Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax in Eredivisie ook te sterk voor FC Emmen


Tijdstip
16 april 2023
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax in Eredivisie ook te sterk voor FC Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax in Eredivisie ook te sterk voor FC Emmen

Ajax heeft de tweede plaats in de Eredivisie in handen weten te houden. Zondagavond werd de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 3-1 gewonnen. Door doelpunten van Jorge Sánchez, Steven Bergwijn en Dusan Tadic blijft de ploeg van John Heitinga op doelsaldo PSV voor.

Ajax wist vooraf al dat het moest winnen om de tweede plek in handen te houden aangezien PSV eerder op de dag had gewonnen van FC Volendam. De ploeg van John Heitinga begon echter slap aan de wedstrijd en het was dan ook FC Emmen dat al snel een grote kans kreeg. Gerónimo Rulli wist echter redding te brengen.

De ploeg leek daardoor wel wakker te zijn geschud. Nadat enkele kansen al werden gemist, was het uiteindelijk Jorge Sánchez die wist te scoren nadat bij een hoekschop de bal werd verlengd door Edson Álvarez. Sánchez had ook een belangrijke rol bij de volgende treffer, aangezien uit zijn voorzet Steven Bergwijn voor de 2-0 wist te zorgen.

Ook na rust waren de beste kansen voor de thuisploeg. Met name Bergwijn miste een paar mogelijkheden. Het was echter FC Emmen dat uit het niets de aansluitingstreffer wist te maken. Sánchez liet zich verrassen door een voorzet en zag zijn directe tegenstander voor de 2-1 zorgen.

Ajax bleef wel de betere ploeg, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. FC Emmen bleef daardoor hoop houden op een resultaat, maar terwijl de ploeg uit Drenthe naar voren trok in de hoop de gelijkmaker te kunnen maken sloeg Ajax genadeloos toe vanuit de counter. Het was uiteindelijk Dusan Tadic die voor de 3-1 zorgde.

De wedstrijd was daarmee beslist, al kreeg FC Emmen diep in blessuretijd nog een enorme kans. De 3-1 bleef echter op het scorebord staan en met een beter doelsaldo zal Ajax volgende week aan de topper tegen PSV beginnen.


Edson Álvarez: 'Door een slechte beslissing moet ik nu een belangrijke wedstrijd missen'

In gesprek met ESPN was Edson Álvarez vooral blij met de zege tegen FC Emmen. "We hebben weer drie punten weten te halen. In eigen huis blijven wij sterk", aldus Álvarez. "Het is jammer van dat tegendoelpunt, maar we hebben wel weer een overwinning weten te behalen."

De Mexicaan werd vervolgens direct gevraagd naar zijn gele kaart waardoor hij volgende week tegen PSV is geschorst. "Ik was vooral erg boos, omdat er weinig aan de hand was. Die gele kaart vond ik niet terecht", zo gaf hij aan. "Het was pas de eerste overtreding. Door een slechte beslissing moet ik nu een belangrijke wedstrijd missen."

Álvarez kreeg daarop de vraag wat hij van het niveau van de arbitrage in Nederland vindt. "In deze sport worden fouten gemaakt. Dat doen de scheidsrechters, maar wij als spelers ook", zei hij daarover. "Ik concentreer me alleen niet op het werk van de scheidsrechter. Ik ben alleen bezig met mijn eigen werk."


John Heitinga: 'Het was een verschrikkelijke wedstrijd om naar te kijken'

John Heitinga was in gesprek met ESPN zeer kritisch op zijn ploeg. "Het was gewoon een heel slechte wedstrijd van ons. Het was echt heel matig van onze kant", aldus Heitinga. "Er zijn natuurlijk ook veel spelers vertrokken. Je moet een elftal weer gaan opbouwen. We moeten ook realistisch zijn dat dit een ander Ajax is dan afgelopen jaren."

Heitinga stond dan ook regelmatig coachend langs de zijlijn. "Het was echt een verschrikkelijke wedstrijd om naar te kijken. Je scoort voor rust twee keer, maar geeft vervolgens simpel weer een goal weg. Het is fijn dat je dan nog die marge van twee pakt", zo gaf hij aan. "Maar deze wedstrijden zitten er ook tussen. Maar wij speelden de eerste helft energieloos. Emmen haalde het tempo er goed uit, maar wij kunnen veel beter dan wat we vanavond hebben laten zien."

De trainer werd ook gevraagd naar de gele kaart van Edson Álvarez. "Dat is een beslissing van de scheidsrechter. Ik vind daar wel wat van, maar we moeten gewoon verder. We moeten het volgende week doen met de spelers die we wel hebben", zei hij daarover. "Dit zit gewoon in zijn spel. Dit maakt hem een speler die je graag wil hebben binnen jouw ploeg. Hij zoekt altijd de grens op. Dat levert ook heel vaak positieve momenten voor ons op. We moeten nu niet hierop de nadruk gaan leggen. Ik neem hem niets kwalijk."


Jurriën Timber: 'Het was niet groots vandaag'

Jurriën Timber gaf in gesprek met ESPN aan zich wel te kunnen vinden in de kritiek van John Heitinga op het spel van Ajax. "Ik heb een beetje hetzelfde gevoel. Natuurlijk wel blij met de overwinning, maar het was niet groots vandaag", aldus Timber. "Aan de bal lieten we niet heel veel zien en we verloren ook te veel duels, waardoor zij er een paar keer uit konden komen en dat was niet nodig."

De verdediger werd ook gevraagd naar wat hij van de gele kaart van Edson Álvarez. "Ik had niet verwacht dat dat geel zou zijn. Dat heb ik ook tegen de scheids gezegd", zo gaf hij aan. "Ik maak zelf ook vaak van zulke overtredingen. Ik vind dit geen geel. Nu missen we volgende week een belangrijke speler in een belangrijke wedstrijd. Het is misschien niet een fout van de scheids, maar het is wel onnodig."

Timber kreeg ook de vraag of het voor een verdediger lastig is om je in te moeten houden als je op scherp staat. "Ik heb zelf nog nooit op scherp gestaan, dus ik heb er geen moeite mee. Met Edson gaat het meestal goed, maar als je zo scherp speelt heb je wel de kans dat je op scherp staat en een belangrijke wedstrijd mist zoals volgende week", zei hij daarover. "Dat is wel vervelend, maar dit is de manier waarop Edson speelt. Dat gaat vaak gewoon goed, maar jammer genoeg nu niet."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-0)

Scheidsrechter
Nagtegaal
Toeschouwers
53.801 toeschouwers

Kaarten: -


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (2-0)
 7 3-1 (2-0)
 6 3-1 (2-1)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (3-0)
 5 4-1 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
 5 4-1 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
10  4 5-0 (2-0)
11  4 4-0 (2-0)
12  4 3-0 (1-0)
13  4 7-0 (2-0)
14  4 5-0 (2-0)
15  4 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jorge Sanchez (32 -> 5,0)
2. Edson Álvarez (17 -> 4,0)
3. Dusan Tadić (13 -> 3,0)
4. Steven Berghuis (9 -> 1,0)
4. Florian Grillitsch (9 -> 1,0)
4. Jorrel Hato (9 -> 1,0)
7. Niemand (5 -> 0,0)
7. Gerónimo Rulli (5 -> 0,0)
9. Jurriën Timber (4 -> 0,0)
9. Steven Bergwijn (4 -> 0,0)
9. Francisco Conceição (4 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
12. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
12. Antony (0 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
12. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
12. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
12. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Silvano Vos (0 -> 0,0)
12. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
12. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Mika Godts (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik hoop dat de gemiste kansen van afgelopen zondag tegen Fortuna er nu wel invliegen. Doelsaldo kan nog wel een dingetje worden.
PSV kunnen we volgende op achterstand zetten door daar te winnen. Wij zijn gene wonderploeg maar PSV al zeer zeker niet. Wij draaien 1 van de verrotste seizoen van de afgelopen 6 a 7 jaar maar PSV doet daar nog een schepje bovenop.

Rulli-Regeer-Timber-Alvarez-Hato-Klaassen-Vos-Taylor-Tadic-Brobbey-Berghuis.
Vos lekker laten spelen, met beetje mazzel hebben we de opvolger van Alvarez al in huis.

Offtopic
https://www.footballtransfers.com/nl/transfernieuws/nl-eredivisie/2023/04/waarom-ajax-met-matias-rojas-niet-de-ideale-opvolger-van-kudus-te-pakken-lijkt-te-hebbenlink
+2/-0

2 maanden geleden
Leuke opstelling en doen. Vind Vos een creatieve verrijking. 18 jaar met de hoop als dit talent over enkele jaren gaat renderen om mee te helpen Ajax op het juiste niveau terug te krijgen, dat dan ook het beleid is veranderd. Ajax ook niet hem alweer verkoopt op zijn 20ste net als Gravenberch.

Zeer schadelijk voor de club als Ajax zielen jong alweer verkocht worden en voor tientallen miljoenen er bagger voor terughalen. Nog zo'n bizar oliedom beleidsjaar en ergerlijk voetbal en ik ga er serieus aan denken om afstand te nemen van het voetbal. Ik ga dan ook geen andere wedstrijden meer kijken want voor mij bestaat er maar een club.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Allemaal leuk en aardig natuurlijk om te zeggen dat Ajax spelers te jong verkoopt, maar uiteindelijk is het natuurlijk gewoon een financiële afweging. Speler wil weg (al dan niet gek gemaakt door een zaakwaarnemer) en de club kan er geld voor krijgen. Als je het als Ajax zijnde dan doet dan zeggen de supporters dat spelers te jong verkocht worden. Als je het als Ajax zijnde niet doet, dan is het volgens supporters wanbeleid omdat men veel geld misloopt. Daarnaast zal de speler dan ontevreden zijn én loopt deze gratis de deur uit, op het moment dat zijn contract is afgelopen. Beste optie is in mijn ogen dan toch het afwachten van het juiste moment en dan het hoogst mogelijk bedrag er uit slepen. Temeer omdat een club als Ajax niet in de positie is om die jonkies de mega salarissen te geven die men bij de grote buitenlandse clubs wel kan bieden. Ze hier houden is dan ook vrijwel niet mogelijk of levert problemen op in de relatie met de speler en het uiteindelijk gratis vertrekken van die speler.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het is maar net hoe je het bekijkt. Als Gravenberch 3 jaar wilde bijtekenen voor 10 miljoen salaris had hij alles gespeeld en nog beter geworden. Nu verkochten ze Gravenberch voor plusminus 35 miljoen en werden de alternatieven Grillitsch, Ocampos. Spelers die tezamen ook salaris kosten. Laatstgenoemde zelfs 5 miljoen salaris + plus bijna nog gekocht ook voor 20 miljoen, mlen vervolgens kan Ajax er weinig mee. Dat vind ik een rare gang van zaken.

Gravenberch is met 10 salaris dan wel duur maar als je hem een paar jaar later dan voor 60 a 70 miljoen had kunnen verkopen compenseerd dat weer.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ja, want een Nederlandse club kan echt een jaarsalaris van 10 miljoen geven :denk
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Een salaris van 10 miljoen lijkt me verre van realistisch, om nog maar te zwijgen over de scheve gezichten die dat geeft binnen een selectie. Verder valt het nog maar te bezien of de speler zelf wil blijven als die zijn zinnen eenmaal heeft gezet op een vertrek, want naast de (forse) financiële verbetering, zit daar doorgaans ook een sportieve verbetering in. Ga je dan met een salaris van 10 miljoen nog 3 seizoenen in de Eredivisie spelen, waarin je dan echt niet veel beter meer gaat worden, want beter worden doe je tegen betere tegenstanders en met betere medespelers. Verder kan er in die 3 jaar van alles gebeuren, waardoor je die grote transfersom misschien wel nooit meer zal krijgen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Waarom scheve gezichten? Als Bassey, Sanchez, of Rensch kunnen aangeven dat ze bij Real of Bayern 10 of 15 miljoen salaris kunnen krijgen valt er te praten of Ajax dat ook wil betalen.

Dat hangt dan van vele factoren af. Hoe belangrijk is Sanchez of Rensch voor het team bijv? Zo niet? lekker laten gaan. Maar mocht over drie seizoenen een nieuwe Marco van Basten of Bergkamp opstaan. Zou ik er even over nadenken wat voor financiële winsten er mee gehaald kunnen worden ipv snel verkopen.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden
Er zitten nogal wat aannames in deze methode.

Maar goed. Stel dat Gravenberg te verleiden was geweest met een salaris van 10 miljoen. Wat had dat dan betekent voor Ajax:

1. Een voetballer in NL draagt 4% van zijn inkomen af aan het pensioenfonds, en
2. Het belastingtarief in NL zit in de hoogste schijf 50%.

Dat betekend dat om Gravenberg een salaris van 30 miljoen voor drie contractjaren te geven dit Ajax in feite (30.000.000 + 1.200.000) * 2 = 62.400.000 kost. Nog even los van de bruto-netto discussie (stel dat we uitgaan van 30 miljoen bruto), geef je Gravenberg 30 miljoen voor drie contractjaren. En wat nu als Gravenberg na 2 jaar aangeeft niet meer te willen verlengen? Dan moet je hem dus al na 2 jaar verkopen en geef je zo 10 miljoen weg. Anders loopt hij na drie jaar gratis de deur uit.

Ik ben toch wel blij dat vd Sar kennelijk iemand in zijn organisatie heeft neergezet die dit spel begrijpt!

Nog even afgezien dat Gravenberg in de Eredivisie van zijn kledingsponsor 8 ton krijgt maar van diezelfde kledingsponsor nu (puur omdat hij in de Bundesliga voetbald) 5 miljoen krijgt.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Bedankt en verklaard veel. Wie weet en mochten ze bij Ajax ooit nog wakker worden dat er weer kan worden hoogeschool gevoetbald - om het zo maar een uit te drukken - word het mogelijk voor de volgende Gravenberch financieel technisch wel interessant om langer te blijven en verkoopt Ajax hem uiteindelijk voor 80 a 90 miljoen.

Ik wil alleen maar aangeven dat een dergelijke toekomst langer uitblijft zo lang jeugd snel vertrekt, en of het aankoopbeleid dermate uit het lood is geslagen zoals afgelopen zomer dat je geen kwaliteit meer terug ziet. Dan houdt het op.

Net zoals op school. Of je let goed op in de klas en maakt geen huiswerk. Of andersom. Maar allebei laten liggen ga je vanzelf onderuit.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Alvarez achterin, Grillitich middenveld, Tadic spits... De huidige opstelling heeft voor mij hetzelfde probleem als die onder Schreuder: het kan (meestal) wel tegen de mindere teams maar in de topwedstrijden loop je tegen de lamp. Ik had toch graag gezien dat we de mindere tegenstanders gebruiken om naar een ideaal elftal te gaan. Maar goed, het zegt sowieso weinig want Alvarez pakt natuurlijk geel en dan zien we volgende week wel weer.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
De enige juiste plek voor Tadic is in de spits
+3/-0

 
2 maanden geleden
Vind ik niet maar die keuze valt nog te verdedigen. Die andere twee niet.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
na 22 minuten scoort onze minst gepolijste voetballer. Maar die 20 minuten waren uitermate zwak.

Wat een domme overtreding van Alvarez. Die heeft het ook niet uitgevonden zeg....
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ook een van de zwakke kanten van Alvarez. Dat je gele kaarten pakt als het echt nodig is tot daar aan toe, maar hij pakt te veel kaarten, die opzichtig, uit frustratie onnodig en dus vooral dom zijn.
+3/-0

2 maanden geleden
Wat een domme zet van Heitinga om Alvarez op te stellen, dat roep ik al een week e ja hoor....
En die scheidsrechter is ook echt een nobody.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Alvarez zelf moet niet janken. Toen die van Emmen geel kreeg voor praten wist hij dat de scheids een pietlut was. Maar van Heitinga is dit oliedom. Je WEET hoe vaak Alvarez geel pakt. Je WEET dat hij op scherp staat. En dan stel je hem evengoed toch op tegen de nummer 16, waar je ook gewoon met Bassey had kunnen beginnen. Exact met dit soort domme beslissingen laat Heitinga zien er nog lang niet klaar voor te zijn om Ajax 1 te leiden.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Wat ik ook bizar vind, is dat hij Bassey dan niet de tweede helft laat spelen. Wellicht handig om hem wat ritme op te laten doen voor volgende week.
+3/-0

2 maanden geleden
Dat Sanchez de eerste helft eruit springt zegt genoeg over de rest .
+3/-0

2 maanden geleden
Wat een doffe ellende weer. Verdedigend gaat alles fout bij die 2-1. Hato staat als een junior te kijken en Sanchez tja....
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Eigenlijk laat ook deze wedstrijd weer zien waar het bij dit Ajax aan schort. Bij te veel spelers een gebrek van scherpte, te slordig en als het er op aankomt niet nauwkeurig in de passing. Verder voor Ajax begrippen wel erg weinig creativiteit.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
F. lashback F. antasieloos F. lauw
F. rank

D. e

B. oer

(Rondspelen)

Voetbal

John kan de spelers niet inspireren om hun met de vurige Erik ten Hag killersmentaliteit een wedstrijd te laten spelen.
Simpelweg omdat hij het dominante overwicht niet heeft.

Als je eens kijkt hoe de spelers bewegen en over het veld lopen.

En dat is G. van gemakzuchtig en de G. van gelaten.

En dit verander je niet met nieuwe spelers of binnen een paar maanden inclusief voorbereiding. Dit is simpelweg de manier van spelen van John.

Dus ik maak me heel, heel, heel erg veel zorgen over het voetbal van volgend seizoen.
+4/-0

2 maanden geleden
Ook te sterk voor FC Emmen…. Hahahahaha…. Wat slecht.
+2/-0

2 maanden geleden
En dan besef je dat er nog 5 wedstrijden te spelen zijn waarvan 4 tegen: PSV, AZ, Utrecht en Twente.... Als we tweede worden mag het een kleine wonder genoemd worden onder de huidige omstandigheden 😅🤦🏼‍♂️
+4/-0

 
2 maanden geleden
We worden geen 2de! Heitinga is niet geschikt! Er is niks verbeterd!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ligt niet aam Heitinga.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Klopt. Het is unfair om het hem kwalijk te nemen, terwijl de resultaten onder Heitinga over 't algemeen toch goed zijn. Hij moet het doen met dezelfde spelers als Schreuder. 9x winst, 1 gelijk en 1x verlies. En dat na 7x puntenverlies op rij onder Schreuder.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Heitinga coacht naar zijn mogelijkheden, ja zijn resultaten zijn stukken beter dan die van Schreuder echter het simpele feit dat er elke keer VEEL te VEEL ruimte tussen middenveld en verdediging ligt als de tegenstander in balbezit komt is nog altijd schrijnend.

Ja je moet het doen met het materiaal dat je op dit moment hebt echter zou het verstandig zijn als Heitinga voor de komende 5 resterende wedstrijden er voor kan zorgen dat minimaal 60% (jaja oplettende lezer dat zijn 6 spelers) van het ELFtal ACHTER de bal blijft zodoende heb je in de breedte en naar achteren toe een compacter geheel.

Het feit dat er elke wedstrijd VEEL te veel spelers zich in en rondom het strafschop gebied van de tegenstander bevinden is volgens mij opinie nog een nalatenschap van Tenhag, die echter wel in zijn laatste jaar grotendeels de restverdediging redelijk op orde had.

Deze tactiek is alleen uit te voeren als je de type spelers er voor hebt, minimaal 2 (snelle) kilometervreters op het middenveld en 2 backs die longen als een paard hebben en daarbij zijn gezegend met een stuk wedstrijd inzicht. Niet dat Tagliafico dat wel had maar die bleef gaan zowel verdedigend als aanvallend was hij een lopend blik redbull on steroids :-)

Er kloppen nog altijd een aantal dingen niet en dat zie je terug in wedstrijden zoals tegen Emmen, ondanks de 3-1 waren er situaties waaruit blijkt dat verschillende spelers niet thuis geven als de tegenstander in balbezit komt. Je kan Berghuis prijzen voor zijn aanvalsspel echter zijn nonchalance en fysiek loze verdedigingstaken neemt hij niet serieus (althans zo lijkt het..)

Natuurlijk staan de beste stuurlui aan wal maar het zou voor diverse mensen binnen Ajax niet verkeerd zijn om de ego's eens opzij te zetten en eens een luisterend oor te leggen bij deze stuurlui (de supporters) die over het algemeen een HEEL goed en duidelijk beeld hebben wat er speelt of wat er aan schort, en vaak ook nog HOE er het beste (met het beschikbare spelersmateriaal) gespeeld kan worden. Kom op John, Michael we dare you!!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Op dit moment is het damage control en dan doet Heitinga het meer dan prima. Het behalen van CL is een must en dan boeit het voor even niet hoe de resultaten tot stand komen. Of hij al geschikt is om ons mooi voetbal voor te schotelen (met goed resultaat) is een ander verhaal.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat het daarbij een voordeel zou zijn als oud spelers als Marciano Vink een functie krijgen. Hoofdjeugdopleiding werd genoemd mits Marciano geen bijvoegdheden krijgt om rigoureuze hervormingen te treffen.

Ik zou het zelfde eisen opdat bijvoorbeeld niet een hockeycoach bepaald welke jeugdspeler(s) toe zijn om in het eerste kansen te krijgen maar dat Marcio dat met Heitinga e.a. oudgedienden gaan bepalen.
+2/-0