Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenVoorbeschouwing Ajax-FC Utrecht


Tijdstip
Vandaag 12:15
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax.supporters.nl Scorebord

Vooralsnog zal er van deze wedstrijd geen live verslag worden gedaan op het Ajax.supporters.nl Scorebord (klik hier als je wilt helpen).


Vermoedelijke opstelling: John van ´t Schip houdt vast aan systeem met vijf verdedigers

Het Algemeen Dagblad verwacht dat John van ´t Schip ook tegen FC Utrecht gaat kiezen voor een systeem met vijf verdedigers en vier middenvelders. Jordan Henderson en Tristan Gooijer lijken weer terug te keren in de basis.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj, Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa, Henderson, Van den Boomen, Taylor, Hlynsson, Brobbey

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Barkas, Ter Avest, Van der Hoorn, Viergever, El Karouani, Okkels, Flamingo, Toornstra, Fraulo, Boussaid, Lammers


'Ahmetcan Kaplan waarschijnlijk in de basis zondag'

Tegenover de officiële website van Ajax heeft John van 't Schip aangegeven dat Ahmetcan Kaplan tegen FC Utrecht waarschijnlijk in de basis zal beginnen. Dat komt ook mede omdat Josip Sutalo deze week geblesseerd is geraakt op de training en daardoor niet kan spelen.

Steven Bergwijn is ook nog niet inzetbaar, hoewel hij inmiddels wel al op het veld traint. Steven Berghuis is nog een twijfelgeval, terwijl Jordan Henderson wel weer inzetbaar lijkt.


Sander van der Eijk fluit Ajax - FC Utrecht

De KNVB heeft Sander van der Eijk aangesteld als scheidsrechter voor Ajax - FC Utrecht. Van der Eijk wordt daarbij ondersteund door assistent-scheidsrechters Rens Bluemink en Mario Diks, terwijl Erwin Blank de vierde official is. Rob Dieperink is tijdens de wedstrijd de VAR en hij krijgt hulp van Rogier Honig.


FC Utrecht in bloedvorm en bezig aan indrukwekkende reeks in Eredivisie

Voor Ajax wacht zondag opnieuw een belangrijke wedstrijd. Na een uitermate zwakke reeks moet inmiddels vooral rekening worden gehouden met de clubs net onder Ajax op de ranglijst en zondag wacht met FC Utrecht een directe concurrent in de strijd om de vijfde plek. De ploeg uit de Domstad lijkt in bloedvorm en is inmiddels al vijftien competitiewedstrijden op rij ongeslagen.

Ajax speelde voor de Eredivisie al 53 keer een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Tot nu toe werd er 40 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en 6 keer verloren. In het seizoen 1976/1977 werd met 7-0 de grootste overwinning behaald.

De selectie van FC Utrecht kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Onder meer Calvin Raatsie, Mike van der Hoorn, Nick Viergever en Victor Jensen hebben bij Ajax onder contract gestaan.


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 dagen geleden
Het maakt Ajax dit seizoen niets uit of de tegenstander in vorm is of niet.
+1/-0

3 dagen geleden
Nooit gedacht het volgende op te schrijven;
Hopen op een stunt van Ajax in JCA.
Maar ook hopen op een stuntje van RKC uit tegen GAE.
In het slechtste scenario kan GAE ons voorbij op de ranglijst.

Ook NEC zou ons kunnen achterhalen bij een overwinning en een nederlaag van Ajax.
Dan zakken we zelfs af naar plek 7.
+2/-0

3 dagen geleden (gewijzigd)
1-3 Utrecht, we zijn zo verschrikkelijk slecht he.
En onze "ervaren" spelers zullen wel weer pijntjes hebben, Bergwijn, Berghuis,Henderson, omdat ze een nederlaag zien aankomen.
+2/-0

2 dagen geleden (gewijzigd)
Yo FC Knudde oftewel AFC Ajax. Dankzij dat doelloze gestuntel van jullie allemaal ben ik voetbal moe en jullie als een hoop kouwe kak helemaal zat.

Ga alsjeblieft op een veld bij een lokale amateur vereniging weer leren als team te voetballen. Het niveau is een stuk lager dus veel beter passend en als jullie winnen kunnen die om uit te kotsen ego's van jullie weer gestreeld worden.

Want in de Johan Cruijff ArenA horen jullie al heeeeeeeeel lang niet meer thuis.
Een thuiswedstrijd in een goed gevulde Johan Cruijff ArenA, verdien 'm eerst maar eens terug.

Hoe? Nou door iets met Bloed, Zweet en Tranen.

Al afzwaaiende vanwege de door AFC Ajax aanwakkerende neerslachtigheid,

D.T.M.
+2/-0

14 uur geleden
Vermoedelijke opstelling 5 verdedigers in eigen huis. Gelukkig zat het AD er vorige keer flink naast. Vorige week tegen de nr 7, nu tegen de nr 8. Dat wordt weer een zware middag 🙉
+1/-0

13 uur geleden
Vrees met grote vrezen, Go Ahead is ons voorbij 😓🫣
+1/-0