Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Voorbeschouwing Ajax-FC Twente


Tijdstip
11 maart 2020
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Oproep SVA: 'Brabanders blijf thuis'

De Supportersvereniging Ajax roept alle Ajax-supporters op om zondag thuis te blijven en niet naar Ajax - FC Twente te komen. Dat valt onder meer te lezen in De Telegraaf. "Ajax heeft ongeveer 4.000 seizoenkaarthouders uit Noord-Brabant", aldus directeur Fabian Nagtzaam. "Daarnaast zijn er van onze 120.000 SVA-leden 15.000 afkomstig uit die provincie. Zij hebben een clubkaart en maakten – dus net als de 105.000 andere leden – kans op de pakweg 6.000 kaarten die in de losse verkoop gingen."

De SVA hoopt dat alle Brabantse suporters hun verantwoordelijkheid zullen nemen. "De veiligheidsregio daar heeft opgeroepen om overbodige sociale contacten te vermijden", zo geeft Nagtzaam aan. "Onze fans uit Brabant moeten zich afvragen: is het overbodig om naar mijn cluppie te gaan? We kunnen mensen niet tegenhouden. Bij de entree wordt niet gevraagd of je uit Friesland, Overijssel, Noord-Holland of Brabant komt, maar alleen of je een geldig kaartje hebt."

Nagtzaam heeft ook contact gehad met Fox Sports. "We hebben FOX Sports verzocht om Ajax-FC Twente op het open kanaal uit te zenden, zodat alle fans die ervoor kiezen om in Brabant te blijven de wedstrijd live op televisie kunnen zien", zegt hij daarover. "En Ajax is bereid om alle Brabanders met een seizoenkaart of een geldig wedstrijdkaartje via de mail een e-ticket toe te sturen, zodat zij het toegangsbewijs kunnen weggeven of verkopen aan iemand uit een niet besmet gebied."


Ajax - FC Twente gaat vooralsnog door

Vooralsnog zal de wedstrijd van Ajax zondag tegen FC Twente doorgaan. Dat meldt de KNVB. Vanwege het coronavirus is al het betaald voetbal in Noord-Brabant al afgelast, maar vooralsnog zullen alle andere wedstrijden door blijven gaan. De voetbalbond meldt hierbij dat het de adviezen van de overheid en het RIVM opvolgt.

Wel wordt supporters geadviseerd om thuis te blijven indien er ziekteverschijnselen zijn.


Siemen Mulder fluit Ajax - FC Twente

Zondag zal Siemen Mulder de scheidsrechter zijn als Ajax - FC Twente op het programma staat. Mulder zal daarbij geholpen worden door assistent-scheidsrechters Richard Polman en Mark Strijker. Rob Dieperink is aangesteld als de vierde official, terwijl Sander van der Eijk de VAR zal zijn.


Ajax treft zondag ploeg in crisis FC Twente

Voor Ajax wacht zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De promovendus begon uitstekend aan het seizoen, maar inmiddels is de klad in Enschede er flink in gekomen en staan ze nog maar een punt boven de plek die aan het einde van het seizoen play-offs voor promotie en degradatie zou betekenen. De Tukkers wisten echter wel te winnen van AZ en pakten een punt op bezoek bij PSV.

Zondag zal de wedstrijd alweer voor de 53ste keer voor de Eredivisie in Amsterdam gespeeld gaan worden. Ajax kan daarin geweldige cijfers overleggen, omdat tot nu toe 41 wedstrijden werden gewonnen. Het duel eindigde 8 keer in een gelijkspel, terwijl slechts 3 wedstrijden werden verloren.

Voor de grootste overwinning moeten we terug naar het seizoen 1978/1979. Het seizoen werd toen in stijl afgesloten met een 8-1 zege. In 1992 werd met 7-0 gewonnen, terwijl de laatste editie in februari 2018 met 2-1 werd gewonnen. De uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde na een spectaculair duel in een 2-5, mede dankzij drie treffers van Noa Lang.

Het maakt de wedstrijd van zondag ook direct extra beladen, aangezien Lang nu op huurbasis voor FC Twente speelt. Voor meerdere Ajacieden zal het ook weer een weerzien worden met hun oude club. Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes speelden allemaal in het shirt van FC Twente. Dat geldt ook voor trainer Erik ten Hag, die als speler, hoofd leidingen én assistent-trainer actief was bij FC Twente.


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ik ben geen expert, ik ben vrij nuchter van geest, maar is wel iets wat vreemd dat heel Europa zonder publiek speelt of wedstrijden niet laat door gaan En dat het advies in Nederland is, goed je handjes wassen that's it.
Ik hoop dat het zondag doorgaat in een kolkende ArenA. Volgende week staat immers Fey uit op het programma en we moeten weer een reeks neerzetten.
Laat Timber maar starten zondag, dat is zijn verdiensten.

Onana-Dest-Timber-Blind-Nico-Martinez-Vd Beek-Ziyech-Promes-Traore-Tadic.
+1/-0

5 maanden geleden
Na dat we keer op keer open huis gehouden hebben (met de gevolgen daarvan) om de backs constant op te laten komen, lijkt mij het wijs om die is wat vaker op de positie te laten staan en als ze het wel doen omdat in beter overlegt te doen met andere spelers om de verdedigende positie over te nemen.
Het lijkt mij toch ondenkbaar dat ik dit moet verzinnen ,maar ik zie het toch elke keer fout gaan en onderschat Twente aub ook niet, die hebben ook enkele snelle spelers die een goede counter in huis hebben.
+1/-0