niet zo durven zeggen. Ik zeg dat 2+2 = 4 +/-10%". En de econoom zegt: "Tja. Wat willen jullie dat de uitkomst is".

En ik moet ook wel eens terugdenken aan aan de fit tussen Rutte en Wilders: "Doe even normaal - Doe zélf even normaal" En dan zou ik tegen de vervallen middenklasse (oorsprong populisme) willen zeggen: "Ga ff lekker zélf allemaal aan het werk".

En ik doe aan Zenmeditatie. Ik ben zo rationeel als de pip, dus ik moest er niets van hebben, maar ja als je vrouw wil moet je als man mee. En een van de terugkerende weekopdrachten is alle verbindingen er twee uur per dag uitgooien. Geen Twitter, geen Facebook helemaal geen Social Media. En dan zal je zien dat als je door het park fietst Nederland echt prachtig is in zijn kleinst. En in zn grootst.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 7 juli 2020, 19:35:59.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 07 juli 2020 om 19:24:

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 07 juli 2020 om 18:09:

https://www.youtube.com/watch?v=e3SYuMDcjmE&feature=youtu.belink Ik denk dat het klopt, Potter, dat er verbeteringen nodig zijn, maar moet dat via de politieke molen of hebben we als mensen een stukje menselijkheid te eerbieden aan elkaar? Moeten we wegkijken en roepen naar politiek bestuur, of moet een mens via de huisarts bij de burgemeester terecht kunnen om asociale burgerij te kunnen veranderen? Want in mijn ogen is de samenleving fundamenteel veranderd sinds de ontkerkelijking en het geharnast leuren naar de peperdure en mensonvriendelijke Gerechtshoven, en kunnen individuen meer weg komen met hufterig en pijnlijk gedrag. Dus hoe haal je bedreigingen weer weg, waarom ontmaskeren we overtreders van verboden onvoldoende? Zeg het Joost, Joost wil het weten.open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 07 juli 2020 om 18:09:

https://www.youtube.com/watch?v=e3SYuMDcjmE&feature=youtu.belink Ik denk dat het klopt, Potter, dat er verbeteringen nodig zijn, maar moet dat via de politieke molen of hebben we als mensen een stukje menselijkheid te eerbieden aan elkaar? Moeten we wegkijken en roepen naar politiek bestuur, of moet een mens via de huisarts bij de burgemeester terecht kunnen om asociale burgerij te kunnen veranderen? Want in mijn ogen is de samenleving fundamenteel veranderd sinds de ontkerkelijking en het geharnast leuren naar de peperdure en mensonvriendelijke Gerechtshoven, en kunnen individuen meer weg komen met hufterig en pijnlijk gedrag. Dus hoe haal je bedreigingen weer weg, waarom ontmaskeren we overtreders van verboden onvoldoende? Zeg het Joost, Joost wil het weten.Hoe moet ik dat nu uitleggen :\(

Kijk. in jouw ogen is de samenleving fundamenteel veranderd sinds de ontkerkelijking. Maar in de periode van de ontkerkelijking hebben er natuurlijk nog tal van andere zaken gespeeld in Nederland en Europa, zoals bv de koude oorlog en het koloniale verleden. Daarnaast hebben ook de kerken zelf een rol gespeeld in de ontkerkelijking. Wat de geïnterviewde man uit jouw YouTube filmpjes nu doet, is die andere zaken weglaten. Hij wil Nederland terugbrengen naar de periode (ik vermoed, weet ik veel de jaren 70/80) waarin het allemaal zo goed was. In zijn ogen, want goed was het natuurlijk helemaal niet. Ik ben opgegroeid in een tijd met kernbommen gericht op Nederland, schietklaar en geladen.

En tóch ervaar ik helemaal geen dreiging. Ik kan buiten fietsen in het park, daar huist een zwanenfamilie van 7 generaties en ik heb werk. Niet dat ik nog hoef te werken, maar thuiszitten wil ik ook nog niet. Mijn dochter (verstandelijk beperkt door een verkeersongeval) woont in een woongroep en heeft het daar naar haar zin. Ze voelt zich daar thuis. Ze heeft nog wel steeds een droom om op zichzelf te wonen en voor zover haar ontwikkeling er nu uitziet moet dat haalbaar zijn volgens de deskundigen.

En die corona crisis waarin de meesten mensen moesten thuiszitten, ik lag daar nog steeds om. Mijn oom is in de WWII afgevoerd geweest naar Duitsland om daar wapens in een fabriek in elkaar te zetten en een groot deel van mijn familie heeft ondergedoken in een klooster gezeten. Een jaar of 3. En wij? Wij zitten 9 weken thuis en we doen alsof we bestolen worden. Ik vindt alleen die gedachte van bestolen worden alleen al oprecht echt schandalig naar onze opa's en oma's toe.

Dan moet ik nog wel eens terugdenken aan een betoog van van der Staaij in de Tweede kamer over de stelling 2+2 is 4. Aan tafel zitten een wiskundige, een statisticus en een econoom. En die wiskundige zegt: "2+2 = 4". Nou, zegt die statisticus: "Dat zou ik nog niet zo durven zeggen. Ik zeg dat 2+2 = 4 +/-10%". En de econoom zegt: "Tja. Wat willen jullie dat de uitkomst is".

En ik moet ook wel eens terugdenken aan aan de fit tussen Rutte en Wilders: "Doe even normaal - Doe zélf even normaal" En dan zou ik tegen de vervallen middenklasse (oorsprong populisme) willen zeggen: "Ga ff lekker zélf allemaal aan het werk".

En ik doe aan Zenmeditatie. Ik ben zo rationeel als de pip, dus ik moest er niets van hebben, maar ja als je vrouw wil moet je als man mee. En een van de terugkerende weekopdrachten is alle verbindingen er twee uur per dag uitgooien. Geen Twitter, geen Facebook helemaal geen Social Media. En dan zal je zien dat als je door het park fietst Nederland echt prachtig is in zijn kleinst. En in zn grootst.We zijn het eens, ok.

 

+1/-0

Ik lees dat de belastingdienst ruim een miljoen mensen heeft gediscrimineerd bij de aanvraag van een kinderopvangtoeslag.

Ik lees nergens dat het Nederlands Elftal, Anouk, Arie Boomsma en al die andere principiëlen, die zo nodig Johan Derksen moesten bekritiseren, nu ook de belastingdienst gaan boycotten ... Heel merkwaardig. :denk
Of is voorspelbaar het betere woord?

 

+3/-0

Voorspelbaar is het! Want dat doen ze al zover mogelijk.. :B B)

 

+2/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Voorspellingen voor het nieuwe decennium