Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax geeft in de tweede helft voorsprong weg in Enschede en gaat naar de Europa League


Tijdstip
28 mei 2023
Stadion
De Grolsch Veste
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax geeft in de tweede helft voorsprong weg in Enschede en gaat naar de Europa League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax geeft in de tweede helft voorsprong weg in Enschede en gaat naar de Europa League

Ajax heeft vandaag de wedstrijd in Enschede verloren met 3-1 van FC Twente. Hierdoor eindigen de Amsterdammers op de derde plaats en spelen ze volgend jaar in (de voorronde van) de Europa League. PSV won in Alkmaar en hierdoor hield Ajax de derde plaats vast.

In de eerste helft scoorde Dušan Tadić voor Ajax en met 0-1 gingen beide ploegen de rust in. Na rust gaf Ajax Ajax de voorsprong weg en liep FC Twente uiteindelijk uit naar 3-1.

Heitinga koos wederom voor dezelfde elf namen in de basisopstelling. De eerste kans werd door Edson Álvarez geboden aan FC Twente door het geven van een slechte pass, maar Rulli wierp zich op het schot van Ugalde.
In de eerste paar minuten viel vooral op dat FC Twente de Amsterdammers flink wilde opjagen, wat in slordigheden van Rulli en Hato resulteerde. Gelukkig leverde dit de Tukkers geen doelpunt op.

Met zijn uittrappen bleef Rulli voor Ajax een bron van onrust. Dit leverde Twente kansen op waar Sadílek eerst op het dak van het doel schoot en een moment later tegen de lat. Uit de tegenstoot kreeg Brobbey de eerste kans voor Ajax, maar Pröpper blokkeerde het schot. Uit de hierop volgende corner probeerde Álvarez nog op doel te koppen, maar dit leverde geen gevaar op. Halverwege de eerste helft kreeg Brobbey nog een kopkans na een voorzet van Álvarez, maar de spits kopte over.

Ondanks dat het spelbeeld anders was, kwam Ajax op voorsprong. Taylor speelde Brobbey in, die zich goed breed maakte. De spits legde af naar de linkerkant waar Tadić stond en met een geplaatst schot passeerde hij Lars Unnerstall en zette hij de 0-1 op het scorebord na iets meer dan een half uur spelen.

Twente profiteerde bijna direct, nadat Timber de bal verloor. Zerrouki kwam tot een schot, maar dit schot ging over het doel. Een paar minuten voor rust was er nog een slap schot van Taylor dat naast ging, wat snel gevolgd werd door een kans voor Brobbey. Hij draaide zich krap weg van zijn verdediger, maar schoot de bal naast het doel.

In de rust een wissel bij Ajax, waar Brian Brobbey achterbleef in de kleedkamer. Davy Klaassen kwam voor hem in het veld.

Binnen een minuut na rust was het 1-1. Ajax trapte af, maar Taylor gaf de bal weg met een slechte pass. Bij de aanval van FC Twente wist Álvarez de bal te ontfutselen van Brenet, maar hij treuzelde zo lang dat de FC Twente verdediger de bal weer terug wist te veroveren. Hij gaf voor en Ugalde kopte de 1-1 binnen.

Vijf minuten later had FC Twente de wedstrijd helemaal omgedraaid. Černý nam een vrije trap en speelde deze mooi de 16 meter in, waar Pleguezuelo de bal langs Rulli kopte en zo de Tukkers op 2-1 zette.

Ajax kreeg weinig grote kansen in de eerste 20 minuten van de tweede helft. Klaassen schoot op doel, maar dat leverde geen problemen op voor Unnerstall. Voor de laatste 20 minuten ging Ajax over op “Plan B.” Berghuis maakte zijn rentree na een blessure als vervanger van Kenneth Taylor en Lorenzo Lucca kwam voor Owen Wijndal. De Italiaan nam zoals gewoonlijk zijn plek in de spits weer in en binnen een minuut kreeg hij de kans op de gelijkmaker, maar de sputs schoot in het zijnet.

Oud-Ajacied Václav Černý leek een kwartier voor tijd de wedstrijd te beslissen. Nadat Timber de bal veroverde vergat Hato weg te werken en kwam Černý weer aan de bal. Álvarez en Hato gaven Černý de ruimte en de Tsjech maakte dankbaar gebruik en schoot de bal geplaatst langs Rulli voor de 3-1.

Bij een botsing kwam Timber met zijn hoofd in contact met de knie van Unnerstall en hij werd een tijdje behandeld. Hij leek niet door te kunnen, maar hij ging toch weer terug het veld in. Vijf minuten later werd hij alsnog vervangen door Calvin Bassey.

Kudus kreeg een kans om de achterstand te verkleinen toen hij de bal rond de 16 meter kreeg zo’n 10 minuten voor tijd, maar zijn beide pogingen werden geblokt.

Bij een duel tussen Berghuis en Smal was er nog een VAR moment, omdat de Ajax speler op het been stond van de verdediger van FC Twente. Er was niet zeker of dit een bewuste actie was, waardoor Berghuis geel kreeg en geen rood.

De blessuretijd ging 7 minuten duren en in de derde minuut hiervan kon Lorenzo Lucca vrij doorlopen op Unnerstall. Hij schoot tegen de doelman aan en door goed verdedigen van FC Twente ging ook de tweede kans er niet in.

Er werd met veel aandacht naar de wedstrijd tussen AZ en PSV gekeken, maar omdat de Eindhovenaren met 1-2 wonnen in Alkmaar bleef de derde plaats in het bezit van Ajax. Hiermee plaatste Ajax zich voor de voorronde van de Europa League.


Heitinga: "Vanuit achteruit willen we voetballen, maar we maken veel persoonlijke foutjes"

Pascal Kamperman sprak John Heitinga na de wedstrijd en vroeg hem of de laatste wedstrijd alles zei over dit seizoen. Heitinga hierover: “De realiteit is Europa League, dat is pijnlijk na de successen in de afgelopen jaren. De afgelopen jaren zijn we verwend geweest, maar de realiteit is dat we derde zijn geëindigd.“

Over waarom het vandaag zo moeizaam ging, zei de Ajax trainer het volgende: “Vanaf het begin was het heel stroperig. Vanuit achteruit willen we voetballen, maar we maken veel persoonlijke foutjes. Als het moeizaam gaat, moet je de bal soms ook verleggen, bijvoorbeeld op Brobbey, Kudus of Dusan. Je moet groeien in een wedstrijd, maar dat gebeurde niet. Het is belangrijk dat je de juiste keuzes maakt, dat je een wedstrijd kunt lezen. De wedstrijd heb je ook nodig om vertrouwen te tanken.”

Aankomende week komt er duidelijkheid over of Heitinga ook volgend seizoen als trainer voor de groep staat, zo gaf de Ajax trainer aan: “Ik heb nog niets gehoord, maar aankomende week wordt er meer duidelijk. Er gaat heel snel duidelijkheid komen, we moeten verder.”


Klaassen: “Het was een Ajax onwaardig seizoen en zo sluiten we hem ook af"

Kenmerkt deze wedstrijd het seizoen? Dat was de stelling waarmee Davy Klaassen voor de camera verscheen. De middenvelder die vandaag na rust inviel reageerde hierop als volgt: “Het was een Ajax onwaardig seizoen en zo sluiten we hem ook af. Ik vind het moeilijk om nu terug te blikken op deze wedstrijd als je teleurgesteld bent over de wedstrijd en over het hele seizoen. Het moet beter volgend jaar.“

Er werd de middenvelder gevraagd of het nu een kwestie was van afspraken die niet worden nagekomen of dat het een gebrek aan kwaliteit is dat het zo moeizaam gaat bij Ajax. Klaassen denkt dat het niet aan een ding ligt. “Ik denk dat veel zaken niet waren, zoals het bij Ajax hoort. Daar moeten we goed naar gaan kijken met z’n allen. In de zomer en ook volgend seizoen.”

In de media wordt veel gesproken over een nieuwe trainer, welke spelers er moeten komen en gaan en ook Klaassen werd hierover zijn mening gevraagd. Klaassen zei hierover: “Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Er is zo veel gebeurd en gaande geweest, we moeten eerst alles samen op de rit moeten gaan krijgen en dan op naar volgend seizoen. Ik denk dat iedereen het ook wel even zat is. We moeten vooral zorgen, dat er volgend jaar niet nog zo’n jaar komt.”

Ten slot werd hem nog gevraagd of Klaassen wilt dat John Heitinga volgend jaar voor de groep staat. De reactie van Klaassen: “Dat moet je aan de directeur vragen. Ik weet niet wat de directeur denkt en hoe dat gaat. Ik ben heel goed met John, dat lijkt me geen issue. Maar wij bepalen dat niet. Het moet van bovenaf duidelijk worden en ik hoop dat het snel gebeurd en dat iedereen weet waar hij aan toe is. Er zijn veel zaken onduidelijk geweest en zo veel onrust in je club is niet goed. Voorheen was er ook onrust, maar dan werden we wel kampioen. Daar moeten wij als staf en team niet te afhankelijk van zijn.”


Taylor: "Qua resultaten was het een waardeloos seizoen, maar ik heb heel veel geleerd"

Kenneth Taylor vindt het jammer dat het seizoen erop zit, zo sprak hij na de wedstrijd. De middenvelder gaat de wedstrijden wel missen en vond het een heel leerzaam seizoen.
Zijn toelichting hierop: “Qua resultaten was het een waardeloos seizoen, maar ik heb heel veel geleerd dit seizoen. Ik heb veel meegemaakt dit seizoen en neem daarvan veel mee in mijn rugzak.

Dat is hoe ik probeer te kijken naar dit seizoen, om van te leren en dat ga ik ook doen.”
Wat de middenvelder het seizoen het meest gemist heeft, bleken vooral overwinningen: “Als we meer hadden gewonnen, zouden wij eerste zijn. We hebben nu veel punten laten liggen een paar maanden geleden, toen we veel achter elkaar gelijk speelden. Dat kan natuurlijk niet en dat moet gewoon beter.“


[video] Berghuis valt supporter van FC Twente aan


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Dusan Tadić ('31)
Goal
1-1 Ugalde ('46)
Goal
2-1 Plezuezuelo ('51)
Goal
3-1 Cerny ('75)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
30.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Twente: Smal ('53)
Kaart
FC Twente: Sadilek ('68)
Kaart
Ajax: Steven Berghuis ('86)

Opstelling Ajax

Dusan TadićBrian BrobbeyMohammed Kudus


Kenneth TaylorSteven BergwijnEdson Álvarez


Owen WijndalJorrel HatoJurriën TimberDevyne Rensch


Gerónimo Rulli

Wissels:

'46 Davy Klaassen voor Brian Brobbey
'72 Steven Berghuis voor Kenneth Taylor
'72 Lorenzo Lucca voor Owen Wijndal
'86 Calvin Bassey voor Jurriën Timber


Opstelling FC Twente

MisidjanUgaldeCerny


SadilekVlapZerrouki


SmalPröpperPlezuezueloBrenet


Unnerstall

Wissels:

'71 Van Wolfswinkel voor Ugalde
'71 Steijn voor Vlap
'90 Salah-Eddine voor Cerny
'90 Brama voor Misidjan


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-1 (2-1)
 5 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 0-1 (0-1)
 3 3-2 (1-1)
 2 1-4 (0-1)
 2 1-4 (0-1)
 2 0-2 (0-1)
 2 0-3 (0-1)
10  2 1-2 (0-1)
11  2 1-2 (0-1)
12  2 1-2 (0-1)
13  2 1-3 (0-1)
14  2 0-2 (0-1)
15  2 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.61. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (20 -> 5,0)
2. Dusan Tadić (16 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (11 -> 3,0)
4. Brian Brobbey (9 -> 2,0)
5. Mohammed Kudus (6 -> 1,0)
6. Maarten Stekelenburg (5 -> 0,0)
7. Davy Klaassen (2 -> 0,0)
7. Jorrel Hato (2 -> 0,0)
9. Jurriën Timber (1 -> 0,0)
9. Kenneth Taylor (1 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Antony (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Daley Blind (0 -> 0,0)
11. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
11. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
11. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
11. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
11. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
11. Youri Regeer (0 -> 0,0)
11. Youri Baas (0 -> 0,0)
11. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
11. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
11. Charlie Setford (0 -> 0,0)
11. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
11. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
11. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
11. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
11. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
11. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
11. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Silvano Vos (0 -> 0,0)
11. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
11. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Mika Godts (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik ga er niet vanuit dat we 2e worden. Psv pakt wel puntje in Alkmaar. En zelf zie ik ons niet winnen.
Als ik Ajax was zou ik Simons is lekker maken voot een overstap, ijzer smeden als het heet is.
+4/-2

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat we de tweede plaats pakken.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Dit jaar is nog niets onze kant op gevallen dus ik vind het wel knap dat je deze overtuiging nog kunt hebben.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Na alle commotie bij PSV en de scherpte van AZ is het nog maar de vraag of ze een punt kunnen pakken. Ik geloof er niks van. Die gaan gewoon voor de bijl in Alkmaar. Verder maar hopen dat Ajax zijn best doet om 3 punten mee te nemen.
+1/-1

1 jaar geleden
Dubbel gevoel voor vanmiddag. Aan de ene kant , we kunnen tweedes worden als alles in ons voordeel verloopt vanmiddag, maar we kunnen ook vierdes eindigen en zou dat laatste nou zo vervelend zijn. Wordt je tweedes dan kom je in de voorrondes CL terecht met kans op CL. Echter wat voor elftal hebben we volgend seizoen. Als je met dit elftal de voorrondes CL in moet kun je het wel vergeten, dan gaan we voor schut en dan is de kkd competitie van Europa al moeilijk genoeg. Maar goed het beloofd en kan een spannende middag worden en alleen al de hoop en de mogelijkheid om dat PSV onderuit te zien gaan zet mij voor de tv vanmiddag en de wedstrijd van Ajax te volgen
+2/-0

1 jaar geleden
Ligt m.i. veel aan de instelling bij Twente. Mócht Ajax een keer niet zo kansloos afwerken en al op (ruime) voorsprong weten te komen tegen Twente dan zie ik AZ en PSV het wel op een salonremise gooien waarbij dat heel opzichtig kenbaar wordt gemaakt. AZ kan dan toch geen derde meer worden, maar kan wel flink aan de populariteit en gunfactor werken door stadions in het gehele land in feeststemming te brengen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tot op dit moment ligt het niet aan de instelling van Twente maar volledig aan de instelling van Ajax. Wat een geschutter de eerste 15 minuten. Amateurs . We mogen van geluk spreken dat we nog geen 2-0 achter staan . Wat is het tactische plan van onze trainer. Hoe heeft hij zijn spelers geprepareerd op deze wedstrijd. Er klopt werkelijk helemaal niets van.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zit net 4 minuten te kijken en krijg nu al de bibbers van onze verdediging
+2/-0

1 jaar geleden
Je weet hoe belangrijk deze wedstrijd is en dan begin je met zo'n terugspeelbal door één van je meest ervaren spelers ...

Heitinga weet ze, net als Schreuder, totaal niet mentaal te prepareren.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Heitinga gaat als trainer verder waar hij als trainer van jong Ajax is gebleven. Nietszeggend voetbal en zonder idee.
+4/-0

1 jaar geleden
stop nu met gekut achterin en GA EENS VOETBALLEN
+5/-0

1 jaar geleden
Echt out of the blue the 0-1, , maar daarna gaat Timber weer de fout in wat tot een kans van Twente leidt. Man man , handelingssnelheid, balbehandeling , snelheid in het spelen van de bal , snelheid in omschakel momenten het is dik onder de maat.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
"The player City HAS to buy!"

... denkt alleen Timber zelf in zijn dromen :D
+2/-0

1 jaar geleden
Die Rulli joh, wat is die aan het doen?
+1/-0

1 jaar geleden
Wat is dit Ajax slecht ! Taylor moeten ze trouwens verbieden op doel te schieten. Aks hij al eens een bal tussen de palen schiet is het omdat hij de bal waarschijnlijk verkeerd raakt. Het overgrote deel van zijn schoten in de wedstrijden waarin hij een schietkans krijgt missen richting. Achterin blijven ze elkaar in de problemen helpen met dat gekut met de bal.
+6/-0

1 jaar geleden
Wat een domme spelers hebben we toch.
Gekukkig nog 45 min en dan klaar .et deze troep
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Echt he, ik zit me ook dood te ergeren aan deze beschamende parodie op wat echt goed en mooi Ajax voetbal moet zijn.

Is het dan gvd zo moeilijk om in de rust nou eens te beseffen wat er op het spel staat, dat eens goed tot je door te laten dringen en dan gewoon geconcentreerd en scherp uit de kleedkamer te komen?

Dat dit niet gebeurd, sorry hoor, dat mag je ook zeker Heitinga aanrekenen!

Dit ordinaire geklungel is gewoon HET bewijs dat de spelers er al geruime tijd gewoon geen zin meer in hebben en het ook gewoon niet meer leuk vinden om met een Ajax shirt op het veld te staan.

Altijd maar ellende dit seizoen of moeizaam winnen nou ik vind dan dat wij nu echt wel als supporters menig speler de ArenA uit mogen trappen.

Trap onder je reet oprotten maar en nooit weer terugkomen! Idem voor diegenen in de bestuurskamer die dit veroorzaakt hebben!

Stelletje amateuristische prutsers bij elkaar, godverdomme! Zelfs de lokale bakker kan beter!
+3/-1

1 jaar geleden
Welnu Klaassen 1.0 en Klaasen 2.0 (Taylor) bij elkaar op het middenveld. En zie hier het tresultaat balverlies Taylor en kinderachtig geklungel van Alvarez. Comedy capers
+4/-1

1 jaar geleden
Eerst Taylor daarna Alvarez . Ze bekjjken het maar ik ben er nu helemaal klaar mee. Dit is geen Ajax waar ik naar zit te kijken , maar een veredeld cafe elftal.
+5/-0

1 jaar geleden
Mark my words, aan het einde van de middag staan we 2e.
+2/-3

1 jaar geleden
Laat maar 4e worden. Ik ben helemaal klaar met deze achterlijke idioten.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Als dat betekent dat Heitinga en een aanzienlijk deel van de dissonanten binnen de selectie er uit wordt gewerkt is dat dan maar de prijs die betaald moet worden, maar de grijnzen die Heitinga trekt als er naar zijn toekomst wordt gevraagd doen mij het ergste vrezen ...
+3/-0

1 jaar geleden
Ajax na rust, het is gewoon elke keer weer raak. Wat is er met deze gasten dat ze elke fucking keer na rust de boel verkloten? Je kunt nog CL halen en dan gewoon er qéér met de pet naar gooien tegen een club die al nergens meer om speelt. Om schijtziek van te worden. AZ zal nu wel snel op 1-0 gaan komen dan, want het is zo'n middag...
+5/-0

1 jaar geleden
Zoala al eerder gezegd Heitinga weet ze net als Schreuder gewoon niet scherp te krijgen.

Eerste en laatste minuut van elke helft weet je gewoon dat Ajax grote kansen weggeeft omdat de spelers uit zichzelf niet de concentratie op kunnen brengen. Ten Hag had dit wel door en zat er kort op. Schandalig dat ervaren spelers dit nodig hebben, Ajax scout m.i. veel te weinig op mentale kwaliteiten.
+5/-0

1 jaar geleden
Dit heeft niks met heitinga te maken.
Is gewoon een waardeloos team.
+2/-1

 
1 jaar geleden
echt wel, je hebt andere alternatieven dan Taylor/Klaasen op het middenveld.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Vos verdiend iig de kans, helaas geblesseerd maar Fitz-Jim normaal gesproken ook.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou ja, dat vind ik vooralsnog lastig in te schatten maar het vernuft van een top hoofdcoach is wel dat ze meestal na een helft zaken zo weten om te zetten dat het in de tweede helft in het voordeel werkt. Van Gaal was er een meester in maar Heitinga heb ik het helaas nog nooit zien doen. Eerder word het onder zijn leiding de tweede helft niet beter om de wedstrijd na zijn hand te zetten. Ik vind het een gemis en geen fijn teken. Het zou mooi zijn dat Heitinga het daarom een keer laat zien
+2/-0

 
1 jaar geleden
Precies. Een slechte coach is niet beter dan zijn materieel. Een goede coach haalt het maximale uit het materieel en weet het geheel naar een hoger niveau te tillen.

Zie Slot met een elftal vol middelmaat die meer dan 10 punten los staan.
+4/-0

1 jaar geleden
Waar zitten we in hemelsnaam naar te kijken.... Totaal geen vernuft, geen beleving, geen kwaliteit, geen scherpte, helemaal niks...

Het enige wat dit seizoen op de mat wordt gelegd is onkunde in elke zin van het woord. Wat een stelletje zoutzakken allemaal bij elkaar.

Deze groep kleuters heeft een ervaren trainer nodig die ze eens nodig op zn plek zetten en ze wel scherp kan krijgen elke wedstrijd. Heitinga als trainer gaat m zeker niet worden (hoop ik).
+4/-0

 
1 jaar geleden
Schandalig zowel qua wedstrijdinstelling als qua inzicht. Het is een demasque van wat ooit voor Ajax stond. Het inbrengen van Luca is een gotspe voor alles wat voor Ajax voetbal staat. Hij kan geeneens een bal aan de voet vasthouden.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Lucca inderdaad van de hand doen na dit seizoen. Je bent een spits en 1 op 1 gaat de bal er niet in.... Waardeloos. Net als 90% van de selectie.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Van mij mag hij ook weg, alhoewel ik hem nog wel een kans wil geven aankomend seizoen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nee, maar omdat jij zegt dat Lucca weg moet omdat hij een 1-op-1 kans mist in de weinige speeltijd die hij heeft gehad. Brobbey heeft er dit seizoen legio gemist.

Allebei doorselecteren.
+2/-0

1 jaar geleden
En nu maar hopen dat PSV hun pot niet laat lopen, om ons nog extra te naaien.
+2/-0

1 jaar geleden
Deze wedstrijd heeft alles van dit in zich van dit seizoen, dramatisch.
Van mij had AZ mogen winnen van PSV, want een 4e plek zou een juiste afspiegeling zijn.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nee een vijfde plaats want twente heeft ook een team n een veel betere trainer.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Jans vertrekt bij Twente.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Iedereen lacht Sanchez wel uit omdat hij niet kan voetballen, maar Rensch kan dat ook niet. Sanchez heeft dan iig nog door dat hij alleen door zijn uiterste best te doen nog iets van zijn carrière kan maken. Speelt met heel zijn hart. Had heel de selectie dat dit seizoen gedaan dan was je nog steeds fluitend kampioen geworden, hoe slecht de trainers ook zijn.

Individueel heeft Ajax nog steeds de klasse om de meeste wedstrijden waarin punten zijn eenvoudig te winnen. Ze verdienen hun miljoenen veel te gemakkelijk.

Ajax moet in gaan zetten op lagere basissalarissen en hogere prestatiebonussen. We zijn miljoenen gaan betalen aan tieners en ze vertrekken nog steeds rond hun 21e.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik ken er na vanmiddag nog wel meer dan handvol noemen, spelers die er weinig van kunnen. Wijndal, Bassey, Taylor, Bergwijn, Brobbey, Kudus...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Timber en Alvarez ook waardeloos. Lachwekkende fouten bij de tegendoelpunten.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Timber liep vanaf 10e minuut al met de sokjes omlaag, dat zegt genoeg, want fysiek is ie dan al op. Ook een erfenis van Schreuder en Co Ajax was nooit topfit zoals onder TH.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Naast die afgezakte sokken, wat te denken val al die ingetapte polsjes.
Discipline terug naar de basis van voetbalbegrippen.
Berghuis die geel krijgt omdat zijn tegenstander met pupillen scheenbeschermers speelt...
+2/-0

1 jaar geleden
Dit Ajax verdient beter dan Heitinga en Heitinga verdient beter dan dit Ajax.....
+3/-0

1 jaar geleden
Psv had Ajax kunnen naaien, maar deed dat niet. Persoonlijk had het mij niet eens meer uitgemaakt na DIT RAMPSEIZOEN!
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Eigenlijk is het niet alleen van dit seizoen. Er waren al eerder barstjes te zien. Ten Hag heeft bijtijds zijn biezen gepakt. voetbaltechnisch en qua aankopen werd het niet beter maar minder. Dit seizoen is een duik rechtstreeks naar beneden en zelfs naar de kelder gebleken. Wat Organisatie betreft , het aankoopbeleid en de aanstelling van de verantwoordelijke trainers is een compleet fiasco gebleken , met als resultaat een rampjaar, waarin alles wat maar afgebroken kon worden , afgebroken is. We zijn Europees afgegaan, waar we de weg omhoog hadden gevonden. We zijn het lachertje van de eredivisie vanwege het tenenkrommende slechte voetbal. Waar trainen die gasten op ? Wat krijgen ze als idee en opdrachten mee. Op hoop van zege ? blijf de bal achterin zo lang mogelijk naar elkaar spelen en naar de keeper ? Als het eens in een wedstrijd gebeurt, maar het is elke wedstrijd hetzelfde. Hier heeft de trainer dan toch de hand in ? Schreuder was slecht in zijn opstellingen, maar Heitinga bakt er ook niets van. Het is ontegenzeggelijk een kind van de club. Gaf in wedstrijden voor Ajax zijn ziel en zaligheid , maar was een simpele verdediger. Vooralsnog bewijst hij ook , dat hij een simpele trainer is en niet opgewassen voor de taak als trainer van Ajax. En ja ook met een minder elftal zoals hij nu heeft, want dat zal niemand betwisten, moet er meer uit te halen zijn dan wat hij nu uit dit elftal weet te halen.
+6/-0

1 jaar geleden
Gelukkig is dit seizoen nu eindelijk voorbij.
+4/-0

De Peren league is ons bespaard, tenminste als we de voorronde EL doorkomen, dat is ook gelijk het enigste positieve van vanmiddag.
Heb de laatste 10 minuten maar AZ zitten kijken, de rode loper werd echt uitgelegd door Psv maar ze wilde het cadeau niet uitpakken.
Misschien nog 1 positief puntje van vanmiddag, ik mag toch hopen dat er nu niemand binnen de organisatie van Ajax nog twijfelt om Heitinga te laten zitten, dat kan echt niet.
Veder zelden zo blij geweest dat een seizoen erop zat.
Uithuilen en nooit meer terug kijken, in augustus staan we allemaal weer op nul.
De SC is weer verlengd, iedereen alvast een fijne zomer en laat je niet gek maken door kakkies of boeren!
+6/-0

 
1 jaar geleden
Ook voor jou een fijne zomer en hopelijk gloort er hoop voor dit AJAX voor het volgend seizoen. Met een nieuwe trainer, nieuw bestuur en met Ajax waardige spelers
+3/-0

1 jaar geleden
Zo de gifbeker is leeg.

Rensch-Taylor-Wijndal-Bassey-Sanchez-Rulli-Grilitsch afscheid van nemen. Totaal waardeloos deze spelers.
+3/-0

1 jaar geleden
"foutjes"

Hij bedoelt die catastrofale blunders?
+1/-0

1 jaar geleden
Taylor: "Qua resultaten was het een waardeloos seizoen, maar ik heb heel veel geleerd"

Dat hij beter een vak kan gaan leren?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja puttenjesschepper op een oorlogsschip
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind Taylor wel een talent alhoewel... Vorig seizoen kreeg hij speelminuten en deed dat vrij aardig. Echter na het vertrek van een aantal spelers kon hij dit seizoen vol aan de bak. Heeft geloof ik ook zo goed als alles gespeeld maar blijkt dat die jongen nog geen vaste waarde is. Nog wel even te gaan heeft om dat te worden ook. Gemiddeld genomen was het dit seizoen onvoldoende. Vrij onzorgvuldig in passing en balverlies
+3/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Alvarez is te belangrijk gemaakt. Beide trainers lijken gezegd te hebben dat hij de belangrijkste voetballende schakel is in dit team. Ten Hag heeft hem juist gezegd dat hij Bogarde op hem af zou sturen als hij de bal langer dan 2 seconde bij hem zou houden.
Bal afpakken en direct naar de juiste kleur spelen. Meer moet deze jongen niet doen.
+2/-0

1 jaar geleden
Om te beginnen Heitinga eruit en Bosz er in! Veel uitgaande transfers, euro s tellen en inkopen doen. Mistlintat liefst exit! Ik heb geen vertrouwen in deze nar zonder ervaring!!
+2/-3

 
1 jaar geleden
Meer ervaring dan wat ervoor allemaal bij elkaar zat :-)
+3/-1

 
1 jaar geleden
Kan je gewoon opzoeken he ;-)
+2/-0

1 jaar geleden
Het was weer helemaal niets, het is een groep zonder ziel, zonder wil, en ook zonder juiste aansturing. Ten eerste zijn Schreuder en Heitinga verkeerde keuzes geweest, beide keuzes van van de Sar. Daar moet conclusies aan zitten. Om nu het lot van Ajax in de handen van Mislintat te leggen lijkt me ook erg vreemd maar met de hele bestuurlijke chaos, die zich niet 123 laat oplossen zul je bijna geen andere keuze hebben, en dan lijkt Bosz me de meest veilige keuze.

Achterin hebben we centraal sterkhouders nodig en zie ik liever Hato en Timber (indien je hem niet voor veel weg kan zetten) op back posities spelen en meer zekerheid, lengte, kracht, agressiviteit en leiding centraal te hebben spelen. Taylor is een leuke jongen maar moet verteld worden in zijn rol te spelen en te luisteren of op de bank te gaan zitten. Het lijkt net of hij alles mag maar totaal niet klaar is voor die rol. Hij moet gewoon in dienst spelen van een sterke leider, die we echt nodig hebben. Het is zo zonde dat we niet hebben ingespeeld hebben op de beschikbaarheid van Eriksen, nu moeten we op zoek naar een waarschijnlijk dure oplossing maar we hebben een nieuwe leider nodig nu Tadic steeds iets minder wordt, ookal nog steeds de beste. Voorin hebben we echt een spits nodig. Een scorende spits geeft zoveel vertrouwen aan het team, iets dat Brobbey nooit zal kunnen geven, noch de B keuzes als Lucca en anderen.

Er is veel werk te doen en laten we hopen dat er goede mensen inkomen als Jordi, van 'Schip, Molenaar, Jonk etc. om Ajax weer een echt Ajax gezicht te geven. iets waar we trots op kunnen zijn.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik ben blij dat dit nare seizoen erop zit.
+2/-0