Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Buitenlandse competities » Super League

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 19 april 2021 om 22:08:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 19 april 2021 om 22:03:

Hoezo gedaan met de voorspelbaarheid? De SL teams zullen toch gewoon deel blijven nemen aan de andere competities met B teams. En dus zal de koopzucht nog verder toenemen.Zoals ik zei, op voorwaarde dat die clubs geband worden. Die clubs toelaten in de nationale competities is gekkenwerk, want je hebt geen competitie meer. Dan weet je in Engeland al wat de top 6 wordt elk seizoen en kan je 10x "genieten" van United tegen City.

Allemaal stante pede uit de competitie weren, al hun titels en prijzen strippen en doen alsof ze er nooit geweest zijn. Laat ons eens een echte revolutie organiseren. Kunnen ze gezellig in hun eigen clubje 8x tegen elkaar spelen.Het zal er niet van komen maar van mij mag jouw revolutie doorgaan. Laat Tottenham maar het grote geld binnenharken voor Amerikaanse en Aziatische kijkers. Dan nemen wij genoegen met een kleinere maar boeiende Europese competitie. Van romantiek kun je niet leven en juist daarom is het doodzonde dat investeerders voetbalclubs van het volk hebben afgepakt. De fans stonden erbij te juichen hoor als er weer een oligarch of equity fund hun club kocht: maar dit komt daar direct uit voort het publiek is decor. Over 10 jaar vuvuzelapubliek en cheerleaders langs het veld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 19 april 2021 om 14:55:

Wat vinden we hiervan? (...)Prima, komend seizoen meteen invoeren!
Maar zonder Ajax. De kans wordt een heel stuk groter om de CL weer eens 3x achtereen te winnen. Of nog vaker.

 

+1/-0

Hoe gek het ook klinkt, ik ga liever wekelijks naar het stadion om mijn club te zien voetballen tegen de bekende Nederlandse clubs dan dat ik wekelijks ga kijken hoe ze Europees weer eens tegen Ac Milan voetballen. Het is toch juist de charme van het voetbal om in die CL te kunnen spelen, omdat je dat verdiend hebt? Als je elke week die wedstrijd in Europa speelt, gaat ook daar vanzelf het bijzondere vanaf. Zeker als je minder bent dan de overige teams en dus elke week verliest of gelijkspeelt. Die lol gaat er echt snel af. Daarnaast heb ik het nog niet over alle kosten die de supporters extra gaan maken om naar wedstrijden (zowel thuis als uit) in het stadion te gaan.

Dan heb je ook een club als Arsenal in de Super League. Wat hebben zij de afgelopen jaren nou gepresteerd? Op basis van wat moeten zij in die league? Ja, ik snap hun wel....zij weten dat ze in de PL geen potten kunnen breken dus kiezen van de makkelijke weg om euro´s binnen te harken.

Dus als de super league er komt, hoop ik dat de teams uit de nationale competities gezet gaan worden en er onderling maar wat van gaan maken. En ik hoop van ganser harte dat Ajax er NIET aan mee gaat doen. Het is echt een doodsteek van je club.

 

+2/-0

Of een ander idee, laat ze nog meedoen aan de nationale competities, maar er worden custom regels ingevoerd. Gele kaarten worden afgeschaft en elke overtreding die geel waard is, wordt automatisch bestraft met een rode kaart. Buitenspel wordt afgeschaft voor de tegenstander en voor de SL ploegen wordt een nieuwe regel ingevoerd waar minstens 3 spelers zich moeten bevinden tussen de laatste aanvaller van de tegenstander en de doelman. Overtredingen in de 16 wordt automatisch bestraft met een strafschop, ongeacht wie de overtredende ploeg is.

Beetje zoals Fifa spelen met handicaps voor de tegenstander :).

 

+1/-0

De arrogantie van zo'n voorzitter van Madrid, met zijn 'we willen alleen het voetbal redden'. 'Real Madrid heeft 400 miljoen verlies geleden de afgelopen 2 seizoenen, en dan heb je het alleen nog over Madrid'. Juist Madrid bedoelt ie, andere clubs hebben een stuk minder verlies omdat die geen achterlijke salarissen betalen. Ze hebben zichzelf toch in die situatie gebracht?

En het is geen exclusieve club volgens hem, er mogen elk seizoen 5 andere clubs meedoen. Uhm, waarvoor precies? Denken ze dat andere clubs nog enige kans maken tegen clubs die 450 miljoen extra per jaar pakken? Lekker, mag je meedoen met hun exclusieve clubje om lekker onderaan te bungelen.

Maar wel nog in hun eigen competitie willen blijven, om daar ook nog geld van tv-rechten en prijzengeld te pakken en titels te verzamelen.

Voetbal is anders dood, zegt ie. Flikker op man, overal, ook bij de zgn. kleine clubjes zijn de stadions over het algemeen uitverkocht. Voetbal is springlevend.

 

+3/-0

Waarom stappen niet alle leden uit de UEFA en FIFA en richten nieuwe bonden op met nieuwe toernooien en een acceptabele inkomstenverdeling?

Zodat de UEFA en FIFA alleen nog bestaat uit een groepje bestuursleden, zakkenvullers, bobo's en nietsnutten.

 

+1/-0

Nou, ze trekken nu 1 voor 1 hun keutel in. Chelsea, ManC, Atléti. Barcelona laat het afhangen van de socio’s en ManU stapt er naar verluidt ook uit.

 

+1/-0

Woodward van Man. Utd. en Agnelli van Juventus zijn opgestapt als voorzitter van hun clubs. City en Chelsea lijken terug te krabbelen. Gaat lekker voor de European Scum League :D

 

+1/-0

Wel geinig hoe supporters van die clubs nu ineens tegen de hyper-commerciële plannen van hun eigenaren zijn terwijl 99% feest stond te vieren op het moment dat ze hun broek lieten zakken en voorover bukten voor hun nieuwe pappie uit de VS, Rusland of de zandbak. Eerst je ziel verkopen en vervolgens klagen dat de duivel na een tijdje zijn eigendom op komt eisen lekker hypocriet. Ik zie Ajax liever opgedoekt worden dan het speeltje te worden van één of andere patser met nul binding met voetbal.

 

+2/-0

" Behandel andere mensen net zoals je zelf behandeld wilt worden". Lucas 6:31

Zijn deze voorzitters/eigenaren duidelijk vergeten........

 

+1/-0

Hmm toch positief dat het al zo snel lijkt te klappen.

 

+1/-0

Spelers Liverpool zijn ook duidelijk:

forumillustratie

 

+1/-0

Manchester City stapt als eerste club uit Super League

https://www.mancity.com/news/mens/club-statement-super-league-withdraw-63754546link

 

+1/-0

Nou, de Super League kan alweer ten grave gedragen worden. En gelukkig maar, want het sloeg nergens op. Behalve voor de buitenlandse investeerders in die clubs die zo mooi konden uitcashen. Voor het voetbal was het natuurlijk de doodsteek. Mooi dat de Engelse supporters massaal in opstand kwamen; die begrijpen 't.

 

+1/-0

Dit is wel een duidelijk signaal naar de rijke eigenaren.
Maar uiteindelijk denk ik dat er in de toekomst wel zo een league komt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 21 april 2021 om 08:27:

Dit is wel een duidelijk signaal naar de rijke eigenaren.
Maar uiteindelijk denk ik dat er in de toekomst wel zo een league komt.Nee daar moet je zeker niet je ogen voor sluiten. Echter is het signaal van het "volk" wel heel duidelijk. Dat krijg je niet zomaar voor elkaar om dat veranderd te krijgen.

Ik vind het verder wel uiterst vermakelijk deze soap. Het wordt interessant te zien wat de desbetreffende eigenaren en clubs gaan doen. Voornamelijk de Amerikaanse eigenaren. Benieuwd of die (kunnen) blijven zitten. Voor nu lijkt het me verstandig als ze voorlopig hun gezicht ff niet laten zien.

Overigens stoor ik me ook behoorlijk aan de UEFA en die Ceferin. Lopen nu het heilige boontje te spelen, maar zijn net zulke boeven als de eigenaren/voorzitters van de clubs.

 

+4/-0

Het lijkt me nu in ieder geval het uitgelezen moment om je hard te maken voor Financial Fair Play, met heldere regels, duidelijke en eenduidige straffen bij niet naleven van die regels en zonder de loop-holes die er nu in zitten. De 12 clubs van het grote geld hebben zich 2 dagen geleden teruggetrokken uit de ECA, het momentum is er nu voor dit soort veranderingen, en het eeuwige dreigement van de City's en Real's 'als dit doorgaat richten we onze eigen league op' heeft wel wat aan kracht en geloofwaardigheid ingeboet de afgelopen dagen.

Plus uiteraard nu goed in de statuten vastleggen welke sancties je in de toekomst op kan leggen aan clubs die uit de CL willen stappen en hun eigen clubje oprichten, om dit dreigement ook in de toekomst minder kracht te geven

 

+2/-0

Wat mij betreft gaan we terug naar het model van voor de Championsleague. Betekend dat een aantal clubs hun financiele huishouding anders moeten inrichten. Ajax ook. Daarnaast een maximum stellen aan transfer som en of salaris. (zoals ik begreep dat het in de VS gaat)

Iedere club die zich kwalificeert voor Europacup gewoon weer Europa in en niet met die kwalificatiewedstrijden.
Knockout wedstrijden....dan zitten mensen echt wel aan de tv gekluisterd bij Rode Ster tegen Bayern of Real om maar iets te noemen. Spanning maakt veel meer goed dan geld. Geld is niets spanning is emotie en beleving. DAAR gaat het om.

off topic: De manier waarop de Super League tot stand komt is eigenlijk hoe het politieke proces ook in elkaar zit...De rijken bepalen...de burger of in dit geval de supporter is de melkkoe. Moderne slavernij.

 

+2/-0

Toch komt het de UEFA wel goed uit hoor, die discussie over Super League.
Het lijkt nu alsof Super League de Bad Guy is en Champions League de Good Guy. Maar de CL heeft heel veel van dezelfde slechte eigenschappen.

Zeker de nieuwe opzet van de CL!
Waarom veel meer wedstrijden en grotere poulefase??

Niemand zit daar op te wachten. Juist de Knock Out fase is het leukst.
En met zoveel wedstrijden zijn er nog minder verrassingen. Grote clubs worden niet meer zo snel afgestraft op één offday. Kleine clubs moeten wel een hele lange goede reeks neerzetten.
Het programma voor voetballers is bovendien al veel en veel te vol. Wil je straks op alle terreinen meedoen, dan kan dat alleen met een hele grote en hele dure selectie spelers.
Kortom elk jaar weer dezelfde teams op het eind, en die pakken dan weer een nog grotere prijzenpot.

Echt, ik vind die nieuwe opzet van de CL een heel slecht plan. Het is alleen maar om het geld te doen en niet voor de fans en de spanning van het voetbal.
Wat een mazzel dat die SL de negatieve aandacht al op hun gericht hebben

 

+3/-0

6 engelse
3 spaanse
3 italiaanse

+3 per quali

geen degradatie

corrupte ssit

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Ajax Forum » Buitenlandse competities » Super League