Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax begint na nieuw verlies in Almelo (1-0) ook in de competitie meer en meer te wankelen


Tijdstip
23 februari 2020
Stadion
Erve Asito
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Ajax begint na nieuw verlies in Almelo (1-0) ook in de competitie meer en meer te wankelen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax begint na nieuw verlies in Almelo (1-0) ook in de competitie meer en meer te wankelen

Dat Ajax sinds een aantal maanden zeer matig staat te voetballen is een eufemisme maar het lijkt nu bijkans met de week slechter te gaan. Na de midweekse wanprestatie bij Getafe was nu ook Heracles met 1-0 te sterk. Na een foutje van Daley Blind kon Cyriel Dessers tien minuten voor tijd een simpele lange haal van doelman Blaswych afstraffen en de bal snoeihard in de goal jagen. Het was tekenend dat Ajax daarna nog maar tot één echte kans kwam. Deze was in de slotseconde voor invaller Danilo maar zijn kopbal werd gestopt door diezelfde doelman Blaswych.

Vooraf werd bekend dat Hakim Ziyech niet binnen drie dagen weer een volle belasting op zijn net herstelde kuit zou afkunnen. De spelmaker bleef daarom achter in Amsterdam. Het had als gevolg dat coach Erik ten Hag weer moest gaan puzzelen en voor de zoveelste keer de laatste tijd een in elkaar gelijmde opstelling het veld moest insturen. Daar kwam namelijk ook nog bij dat Daley Blind (net terug na drie maanden inactiviteit) en Lisandro Martinez niet okselfris waren. Ten Hag gaf Ryan Gravenberch weer een kans op het middenveld terwijl Perr Schuurs centraal achterin de voorkeur kreeg boven Edson Alvarez.
De omstandigheden waren voor het derde jaar op rij verre van ideaal voor Ajax want er stond wederom enorm veel wind. Toch waren de gasten voor de pauze zeker de betere ploeg, zonder daarbij overigens goed te spelen. Heracles loerde op de counter terwijl de bezoekers het spel maakten. En er kwamen zeker wel een paar goede kansen. Zo werd een schot van Gravenberch van de lijn gehaald en miste Martinez, vrij vanaf een meter of zeven. Ryan Babel, wederom dramatisch acterend, had ook genoeg mogelijkheden. Bijvoorbeeld toen Dusan Tadic hem vrij speelde maar de huurling weer dramatisch aannam en de kans verloren ging. Donny van de Beek, samen met Nicolas Tagliafico de beste Ajacied vandaag, had pech toen hij de lat teisterde en er waren nog genoeg meer mogelijkheden (kopbal Tagliafico, sterk gekeerd door Blaswych) die echter verzandden in scrimmages of net geen goede keuzes betreffende eindpass. Heracles was aan de andere kant in de counter ook gevaarlijk, niet verwonderlijk met de ruimte die Ajax in de rug moest verdedigen. Cyriel Dessers is tegen dit soort tegenstanders met zijn snelheid en opportunisme moeilijk te bespelen. De Belg was verschillende keren dichtbij een goal op die manier. Heracles passeerde nog wel bijna met een rare terugspeelbal de eigen doelman maar deze redde weergaloos.

In de rust bleek dat Martinez niet verder kon en kwam Carel Eiting in het team. Een beetje Ajax-volger begon weer te vrezen voor het scenario van vorig seizoen. Toch begonnen de gasten nog enigszins fel en leek Heracles te wankelen. Telkens was de eindpass echter niet goed en het balletje wilde maar niet goed vallen. Eiting had een aardige actie maar werd bij het afwerken gehinderd door Huntelaar waardoor hij voorlangs besloot. Dusan Tadic kon vanaf zestien meter vrij uithalen maar zijn goede schot werd wederom door Blaswych sterk gepareerd. Heracles kwam na de pauze aanvankelijk amper van eigen helft af maar naarmate de tijd verstreek werd Ajax steeds slordiger en begonnen de gastheren de overhand te krijgen. Op dat moment werd duidelijk dat de bal een keer goed moest vallen voor één van de teams en het was opnieuw Heracles dat, net als de twee seizoenen ervoor, deze eer ten deel viel. De manier waarop was prachtig voor de gastheren maar vanuit het oogpunt van de bezoekers dramatisch. Notabene na een uittrap van Blaswych kwam de bal op twintig meter van de goal bij het koppel Blind / Dessers waarna laatstgenoemde een duwtje uitdeelde en ineens vrije doorgang kreeg. De Belg dacht vervolgens niet na en besloot tot een alles of niets poging welke katapulteerde tot een granaat in de bovenhoek: 1-0. Een fantastische goal dus maar ook een grote fout van Blind.

Bij de gasten was Danilo toen al in de ploeg gekomen, de Braziliaan maakte daarmee zijn officiële debuut. Ajax werd totaal niet meer gevaarlijk, wat veel zei over de weinige kracht die er momenteel in het team zit. De kansen waren uiteraard in deze fase voor Heracles dat in een zee van ruimte kwam te spelen. Toch kwam er nog één kans ook voor Ajax, voor Danilo dus, maar zijn inzet belandde in de handen van de sterk keepende Blaswych.


Daley Blind: "Ik ben nog niet helemaal wedstrijdfit"

Daley Blind gaf na afloop tegen verslaggever Hans Kraay aan nog niet helemaal wedstrijdfit aan. "Ik heb acht weken niets gedaan maar ik mag spelen nu van de medici. Maar je moet het vergelijken alsof ik nog in de voorbereiding zit. Maar dat is geen excuus voor het feit dat ik vandaag onder de maat was."

Ook gaf hij toe er niet goed uit te zijn bij de goal van Dessers: "Nee, daar loop ik niet voor weg. We waren vandaag niet goed genoeg, dat is een feit. Je weet dat ons spel risicovol is in balbezit en als je dan te snel balverlies leidt krijgen ze veel ruimte, dat is een gegeven. We moeten dit even verwerken maar maak je geen zorgen: donderdag staan we er weer."


Erik ten Hag: "We hebben dit aan ons zelf te wijten"

Volgens trainer Erik ten Hag had Ajax de verliespartij aan zichzelf te wijten. "Ja, we creëerden zeker zes of zeven goede kansen maar dan moet je wel scoren. Voorin is het momenteel niet goed genoeg. Nee, ik vind het niet aan het middenveld liggen want we kwamen telkens goed tussen de linies. In de eindfase dwingen we echter te weinig af."

Over de goal. "Ja, natuurlijk was dat een fout van Daley, dat weet hij zelf ook." Over het algemeen geeft Ten Hag aan zich geen zorgen te maken. "Nee, juist nu moet je de kalmte bewaren. We weten waarom we deze problemen hebben, we moeten rustig blijven. We weten waar het aan ligt, we hebben personele problemen gehad. Er zijn spelers die aan het terugkomen zijn en we weten dan ook wat we kunnen. En we zullen dat ook weer laten zien."


Ryan Babel: "Teleurstelling overheerst enorm"

Ryan Babel verscheen na afloop sportief weer voor de camera. Babel: "De teleurstelling overheerst enorm, morgen gaan we hierover praten denk ik."

Waar het aan lag? "Het zat niet echt mee. We speelden niet heel goed maar kregen toch aardig wat kansen. Deze maak je niet en dan krijg je op het einde een goal tegen, dat is heel zuur."

Over zijn eigen spel. "Ik heb nog niet laten zien wat ik echt kan. Het vertrouwen is er echter wel dat dit nog zeker gaat komen. Het maakt me niet uit welke positie ik speel dat kan telkens verschillen en is soms ook afhankelijk van de tegenstander."

Tenslotte laat hij merken dat hij niet zeker is aanstaande donderdag in de basis te starten. "Dat weet je nooit toch? We zullen het zien."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Dessers ('77)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
12.080 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Osman ('41)
Kaart
Ajax: Ryan Gravenberch ('61)
Kaart
Ajax: Ryan Babel ('70)
Kaart
Heracles Almelo: Kiomourtzoglou ('82)

Opstelling Ajax

Ryan BabelKlaas Jan HuntelaarDusan Tadić


Lisandro MartínezDonny van de BeekRyan Gravenberch


Nicolás TagliaficoDaley BlindPerr SchuursSergino Dest


André Onana

Wissels:

'46 Carel Eiting voor Lisandro Martínez
'72 Danilo Pereira da Silva voor Ryan Babel
'80 Jurgen Ekkelenkamp voor Ryan Gravenberch


Opstelling Heracles Almelo

BurgzorgDessersMauro


OsmanMerkelKiomourtzoglou


HardeveldKnoesterRossmannBreukers


Blaswich

Wissels:

'72 Van den Buijs voor Rossmann
'75 Van der Water voor Osman
'83 Jakubiak voor Mauro


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 0-0 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 2 0-1 (0-0)
 2 1-2 (1-1)
10  2 0-2 (0-0)
11  2 1-3 (1-1)
12  2 1-3 (1-1)
13  2 2-1 (1-0)
14  2 1-3 (1-1)
15  2 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

Heracles Almelo-Ajax: uitslag 1-0 (0-0)

Waardering wedstrijd:

3 punten:

2 punten:

1 punt:

Om je Man van de Wedstrijd in te zenden, heb je een loginnaam nodig. Onder deze naam kan je vervolgens ook meedoen aan bijvoorbeeld de Pool en de discussies op de forums. Kies hieronder een loginnaam of gebruik de link rechtsboven in beeld om in te loggen als je al een loginnaam hebt.

Loginnaam:

Emailadres:


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Gas erop en deze wedstrijd benaderen als een finale, dan hattrick Traore en pingel Tadic met 0-4 voorstaan alvorens Heracles ook maar iets kan doen.
+2/-0

2 dagen geleden
Onana-Dest-Alvarez-Blind-Nico-Gravenberch-Martinez-vd Beek-Tadic-Huntelaar-Ziyech.
En kappen nu met die malle Babel, vertraagd elke aanval en voegt echt 0,0 toe.
+3/-0

Hakim en de boys zullen er weer zin in hebben als ze naar buiten kijken.
+2/-0

 
23 uur geleden
Ze maken maar zin, onze miljonairtjes.
+1/-0

22 uur geleden
Het is vandaag heel simpel: winnen, winnen, winnen. Hoe en met hoeveel doet er even minder toe. En dat begint met strijd, strijd en strijd.

Dus geen handgebaren en gezucht meer, Hakim.

En geen kleutergedrag, Ryan.

En niet met zijn allen naar voren lopen zonder restverdediging, Perr.

Dus... gewoon ruime winst en geen gedoe!
+1/-0

22 uur geleden
Ik begrijp werkelijk niet wat Babel nog in de opstelling doet. Voegt helemaal niets toe. Sterker nog sinds hij mee doet is het spel nog stroperiger geworden.
+4/-0

 
21 uur geleden
Dat begrijp ik ook niet en na zijn puberale gedrag van afgelopen donderdag waarbij hij Ajax zo maar had kunnen benadelen, had ik al hem helemaal niet opgesteld.
+3/-0

18 uur geleden
Op Gravenberch na snap ik de opstelling. Ik had voor Eiting gekozen: die is stabieler.

Het zou me gezien de maniertjes van Ziyech tegen Getafe en RKC overigens niets verbazen als hij toen eigenlijk ook al niet "wedstrijdfit" was.
+2/-1

 
18 uur geleden
Logisch toch voor een scheurtje in de kuit staat 6 weken en ze brengen hem alweer na 4 weken. De nood is heel hoog.
+1/-0

 
18 uur geleden
Kennelijk. Maar ik zie liever een 100% fitte speler, dan iemand op halve kracht. Ook al is het Ziyech.
+1/-0

16 uur geleden
Zullen we Gravenberch maar even wisselen gezien 8x balverlies in 12 min. Wat een drama.
+1/-0

 
16 uur geleden
Gravenberch is er simpelweg nog niet aan toe. Babel is tactisch dom. Gelukkig hebben we Blind en is dat genoeg voor 3 moeizame punten,
+2/-0

 
16 uur geleden
Is echt weer zo slecht. Flikker die Babel dan maar op rechts. Nu verneukt je ook Tadic.
+1/-0

16 uur geleden
Voor 0-1 teken ik ! Ben er weer niet gerust op!
+1/-0

16 uur geleden
Huntelaar heeft snelheid als een oude man, spugen en zijn neus legen ,gaat hem beter af.
Babel is slecht, vraagt om gewisseld te worden
+1/-0

16 uur geleden
Ik kan reageren wat ik wil, geen van mijnreacties wordt geplastst :-)
+1/-0

 
16 uur geleden
je maakt ook teveel spelfouten haha
+1/-0

 
16 uur geleden
Te kleine letters om te tikken denk en soms lijkt het wel of mijn toetsenbord een eigen leven leidt :-)
+1/-0

 
16 uur geleden
Wat wil je kwijt, jongen? 😉
+1/-0

 
16 uur geleden
Heb je even ? 😀 Laat ik het er maar op houden dat het weer bar en boos is.
+1/-0

 
16 uur geleden
Ze missen vertrouwen, dat zie je aan alles. Ze hadden alleen 1 van die kansen moeten maken, dan wordt het makkelijker. Maar het is niet best. Alweer niet.
+1/-0

 
16 uur geleden
De club heeft geanticipeerd op het vertrek van de Ligt en de Jong, alleen wat er gekocht is staat er niet meteen. En of het nog wat wordt met deze spelers betwijfel ik. Toch slecht ingekocht dan?. Waar de club geen rekening mee heeft gehouden en kon houden is het feit dat de overige spelers , buiten Blind en Onana, zo ver terug zouden vallen en ipv in staat te zijn de kar te trekken , zo vaak niet thuis geven ( in gedachte bij een transfer ? ) . De jeugd die op de deur zou moeten kloppen van het eerste is daar nog niet klaar voor. Zie Gravenberg, die jongen verzuipt op het middenveld. Babel heeft niets te zoeken bij Ajax en ook de spitspositie is nog steeds niet behoorlijk ingevuld. 3 mensen voor de positie van LVC, eigenlijk 4 en niet een voldoet. Dat komt volgens mij ook door het getwijfel van ten Hag. Te veel spelers spelen zonder enige vorm van zelfvertrouwen en dat heeft toch in mijn ogen te maken , naar een nog steeds zoekende trainer, die nog steeds zijn ideale elftal heeft. Geeft de spelers ook geen vertrouwen door ze eens een tijdje te laten staan, terwijl bv Tadic al tijden onder de maat speelt en nooit gewisseld wordt. Van geen vertrouwen van de trainer worden spelers echt niet beter.
+2/-0

 
16 uur geleden
Naar welke wedstrijd kijk jij dan? Ik vind hem 1 van de beteren...
+1/-0

 
16 uur geleden
spakenburg tegen dws lullo , kan je nagaan hoe slechte rest is.Hij kan veel beter.
+1/-0

 
16 uur geleden
Dat ben ik met je eens.. van al die blinden en kreupelen is hij nog relatief het minst wankel... hopelijk gaat het na de thee beter... zucht...
+1/-0

16 uur geleden
Ook nog een keer Eiting er in ,wat een slappe en onbegrijpbare wissel
+2/-1

16 uur geleden
Ben helemaal klaar met Ten Hag. Babel in de basis is al een gotspe, maar nu nog laten staan is diep triest. Huntelaar in de basis is ook te belachelijk voor woorden.
+2/-0

16 uur geleden
Het niveau is al sinds 1 december (tegen Twente) bedroevend slecht. Ik zie alleen maar aanspeelpunten. Geen snelheid, lef, één tweetjes of steekpass. Alles is zo statisch.
+3/-0

15 uur geleden
zo kan je wachten op een tegendoelpunt ,als je zo voetbalt
+2/-0

15 uur geleden
Wat worden de corners van Ajax weer goed genomen zeg , daar is op getraind, kun je zien. Pf
+1/-1

15 uur geleden
elke keer weer ,als v boekel ajax kan benadelen, zal hij het niet laten. wat een slechte scheidsrechter
+3/-0

15 uur geleden
wat is babel slecht, wat een kopbal, kan mijn grootmoeder nog beter, als ze geleefd had
+3/-0

15 uur geleden
Tsja.. Bij de opstelling zie je de bui al hangen.
+2/-0

15 uur geleden
Je moet er niet van staan te kijken als we op het einde van dit seizoen op alle gebied met lege handen staan.
+2/-1

 
15 uur geleden
Dat doe ik sowieso niet! Die gedachte met 2 vingers in de neus, had ik nooit!
+1/-0

15 uur geleden
Wat een mega drama . Man man.....t Bayern van Nederland. !! We beginnen weer van voor af aan! Alles ligt nog open, kan na deze week eens raar uit gaan zien!
+1/-0

15 uur geleden
eindelijk speelt gravenberg een keer goed, wordt hij eruit gehaald voor Ekkelkamp die in jaj niet eens presteert ??
+1/-1

 
15 uur geleden
Top drie balverlies: Gravenberch. Naast Blind en Tagliafico (Wed stats).
+2/-0

15 uur geleden
dank je wel ajax ,weer een dag naar de klote
+1/-0

15 uur geleden
Slordig, zonder vernuft, traag, , onsamenhangend, voetbaltechnisch en tactisch zwaar onder de maat. Praktisch het hele elftal uit vorm, of was vorig seizoen gewoon een uitschieter met dit elftal. Er klopt maar weinig. Corners door Ajax genomen zijn een lachertje. Passing en voorzetten matig tot ronduit slecht. Ten Hag krijgt dit elftal niet aan de praat. Blinkt uit in constant wisselen in samemstelling en heeft geen vertrouwen in eigen spelers. Verdomd het om bijtijds te wisselen. Babel voegt niets toe, maar blijft tot bijna het laatst staan. Hetzelfde geldt voor Tadic. Of zijn pass is onnauwkeurig of hij schiet tegen de tegendtander op en dat al wedstrijden lang. Vd Beek is ook geen schim van de Donny van vorig seizoen ( transfer Real Madrid in zijn hoofd ) Gravenberg mocht ook veel te lang blijven staan. Die is er echt nog niet aan toe. Die jongen verzuipt op deze manier in een slecht draaiend elftal.
+3/-0

15 uur geleden (gewijzigd)
We staan weer met beide benen op de grond. Niks Bayern van Nederland. Bij lange na niet! Over een week kan het totaal anders zijn!! T gif , zelfvertrouwen is pleitte: bij iedereen! We hoeven ook niet te denken dat we de eredivisie ontgroeid zijn, zijn we niet! En dat gezever dat we makkelijk van die en die winnen! Gewoon knokken moeten ze! Sorry en de jeugd is niet klaar!
+2/-0

15 uur geleden
Tja... onnodig en ook onwerkelijk. En heel slecht. In de tweede helft wel een paar hoopvolle fases. Daar ga ik me maar aan vasthouden richting donderdag. NU is het moment om achter het team te gaan staan. Ze hebben iets nodig wat ze zelf even niet hebben...
+2/-0

 
15 uur geleden
Getafe interesseert me geen moer !! Landstitel dat is big business nu—— cham.leag.
+1/-0

 
14 uur geleden
Van Getafe winnen geeft een boost die je goed kan gebruiken in de 2 wedstrijden erna.
+2/-0

14 uur geleden
wat een slap gelul van die ten hag, weg met die man!!
+1/-0

14 uur geleden (gewijzigd)
Het was niet best al hadden we zeker een gelijkspel verdiend. Weer onderuit op dat kunstgras van Heracles. Dat begint een trauma te worden.
Als ik het ze hier in Brasil vertel over dat kunstgras begrijpen ze er helemaal niets van. Hoe kan dat nou dat dit mag? Dat is toch zo oneerlijk als het maar kan!! Spelen jullie in Nederland soms ook op gravel? Of in een grote hal met een zaalvoetbal ondergrond in grasveld formaat? Ja, waarom ook niet eigenlijk? Allemaal even oneerlijk. Weg met die bende. Alles op echt gras en klaar.
+2/-2

14 uur geleden
Niet om mijn gelijk te halen, maar ik riep het al vd Zomer. Vorig jaar was een incident. Dat we onder Bosz de EL finale haalde was ook mazzel. Compleet weggespeeld bij Schalke en Lyon. Ten Hag krijgt de boel niet meer op scherp en is tactisch een onbenul. En verlos ons van Babel a.u.b.
Is een schande hoe het nu gaat.
Donderdag vliegen we uit Europa,100%. Zondag gelijk in eigen huis tegen AZ. Dan mogen we hopen dat FEY verliest van PSV. Die gasten komen op 4 punten en wij moeten daar nog heen
Waarom horen we niets over Neres en Promes?
En Vd Beek zit al bij Madrid met zijn hoofd en ziyech vreest een blessure nu die bij Chelsea aan de slag gaat.
Is een drama op dit moment bij Ajax, niets zeggende kut clubs als Groningen en Heracles pakken ons gewoon. En ten Hag maar dom lullen na afloop. Doodziek ben ik er van.
+2/-0

 
13 uur geleden
Doemdenken is ook een vak... ;-)

Sorry, misschien ben ik nog optimistisch, maar ik geloof dat we donderdag nog iets kunnen bewerkstelligen. En dat we dat mee kunnen nemen naar de wedstrijd tegen AZ. Van de 10x worden we 8x uitgeschakeld, schat ik zo in, maar dan moeten we maar voor die 2x gaan. 20% kans misschien, maar nog steeds een kans.

Het begint met strijd, met elf spelers en 50000 man die het team 90 minuten optillen en op sleeptouw nemen. Er zijn gekkere dingen gebeurd in de Arena...
+3/-0

 
13 uur geleden
Ik zit een beetje tussen jullie twee in. Ten Hag heeft mij nooit kunnen bekoren. Ik geef de credits van de goede resultaten aan Overmars die de selectie van dit en vorig jaar heeft samengesteld. En toch een giga bedrag in kas ondanks alle uitgaven.
Maar het is een broos geheel geworden. Tuurlijk kan het nog tegen Getafe. Ik zit nu te kijken hoe Sevilla Getafe kansloos laat en dat kan Ajax ook.
Maar dan moeten ze wel allemaal op hun best zijn. De twee toppers die we kwijtraakten vorig jaar hebben ons in zoverre hard geraakt dat we nu niet meer sterk genoeg zijn als er nog een paar belangrijke spelers ontbreken.
Het kan nog wel maar Ziyech zal top moeten zijn want meer crea bea hebben we niet meer op het middenveld sinds Frenkie weg is.
Neres en Promes kunnen we eigenlijk niet missen in de voorste lijn want dan moeten we terugvallen op Huntelaar die geen aanvoer krijgt of Traore die talent heeft maar nog niet klaar is voor het grote werk. En Tadic zonder zijn tikkie takkie maten is een schim van de Tadic van vorig jaar. Over schimmen gesproken, wie is die linksbuiten met die vervelende kleurspoeling? Hij lijkt wel op Babel die ik toch echt ken als een meer dan redelijke goede voetballer maar dit kan hem niet zijn.
Ik hou moed maar ook mijn hou ook mijn hart vast.
+3/-1

 
13 uur geleden
Goede en fijne aanvulling: dank daarvoor!

Die beelden van Sevilla moet de technische staf dan maar op repeat zetten de komende dagen. In de kern missen we te veel aanvallers, zijn de vedettes uit vorm of niet fit, en achterin heeft Ten Hag er een potje van gemaakt met het niet opstellen van aankopen op hun natuurlijke plek en het terugvallen op Veltman ipv te investeren in Schuurs. Het resultaat is twijfelende spelers met brood zelfvertrouwen.
+2/-0

 
8 uur geleden
Ach , de credits weer voor Overmars ... Deze hele neergang is volledig op het conto van Overmars te schrijven.. De selectie bestaat uit zeer matige spelers die alleen in absolute topvorm van (matige) tegenstanders kunnen winnen...!
+1/-0

 
3 uur geleden
Wat een onzin. Een maand terug hoorde ik je dit namelijk niet zeggen.
+1/-0

14 uur geleden
Babel nooit meer opstellen.Tadic per direct aanvoerders band afpakken is niet meer met voetbal bezig geef hen aan blind of onana martinez. En ten hag weet niet wat hij met de opstelling moet doen als er paar gebesseerd zijn heeft er dan geen kijk op. Als het elftal kompleet is. Kan het iedere trainer aan daar hoef je ten hag niet voor te hebben. Ik denk dat niemand naar ten hag luisert net als in het begin met ten hag
+3/-0

 
12 uur geleden
ik geef je helemaal gelijk, hij heeft totaal geen kijk op de wedstrijd .ipv van routine gaat hij spelers uit JAX erbij betrekken ,die het daar ook nog niet waargemaakt hebben. Ten Hag is helemaal het spoor bijster ,hij ziet ook alleen maar goede punten uit de wedstrijd ,ik begrijp dat je de spelers niet wilt afvallen, maar er zijn grenzen anders nemen ze je helemaal niet meer serieus dat is nu het geval ,hij wordt nu gewoon uitgelachen.
Ontslaan is in deze fase ook geen oplossing ,maar voor het volgende seizoen hebben we toch iemand anders nodig ,het zou mooi zijn als Peter B terug zou komen, nogmaals de grootste fout geweest van Ajax om hem zomaar te laten gaan
+1/-1

Weet iemand of er vanavond nog een chartervlucht richting Istanbul gaat?
Dan pik ik Babel even thuis op en breng ik hem op Schiphol.
+3/-0

 
13 uur geleden
Wat ergerlijker is: waarom hebben we geen snelle, frisse, diepgaande talenten voor die positie?

Want nu hebben we een huuroplossing voor wat precies?

Zal je zien dat hij donderdag de beslissende maakt... 😉
+1/-0

12 uur geleden
Als Heraclied de wedstrijd van nabij meegemaakt. Als Ajax-fan gebaald. Wat heeft Babel weinig met de ruimte en zijn snelheid gedaan. Heracles parkeerde de bus vlak achter de middellijn en dus voldoende ruimte erachter. Babel mist het zelfvertrouwen om een man op snelheid te passeren en dat had bij Breukers best gekund.
Fico was als zo vaak de beste en Schuurs viel ook niet tegen. Huntelaar wel. Koop aub Dessers voor een smak geld met extra premie om het kunstgras te vervangen door natuurgras.
+1/-0

12 uur geleden
Ryan Babel heeft het drukker met zijn kapsel dan voetballen bij Ajax!
Maar hij niet alleen is uit vorm , maar ook Tadic en Gravenberch bakken er niet veel van

Ajax gaat na vandaag een mogelijk kampioenschap verspelen.
Alas ze slim zijn laten ze de beker wedstrijd tegen utreg lopen en dan maar vol voor de competitie lijkt mij.
En donderdag is een eitje en wordt het 5-0!
+1/-0

4 uur geleden
Ten Hag kan blijven roepen dat talenten fysiek vaak nog niet klaar zijn voor Ajax 1 maar als je op dit moment toch moet kiezen tussen Babel en Lang of Huntelaar en Brobbey / Traoré, Ünüvar brengen op het middenveld als er creativiteit wordt gevraagd, dan ga je toch niet vasthouden aan een elftal dat niet goed in elkaar steekt. Het is allemaal voetbal uit stilstand en dat is zo makkelijk te verdedigen. Ik zie na een goede inspeel pas niet gecombineerd meer worden. De bal wordt aangenomen door sommige spelers en dan denk je dat je naar een bierelftal zit te kijken zo traag wordt er gehandeld. Geef ajb meer spelers van jong-Ajax de kans want dat kan de dreiging weer terug in het team brengen, zeker in de Eredivisie. Het is nu allemaal zo voorspelbaar en traag.
+1/-0