Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax kan opnieuw niet winnen van Go Ahead Eagles


Tijdstip
2 april 2023
Stadion
De Adelaarshorst
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax kan opnieuw niet winnen van Go Ahead Eagles; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax kan opnieuw niet winnen van Go Ahead Eagles

Ajax is in de Eredivisie wederom tegen puntverlies aangelopen. Na een uitermate zwakke wedstrijd kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles.

John Heitinga verraste met een basisplaats voor Youri Baas. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de trainer bij ESPN aan dat Owen Wijndal tot nu toe niet heeft weten te overtuigen en dus kreeg de door Ajax opgeleide verdediger de kans in de basis.

Ajax kende nog een moeizame start van de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg, maar Gerónimo Rulli wst met een goede redding een tegentreffer te voorkomen. Al snel volgde ook de eerste kans voor Ajax, maar een schot van Brian Brobbey werd ook gekeerd.

Het duurde vervolgens even voordat er weer kansen volgden, maar na iets meer dan een half uur spelen leek Ajax op voorsprong te komen. Mohammed Kudus kopte binnen na een uitstekende voorzet van Steven Berghuis. Hij werd afgevlagd vanwege buitenspel, maar ondanks dat op de beelden was te zien dat er geen sprake was van buitenspel volgde er geen correctie door de VAR. Omdat er via de camerastandpunten in het stadion geen lijnen getrokken konden worden, mocht er niet ingegrepen worden en bleef de beslissing op het veld dus staan.

In het restant van de eerste helft gebeurde niets noemenswaardig, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers konden opzoeken en er een kwartier de tijd was om de boel op scherp te zetten. Dat bleek geen groot succes, want het spelbeeld in de tweede helft werd alleen maar minder. Vanwege het slappe spel kon Go Ahead eenvoudig overeind blijven en was er lange tijd geen serieuze aanval te bespeuren.

Uiteindelijk ging Heitinga in de slotfase alles of niets spelen en bracht hij met Lorenzo Lucca een extra spits binnen de lijnen. Er volgden nog vijf minuten aan blessuretijd, maar er volgde nog steeds geen serieuze mogelijkheid en wederom lukte het dus niet om te winnen van Go Ahead.


Dusan Tadic: 'Het was gewoon een zuiver doelpunt'

In gesprek met ESPN was Dusan Tadic teleurgesteld over het puntverlies tegen Go Ahead Eagles. "Het is voor ons altijd moeilijk hier. Een klein stadion en zij laten zich massaal terugzakken", aldus Tadic. "We probeerden het wel met voorzetten en hoge ballen."

Over de afgekeurde treffer van Mohammed Kudus had Tadic geen goed woord. "Het was zeker geen buitenspel", zo gaf hij aan. "Normaal wil ik het niet over de arbitrage hebben en moeten we ons focussen op ons eigen spel, maar dit was gewoon een zuiver doelpunt."

In de tweede helft wist Ajax geen moment meer gevaarlijk te worden. "We wisten dat zij heel opportunistisch zouden gaan spelen en wij onze momenten moesten gaan kiezen", zei hij daarover. "Die momenten waren er wel, maar dan maakten zij een overtreding. Het had echt beter gemoeten."


John Heitinga: 'Het was een schandalige beslissing'

John Heitinga was in gesprek met ESPN woedend op de beslissing van de arbitrage om de treffer van Mohammed Kudus af te keuren. "Zij kunnen niet aantonen dat het buitenspel was. Hij had die vlag helemaal niet omhoog moeten steken", aldus Heitinga. "Dit is echt een schandalige beslissing. Ik kan er van alles over gaan zeggen. Op deze manier kun je ook geen prijzen gaan pakken. Dit hebben we al veel vaker gezien. Mensen die verantwoordelijk zijn voor de VAR moeten lijnen trekken of wel of niet rood. Dat valt elke keer niet in ons voordeel."

De trainer wilde het puntverlies tegen Go Ahead niet volledig afschuiven op de arbitrage. "Maar het is wel een heel belangrijk moment. Als die goal goed geteld wordt... We scoren gewoon, maar die wordt afgekeurd", zo gaf hij aan. "Het is een heel stugge ploeg en als je dan die goal maakt, betekent dat ze moeten gaan komen. Als mensen kunnen aantonen dat dit buitenspel is, hoor je mij niet. Anders is het een schandalige beslissing."

Heitinga kon niets met de regel dat als de technologie geen uitsluitsel kan geven, de beslissing op het veld dan blijft staan. "De aanvallende ploeg moet altijd in het voordeel zijn", zei hij daarover. "Waarom steek je die vlag in de lucht als je het niet honderd procent zeker weet? Waarom neem je die beslissing als je de VAR hebt? Hier moet heel kritisch naar worden gekeken. Regels zijn er om na te streven, maar dit is een heel belangrijk kantelpunt. Dit zijn beslissingen die wij niet in de hand hebben. Dit zijn momenten waarop je hoopt dat de VAR een keer een beslissing neemt die wel onze kant opvalt."


Kenneth Taylor: 'Je moet falen als je de top wil halen'

In gesprek met ESPN baalde Kenneth Taylor dat Ajax niet had weten te winnen van Go Ahead Eagles. "Je weet van te voren al dat het niet makkelijk gaat worden. We wilden winnen om de druk op Feyenoord te houden, maar dat hebben we niet gedaan", aldus Taylor.

De middenvelder kreeg de vraag of hij een verklaring had dat het in de tweede helft steeds moeizamer had. "Daarvoor moet ik eerst de beelden terug gaan kijken", zo gaf hij aan. "Ik heb er wel een idee over, maar dat is iets voor later."

Over de kritiek op zijn spel in de interland tegen Frankrijk wilde hij wel iets zeggen. "Het leven gaat door. Vandaag was er weer een wedstrijd en daar moest ik gewoon staan. Dat is in mijn hoofd gewoon simpel", zei hij daarover. "De eerste dag na de wedstrijd was het natuurlijk niet leuk, maar we moeten gewoon door. Falen hoort bij de top halen en ikzelf geloof daar heel erg in. Je moet falen als je de top wil halen. Dit is ook niet de eerste keer dat dat mij gebeurt. Ik ben geen opgever."


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter
Van der Eijk
Toeschouwers
9.911 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('7)
Kaart
Go Ahead Eagles: Amofa ('51)
Kaart
Go Ahead Eagles: Edvarsen ('87)

Opstelling Ajax

Dusan TadićBrian BrobbeyMohammed Kudus


Kenneth TaylorDavy KlaassenSteven Berghuis


Youri BaasEdson ÁlvarezJurriën TimberJorge Sanchez


Gerónimo Rulli

Wissels:

'69 Owen Wijndal voor Youri Baas
'69 Steven Bergwijn voor Brian Brobbey
'80 Francisco Conceição voor Steven Berghuis
'87 Lorenzo Lucca voor Jorge Sanchez


Opstelling Go Ahead Eagles

LidbergStokkers


WillummssonRommensIdzesAdekanye


OppegardNauberAmofaDeijl


De Lange

Wissels:

'68 Edvarsen voor Stokkers
'80 Fontan voor Oppegard
'90 Kuijpers voor Adekanye


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-0 (1-4)
 4 1-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-2 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
 1 0-3 (0-2)
 1 0-4 (0-2)
 1 0-4 (0-2)
10  1 0-2 (0-1)
11  1 0-4 (0-2)
12  1 0-5 (0-2)
13  1 0-2 (0-1)
14  1 0-2 (0-1)
15  1 0-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Edson Álvarez (21 -> 4,5)
1. Gerónimo Rulli (21 -> 4,5)
3. Niemand (13 -> 3,0)
4. Mohammed Kudus (8 -> 2,0)
5. Steven Berghuis (7 -> 0,5)
5. Kenneth Taylor (7 -> 0,5)
7. Francisco Conceição (4 -> 0,0)
7. Youri Baas (4 -> 0,0)
9. Jurriën Timber (3 -> 0,0)
10. Davy Klaassen (2 -> 0,0)
11. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
11. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
11. Antony (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Daley Blind (0 -> 0,0)
11. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
11. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
11. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
11. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
11. Youri Regeer (0 -> 0,0)
11. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
11. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
11. Charlie Setford (0 -> 0,0)
11. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
11. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
11. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
11. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
11. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
11. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Silvano Vos (0 -> 0,0)
11. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
11. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
11. Jorrel Hato (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Sorry, maar seizoen is over. Wat een baggerzooi in de club, op het veld en intern loopt het niveau keuken kampioen divisie.
+5/-0

1 jaar geleden
Realistisch en zonder roze bril op gezien, zal er heel wat moeten gebeuren willen we de tweede plaats kunnen houden. We ontberen enorm veel kwaliteit en het voetbal is niet beter dan de clubs uit t rechter rijtje. En dat doet pijn om te moeten constateren.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Een interland break verder en het grote Ajax is nog steeds als een supermoderne snelle electrische auto waarvan alleen de batterij leeg is en blijkbaar weet niemand binnen de club hoe die aan de laadpaal moet en om welke laadpaal het nou eigenlijks gaat.

Terwijl het zo simpel is: laadpaal, aansluiten, opladen en je kunt weer flitsend scheuren naar de vereiste plaats van bestemming.

En op tijd op plaats van bestemming komen is in de sport wel zo godsgruwelijke belangrijk.

Tja.

Men besluit dus maar om die oogverblindende supersnelle en hypermoderne electrische bolide te laten staan en een beetje te gaan karren met alternatieve auto's waarin men allemaal ook nog eens de weg kwijt raakt.

Chaos en onrust boven maakt beneden chaotisch en wisselvallig. Zoiets. De zon laat de regen opdrogen pas als de regen helemaal gevallen is. Blijkbaar hebben de kantoren in de ArenA zo hun eigen klimaat want het regent nu wel heel erg lang.

Tja. Als je absoluut niet wil dat Feyenoord kampioen wordt dan was die supersnelle electrische auto nu allang bezig Feyenoord in te halen.

Wordt wat lastig als je besluiteloos telkens maar weer op de rotonde blijft rijden. Welke kant gaan we op? Niemand weet het nog steeds niet.

Tja daar gaan we weer. De supporters zijn weer het slachtoffer en die arme John Heitinga want de onrust verdwijnt alleen met topprestaties.

Maar ja, die kunnen momenteel ook niet structureel geleverd worden. Dat is nu wel duidelijk. De ommekeer is eerder rechtsomkeer.

Ik zeg filosofisch dan ook tot besluit:

Tijd om een auto te stelen en dan maar te gaan joyrijden om zelf de geschikte technische mensen op te halen.

Hey, er wil dit weekend weer iemand wedstrijdje doen. Nou dan tijd om wel gelijk de goede auto te stelen!

Zo.
+2/-0

1 jaar geleden
AZ weer gelijk gespeeld. Als de concurrentie punten blijft morsen zou het een schande zijn als je niet als tweede eindigt. Vol er tegenaan morgen. Laten zien dat bij Ajax niks valt te halen.
+3/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Sanchez, Timber, Bassey en Wijndal. Hebben we nou écht helemaal niks beters als achterhoede? Dit is een garantie voor tegendoelpunten. De laatste drie wedstrijden tegen Go Ahead niet gewonnen. Als dat nog geen motivatie is voor een goed resultaat worden we geen derde ook.

*edit* Gelukkig, Baas erin en géén Sanchez, Wijndal en Bassey. Dat geeft hoop 😉 Dat het nou eindelijk eens een beetje staat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wel dus…. Ben benieuwd met deze achterhoede.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Sanchéz speelt op de plek van Rensch. Op linksback speelt Baas op de plek van Wijndal.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat ik bedoelde is dat het mooi is dat Baas wordt opgesteld en dat Sanchez, Bassey en Wijndal dus op de bank zitten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar Sanchez zit niet op de bank :)
Die speelt gewoon.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Heel vaag dat Rensch dan gewoon in de opstelling stond. However, het is nog steeds niet om aan te zien. Een afgekeurd doelpunt van Go Ahead, pfff... Wanneer gaan ze weer eens voetballen???
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb een droom. Ajax gaat de komende 20 wedstrijden glansrijk en met fantastisch voetbal iedere wedstrijd met 3 doelpunten verschil winnen en toen…………………….. werd ik wakker.
+2/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

de komende 20 wedstrijdenBijzonder, want met de wedstrijd van vandaag meegeteld, duurt de competitie nog 9 wedstrijden.
Verder spelen we in de beker nog maximaal twee wedstrijden, dus meer dan 11 wedstrijden gaan er dit seizoen niet gespeeld worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Hij geeft mij hoop dat Heitinga vrij snel heeft gemerkt dat Sanchez niet kan voetballen. Alsnog te laat maar eerder dan Schreuder, zullen we maar zeggen.
+2/-0

1 jaar geleden
Waar zit ik weer naar te kijken??
Wat een beperkt team.
Woensdag maar schriftelijk af doen, gaan voor lul staan in die kuip.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ja man. Waar is het vurige, het dwingende en avontuurlijke hoge tempo voetbal met een nonchalante ha ha we pakken ze wel even voetbal?

De spelers stralen zo ongeïnteresseerd en gelaten bekijk het maar voetbal uit. tjongejonge!

Altijd hetzelfde liedje. Je hoeft alleen maar vol overtuiging aan te zetten en de doelpunten vallen vandaag als rijpe appelen van de boom. Gegarandeerd!

Tjongejonge het is Go Ahead Eagles maar.

Nieuwe zondag, nieuwe wedstrijd, zelfde liedje en volgende teleurstelling.

John Heitinga maak in de rust die gasten eens flink kwaad ja!

Slopen dat veld en slopen dat Go Ahead!
+1/-0

1 jaar geleden
Heitinga, sorry maar we gaan met jou geen oorlog winnen! Zoals vaker verkeerde beslissing Ajax!
+5/-0

1 jaar geleden
Baas is stabieler dan Wijndal.
Sanchez kan werkelijk niks. Daar moet een jeugdspeler komen die is beduidend beter.
Wat een ramp die gozer.
+3/-0

1 jaar geleden
Geen grootse 1e helft, maar dat viel op basis van afgelopen maanden ook niet te verwachten. De tegenstander speelt vanuit hun kracht en Ajax heeft het daar moeilijk mee.
Even goed hadden we wel 0-1 voor moeten staan, want de goal van Kudus was een loepzuiver doelpunt.
Maar goed, we hebben nog een helft voor de 3 punten.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb toch sterk de indruk dat op het moment van spelen Kudus niet buitenspel stond. Verder hebben we weer veel moeite met een zich vastbijtende tegenstander. Te veel onnodig balverlies ( met name aan de linkerkant bij Tadic ) verdedigend zeer kwetsbaar al heeft het gelukkig nog niet tot tegendoelpunten geleid. Een enkele goede mogelijkheid gezien en enkele goede steekpasses maar veel te weinig. Over het algemeen toch weer te veel onzorgvuldig en met name van achteruit veel te trage opbouw. The Eagels krijgen alle tijd zich goed te positioneren. Creativiteit wordt ook nu weer node gemist.
+2/-0

1 jaar geleden
John... je weet dat jemag wisselen he!!!
+2/-0

1 jaar geleden
Ook dit is structureel; spelers die gefrustreerd reageren op tegenstander en scheids. Je haalt jezelf uit het spel en het voetval gaat nog verder achteruit.
+1/-0

1 jaar geleden
Peper in reet lijkt me de enige juiste oplossing voor de rest van het seizoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben er in ieder geval al mee gestopt.. Ik ga me niet wekelijks vrijwillig ergeren. Af en toe kijk ik nog naar de wedstrijden, maar voor mij is het seizoen klaar. Nu wachten op wat er in de zomer gebeurt.
+2/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ik geloof niet dat de spelers beseffen dat de kleine kans op CL voetbal volgend jaar hier verspeeld gaat worden. Al zie ik dit futloze stel met deze instelling sowieso niet winnen bij PSV.
+1/-0

1 jaar geleden
Zit weinig veerkracht in dit elftal. Spelen vooral tegen zichzelf. De tegenstander hoeft alleen maar tegen te houden en om te schakelen. De succesformule tegen dit Ajax is wat dat betreft niet lastig.
+1/-0

1 jaar geleden
Goh,laat ik nu toch denken dat Tadic gewisseld zou worden. Want die stond al een groot gedeelte van de wedstrijd met zijn hand te wuiven . Ik denk steeds die wil gewisseld worden . Heb ik verkeerd begrepen zeker !
+1/-1

1 jaar geleden
En dan moeten de wedstrijden tegen AZ, PSV en Twente nog komen.. 2e plek? Hell no.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb hier werkelijk waar geen woorden voor. Ze willen EN kunnen niet winnen om enigzins in het spoor van Feyenoord te blijven...

Schande is het. Om je kapot voor te schamen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Realiseren dat je met deze armoede zomaar op plaats 4 kunt eindigen dit seizoen...Kale en Kokkie geloofden nog in een wonder dat er nog een kansje was op de titel, de realiteit is helaas heel anders. Van schitteren in de Champions League naar dreigen te vallen richting subtop dankzij het beleid dit seizoen.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dramatisch slecht en diep triest. Als je ook de gelatenheid, de berusting, het onbegrip en de teleurstelling ziet bij Tadic tijdens het interview.

Godverdomme, ik had echt een vechtpartij veroorzaakt in de kleedkamer.

Dan maar kwaadschiks!

Dusan wil echt wel. Supergraag zelfs! Maar de rest van team, op een enkele na, wil maar niet dezelfde kant op die hij wil. En wat gebeurd er? De rest van het team haalt gewoon doodleuk het niveau van Tadic naar beneden.

Dat maakt me toch echt wel kwaad.

Stelletje duurbetaalde niksnutten bij elkaar!

Voor straf bij aankomst trainen in het Amsterdamse bos! En lang ook! Wakker schudden die handel!
+4/-0

1 jaar geleden
Wat zijn ze goed hè....zoals over het veld lopen denken ze dit zelf wel in elk geval.

En dan de beste linkerkant van Nederland....zó gevaarlijk.

DRAMA! WEDEROM.
+2/-0

1 jaar geleden
Een trainer die geen fuck presteerde met Jong Ajax presteert geen fuck met Ajax. Wie had dat kunnen voorspellen.
+3/-1

1 jaar geleden
Kommer en kwel dit Ajax. Zet een bal op dak 17 met tomeloze inzet en onverzettelijkheid tegenover dit Ajax en we hebben het zeer moeilijk en bakken er niets van. Dit huidige Ajax ontbeert zoveel kwaliteit in alle geledingen en op alle gebied, voetbaltechnisch wat betreft balbehandeling, handelingssnelheid, passing en creativiteit. Tactisch is het ook onder de maat. Dit seizoen zo snel mogelijk uit het collectieve geheugen wissen, want hier wordt ik bepaald niet vrolijk van . Wat een onkunde zowel op het veld als op bestuurlijk niveau
+3/-0

1 jaar geleden
Helemaal klaar met deze ***** selectie.
Ga mijn zondagen niet meer verneuken voor deze lamlullen.
0 trots om het shirt te dragen behalve Klaassen en Tadic.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Degraderen kan gelukkig niet ( cynisch bedoeld hoor )
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ze verdienen het wel, degradatie (niet cynisch).
+2/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat we 3e worden aan het eind van het seizoen. Psvau wordt tweede. Die winnen thuis sws van ons. In de zomer veel werk aan de winkel voor onze nieuwe TD. Haal Ziyech terug dat is stap 1.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Met nog AZ, PSV en Twente voor de boeg wordt zelfs een derde plek moeilijk.
+3/-0

1 jaar geleden
Dure miskopen op de loonlijst, geen CL-inkomsten, straks zijn nog meer dure aankopen noodzakelijk. Tel uit je winst, stelletje goedpraters. Zo snel kan het gaan.
+5/-0

1 jaar geleden
Wat doe je als 'trainer' als het probleem op het middenveld ligt? Juist dan breng je een mislukte lange spits. Heitinga volledig tactisch afgetroefd door Rene Haake.

Het ligt er ZO dik op dat je middenveld volledig onzichtbaar is, als je een goede coach bent met enig tactisch inzicht dan grijp je in. We kunnen dat voor Heitinga nog als onervaren bestempelen maar ach wat een enorm ondermaatse prestatie tegen een fel en georganiseerd Go Ahead.

Nee dit seizoen moet nog maar blijken of ze überhaupt 2e gaan worden want als je dit soort wedstrijden op de mat legt dan zie ik ze tegen AZ, PSV en Twente niet winnen.
+3/-0

1 jaar geleden
Misschien is het beter dat we en geen 2de worden en geen beker winnen....Ben er anders bang voor dat er toch weer weinig tot niks zal veranderen en ze ' tevreden' zijn. Liever ' niet tevreden' en hele top en halve selectie eruit heeft mijn persoonlijke voorkeur. Dat is er namelijk voor nodig wil je weer iets kunnen bereiken!
+10/-0

 
1 jaar geleden
Eens. Elk klein succesje zal aangegrepen worden om het beleid goed te praten en zal er gesproken worden van een tussenjaar.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Bovendien komen we die voorrondes ook nooit door.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hier ben ik het 100% mee eens. Ik denk dat we de 3e plaats nog wel zullen halen maar mochten we toch 4e worden dan zou dat ook niet slecht uitkomen. En die beker zal iedereen een rotzorg zijn, laat Feij die maar winnen. Wij verdienen dit jaar helemaal niks. De halve selectie moet verkocht worden en dan opnieuw gaan bouwen. Ik zou Bosz terughalen.
+4/-1

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Nou Mislintat, ik hoop dat je deze hele k#tselectie verkoopt komende zomer. Als iemand er nog wat voor wil geven tenminste. Wat laten ze het allemaal lopen... ongelofelijk. Nou nog effe zwaar verliezen in de beker en tegen PSV, AZ en Twente en je raakt deze 'voetballers' echt aan de straatstenen niet meer kwijt.
+2/-0

1 jaar geleden
Hoop wel dat we nu mogen concluderen dat Heitinga doorschuiven niet zo'n fantastisch plan was. Als je dan niet voor de (nog steeds) beschikbare Bosz wil gaan, en het intern wil oplossen, had dan Reiziger gewoon de kans gegeven. Maakte Jong Ajax kampioen, heeft jaren met ETH gewerkt. Nee, we schuiven een rookie door, omdat ie zo lekker ligt bij de harde kern.

En wat doet de onervaren Heitinga na 1 verlies pot? Zijn as wijzigen. De nummer 1 valkuil van elke beginnende trainer. Die fout had Reiziger niet gemaakt. Maar die verlaat nu de club, omdat hij gepasseerd is voor een beginneling die met Jong Ajax in het rechter rijtje van de KKD stond.

Ook deze mag weer op het conto van Edwin van der Sar. Werkelijk alles wat die man aanraakt verandert in shit. Hij heeft jarenlang kunnen leunen op mensen als Kinsbergen, Collee en Overmars. Maar nu hij eindverantwoordelijk is (en dat wilde hij zelf, heeft hij bewust naar zich toe getrokken), staat de club aan alle kanten in de fik.

Edwin, please leave.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Word lastig. RvC heeft jongsleden contract van der Sar verlengt tot 30 juni 2025.

En dan bestaat er een horroscenario dat alle andere onderhandelingen aanstelling TD mislukken. Edwin straks weer als tijdelijk TD de beruchte zaakwaarnemer inhuurt om nog wat versterkingen naar Ajax te halen. Is een volgend doom scenario geboren.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Het heeft er alle schijn van.

Ik snap echt niet dat je die Engelsman (Julian Ward) niet eerst polst naar zijn salariseisen, nee veel heisa en persberichten om dan volledig door de mand te vallen als het pas tijdens de onderhandelingen naar boven komt. Weer een flinke MIN voor de directie van Ajax, echt een amateur vereniging weet dit beter te regelen.

Na het Schreuder fiasco krijgen we nu dan het Heitinga fiasco?

Natuurlijk hebben de spelers uiteindelijk de verantwoording voor wat er in het veld gebeurt maar jonge jonge jonge er is toch echt niemand die een knuppel in het hoenderhok gooit, zijn het dan allemaal van die volgzame schaapjes, die niet weten wat te doen als de trainer/staf/directie het tactisch en zakelijk laten afweten?

Je weet pas wat je mist als hij (Johan) er (niet) meer is...

En laat Peter Bos nou eens met rust die man heeft zo goed als niks gepresteerd de afgelopen jaren en dat hij al een tijdje clubloos is zegt genoeg, ik zou persoonlijk Jonk en Bergkamp terughalen maar dat is mijn persoonlijke mening.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens, je slaat Reiziger over en geeft daarmee een signaal af aan hem en zeker als je de 2 (Heitinga en Reiziger) vergelijkt qua ervaring als trainer maar ook als speler dan heb je enorme grote kleppen voor je ogen Sar en is weer eens overduidelijk dat hij weigert om de hand in eigen boezem te steken.

Er dient echt schoon schip te worden gemaakt op bijna alle niveaus bij Ajax.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Van der Sar zal als Algemeen Directeur vast een paar dingen goed gedaan hebben zou je zeggen? Waarom word anders zijn contract verlengd?

Ik denk dat Edwin als oud keeper weinig inzicht heeft over het voetbal gedeelte. Zo stuurt hij oudteamgenoot Bogarde weg waarmee hij in 1995 nog de Champions League won. Michael Reiziger speelde toen ook mee maar werd onlangs gepasseerd omdat Heitinga de voorkeur kreeg. Lijkt mij duidelijk dat Reiziger zich voelt gepasseerd. Daarom wil vertrekken.

Eerder huurde Sar als tijdelijk TD een zaakwaarnemer in omdat hij en Hamstra geen eigen netwerk hadden. Het gros van het spelersmateriaal wat daarna werd binnengehaald kwam kwalitatief te kort. Niet goed genoeg voor Ajax maar Sar tekende er voor.

In feite kan Sar zich beter niet met voetbalzaken bemoeien. Alleen het aantrekken van Keeper Rulli had hij na behoren kunnen beoordelen vanwege zijn achtergrond.

Ik vind het daarom geen slim plan dat hij de onderhandelingen voert om een geschikte TD te vinden omdat Sar niet als een voetballer denkt maar meer als keeper. Hij staat los van... Denkt vooral voor zich zelf. Niet in het belang van Ajax 1 of aanstormend talent. Dat blijkt ook wel want zo lang Overmars weg is en Sar zijn functie tijdelijk overnam, is het op alle voetballende fronten een behoorlijke puinhoop geworden.
+3/-0

1 jaar geleden
Wim Jonk halen als trainer.
Moet wel eerst vd Sar weg
+6/-1

 
1 jaar geleden
Jonk, Molenaar, Bergkamp, Bogarde. Haal ze allemaal maar binnen.
+6/-1

 
1 jaar geleden
Daarom, van der Sar denkt dat hij nog steeds staat te keepen. Alles wat te dichtbij komt stompt hij zijn doel uit.

Die vervelende veldspelers ook.
Clarence Seedorf moet vooral niet gaan solliciteren. Daar geeft Edwin geen reactie op. Ene Wesley Sneijder moet niet met tips aankomen over goede spelers voor Ajax 1. Daar is keeper Edwin niet van gediend.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, liever Molenaar dan een directeur die een klap van een molen heeft gehad(Van de Sar)
+2/-0

1 jaar geleden
Heitinga gedraagt zich als een amateur, geef je eigen falen ook is toe man ipv gejank en clichés.
Ja we zijn genaaid maar je moet je rug rechten en door knallen en de volgende maken.
Je wissels zijn om te janken!
+4/-0

 
1 jaar geleden
Heel gauw gaan praten met Peter Bosz ,nu kan t nog !!
+3/-1

 
1 jaar geleden
Op basis van wat moet je Bosz halen?
Overal ontslagen, niks gewonnen en nu al maanden clubloos
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat komt omdat hij tot juni wordt doorbetaald door Lyon! En dat is niet-bepaald een schijntje! Hij heeft Ajax in een finale gemanoeuvreerd, dat ben je natuurlijk vergeten!
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe is het in godsnaam mogelijk alle Ajacieden uit vorm!!
+1/-0

1 jaar geleden
Einde seizoen, met dit voetbal wordt de beker hem ook niet en plek 2 ook al lastig zat. Tijd voor grote schoonmaak! Kutzooi
+1/-0