Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax wint eerste competitiewedstrijd met 4-1 van Heracles Almelo


Tijdstip
12 augustus 2023
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax wint eerste competitiewedstrijd met 4-1 van Heracles Almelo; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax wint eerste competitiewedstrijd met 4-1 van Heracles Almelo

Na een teleurstellend seizoen en een rumoerige transferzomer begon Ajax vandaag aan het nieuwe seizoen. Thuis werd met 4-1 gewonnen met promovendus Heracles Almelo.
Nadat de bezoekers brutaal op voorsprong wisten te komen zette Medic Ajax op 1-1, wat ook de ruststand was. In het laatste kwartier wisten Kudus en Bergwijn (2x) de overwinning veilig te stellen en eindigde de wedstrijd in 4-1.

In vergelijking met de laatste opstelling tegen FC Twente eind vorig seizoen stonden er 4 nieuwe namen in de opstelling. Jurriën Timber, Edson Alvarez en Dušan Tadić hebben Ajax verlaten en Owen Wijndal begon op de bank. Aankopen Jakov Medic, Benjamin Tahirović en de teruggekeerden Anass Salah-Eddine en Branco van den Boomen vulden de 7 bekende namen aan. Steven Bergwijn is door de nieuwe trainer Maurice Steijn aangewezen als de nieuwe aanvoerder.

Van de vier nieuwelingen begon de een wat beter aan de eerste competitiewedstrijd dan de anderen. Vooral Branco van den Boomen en Jakov Medic waren erg aanwezig in hun eerste wedstrijd in Ajax 1.

Ajax begon dominant aan de wedstrijd en de eerste kansjes waren voor Ajax maar uit een voorzet van Salah-Eddine kwam Brobbey niet tot een schot, schoot Taylor naast en kreeg nieuwkomer Medic een grote kans uit een verlengde hoekschop die hij niet tussen de palen kreeg. De volgende grote kans was voor Heracles aanvoerder Hoogma, waar Rulli paraat stond. Hoogma bleek achteraf ook nog buitenspel te hebben gestaan.

Na een overtreding op Brobbey kreeg Ajax na 10 minuten een vrije trap, waarvoor Branco van den Boomen zich meldde. Het was al bekend dat Van den Boomen een aardige vrije trap had. Ook deze werd goed genomen maar Michael Brouwer tikte de bal over de goal heen.

Nieuwkomer Medic was vooral bij hoekschoppen sterk in de lucht, maar hieruit wist nog geen goal te vallen. De volgende kans was voor Brobbey die uit een hoekschop die verlengd wordt de bal met zijn linkerbeen naast schoot.

In de 25e minuut een vervelende situatie voor Ajax. Waar Heracles in de aanval was en een voorzet van Bakboord kwam Gerónimo Rulli uit om de voorzet uit de lucht te plukken, maar nadat hij de bal vast had kwam de Argentijn in botsing met Jizz Hornkamp. Rulli werd behandeld en waar de veelbesproken Diant Ramaj werd verwacht, stuurde Steijn echter Jay Gorter de warming-up in. Toen de Argentijn niet verder kwam, was het inderdaad Gorter die zijn plek in het doel overnam.

Toen het spel weer hervat werd kreeg Ajax nog kansjes via onder andere Taylor, van den Boomen en Medic. Maar waar Ajax de meeste kansen had was het Heracles dat de score opende. In de blessuretijd wilde Salah-Eddine een voorzet wegwerken, maar deed dat tegen Jorrel Hato aan. Via de hak van Salah-Eddine kwam de bal bij Mario Engels die de bal van 5 meter achter Gorter schoot en Heracles op 0-1 zette.

Waar Heracles leek te gaan rusten met een voorsprong was het Medic die liet zien dat hij ook kon uithalen. Vanaf een aardige afstand legde de Kroaat aan en schoot de bal hard in de hoek achter Brouwer. Na 12 minuten blessuretijd vanwege onder andere de blessure van Rulli was het rust en gingen de teams met een 1-1 stand de rust in.

Vlak na rust zette Brobbey met een blok Justin Hoogma van de bal en konden Kudus en Brobbey tegen een verdediger naar het doel, maar Brobbey schoot de bal tegen Brouwer. Hierna stond Hato aan de andere kant zijn mannetje bij een aanval van Heracles en wist een schot van Engels te voorkomen. Kudus probeerde een aantal keer vanaf de rechterkant de bal klaar te leggen voor zijn linkerbeen, maar de bal wilde er nog niet in.

Rond het uur de tweede wissel aan Amsterdamse kant. Davy Klaassen kwam in het veld voor Kenneth Taylor. Na de wissel mocht Gorter nog aan de bak bij een schot van Thomas Bruns.

In het laatste kwartier wist Ajax dan eindelijk afstand te nemen van de ploeg uit Almelo. Eerst bediende Tahirović de nog steeds beschikbare Kudus die 2-1 simpel achter Brouwer schoof in de 75e minuut, nadat hij de bal eerst goed controleerde.

Het was de nieuwe aanvoerder Bergwijn die de marge op 2 goals bracht en de 3-1 op het scorebord zette. Hij zette een aanval in van de linkerkant en passeerde oud Jong-Ajacied Bakboord en Marko Vejinovic waarna hij de bal in de verre hoek schoof. Uit een voorzet van Bergwijn kreeg Davy Klaassen nog een kopkans, maar Brouwer wist deze te keren.

Vlak voor het einde van de normale speeltijd mocht ook Carlos ‘Forbs’ Borges zijn debuut maken. Forbs en Wijndal kwamen in het veld voor Brian Brobbey en Anass Salah-Eddine. In de blessuretijd kreeg Ajax na tussenkomst van de VAR nog een penalty na een handsbal van De Keersmaecker. Aanvoerder Bergwijn meldde zich en schoot de penalty gedecideerd binnen.


[video] Highlights Ajax - Heracles Almelo


Bergwijn: "De band is bijzaak, ik wil mijn voeten laten spreken"

Als nieuwe aanvoerder meldde Steven Bergwijn zich bij Hans Kraay junior na afloop en de linksbuiten reageerde op de stelling dat analisten hem geen echte aanvoerder vinden.

Bergwijn: Het gaat vooral om wat ik op het veld laten zien. Mensen zien me niet altijd op de voorgrond praten en ik denk ook niet dat het altijd nodig is. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Zelf wil ik vooral mijn voeten laten spreken.

Vorig jaar was Bergwijn nog vaak bij opstootjes betrokken, maar Bergwijn is zich bewust dat hij nu nog meer een voorbeeldfunctie heeft. "Ik zal ook zeker spelers aanspreken in het veld, dat gebeurt nu ook, maar jullie (ESPN) zien dat niet altijd."

Omdat ESPN nog live was werd Bergwijn gevraagd wat hij ervan vond dat hij de nieuwe aanvoerder van Ajax was en hoe hij kijkt naar het vertrek van Tadić, waarmee ook een belangrijke concurrent aan de linkerkant is vertrokken.
Bergwijn: "Het is een eer dat ik gekozen ben tot aanvoerder, maar ik had er zelf geen rekening mee gehouden. Ik ben me aan het focussen op mijn eigen spel en de band is bijzaak. We hebben genoeg leiders in het team. Natuurlijk is het jammer dat Dušan weg is. Hij was een echte leider en hij hield het team en de jongens bij elkaar. "


[video] Ajacied Medic glundert na wereldgoal bij debuut


Steijn: "Ik kies voor Jay omdat hij de achterhoede kent en hij vertrouwd is met de jongens"

Maurice Steijn stond na afloop met een goed gevoel voor de camera. Hij was blij met de 4-1 overwinning en de vele kansen die waren gecreëerd door Ajax. Toen hem werd gevraagd of de trainer nog zenuwachtig werd toen het lang 1-1 bleef, reageerde de Ajax trainer: “Ik was van plan om 2 wissels in te brengen om wat te forceren en toen maakte Kudus de 2-1. Daarna heb ik niet meer gewanhoopt, omdat ik wist dat we meer ruimtes zouden krijgen en dat bleek ook.“

Hierna werd gevraagd hoe de trainer terugkeek op de eerste wedstrijd van nieuweling Medic. Steijn was tevreden en gaf met een knipoog aan dat Medic de hele week op het afstandsschot heeft getraind. Verder zei hij hierover: “Ik denk dat hij met name aan de bal elke keer de goede keuze maakt. Maar ik denk dat hij met name aan de bal redelijk zeker speelde vandaag.”

Hierna ging het over Branco van den Boomen. Steijn vond dat Van den Boomen uitstraalt dat hij altijd de bal wilt hebben en hij altijd in beweging is. Dat Van den Boomen risico in zijn spel legt en altijd vooruit kan Steijn waarderen en dat moet hij vooral blijven doen.

Over de geblesseerd uitgevallen Rulli kon de Ajax trainer nog geen update geven. Over de keuze tussen Gorter en Ramaj gaf hij de volgende uitleg: “Ramaj hebben we in principe als tweede keeper gehaald. Met Jay Gorter hebben we gesproken en ik vind hem een uitstekende keeper en ik denk dat hij echt moet gaan spelen. Het is zonde als hij op de bank komt te zitten. In dat opzicht hebben we een andere keeper gehaald, maar die heb ik maar een half uur zien spelen. Ik kies voor Jay omdat hij de achterhoede kent en hij vertrouwd is met de jongens.


Medic: "An amazing goal"

Nieuwkomer Medic werd door Hans Kraaij gevraagd wat “dit” was, doelend op de mooie goal van de Kroaat. Het korte antwoord van de verdediger: “An amazing goal.”
Hij wist niet hoe hij het moest beschrijven. Het moment was heel special voor hem en hij sprak van een droom en dat het goed geval gaf om te scoren voor zijn nieuwe thuispubliek. Hij schrok er zelf ook een beetje van. Ik moet hier vooral van genieten en ik denk dat ik deze goal nog wel honderd keer ga terug kijken.

Over wat we verder nog van hebben kunnen verwachten, zei de doelpuntenmaker het volgende: “Bij mijn vorige club was ik ook veel aan de bal, maar in dit team zal dit minder nodig zijn. We hebben veel kwaliteit voorin en ik moet me vooral op te verdedigen richten, want mijn hoofdtaak is. Als ik het team kan helpen met doelpunten zal ik dat altijd doen, maar mijn hoofddoel is om achterin de nul te houden.


Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Engels ('45)
Goal
1-1 Jakov Medić ('45)
Goal
2-1 Mohammed Kudus ('75)
Goal
3-1 Steven Bergwijn ('85)
Goal
4-1 Steven Bergwijn ('90, penalty)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
54.029 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Hoogma ('10)
Kaart
Heracles Almelo: Ouahim ('56)
Kaart
Heracles Almelo: Engels ('58)
Kaart
Ajax: Devyne Rensch ('74)
Kaart
Heracles Almelo: Bruns ('74)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnBrian BrobbeyMohammed Kudus


Branco van den BoomenKenneth TaylorBenjamin Tahirović


Anass Salah-EddineJorrel HatoJakov MedićDevyne Rensch


Gerónimo Rulli

Wissels:

'32 Jay Gorter voor Gerónimo Rulli
'61 Davy Klaassen voor Kenneth Taylor
'89 Owen Wijndal voor Anass Salah-Eddine
'89 Carlos Forbs voor Brian Brobbey


Opstelling Heracles Almelo

Hornkamp


HanssonOuahimEngelsDe KeersmaeckerNankishi


WillemsHoogmaSonnenbergBakboord


Brouwer

Wissels:

'45 Bruns voor Hornkamp
'69 Roosken voor Willems
'69 Limbombe voor Nankishi
'69 Vejinovic voor Ouahim
'89 Van Oorschot voor Hansson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-1 (2-1)
 5 4-1 (2-0)
 5 4-1 (2-1)
 5 3-1 (1-1)
 5 4-1 (2-0)
 5 2-1 (1-1)
 5 4-1 (2-0)
 5 3-1 (1-1)
 5 4-1 (2-0)
10  3 2-1 (1-0)
11  3 3-1 (1-0)
12  3 3-1 (1-0)
13  3 3-1 (2-0)
14  3 1-0 (0-0)
15  3 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jakov Medić (77 -> 5,0)
2. Branco van den Boomen (50 -> 4,0)
3. Steven Bergwijn (32 -> 3,0)
4. Mohammed Kudus (26 -> 2,0)
5. Benjamin Tahirović (7 -> 1,0)
6. Jorrel Hato (3 -> 0,0)
7. Niemand (1 -> 0,0)
7. Carlos Forbs (1 -> 0,0)
7. Jay Gorter (1 -> 0,0)
10. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
10. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
10. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
10. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
10. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
10. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
10. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
10. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
10. Antony (0 -> 0,0)
10. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
10. Jay Gorter (0 -> 0,0)
10. Daley Blind (0 -> 0,0)
10. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
10. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
10. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
10. Victor Jensen (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
10. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
10. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
10. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
10. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
10. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
10. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
10. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
10. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
10. Youri Regeer (0 -> 0,0)
10. Youri Baas (0 -> 0,0)
10. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
10. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
10. Charlie Setford (0 -> 0,0)
10. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
10. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
10. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
10. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
10. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
10. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
10. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
10. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
10. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
10. Silvano Vos (0 -> 0,0)
10. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
10. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
10. Victor Jensen (0 -> 0,0)
10. Mika Godts (0 -> 0,0)
10. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
10. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
10. Diant Ramaj (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Ben heel erg benieuwd hoe dit Ajax voor de dag komt. Al afgeschreven door de media en door alle fey en psv supporters.
Ik heb wel vertrouwen in Steijn, komt geen onzin uit die man.

Ruli-Rensch-Medic-Hato-Salah Edine-Tahirovic-Vd Boomen-Kudus-Bergwijn-Brobbey-Forbs.

Is angstvallig stil over Sutalo, geen officieel bericht van Ajax of Zagreb dat ze er uit zijn.
+3/-0

12 maanden geleden
Wat Ajax betreft heb ik geen idee wat de eerste wedstrijd gaat brengen . Voor Ajax moet de voorbereiding eigenlijk nog beginnen. En gedurende deze maand kan er elke week wel een andere elftal op het veld staan. Gezien de mogelijke mutaties die nog mogelijk zijn. Sterkte Steijn en medesupporters !
+2/-0

12 maanden geleden
Nou laat het maar beginnen maar als positivo ben ik niet heel optimistisch.
Ik hoop dat ze het tegendeel gaan bewijzen.
Dit zou een simpele 3 punter moeten zijn, sterker 9 uit 3 zou normaal gesproken moeten kunnen.
Maar ik denk dat we na 5 wedstrijden op max 7 punten staan...
+1/-0

 
12 maanden geleden
Als we spelen zoals de 1e helft tegen Dortmund, afjagen, druk zetten en diepte zoeken dan winnen we met 3-0.
Hoop ik wel dat Brobbey en Bergwijn een meer scherp zijn.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Of ze maken een snelle 1-0, daarna wil de tweede er gewoon niet in.
Vervolgens krijg je in de 91ste minuut de 1-1 om je oren uit een spaarzame counter.
Balletje is rond, we gaan het meemaken.
+1/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zou een mooie droom zijn maar ik heb mij vertrouwen in Brobbey als spits al enige tijd geleden opgegeven. Wist Mislintat Messi te halen had ik er wel meer vertrouwen in maar goed,

Overigen en zodra ik over het onderwerp spits begin is het volgens mij sowieso al vloeken in de kerk bij Ajax de laatste tijd die na Bergkamp, Kluivert en van Basten maar weinig echte goede spitsen wist af te leveren.

Ja Zlatan, Arvaladze en Huntelaar brachten dan nog wat te weeg maar daarna werd het minder en minder.

TToedeledokY voor zover. En dan halen ze ook nog een keer een spits terug voor ongeveer 17 miljoen euro die er niks van bakt. Kortom, waar is de Ajax spits gebleven?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ben je voor het gemak Haller even vergeten?
Dat was en is een top spits.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Jawel, maar laten we de rest van het team die het mogelijk maakte dat Meastro Haller kon scoren dan ook niet vergeten waarvan het merendeel op bliksemsnelheid werd verkocht.

Haller was in die zin een goede spits maar geen stylist. Degene die ik op noemde waren dat des te meer om nog maar weer eens aan te geven wat ik bedoel.
+3/-0

12 maanden geleden
Hopelijk pakken we wel een puntje 😱😱😱.
Als we deze niet winnen krijgt de hele selectie een giga dreun in mentaal opzicht.
+2/-0

12 maanden geleden
Andere seizoenen waren de verwachtingen hoog, laten we punten liggen tegen Heracles dus verwacht ik nu dat we winnen!!
En het zou zomaar eens heel anders kunnen gaan draaien als ze weer eens dat gevoel van winnen hebben mee gemaakt als groep!!
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Goed.

We hebben, zoals ik het zie, een voetbalmachine die heel veel potentieel heeft.
Zeker weten.
Sowieso voor Eredivisie begrippen.

Maar:

Aangezien de voetbalmachine nog precisie afstelling mist (automatismen) en een aantal fikse upgrades (hoge kwaliteit aankopen) loopt hij dus nog behoorlijk moeizaam.

Dat is 1.

We zijn dus duidelijk weer aan het opbouwen vanaf 0 en dat gaat altijd weer met vallen en opstaan totdat het elftal weer een surplus aan kwaliteit heeft waardoor het veel beter dan de tegenstander is.

Dat is 2.

3. De trainer en staf zijn nieuw en met nieuw zijn komt zoekende zijn naar de weg der succes. En die vind je niet zo maar. Dat gaat met schade en schande.

Het elftal zal nog vele wisselingen kennen dus de opstelling van vanavond is dan ook zwaar vertekend beeld.

Zou mij ook niks verbazen als zelfs de beslissing om Bergwijn aanvoerder te maken uiteindelijk nog wordt terug gedraaid in het geval Bergwijn maar niet presteerd.

4. We zetten in de verdediging voorlopig nog in op jeugd en de les die de jeugd ons nu eenmaal leert is dat de jeugd flink moet groeien zich dus nog moet ontwikkelen en dus heel grillig is.

Vier dus sleutel factoren die er voor zorgen dat we vanavond behoorlijk moeizaam gaan winnen en ik verwacht dan zelfs ook niet dat we de nul gaan houden.

Het wordt dus al overlevende de wedstrijden winnen maar dat maakt mij voorlopig, gezien de omstandigheden, niet heel veel uit.

Want:

Eerlijkheid gebied te zeggen dat Feyenoord en PSV veel verder zijn dan ons dus het wordt eerst maar eens zaak dat we die, koste wat het koste moge, zien bij te blijven. Helemaal gezien dus de omstandigheden.

Mooie bijkomstigheid in het algemeen voor op de lange termijn:

Als het elftal, met alle nieuwe aankopen, eenmaal echt staat en goed ingespeeld raakt, dan kan het echt heel snel gaan en zouden we, zelfs dit seizoen, zomaar titel kandidaat numéro 1 kunnen worden.

Kortom. voor de aankomende weken:

Moeizaam winnen. Maar winst is, voor nu, gewoon winst.

Op naar vanavond!
💪😎👍
+3/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Zag net een screenshot van de opstelling, en blijkbaar heeft Hato nu nummer 4?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Yep, en Sutalo nog niet eens helemaal rond verteld Steijn net. Waar zou het aan liggen? Een miljoen meer of minder?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Misschien pas definitief als hij niet geblesseerd uit die return van vcl komt?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik hoop het want Ajax kan wel een kwaliteitsinjectie gebruiken. Speciaal verdediging.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een trieste verdediging. Schaam je je toch kapot voor. Dat dit gewoon niet op orde al is dat is in en in zielig.
Maar je koopt 2e keeper voor 8 miljoen en laat keeper nu invallen dje verhuurt mag worden
+2/-0

12 maanden geleden
Het wordt een lang lang seizoen zo, Taylor kan eigenlijk niet meer zo. Als ze niet willen scoren doet de tegenstander het wel hoor. Wat een ongezonde spanningen binnen de ploeg zo.
+5/-0

En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Kom op Ajax! Laat zien dat je wil winnen!!! Dat is het allerbelangrijkste. Toon inzet en GA ervoor!
+1/-0

12 maanden geleden
We vinden Gorter niet goed genoeg en dus halen we een doelman voor 8 miljoen. Nu valt Rulli uit en wat doen we dan????? Ramaj er in toch? Nee, Gorter er in.
We schatten Gorter dus hoger in als Ramaj?? Waarvoor haal je Ramaj dan voor 8 miljoen?
Ik schenk er maar snel nog een in misschien wordt het dan duidelijk.
+4/-2

 
12 maanden geleden
Ja joh, ben benieuwd naar de uitleg van Steijn.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Kennelijk is er een communicatie probleem gaande tussen Steijn en Mislintat? Joost zal het weten...
+3/-0

 
12 maanden geleden
Wel logisch toch? Gorter is te goed voor 2e keeper, dus die waren ze van plan te verhuren om wedstrijden te spelen en ramaj voor 2e/3e keeper. Maar nu lijkt het erop dat Gorter eerste keeper wordt als rulli lng uitgeschakeld is.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Dat is op zich logisch maar dan geef je toch geen 8 miljoen uit voor een derde keeper?
Als je Gorter beter vind haal je een goedkope derde keeper want als je eerste keeper geblesseerd krijgt dan haal je Gorter toch gewoon terug.
+1/-0

reactie verwijderd

12 maanden geleden
Ik weet het niet ik heb het idee dat de rvc ajax de transfer van sutalo tegen houdt
+2/-0

12 maanden geleden
Tjonge jonge ook dat nog. 0 - 1. Haal Brobbey er ook maar uit voor zover Ajax nog een echte spits weet op te stellen? Laat hem anders maar staan tegen beter weten in.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Je weet wat Brobbey brengt maar het is niet zijn schuld dat Hato bijv een hoge bal speelt tussen 4 tegenstanders met zero kans op succes. Daar kun je als spits helemaal niets mee he. Hij krijgt de meest waanzinnige idiote ballen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Je kunt hem niet door de lucht aanspelen, niet vanaf de zijkanten want dan verstopt hij zich bij de tweede paal. Alleen door het midden frommelen en hopen dat de bal goed voor hem valt.

Vroeger noemden we dat gewoon een gebrekkige spits.

Taylor ook weer waardeloos, ASE lijkt concentratieproblemen te hebben, Rensch is onzichtbaar wat voor zijn doen al heel wat is. Tahirovic speelt sober, zal ook wel met het overnemen van de rol van Alvarez te maken hebben.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Speel em aan in de rug in de voeten en op de borst, een aantal keren zag je dat ook in de combinatie. Dat Taylor dan niet afmaakt is op zijn conto te schrijven. Dat Ajax de kansen blijft missen is iets wat al langer speelt en iedereen zich mag aanrekenen.
+3/-0

12 maanden geleden
Typisch Ajax om zo achter te komen.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Typisch voorbeeld ook dat de verdediging klaar schijnt te zijn met de Ajax voorhoede.

Pak er maar eens eentje tussenuit. Kudus, Brobbey, of Bergwijn? Geen eentje die goed accelereert. Een medespeler goed wegzet. Voor extra creativiteit zorgt laat staan zelf scoort. Kennelijk was Medic er ook klaar mee die de bal uitstekend inschiet.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Kudus heeft flitsen, maar maakt dan de verkeerde keuze, wacht te lang of speelt op Brobbey wat in feite ook een verkeerde keuze is.
+3/-0

12 maanden geleden
We hebben genoeg kansen cq mogelijkheden gehad. Eigenlijk gaan we op dezelfde voet als vorig seizoen verder. Te onnauwkeurig, verdedigend kwetsbaar en te veel kansen nodig. Brobey moet onderhand gaan leveren anders is het over en uit . Taylor is voor mij passe.
+2/-0

 
En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Taylor was niks, is niks en wordt niks. Dan heb ik zelfs nog meer vertrouwen in Brobbey of Klaassen.

Kudus heel gauw wegwezen alsjeblieft,zit met z'n kop niet meer bij Ajax.
+3/-2

 
12 maanden geleden
Kudus is de enige met een actie.
Irriteer mij meer aan onze geweldige aanvoerder.
+2/-4

12 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal geen beroerde 1e helft met van Van den Boomen en Kudus als uitblinkers aan onze kant. Je komt op een heel ongelukkige manier 0-1 achter, maar vervolgens is de 1-1 direct de mooiste goal van dit jonge seizoen ;) Nu doorpakken in de 2e helft.
+4/-5

 
12 maanden geleden
Ha ja. Ik vind het bijzonder knap dat jij het spel van Ajax zo slecht nog niet vind🤣
+5/-1

12 maanden geleden
Met de huidige back bezetting ga je helemaal nat. Al benijd ik AS niet met Bergwijn voor je, want die blijft maar de binnenkant kiezen ipv buiten om diepte te zoeken.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Rest van de aanval bakt er ook weinig van. Laat eigelijk helemaal niks zien. Behalve dan dat Kudus nu scoort maar het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is in een periode dat een aantal spelers nog kunnen vetrekken, of er nog bij komen.
+3/-1

12 maanden geleden
Klaasen voor Taylor is lood om oud ijzer. Er zit totaal geen diepte in het spel.
+1/-0

12 maanden geleden
Zucht, ik ben bang dat het op deze manier een zeer moeizaam seizoen gaat worden. Links en rechtsback ondermaats ingevuld. Bergwijn, Taylor, Klaassen , Brobbey laten op geen enkele wijze zien waarom zij in het eerste elftal staan. De nieuwelingen wil ik eerst maar eens een paar wedstrijden zien spelen. Het is deze wedstrijd in mijn ogen een voortzetting van vorig seizoen. Gebrek aan nauwkeurigheid, handelingssnelheid en gogme . Dat Kudus nu scoort verandert daar niets aan
+5/-0

12 maanden geleden
Twee gevaarlijke tegenstoten over rechts , de rechterkant ligt tot twee maal toe volledig open, wat een verdedigend prutswerk.
+3/-0

12 maanden geleden
Eerlijk is eerlijk , goede actie van Bergwijn en een mooi doelpunt
+6/-0

12 maanden geleden
3-1 gelukkig dan maar. Mooiste moment van de wedstrijd wat mij betreft is dat Ronald Koeman op de tribune is vast gelegd naast Nwanko Kanu. Ook het gezicht van Hedwiges na de 3-1 sprak boekdelen want zo goed speelde Ajax tot dus ver niet.
+4/-1

12 maanden geleden
Goede uitslag. Bezetting qua team is zeker nog niet optimaal. De backs zijn gewoon zwaar onder de maat aan beide kanten. Kudus is a gun for hire, kan elk moment weg zijn.Diepte in spel is zwaar onder de maat. Brobbey blijft teveel missen. Maar hopelijk put men zelfvertrouwen met de uitslag.
+3/-0

12 maanden geleden
Blij met de overwinning. Een paar lichtpuntjes.Voor de rest heb ik alles wel gezegd
+5/-0

12 maanden geleden
Taylor verkopen en Berghuis op 10.Brobbey had een hatrick moeten maken.
Als Sutalo en Ito komen heb ik er nog vertrouwen in. Komt er niks bij word het janken dit jaar.
Medic veel mij positief op.
Maar het meeste gun in het Steijn. Die is 5x dood gegaan bij de 0-1.
+5/-1

12 maanden geleden
En we staan voorlopig GEWOON bovenaan. 😂😂💪🏼
+2/-1

12 maanden geleden (gewijzigd)
We hebben een jasje uitgedaan. Er is dus nog wel wat kwaliteit nodig. Creativiteit en persoonlijkheid. Met Sutalo, Ito, Spertsyan en een scorende spits komen we een heel eind. En Kudus houden, graag.
+3/-1

En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Man, wat ben ik blij met deze overwinning! Niet zo mooi als de 1-4 tegen Real, maar niet minder welkom.
Ik hoop dat ze hiermee zelfvertrouwen tanken.
+1/-3

12 maanden geleden
Wel gewonnen maar daar is ook alles wel mee gezegd als we zien hoe de wedstrijd verliep.

Hopelijk heeft Mislintat het ook goed gezien en word de komst van Sutalo binnen een aantal dagen definitief afgerond. Daarnaast ontbeert Ajax een spits. Die positie baart me al enige tijd zorgen omdat Ajax al enige tijd geen goalgetter meer vanuit de jeugdopleiding zelf wist af te leveren aan Ajax 1.
+2/-0

12 maanden geleden
Wat een negatieve reacties zeg. Dan doe ik maar even mee. We gaan nog steeds veel te slordig met de kansen om en er wordt net als vorig jaar regelmatig heel slap en slecht terug verdedigd. Dan nu het positieve. Ik vond het spel best behoorlijk voor een eerste wedstrijd. De 4 aankopen die speelden deden het zeker niet slecht. Vooral Medic verraste mij positief en dan bedoel ik niet zijn doelpunt. Maar vooral verdedigend en zijn inzichtelijk vermogen. Wat een verademing na Bassey. van den Boomen en Tahirovic debuteerde best aardig. Forbs te kort gezien maar er gebeurde wel iets toen hij inviel. Ander positief punt vond ik de sfeer op de tribune. Veel positieviteit en support, ook toen de stand nog niet positief was. Wat mij ook opviel was Mislintat (ik zat daar redelijk dicht bi). Die man is echt blij en enthousiast bij doelpunten van Ajax. Het lijkt wel een club man en niet een manager die het voor het geld doet.
+6/-0

 
12 maanden geleden
Ik denk dat iedereen die gekeken heeft dezelfde lichtpuntjes heeft gezien als jij wat betreft de nieuwelingen. Daar mag dan hoop uit ontspringen , maar je kent het gezegde “ een zwaluw maakt nog geen zomer “ wat Minslitat betreft : ik zou ook dolenthousiast worden . Je elftal krijgt zelf volop kansen maar scoort niet, komt schlemielig achter, scoort dan de 1-1 met een fantastisch doelpunt ( jouw aankoop ) en je loopt daarna uit naar 4-1. Het is wel jouw beleid wat daar op het veld staat en daar wordt je wel op afgerekend !
+4/-0

 
12 maanden geleden
Hoop is een uitgestelde teleurstelling.
+1/-3

 
12 maanden geleden
Zeker. De nieuwe aankopen waren in feite de beste op het veld. Wat dat betreft verdiend Mislintat alle lof. Heeft hij het tot dus ver goed gedaan.

En dan zullen de nieuwkomers in deze fase vast ook nog wel een paar domme of slordige fouten maken mede omdat het elftal nog geen team is. Daarvoor is er nog veel werk aan de winkel maar het maakt het voor Steijn een stuk makkelijker dat de nieuwkomers de basistechnieken vrij goed onder controle hebben in tegenstelling wat er vorig seizoen werd aangekocht waarvan Mislintat gelukkig het gros al heeft weggewerkt.
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Ja, negatieve reacties zijn we goed in als Ajaxsupporters, doe ik zelf ook. Maar ik vind het ronduit hilarisch als je 'minnetjes' bij je bericht krijg als je schrijft dat je blij bent met deze welkome overwinning 😅🤣😂
+2/-1

12 maanden geleden
Ik moet zeggen ik ben genatigd positief na gisteren. Brobbey doet veek goed, maar hij moet er een paar in rossen. Als hij op stoom komt -als- dan hebben we veel opties voorin.

Taylor is een drama, liever Klaassen.. Berghuis als hij terugkomt natuurlijk, of eigenlijk nog beter Kudus. Dan kan Chico of Forbs op rechts.

Aankopen deden het goed. Backs moeten echt beter/vervangen. Rensch is al jaren niets. Salah Edinne mag nog wel wat kansen krijgen maar was het gisteren niet, versterkingen zijn daar echt nodig.

Nog maar eens een compliment voor Hato trouwens, jongens toch.. 17 jaar. En Medic top.

Daarnaast: geef dit team wat tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Er zijn heel veel jongens weg en nieuwe jongens bij. Nieuwe coach, nieuwe captain. Geduld!
+4/-0

12 maanden geleden
Het ging bijna weer als vanouds, veel halve kansen, achterkomen maar gelukkig door wat nieuwe energie goed teruggekomen. Opzich logisch om zonder echte tien te spelen om de voorste drie meer ruimte te geven maar tegen 14 clubs in de eredivisie schiet je daar niets mee op omdat ze allemaal compact gaan staan achterin en achterover gaan leunen. Punt blijft dat je best een speler in de voorste drie kan hebben die ruimte nodig heeft, maar geen drie. Ik heb zelf niet veel hoop dat Brobbey echt veel beter gaat worden in zijn aanname en afwerking, het is allemaal vrij lomp. Van Kudus weet je dat hij nog gaat vertrekken, je laat geen BHA lopen als je niet weet dat er nog wat komen gaat. Ik hoop dat ze zijn positie slim gaan invullen met een buitenspeler die het veld breed kan houden, een voorzet kan geven en goed is in de kleine ruimte, okay Ziyech is perfect inderdaad. Er moet een spits bij die wel een bal kan controleren en achterin is er duidelijk nog veel mis. Hopelijk komt Sutalo nog, ookal zijn twee rechtsbenige centrale verdedigers niet onmogelijk maar ook niet ideaal qua opbouw. Maarja beter twee goede rechtsbenige dan een halfzacht centrum met een links en rechtsvoetige. En dan kan Hato terug op linksback.
+2/-0